ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο μόνος στο πλήθος που αρνείται να χαιρετίσει φασιστικά (1936). Η ιστορία του August Landmesser

Η φωτογραφία τραβήχθηκε στην καθέλκυση γερμανικού στρατιωτικού πλοίου (του Segelschulschiff Horst Wessel) στις 13 Ιουνίου του 1936, καθέλκυση που παρακολούθησε ο Χίτλερ αυτοπροσώπως στο ναυπηγείοBlohm und Voss του Αμβούργου. Ο άντρας που μένει με σταυρωμένα τα χέρια και βλοσυρό ύφος την ώρα που εκατοντάδες γύρω του, όλοι γύρω του, υψώνουν το χέρι τους φωνάζοντας "Ζήτω η Νίκη" (Sieg Heil) είναι ο August Landmesser και η ιστορία της άρνησης ξεκινά με μια ιστοριά αγάπης.

Κλεάνθης Γρίβας: ΤΌ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ: ΝΟΗΜΟΝΕΣ ή ΗΛΙΘΙΟΙ

Το δίλημμα των ευρωεκλογών:
  
Νοήμονες ή ηλίθιοι

 Η δικομματική κλεπτοκρατία μας αντιμετωπίζει ως ηλίθιους.
 Ας αποδείξουμε ότι δεν είμαστε. Σαρώνοντάς την
 Κλεάνθης Γρίβας
 Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημερίδα
 «Το Χωνί» στις 24 Μαΐου 2014 

Είναι δυνατόν ένας μηχανικός που ευθύνεται για την κατάρρευση ενός σπιτιού (εξαιτίας σκόπιμων και ιδιοτελών κακοτεχνιών του), να αναλάβει το έργο της ανοικοδόμησής του;

Και υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα του ανάθετε κάτι τέτοιο;

Όμως, ό,τι θεωρείται αυτονόητα παράλογο σε επίπεδο ατομικών επιλογών, έφτασε να θεωρείται ανεξήγητα «λογικό» στις αποφάσεις που αφορούν τη συλλογική μας ύπαρξη.

Στις 20 Μαΐου 2014, ο ελέω Μέρκελ (και της «ευρωπαϊκής αυλής» της) πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να υποδυθεί τον «μεγάλο μάγο» Χουντίνι και να βγάλει από το καπέλο ένα καταπληκτικό «εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας», σε ένα μονόλογο-παραλήρημα πανικού πουοφείλεται στις δημοσκοπήσεις σχετικά με την πρόθεση ψήφου στις Ευρω-εκλογές στις 25 Μαΐου 2014.

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΛΑΡΚΟ: Νεκρός εργάτης στην απέραντη λίστα των μνημονιακών δολοφόνων

Διαρκές το έγκλημα των μνημομονιακών κυβερνώντων, της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ κατά των εργατών.
Ο εργάτης Παναγιώτης Σέτος από τη Μαλεσίνα, 47 χρονών, πατέρας τεσσάρων παιδιών έπεσε νεκρός σήμερα το απόγευμα στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργάτης ήταν εργολαβικός και εργαζόταν περίπου 6 μήνες στη Λάρυμνα.
Οι συνθήκες παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες. Αναφέρεται ότι καταπλακώθηκε από μπάζα στη γραμμή παραγωγής.
Η αριστερή πτέρυγα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ (Ανεξάρτητοι, ΠΑΜΕ) απαίτησε από το ΔΣ του σωματείου να κηρυχθεί για αύριο 24ωρη απεργία με επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες με αίτημα να παραιτηθεί η διοίκηση της εταιρείας.
Η πλειοψηφία του ΔΣ έχει προτείνει μόνο 4ωρες στάσεις εργασίας μέχρι να δεχτεί η διοίκηση της εταιρείας το σωματείο.
Όμως αυτη τη στιγμή το σωματείο ήδη συνομιλεί με τη διοίκηση της εταιρείας γεγονός που καθιστά τη πρότασή τους υπεκφυγή για τη νέα δολοφονία του εργαζόμενου και την απόδοση των ευθυνών.