ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΒΟΛΟΣ: Συμμετοχή στο Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

Η ληστρική και με βία επιβαλλόμενη εκμετάλλευση των φυσικών αγαθών όπως το νερό, οι σπόροι, το έδαφος και το υπέδαφος, τα δάση και το περιβάλλον, υποβαθμίζει τη ζωή των τοπικών κοινωνιών και νομιμοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, των κατοίκων του Πηλίου και του Βόλου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά και όλων όσοι αντιστέκονται σθεναρά στους σχεδιασμούς των εταιριών, των επιχειρηματιών και του κράτους για να υπερασπιστούν το περιβάλλον, την αυτονομία τους, τη ζωή τους.
Η ιδιωτικοποίηση των φυσικών αγαθών είναι προ των πυλών. Τα νερά και η διαχείρισή τους «πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας». Ο αγώνας των κατοίκων του Πηλίου και του Βόλου για το νερό είναι αγώνας για τη ζωή τους. Οι χρυσοθήρες των βουνών μας και της ζωής μας δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας.

Οι 7 θάνατοι του Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι (20/11/1936)


Οι 7 θάνατοι του Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι

….

Υπόδειγμα επαναστάτη ο αναρχικός εργάτης Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι, ο άνθρωπος που ζούσε με δυο αλλαξιές ρούχα, δυο πιστόλια και ένα ζευγάρι κιάλια, και με μόνη προσδοκία να εφορμήσει στον ουρανό, να τσακίσει τον φασισμό. Η συμβολή του στον ισπανικό εμφύλιο θα μείνει ανεπανάληπτη.
«Δεν θέλουμε παράσημα, ούτε ζώνες στρατηγών, δεν θέλουμε να μετέχουμε σε επιτροπές ούτε να γίνουμε υπουργοί. Θέλουμε την επανάσταση».
Έζησε και έδρασε σαν αληθινός επαναστάτης, που η δράση και η ανιδιοτέλεια του ενόχλησε πολλούς εχθρούς και συντρόφους, και ίσως για αυτό δεν ξέρουμε ποιος τον δολοφόνησε σαν σήμερα το 1936, στη Μαδρίτη, όπου είχε προστρέξει με την αναρχική ταξιαρχία του για να βοηθήσει το δημοκρατικό μέτωπο να αναχαιτίσει τις φασιστικές ορδές.

Όχι στους πλειστηριασμούς ακινήτων των υπερχρεωμένων Ελλήνων


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ
Όχι στους πλειστηριασμούς ακινήτων των υπερχρεωμένων Ελλήνων

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Εξάρχεια : Σύλληψη ενός αγοριού στις 17/11/2013, 20.36 (στιγμιότυπο οδού Σουλτάνη)

Εξάρχεια, Σύλληψη ενός αγοριού στις 17/11/2013, 20.36 (στιγμιότυπο οδού Σουλτάνη)
Κυριακή, 17 Νοέμβρη 2013, μετά την ρίψη κρότου λάμψης στην συμβολή των οδών Σολωμού και Σουλτάνη λίγο πριν τις 20.30, ομάδες ΔΙΑΣ /Δ εισβάλλουν στην πλατεία όπου κάνουν λυσσασμένο ντου στο καφενείο. Λίγα λεπτά μετά, γύρω στα 5 μηχανάκια μαζί με άλλους αστυνομικούς κατεβάζουν από την Στουρνάρη ένα παλικάρι και το παραδίδουν σε μία διμοιρία επί της Σουλτάνη. Οι αστυνομικοί που παραλαμβάνουν το παιδί, ρωτούν τους ΔΙΑΣ για σύλληψη και αυτοί απαντούν θετικά. Το παλικάρι συνοδεία όλων των ειδών μπάτσων οδηγείται προς την Θεμιστοκλέους.
Sunday, November 17th 2013, after firing a sound grenade at the intersection of roads Solomou and Soultani, a few minutes before 20.30, teams of cops on bikes (aka ΔΙΑΣ and Delta teams) are intruding at the Exarcheia square, where they are attacking a coffee shop and arresting people sitting inside. A few minutes later, approximately 5 bikes with cops, along with other special units cops (MAT) are bringing a young boy to deliver it to a squad of cops located at Soultani str. The cops taking the person under custody are asking the bikes unit cops if this is an arrest and they reply “yes this is an arrest!”. The detained person, accompanied by all sort of cops, is taken towards Themistokleous str.

Ενας σύντροφος χρειάζεται την ταξική μας αλληλεγγύη

Ενας σύντροφος και αγωνιστής χρειάζεται την ταξική αλληλεγγύη μας. Ο Παναγιώτης Βήχος. Αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και δεν έχει την δυνατότητα να το αντιμετωπίσει οικονομικά.

Δεν θα γράψουμε λεπτομέρειες. Οποιος θέλει να ενημερωθεί περισσότερο δεν έχει παρά ναεπισκεφτεί το forum της ιστοσελίδας «Πολιτικό Καφενείο».

Οποιος σύντροφος/ισα έχει την δυνατότητα ας σταθεί δίπλα σ’ αυτόν τον σύντροφο που περνάει δύσκολες μέρες.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Βήχος Παναγιώτης του Αθανασίου 076/610428-25 - IBAN: GR2501100760000007661042825 Eurobank: ΒήχοςΠαναγιώτης του Αθανασίου 0026-0044-46-0102690349
PayPal bixospanos@yahoo.gr

Τίποτα δεν είναι δωρεάν στις μέρες μας... 2,5 εκατ. ευρώ δωρεά από το μεταλλείο χρυσού στο δήμο του Πάχτα

Της Βάλιας Μπαζού από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
ΠΑΧΤΑΣ-ΠΙΤΤο ιλιγγιώδες ποσό των 2.530.000 ευρώ, αφορά μόνον το 2013 και μέχρι σήμερα ο δήμος Αριστοτέλη, του οποίου προΐσταται ο Χρήστος Πάχτας, έχει εισπράξει από την Ελληνικός Χρυσός 1.900.000 ευρώ!
Το άκρως περίεργο είναι ότι όλες οι χρηματικές δωρεές, πρώτα εισπράχθηκαν από τον Χρήστο Πάχτα και μετά πέρασαν από την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου που έχει κατά το νόμο την αρμοδιότητα να αποδέχεται κληρονομιές, κληροδοτήματα και δωρεές.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Δείτε το χάρτη των μεταλλείων της Χαλκιδικής

Δείτε το χάρτη των μεταλλείων της Χαλκιδικής και προσέξτε ιδιαίτερα το μέγεθος του έργου "ΣΚΟΥΡΙΕΣ"! (σχήμα με πορτοκαλί). Αυτό που μας λένε ότι είναι το μικρό κι ασήμαντο και ανευ σημασίας...

https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zn3jbwsw52bs.k7uESOGntoQo
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗ
ΡΙΟΤΗΤΩΝ




ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

Ο Μαστοράκης προδίδει τους φοιτητές του Πολυτεχνείου