ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Χιλιάδες πολίτες στο πλευρό των αναρχικών αυτή τη στιγμή στα προπύλαια. Εξακολουθεί και συγκεντρώνεται και άλλος κόσμος. Οι φωτογραφίες σταλμένες απο κινητό συναγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω



Το γράμμα μιας ‘’γνωστής-άγνωστης’’ *

της Νατάσας Κεφαλληνού 
 
«Κοίταξε με καλά, βγάλε μου την κουκούλα που μου φόρεσαν εισαγγελείς, μπάτσοι και τα δελτία των 8. Αν σηκώσεις το κεφάλι θα με δεις. Εγώ είμαι. Με ξέρεις. Πιθανόν  με έχεις δει να κάνω μάθημα στο παιδί σου ή στις ουρές του ΟΑΕΔ ή στα διπλανά ταμεία της ΔΕΗ.
Με λένε Μαρία, Ελένη, Ειρήνη, Γεωργία, Ελευθερία… Ποτέ δεν ρώτησες το όνομα μου, αλλά δεν πειράζει, συνεχίζω να ελπίζω πως θα έρθουν μέρες που δεν θα είμαι πλέον για σένα μια «γνωστή άγνωστη».

Μεθυσμένη Βάρκα - Μάνος Ξυδούς


Ξεχαστήκαμε στη τρελή βραδιά...

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

“Προπαγάνδα και καταστολή” : η νέα ταινία της Walt Disney [video]



νταξ’ ακόμα κλαίω με την εξαιρετική ιδέα κάποιων συντρόφων … δείτε και θα καταλάβετε:

Εργασιακός μεσαίωνας στο βιβλιοπωλείου του φασίστα Γεωργιάδη


Όταν το βιβλιοπωλείο του υπερασπιστή της νομιμότητας Άδωνι Γεωργιάδη απασχολούσε την επιθεώρηση εργασίας.

Όταν το βιβλιοπωλείο του υπερασπιστή της νομιμότητας Άδωνι Γεωργιάδη απασχολούσε την επιθεώρηση εργασίας.

Στην εργασιακή ζούγκλα φυτρώνουνε... μπουμπούκια

Ζούμε στην εποχή που η εργοδοτική αυθαιρεσία είναι στις δόξες της. Δυόμιση χρόνια υπουργοί, βουλευτές, κυβερνήσεις, τρόικα, ευρωπαίοι και μη τεχνοκράτες, κατασκευάζουν νόμους και διατάγματα που στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος. Πάνω στα ερείπια των εργατικών κατακτήσεων, τα αφεντικά έχουν στήσει ένα απίστευτο πάρτι εκμετάλλευσης, καθώς ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν μπορούσαν να σκεφτούν ότι θα διαμορφώνονταν ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Διέξοδος ο πόλεμος (;)

Εδώ και τρία περίπου χρόνια, κάθε φορά που τούτο το ιστολόγιο προσπαθεί να μιλήσει με απλά λόγια για την κρίση που βιώνουμε, επιμένει -μεταξύ άλλων- σε δυο σημεία:

Πρώτον, η κρίση δεν είναι κρίση χρέους, όπως εκνευριστικά επιμένουν οι διάφοροι (τηλε)αναλυτές. Πάνω σ' αυτό έχουμε πει πολλά αλλά μπορούμε να επαναλάβουμε ένα από δαύτα: αν η κρίση ήταν "κρίση χρέους", τότε θα έπρεπε από την μια να μην έχουν πρόβλημα οι μη υπερχρεωμένες οικονομίες κι από την άλλη να βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης όλες οι υπερχρεωμένες. Όμως, εμείς παρατηρούμε να αντιμετωπίζει υφεσιακά προβλήματα η Γερμανία (μια χώρα κάθε άλλο παρά υπερχρεωμένη) και να πηγαίνει σφυρίζοντας η Ιαπωνία (η πλέον καταχρεωμένη χώρα του πλανήτη).

Δεύτερον, η κρίση είναι καθαρά καπιταλιστική κρίση. Οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων, τα οποία δεν μπορούν να αναπαραχθούν, δηλαδή δεν μπορούν να επενδυθούν με τρόπο που θα προσπορίζει ικανοποιητικά κέρδη στους κατόχους τους. Μόνη διέξοδος απ' αυτή την στασιμότητα είναι η καταστροφή ενός μεγάλου μέρους αυτών των υπεσυσσωρευμένων κεφαλαίων, ώστε να μπορούν να βρουν πρόσφορο επενδυτικό έδαφος τα κεφάλαια που θα απομείνουν.

Μιά σταγόνα ιστορία με τον Δημήτρη Καμπουράκη στο ΒΗΜΑ FM





Τσέρνομπιλ 2013-Πρέπει να το δείτε.


Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ- O νέος εξοπλισμός της ΕΚΑΜ


nea opla elas
Με νέο, σύγχρονο εξοπλισμό εμφανίστηκε η Ειδική Κατασταλτατική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) που εκλήθη να συνδράμει τις αστυνομικές δυνάμεις στην επιχείρηση επανεκκένωσης της «Βίλας Αμαλία» και των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Άνδρες της ΕΚΑΜ εκτός του ατομικού εξοπλισμού που αποτελείται από νέα αντιβαλλιστικά κράνη με καλύπτρες, προσωπίδες αερίων, ειδικής σχεδίασης αλεξίσφαιρα γιλέκα και επιχειρησιακές στολές αντιπυρικής προστασίας NOMEX, εμφανίστηκαν να φέρουν το MR-35, όπλο κατασκευής της γαλλικής Manurhin που εκτοξεύει μαλακές πλαστικές σφαίρες και έχει δραστικό βεληνεκές 7 μέτρων.  

Ταινία ολο και πιο επίκαιρη: ΚΑΘΗΣΤΕ ΜΕΣΑ

19-1-13 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ


Με ολα τα γεγονότα των ημερών, αυτούς τους ξεχάσαμε...

Η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ ήταν πράξη υπεράσπισης της δημοκρατίας και του άτυπου κοινωνικού συμβολαίου – Το λάθος των καταληψιών


Στη χώρα συμβαίνουν δύο κορυφαίες και θεμελιώδεις θεσμικές παρανομίες:


ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, σε συνεχές ριπλέι και σλόου μόσιον, άλλα υπόσχονται προεκλογικά προκειμένου να αποκτήσουν την κυβερνητική εξουσία και άλλα πράττουν μετεκλογικά προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Αυτό δεν αποτελεί απλό ολίσθημα ή αδυναμία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, του σύμφωνα με το Σύνταγμα πολιτεύματος της χώρας.
Αντίθετα αποτελεί την στη πράξη κατάργηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και την επικράτηση ενός πολιτεύματος, κοινοβουλευτικού μεν, αλλά όχι δημοκρατικού.
Για να είμαστε περισσότεροι ακριβείς ούτε καν κοινοβουλευτικό είναι το πολίτευμα, επειδή έχει καταργηθεί η, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ελευθερία των βουλευτών, αφού αυτοί αναγκάζονται συνεχώς με την απειλή της διαγραφής να ψηφίζουν ότι οι αρχηγοί των κομμάτων αποφασίζουν.
Και ανάμεσα στους αρχηγούς των κομμάτων, την πρωτοκαθεδρία σε ισχύ εξουσίας έχει ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος είναι συνήθως και ο πρωθυπουργός ή  έχει ισχύ πρωθυπουργού αν πρωθυπουργός είναι τυπικά άλλο πρόσωπο.
Επομένως υπάρχει μια πλήρης εκτροπή του πολιτεύματος, από κοινοβουλευτική δημοκρατία, ουσιαστικά, σε πρωθυπουργική δικτατορία.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Μια γροθιά κι ένα χαμόγελο στα μούτρα των μικρόψυχων


…φωτογραφία συντρόφισσας μέσα από το βαν της αστυνομίας

* Βίλλα Πράκτικερ *

Τι θα γίνει με την κατάληψη Πράκτικερ ρε δένδια; Ως πότε θα ανεχόμαστε τους άπλυτους μαραγκοτεχνίτες που μαζεύονται σαν τις σφήγκες στο εν λόγω άνδρο ανομίας το οποίο είναι γεμάτο με τρυπάνια, τροχούς, κατσαβίδια, καστάνιες, κάβουρες, βίδες και κάθε λογής δολοφονικά εργαλεία; Έχουμε να κάνουμε με μιά γιάφκα γιγαντιαίων διαστάσεων και η ελληνική αστυνομία κάθεται και μαζεύει μπυρομπούκαλα για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι επιστρέφοντάς τα στις ζυθοποιίες! Ως πότε θα ανεχόμαστε στις γειτονιές μας ηλεκτρολόγους, μαραγκούς, υδραυλικούς και παρόμοια τέτοια λούμπεν στοιχεία που καταστρέφουν τον πολιτισμό μας και είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την ευμάρεια, γαλήνη και ασφάλεια των ζωών μας; Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ επέμβαση της αντιτρομοκρατικής στη κατάληψη Πράκτικερ και κατάσχεση όλου του οπλοστασίου της πριν θρηνήσουμε θύματα.
Καταδικάζουμε τους μάστορες απ' όπου κι αν προέρχονται.

Ανακοίνωση των 93 συλληφθέντων της Villa Amalias μέσα από τη ΓΑΔΑ


Τίποτα λιγότερο από την αδιαπραγμάτευτη θέση μας για τους κοινωνικούς χώρους που στηρίζουμε και μας στηρίζουν. Τίποτα διαφορετικό από αυτό που λέμε και κάνουμε τόσα χρόνια στις καταλήψεις, στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες και στους δρόμους.
Γι’ αυτό και οι φορείς της εξουσίας που τοποθέτησαν ένοπλους φρουρούς έξω από τη Villa Amalias δεν θα μπορούσαν ποτέ να μας κάνουν να απογοητευτούμε, να λιγοψυχήσουμε, να σταματήσουμε, να σταυρώσουμε τα χέρια.
Σήμερα, 9 Γενάρη, σύντροφοι και συντρόφισσες ανακαταλάβαμε το κτίριο της Villa Amalias κάτω από τη μύτη των δυνάμεων καταστολής που το φρουρούσαν. Ένα κτίριο συνδεδεμένο με την ιστορία του ανατρεπτικού κινήματος εδώ και 22 χρόνια, αλλά και με τις αξίες-αρχές που νοηματοδοτεί για εμάς.

ΑΣΤΕΓΟΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μαλακισμένο Καμπουράκης… Αφιερωμένο σ’ εσένα γλοιώδες υποκείμενο! Θέλετε να μάθετε τι έχει μέσα η κατάληψη Σκαραμαγκά… πριν σας το πουν οι μπάτσοι και τα ρουφιανο-μίντιά τους;



ΟΧΙ! Αυτή είναι μία "εστία ανομίας" στα Εξάρχεια…

Οδηγούμαστε σε αυταρχική κρατική καταστολή, εκτός εάν…


Δεν πορευόμαστε πλέον στο σωστό δρόμο. Ο κόσμος άρχισε ήδη να αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και το φόρο εισοδήματος και καταφεύγει σε διακανονισμούς με πρόστιμα. Σε λίγο δεν θα μπορεί να καταβάλει κανένα ποσό. Έχει περικόψει ακόμα και τη θέρμανση. Είναι βέβαιο πως προκρίνει ήδη ως πρώτη προτεραιότητα
την με κάθε τρόπο επιβίωσή του. Αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτουν τα δημόσια έσοδα και η Ελλάδα να γίνεται ακόμα πιο πολύ εξαρτημένη από της δόσεις της τρόϊκα. Στο μεταξύ η τρόϊκα επανέρχεται σε λίγες μέρες δριμύτερη με νέα μέτρα, με απολύσεις, με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων κ.λ.π. Δεν αποκλείεται σε λίγο να αρχίσουν και οι πρώτοι πλειστηριασμοί των ακινήτων μας με διαδικασία εξπρές και σε εξευτελιστικές τιμές. Καταστρέφονται οι κόποι και τα όνειρα ολόκληρης ζωής, χωρίς να φταίνε οι πολίτες.

Κείμενο αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Villas Amalias

 «Ποιοι είναι οι ένοχοι λοιπόν, και ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν;(...)Ένα είναι λοιπόν το ερώτημα της εποχής μας: Θα τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν απρόσκοπτα σε μία καταστροφική πορεία; Η αντίσταση είναι η απάντηση και το καθήκον του καθενός. Αντίσταση για ένα κόσμο χωρίς τάξεις, πολέμους και φτώχεια. Αντίσταση για ένα καινούργιο κόσμο αλληλεγγύης και ισότητας.
Μέχρι την επανάσταση λοιπόν, μέχρι την ελευθερία.»

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ


….
….

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:

 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 1960

….
….

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ:


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 197

….
….

ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

Wall Street Journal: Η παρακμή της πλατείας Ομονοίας! Διεφθαρμένοι αστυνομικοί κλέβουν χρήματα και κινητά απο μετανάστες!




Η πλατεία Ομονοίας ήταν κάποτε μια ζωντανή πλατεία, η καρδιά του εμπορίου, ενώ τώρα έχει μεταβληθεί σε ένα εθνικό σύμβολο απελπισίας και κοινωνικής κατάρρευσης, περιτριγυρισμένη από εγκαταλελειμμένα κτήρια, άδεια καταστήματα, εμπόρους ναρκωτικών, ναρκομανείς και ιερόδουλες.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε εκτενές άρθρο της η Wall Street Journal για την πλατεία Ομονοίας.

ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΣ ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑ...


Χαρρυ Κλυνν

Ρε καθίκι Στουρνάρα, ανεβάσατε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να ικανοποιήσετε την τοκογλυφική μαφία που σας πατρονάρει…
Με το που στράφηκε ο κόσμος στον ηλεκτρισμό, στείλατε την τιμή του ρεύματος στα ύψη…
Και τώρα αφήνετε εντέχνως να διαρρεύσει, όπως συνηθίζετε, ότι θα φορολογήσετε ακόμα και τα καυσόξυλα!!!
Τον Ελλ. Λαό θέλετε να εξοντώσετε ρε πουλημένα τομάρια;
Να εύχεσαι γλοιώδες κάθαρμα, να μην έχουμε θανάτους από το κρύο…
Το κατάλαβες αυτό αυστραλοπίθηκε;
Έστω και ένας Έλληνας πολίτης ή μετανάστης να πεθάνει από ψύχος να ετοιμάζεις τον φαρδύ σου κώλο για το σκαμνί των Ποινικών Δικαστηρίων!
Δεν είσαι ούτε καν εκλεγμένος Γερμανόδουλε, να σε προστατεύει ο ξευτιλισμένος νόμος περί ευθύνης υπουργών του χαρατσοβουβουζέλου…

ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΓΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

Με μια θαρραλέα και γενναία πρωτοβουλία, κάποιες δεκάδες συντρόφων ανακατέλαβαν την βίλα αμαλίας από την φασιστική κατάληψη του κράτους!


Από τις 7 το πρωί επανακατέλαβαν τον χώρο στήνοντας μικροφωνική αντιπληροφόρησης!
Η αντίδραση του κράτους ήταν λυσσαλέα. Εξαπόλυσε χημικό πόλεμο στην περιοχή, προσπάθησε με τους μπάτσους του να σπάσει την πόρτα της κατάληψης και τώρα έχει συγκεντρώσει δυνάμεις ΕΚΑΜ για εισβολή στον χώρο!

Σταμάτα να είσαι παράσιτο. «Πες ΥΕΑΗ στην εργασία!»



Ανασκεύασε τις δηλώσεις ο κύριος Δούκας μετά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Μιλώντας στο αμερόληπτο δημοσιογράφο Πρετεντέρη ο πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από την πρόταση του κυρίου Δούκα να δουλεύουν οι άνεργοι εθελοντικά.


«Ο εθελοντισμός», είπε ο κύριος Σαμαράς, «δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αυτό είναι φανερό σε όλους. Ο μόνος τρόπος να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να προχωρήσουμε με όραμα μπροστά είναι να εργάζονται όλοι. Και αυτό θα συμβεί με το καινούριο μας πρόγραμμα που θα ονομαστεί Υποχρεωτική Εργασία για όλους τους Άνεργους Ημεδαπούς (ΥΕΑΗ).»

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

street art

Είχατε καλό ταξίδι κύριε Αντώνη;

Π. Παναγιωτόπουλος: "Χαχα πάλι σας κοροϊδέψαμε"


Παναγιωτόπουλος:
Παγώνει για 12η συνεχή φορά το ψέμα, συγνώμη το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, όπως ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος και δικηγόρος που για κάποιο λόγο είναι υπουργός εθνικής άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο άνθρωπος που φορούσε κοκάλινα γυαλιά ακόμα και πριν τα κάνει μόδα η Μαρία η άσχημη, δήλωσε: «Επιπόλαιοι χειρισμοί σε αυτό το θέμα δεν συγχωρούνται. Το θέμα της θητείας έχει πελώριες κοινωνικές διαστάσεις και αφορά στη νεολαία μας, το πλέον ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η ανεργία»

Όσο να πεις, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί "επιπόλαιος χειρισμός" και "έλλειψη ευαισθησίας" το να ψεύδεσαι ασύστολα για ένα θέμα, όποτε σου κάνει κέφι. Κάθε άλλο.. φανερώνει εντιμότητα, πολιτική ακεραιότητα και συνέπεια. 

Για το θέμα της στρατιωτικής θητείας, που "αναμένεται να αυξηθεί" τα τελευταία 10 έτη, θα μιλήσουμε ξανά σε 4-6 μήνες.


RAMNOUSIA
 

Μνήμη Νίκου Τεμπονέρα…


Ζει στις μνήμες και του αγώνες όσων δεν συμβιβάζονται, όσων δεν συνεργάζονται και δεν συγκυβερνούν με τη δεξιά!

Αντιφασιστικά πούλμαν και καράβια για τις 19 Γενάρη


Θεσσαλονίκη
Σάββατο 19/1/13 στις 6πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου
Αναχώρηση με πούλμαν
Τηλ. Επικοινωνίας:6936127797
Γιάννενα
Σάββατο 19/1/13 στις 7 πμ στην Περιφέρεια Ηπείρου (Παλιά Νομαρχία)
Αναχώρηση με πούλμαν
Τηλ. Επικοινωνίας:6981065550
Πάτρα....

Σάββατο 19/1/13 στις 9πμ στο Εργατικό Κέντρο (Πλατεία Όλγας)
Αναχώρηση με πούλμαν
Τηλ. Επικοινωνίας:6970988678
Ηράκλειο
Παρασκευή 18/1/13 στις 8μμ στο Λιμάνι
Αναχώρηση με πλοίο
Τηλ. Επικοινωνίας:6981517435
Αλεξανδρούπολη
Παρασκευή 18/1/13 στις 10.30μμ στο Δημαρχείο
Αναχώρηση με πούλμαν
Τηλ. Επικοινωνίας:6978191832
Χανιά
Παρασκευή 18/1/13 στις 7μμ στο λιμάνι της Σούδας
Αναχώρηση με πλοίο
Τηλ. Επικοινωνίας:6948521812
Ρέθυμνο
Παρασκευή 18/1/13 στις 6.15 στο ΚΤΕΛ Ρεθύμνου
και στη συνέχεια αναχώρηση με πλοίο από το λιμάνι της Σούδας στις 9μμ
Τηλ. Επικοινωνίας:6987917102
Για άλλες πόλεις
, ενημέρωση τις επόμενες μέρες (τηλ.2103232871)                      

v
Αthensantifa19jan  via  ostria-gr.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ,ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΤΟΣΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΟΥΝΕ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ-


Η ΣΚΑΤΟΓΡΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV

Αυτός που μοιάζει ευλογημένος από τον «Θεό του ποδοσφαίρου»

Ίσως είναι άδικο -όταν ο επίσης υπερ-παίκτης Κριστιάνο έχει πάρει μια μόλις φορά το βραβείο. 

Ίσως είναι κρίμα -όταν ο εξαιρετικός Ινιέστα δεν μπορεί να προσθέσει τη μεγαλύτερη ατομική διάκριση στους τίτλους που ονειρεύεται κάθε παίκτης. 

Δυστυχώς όμως αυτή είναι η ατυχία του να συναγωνίζεσαι τον καλύτερο… 

Αυτόν που μοιάζει ευλογημένος από τον «Θεό του ποδοσφαίρου». Που κάνει κοινή την ευχή των απανταχού καψούρηδων με την μπάλα να τον έχει ο (κανονικός) Θεός καλά. Που προλαβαίνει να βάλει 91 γκολ (και να μοιράσει 22 ασίστ) στη χρονιά που πέρασε. 

Και που βάζει και με τη βούλα πλέον -ή μάλλον με τις βούλεςσαν αυτές που είχε το σημερινό του κοστούμι- το όνομά του πάνω από «ιερά τέρατα» του ποδοσφαίρου. 

Διότι η «Χρυσή Μπάλα» που πήρε ο Λιονέλ Μέσι στη Ζυρίχη της Ελβετίας -με ποσοστό 41,6%, έναντι 23,68% του Ρονάλντο και 10,91% του Ινιέστα- δεν τον έκανε μονάχα τον παίκτη με τις περισσότερες κατακτήσεις από κάθε άλλον (ξεπερνώντας τους Κρόιφ, Φαν Μπάστεν και Πλατινί). 

Ούτε μονάχα τον πρώτο που το πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (ο νυν πρόεδρος της UEFA την είχε κατακτήσει το 1984, το 1985 και το 1986). 

Αλλά έδωσε ένα ακόμα επιχείρημα σε όσους ισχυρίζονται ότι μπορεί να γίνει η απάντηση της εποχής μας στο αιώνιο δίλημμα «Πελέ ή Μαραντόνα»! 

Δείτε την απονομή και τι είπε ο Μέσι κατά τη διάρκειά της 

 

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός 

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Οι μαυρούκοι μικροπωλητές




Η σκηνή στον κεντρικό πεζόδρομο της Πάτρας, στην Αγίου Νικολάου, όπου παραδοσιακά συνυπάρχουν τρία πράγματα: γεμάτα τραπεζάκια στις ατελείωτες καφετέριες, τσάρκες άνευ λόγου και αιτίας (το πάλαι ποτέ γνωστό "νυφοπάζαρο") και άφθονοι μικροπωλητές μετανάστες με ταμπλάδες όπου βρίσκεις από σιντί και γυαλιά ηλίου μέχρι οποιοδήποτε φτηνομπιχλιμπίδι τραβάει η όρεξή σου.

Ενώ η παρέα χαζολογάει σε μια βιτρίνα, πλησιάζει χαμογελαστός μαυρούκος (πώς διάβολο γίνεται κι αυτοί οι μαυρούκοι είναι πάντοτε χαμογελαστοί, δεν μπορώ να το καταλάβω) κι απλώνει προς το μέρος τους το χέρι του όπου κρατάει ένα γυναικείο πορτοφόλι. "Δεν θέλουμε πορτοφόλι, φίλε", σπεύδει να αποκρούσει την προσφορά ένας από τους άντρες τής παρέας. Το χαμόγελο του μαυρούκου γίνεται ακόμη πλατύτερο. "Δεν πουλάω", λέει με σπαστά ελληνικά, "της κυρίας είναι".

ZΩΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Ότι πιο στημένο και άθλιο έχει παιχτεί στο MEGA τα τελευταία 24ωρα…



Ότι πιο στημένο και άθλιο έχει παιχτεί στο MEGA τα τελευταία 24ωρα. Μια «τυχαία» κάτοικος της περιοχής ονόματι Ελένη Παπαδοπούλου καταγγέλλει τις «αθλιότητες» της κατάληψης στη Βίλλα Αμαλίας.
Αυτή η «τυχαία» κάτοικος είναι μέλος κάποιας υποτιθέμενης «επιτροπής κατοίκων της πλ. Βικτωρίας» και τυχαίνει να πρωταγωνιστεί πάντα σε ξενοφοβικά ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αναλαμβάνοντας το ρόλο του κάτοικου-χειροκροτητή της πολιτικής των ρατσιστικών πογκρόμ του Δένδια κατά τωνμεταναστών (πχ: http://bit.ly/115jhCn).

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο uploader αυτού του βίντεο στο youtube, “PETRIDISGEORGE”, ο οποίος ανεβάζει κατά κόρον βιντεάκια όπου πρωταγωνιστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής (βλ. http://bit.ly/115k0mN),

Σεξισμός και βία δεν έπεσαν από τον ουρανό


Της Ελιάνας Καναβέλη


Ας ξεκινήσουμε από τα γνωστά. Βρισκόμαστε σε κρίση. H κυρίαρχη αφήγηση της κρίσης διατρέχει πια ολόκληρη την ύπαρξη και την καθημερινότητά μας και ενισχύεται μέσα από τη συνεχή, δημόσια και μαζική εκφορά του από πολιτικούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και κάθε λογής «ειδικούς». Η κρίση φαίνεται ότι έχει διαταράξει σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες στις κοινωνικές σχέσεις..... Οι κοινωνικές σχέσεις είχαν δομηθεί πάνω σε βεβαιότητες οι οποίες, στο σημερινό συγκείμενο, μοιάζουν πια μόνο αβέβαιες. Για παράδειγμα, η πρόσβαση σε μια καλή και προσιτή εκπαίδευση για όλους και στη συνέχεια η εύρεση μιας ικανοποιητικής εργασίας γίνεται όλο και δυσκολότερη. Κυρίαρχη πια είναι η ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση η επισφαλής, ανασφάλιστη εργασία. Το κράτος πρόνοιας, στο οποίο ο πολίτης είχε «κοιμίσει» όλη την επαναστατικότητά του, χάνεται σταδιακά και ο πολίτης χάνει την βεβαιότητα ότι το κράτος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του ή θα τα διασφαλίσει με οποιοδήποτε κόστος. 


Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό τοπικών οργανώσεων κομμάτων


Η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιό μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας, αυτό των αυτοοργανωμένων χώρων, σε μία προσπάθεια όξυνσης της καταστολής και προώθησης του κοινωνικού εκφασισμού. Είτε με το γελοίο πρόσχημα του "κέντρου ανομίας" για να εκκενώσει την κατάληψη Villa Amalia, είτε με τον τραγελαφικό ισχυρισμό ότι η ΑΣΟΕΕ λειτουργεί ως αποθήκη παρεμπορίου, για να εισβάλει στο αναρχικό στέκι του ιδρύματος και να κλέψει τα μηχανήματα του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφωνικού σταθμού 98fm, η αλήθεια δεν κρύβεται... Οι αυτοοργανωμένες αντιιεραρχικές δομές είναι η απάντηση στη νέα χούντα που θέλουν να επιβάλουν.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι αναδρομικές αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εμείς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας!!



Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Οι αυξήσεις αναμένεται να κυμανθούν μεσοσταθμικά μεταξύ του 10 και του 11%, και θα γίνουν σε τρεις δόσεις, τον Ιανουάριο, τον Μάιο και τον Ιούλιο.
Σημειώνεται πως οι εν λόγω αυξήσεις είναι μικρότερες συγκριτικά με αυτές που είχε προτείνει αρχικά η ΔΕΗ, οι οποίες άγγιζαν το 25%.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πρόκειται να κλιμακώσει το επόμενο διάστημα τις δράσεις του ενάντια στις προκλητικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και ενάντια στο παράνομο και άδικο χαράτσι. Επίσηςθα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε το ρεύμα στα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, είτε η διακοπή γίνεται λόγω του χαρατσιού είτε λόγω του υπέρογκου λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!! - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!

Και σου το 'λεγε ο Γλάρος το καλοκαίρι, όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές...

Όμορφος, ρηχός, γκλάμουρους κόσμος

Όμορφος, ρηχός, γκλάμουρους κόσμος


Την προηγούμενη εβδομάδα, μπολιασμένος με το πνεύμα των Χριστουγέννων, έσπευσα στο Multiplex της γειτονιάς μου για να παρακολουθήσω τη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το πολυαναμενόμενο «Αν...».

Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτή μου η απόφαση ήταν προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα με εμένα και τη σύζυγό μου. Αφού συμφώνησε να δει τον καινούργιο Bond, έπρεπε να τη συνοδέψω στον Παπακαλιάτη. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση, πριν ακόμη μπω στην αίθουσα, ήταν αυτό ακριβώς: ότι όλοι μιλούσαν για τον Παπακαλιάτη και όχι για την ταινία, σαν να μην υπήρχαν άλλοι συντελεστές, σαν να μην έχει το φιλμ μια δική του προσωπικότητα. Με αυτό στο μυαλό παρακολούθησα κάτι σαν one man show.Χριστόφορος στο σενάριο, Χριστόφορος στη σκηνοθεσία, Χριστόφορος στη μουσική, Χριστόφορος ο πρωταγωνιστής. Βρίσκεται παντού, σε κάθε κύτταρο της παραγωγής, και αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καλό. Δεν θα μπω στη συζήτηση για το αν και κατά πόσο θυμίζει άλλες, ξένες, ταινίες (εμένα μου θύμισε τουλάχιστον δυο), άλλωστε πάντα εκτιμούσα μια καλή αντιγραφή.

Η ΣΕΛΜΑΝ κλείνει το εργοστάσιό της στο Βασιλικό - Στο δρόμο 174 εργαζόμενοι (και ένα σχόλιο)



Την οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας στις 8 Φεβρουαρίου 2013, και την απόλυση των 174 εργαζομένων αποφάσισε η Σέλμαν. Οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτή την απόφαση, όπως αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση είναι οι εξής:

1. ο δραµατικός περιορισµός της δραστηριότητάς της, απότοκος της κατακόρυφης µείωσης παραγγελιών κατά 26% το εννεάµηνο του 2012 σε σχέση µε το αντίστοιχο εννεάµηνο του 2011 και κατά 46% σε σχέση µε το εννεάµηνο του 2010.

2. η ραγδαία αύξηση της τιµής των βασικών α’ υλών και συγκεκριµένα της ξυλείας κατά 20%, λόγω διπλασιασµού της τιµής του πετρελαίου θέρµανσης και στροφής των καταναλωτών στη χρήση ξυλείας για θέρµανση. Αντίστοιχα η τιµή της κόλλας, που αποτελεί τη δεύτερη βασική α’ ύλη µας αυξήθηκε κατά 13% σε σχέση µε το 2011.

ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ

ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ...




Αμύνομαι. Γι’ αυτό γράφω. Έτσι κρατώ τη σκέψη μου απ’ τη μεριά μου.
Αν την αφήσης αστήριχτη, χωρίς τα σχήματα των γραμμένων συλλογισμών, αφηνιάζει. Παίρνει παράξενους δρόμους και καταλήγει να γεννά τέρατα. Περνά έτσι απ’ τη μεριά του δεσμοφύλακα.
Γιατί αυτό θέλουν με τη φυλακή. Σε κλίνουν σ’ ένα χώρο τρία βήματα μπρος, τρία πίσω.
Να περπατάς έτσι με τις ώρες, με τις μέρες, ασταμάτητα. Στην αρχή βαδίζεις μαζί με τη σκέψη σου. Τα λέτε οι δυό σας και ξεκαθαρίζεις νοήματα. Βρίσκεις τις ιδέες που είναι φίλοι σου.
Συλλαμβάνεις το κακό με σαφήνεια.
Αυτό που ταπεινώνει τον άνθρωπο.
Είσαι δικαιωμένος και για αυτό δυνατός.

Τα αποτελέσματα από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην Σερβία με απεμπλουτισμένο ουράνιο: Τεράστια αύξηση στα ποσοστά του καρκίνου


Kορυφαίος Σέρβος ειδικός λέει ότι η χρήση από το ΝΑΤΟ πυρομαχικών μεαπεμπλουτισμένο ουράνιο στην επίθεση που έκανε κατά της Σερβίας έχει προκαλέσει τεράστια αύξηση στα ποσοστά του καρκίνου και αύξηση του αριθμού νεογνών με γενετικές δυσμορφίες.
Σιωπηλός δολοφόνος
"Το απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν είναι μόνο ραδιενεργό, είναι επίσης πολύ τοξικό," λέει ο γιατρός Ραντομίρ Κοβάτσεβιτς, εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου για την προστασία από την ακτινοβολία "Δρ Dragomir Karajovic "στο Βελιγράδι. Σε μια συνέντευξη για το VJ Movement, εξηγεί "Καταρχάς είναι νεφροτοξικό, έτσι ώστε να επηρεάζει τα νεφρά, στη συνέχεια, το ήπαρ και τον σπλήνα. Στην πραγματικότητα, ολόκληρος ο οργανισμός επηρεάζεται εξαιτίας της τοξικότητας, στην ουσία δηλητηριάζεται. ".