ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ


Τι πανικός κι αυτός! Οι «φουσκωτοί» της Χρυσής Αυγής ζητούσαν χθες από γυναικόπεδα και ηλικιωμένους να τους... προστατεύσουν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια. Κι επειδή τα γυναικόπαιδα δεν ήρθαν στο ραντεβού, την προστασία των χρυσαυγιτών ανέλαβε γι' ακόμη μια φορά η ελληνική αστυνομία. Ο τρόμος στο βλέμμα τους, ανεκτίμητος.
Το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στη Νίκαια έσταζε κρύο ιδρώτα από την πρώτη μέχρι την τελευταία αράδα: «Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι [...] να διασφαλίσουμε τη δημόσια και ιδωτική περιουσία που θα γίνει στόχος των αναρχομπολσεβίκων».

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Καισαρείας 30


Καισαρείας 30. Απέναντι ακριβώς μένει ακόμα η κολλητή  μέχρι την 3η δημοτικού φίλη μου. Δύο στενά πιο πέρα είναι το σχολείο που τέλειωσα το δημοτικό και το γυμνάσιο. Ένα στενό πιο πάνω είναι η φίλη μου που στο σπίτι της έχω περάσει τόσες ώρες στη ζωή μου, όσες και στο δικό μου. Κάθε φορά που πέρναγα από το σημείο θυμόμουνα τον Αργύρη να με φωνάζει (δούλευε ένα διάστημα σε μια εταιρία δίπλα στην εφορία). Ποτέ δεν γυρνάω στα “ψιτ” στο δρόμο, αλλά τη φωνή του Αργύρη δεν την μπερδεύεις με καμία άλλη. Ήμασταν μαζί στην ίδια τάξη από την πρώτη δημοτικού μέχρι και το λύκειο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:BLOGS ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ BLOGS,ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ HOT DOC ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.
Μια συγκλονιστική αποκάλυψη φιλοξενεί το HOT DOC που κυκλοφορεί. Ένα παρακρατικό σύστημα που χρηματίζεται από ισχυρούς οικονομικά παράγοντες, παρακολουθεί δημοσιογράφους και «ενοχλητικούς» πολίτες. Κομμάτι αυτού του παρακρατικού μηχανισμού είναι διάφορα blogs.
Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC, στις 23 Μαίου, τρία bogs Fimotro, Nonews και Noname, με διαφορά μερικών λεπτών έκαναν την ίδια ανάρτηση που αναφερόταν στην επίσκεψη του δημοσιογράφου του REUTERS Στήβεν Γκρέι, για μία έρευνα που αφορούσε τις Τράπεζες. Ο Grey όπως και το HOT DOC είχαν αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ελληνικές Τράπεζες δανειοδοτούσαν χωρίς πραγματικές εγγυήσεις offshore εταιρείες που ανήκαν σε μετόχους των Τραπεζών, σβήνοντας στη συνέχεια τα δάνεια.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

video & photos - ΝΙΚΑΙΑ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Νίκαια η αντιφασιστική συγκέντρωση στην οποία παίρνουν μέρος αρκετοί ντόπιοι και ξένοι που κατοικούν στη χώρα μας. Με μια σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο βρήκα βίντεο και φωτογραφίες που ανεβάζουν στο τουίτερ κυρίως και...
απαθανατίζουν τους ναζιστές που έχουν στήσει μπλόκο και  ελέγχουν τους περαστικούς θέλοντας να τρομοκρατήσουν τους αντιφασίστες που ζητάνε να κλείσει το γραφείο της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στην εργατογειτονιά που πλήρωσε πολύ ακριβά τα εγκλήματα του Χίτλερ στην κατοχή αλλά που δυστυχώς οι σημερινοί ελληναράδες έχουν ξεχάσει και στηρίζουν τέτοιες πρακτικές.
Επίσης, στα βίντεο δείτε αποσπάσματα από τις ομιλίες των μεταναστών και των διοργανωτών
Δείτε τις φωτογραφίες με αναφορά στην πηγή τους.

Θεέ μου, ρύσαι ημάς από τα "σωματίδιά" σου...



Δεν είμαι φυσικός, πόσω μάλλον από τους καλύτερους του κλάδου, ώστε να μπορώ να κρίνω αν η ανακάλυψη του "μποζονίου τού Χιγκς" αποτελεί ένα πραγματικό επιστημονικό επίτευγμα ή όχι. Μπορώ, πάντως, να δικαιολογήσω όλους εκείνους που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους κάθε φορά που ανακοινώνεται εν χορδαίς κι οργάνοις κάποιο σπουδαίο επιστημονικό επίτευγμα. Αλλωστε και στην επιστήμη έχει εμφιλοχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η "μπίζνα", οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μπορώ, επίσης, να κατανοήσω εκείνους που θέλουν να διατηρούν στο μυαλό τους τη "μαγεία" για το πώς δημιούργηθηκε ο κόσμος ή τί ακολουθεί τον θάνατό μας και γι' αυτό δεν θέλουν να πληροφορούνται οτιδήποτε τους χαλά την ονείρωξη για τις βασιλείες των ουρανών και λοιπές θρησκευτικές φαντασιώσεις, βρίσκοντας πνευματική ευχαρίστηση στην κατάποση παραμυθιών και στο αυτομαστίγωμα μέχρι τελικής πτώσης. Ωστόσο, εξεγείρονται όλα τα εγκεφαλικά μου κύτταρα σε κάθε προπαγανδιστική εμπέδωση του σκοταδισμού, και ειδικώς στις μικρότερες ηλικίες, και σε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης του επιστημονικού έργου και ταύτισής του με το "αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού", όπως ανάφερε με τη μεσαιωνική του ευστροφία και τη ρητορική του κενότητα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ σε σχετική του δήλωση, την οποία θα διάβαζε μόνο ο ίδιος αν δεν υπήρχαν "δαιμονισμένοι" που ανακάλυψαν τη γραφή και κάθε εργαλείο μετάδοσής της στο ευρύ κοινό...

Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Τα κατορθώματα του Σοιμπλε πριν γίνει σακάτης

Τουρισμός για κόττερα, όχι για βαρκούλες

Χτες περάσαμε από "του γαϊδουριού τον κώλο" τον υφυπουργό εργασίας Νίκο Νικολόπουλο. Σήμερα, θα ασχοληθούμε (οποία τιμή!) με ένα άλλο νεοκαπιταλιστικό μπουμπούκι της κυβέρνησης, ένα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος που δεν έχει δουλέψει (για πραγματική δουλειά μιλάμε, έτσι;) ποτέ στην ζωή του. Ο λόγος για την "κόρη". Όχι την κόρη τού Μητσοτάκουλα αλλά μιαν άλλη κρητικοπούλα. Την κόρη τού Γιάννη Κεφαλογιάννη, την Όλγα. Την υπουργό τουρισμού ντε!

Για να πάρουμε μερικά νούμερα από τον προσωπικό της ιστοχώρο. Γεννήθηκε το 1975. Μια χαρά. Τελείωσε την Νομική. Όμορφα. Μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Ωραιότατα. Άλλο μεταπτυχιακό στην Βοστώνη. Ζάχαρη. Κομπιουτεράκι. Μπήκε με την πρώτη, τελείωσε ακριβώς στα 4 χρόνια, έναν χρόνο το κάθε μεταπτυχιακό... 


ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Μολις πριν λιγα λεπτα δεχτηκαμε ενα τηλεφωνημα απο μια κατοικο του δημου Ωρωπου.
Συνεργειο εργολαβων της ΔΕΗ, χωρις καμια προειδοποιηση, μετεβη στο σπιτι της με σκοπο να κοψει το ρευμα για απληρωτους λογαριασμους.
Η ενοικος του σπιτιου, μολις τους αντιληφθηκε, τους ρωτησε τι θελουν. Με εντελως αναγωγο τροπο, ο " αρμοδιος υπαλληλος" της ειπε οτι εχει ενα πακετο με εντολες διακοπης ρευματος απο σπιτια της περιοχης . Σε σχετικη ερωτηση απαντησε, οτι δεν τον ενδιαφερει καθολου αν δεν εχει λαβει προειδοποιηση, ακομη και αν εχει στο σπιτι ασθενη με μηχανημα μηχανικης υποστηριξης της ζωης.

Σφίξτε και άλλο το ζωνάρι.

Απο toyri patoyti

Τέτοια εποχή στις πλατείες απειλούσατε θεούς και δαίμονες. Ποιος σας είδε και δεν σας φοβήθηκε. Ήσασταν εσείς που δεν θα κάνατε άλλη θυσία και θα βάζατε ταφόπλακα στα διεφθαρμένα κόμματα που σας κατέστρεψαν. Μετα μανιας φωνάζατε δεν υπάρχει δεξια, δεν υπάρχει αριστερά... Και δώσε πανό κατά του μνημονίου, και να συνθήματα κατά του ΔΝΤ, και αυτή η λέξη προδότης είχε γίνει πιο συχνή και από το μαλάκας. Ένα μόλις χρόνο μετά οι ίδιοι που δεν αντέχατε και περιμένατε τις εκλογές πως και πως για να τους δείξετε τη δυναμή σας, δώσατε ιστορικό υψηλό στην δεξιά και στα μνημονιακά κόμματα. Φοβηθήκατε λέει για τις καταθέσεις και για το ευρουλι σας. Πάρτε τώρα και άλλα μέτρα και πηδάτε από όσα παράθυρα θέλετε ελεύθερα. Είστε μόνοι σας τώρα. Ούτως ή άλλως εσείς ξαναβάλατε την Τροικα στο σβέρκο σας και στη Βουλή. Περαστικά και μην ξεχνάτε το παντεσπάνι.

Καλώς τα παιδιά….αρχίσαμε…


Ταυτοποιήθηκαν 28 για τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου

Ταυτοποιήθηκαν 28 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012 και προξένησαν βανδαλισμούς, φθορές και λεηλασίες. Πρόκειται για 22 Έλληνες και έξι αλλοδαπούς ηλικίας από 18 έως 48 ετών που διαμένουν σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.
Σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή κατά περίσταση σε σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμούς και εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ναρκωτικά και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σκάει η "βόμβα" για κατώτατους μισθούς στα 450 ευρώ μεικτά!


Της Ρούλας Σαλούρου

Μια δύσκολη διαπραγμάτευση αναμένεται στο υπουργείο Εργασίας, με τους εκπροσώπους της Τρόικας να φέρονται αποφασισμένοι να απασφαλίσουν ακόμη και τη... βόμβα της περαιτέρω μείωσης των κατώτατων μισθών στα επίπεδα των 450 ευρώ μικτά...

Η πληροφορία που κυκλοφορεί από τις αρχές της εβδομάδας στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη. Υπάρχουν μόνο «γενικόλογες» πληροφορίες που θέλουν, σε τεχνικό επίπεδο να έχει ήδη γίνει κρούση, ώστε να προετοιμαστεί η ελληνική πλευρά έναντι πιέσεων, ακόμη και για περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών, που σήμερα, μετά τις περικοπές του προηγούμενου Μνημονίου, έχουν οδηγηθεί στα 580 ευρώ μεικτά.

Το γεγονός δε, ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προετοιμάζει το οπλοστάσιό της προκειμένου να αντικρούσει τέτοιες πιέσεις, επιτείνει τις φήμες, ενώ προκαλεί εύλογη αγωνία σε χιλιάδες εργαζόμενους.

+ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ+

Οι Active Member και ο.....Μήτσος

Μ'αρέσουν τα πασιφιστικά τραγούδια

Πού να κοιτάξω ουρανέ;
Σκοτείνιασαν τα πάντα.
Πως να τ' αντέξω αδερφέ;
Πόσο να κάνω αγάντα;

Που να φωνάξω και γιατί;
Κανείς δε θα μ' ακούσει
τώρα που τέλειωσε η γιορτή,
άρχισε το γιουρούσι.

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

4+1 λόγοι να είσαι αντιρατσιστής



«Οι μετανάστες μας ρίχνουν τα μεροκάματα. Μας παίρνουν τις δουλειές!»

Αν οι μετανάστες ρίχνουν τα μεροκάματα και μας παίρνουν τις δουλειές, πώς δικαιολογούνται οι εξαγγελίες για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στον οποίο δεν εργάζονται μετανάστες; Γιατί υπάρχουν άνεργοι γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, κλάδοι στους οποίους η παρουσία μεταναστών είναι ανύπαρκτη; Και δηλαδή, για να έχουμε καλό ερώτημα: οι μετανάστες πλουτίζουν εις βάρος μας; Οι μετανάστες μας ζητάνε κάθε πρωί επίμονα το νοίκι; Οι μετανάστες μας κόβουν τους μισθούς και μας απολύουν; Οι μετανάστες διαλύουν τις συγκοινωνίες και εξαφανίζουν τις συντάξεις;

«Οι μετανάστες είναι πολλοί. Δεν τους σηκώνει η χώρα!»

Περήφανοι Έλληνες πως σας φάνηκε η τριτοκοσμική αντιμετώπιση; Και επίσημα Πακιστανοί της Ευρώπης.


Η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται όχι μόνο για το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και για ακόμη πιο ακραία σενάρια, όπως μία ενδεχόμενη μαζική μετανάστευση Ελλήνων προς το έδαφός της σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εξασφαλίσουν εργασία μακριά από τη χρεοκοπημένη τους χώρα!

Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, απαντώντας σε ερώτηση μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη.
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά, «για να προβλεφθεί μια μαζική είσοδος των Ελλήνων στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την μεγάλη ύφεση και να προστατευθεί η Βρετανία». «Έχουμε προφανώς σχέδια έκτακτης ανάγκης για όλες τις πιθανότητες», συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι ακόμα κι αν υπάρξουν εξαιρετικές «νομικές πιέσεις» είναι δυνατό να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της μεταναστευτικής εισροής, για να προσθέσει όμως «προφανώς ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί».

Μη με τρελαίνεις άλλο, θα το μετανιώσεις…

Δημοσιεύτηκε από την  Irosworld 
  

Μη με τρελαίνεις άλλο, θα το μετανιώσεις…
Μη με τρελαίνεις άλλο, θα το μετανιώσεις…
Όχι ρε φίλε, δε τη γουστάρω τη βία. Δεν σκέφτομαι βαρύ οπλισμό με ένα σαρδόνιο χαμόγελο πριν κοιμηθώ, ούτε ανατινάξεις, ούτε πυρπολήσεις, ούτε αίμα. Με σοκάρει η βία, με σοκάρει σε βαθμό να παγώνει το αίμα μου. Πες μου όμως τι; Πως; Τι να κάνω με αυτούς που βιάζουν την ανθρωπιά μου;

Λήτης - Η πλατεία Εξαρχείων

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ώρα να φεύγουμε σιγά σιγά

'Oλα τα καλά τα παιδιά...


sibilla

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ;


Αμοιβή προσφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου PAWS σε εκείνον, που θα τον οδηγήσει στον εγκληματία, ο οποίος εγκατέλειψε μέσα σε μια κούτα δίπλα από τα σκουπίδια έξω από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου στις Καμάρες στην Παροικιά.
Όταν εντόπισε χθες τα κουτάβια ο Δημήτρης Τριαντάφυλλος, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, τα τρία μωρά ήταν ήδη νεκρά! Τα δύο, που ήταν ετοιμοθάνατα, προσπάθησαν, να τα συνεφέρουν τα μέλη του PAWS, όμως ήταν ήδη αργά.

Ο τελευταίος λευκός και οι Νεοναζί.


Του Γιώργου Αυγερόπουλου
Υπέπεσε στην αντίληψή μου σήμερα 2/7/2012 ότι σε blogs του ακροδεξιού χώρου, ορισμένοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το ντοκιμαντέρ μου σχετικά με τη Ζιμπάμπουε με τίτλο "Ο Τελευταίος Λευκός", με σκοπό να προωθήσουν τα μισανθρωπικά, ρατσιστικά τους πιστεύω, στην "εγχώρια αγορά".
 
Οι μισάνθρωποι, ρατσιστές και παρωπιδοφόροι οπαδοί του φασισμού, που ονειρεύονται μια κοινωνία "αρείων" και σκλάβων, επικαλούνται επιλεκτικά, ορισμένα σημεία του ντοκιμαντέρ για να ενισχύσουν τις νοσηρές θέσεις τους. Και ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.
Παραβλέπεται με τέχνη όλος ο αντίλογος, το πολιτικό πλαίσιο και η ιστορία της χώρας και ειδικότερα το γεγονός, ότι οι λευκοί αποικιοκράτες απομύζησαν στο έπακρο την Ζιμπάμπουε και μια χούφτα λευκών κατείχαν τα καλύτερα κομμάτια γης. «Θα πρέπει να φερόμαστε στους ιθαγενείς όπως σε ένα παιδί και να τους αρνιόμαστε κάθε δικαίωμα ή προνόμιο. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύστημα δεσποτισμού στις σχέσεις μας με τους βαρβάρους της Νότιας Αφρικής» είχε πει ο ιδρυτής της χώρας και μεγιστάνας διαμαντιών Cecil John Rhodes, που την βάφτισε Ροδεσία από το όνομά του.

Ανεκδοτο


Ένας πελάτης μπαίνει στο νέο μπακάλικο της χρυσαυγής και ζητά δύο κονσέρβες φαί για σκύλο...
- Συγνώμη, του λέει ο ηλίθιος υπάλληλος, της χρυσαυγής αλλά πριν σας πουλήσω σκυλοτροφή, πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχετε σκύλο...
Πάει ο κύριος σπίτι του, βάζει στο αυτοκίνητο τον σκύλο του και γυρίζει στο μπακάλικο.
- Ευχαριστώ πολύ, λέει ο υπάλληλος της χρυσαυγής και του δίνει δύο κονσέρβες σκυλοτροφή.
Την άλλη μέρα, ξαναπάει στο μπακάλικο και ζητά δύο κονσέρβες φαί για γάτες...
- Συγνώμη, του λέει πάλι ο ηλίθιος υπάλληλος, αλλά πριν σας πουλήσω γατοτροφή, πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχετε γάτα...
Πάει ο κύριος σπίτι του, μες τα νεύρα, βάζει στο αυτοκίνητο τον γάτο του και γυρίζει στο μπακάλικο.
- Ευχαριστώ πολύ, λέει ο υπάλληλος και του δίνει δύο κονσέρβες γατοτροφή...
Την άλλη μέρα, πηγαίνει πάλι ο κύριος στο ίδιο μπακάλικο κρατώντας ένα κουτί γεμάτο τρύπες...
- Τι είναι αυτό; ρωτά ο υπάλληλος.
- Βάλε το δάκτυλο μέσα, λέει ο κύριος.
- Μα...
- Β Α Λ Τ Ο...
Βάζει σιγά-σιγά το δάκτυλο μέσα ο ίδιος μαλάκας υπάλληλος της χρυσαυγής.
- Βγάλτο έξω και πες μου με τι μοιάζει, λέει ο κύριος.
- Σ Κ Α Τ Α Ε Ι Ν Α Ι !!!!! Φωνάζει ο υπάλληλος !
- Ακριβώς, λέει ο κύριος! Μπορώ να έχω τώρα δύο ρολά χαρτί τουαλέτας;

Για τους δικαστές… μέρες που ‘ρχονται

ΑΝ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ


Δικαιούσαι να κάνεις ό,τι θέλεις; Όχι βέβαια! Και δεν αναφέρομαι στο να σκοτώσεις ή να στο να βλάψεις με οποιονδήποτε τρόπο τον διπλανό σου. Ζεις μέσα σε μια κοινωνία που έχει χτιστεί πάνω σε νόμους και θεσμούς. Που λειτουργεί με μηχανισμούς που πρέπει να αποδεχτείς. Μέσα στο πλαίσιό της οφείλεις να προσαρμοστείς. Τι δεν μπορείς; Να μπορέσεις. Τι θα πει δεν σ’ αρέσει; Να σ’ αρέσει!
Ας τρέξεις και σε συσσίτια αν δεν έχεις να φας. Ας πουλήσεις το κορμί σου ή την συνείδησή σου αν δεν μπορείς να ζήσεις. Κι αν δεν σ’ αρέσει στην Ελλάδα, πάρε ένα αεροπλάνο και πήγαινε μετανάστης. Θα συνηθίσεις, δεν είναι τίποτα. Δεν έχεις να πληρώσεις για τους δεκάδες φόρους που σου έρχονται με μπιλιετάκι; Ας δώσεις το σπίτι σου, ας μπεις φυλακή. Σαν πολύ καλομαθημένος δεν είσαι; Θα χαλάσει όλη η κοινωνία για σένα; Χρωστάς στην τράπεζα; Τι ήθελες και δανείστηκες; Πάρε τώρα ένα χαρτόκουτο και μείνε στον δρόμο. Τόσοι άνθρωποι πως μπορούν;

ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ - ΘΕΡΟΣ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Tι κάνεις; Καλά είμαι. Και λίγο αργότερα ο "καλά είμαι" μπορεί να βάζει τέρμα στη ζωή του....



Τι κάνεις;  Καλά μωρέ εδώ τα ίδια. Εσύ; Καλά και γω...προσπαθώ δηλαδή...
  Στιχομυθία  που σε καθημερινή φαντάζομαι βάση όλοι ανταλλάσσουμε.  Μηχανικά χωρίς πολύ σκέψη. Νομίζω πως οι πιο ειλικρινείς ή έστω αυτοί που δεν νιώθουν άβολα με το συναίσθημά τους,  στο τι κάνεις, απαντούν : χάλια.  

   Αυτό το μηχανικό «καλά είμαι» είναι ύπουλο ξέρεις, πολλοί από αυτούς που παίρνουν απόφαση να βουτήξουν απο τα μπαλκόνια, βάζω στοίχημα ότι την προηγούμενη μέρα σε ανάλογη ερώτηση είχαν απαντήσει «καλά είμαι». 

  Η κρίση που διανύουμε οδηγεί δυστυχώς καθημερινά ανθρώπους στην αυτοκτονία, άνθρωποι που μπορει να άγγιξαν τα όρια τους ή να βρίσκονταν κοντά σε αυτά και να τα υπερέβησαν. Κρίση οχι μονο οικονομική, κρίση ανθρωπιάς, κρίση εαυτού, διάλυση δεδομένων.

Sexy gay and proud Ελληνική Αστυνομία

Τώρα μάλιστα τώρα εξηγούνται όλα. Οι Ελληνόψυχοι και οι Χρυσαυγουλοι ξέρουμε ότι είναι γκεϊ. Δεν είναι άλλωστε κάτι κακό. Εμείς σε αυτό το blog δεν κάνουμε τέτοιες διακρίσεις στην εργατική τάξη. Αλλά η τόση συμπάθεια και οι τόσες αγαπούλες με τα μπατσάκια με είχαν ποβληματίσει πρέπει να πω. Βέβαια το πάζλ συμπληρώθηκε, η καυτή γκεϊ πλευρα της ΕΛ.ΑΣ αποκαλύφθηκε.

Ψυχική υγεία σε συνθήκες κρίσης...

Έλληνες και Νεοέλληνες


Βασίλης Ραφαηλίδης
Το κείμενο του Βασιλη Ραφαηλίδη δημοσιευτηκε στο Έθνος της Κυριακής το 1987.Είναι το πρώτο απο μια σειρά δημοσιεύσεων που παρουσιαζουν το βιβλίο του Γεράσιμου Κακλαμάνη ” επι της δομής του νεοελληνικού κράτους” – 1987. Τα κείμενα εκδοθηκαν στο βιβλίο  “Έλληνες και Νεοέλληνες” του Β.Ραφαηλίδη το 1988.
========================
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, σύμφωνοι. Όμως οι Έλληνες ανήκουν στην Ελλάδα; Iδου η απορία διατυπωμένη με μορφή παράδοξου ερωτήματος.
Από όσο ξέρουμε, κάνεις πριν από τον Γεράσιμο Κακλαμάνη δεν τόλμησε να διατυπώσει αυτό το επικίνδυνο ερώτημα. Η επικινδυνότητα του όποιου συνίσταται στο γεγονός ότι καταργεί την Ελλάδα ως γεωγραφική έννοια, όχι πως δεν υπάρχει Γεωγραφική Ελλάδα, αλλά δίνει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο στην Ελλάδα ως ευρύτερη πολιτιστική έννοια πολύ πιο σημαντική από την γεωγραφία. Στο εντελώς εκπληκτικό βιβλίο του “επί της δομής του Νεοελληνικού κράτους”, που αν διαβαστεί από αυτούς που θα έπρεπε να διαβαστεί, θα προκαλέσει ταραχή μεγάλη, η Ελλάδα ούτε ήταν ποτέ, ούτε είναι και τώρα έννοια με αυστηρό γεωγραφικό περιεχόμενο.
Γιατί η Ελλάδα είναι μια πνευματική και πολιτιστική έννοια που εκτείνεται σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, χωρίς αυτό να σημαίνει, για αυτούς που θα σπεύσουν στα γρήγορα συμπεράσματα, πως η Ανατολική Μεσόγειος, ανήκει ντε και καλά στους Έλληνες.

"Σκάνδαλο" στην ΕΛ.ΑΣ με 60 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ


thumb
Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από μαζικό κρούσμα απειθαρχίας αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Περίπου 60 εποχούμενοι αστυνομικοί συνεπλάκησαν, στις μία το βράδυ της Τετάρτης, με φοιτητές στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρά τις αντίθετες εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ και από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς.

Οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν με κλομπ πολλούς φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που τους θεώρησαν υπεύθυνους για την ρίψη μπουκαλιών -λίγη ώρα νωρίτερα- εναντίον μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ. Κι όλα αυτά όταν οι υπεύθυνοι αξιωματικοί... φώναζαν στους ασυρμάτους να φύγουν από το σημείο εκείνο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και να μην συμπλακούν με τους φοιτητές.

Ηδη έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ αυτό το κρούσμα «μαζικής ανυπακοής» θεωρείται ενδεικτικό των προβλημάτων που υπάρχουν στην λειτουργία της ομάδας μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα..

Θύμιος Καρακατσάνης (1940-2012): ο τόπος ακόμη πιο φτωχός



*Το αντίο στον αγαπημένο μας Θύμιο, τη Δευτέρα στις 11:30 πμ στην Παιανία
Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά.
Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 – 2010 στο ” Θάνατο του εμποράκου ” του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Καλό μήνα και καλές βουτιές!

«Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα! Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε»


 Επιθέσεις στις Εφορίες και τράπεζες …που τρομοκρατούν την κυβέρνηση μαριονέτα του “τεχνοκράτη” ιταλού πρωθυπουργού Μόντι

Στην Ιταλία φουντώνει και οργανώνεται το κίνημα εισβολής στις Εφορίες, τράπεζες και εταιρίες που ανέλαβαν για λογαρισμό του υπουργείου οικονομικών να κάνουν κατασχέσεις για οφειλές στις εφορίες και πετώντας όλα τους τα ρούχα παραμένουν γυμνοί με κεντρικό σύνθημα:...

«Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα! Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε» (Non ci lascerete in mutande! Noi il debito non lo paghiamo!)

Η φωτογραφία από την εισβολή στην τράπεζα BNL της Νάπολης που μπλοκαρίστηκε για περισσότερες από 3 ώρες…

 Από τη Σίβυλλα μεσω Γρεκι

Νομίζετε ότι είμαστε μαλάκες;…