ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Απολίτιστοι Αφρικανοί

Οι Ευρωπαίοι ειναι πολιτισμένοι γιατί επι εκατό χρόνια αντλούσαν κοινωνικά προνόμια και επίπεδο ζωής. Ύστερα απο τις τότε επαναστάσεις. Τοτε όμως οι λαοί επαναστατούσαν πιο εύκολα. Όχι γιατί ήταν πιο θαρραλέοι ή πιο πολιτικά συνειδητοποιημένοι. Αλλά γιατί μπροστά στο ρίσκο να ματώσει ή να σκοτωθεί ο άνθρωπος λογαριάζει ποιά ζωή έχει να χάσει. Οσο πιο χαμηλή ποιότητα έχει αυτή η ζωή τόσο πιο εύκολα θα αδιαφορήσει για τις συνέπειες μιας σύγκρουσης. Και τοσο πιο εύκολα θα εμπλακεί σ'αυτή.
Οι δυτικοί λαοί έχουν προοδεύσει πολύ τα τελευταία εκατό χρονια. Ετσι ο μέσος δυτικός πολίτης προτιμάει να διαμαρτυρηθεί στο Facebook ή σε ένα μπλόγκ, ή απέχοντας απο τις εκλογές, πιστεύοντας ότι διαβάζοντας αυτές τις διαμαρτυρίες η κυβέρνηση του, και βλέποντας την αποχή, δημοκρατικά και πολιτισμένα, θα παραιτηθεί. Θα χρειαστεί να πιεστεί πάρα πολύ ο πολιτισμένος δυτικος πολίτης, θα χρειαστεί να τον κλέψουν πάρα πολυ, για να βγεί στους δρόμους, να αρχίσει, να βρίζει, να δέρνει, να τα σπάει και να σκοτώνει.

Οι εξουσίαστες του όμως, όπως φαίνεται δεν προόδευσαν καθόλου αυτά τα εκατό χρόνια. Οσο λοιπόν θα σταματούσε ένας ληστής σε ένα σπίτι που μπήκε να ληστέψει, αν ο ιδιοκτητης του διαμαρτυρότανε εντόνως, άλλο τόσο θα σταματήσουν τη ληστεία και αυτοί. Και μέχρι ο πολιτισμένος Ευρωπαίος να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ζώο, ή αν μη τι άλλο με εγκληματία, και ότι πρέπει να κάνει κάτι άλλο, λιγώτερο δημοκρατικό και πολιτισμένο, οι εξουσίες θα του έχουν πάρει πίσω τόσα δικαιώματα όσα είχε περίπου στα μισά του περασμένου αιώνα. Οπου πλέον, απολίτιστος ο πρώην πολιτισμένος Ευρωπαίος, θα κρίνει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει κι εκείνος, αν γίνει ζώο επίσης. 

Η δημοκρατία,η ελευθερία και το βιωτικό επίπεδο, είναι τα τρία συστατικά του πολιτισμού. Οσο αυτά αυξάνονται τόσο αυξάνεται και ο πολιτισμός. Οι απολίτιστοι Αφρικανοί επαναστάτησαν γιατί το βιωτικό τους επίπεδο ήταν σημαντικά χαμηλότερο των Ευρωπαίων.Ετσι μάτωναν πιο εύκολα, γιατί είχαν λιγότερα να χάσουν.

Όμως σήμερα οι Τυνήσιοι έχουν τα δυο απο τα τρία συστατικά του πολιτισμού. Ελευθερία και δημοκρατία. Που είναι πολυ καλή εγγύηση και για το τρίτο, το βιωτίκό επίπεδο. Αντίθετα οι πολιτισμενοι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Ελληνες έχουν χάσει τελείως τα δυο πρώτα με αποτέλεσμα κάθε μέρα να χάνουν και λίγο ακόμη απο το τρίτο.

http://greecevoteforchangenow.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: