ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ανδρείκελα της πλουτοκρατίας...



Οι άνθρωποι έχουν το ξεπούλημα στο αίμα τους.
Ξεπουλάνε με ή χωρίς την «τρόικα». Για την ακρίβεια: Εχουν αρχίσει να εκποιούν την Ελλάδα, πολύ πριν υπάρξει η «τρόικα».
Μάλιστα, είναι τέτοιοι ξεπουληματίες που όχι μόνο ξεπουλάνε, αλλά το πανηγυρίζουν κιόλας! Το χαίρονται! Το διαφημίζουν!
*
Αντί άλλης απόδειξης, αντιγράφουμε από το ίδιο τους το προεκλογικό πρόγραμμα, στις εκλογές του 2004. Εξι χρόνια, δηλαδή, πριν αποβιβαστεί η «τρόικα» στην Ελλάδα. Χωρίς να υπάρχει καμία κρίση. Χωρίς να έχουν καν το πρόσχημα του «χρέους».
«Θαυμάστε» τι «υπόσχονταν» στον ελληνικό λαό από τότε και πώς παρουσίαζαν - οι ίδιοι - τα προηγούμενα κυβερνητικά πεπραγμένα τους: 
*
«Τι κάναμε
Προχώρησε εντατικά η αναδιάρθρωση κρατικών επιχειρήσεων μέσω διάθεσης πακέτων μετοχών στην κεφαλαιαγορά και της απόδοσής τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακολουθήσει "επιθετική" πολιτική στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, τόσο στις μετοχοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ, τα ΕΛΠΕ κ.τ.λ. όσο στις ιδιωτικοποιήσεις όπως για παράδειγμα με την Ιονική Τράπεζα, την ΕΤΒΑ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τη Διώρυγα της Κορίνθου κ.τ.λ. (...). Οι νέες μορφές αποκρατικοποιήσεων συμβάλλουν περισσότερο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της οικονομίας.
*
Απελευθέρωση αγορών και μηχανισμοί εποπτείας. Τραπεζικός τομέας: Μειώθηκε ο ρόλος του κράτους στη λειτουργία του (ο αριθμός τραπεζών άμεσα ή έμμεσα υπό κρατικό έλεγχο μειώθηκε από 10 το 1995 σε 3)...».
*
«Τηλεπικοινωνίες. Απελευθερώθηκαν πλήρως (...)
*
Ενέργεια. Το μονοπώλιο καταργήθηκε επισήμως στις αρχές του 2001. Στην ηλεκτροπαραγωγή, δημιουργήσαμε νέο θεσμικό πλαίσιο για βιώσιμες ιδιωτικές επενδύσεις (...).
*
Αποκρατικοποιήσεις. Επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και στρατηγικών συμμαχιών και στόχο την περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του κράτους στην οικονομική δραστηριότητα».
*
«Απελευθέρωση αγορών. Υλοποίηση του προγράμματος απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, προώθηση απελευθέρωσης σε άλλους τομείς(μεταφορές, ταχυδρομεία)...».
*
Τα προηγούμενα αποσπάσματα περιέχονται στην προεκλογική έκδοση του ΠΑΣΟΚ με τίτλο: «2004 - 2008, Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, Το Σχέδιο για τη χώρα. Η αντίληψή μας. Οι προτάσεις μας», σελίδες 12 - 13.
***
Αυτά έλεγαν το 2004.
Ζητούσαν τα εύσημα γιατί επέδειξαν «επιθετική πολιτική» στο ξεπούλημα! Και γιατί θα γίνονταν - όπως «έταζαν» - ακόμα«επιθετικότεροι» ξεπουληματίες!
*
Επομένως, αν υπάρχει μια αλήθεια σε όλη αυτή την κωμωδία στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση από την περασμένη Παρασκευή, μετά τη συνέντευξη των «τροϊκανών», είναι η εξής:
*
Οι κυβερνώντες, πράγματι, ξεπουλάνε τον τόπο, αλλά όχι γιατί τους το υπαγορεύει η «τρόικα».
Οχι γιατί συνθέτουν μια τάχα «ανήμπορη» κυβέρνηση μιας χώρας κατεχόμενης από το ΔΝΤ, από την ΕΕ και την ΕΚΤ.
Δεν ξεπουλάνε γιατί είναι υποτελείς - ούτε καν το «άλλοθι» της υποτέλειας δε διαθέτουν.
*
Αντίθετα, ξεπουλάνε γιατί είναι ...επιμελείς! Ξεπουλάνε εν πλήρη συνειδήσει! Ξεπουλάνε όχι γιατί είναι ανδρείκελα της τρόικας, αλλά γιατί είναι τα πολιτικά ανδρείκελα της εγχώριας πλουτοκρατίας.
Αυτή είναι η δύναμη κατοχής της Ελλάδας: Η πλουτοκρατία. Και οι κυβερνώντες τα όργανά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: