ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΡΟΓΧΟΣ

Δήθεν σοκαρισμένοι παρακολουθούν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης τον διάλογο μεταξύ του Κασιδιάρη και του Μπαλτάκου, πέφτοντας για πολλοστή φορά από τα σύννεφα. Ένας διάλογος προϊόν υποκλοπής μεν, που αποτελεί μέγα σκάνδαλο δε. Κι ας προσπαθούν ενορχηστρωμένα οι παπαγάλοι να πείσουν ότι “δεν φταίει ο Σαμαράς”. 
irony
Τι αποκαλύπτεται; Καταρχάς οι φιλικές σχέσεις μεταξύ ΝΔ-Χρυσής Αυγής. Όχι ότι ήταν και κανένα τρομερό νέο, εξάλλου ο Μπαλτάκος είχε κατά το κοντινό παρελθόν…απειλήσει με εκλογική συνεργασία της παράταξής του με τους ναζιστές. Στο βίντεο δε, φαίνεται να μιλάνε δύο φιλαράκια κι όχι πολιτικοί αντίπαλοι. Δύο άνθρωποι με οικειότητα, ίδιες ιδέες και ίδιους σκοπούς. Ο Μπαλτάκος αποκαλύπτει ότι ο Σαμαράς έχει εξαγριωθεί με τους Δένδια και Αθανασίου για τον χειρισμό τους στην υπόθεση.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο πρωταθλητής που κατόρθωσε να ντροπιάσει τον Χίτλερ στην Ολυμπιάδα του Βερολίνο το 1936, υπό τις επευφημίες Γερμανών οπαδών, ο Τζέσε Όουενς, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 31 Μαρτίου του 1980.



«Ήταν στον τελικό των 100 μέτρων που είχα την μεγαλύτερη αγωνία. Βλέπετε, μετά από μήνες προπόνησης έρχεται η στιγμή που έχεις 6 άντρες στον τελικό και αυτοί οι 6 άντρες αντιπροσωπεύουν τους γρηγορότερους ανθρώπους του κόσμου. Εκεί αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι θα υπάρχει μόνον ένας νικητής. Αυτός είναι τα πάντα, κανείς άλλος δεν έχει σημασία. Ο χαμένος –και είναι 5 οι χαμένοι βασικά- είναι απλώς άλλος ένας απλός άνθρωπος.

Το όπλο εκπυρσοκροτεί και τρέχεις στον αγώνα με τον τρόπο που έχει προγραμματίσει στο μυαλό σου, ομοιόμορφα και προς τα μπρος. 

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο φαντάρος που δεν πυροβόλησε τον Μπελογιάννη


           Στις 30 Μάρτη του 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Νίκος Καλούμενος, ο Δημήτρης Μπάτσης και ο Ηλίας Αργυριάδης στέκονται όρθιοι μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Σε μερικά λεπτά κι αφού τελειώσουν οι τυπικές διαδικασίες θα έχουν περάσει σαν ήρωες στα κατάστιχα στης Ιστορίας του ελληνικού λαού και του παγκόσμιου προλεταριάτου.

Όμως εκείνη τη μέρα δεν είναι οι μοναδικοί ήρωες. Μέσα στο απόσπασμα των φαντάρων που θα διενεργούσαν την εκτέλεση βρίσκεται ο φαντάρος Αθανάσιος Ροδόπουλος από τα Σουδενά Καλαβρύτων. Την στιγμή που το   απόσπασμα ετοιμάζεται για την εκτέλεση ο Ροδόπουλος πλησιάζει τον λοχαγό του και δηλώνει

_ Εγώ κύριε λοχαγέ δεν πρόκειται να πυροβολήσω ενάντια στον αδελφό μου.
_ Ποιος από τους μελλοθάνατους είναι ο αδελφός σου;

Η ιδιωτική τηλεόραση έχει πολύ καλό λόγο για τα βραδινά τρομολαγνικά σόου εναντίον της κοινωνίας

Δεν πρόκειται φυσικά για ενημέρωση αλλά
για εφαρμογή συγκεκριμένων «Business Plans»
που αποσκοπούν μονάχα
στον περαιτέρω πλουτισμό τους.
Την ώρα που στο Κοινοβούλιο διαλύεται η ελληνική κοινωνία, η ιδιωτική τηλεόραση δίνει τη δική της μοναδική μάχη για να περάσει αναίμακτα ο θάνατός της. Κραυγάζει και δίνει το σόου των κλειστών φαρμακείων. Γιατί άραγε;
Μα γιατί εκτός από το σφαγιασμό όλης της κοινωνίας, στο εν λόγω νομοσχέδιο δίνονται και τα δωράκια στους ιδιοκτήτες της TV. Διαβάζουμε στο koutipandoras για παράδειγμα
<<Το μίνι μνημόνιο με τρία άρθρα σε 217 σελίδες και 67.951 λέξεις, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της "νέας Ελλάδας", που εργολαβικά προωθούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Η εσωτερική υποτίμηση μετατρέπεται σε ανθρωποθυσία. Μισθοί που ισοπεδώνονται σταδιακά στα 586 ευρώ μεικτά, φαλιρισμένα ασφαλιστικά ταμεία που θα εγγυώνται σύνταξη μόνο 360 ευρώ....
Επιπλέον με την περιβόητη απελευθέρωση των επαγγελμάτων αποτελειώνουν όσους από τους μικρομεσαίους παρέμεναν κρεμασμένοι στη μεθόριο της μνημονιακής ερήμου...Το τέλος της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, η φτωχοποίηση και η υπαλληλοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών...Το τελευταίο χτύπημα στην κοινωνία και την οικονομία επιχειρείται με την προωθούμενη ρύθμιση για τις τράπεζες.