ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πληρώνουν, πληρώνουν


Toυ ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Λεφτά υπάρχουν όταν πρόκειται να σπεύσουν γονείς, νονοί, γιαγιάδες και θείοι να οδηγήσουν παιδιά, αναδεξιµιούς, εγγόνια και ανίψια στο µικροµέγαλο σαχλοκούδουνο, το ακκιζόµενο «χαρισµατικό» ασχηµόπαπο που σοβάτισε και µπογιάτισε η διεθνής του δράµατος και το περιφέρει δίκην τέρατος ανά τις ηπείρους. 

Σκέφτοµαι πώς τόσες µη κυβερνητικές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ζώα, ζητούν την κατάργηση των θηριοδαµαστών στα τσίρκο, επαναστατούν στη χρησιµοποίηση ακόµη και ποντικών σε επιστηµονικά πειράµατα, και δεν αποφάσισαν να εκστρατεύσουν µε διεθνείς καµπάνιες εναντίον γονιών, δασκάλων και παιδεµπόρων που περιφέρουν µικρά παιδιά, προεφήβους στα παζάρια της οικουµένης και τα χρησιµοποιούν όπως τις µαϊµούδες, τους ελέφαντες, τα σκυλάκια, τις αρκούδες οι γυρολόγοι, οι γύφτοι και οι τσιρκολάνοι. 

Θα µου πείτε, παλιά τους τέχνη κόσκινο, αφού πριν από εξήντα και εβδοµήντα χρόνια η Σίρλεϊ Τεµπλ είχε εκµαυλίσει τις γιαγιάδες των σηµερινών θεατών της Πάτι και όταν µεγάλωσε έγινε πρέσβειρα και εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην UNESCO.

Σου λέει ο άλλος, «ποιος ξέρει!».

Λεφτά υπάρχουν και πληρώνουν, πληρώνουν οι νεοέλληνες από πάσα γωνιά της χώρας (έφτασαν και πούλµαν από την επαρχία!) και γεµίζουν στάδια για να δουν αυτή τη ναρκωµένη σαν τις κόµπρες της Aνατολής παιδούλα να παρουσιάζει το σόου της τρεις φορές τη µέρα. Εδωσε έξι παραστάσεις σε δύο µέρες και αναχώρησε για άλλες διψασµένες για θέαµα µάζες γονιών και νεοσσών.

Αλλά γιατί όχι; Εδώ υπάρχει φεστιβάλ της Γιουροβίζον για παιδιά και το «θέαµα» ακκιζόµενων και σεισοπυγίδων σχεδόν νηπίων έως πριν από λίγο χρόνο το παρουσίαζε µε τους έλληνες και ελληνίδες υποψηφίους η ΕΡΤ. Να δω αν θα προκύψει και φέτος.

Αµ’ αυτή η κυρία ∆ιαµαντοπούλου χρειάζεται και µία ριζική εκπαιδευτική µεταρρύθµιση γονιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: