ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ο μαγικός κόσμος ακροδεξιάς, δεξιας πολιτικής και ΕΛ.ΑΣ: Γίναμε και επίσημα Τέξας.


Κάθε μέρα ακούμε για αυτοκτονίες, ανταλλαγές πυροβολισμών, μαχαιρώματα σε αλλόδαπούς και σε μετανάστες, υπερβολική αστυνομική βία, βιασμοί ληστίες και όλα τα καλά που χαρακτήριζαν την άγρια δύση.

Σε προνομιακό πακέτο στο κέντρο και  στις περιξ περιοχές. Το εκρηκτικό μίγμα φτώχειας, εξαθλιωμένων μεταναστών και ακροδεξιάς συμπερηφοράς πολιτών και Αρχών έχουν διαλύσει οποιαδήποτε ικμάδα αστικής τάξης και ειρήνης σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας σχεδόν.

Ανερυθρίαστε οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου εκτοξεύουν κατηγορίες ο ένας στον άλλο οι οποίες εκτός από ανούσιες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που αντιμετοπίζει ο μέσος Έλληνας σήμερα. Διασταυρούμενα πυρά αλλά από λύσεις γιοκ. Μνημόνια, αντιμνημόνια, λαϊκή κυριαρχία, λαοκρατία, ανάπτυξη, ευρώ ή δραχμή, σοσιαλισμός, τεχνητές πολώσεις, διορθωτικά ψήφων, μεγαλοιδεατισμός, ευθύνη, δυνατή κυβέρνηση... τίποτα δεν απαντάει στο πως θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη ή στο πως θα κάνουμε τον κόσμο μας πιο ανθρώπινο σήμερα.

Με την Κουλτούρα της Πληροφορίας (το κουσούρι της ρουφιανιάς)


Real Vodafon Spyline FM

Οβιέδο, Ισπανία: μάχη για έξωση


Magnify Image
Πετώντας νερό, αβγά και κροτίδες στους αστυνομικούς αντέδρασαν οι περίοικοι σε περιοχή  στο Οβιέδο, όταν εκείνοι ήρθαν συνοδεία δικαστικών κλητήρων για να κάνουν έξωση σε οικογένεια που αδυνατούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της δάνειο.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σιγά, η πατρίδα κοιμάται


Τελειώνοντας αυτός ο επεισοδιακός Ιούνης βρίσκει τη χώρα σε κατατονία, 2 βδομάδες μετά τις εκλογές όπου η Ελλάδα απέκτησε επιτέλους κυβέρνηση υπεύθυνη και καθωσπρέπει.

Υπουργοί και πρωθυπουργοί αρρωσταίνουνε ή παριστάνουνε τους άρρωστους, διορίζονται καινούργιοι στεφανωμένοι από αγιογραφίες αυλικών, τη στιγμή που θα έπρεπε να κάθονται στο σκαμνί για τελεσθέντα εγκλήματα εναντίον της πατρίδας, ο γεροξεκουτης με το ανοιακό βλέμμα εκπροσωπεί τη χώρα στη Σύνοδο των Κορυφαίων (αφεντικών και δούλων) της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός από το κρεβάτι στέλνει επιστολή δουλοπρέπειας στην μαντάμ του Ευρωπαϊκού Οίκου, χειρότερη κι απ’ του Τζήμερου, οι βουλευτές φορώντας τα καλά τους ορκίζονται με όλες τις τιμές και σκυλοφαγώνονται ποιος θα κάτσει μπροστά ή πίσω στα έδρανα, την ίδια στιγμή που άνθρωποι πέφτουν απ’ την Ακρόπολη, απ’ τα μπαλκόνια ή φυτεύουνε σφαίρες στο κεφάλι τους.

Η εκδικητικότητα του κράτους «δικαίου»

Περισσότερες από 40 ημέρες στην απομόνωση βρίσκεται η κρατούμενη Όλγα Οικονομίδου επειδή αρνήθηκε να «πειθαρχήσει» στις εντολές της διεύθυνσης και των δεσμοφυλάκων και επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε κολπικό έλεγχο. Περισσότερες από 40 ημέρες στην απομόνωση χωρίς δικαίωμα προαυλισμού, επικοινωνίας και υπό συνεχή παρακολούθηση μέσω κάμερας. Περισσότερες από 40 ημέρες στην απομόνωση για να σπάσουν το φρόνημα και το ηθικό μιας κρατούμενης που δίνει το δικό της αγώνα πίσω απο τα κάγκελα της φυλακής, ενάντια σε ένα σωφρονιστικό σύστημα που σκοπό έχει να διαλύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να δημιουργήσει πειθήνιους φυλακισμένους.

ΜΑΚΗ ΑΛΛΟ Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΟ Η ΝΑΝΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Αρκεί να είσαι ειλικρινής γι’ αυτό που κάνεις. Δεν μπορεί να είσαι πόρνη και να λες πως είσαι μελετητής της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ανθρώπων. Όπως δεν μπορείς να κάνεις τηλεμάρκετινγκ και να λες πως είσαι δημοσιογράφος.
Με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο δεν ήμουν ποτέ φίλος, για λόγους που είναι εύκολο να κατανοήσει ο καθένας. Δεν ήμουν ούτε εχθρός. Εκπροσωπούσαμε δύο διαφορετικά είδη δημοσιογραφίας και κρινόμασταν από τον κόσμο. Επειδή δεν είχα τίποτα να φοβάμαι (και λόγω ιδιοσυγκρασίας και λόγω στάσης ζωής) δεν ανήκα ούτε καν στον κύκλο των ανθρώπων που τον συναναστρέφονταν, γέμιζαν τις δεξιώσεις του γάμου του, ψιθύριζαν με φόβο πάντα διάφορα γι’ αυτόν, μάλωναν μαζί του και στη συνέχεια αγκαλιάζονταν σαν να μην τρέχει τίποτα. Βλέπετε τα μόνα άπλυτα που είχα ήταν σώβρακα. Ο Μάκης ήταν πάντα ο Κίτρινος Τύπος κι εγώ ένας άλλος τύπος.

Κουίζ: Πόσοι καθυστερημένοι χρειάζονται για να γράψουν (;) τον εθνικό ύμνο;

Νίκος Κούνδουρος: Η πείνα, σε λίγο, θα πάψει να ‘ναι άοπλη!


Κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης στο σπίτι του, στο Μετς, ο αγωνιστής της Αντίστασης και πολυβραβευμένος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου,Νίκος Κούνδουρος, μίλησε στην Κρυσταλία Πατούλη, για την μετεκλογική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, συμμετέχοντας στον δημόσιο διάλογο του tvxs.

Tι να σκέφτομαι για αυτήν την πρωτοφανή -για τα ελληνικά δεδομένα- σύμπραξη (αν και πρώτη ήρθε στο μυαλό μου η λέξη... συμπαιγνία) των τριών κομμάτων, οι οποίοι  αποφάσισαν να πάψουν να βρίζονται;
Η σύμπραξη αυτή, δεν είναι κάτι που το αποφασίζει κανείς την ώρα που κοιμάται. Είναι τεράστιας σημασίας μια τέτοια απόφαση. Δηλαδή, η σύγκλυση και η συνεργασία τριών κομμάτων, που μέχρι χτες είχαν μια εχθρική σχέση. Και τα τρία κόμματα, είχαν το μπαϊράκι το δικό τους –ελληνικό έθιμο κι αυτό- και ξαφνικά εμφανίστηκε η πρόταση: Δεν έχουμε τρία κόμματα, αλλά μία πατρίδα.
Αυτήν την τραγική, τη μελαγχολική και τρυφερή λέξη: Πατρίδα. Αναγκάζονται, λοιπόν, αυτή τη στιγμή τρεις χθεσινοί αντίπαλοι να συμπέσουν στην άποψή τους, και να πουν: Είμαστε η Ελλάδα.

Η φανταστική συνέντευξη του Κορνήλιου Καστοριάδη στον Τζίμη Πανούση (ηχητικό)

Σύγχρονοι ”Νεκρικοί Διάλογοι” και στην θέση του Λουκιανού ο ανεπανάληπτος Τζιμακος …
Σάτιρα, ιστορία, βαθιά ουσία και νοήματα ξεκάθαρα δυστυχώς όμως απόλυτα ξένα για τον μέσο Νεοέλληνα .
Eπικη ”συνέντευξη” απευθείας απο τον Αδη …
Ακούστε με πολύ προσοχή αυτά που έλεγε ο Καστοριάδης και επεξεργαστείτε τα με τη σκέψη σας προσπαθώντας να τα συνδυάσετε με την επικρατούσα ζοφερή κατάσταση σήμερα. Θα εκπλαγείτε με το πόσο σοφά είναι τούτα τα λόγια!
Μπράβο Τζίμη, γενναίε και ευφυή άνθρωπε. Αυτά θα έπρεπε να μας τα λένε οι καθηγητές των Πανεπιστημίων μας και κυρίως οι “προοδευτικοί” που τους αφιερώνω τους στίχους του Βολφ Μπίρμαν με περιφρόνηση εξαιρετική:

Αποκαταστάθηκε πλήρως η όραση του πρωθυπουργού

Μπατσοι και νεοναζι δουλευουνε μαζι..

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ένα βαγόνι γεμάτο νεκρούς


Γράφει η @mp_anana
Άνοιξα τα μάτια λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αυτό συμβαίνει τις μέρες του άγχους. Πρώτη σκέψη της ημέρας ‘δεν έχω πληρώσει τη δεη’. Γαμώ τη δεή η επόμενη σκέψη. Το αντίδοτο του άγχους κοιμάται δίπλα μου. Ευτυχώς. Μέχρι να φτάσω στο μετρό η δεη έχει γίνει μια δουλειά που θα ταχτοποιήσω αύριο.
Μπαίνω στο μετρό. Αλλάζω γραμμή στο σύνταγμα και μπαίνω στο βαγόνι που με οδηγεί στον τελικό προορισμό. Μόλις που πρόλαβα να βρω τη γωνιά μου και να βγάλω το βιβλίο, μια σπαρακτική φωνή από δίπλα επαναλαμβάνει ‘Δε μπορώ να πάρω ανάσα’, ΄Χάνομαι’. Είναι μια γυναίκα γύρω στα 40 με τα ρούχα της δουλειάς. Έχει ιδρώσει, το βλέμμα της φανερώνει απελπισία, δε μπορεί να πάρει ανάσα. Παθαίνει έμφραγμα, κρίση πανικού, τι συμβαίνει; Οι διπλανοί της δεν την κοιτάνε καν. Την πλησιάζω. Δεν κουνιέται κανείς.
Μόνο εγώ την ακούω ρε; Τι γίνεται;

Oι Flogging Molly στην Ελλάδα τον Αυγουστο


Oι Flogging Molly στην Ελλάδα τον Αυγουστο
Μερικές μπάντες απευθύνονται στο μυαλό. Άλλες, όπως οι Flogging Molly, απευθύνονται στην καρδιά!

Αυτή η ιρλανδο-αμερικάνικη folk punk μπάντα, που στις φλέβες των μελών της τρέχει κέλτικο αίμα, επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο «παθιασμένες» εμφανίσεις!

Θεσσαλονίκη, Τρίτη 28 Αυγούστου 2012, Block 33
Αθήνα, Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012, Gagarin 205

Οι διαπεραστικοί, πάντα επίκαιροι και «καυστικοί» στίχοι, οι αξεπέραστες μελωδίες, οι συγκλονιστικές live εμφανίσεις σε συνδυασμό με τον απεριόριστο ενθουσιασμό, τη μεταδοτική ενέργεια και την αφοσίωσή που δείχνουν στους fans τους, έχουν κάνει τους Flogging Molly ένα πραγματικά ξεχωριστό και αγαπητό συγκρότημα.

«Εάν η μουσική μας δεν είχε μαντολίνο, ακορντεόν, βιολί και σφυρίγματα θα ήταν punk rock, και αν δεν είχε κιθάρα, μπάσο και drums θα ήταν παραδοσιακή Ιρλανδική μουσική. Αλλά σημασία δεν έχουν οι ταμπέλες!» λέει ο ιδρυτής του συγκροτήματος Dave King.

Έχοντας πάρει το όνομά τους από ένα τοπικό μπαρ στο Hollywood, όπου τραγουδούσαν όταν ξεκίνησαν, το Molly Malone, οι Flogging Molly δεν είναι απλώς μια μπάντα... είναι μια επταμελής οικογένεια, αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στη μουσική τους. 

…ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΜΕ


Πως περνάει ο χρόνος…Πριν έναν χρόνο έγραφα: “Oι καναπέδες πάλιωσαν. Βγήκαν οι σούστες τους. Έγιναν τόσο ενοχλητικοί και άβολοι. Οι δρόμοι και οι πλατείες μοιάζουν ως το μόνο μέρος που αξίζει να βρίσκεσαι. Είναι αυτό που λαχταρά η ψυχή σου ”. Πόσα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει μέσα σ’ έναν χρόνο. 
Το περσινό καλοκαίρι ήταν πολύ φορτισμένο, ήταν ποτισμένο από την ελπίδα της αγωνιστικότητας, με μια αύρα αλλαγής ή τουλάχιστον πίστης ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο. Αξίζουμε κάτι καλύτερο; Αναρωτιέμαι. Η επιβράβευση του ενός πόλου της…χρόνιας εξουσίας  στις πρόσφατες εκλογές δείχνει το εντελώς αντίθετο. Δεν είναι το θέμα μου που ανήκει ο καθένας, ή που τοποθετεί τέλος πάντων τον εαυτό του.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;



Εντύπωση προκαλεί και στον πιο ανυποψίαστο πολίτη, η στάση των μιλιταριστικών εντύπων και του συνόλου των καθεστωτικών ΜΜΕ απέναντι στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Οι καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις ναζιστών εναντίον μεταναστών και αγωνιστών των κοινωνικών κινημάτων, οι απειλές, τα πογκρόμ και οι επιθέσεις σε μαγαζιά και σπίτια τις νυχτερινές ώρες, ξεπατικώνοντας τις γκεσταμπίτικες μεθόδους, δεν αποτελούν θέμα της επιλεκτικής έτσι και αλλιώς ενημέρωσης που προσφέρουν, ενώ συστηματικά αποκρύπτεται ο ρατσιστικός και φασιστικός χαρακτήρας των επιθέσεων. Παράλληλα, με κλιμακούμενη ένταση επιχειρούν να υπερπροβάλλουν τα ζητήματα εγκληματικότητας, ταυτίζοντας τα με τους μετανάστες, με στόχο τη δαιμονοποίηση τους.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης..

Βέροια : αθώοι οι θύτες της Χρυσής Αυγής, ένοχο το θύμα της



Όταν η δικαιοσύνη εκδίδει αποφάσεις οι οποίες στην ουσία επικροτούν τη δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής τότε τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Όταν το θύμα τιμωρείται με ποινή μεγαλύτερη από αυτή του θύματος τότε το λαϊκό κίνημα θα πρέπει να σταματήσει την ομφαλοσκόπηση και να αναλάβει δράση.
Ο λόγος για τις ποινές που επέβαλλε το δικαστήριο της Βέροιας στη χτεσινή μαραθώνια δίκη των οκτώ ναζιστών μελών της Χρυσής Αυγής που…
τραυμάτισαν σοβαρά έναν Βεροιώτη και για τον ιδιοκτήτη του καφενείου που δέχτηκε την επίθεση και κάθισε στο σκαμνί του κατηγορούμενου με την κατηγορία της εξύβρισης!
Το δικαστήριο αθώωσε τους επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους για τυπικούς λόγους! Αφού έκανε όλη τη διαδικασία κήρυξε απαράδεκτη τη δίωξη κατά των επτά ναζιστών γιατί δεν είχε πληρωθεί το παράβολο των 100 ευρώ από τον μηνυτή!!
Όταν ο τύπος τρώει την ουσία τότε είναι προφανές ότι τέτοιες αποφάσεις μπαίνουν στο στόχαστρο της κριτικής και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη λογική και το αυτονόητο.

Γιατί χρειάζονται οι Έλληνες βουλευτές τα πιστόλια;


Παλαιότερα το κυριότερο αξεσουάρ των βουλευτών, δείγμα, όπως οι ίδιοι νόμιζαν, κύρους, πνευματικής κουλτούρας και κυρίως νεοπλουτισμού ήταν οι πένες Mont Blanc. Εν συνεχεία όταν άρχισαν να τις χρησιμοποιούν επιδεικτικά και ορισμένοι newscasters, οι πένες αυτές πέρασαν σε δεύτερη μοίρα στα αξεσουάρ και ήρθαν τα κινητά 3G, τα ipad το iphone oι ταμπλέτες κτλ. Και όταν και αυτά έφυγαν από τη μόδα ήρθαν τα… 38άρια πιστόλια και περίστροφα. Μπορεί να τους μείωσαν τον μισθό, να τους περιόρισαν τα κυβικά στα βουλευτικά αυτοκίνητα, αλλά τα αιτήματα νέων βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών για άδεια οπλοφορίας όλο και αυξάνονται.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μερικές σκέψεις για το Αναρχικό κίνημα


Image
Η ανεργία και τα αλλεπάλληλα εισπρακτικά μέτρα των νεοφιλελεύθερων επιλογών της ευ
ρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, έχει σπρώξει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στα όρια της φτώχιας και της απογοήτευσης. Ένα μέρος αυτών, άρχισε δειλά τα τελευταία χρόνια να κινητοποιείται διεκδικώντας, κυρίως τα χαμένα τους προνόμια και την πρότερη οικονομική τους «άνεση». Οι κινηματικές τους διέξοδοι όμως, είτε μέσω των συστημικών ηγεσιών του διεφθαρμένου και αστικού κατά βάση συνδικαλιστικού τους κινήματος, είτε μέσω των θεσμικών κομμάτων της συμβιβασμένης αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, κάθε άλλο παρά γόνιμες είναι.

Ο Σαμαράς θα πάει τελικά στη σύνοδο έστω και με ένα μάτι!!

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας.

Ξεκίνησε η «μαύρη πορεία» των Ισπανών ανθρακωρύχων προς τη Μαδρίτη. ΦΩΤΟ


Με τη λεγόμενη «μαύρη πορεία» ομάδας 180 ατόμων προς τη Μαδρίτη, οι ανθρακωρύχοι της βόρειας Ισπανίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης του συγκεκριμένου τομέα...


Οι 180 απεργοί θα περάσουν από αρκετές πόλεις της χώρας μέχρι να καταλήξουν στην πρωτεύουσα. Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, οι δημοτικές αρχές των πόλεων από όπου θα περάσουν είναι έτοιμες να παράσχουν τροφή και στέγη.

Τα ανθρακωρυχεία στις βόρειες περιοχές της Αστούριας και της Λεόν, πρωταγωνιστούν ως σχεδόν μοναδική πηγή δουλειάς στην ευρύτερη περιοχή εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Εσύ,τι θυσίες εισαι διατεθειμένος να κανεις ούτως ώστε να δουλέψεις στα Public;


Εγώ πάντως και χωρίς να νιώθω πως κάνω κάποια θυσία,ορκίζομαι πως δε θα ξαναναματαδώσω ούτε ένα ευρώ ή ....δραχμή σε δαύτους.


Καταστήματα Public: Τι θυσίες θα κάνετε για να δουλέψετε; (Μαρτυρία αναγνώστριας)

Ημερομηνία: 23/06/2012
Συγγραφέας: left.gr

"Τι θυσίες είστε διατεθειμένοι να κάνουν;"
 διερευνά να μάθει το Public Recruitment team, πριν προσλάβει κάποιον.

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία αναγνώστριας, η οποία απάντησε σε μικρή αγγελεία για την
κατάληψη θέσης εργασίας στα καταστήματα Public,
και δέχθηκε ως απάντηση αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα: 
"Λάβαμε το βιογραφικό σας 
και θα χρειαστεί να μας πείτε 
πόσο ανάγκη έχετε την εργασία που προσφέρουμε, 
 τι είστε διατεθειμένη να κάνετε για να εργαστείτε και να επιτύχετε 
καθώς και τις θυσίες που θα κάνετε."