ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Δεύτε λάβετε φώς...ρε τσογλάνια!!

Φωτογραφία: Δεύτε λάβετε φώς...

Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης


Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης γιορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Μαΐου. Ξεκίνησε το 1999 από τις ΗΠΑ και γρήγορα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα. Εμπνευστής της, ο αμερικανός ακτιβιστής Ντάνα Μπίλ, από τους πρωτοπόρους στον αγώνα για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ, με σύνθημα «Θεραπεία και όχι Πόλεμοι για τα Ναρκωτικά».
Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της ΚάνναβηςΣτόχος των οργανωτών είναι το δικαίωμα σε πιο ανθρώπινες, αντιαπαγορευτικές πολιτικές, που δεν αντιμετωπίζουν τη χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά προωθούν την απεξάρτηση του χρήστη με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση του παράνομου εμπορίου.


sansimera

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Οι παραδοσιακοί σπόροι υπό διωγμό



Οι σπόροι που παράγονται από γεωργούς (παραδοσιακοί και σύγχρονοι), ανήκουν στη σφαίρα της δημόσιας ιδιοκτησίας και αποτελούν Κοινά Αγαθά. Μπορούν ελεύθερα να αναπαραχθούν από όλους. Αντίθετα, οι σπόροι που παράγονται από ιδιωτικές εταιρίες, καλύπτονται από περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων ή ακόμα και πατέντες βιομηχανικού τύπου και είτε για τεχνικούς ή για νομικούς λόγους δεν αναπαράγονται.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, στηρίζει συστηματικά τους βιομηχανικούς αυτούς σπόρους, ενώ ταυτόχρονα επιβάλει παράλογες απαιτήσεις στους σπόρους των αγροτών περιορίζοντας την εμπορική τους κυκλοφορία. Ως αποτέλεσμα αυτός ο πολύτιμος φυσικός πόρος που αποκαλείται αγροτική βιοποικιλότητα και αποτελεί τη βάση της διατροφικής μας ασφάλειας, χάνεται προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ "Made in Germany" εν όψει... ξεφύγαμε...


Οι δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη πληροφορική τεχνολογία προβληματίζουν έντονα, αφού μετά σειρά άλλων χωρών, έχει έρθει η σειρά της Γερμανίας που καλείται να αποφασίσει εάν θα δώσει τη δυνατότητα στις αρχές ασφαλείας να παραβιάζουν κάθε έννοια σεβασμού των προσωπικών δικαιωμάτων των πολιτών με σκοπό να θωρακιστούν απέναντι σε σύγχρονες απειλές όπως είναι η τρομοκρατία.

Εάν τα μέτρα που προτείνονται υιοθετηθούν, τότε όταν κάποιος θεωρηθεί ύποπτος για την τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος, το ειδικό λογισμικό θα έχει εξασφαλίσει μέσα σε μερικά μόνο λεπτά όλο το ιστορικό των περιηγήσεων του στόχου στο διαδίκτυο και κάθε άλλη ενέργεια στην οποία έχει προβεί (επικοινωνία κάθε είδους, ακόμα και μέσω Skype, αποστολή μηνυμάτων κ.λπ.).
Μέχρι στιγμής, υποτίθεται, οι αρχές ασφαλείας συμμορφώνονται με τις απαγορεύσεις πρόσβασης στον υπολογιστή του οποιουδήποτε οι οποίες αναιρούνται μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ εξακολουθούν να υφίστανται περιορισμοί. Κανείς βέβαια δεν πιστεύει ότι αυτό γίνεται σεβαστό (ακόμα και από Γερμανούς)… Οπότε και έχει ξεσπάσει «μάχη» ανάμεσα σε όσου αναπτύσσουν λογισμικό για να υποκλέψουν και αυτούς που θέλουν να το μπλοκάρουν…


diktiospartakos

9ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ ATHENS LEGALIZE PROTESTIVAL 8 - 11 ΜΑΗ 2013


INVITE - SHARE - LIKE
9ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ
ATHENS LEGALIZE PROTESTIVAL
8 - 11 ΜΑΗ 2013
Τετάρτη 8 Μάη: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Πέμπτη 9 Μάη: Αμφιθέατρο 984, Τεχνόπολη Γκάζι
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Μάη: Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί “ναρκωτικών” ουσιών
 
Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου στη Βούλα ΔΕΝ θα λειτουργήσει ανοιχτό ΜΑΡΚΕΤ, πέρα από αυτό της διοργάνωσης, και δεν θα υπάρχει παροχή ρεύματος για το σκοπό αυτό. 
Παρακαλούμε μην στέλνετε αιτήσεις, ευχαριστούμε για την κατανόηση.
INVITE - SHARE - LIKE
9ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ
ATHENS LEGALIZE PROTESTIVAL
8 - 11 ΜΑΗ 2013
Τετάρτη 8 Μάη: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Πέμπτη 9 Μάη: Αμφιθέατρο 984, Τεχνόπολη Γκάζι
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Μάη: Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί “ναρκωτικών” ουσιών

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου στη Βούλα ΔΕΝ θα λειτουργήσει ανοιχτό ΜΑΡΚΕΤ, πέρα από αυτό της διοργάνωσης, και δεν θα υπάρχει παροχή ρεύματος για το σκοπό αυτό.
Παρακαλούμε μην στέλνετε αιτήσεις, ευχαριστούμε για την κατανόηση.
— με το χρήστη "Professor Skank" και 15 ακόμη.

Θανάσης Βέγγος (1927 – 2011)


Θανάσης Βέγγος

Ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του.
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927. Ήταν μοναχοπαίδι του Βασίλη και της Ευδοκίας Βέγγου. Ο πατέρας του ήταν υπάλληλος στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο εκδιώχθηκε από τη δουλειά του, εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Έτσι, ο Θανάσης άρχισε να εργάζεται από μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την επεξεργασία δερμάτων, ενώ παράλληλα έκανε διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά του.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Εσυ πόσο ξεπούλησες σήμερα την αξιοπρεπειά σου;

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους


Εντάξει  για τους χρυσαλήτες. Όλοι ξέρουμε ότι είναι αιμοσταγή παλιοτόμαρα και κακούργοι. Οι ταρζανιές του κάτμαν-καιάδα δεν μας εκπλήσσουν. Ο τραυματισμός του 12χρονου παιδιού θα μπορούσε να είναι χειρότερος ή αν πράγματι τραβούσε όπλο μπορεί να είχαμε θύματα εξ' αιτίας του διαταραγμένου ψυχισμού αυτού του υπανθρώπου.

Όλοι ξέρουμε τι γίνεται με τους συμμορίτες εκτός από τους κασιδιαρόμυαλους που πάνε και τους ψηφίζουν για να τρώει επιδοτησούλες ο άεργος μελαμψός προικοθήρας.

Αλλά μέχρι εδώ.
Δεν θα βγάλουμε και ήρωα τον Καμίνη, τον εκλεκτό της πασοκοκουβελικής σοσιαλδημοκρατίας (;). Εκτός αν ξεχνάμε τις εκκενώσεις πλατειών, την πρόγκα στα ανταλλακτικά παζάρια, το κυνήγι αστέγων και άλλες πολλές εκστρατείες κρατικής καταστολής που είχαν ως εμπνευστή τον Καμίνη.

"ΑΓΑΠΗ" ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ!!!

ΒΙΝΤΕΟ: Ο εσταυρωμένος στρατιώτης! Μια απίστευτη ιστορία


Η ιστορία του σταυρωμένου στρατιώτη αναφέρεται στην εκτεταμένη ιστορία ενός στρατιώτη των Συμμαχικών Δυνάμεων που υπηρετούσε στο καναδικό σώμα και που - κατά την διάρκεια του Α' Παγκόσμιο Πολέμου, σύμφωνα με μαρτυρίες -  τον ειχαν σταυρώσει απο τις ξιφολόγχες του στην πόρτα του αχυρώνα (σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες η σταύρωση έγινε σ'ένα δέντρο).
Τρεις μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένα άγνωστο καναδό στρατιώτη κοντά στο πεδίο της μάχης του Ypres, στο Βέλγιο στις 24 Απριλίου 1915. Ωστόσο δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις οτι μια τέτοια σταύρωση πραγματικά συνέβη. Οι μαρτυρίες ήταν κάπως αντιφατικές καθώς δεν βρέθηκε ποτέ κάποιο σταυρωμένο σώμα και κανείς δεν γνώριζε τιποτα για την ταυτότητα του δήθεν σταυρωμένου στρατιώτη. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου η ιστορία χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί ως παράδειγμα βρετανικής προπαγάνδας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ-Παγκόσμια Ημέρα των Blogger




Η Διεθνής Ημέρα των Weblogger εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Μαΐου και φέρνει μαζί τους Χρονικογράφους του Ίντερνετ (Weblogger), σε ανάμνηση της πρώτης εμφάνισής τους στο Διαδίκτυο, στις 2 Μαΐου 1993.
Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

sansimera

Σταγιάτες Πηλίου-Τριήμερη γιορτή παραδοσιακού σπόρου‏ 10-12Μάη




Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες σας καλούμε στη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ, που οργανώνουμε για 4η συνεχόμενη χρονιά μαζί με τον Αιγίλοπα στις Σταγιάτες Πηλίου 10-12 Μαΐου 2013.
Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα και την αφίσα της γιορτής. 
Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνείτε μαζί μας ή επισκεφθείτε το blog της Α.Π.Ο.Δράσης 

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Εμετική ανακοίνωση της αστυνομίας που δίνει και μαθήματα δημοκρατίας σχετικά με το περιστατικό των απειλών προς το Μάριο Λώλο.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαινεται πώς χύνουν το αίμα τους καθημερινά για τη Δημοκρατία και χωρίς ανέξοδες κορώνες.



Διαβάστε την ανακοίνωση:

<<Με αφορμή το επεισόδιο στα Προπύλαια μεταξύ φωτορεπόρτερ με επικεφαλής διμοιρίας της Υ.Α.Τ. η Ένωση μας επισημαίνει τα παρακάτω:

Αλήθεια, ποιος έχει δώσει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε φωτορεπόρτερ να φωτογραφίζει και να δημοσιοποιεί όπου και όποτε θέλει πρόσωπα χωρίς την άδειά τους.
Από πότε ισχύει ότι οι φωτορεπόρτερ δεν υποχρεούνται να υπόκεινται σε Αστυνομικό έλεγχο; Μήπως τους εξαιρεί ο Νόμος; Μήπως διαφέρουν σε κάτι από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες;
Είναι προφανές ότι Αστυνομικό έλεγχο κάνουν σύμφωνα με το Νόμο οι Αστυνομικοί και όχι οι φωτορεπόρτερ, άρα αστόχησαν στο να ζητήσουν τα στοιχεία του επικεφαλής της διμοιρίας.

* Τι προτιμάει ο έλληνας; *



Πρωτομαγιά σήμερα  και το δελτίο καιρού σε είχει ξεσηκώσει. 30 βαθμοί κελσίου σε σκανδαλίζουν και φωνάζουν τ' όνομά σου. Νοιώθεις το κάλεσμα του καλοκαιριού παντού στο κορμί σου. Το νοιώθεις να σου ψιθυρίζει επίμονα στο ιδρωμένο μόνο από τη ζέστη αφτί σου. Πρώτη Μάη δικέ μου. Οργιάζει η φύση και σου δίνει άλλη μια ευκαιρία να δικαιολογήσεις μια εξόρμηση στις παραλίες με τοrayban γυαλάκι που αγόρασες πρόπερσι, να μαρσάρεις κάνοντας σφήνες στη ποσειδώνος με το χλιδάτο αμάξι που αγόρασες πριν 7 χρόνια και ακόμα το ξεπληρώνεις, να αράξεις να χτυπήσεις τα ουζάκια σου και το κυματάκι να σου χαϊδεύει τα δάχτυλα των ποδιώνε σου. Και τι έγινε που είσαι άνεργος; Στ' αρχίδια σου. Και τι έγινε που δεν έχεις να πλερώσεις τα ουζάκια σου; Δεν θα πάρεις δέκα καραφάκια, θα πάρεις ένα. 'Αλλωστε η χώρα περνάει δύσκολες ώρες, ο υπουργός οικονομίας το είπε ξεκάθαρα, πρέπει να είμαστε πιό συνετοί...

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ: Εκπρόσωποι από 73 χώρες θα παρακολουθήσουν την παρέλαση στην Πλατεία της Επανάστασης


Πάνω από δύο χιλιάδες πρόεδροι συνδικάτων, κοινωνικών οργανώσεων και κινημάτων αλληλεγγύης από 265 οργανώσεις από 73 χώρες από όλες τις ηπείρους, επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στους εορτασμούς της Κούβας για την Παγκόσμια Ημέρα των εργαζομένων, την Πρωτομαγιά.

Για δεκαετίες, είναι γνωστό, πως έχει γίνει παράδοση το ενδιαφέρον του κόσμου από διάφορα μέρη του πλανήτη, να μοιραστεί τη μεγάλη αυτή γιορτή με τον κουβανικό λαό.

Γι' αυτούς η παρουσία τους στην κεντρική παρέλαση στην Πλατεία της Επανάσταση, κάτω από το άγαλμα του Χοσέ Μαρτί, στην Αβάνα, που ξεκινάει στις 7.30 το πρωί, έχει ιδιαίτερη σημασία, και ένα παραπάνω φέτος που θα πραγματοποιηθεί και ειδικό αφιέρωμα στον αιώνιο διοικητή Ούγκο Τσάβες, τον πιο αγαπητό και πιστό φίλο του κουβανικού λαού και του Φιντέλ, και στη Μπολιβαριανή Επανάσταση, η οποία συνεχίζει να προοδεύει μέχρι και σήμερα υπό τη διεύθυνση του Nicolas Maduro.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Eπιστολή του κρατούμενου αναρχικού Ανδρέα Μπουρζούκου


Αναδημοσίευση από athens indymedia
***
freedom
Καλαμάτα Μάϊος 1945
Η οικογένεια αντάρτη του ΕΛΑΣ συλλαμβάνεται κατά την διάρκεια συνεχόμενων διωγμών. Ήταν όμως μετά τη λήξη του πολέμου όπου οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ βρίσκονται στο στόχαστρο των αντιδραστικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να φυγαδεύονται στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Εκείνη τη περίοδο και κατά την προσπάθειά του να διαφύγει στην Αθήνα συλλαμβάνεται αντάρτης του ΕΛΑΣ Πελ/σου στο λιμάνι της Καλαμάτας από άντρες του Λιμενικού. Κατά τη μεταφορά του στο τμήμα και αφού έχει αντιληφθεί ότι μόνο ο θάνατος τον περίμενε επιτίθεται στους λιμενικoύς και καταφέρνει να αποδράσει. …

Συγκλονιστικές καταθέσεις στη δίκη για τον εμπρησμό της Marfin- Αιχμές για τη στάση των υπευθύνων της τράπεζας αφησαν οι μάρτυρες


Με συγκλονιστικές μαρτυρίες συνεχίστηκε χθές, Μ. Δευτέρα, η δίκη για τους τρεις θανάτους εργαζομένων από εμπρησμό τους υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin τον Μάιο του 2010. «Πνίγομαι» ήταν η τελευταία κουβέντα που είπε η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία μάλιστα εγκυμονούσε, στον σύζυγό της, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.
«Με πήρε τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να σωθεί. Αφού είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να φύγει από τη φωτιά. Η μοναδική είσοδος – έξοδος του καταστήματος ήταν κλειδωμένη και κανείς δεν βγήκε με ορθόδοξο τρόπο. Τους εξανάγκασαν να ζήσουν ένα φρικτό θάνατο. Εγώ δεν θα τους κρατούσα μέσα να πεθάνουν σαν τα ποντίκια» είπε ο κ. Χρήστος Καραπαναγιώτης για τη μοιραία μέρα όταν άγνωστοι όρμησαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Σταδίου και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

ΤΡΑΠΕΖΑ «ΕΒΑΛΕ ΧΕΡΙ» ΣΤΟ ΔΩΡΟΣΗΜΟ ΑΝΕΡΓΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ!

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης χαρακτηρίζει κοινωνικά και νομικά άδικη την κίνηση της Τράπεζας
Καταγγελία κατατέθηκε σήμερα στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τρίτεκνο, άνεργο από οικοδόμο μέλος της Ενωσης, που αφορά σε "επιθετική" πολιτική Τράπεζας στα Χανιά, η οποία  του παρακράτησε όπως είπε το δωρόσημο, το βοήθημα, που παίρνουν οι οικοδόμοι για το Πάσχα.


Πρόκειται για άνεργο, τριτεκνο οικοδόμο, ο οποίος  βρέθηκε σε αδυναμία πληρωμής του στεγαστικού δανείου που είχε στην Τράπεζα, εντάχθηκε στα υπερχρεωμένα  νοικοκυριά  (ν.Κατσέλη) και ενώ βρίσκεται στη διαδικασία κατάθεσης αίτησης στο Ειρηνοδικείο, μια και η Τράπεζα αρνήθηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η Τράπεζα του πήρε από τον λογαριασμό του, τα λιγοστά Ευρώ που θα έμπαιναν στην οικογένεια, το δωρόσημο που ήταν 415,02  Ευρώ.

Jumbo μάγκες...


jumbo
Από τη σημαία με στρασάκια στη σημαία σφυρί.
Επιστρέψαμε πολλές φορές στο θέμα της σημαίας αυτή την εβδομάδα, με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί, αλλά συνεχώς προκύπτουν αφορμές για νέες σκέψεις.
Το τελευταίο περιστατικό ήταν η παρουσίαση στα καταστήματα παιχνιδιών Jumbo ενός πλαστικού σφυριού με την ελληνική σημαία. Σημαίνει άραγε τίποτα αυτή η επιχειρηματική κίνηση από μόνη της; Πιθανότατα όχι. Η εμφάνιση και η χρήση της σημαίας σε μια χώρα όμως δεν είναι ποτέ ένα εντελώς τυχαίο περιστατικό.
Στα χρόνια της Ολυμπιάδας και του ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδοσφαίρου ο μεγαλοϊδεατισμός εκφράστηκε με την ελληνική σημαία σαν στάμπα σε πολυτελή γυναικεία T-shirt με στρας.

Σωκράτη Μάλαμα μ` αυτόν έκανες συνεργασία;



Ευτυχώς δεν δουλεύουμε όλοι για τα μπετά...

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΚΟΣΤΑΣ ΚΟΓΙΑΣ ‘’O ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ “



Είναι μια ανθρώπινη ,πραγματική ,ναυτική

περιπέτεια,στον απέραντο θαλάσσιο
‘’κάμπο ‘’ του Ατλαντικού ,για τον μικρό
Τζίμη που στο δύσκολο δρόμο του για την
επιβίωση του στην επαρχία ,αναγκάζεται
να οδηγηθεί στα καράβια ,πιστεύοντας σ’
ένα καλύτερο αύριο.
Έτσι ,αρχίζει μια υπεράνθρωπη
Προσπάθεια πάλης με τα κύματα ,με τόσο
απρόβλεπτες συνέπειες ,τόσο για τον ίδιο ,
όσο και για τους υπόλοιπους .
Μια περιπέτεια που θα σας μείνει αλησμόνητη

Φίλε Κώστα ,
Διαβάζοντας μια παράγραφο από το τελευταίο βιβλίο σου ,βλέπω ότι είχες προβλέψει τα πάντα …

ΜΕ 300 000 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ?


Ελα Θέμο, έμαθα ότι με ζήτησες, τι έγινε, καθάρισες δεν καθάρισες? Τι “καθάρισα” ρε Αντώνη, μου πιάσανε τον κώλο οι δικαστές. Μα δεν σε καταλαβαίνω, αθωωτική δεν ήτανε η απόφαση του δικαστηρίου? Ναι εντάξει, κατέρρευσε η σκευωρία αλλά μέχρι να καταρρεύσει ξηλώθηκα για τα καλά. Τι ξηλώθηκες ρε και κουραφέξαλα αφού ο υπουργός μου τους είχε πάρει τηλέφωνο και τον διαβεβαίωσαν ότι, παρόλο που υπάρχουν αντίθετες αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτοί θα σε αθωώσουν και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των κοροϊδων θ' αθωώσουν και τους υπόλοιπους. Μου φαίνεται ότι τελι... περισσότερα »

Έχασε τη μάχη η Φαίη Μπάχλα. ΕΙΧΕ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΕΙ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΦΙΛΟ ΤΗΣ


Έφυγε και τυπικά σήμερα από τη ζωή η άτυχη Φαίη Μπάχλα που στις 5 Απριλίου έπεσε θύμα της πρωτοφανούς αγριότητας του 25χρονου άνδρα με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις.

Ο οργανικός της θάνατος επήλθε σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες.



Η άτυχη 23χρονη νοσηλευόταν από τις 7 Απριλίου στην εντατική μονάδα της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, στην οποία διακομίστηκε δυόμισι εικοσιτετράωρα μετά, με βαρύτατες κρανιογκεφαλικές κακώσεις οι οποίες εξ αρχής δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο για οποιαδήποτε ελπίδα.

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


xrhmaΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Εν κρυπτώ και χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση, η κυβέρνηση πέρασε άρθρο με το οποίο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μετά τα έσοδα του κράτους.
Με το άρθρο 33 του Ν.4141-2013 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Απριλίουοι απαιτήσεις του Δημοσίου προηγούνται αυτών των εργαζομένωνσε επιχειρήσεις που δήλωσαν πτώχευση, ενώ μέχρι πρόσφατα πρώτα αποπληρώνονταν οι εργαζόμενοι.
Η ρύθμιση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να στηλιτεύει την επιλογή της Κυβέρνησης να περάσει την τροπολογία νύχτα. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του αναφέρει πως πλέον «κατ’ ουσίαν εξανεμίζεται πλήρως η δυνατότητα ικανοποίησης των εργαζομένων για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, ή έστω ένα μικρό μέρος των απαιτήσεων τους».
 
Φυσικά ο στόχος της κυβέρνησης είναι προφανής. Να ικανοποιήσει το αίτημα της τρόικα για αύξηση των εσόδων αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους που έμειναν στο δρόμο.
πηγή: iskra.gr


Πεντακάθαροι όλοι για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Τώρα ο κομιστής θα συνεχίσει ξεπλυμένος να διακινεί από την κιτρινοφυλλάδα του τα παντοειδή κρέατά του (πασχαλινά, σεξουαλικά, ναζιστικά).


Oμόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της διακίνησης του ροζ dvd με πρωταγωνιστές τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού επι πρωθυπουργίας Καραμανλή, Χρήστο Ζαχόπουλο και την Εύη Τσέκου.


Αθώοι κρίθηκαν: ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, η Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης.

Οι δικαστές κατά πλειοψηφία κήρυξαν αθώα την Εύη Τσέκου και για την πράξη της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Σαν σήμερα, 29 Απρίλη 1945-Ο πιο αποτυχημένος γάμος της Ιστορίας.

Σαν σήμερα, 29 Απριλίου 1945, συνάπτεται ο πιο αποτυχημένος γάμος της Ιστορίας. Ο γαμπρός δεν φημιζόταν για την καλοσύνη του και την ψυχική του ισορροπία. Μόλις μετά από μια μέρα γάμου, οι νεόνυμφοι αυτοκτόνησαν...Τ` ακούς Πακιστανέ;

Zούμε τον διεθνή εξευτελισμό.


Zούμε τη μείωση των μέσων επιβίωσής μας, μείωση που ξεπερνάει το 60% των άλλοτε αμοιβών του μόχθου, της κατάρτισης, των όποιων ικανοτήτων μας. Zούμε έναν παρανοϊκό πολλαπλασιασμό των φόρων. Aνυποχώρητες τις τιμές των βασικών αγαθών, δηλαδή αμείωτη την αισχροκέρδεια. Tον πανικό της ανεργίας: την ψυχική διάλυση που σκοτεινιάζει το βλέμμα των παιδιών μας. Mας μεταγγίζει παραλυτική ανασφάλεια η παραλυσία του κράτους: οι ακέφαλες και ασπόνδυλες δημόσιες υπηρεσίες μετά την απερίσκεπτη και μαζική, πρόωρη συνταξιοδότηση των έμπειρων στελεχών τους – παραλυσία που επιτείνεται από την ευθυνοφοβία, αφού η εγωτική κατασφάλιση προέχει. Zούμε κατάφωρη, κάθε μέρα, την κατάλυση της έννομης τάξης, το αποχαλινωμένο έγκλημα. 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ-

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ
Συνάδελφοι, 
Σας καλούμε μαζικά να παρουσιαστείτε στα Φρουραρχεία των τόπων καταγωγής σας, μετά το τέλος της άδειας σας για το Πάσχα και να δηλώσετε την οικονομική αδυναμία σας να επιστρέψετε στη μονάδα που υπηρετείτε στη παραμεθόριο.

Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει για αυτή μας την πράξη. Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει ότι παραβιάζουμε κανένα νόμο και διαταγή. Κανείς δε μπορεί να μας τιμωρήσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Δείτε εδώ την πρώτη τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε ο υπουργός οικονομικών και ουσιαστικά καταργεί τον κατώτερο μισθό!!!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.

Με μικρή καθυστέρηση αλλά πάντα επίκερο



28 Απριλίου 1945. Κρέμασμα του Μουσολίνι και συνεργατών του σε τσιγκέλια κρέατος στην αγορά Loretto του Μιλάνου


Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ…

Fear

Είμαι από τους τυχερούς. Ακόμα δεν έχω πεινάσει, δεν έχω μείνει άστεγος, δεν με έβαλαν φυλακή για χρέη (ή για οποιονδήποτε λόγο το καθεστώς θεωρεί σοβαρό), δεν έχω απολέσει εξ’ ολοκλήρου την ελευθερία μου. Έχουν κάνει το παν για να με κάνουν να θάψω πρόωρα την ελπίδα μου και τα όνειρά μου. 
Μπορώ να τα βγάλω πέρα με όλα αυτά, δηλαδή με τα έξοδα, με το άγχος της δουλειάς (είτε έχω είτε όχι), με την πίεση από το περιβάλλον, από τις αυτοκτονίες (μια σιωπηρή γενοκτονία), χωρίς να είμαι βολεμένος. Ας πούμε έχω κάτι για το οποίο νιώθω τυχερός και ως τώρα με στηρίζει.

Ξεπέρασαν κάθε όριο: 36 μήνες προφυλάκιση για Γερ. Τσάκαλο και Κ. Σακκά!

Αν ρίξει κάποιος μη νομικός μια ματιά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στο Πέμπτο Κεφάλαιο που αναφέρεται στη «σύλληψη και προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου», μάλλον θα εντυπωσιαστεί από το φιλελεύθερο πνεύμα, από την προσπάθεια να μη μπορεί η κρατική εξουσία να κάνει κατάχρηση σε βάρος του κατηγορούμενου. Ιδιαίτερα στο θέμα της προσωρινής κράτησης τίθενται όροι ώστε αυτή να είναι ένα έκτακτο μέτρο (και όχι ο κανόνας), το οποίο έχει αρχή και τέλος. Δώδεκα μήνες το πολύ, άντε να φτάσει τους δεκαοχτώ σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις. Μετά τους δεκαοχτώ μήνες τέρμα. Ο κατηγορούμενος πρέπει να αποφυλακίζεται, αν στο μεταξύ δεν έχει γίνει η δίκη του.

Οι νομικοί, βέβαια, γνωρίζουν ότι οι καταχρήσεις εκ μέρους των δικαστικών αρχών είναι συνεχείς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα ανώτατα όρια δεν παραβιάζονται. Παραβιάζεται δηλαδή το πνεύμα του νόμου (προφυλακίζουν ανθρώπους για ψύλλου πήδημα), φροντίζουν όμως η αυθαιρεσία τους να μην ξεπερνά και το γράμμα του νόμου. Φροντίζουν να φτάνει μέχρι την εξάντληση των ανώτατων ορίων που προβλέπει ο νόμος. Στους δεκαοχτώ μήνες αποφυλακίζουν τους κατηγορούμενους, αν στο μεταξύ δεν τους έχουν δικάσει ή αν η δίκη τους είναι ακόμα σε εξέλιξη.

To σχέδιο του αιώνα: Ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης σε όλη την Ευρώπη


«Οι σημαντικότερες πολιτικές αλλαγές, κρύβονται καμιά φορά στη λεπτομέρεια. Μυστικά, κρυμμένα σε μια οδηγία, που προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να περάσει το σχέδιο του αιώνα. Δεν πρόκειται για τίποτε λιγότερο από την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης σε όλη την Ευρώπη.

Εάν περάσει το σχέδιο της Επιτροπής, το νερό από ένα συλλογικό αγαθό θα μετατραπεί σε αντικείμενο κερδοσκοπίας με το οποίο μπορούν να κερδηθούν και στη Γερμανία δισεκατομμύρια.
Είναι μια νίκη μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που πολέμησαν αρκετά χρόνια γι’ αυτή την ιδιωτικοποίηση.

Απο τη Ρωσία με αγάπη!

ΧΙΛΗ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ- ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ!


Πορεία με αίτημα την ανάκτηση του
ελέγχου των υδάτων, που έχουν ιδιωτικοποιηθεί από το 1981, επί δικτατορίας Πινοσέτ, πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγο, στην πρωτεύουσα της Χιλής. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 100 περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και οργανώσεις ιθαγενών. Υπό την πίεση η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις «να σταματήσουν να εξαντλούν τις πηγές νερού και να σεβαστούν τον τοπικό πληθυσμό».

Στην πορεία για την «ανάκτηση και την υπεράσπιση του νερού», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι διεκδικώντας πρόσβαση στο αγαθό, που εξ ορισμού είναι δημόσιο...