ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ



Άφησαν 38χρονο πυροτεχνουργό, πατέρα 4 παιδιών να πεθάνει από τον Η1Ν1 στη Λαμία.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο 38χρονος στρατιωτικός που κατάγονταν από την Κόρινθο, με ειδικότητα πυροτεχνουργού, βρέθηκε στο ΚΕΥΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου), καλύπτοντας υπηρεσιακές ανάγκες.
Όμως, όπως καταγγέλλουν οι δικοί του, ο άτυχος 38χρονος, αν και είχε τις 3-4 τελευταίες ημέρες πυρετό και άλλα συμπτώματα της γρίπης, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι μέχρι τώρα, δε βγήκε εκτός υπηρεσίας, αλλά αντιθέτως στάλθηκε και αποστολή στη Λαμία συνοδεύοντας πυρομαχικά, με αποτέλεσμα να καταπονηθεί ακόμη περισσότερο ο οργανισμός του. Μάλιστα, παρά την εμφανή καταπόνηση και τα έκδηλα συμπτώματα του ασθενούς, οι στρατιωτικοί γιατροί της μονάδας δεν τον απάλλαξαν των υποχρεώσεων του προς τη υπηρεσία, ούτε έδειξαν την δέουσα προσοχή και ο 38χρονος συνέχισε να εκτελεί τα καθήκοντα του, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο, τον ήδη εξασθενημένο οργανισμό του.
Όταν χθες το μεσημέρι τον μετέφεραν επιτέλους στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, ήταν πλέον αργά. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ στη Λαμία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί.
Φυσικά το νέο έγκλημα του ελληνικού στρατού θα μείνει ατιμώρητο, αφού η ευθύνη της απώλειας θα «φορτωθεί» στη δαιμονοποιημένη γρίπη. Η απώλεια του 38χρονου όμως υπήρξε συνέπεια συγκεκριμένων ιατρικών λαθών και της αδιαφορίας των ανωτέρων του οι οποίοι άφησαν αβοήθητο έναν άνθρωπο να οδηγηθεί στο θάνατο, ενώ θα έπρεπε άμεσα να παρέμβουν και να αποσοβήσουν την απώλεια του, προσφέροντας του την αναγκαία ιατρική φροντίδα.
Για τον άτυχο 38χρονο δε θα υπάρξουν τιμές, οι πολιτικοί δε θα εκφωνήσουν δεκάρικους, δε θα στηθούν τιμητικές πλάκες. Βλέπεις ο θάνατος του «δε πουλάει» στα μίντια, δεν εξάπτει τον εθνικισμό, δε προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.
Για αυτό σιωπή. Σιγή των ενόχων, συγκάλυψη των ευθυνών και εξασφάλιση Ατιμωρησίας.
Και όμως ένας νέος άνθρωπος χάθηκε, βυθίζοντας στο πένθος τα συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.
Αφήνοντας απροστάτευτα τέσσερα παιδιά.
Ποια η μέριμνα της πολιτείας για αυτά;
Θα τα υιοθετήσει η Βουλή, όπως έκανε για τα παιδιά των πιλότων που χάθηκαν στον ακήρυκτο πόλεμο του Αιγαίου;
Ή αντίθετα η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία υπολογίζει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά την ζωή, επομένως και την απώλεια, στρατιωτών και υπαξιωματικών;
Η εμπειρία μέχρι τώρα από τα πεπραγμένα του στρατού μας ωθεί στο συμπέρασμα ότι βαθιά ανισότητα διέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου 38χρονου.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη, δηλώνουμε την αλληλεγγύη και συνεργασία μας σε κάθε προσπάθεια να διαφυλαχτεί η μνήμη του θανόντος, να αναζητηθούν οι ευθύνες και να απαιτηθεί η στήριξη του κράτους προς τα συγγενικά του πρόσωπα που βιώνουν την συντριβή της άδικης απώλειας του αγαπημένου τους πατέρα, συζύγου και παιδιού.
Επιπλέον, καθημερινά γινόμαστε δέκτες καταγγελιών για το απροετοίμαστο των Ενόπλων Δυνάμεων στο να αντιμετωπίσουν τη γρίπη. Κανένα προληπτικό μέτρο δεν έχει ληφθεί, ενώ συχνά οι γιατροί στις μονάδες αντιμετωπίζουν με περισσή επιπολαιότητα τους ασθενείς φαντάρους, αρνούμενοι να απαλλάξουν της υπηρεσίας ασθενείς στρατιώτες.
Ξέρουμε ότι ακολουθούν προφορικές διαταγές των διοικητών που δε θέλουν να στερηθούν των υπηρεσιών που προσφέρουν οι φαντάροι, αλλά θεωρούμε ότι η εξασφάλιση της ακεραιότητας, της υγείας και της ζωής είναι το Ύψιστο Αγαθό, που δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά υπηρεσιακών αναγκών και Αξιόμαχο του στρατού.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους να μας ενημερώνουν άμεσα για κάθε περιστατικό αυθαιρεσίας, κάθε τι που θεωρούν ότι παραβιάζει τις διαταγές και τον στρατιωτικό κανονισμό, κάθε ενέργεια που τους θέτει σε κίνδυνο.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: