ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΑΜΠΑ...???

 ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ  ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο 93χρονος ''ΕΠΙΤΙΜΟΣ''  ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 72 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

ΒΑΖΟΝΤΑΣ  ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ!!!

ΛΑΟΣ: ΟΙ «ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ» ΑΥΘΑΔΙΑΖΟΥΝ.

ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ…Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙΑ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει από κανέναν σαφές ποια είναι τα επιτρεπτά όρια που μπορούν να κινηθούν οι εκπρόσωποι της τρόικας εντός της Ελληνικής επικράτειας.

«Δεν είναι ανθύπατοι, αλλά υπάλληλοι της Ε.Ε και ένα από τα 27 αφεντικά τους είναι η κυβέρνηση της Ελλάδος. Αυθαδιάζουν γιατί εμείς δεν έχουμε επιδείξει την πρέπουσα στιβαρότητα αλλά και σύμπνοια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που όπως υποστήριξε «Ούτε οι καθυστερημένοι κλαυθμοί του ΠΑΣΟΚ, ούτε οι στείροι πανηγυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας θα τιθασεύσουν την αγριότητα των επελαυνόντων  “τροϊκανών”».
 

ΠΡΕΖΑ TV

Ενώ η Τρόικα ξεπούλησε την Ελλάδα η Κυβέρνηση ξύπνησε μετά τα μεσάνυχτα


Ενώ οι γκαουλάιτερς της Τρόικας από το μεσημέρι είχαν ξεπουλήσει με τις δηλώσεις τους την μισή Ελλάδα  και είχαν κουνήσει απειλητικά το δάχτυλο προς όλες τις κοινωνικές ομάδες η Κυβέρνηση κοιμόταν ύπνο βαθύ.
     Καμία αντίδραση στις προκλητικές δηλώσεις των Τρωικανών.
Ορυμαγδός γινόταν στα μέσα και στα blogs αλλά οι Κυβερνητικοί είχαν πάθει αφωνία.
Και μετά τα μεσάνυχτα μαζί με τα φαντάσματα βγήκε ο Πεταλωτής για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις..
Μάλλον το έκανε για να έχουν κοιμηθεί οι Τρωικανοί και να μην τον ακούσουν.
Η δήλωση του Πεταλωτή:

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και....... τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας. Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους.

Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».


tolimeri.

Οι ρουφιάνοι και οι απόγονοί τους

Ο Εβερτ πέθανε. Τα συλλυπητήρια μας! 

Βρήκαμε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα σχετικα με την οικογένεια του (εξαιρείται η ...κορούλα του, θα έρθει και η ώρα της) στο δακρυγόνο . Απολαύστε το!
«Ο Έβερτ δεν αποτέλεσε έναν επιτυχημένο πολιτικό, αντίθετα ήταν πάντα ένα μέτριο στέλεχος της δεξιάς όπως αυτή πήρε τα μεταπολιτευτικά της χαρακτηριστικά διαμορφώνοντας κυρίως ένα “κεντρώο” δεξιό μόρφωμα πάνω στο οικοδόμημα της λαϊκής δεξιάς βάσης του εμφυλιακού κράτους.
Ο ίδιος ήταν γιός ενός στρατηγού της αστυνομίας που έγραψε κατάμαυρες σελίδες στην ελληνική ιστορία. Ο πατέρας του Άγγελος Έβερτ υπηρέτησε ως αρχηγός της αστυνομίας στην κατοχή έχοντας την απόλυτη στήριξη τόσο της δωσίλογης κυβέρνησης όσο και των ναζιστών-φασιστών κατακτητών. Μετά την ήττα του φασισμού και των ντόπιων δοσίλογων και την απελευθέρωση επανέφερε τον Έβερτ ο αλήστου μνήμης μοναρχοφασίστας Γεώργιος Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου τον τοποθέτησε εκ νέου αρχηγό της αστυνομίας που τη στελέχωσε μετά υποκείμενα που είχαν συνεργαστεί και με τους ναζιστές κατακτητές. 
Ο Έβερτ ακολουθώντας πιστά τις διαταγές του Παπανδρέου θα προχωρήσει στην εκτέλεση δεκάδων άοπλων διαδηλωτών το Δεκέμβρη του 44΄ θα συνεχίσει με δολοφονικές διώξεις εκατοντάδων αριστερών οδηγώντας τελικά τα πράγματα στον εμφύλιο. Αναμφίβολα ο πατέρας Έβερτ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο κατά την Γερμανική κατοχή από τους ναζιστές όσο και τουλάχιστον στα πρώτα εμφυλιακά χρόνια και στην διαμόρφωση τν Δεκεμβριανών υπηρετώντας τονδιεστραμμένο μοναρχοφασίστα Παπανδρέου σκορπώντας θάνατο και βασανιστήριο σε χιλιάδες αγωνιστές της αντιφασιστικής αντίστασης
Με ένα τέτοιο βιογραφικό από τον πατέρα του ο Μιλτιάδης Έβερτ θα βρεθεί σε σπουδές, σε επαγγελματικές θέσεις αξιοζήλευτες και τελικά στην διαχείριση της εξουσίας με μετριότατα αποτελέσματα είτε ως βουλευτής και υπουργός Οικονομικών, είτε ως δήμαρχος Αθηνών είτε ως πρόεδρος της ΝΔ και παρ'ολίγον πρωθυπουργός...

Παραιτήθηκε από τον παρασιτικό κοινοβουλευτικό στίβο σχετικά νωρίς…
Δημοσία δαπάνη, θα τελεσθεί η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ, με απόφαση του πρωθυπουργού, ΓιώργουΑ. Παπανδρέου.
Ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 72 ετών, κηδεύεται αύριο, Σάββατο, στη μία μετά το μεσημέρι από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών».

Είδατε πως φέρονται οι εγγονοί των ρουφιάνων στους υιούς των ρουφιάνων; 
Ετσι εξηγούνται και τα σύμβολα των SS στα κρανία και στους εγκεφάλους των μπάτσων. Από τις κατευθύνσεις που παίρνουν από τα αφεντικά τους.

ΟΤΙ ΠΗΡΑΤΕ, ΠΗΡΑΤΕ...Δύο στους τρεις αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ






Αδυναμία παρουσιάζουν δύο στα τρία νοικοκυριά να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω των συνεχών αυξήσεων των τιμολογίων, ενώ η ανικανότητα εξόφλησης φαίνεται πλέον να πλήττει όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις εμπορικές επιχειρήσεις. 
 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔEH για το διάστημα Iανουαρίου 2010 - Iανουαρίου 2011, οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος στη χαμηλή τάση έφτασαν τα 400 εκατ. ευρώ. 
 Aπό αυτά, τα 260 εκατ. ευρώ περίπου αντιστοιχούν σε νοικοκυριά. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 30% περίπου σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά Iανουαρίου 2009 - Iανουαρίου 2010, ενδεικτική των πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά από την κρίση. 
 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή» 
παράλληλα, με τη διόγκωση του φαινομένου ανεξόφλητων λογαριασμών, διογκώνεται και το φαινόμενο της «ρευματοκλοπής».
 Όλο και περισσότεροι καταναλωτές παρεμβαίνουν στο ρολόι της ΔEH για να επανασυνδέσουν μόνοι τους το ρεύμα, στην περίπτωση που η ΔEH έχει προχωρήσει σε διακοπή ή συνδέουν τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις με παροχή τρίτων. 
 H ΔEH από την πλευρά της εμφανίζεται να εξαντλεί τα περιθώρια «επιείκειας» συνεκτιμώντας τις δυσκολίες των πελατών της, λόγω της γενικότερης κρίσης. 
 Πολύ πριν προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος, έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές στους οποίους και προτείνει ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους, ενώ έχει διευρύνει ατύπως την προθεσμία που απαιτείται για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης μετά τη λήξη της ημερομηνίας εξόφλησης του λογαριασμού. H αδυναμία των καταναλωτών να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος προβληματίζει και το YΠEKA, η πολιτική ηγεσία του οποίου προωθεί μέτρα προστασίας τουλάχιστον των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.
 Eκτός από τη θεσμοθέτηση του Oικιακού Kοινωνικού Tιμολογίου (KOT), ο Kώδικας Kαταναλωτών που καταρτίζει αυτό το διάστημα, θα προβλέπει δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών σε δόσεις για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, καθώς και την απαγόρευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης επίσης για κάποιες ομάδες καταναλωτών. 
enimerwsi.com

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ...


Αρχιζει το προγραμμα κοινωνικου τουρισμου
Αρχίζει από την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011, σε όλη την Ελλάδα πλην της Αττικής, η απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το έτος 2011.

Το φετινό πρόγραμμα θα καλύψει περισσότερους δικαιούχους από πέρυσι και απευθύνεται σε 570.000 άτομα, ενώ η συνολική δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ.
 
Η απογραφή θα γίνει κατ’ αλφαβητική σειρά, ενώ για τη γνωστοποίηση των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Περιφερειακές - Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. 
 
Μπορούν επίσης να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στη διεύθυνση www.oee.gr.

Μέτρα αυστηρά και ανεφάρμοστα


Μπορεί να ανακοινώθηκαν σκληρά μέτρα για τους "τζαμπατζήδες" σε διόδια και Μέσα Μεταφοράς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν. Κάλυψη από την αστυνομία ζητούν οι ελεγκτές του ΟΑΣΑ. Επιμένει το κίνημα "Δεν πληρώνω" με νέες κινητοποιήσεις. Για τρομοκρατία του λαού κάνει λόγο το ΠΑΜΕ
Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για ένα μέτρο, που αποσκοπεί περισσότερο στην πρόληψη της εισιτηριοδιαφυγής μέσω του εκφοβισμού με τα αυστηρά πρόστιμα και τις πρόσθετες συνέπειες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", οι ελεγκτές εκτιμούν ότι για να εφαρμοστεί το μέτρο θα πρέπει κάθε κλιμάκιο ελέγχου να συνοδεύεται και από έναν αστυνομικό.
Σε άλλη περίπτωση ο ελεγκτής δεν θα μπορεί να παίρνει τα στοιχεία, κάποιου που αρνείται να ακυρώσει εισιτήριο, ώστε να του επιβληθεί το πρόστιμο ή να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.
Όπως επισημαίνουν, χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας, είναι πιθανό οι ελεγκτές να διαπληκτίζονται με τους επιβάτες που θα αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι μέχρι στιγμής είναι αποτελεσματικοί μόνο σε κλειστούς χώρους, κυρίως σε σταθμούς του Μετρό, όπου υπάρχουν σεκιουριτάδες, που όμως έχουν την κάλυψη και αστυνομικών.
Εφόσον πλέον η εισιτηριοδιαφυγή μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα, η Διεύθυνση Ελεγκτών Κομίστρου στον ΟΑΣΑ, θα πρέπει να καθορίσει τις διαδικασίες και τον κανονισμό διενέργειας ελέγχων, αλλά και τις προδιαγραφές επιβολής και είσπραξης προστίμων, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα επεισόδια.
Τα νέα μέτρα
Την Πέμπτη κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία με τις νέες ποινές για όσους "δεν πληρώνουν". Η άρνηση πληρωμής διοδίου καθίσταται παράβαση του ΚΟΚ, ενώ η μη καταβολή κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες μετατρέπεται σε πλημμέλημα.
Η μη πληρωμή διοδίου, σημειώνει η τροπολογία, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και συνεπάγεται για τον παραβάτη την επιβολή του διοικητικού προστίμου 200 ευρώ και τη δυνητική επιβολή των διοικητικών μέτρων της αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδηγού, άδεια κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες.
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Με συγκέντρωση το Σάββατο στις 4 το απόγευμα στα διόδια των Αφιδνών, αντιδρά το κίνημα "Δεν Πληρώνω" στην καθιέρωση ως παράβαση του ΚΟΚ της άρνησης πληρωμής διοδίων.
Μέλη του κινήματος έκαναν γνωστό ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης.
Εξάλλου, το ΠΑΜΕ στις 18 Φλεβάρη καλεί τους πολίτες να δώσουν αποφασιστικό παρών με τη συμμετοχή τους στο άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,"η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, επιχειρεί με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που με την μορφή της οργανωμένης ανυπακοής διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων, να σταματήσει η ληστεία μέσω των αυξήσεων στα εισιτήρια, και αλλού. Στην εκστρατεία αυτή εντάσσονται και οι μηνύσεις, με άθλιες κατηγορίες, σε βάρος ατόμων και φορέων που αντιδρούν στη ληστεία από εταιρίες που με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν στην κατοχή τους τα διόδια".

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ…ΤΑ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ!!!

Το αλκοόλ αποτελεί την αιτία για 2,5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), που ζητά από τις κυβερνήσεις να δραστηριοποιηθούν περισσότερο για να πατάξουν την κατάχρηση του οινοπνεύματος.


Σύμφωνα με τον Οργανισμό περίπου το 4% των θανάτων παγκοσμίως οφείλεται στην κατάχρηση αλκοόλ.

Ασθένειες όπως ο καρκίνος, η κίρρωση του ήπατος, οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά και τα ατυχήματα σχετίζονται άμεσα με το αλκοόλ. Παγκοσμίως, το 6% των αντρών χάνει τη ζωή του από ασθένειες που σχετίζονται με το αλκοόλ, έναντι 1% των γυναικών.

Σχεδόν ένας στους 10 νέους ηλικίας 15 με 29 πεθαίνουν από την υπερβολική κατανάλωση του οινοπνεύματος, αυτό αντιστοιχεί σε 320 χιλιάδες ανθρώπους ετησίως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στις κυβερνήσεις να αυξήσουν τους φόρους στο αλκοόλ προκειμένου οι πωλήσεις να περιοριστούν.

Επιπλέον συνιστά τη διοργάνωση εκστρατειών για την προώθηση της πρόληψης του αλκοολισμού, τον περιορισμό έως και την απαγόρευση των διαφημίσεων συγκεκριμένων προϊόντων. 

'Η θα τους ανατρέψουμε ή θα μας ισοπεδώσουν

  



Ένα δισέλιδο απ’ το περιοδικό «Επίκαιρα», και οι σημερινές ειδήσεις (δείτε το βίντεο) μας δείχνουν ότι τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα δεν τον έχουμε δει ακόμα σε όλο του το μεγαλείο

Δεν είναι απλώς ότι ετοιμάζουν το ξεπούλημα στους καπιταλιστές κάθε δημόσιας περιουσίας που απέμεινε, και το παραπέρα φούντωμα της ανεργίας που θα επέλθει, αφού όπως σημειώνει το δημοσίευμα «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Μνημόνιο προβλέπεται και το κλείσιμο ΔΕΚΟ». Είναι και η κατρακύλα στο μεροκάματο όσων «τυχερών» έχουν ακόμα δουλειά αφού οι τροϊκανοί «εκτιμούν ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να συμπιεστούν για να γίνουν οι τιμές των ελληνικών προϊόντων πιο ανταγωνιστικές. Για το λόγο αυτό και πιέζουν για αλλαγές στο νόμο των εργασιακών σχέσεων που θα φτάνουν μέχρι την παροχή της δυνατότητας υπογραφής ατομικών συμβάσεων».

Όχι ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν βολεύει την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που υπηρετεί.  Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η εθελούσια ξενοδουλία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  έχει δώσει τα περιθώρια στους επικυρίαρχους της χώρας να συμπεριφέρονται με τέτοιο κυνισμό που δεν έχουμε συναντήσει εδώ και δεκαετίες.
Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που και αστοί δημοσιολόγοι απ’ το Megaλο κυβερνητικό προπαγανδιστικό τηλεοπτικό κανάλι να μην κρύβουν την δυσφορία τους!!!


 

Περιθώρια δεν υπάρχουν. ‘Η θα ανατρέψουμε τον κυβερνητικό θίασο που ανέλαβε με τους ξένους συνεταίρους του να μας ισοπεδώσουν ή θα είμαστε άξιοι να υποστούμε τους σχεδιασμούς που κάνουν άλλοι για μας χωρίς εμάς.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Tο “δεν πληρώνω” έριξε τη… Θάτσερ

Ιστορικό παράδειγμα κινήματος ανυπακοής στη Μεγ. Βρετανία

Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η κυβέρνηση θάτσερ στη βρετανία αποφάσισε να επιβάλλει ένα νέο φόρο στα νοικοκυριά, ο οποίος έμεινε με το όνομα poll tax. Πρακτικά το ποσό που αναλογούσε σε κάθε οικογένεια προέκυπτε από το πόσα άτομα έμεναν σε ένα σπίτι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το εισόδημά τους.Σχεδόν αμέσως προέκυψε ένα κίνημα πολιτών που αρνήθηκαν συντεταγμένα να πληρώσουν. Ξεκίνησε από τη Σκωτία και επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νόμου να μην πληρώσει περίπου το 30% των φορολογούμενων (διευκρινίζεται πως η άρνηση αφορούσε ΜΟΝΟ τον poll tax – ή community charge επίσημα).
Η αντίδραση της θάτσερ ήταν τυπική. Απειλές, διαστρέβλωση, επιλεκτικές δίκες και καταδίκες και απόπειρα καταστολής του κινήματος όπου έβγαινε στο δρόμο. Αποκορύφωμα του κινήματος η τεράστια πορεία του της 31ης Μαρτίου του 1990, όταν πάνω από 300.000 άνθρωποι συγκρούστηκαν στο Λονδίνο με την αστυνομία, η οποία και έχασε τον έλεγχο της πόλης. Μετά τα επεισόδια οι εργατικοί και η πιο επίσημη αριστερά (δηλαδή το militant) καταδίκασαν τα επεισόδια (ο “εργατικός” κίνοκ είπε πως τα έκαναν αναρχικοί χούλιγκαν). Το κίνημα όμως απλώς διογκωνόταν μέρα με τη μέρα,
οπότε κάποια στιγμή οι κατά τόπους αστυνομίες και δικαστικές αρχές να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν να καλούν σε δίκη άλλους πολίτες, μιας και τα δικαστήρια και η αστυνομία είχαν κατακλυστεί.
Η αποτυχία του poll tax έριξε τελικά τη θάτσερ. Με τη λαϊκή αγανάκτηση (ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων της) να βαράει κόκκινα και το νόμο ουσιαστικά να έχει γίνει κωλόπανο, οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι της έχωσαν μια καλή τρικλοποδιά και την ανάγκασαν σε παραίτηση. Και παρόλο που οι τόρυδες ξαναπήραν την εξουσία στις επόμενες εκλογές, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μαίητζορ (ο νέος αρχηγός των τόρυδων) ήταν να αποσύρει τον poll tax.
Aναλυτικότερα για τις κινητοποιήσεις εναντίον του Poll Tax

Τρόικα: Πουλήστε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΤΤ και λιμάνια!

 ΕΣΥ ΛΑΕ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ...???


"Ραπόρτο" για πωλητήριο σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, τράπεζες (ειδικά το ΤΤ) και λιμάνια στέλνουν οι δανειστές της χώρας... Όπως προέκυψε από όσα δήλωσαν οι επικεφαλής της Τρόικα, η κυβέρνηση συμφώνησε να μπει "πωλητήριο", με στόχο να εξασφαλιστεί ένα «θηριώδες» ποσό, ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015 -εκ των οποίων 15 δισ. έως το 2012. Για να βγουν τα νούμερα αυτά, ανέφερε στο protothema.gr παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, "δεν φτάνει να πουληθούν κρατικά ακίνητα. Δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά να πουληθεί ό,τι πουλιέται και να μη μείνει ούτε μία μετοχή στο κράτος"!

Πάντως, όπως φαίνεται και από τη συνημμένη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο στόχο για είσπραξη εσόδων 50 δισ. ευρώ έως το 2015...

Τις άγριες διαθέσεις των δανειστών είχαν "εξάψει" αφενός η απροθυμία της κυβέρνησης να κάνει οποιαδήποτε αποκρατικοποίηση (δεν προχώρησε ουσιαστικά καμία τον τελευταίο χρόνο) και αφετέρου ο... υπεραισιόδοξος στόχος-δέσμευσή της πως θα εισπράξει ένα δισ. ευρώ φέτος (και συνολικά 7 δισ. έως το 2013) από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου -την οποία επισήμως ακόμα δεν έχει καν καταγράψει!

EKTAKTO: Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ!



Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στην πόλη αλ Αρίς... στη χερσόνησο του Σινά, όπου περίπου χίλιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, έκαψαν ο
χήματα και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο υπήρξε και ανταλλαγή πυρών. Το Αλ Τζαζίρα αναφέρει τουλάχιστον έναν νεκρό διαδηλωτή και είκοσι τραυματίες.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας πυροβολήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές που βρίσκονταν στις στέγες κτηρίων.

Νέα ανακοίνωση αναμένεται από την αιγυπτιακή προεδρία σύντομα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για μήνυμα του ίδιου του Μουμπάρακ.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτείται ο γενικός γραμματέας του κόμματος του Μουμπάρακ, Hossam Badrawi.....

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ μαζί με την οικογένειά του άφησαν το Κάιρο με ελικόπτερο, για το παραθαλάσσιο θέρετρο Sharm el-Sheikh, δήλωσαν και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Μάλιστα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η προεδρική οικογένεια έχει ήδη φτάσει.

Το Αλ Αραμπίγια ανασκεύασε την αρχική του πληροφορία περί εγκατάλειψης της χώρας και στη συνέχεια μετέδωσε ότι ο Μουμπάρακ κατευθύνεται στο θέρετρο Sharm el-Sheikh για σύντομη ανάπαυση! Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το ισραηλινό κανάλι Channel 10, συμπληρώνοντας ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος διαθέτει πολυτελή κατοικία εκεί.

Η μετακίνηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στο αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ-Ελ-Σέιχ αποτελεί "ένα πρώτο θετικό βήμα" , δήλωσε σήμερα ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος. "Πρόκειται για ένα πρώτο θετικό βήμα" ανέφερε ο αμερικανός αξωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στο Κάιρο εξαγριωμένοι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης, ενώ επίσης χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το προεδρικό παλάτι. Βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων από τους τοίχους του μεγάρου, από τους οποίους τους χωρίζει συρματόπλεγμα. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην οροφή του μεγάρου, για να αποτρέψουν με την παρουσία τους κάποια βίαιη κίνηση εισβολής από τους διαδηλωτές.

Αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας υπολογίζει σε ένα εκατομμύριο τους διαδηλωτές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ενώ φωτορεπόρτερ του Γαλλικού υπολογίζει μεταξύ 400.000 και 500.000 αυτούς που έχουν κινητοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια.

Στο Σουέζ οι διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια, ενώ και στην Αλεξάνδρεια χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται προς το προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με τα δίκτυα Αλ Αραμπίγια και Αλ Τζαζίρα.

Διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει στο αλ Αρίς και τη Ράφα καθώς και σε μικρότερες πόλεις της χερσονήσουτου Σινά.

Αντιμέτωποι με το σκοτάδι


Στα 400 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Αδυναμία παρουσιάζουν μεσαία κοινωνικά στρώματα και εμπορικές επιχειρήσεις. Μέτρα επιείκειας από τη ΔΕΗ. Έντονος προβληματισμός στο ΥΠΕΚΑ. Δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών σε δόσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔEH για το διάστημα Iανουαρίου 2010 - Iανουαρίου 2011, οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος στη χαμηλή τάση έφτασαν τα 400 εκατ. ευρώ.
Aπό αυτά, τα 260 εκατ. ευρώ περίπου αντιστοιχούν σε νοικοκυριά. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 30% περίπου σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά Iανουαρίου 2009 - Iανουαρίου 2010, ενδεικτική των πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά από την κρίση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή» παράλληλα, με τη διόγκωση του φαινομένου ανεξόφλητων λογαριασμών, διογκώνεται και το φαινόμενο της «ρευματοκλοπής».
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές παρεμβαίνουν στο ρολόι της ΔEH για να επανασυνδέσουν μόνοι τους το ρεύμα, στην περίπτωση που η ΔEH έχει προχωρήσει σε διακοπή ή συνδέουν τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις με παροχή τρίτων.
H ΔEH από την πλευρά της εμφανίζεται να εξαντλεί τα περιθώρια «επιείκειας» συνεκτιμώντας τις δυσκολίες των πελατών της, λόγω της γενικότερης κρίσης.
Πολύ πριν προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος, έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές στους οποίους και προτείνει ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους, ενώ έχει διευρύνει ατύπως την προθεσμία που απαιτείται για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης μετά τη λήξη της ημερομηνίας εξόφλησης του λογαριασμού.
H αδυναμία των καταναλωτών να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος προβληματίζει και το YΠEKA, η πολιτική ηγεσία του οποίου προωθεί μέτρα προστασίας τουλάχιστον των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.
Eκτός από τη θεσμοθέτηση του Oικιακού Kοινωνικού Tιμολογίου (KOT), ο Kώδικας Kαταναλωτών που καταρτίζει αυτό το διάστημα, θα προβλέπει δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών σε δόσεις για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, καθώς και την απαγόρευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης επίσης για κάποιες ομάδες καταναλωτών.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ταξιδεύουμε με ασφάλεια στο Αιγαίο;

Αυτό που γίνεται στον Πειραιά δεν έχει προηγούμενο. Στον κάλαθο των αχρήστων βάζουν οι πειραιώτικες αρχές τις σοβαρές καταγγελίες για ελλιπείς επιθεωρήσεις που γίνονταν και δυστυχώς ακόμη γίνονται σε πλοία με τα οποία ταξιδεύουν χιλιάδες πολίτες.
Ειδικά το τελευταίο διάστημα οργιάζουν οι φήμες για τα όσα συμβαίνουν στον Πειραιά με επίκεντρο το λιμάνι και για τις δεκάδες υποθέσεις καταγγελιών σε βάρος τουΚέντρου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων που μπαίνουν στο αρχείο χωρίς καν να διερευνηθούν. Μάλιστα, όπως μου καταγγέλλουν υπάρχουν περιπτώσεις που οι καταγγέλλοντες μετατρέπονται σε «θύτες» και διώκονται ακόμη και από τοΝαυτοδικείο Πειραιά! Λες και οι άνθρωποι που πάνε να καταγγείλουν ορισμένους επιθεωρητές που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, έχουν κανένα όφελος να μπουν σε μία χρονοβόρα δικαστική διαδικασία. Για την ασφάλεια των πλοίων νοιάζονται αλλά αυτό μάλλον κάποιους δεν τους νοιάζει… μέχρι την ώρα ενός νέου Σαμινα!
Τελευταίο hot νέο από την Πειραιά, η ιστορία με τρεις υπαλλήλους του ΚΕΕΠ –όπως μου λένε- που ζήτησαν από πλοιοκτήτη στη Βόρειο Ελλάδα το… «πακέτο» τους ώστε να βγάλουν καθαρά χαρτιά! Μαθαίνω ότι η υπόθεση έχει φτάσει στο γραφείο του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδη και βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της ιστορίας αν και δεν είμαστε και τόσο αισιόδοξοι. Γιατί;

Συμφορά...

.

H ανεργία, όπως ανακοινώθηκε χτες, εκτινάχτηκε το Νοέμβρη του 2010 στο 14%. Το ποσοστό είναι εφιαλτικό. Το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία. Πρόκειται για την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία. 
Που σημαίνει ότι η πραγματική ανεργία, η πολύ μεγαλύτερη και «αχαρτογράφητη» από τις στατιστικές υπηρεσίες, εξαπλώνεται σαν χιονοστιβάδα καταπλακώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
*
Τα στοιχεία των ίδιων των εμπόρων προειδοποιούν ότι αθροιστικά τη διετία 2010 - 2011 απειλούνται με «λουκέτο» πάνω από 300.000 μικρομάγαζα.
*
Οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων λεηλατούνται πολλαπλά. Ο,τι «περισσεύει» μετά από τις κυβερνητικές περικοπές, όσα ψίχουλα απομένουν από τις μειώσεις μισθών που επιβάλλουν οι βιομήχανοι, εξανεμίζονται από την ακρίβεια. Ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό πάνω από 5%. Εκατομμύρια άνθρωποι αδυνατούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες. Οι φόροι στη βενζίνη σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 63%. Μέσα στο 2010 οι υπηρεσίες της ΔΕΗ επιβεβαιώνουν ότι δόθηκαν ένα εκατομμύριο (!) εντολές διακοπής του ρεύματος σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους.
*
Ο,τι είχε απομείνει να θυμίζει «δημόσιο» τομέα, μετά την επί δεκαετίες υπονόμευσή του, τη λειτουργία του ως «φιλέτο» επιχειρηματικής καταλήστευσης, την αξιοποίησή του ως γαλαζοπράσινο κομματικό φέουδο, τώρα πλέον καταργείται και εν μέσω συκοφαντιών εναντίον των εργαζομένων παραδίδεται εξ ολοκλήρου στον «υγιή» ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για τον ίδιο «υγιή» ιδιωτικό τομέα των πολυεθνικών, των μονοπωλίων και των τραπεζών, που προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση, την οποία καλούνται να πληρώσουν οι λαοί.
*
Η Ελλάδα, μετά από πολλές δεκαετίες, αντιμετωπίζει το φαινόμενο η νέα γενιά της να αναζητά τρόπους για να μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Ηδη ιδιωτικά γραφεία διαφημίζουν στο κέντρο της Αθήνας ότι εξασφαλίζουν χαρτιά για τη μετανάστευση Ελλήνων σε Αυστραλία και Καναδά.
Πάνω από 48.000 είναι οι κατατεθειμένες αιτήσεις νέων Ελλήνων έως 30 ετών που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό μέσω του «Europass».
*
Αυτή τη στιγμή στη χώρα συντελείται μια συμφορά.
Τα όσα νομοθετούνται, πολλών εκ των οποίων οι συνέπειες - όπως στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στις «αναδιαρθρώσεις» στην Υγεία και στην Παιδεία - θα εκδηλωθούν μέσα σε μερικούς μήνες και λίγα χρόνια, θα αποτελέσουν αφορμή για πλήρη εξανδραποδισμό.
*
Η οργάνωση, η μαζική αντίσταση, η λαϊκή ανυπακοή δεν ήταν ποτέ μια από τις «πολλές» επιλογές.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καταδεικνύεται ότι αποτελούν καθήκον και μονόδρομο επιβίωσης.