ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Pink Floyd - Live at Pompeii - Directors Cut

Άγριο κράξιμο στον Πάγκαλο σήμερα στα Λιόσια – μακελειό στην ΕΡΤ για να μην παιχτεί το βίντεο!


Έκρηξη λαϊκής οργής από γονείς μαθητών σήμερα στο κλειστό της πάλης των Άνω Λιοσίων, όπου κάποιος νοσηρός εγκέφαλος είχε την φαεινή ιδέα να προσκαλέσει τον Θεοδωρο Πάγκαλο για την βράβευση παιδιών.Με το που εμφανίστηκε ο γίγας της πολιτικής, οι γονείς δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μετά το πρώτο σοκ, ήλθε η έκρηξη με τους γονείς των παιδιών να ψέλνουν το Ωσαννά στον σωτήρα του Έθνους. Χειροδικίες όμως δεν υπήρχαν γιατί όπως είπαμε, ο κόσμος ήταν αποκλειστικά γονείς παιδιών.
Φαίνεται όμως ότι ο ακροδεξιός πολιτικός το εκμεταλλεύτηκε και αντί να αποχωρήσει τι νομίζετε ότι έκανε; Πήρε το μικρόφωνο και άρχιζε να αποκαλεί τους γονείς “Συριζαίους”, οτι “πρέπει να μάθει να ζει με τρομοκράτες” κλπ κλπ!
Αυτό που ακολούθησε, είναι απερίγραπτο αφού οι συκοφαντημένοι γονείς εξερράγησαν και
προσπάθησαν να …δικαιώσουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης χωρις όμως να καταφέρουν να τον προσεγγίσουν.

Και το ΜΟΥΝΙ χτενίζετε...

 

Οι φυλακές και η ιστορία τους

        Σήμερα,αποφάσισα να ασχοληθώ με ένα θέμα λίγο αλλιώτικο από τα προηγούμενα που μέχρι στιγμής έχω ασχοληθεί. Έτσι, το σημερινό μου άρθρο αναφέρεται στην ιστορία των φυλακών. Τι λέτε; Θα θέλατε να μάθετε για τους κανόνες που διέπουν τα σωφρονιστικά καταστήματα, το τρόπο που οργανώνεται η ζωή στην φυλακή, καθώς και για τον «πατέρα της σωφρονιστικής επιστήμης»; Αν ναι, τότε διαβάστε αγαπητοί αναγνώστες αμέσως το παρακάτω κείμενο.
Το αρχαίο ρωμαικό και ελληνικό δίκαιο όριζε την φυλακή ως τόπο φύλαξης των υποδίκων μέχρι να παραπεμφούν σε δίκη. Το ίδιο ίσχυε και κατά τον Μεσαίωνα. Η καθιέρωση της φυλακής όπως την γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή ως τόπος εκτέλεσης ποινής είναι θεσμός σχετικά πρόσφατος και οφείλεται σε επίδραση του κανονικού δικαίου της καθολικής εκκλησίας.

24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ...δε σε ξεχνάμε ρε μπαγάσα


*ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ. 
ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ, ΚΑΙ 12 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ''ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΡΟΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ''
Τα λόγια και οι μουσικές του Νικόλα Άσιμου παλεύουν και σήμερα λυσσασμένα με το χρόνο. Τα πιο πολλά τραγούδια του ασφυκτιούν, ακόμη, στις παράνομες κασέτες. Τα πεζά του, οι θεατρικές του απόπειρες, οι μπροσούρες του, οι λίγες παραστάσεις του που κινηματογραφήθηκαν παραμένουν terra incognita για το ευρύ κοινό. 

Ημέρα κατά του Φόβου


Ημέρα κατά του Φόβου

Φόβος: Ουσιαστικό.
Αλλά και ουσιαστικός.

Διαχρονικός και πανανθρώπινος. 
Ικανός, να κάμψει κάθε αντίσταση, 
να παγώσει και την πιο αποφασιστική δύναμη, να αναστείλει την εξέλιξη. 

Ο φόβος είναι φυσικό, κοινό συναίσθημα. Όλοι φοβούνται. 
Και οι μεν και οι δε. Και οι πάνω και οι κάτω. 
Το στοίχημα είναι πάντα το ποιος θα ελέγξει το φόβο 
και θα τον διαχειριστεί προς όφελός του, 
και πώς θα καταφέρει να μετατρέψει 
ένα εργαλείο χειρισμού συνειδήσεων σε μηχανισμό προστασίας. 
Η εποχή της πλαστής ευδαιμονίας μαζί με τις ψευδαισθήσεις της τελείωσε. 
Ήρθε η ώρα της πληρωμής. 
Τώρα καλείται να πληρώσει όποιος φοβηθεί πρώτος. 
Και αυτός είναι πάντα όποιος έχει να χάσει τα περισσότερα. 

Περί βλακείας ο λόγος


Πιο κάτω θα αντιληφθείτε γιατί η ανάρτηση για την κβαντομηχανική μετατέθηκε για την επόμενη φορά.
Όμως, μιας και η προηγούμενη αφορούσε τον Αϊνστάιν ας κάνω αρχή με την περίφημη ρήση του.


Παραφράζοντάς το αυτό γίνεται κι έτσι
Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και μαλακίας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια!

Έτσι λοιπόν νομίζω πως δεν υπερβάλω όταν κι εγώ λέω:
Γι αυτό μην τα βάζετε με ηλίθιους, πέφτετε στο επίπεδό τους και σας κερδίζουν λόγω εμπειρίας!!

Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα, έρχονται γιαούρτια, πέτρες και καρέκλες!


Του Στέλιου Ελληνιάδη  



Δεν έχουν καταλάβει ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο την πτώχευση των ανθρώπων, τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων, τον εκφυλισμό του κοινοβουλευτισμού και το 

ξεπούλημα της χώρας. Θα αλλάξουν τόσα πολλά πράγματα που κανείς δεν έχει διανοηθεί. Θα δυναμώσει η αλληλεγγύη και θα μεγαλώσει η πολιτικοποίηση, πιθανότατα. Αλλά θα φουντώσει και το μίσος, εναντίον πολιτικών, μηχανισμών, πλουτοκρατών, εταιριών, θεσμών και συμβόλων, αναπόφευκτα και αδιακρίτως. Τα αβγά δεν θα είναι μελάτα.

Σε ένα καθεστώς που οι νομοθέτες ξεφτίλισαν τους νόμους που οι ίδιοι θέσπισαν, οι θεσμοί καταρρακώθηκαν και το ψέμα κυριάρχησε, οι ρωγμές, τα χάσματα και τα κενά που δημιουργούνται από τις βάναυσες πολιτικές της πολιτικο-οικονομικής ολιγαρχίας, θα καλύπτονται όχι μόνο από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας, αλλά και από τις αντιδράσεις, λογικές και παράλογες, της κοινωνίας. Αφού όλα τα συστήματα συμμετοχής και δικαιοσύνης καταπατήθηκαν, οι φωνές θα είναι κραυγές και οι πράξεις οργισμένες. Οι πατάτες και τα γιαούρτια δεν είναι παρά μόνον ενδείξεις του τι πρόκειται να συμβεί. Κανένας δεν το ορίζει αυτό. Προκύπτει εδώ κι εκεί, ξαφνικά, αναπάντεχα, με άγνωστη μορφή και τρόπο, ανορθόδοξα.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

O Καμίνης απαγορεύει αντιρατσιστική εκδήλωση



Αναδημοσίευση από radiobubble-news
Σε αίτηση για άδεια οργάνωσης αντιρατσιστικών εκδηλώσεων αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, στην πλ. Αγ. Παντελεήμονα, ο Δήμος Αθηναίων απάντησε αρνητικά.
Πιο συγκεκριμένα, επικαλούμενος έγγραφο της ΓΑΔΑ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δεν δίνει άδεια για την εκδήλωση, λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης σοβαρών επεισοδίων, μεταξύ «συμμετεχόντων και αντιτιθέμενων» κατά τη διάρκεια «παρόμοιων ή ανάλογου περιεχομένου εκδηλώσεων». Για την αποφυγή της «διασάλευσης της τάξης και της ασφάλειας», ο κ. Καμίνης προτείνει την πλ. Κοτζιά, αντί της περιοχής με τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων στο Κέντρο της Αθήνας.
Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο του Δήμου Αθηναίων

Τη χούντα δεν την υπακούς… Την ανατρέπεις!


Με τους προδότες δε συζητάς… Τους κρεμάς!!!
 
Σταματήστε πολλοί από εσάς να φέρεστε σα να ζούμε σε δημοκρατία και τίποτα να μην έχει αλλάξει… Αυτό που ζούμε δεν είναι απλά μία κακή διακυβέρνηση ανίκανων ανθρώπων! Είναι η επιβολή μίας χούντας από ξένα κέντρα με ξεκάθαρο σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας και την υποδούλωση του Ελληνικού λαού, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και να δρουν ανενόχλητα στο έργο της απόλυτης λεηλασίας της… Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και ο ύπουλος τρόπος παράδοσής της σε ξένα χέρια είναι ίσως πρωτόγνωρα ιστορικά! Όπου και αν επιχείρησαν να υποδουλώσουν άλλη χώρα ή λαό, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίσταση των κατοίκων και αναγκάστηκαν ακόμη και σε πόλεμο προκειμένου να επιβληθούν… Μόνο εδώ κατάφεραν να δράσουν με τόσο ύπουλο τρόπο, τόσο μεθοδευμένα και με την αρωγή τόσων πρόθυμων δωσίλογων!!!

Σταματήστε λοιπόν να φέρεστε σα να ζείτε σε δημοκρατία και να δίνετε χρόνο στους δήμιους και στους βιαστές σας για να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο! Σταματήστε να σφυρίζετε αδιάφορα και να θεωρείτε ότι πρόκειται για κακό που θα περάσει σύντομα… Αυτό το κακό ήρθε για να μείνει πολλές δεκαετίες και αφού τα αρπάξει όλα να πετάξει τους “άχρηστους” πλέον στον καιάδα!!! Αυτό που μας συμβαίνει δεν είναι μία αναπόφευκτη φυσική καταστροφή! Ούτε τα δεινά που μας προκαλούν είναι αναπόφευκτη “σωτηρία”!!! Πρόκειται για δόλιο σχέδιο διεστραμμένων εγκεφάλωνπου υλοποιείται εδώ και χρόνια… απλά τώρα θεώρησαν ότι έφτασε εκείνη η κρίσιμη ώρα για την τελική φάση… την τελική επίθεσή τους εναντίον μας!

σκοτεινιώτη να χαίρεσαι τις νέες σου γλάστρες

Παρελάσεις: Αν το ’21 υπήρχε Mega

απο Βαθύ Κόκκινο 
Από Α.Ρ.Σ.Ι.
«Ξετσουτσούρουσαν» τα ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ των βραδινών δελτίων, ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ και ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ όποιον … «τολμήσει» να διαμαρτυρηθεί ενάντια στους «επίσημους» εκπροσώπους του αισχρού οικονομικοπολιτικού κατεστημένου κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.
Πρωτοπόρο στην ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ φυσικά για άλλη μια φορά το MEGA … Εκτός από τις γνωστές ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ προέλευσης Βενιζέλου, Σαμαρά και Παπαδήμ(ι)ου -για την ανάγκη να «εορτάσουμε» όλοι «ενωμένοι και αγαπημένοι», αγωνιστές και υποταγμένοι, θύματα και θύτες, αξιοπρεπείς και ξενόδουλοι, έντιμοι και λαμόγια, λαός και Κολωνάκι, κλπ- έφτασαν χθες στο σημείο να απαιτήσουν … ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ για τους πολίτες της Ρόδου (!!!) που είχαν αναγκάσει πριν λίγες μέρες τους «επίσημους» πολιτικάντηδες να φύγουν από την εξέδρα της παρέλασης τρέχοντας …
Το μαύρο, ελεεινό και τρισάθλιο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, μαζί με τους ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ και τα ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ των καθεστωτικών ΜΜΕ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γκαιμπελισμού. Απίστευτα ψέματα, τρομοκρατία, συκοφάντηση και αποσιώπηση κάθε λαϊκής κινητοποίησης, χυδαία επίθεση ενάντια σε κάθε αντίθετη φωνή …

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΒΟΛΟΣ


προσαγωγές συντρόφων κοντά στο παλιό cinema ΝΙΚΗ
9-11 μαρτίου ανοίχτηκε μετά απο 27 χρόνια ο παλιός  κινηματογράφος στη ν.ιωνία βόλου "νίκη" και πραγματοποιήθηκε 3μερο εκδηλώσεων με προβολές, συζητήσεις, θεατρικό παιχνίδι, συλλογική κουζίνα, κλπ.
σε κάποιους δεν άρεσε η κίνηση αυτή, και έτσι με εντολή του δήμου ο κινηματογράφος σφραγίστηκε. ξανάνοιξε για την προγραμματισμένη ανοιχτή συνέλευση την τετάρτη, ξανασφραγίστηκε και η χτεσινή συνλέλευση αποφάσισε καθημερινή παρουσία στο χώρο ώστε να παραμείνει ανοιχτός και να ολοκληρωθούν οι επισκευές.
σήμερα πάλι συνεργείο του δήμου προχώρησε σε σφράγισμα. ΚΑΘΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ, στα κρυφά και δεν έχουν αναρτήσει κάποια ανακοίνωση-απόφαση.
σήμερα δεν επιχειρήθηκε πάλι ξεσφράγισμα και οι μπάτσοι προσαγάγουν όσους κινούνται στην περιοχή.
πριν λίγο με συντονισμένη κίνηση τουλάχιστον 4 ασφαλίτικων, και άλλων τόσων ΔΙΑΣ, μαζί με περιπολικά κινήθηκαν προς το παρκάκι που είναι ανεβαίνοντας αριστερά μετά το cinema και προσαγάγαν με βία (ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ) όσους "γνωρίζαν" και γενικά τους μη ηλικιωμένους...
ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΦΑΓΕ...

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...
μετατράπηκαν οι προσαγωγές σε συλλήψεις, περνούν αυτόφορο σε λίγο...
οι κατηγορίες είναι διακεκριμένη φθορά, και διατάραξη οικιακής ειρήνης...

το κάλεσμα στις 3 στην πλατεία πανεπιστημίου ισχύει, για πορεία προς το δημαρχείο όπου συνεδριάζει το Δ.Σ.

(Δεν) είμαστε όλοι Έλληνες


Δεν είμαστε όλοι Έλληνες
Έλληνες ήταν οι μαυραγορίτες στην κατοχή, Έλληνες ήταν οι Απριλιανοί το 1976, Έλληνας είναι κι ο Χριστοφοράκος και οι (πολιτικοί) φίλοι του....

"Είμαστε όλοι Έλληνες". Είναι μια άποψη κι αυτή. Για να εκφραστεί με τρεις λέξεις η αλληλεγγύη. Από το μακρινό Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μέχρι τη σχετικά κοντινή και συγγενική Ευρώπη. Στη λογική ότι "αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα, το επόμενο που έχει σειρά είναι το δικό σου".

Σε αυτές πράγματι τις δύσκολες στιγμές πάσα προσφορά δεκτή, θα μπορούσες να πεις. Ότι κάποιοι, λίγοι ή πολλοί, βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων. Όπως κάναμε εμείς σαν νέοι αμέσως μετά τη μεταπολίτευση τη δεκαετία του 70. Σχεδόν κάθε μέρα και μια διαδήλωση συμπαράστασης. Πότε για τη Νικαράγουα, πότε για την Κούβα.

Ποιος να το περίμενε σαράντα χρόνια μετά ότι η Ελλάδα θα ήταν σαν την Κούβα της Ευρώπης. Με τους ισχυρούς εταίρους συμμάχους και φίλους να της επιβάλλουν όχι αποκλεισμό όπως σαν των ΗΠΑ στη Κούβα, αλλά ποινές οικονομικής εξόντωσης, προκειμένου να εισπράξουν τα δανεικά τους. Θα μου επιτραπεί, όμως, μια σοβαρή και κάθετη (για να χρησιμοποιήσω γλώσσα-ΠΑΣΟΚ) διαφωνία σχετικά με το σύνθημα "είμαστε όλοι Έλληνες". Κι όχι στη μεταφορική χρήση του, αλλά επί της ουσίας.

ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!


Αναδημοσιεύει απο το blog του Kartesios συμμεριζόμενος την οργή του ο DrAluca. 
Δε γράφω δυο μέρες τώρα, γιατί είπα ότι θα μου περάσει, ότι θα ηρεμήσω λίγο, ότι δε θα βρίσω. Ήλπιζα ότι αν ξεκινήσω να γράφω δε θα βουρκώσω, δε θα κλαίω σα μαλάκας. Αλλά τελικά δε γίνεται.
Δε γίνεται, επειδή δε μου το είπαν, αλλά το έζησα. Να με κοιτάει στα μάτια και να μου λέει καθαρά «θα πουλήσω το νεφρό μου ρε φιλαράκι, αλλά θα τη σώσω». Να μου το λέει θυμωμένος και αποφασισμένος. Να ξέρω ότι το εννοεί.
Αυτός άνεργος. Απολυμένος. Εκείνη, η γυναίκα του, νοσηλεύτρια των 700 ευρώ. Να της έχουν βρει καρκίνο στο μαστό.
Κανείς από τους δύο να μην έχει πατήσει τα 40. Στα δημόσια νοσοκομεία που το έψαξαν τους έλεγαν κάτι για σειρά στο χειρουργείο και ελλείψεις στο προσωπικό. Στα ιδιωτικά, ακατέβατα 3.000 ευρώ αμοιβή ο γιατρός.
Το ταμείο του Δημοσίου, δεν καλύπτει ούτε τον υπέρηχο μαστού. Από την τσέπη τους κι αυτά τα 15 ευρώ. Στο σπίτι 3 παιδιά. Να μη μάθουν τίποτα. Κι αυτός αποφασισμένος. «Να πουλήσω το νεφρό μου ρε φιλαράκι. Σε κάποιον να το πουλήσω».