ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ:ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ- Στο μυαλό είναι ο στόχος...

Νεκρός μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 14:00 στην Πολυκλινική Αθηνών ο Νίκος Κοεμτζής...

Το ζεϊμπέκικο είναι κλειστός χορός, με οδύνη και εσωτερικότητα. 
Δεν απευθύνεται στους άλλους...
Ο χορευτής δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του, τον οποίο τοποθετεί στο κέντρο του κόσμου. 
Για πάρτη του καίγεται, για πάρτη του πονάει και δεν επιζητεί οίκτο από τους γύρω...
Τα ψαλίδια, τα τινάγματα, οι ισορροπίες στο ένα πόδι είναι για τα πανηγύρια. 
Το πολύ να χτυπήσει το δάπεδο με το χέρι:  
«Ν' ανοίξει η γη να μπει...»

                                    
                                    

                           (Ολόκληρη η ταινία - Full movie)
                                      By/By /http://blogarismenos-coolis.blogspot.com/
http://dithen2010.blogspot.com

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

...καλώς ήρθες στην αληθινή ζωή...

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ


Το www.eforiakoi.org έλαβε και φιλοξενεί κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι,

Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
1        Με το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν 3986/2011 (αρ. δήλωσης ) 

2        που παρέλαβα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει απαίτηση

3       ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών, από εμένα.

ΒΟΛΟΣ,ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣΟύτε 1€ για το χρέος και τους τοκογλύφους - Διαγραφή όλου του χρέους
Καμιά απόλυση, κανένα εργοστάσιο κλειστό, ή όλοι στη δουλειά ή κανένας
Απεργία γενική μέχρι την ανατροπή – Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία!

Δεν πληρώνουμε, δεν έχουμε να πληρώσουμε. Συγκεντρώνουμε τα χαράτσια (μια φωτοτυπία) και τα επιστρέφουμε μαζικά πίσω για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας. Οργανώνουμε τη δράση μας στους δρόμους, στις γειτονιές στις συνοικίες, τις πόλεις, στους χώρους δουλειάς. Προωθούμε τις λαϊκές συνελεύσεις για να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στη κυβέρνηση της τρόικας. Καλούμε σε μαζική άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών και άρνηση πληρωμής του ρεύματος όταν εφαρμοστεί το νέο χαράτσι των ακινήτων.
Πρόγραμμα συγκέντρωσης χαρατσιών:
·         Τρίτη, 27/9, 18.00μμ στην πλ. Αγ. Νικολάου, Βόλος
·         Τετάρτη, 28/9, 18.00, πλ. Ελευθερίας, Βόλος
·         Πέμπτη, 29/9, 18.00μμ, πλ. Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία  
·         Κυριακή, 2/10, Δημαρχείο Βόλου, 10.30πμ, Βόλος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η κρίση χρέους στην Ελλάδα διπλασιάζει τις αυτοκτονίες-Ολα τα στοιχεία


Μεταφράζει άρθρο του Marcus Walker για τη Wall Street Journal η Inflammatory
Ηράκλειο Κρήτης – Ελλαδα: τη στιγμή που απελπίστηκε απο τα χρέη του, ο Βαγγέλης Πετράκης ήπιε ενα δηλητηριώδες παρασκεύασμα μπύρας με γκαζολίνη. Το σημείωμα που άφησε δεν ανέφερε τα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης φρούτων και λαχανικών που είχε και για τα οποία η οικογένεια του ήταν ενήμερη. Αντ’ αυτού άφησε πίσω του οδηγίες στα παιδιά του με ποιό τρόπο να φροντίζουν τα ζώα του: “βάλτε τη μαμά κουνέλα σε ξεχωριστό μέρος απο τα μικρά της” έλεγε το σημείωμα ξεκινώντας. Στη συνέχεια έκανε δεύτερες σκέψεις και κάλεσε το γιό του Στέλιο ο οποίος τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο Πετράκης επέζησε κατόπιν αυτής της απόπειρας αυτοκτονίας. Η υπο κατάρρευση όμως Ελληνική οικονομία και η καταστροφή της επιχείρησης του θα τον οδηγούσε μετέπειτα σε μια πιο αποφασιστική προσπάθεια. “Ηταν η ντροπή, ο φόβος, η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια“, λέει ο γιος του. “Όποιον ρωτήσετε, θα πουν ότι ήταν ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια“.
Δυο χρόνια σε κρίση χρέους, η Ελλάδα και οι πολίτες της παραπαίουν απο τα μέτρα λιτότητας που επιβάλονται ώστε να προληφθεί η αδυναμία πληρωμής του δημόσιου χρέους, που θα μπορούσε να προκαλέσει χάος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο οικονομικός πόνος είναι το αντίτιμο που Ελλάδα και Ευρώπη πληρώνουν για να υπερασπιστούν το ευρώ, το επίκεντρο μιας προσπάθειας 60 ετών για την ενότητα της ηπείρου. Καθώς όμως η Ελληνική οικονομία συρρικνώνεται η κοινωνία ξεφτίζει, εγείροντας ερωτήματα για το πόσο καιρό οι Έλληνες θα είναι σε θέση να σηκώνουν το βάρος.
Το ΑΕΠ κατα το δεύτερο 3μηνο του χρόνου μειώθηκε πάνω απο 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εν μέσω φορολογικών αυξήσεων και περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που – σε συνδυασμό -θα προσθέσουν έως και περίπου το 20% του ΑΕΠ. Η ανεργία ξεπερνά το 16%, ενώ η εγκληματικότητα, η έλλειψη στέγης, η μετανάστευση και οι πτωχεύσεις είναι σε άνοδο.
Η πιο δραματική όμως ένδειξη στην Ελλάδα είναι το κύμα αυτοκτονιών. Αυτές που έχουν καταγραφηθεί είναι σχεδόν διπλάσιες απο πριν την κρίση, της τάξεως των 6 ανά 100.000 πληθυσμού ετησίως, σύμφωνα με το Ελληνικό Υπ. Υγείας και τη φιλανθρωπική οργάνωση ΚΛΙΜΑΚΑ. Περίπου 40% περισσότεροι Έλληνες αυτοκτόνησαν τους 5 πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσυ – σύμφωνα με το Υπ. Υγείας.

Ο μύθος της ανεργίας...Σύμφωνα με το ΔΝΤ , η ανεργία στη χώρα μας το 2012 θα φτάσει –ή και θα ξεπεράσει- το 18,5%. Ακούω καθημερινά ανθρώπους να διαμαρτύρονται και να κλαψουρίζουν πως δεν βρίσκουν δουλειά αλλά είμαι σίγουρος πως όλοι αυτοί υπερβάλλουν και είναι πολύ κακομαθημένοι.

Θεωρώ πως όποιος θέλει να δουλέψει βρίσκει πάντα δουλειά. Τα παράπονα και την γκρίνια για τις «δουλειές που δεν υπάρχουν» τα βρίσκω υποκριτικά και αφορούν μόνο τους τεμπέληδες.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός για αρχάριους

O Antista/Chef προτείνει…
Επειδή το “δεν πληρώνω” θέλει και μεγάλη παρέα, και επειδή η μεγάλη παρέα είναι ένα από τα λίγα καλά που μας δίνει η φάση που περνάμε  …την Κυριακή πάμε Σύνταγμα. Γιατί το μόνο που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι ο ένας τον άλλο. Και οι ψωριάρηδες στου Μαξίμου και τα κανάλια τους.
Εδώ φόρμα δήλωσης αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ

Οι 40 μετοχές ΜΑ 'ι' ΜΟΥΘ. ( "κοιμήσου νεοέλληνα......σώθηκες ! )


H κοινωνία ταλαιπωρείται από μία νέα επίθεση βλακείας. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι υπάρχουν κάπου 40 μετοχές μίας ξεχασμένης τράπεζας που κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά οι προδότες πολιτικοί δεν ανακινούν το θέμα. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι βέβαιοι για τον ωκεανό πετρελαίου κάτω από το Αιγαίο, το χρυσάφι στη Βόρεια Ελλάδα και το μαγικό φυσικό αέριο.
Την γκεμπελίστικη κασέτα, που μας πασάρουν συνέχεια για οικονομία, απολύσεις, τρόικα, μνημόνια, κάπου-κάπου, σταματάει για να μας χώσουν στον εγκέφαλο μας, νέες αηδίες. Έχουμε χορτάσει από ΘΑ. Την αρχή την έκανε το ΠΑΣΟΚ, και μας έγινε εδώ και 25 χρόνια, το σύνθημα - μείασμα. ΘΑ βγάλουμε πετρέλαιο, ΘΑ "μαμήσουμε" το Σόρος, ΘΑ σωθούμε από τις μετοχές που έβγαλε ο ζούγκλας. Το παιχνιδάκι του έπαιξε. ΟΛΟΙ μπήκαμε στη σελίδα του, να δούμε το θέμα των μετοχών ΜΑ 'ι΄ΜΟΥΘ. Και τα κονομάει με κάθε κλικ. Σα να παίρνει ένα μικρό ποσοστό από τις μετοχές.
ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ HERETICA FILOSOFIA

Είμαστε το κράτος του Ψωμιάδη


Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι και πάλι ελεύθερος.Περπατά με το πούρο του, και τινάζει τη στάχτη του, τις βρωμιές του πάνω στην ελληνική κοινωνία. Ελεύθερος. Η φράση του πριν μερικές μέρες, «είμαι πολιτικός κρατούμενος» δεν ήταν η μοναδική κοροϊδία. Σήμερα βγάζει τη γλώσσα απέναντι στη Δικαιοσύνη που τον υπηρέτησε όσο κανείς. Με εξαίρεση ίσως την ελληνική αστυνομία, από την οποία κατά καιρούς στρατολόγησε συνεργάτες και εξασφάλισε κάλυψη
Ναι, ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ασύλληπτος, ακόμη και αν χρειαστεί να γίνει κάτι πρωτοφανές νομικά.

 
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
 
Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σήμερα 21/9 στις 4μ.μ. διακόψαμε όλους τους πλειστηριασμούς ακινήτων μικροοφειλετών από τις τράπεζες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Λουκάρεως, πίσω από τον Άρειο πάγο). Τα μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απέκλεισαν τις δικαστικές αίθουσες που συζητούνταν οι πλειστηριασμοί, απαίτησαν τη διακοπή των διαδικασιών όσο και την αποχώρηση των εντεταλμένων εκπροσώπων των τραπεζών Alpha και Eurobank που προσπαθούσαν να αποκτήσουν σπίτια μικροοφειλετών για...
δάνεια και πανωτόκια.
Όλοι οι πλειστηριασμοί σταμάτησαν και αναβλήθηκαν.
 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε συλλογικότητα να συντονιστούν μαζί μας στις αντίστοιχες δράσεις και να οργανώσουμε από κοινού ένα μεγάλο κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης.

 

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Παρανοϊκά κέρδη για τους Βαρδινογιανναίους και την Motor Oil.Αύξηση 447% των κερδών των Βαρδινογιανναιων το πρώτο εξάμηνο του 2011 που βρήκαν σε αυτή την περίοδο λεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων το δικό τους κερδοσκοπικό παράδεισο. Ανεπιφύλακτα πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία των ανδρείκελων της εξουσίας που κατάφεραν από την εξίσωση της διαχείρισης των καυσίμων να δημιουργήσουν σε ένα μόλις εξάμηνο έναν τεράστιο όγκο πλούτου.

ΒΟΛΟΣ-Κάλεσμα ομάδας Εργαζομένων και Ανέργων - 24/09/11


Δεν έχουμε... Δε πληρώνουμε

Η άδικη και βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της τρόικας, το τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν έχει τελειωμό. Οδηγεί το λαό σε πλήρη φτωχοποίηση και τη χώρα στην καταστροφή. Μετά τη μείωση των μισθών, τη περικοπή των επιδομάτων, την αύξηση του Φ.Π.Α. στα προϊόντα πλατιάς κατανάλωσης, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τα μέτρα-βόμβες συνεχίζονται.
Από τη μία απαιτούν και εκβιάζουν το λαό να πληρώσει το νέο κεφαλικό φόρο "αλληλεγγύης" και το χαράτσι ακίνητης περιουσίας και από την άλλη μειώνουν συνεχώς τη φορολογία στους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους μεγαλοεργολάβους και ξεπουλάνε ότι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο. Αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. σε πλήρη συνεργασία με Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ..
ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
Μαζικά και συλλογικά να συγκροτηθούν αντιστάσεις ανυπακοής στα νέα χαράτσια. Να προχωρήσουμε σε άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια που έχουν επιβληθεί και τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων μέσω του νέου φόρου για τα ακίνητα. Να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, μαζικό κίνημα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια, στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την κυβέρνηση, τη τρόικα.
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ
Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής "Δεν πληρώνω", κάθε πληττόμενο και προοδευτικό πολίτη του Βόλου σε συνάντηση συντονισμού ενάντια στα νέα χαράτσια το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, στις 19:30, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου).
Να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε πλατιές και μαζικές κινητοποιήσεις με στόχο τη στάση πληρωμών των χαρατσιών.

Ομάδα Εργαζομένων και Ανέργων

Γιατί τελικά, υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων...


Όμορφοι ή άσχημοι;...
Έξυπνοι ή χαζοί;...
Μορφωμένοι ή αμόρφωτοι;...
Πετυχημένοι ή αποτυχημένοι;...
Υγιείς ή άρρωστοι;...
Ολυμπιακοί ή Παναθηναϊκοί;...
Έλληνες ή Βάρβαροι;...
Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι;...
Ευρωπαίοι ή Αμερικάνοι;...

Άσπροι ή μαύροι;...

Δημοκράτες ή Φιλευλεύθεροι;...

Φιλήσυχοι ή Τρομοκράτες;...

Όποια χαρακτηριστικά κι αν νομίζετε ότι έχετε από τα παραπάνω για να αισθάνεστε "διαφορετικοί" από τους άλλους, τελικά, αργά ή γρήγορα θα καταλάβετε ότι όλοι χρειάζεστε κατ' αρχήν οξυγόνο για να αναπνέετε, φαγητό και νερό για να επιβιώσετε, υγεία για να μην πονάτε, γνώση για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι, ρούχα για να προφυλάσσετε το σώμα σας, στέγη για να κοιμάστε από κάτω της τα βράδια...

Και τελικά ίσως αντιληφθείτε, πως "όλοι αυτοί" που σας "έπεισαν" ότι πρέπει να έχετε αυτήν την αναθεματισμένη την "διαφορετικότητα" από τους άλλους, είναι στην πραγματικότητα "διαφορετικοί" σ' ένα πράγμα από σας:

Αυτοί "έχουν" και εσείς "δεν έχετε"...

Τώρα, μπορείτε να επιλέξετε ως "ελεύθεροι" άνθρωποι, για ποια από τις "διαφορές" σας, θέλετε να πεθάνετε... 
ΡΑΜΝΟΥΣΙΑ
http://alithinapsemata.gr

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Μάκης Ψωμιάδης.  Απεργία πείνας πραγματοποιεί απο χθες το βράδυ ο πολιτικός κρατούμενος Μάκης Ψωμιάδης. Η απεργία πείνας πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την «εκδικητική» όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, φυλάκιση του από το κράτος και θα συνεχιστεί μέχρι να φύγουν κυβέρνηση-τροικα-μνημόνια. Ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, στηνανοιχτή επιστολή προς τη κοινωνία, καλεί τους Έλληνες πολίτες σε εξέγερση και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους τους αιχμάλωτους τους κράτους.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ...ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΡΑΓΚΑ

Ναι, καλά διαβάζετε, δεν κάνουν πουλάκια τα ματάκια σας. Γεννήθηκε ο άνθρωπος που έφαγε από τον Τράγκα χρήματα. Και μάλιστα πολλά! Όχι βέβαια τόσα όσα ο ίδιος έτρωγε επί χρόνια από τους εργαζόμενούς του, που πληρώνονταν μετά από αίτηση στον Θεό....

Ο Κουρής, χρωστάει, μέσω του ALTER το ποσό των 200.000 ευρώ στον Τράγκα!
Ευχόμαστε ειλικρινά στον κο Τράγκα, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να κάνει πολύ καιρό να ξαναδεί το χρώμα του χρήματος, για να δει πώς ήταν όλα αυτά τα χρόνια να πλουτίζει σε βάρος των απλήρωτων εργαζόμενών του.http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

ΦΑΡΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ


ΦΑΡΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

Ο Αντρέας Πουτεντές από την ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ, "χτύπησε" στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Δήλωσε ψηφοφόρος του υπουργού Οικονομικών, ήθελε ωστόσο να καταγγείλει την αδικία, που υπάρχει στην κοινωνία.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ: ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Περιμένοντας καυτό φθινόπωρο οι αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. γεμίζουν με δακρυγόνα
Θωρακίζονται για τις διαδηλώσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑΔΕΛΗΣ- ΤΑ ΝΕΑ
Προετοιμασίες για καυτό φθινόπωρο κάνει η Ελληνική Αστυνομία. Οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι σίγουροι πως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δυναμικές διαδηλώσεις. Για τον λόγο αυτό σε εισηγήσεις τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πιέζουν για ενίσχυση του οπλοστασίου της αστυνομίας.
Παρά τον μειωμένο κατά 800 εκατομμύρια προϋπολογισμό του υπουργείου, έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων αιχμής, δηλαδή τα ΜΑΤ και οι ομάδες Δέλτα και ΔΙΑΣ.

Ο αντίχριστος είναι στο δημόσιο

O Antista/Chef προτείνει…
Βοήθα την Κυβέρνηση και την Tρόικα στο έργο τους. Διέδωσε αυτή την αφίσα παντού για να μάθει ο λαός όλη την αλήθεια για το πως οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι απειλούν την παγκόσμια οικονομία. Να απολυθούν όλοι για να επανέλθει ο πλανήτης στην τροχιά του.
Όταν τους ξεκάνουμε, συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε με τους μετανάστες που φταίνε για όλα, εκτός και αν έχουμε πρόχειρους και τους ταξιτζήδες. Ότι μας υποδείξει ο MEGA και το ΣΚΑΪ.

«Φαντάζουν γίγαντες μα είναι νάνοι.Τους γιγάντωσε των καιρών η πλάνη».


Παράφρονες και αχυράνθρωποι είναι.
Με εμάς και να το ξέρουν,όσο περνά από το χέρι μας, καλά δεν θα περάσουν.

"Υπάρχουν αρκετοί τελευταία που έρχονται και ζητάνε λεφτά ή οποιαδήποτε βοήθεια"
Ορισμένοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε φάρμακα για το παιδί τους.
Καθημερινά ακούμε ανθρώπους με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες"

Νάσος Αλευράς βουλευτής Α! Αθηνών.


"Μέχρι και εισιτήρια για το αστικό λεωφορείο ζητάνε,γιατί δεν έχουν πως να μετακινηθούν.
Κάποιοι έρχονται και αφήνουν τους λογαριασμούς τους γιατί δεν μπορούν να τους πληρώσουν[..]
Συνεργάτης του βουλευτή Ιωαννίνων,Βαγγέλη Αργύρη.
Και συνεχίζει περιγράφοντας  την απελπισία των ανθρώπων που ζητούν δουλειά, για γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους, που πέρασαν σε άλλες πόλεις,  να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους.
Συνωστίζονται στα γραφεία των βουλευτών κυρίως της συμπολίτευσης για να ζητήσουν βοήθεια,μέχρι και δανεικά.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αρνηση πληρωμών! Ας γίνει το εναρκτήριο λακτισμα για αγώνες αποφασιστικούς και αποτελεσματικούς.Απ΄ευθείας ο εκβιασμός της κυβέρνησης μέσω του κ.Βενιζέλου.

Τα πράγματα είναι πολύ άσκημα, γιατί κατά την διάρκεια της επίσκεψης και των συνομιλιών του στο ΕΚΟΦΙΝ,  δηλώθηκε ότι κινδυνεύει να μην υπογραφεί η συμφωνία της 21ης που περιλαμβάνει μεγάλο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να είναι πια πολύ επικίνδυνη η κατάσταση,για την χώρα!

Αυτά είπε στην γ.Γραμματέα του ΚΚΕ  ο κ.Βενιζέλος σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, λίγο πριν ανέβει στο βήμα του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Και με αυτήν την ανακοίνωση "καταγγελία",ξεκίνησε την ομιλία της.

Η Αλέκα Παπαρήγα τον ρώτησε γιατί προέκυψε αυτό το πρόβλημα και μεταξύ άλλων ο Βενιζέλος της απάντησε, ότι στο ΕΚΟΦΙΝ έχουν "πληροφόρηση" και έχουν εκτιμήσει ότι:

Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί και να καταβάλει τα δυσβάσταχτα χαράτσια που του επιβάλλουν !
Συνειδητοποίησαν ότι στην Ελλάδα θα υπάρξει "αντίδραση"!

Ο Πρωθυπουργός ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ,επέστρεψε εσπευσμένα  και αύριο θα προβεί σε  έκτακτο "εκβιαστικό διάγγελμα"σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που θα ακολουθήσουν και θα βαρύνουν το λαό και την χώρα,αν οι Έλληνες δεν υποκύψουν για άλλη μία φορά στα τρομοκρατικά και   εκβιαστικά διλήμματά τους.

Τα εκβιαστικά τους διαγγέλματα, τα τρομοκρατικά τους διλήμματα δεν πρέπει να πιάσουν τόπο.

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 – 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011-ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΣΟΚΕ; ΜΟΝΟ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ; Ή ΚΑΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ; Απευθύνομαι σ΄ αυτούς που ακόμα θεωρούν
τον εαυτό τους μέλος ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
κι όχι για τον οποιοδήποτε ψηφοφόρο του.

Χρόνια πολλά φίλε Πασόκε. 
Γράφω σήμερα για να σου θυμήσω πως ήσουν όταν πρωτογνωριστήκαμε τότε που ήσουν «μικρός» (όχι μόνο σε ηλικία). 
Για να τα συγκρίνεις με τις παπαγαλίες που μυρικάζεις τώρα που «μεγάλωσες» (όχι κυρίως στην ηλικία). Τα πλάγια γράμματα είναι «δικά σας»! 
Είναι απ΄ τη διακύρηξη της «3ης του Σεπτέμβρη» του 1974 (1) και απ΄ το «Συμβόλαιο με το λαό» του 1981 (2). Εγώ δικά μου θα γράψω πολύ «λίγα».
Γιατί νομίζω ότι πιο ενοχλητικά στο μυαλό σου είναι αυτά που έλεγε τότε το ΠΑΣΟΚ παρά αυτά που σου «σέρνω» εγώ τώρα. Ούτε θα ψάξω να βρώ τι λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Δε χρειάζεται. Τα ακούς όλη τη μέρα απ΄ τα κανάλια και τις εφημερίδες των εργολάβων – συνεταίρων της Κυβέρνησης. Αν δε σου κάνει κόπο κι αν τολμάς διάβασέ τα και ερμήνευσε τη διαχρονική στάση σου.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;


H ελληνική Εκκλησία διαχρονικά τα πάει καλά με την εξουσία, αλλά και με το χρήμα. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι η πλέον αναξιόπιστη, προσπαθώντας να πείσει πως “οι θυσίες πιάνουν τόπο” και τα λεφτά δεν καταλήγουν στις τσέπες των τραπεζιτών. Mε τον φόρο ακινήτων, όλοι οι Έλληνες έφτασαν στο σημείο να πληρώσουν για έναν αντισυνταγματικό και ληστρικό φόρο, ενώ από την άλλη η ελληνική Εκκλησία, πάντα ευνοημένη και προνομιούχα μένει στο απυρόβλητο. Η Εκκλησία έχει τεράστια περιουσία την οποία δεν την αγγίζει κανείς και ποτέ. 
Έτσι και τώρα δεν θα φορολογηθεί. Ίσως στην Δευτέρα Παρουσία, το μόνο γεγονός για το οποίο ξέρει να μιλάει. Ίσως η κυβέρνηση να είναι ο Σατανάς και η Εκκλησία του λέει “όχι”, ίσως πάλι να κληθεί ο Χριστός να πληρώσει το χαράτσι. H Ekκλησία με το που ξεκίνησε η κρίση, κρατάει σταθερή την θέση της στο να μην πληρώσει τίποτα, ενώ την ίδια στιγμή το ποίμνιό της γονατίζει (όχι για προσευχή) από τα χρέη. Μάλιστα η ατάκα που χρησιμοποιεί κατά κόρον είναι ότι αν φορολογηθεί δεν θα είναι σε θέση να επιτελεί φιλανθρωπικό έργο.
Η προκλητική στάση της ωστόσο, δεν ξυπνάει τα πρόβατα που την υποστηρίζουν, λες και ο Θεός είναι κτηματομεσίτης\χρηματιστής και ο Υιός Του πολιτικάντης. Βέβαια και η κυβέρνηση δεν την πιέζει. Όσο κράτος και εκκλησία είναι το ένα και το αυτό, τόσο οι αμνοί θα εξαπατούνται, οι ποιμένες θα ζητούν “υπέρ ενίσχυσης ναού” και η πολιτική ηγεσία θα συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του διακριτικού θεατή, θεωρώντας “ιερά” τα οικόπεδα, τις καταθέσεις και το χρυσάφι της Εκκλησίας. Πείθεται πλέον κανείς;

Κώστας Γεωργάκης:Παρών…


Ο Κώστας Γεωργάκης ήταν φοιτητής της Γεωλογίας από την Κέρκυρα, που αυτοπυρπολήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1970 στη Γένοβα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας.
Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1948. Τον Ιούλιο του 1970 αποκάλυψε ανώνυμα ότι η Χούντα των Αθηνών είχε διεισδύσει με ανθρώπους της και διαβρώσει τις ελληνικές φοιτητικές οργανώσεις στην Ιταλία. Η ταυτότητά του γρήγορα έγινε γνωστή και ο ίδιος φοβούμενος για την τύχη της οικογένειάς του στην Ελλάδα αποφάσισε να κάνει μια εντυπωσιακή ενέργεια, που θα προκαλέσει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 1970, ο Γεωργάκης έγραψε ένα γράμμα στον πατέρα του, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο γιος σου δεν είναι ήρωας, είναι ένας άνθρωπος σαν τους άλλους, ίσως μάλιστα να φοβάμαι και λίγο περισσότερο… Φίλα τη γη μας για μένα».
Αφού τελείωσε το γράμμα, βγήκε από το σπίτι και με το 500αράκι Φιατάκι του, έφτασε στις 3 τα ξημερώματα στην Πλατεία Ματεότι της Γένοβας. Από το πορτ μπαγκάζ πήρε τρία μπουκάλια γεμάτα βενζίνη και ύστερα κατευθύνθηκε προς τα σκαλιά του Παλάτσο Ντουκάλε, στο οποίο στεγάζονταν τότε τα δικαστήρια της πόλης. Κάτω από τη μεγάλη στοά, άνοιξε τα μπουκάλια και έριξε τη βενζίνη στα ρούχα του. Μετά άναψε το σπίρτο…
Εκείνη την ώρα στην πλατεία ήταν μόνο μια ομάδα εργατών καθαριότητας, οι οποίοι έτρεξαν να βοηθήσουν τον έλληνα φοιτητή. Όταν έφθασαν κοντά του, οι φλόγες είχαν ήδη τυλίξει το σώμα του, ωστόσο ο Κώστας Γεωργάκης είχε ακόμη το κουράγιο να φωνάξει: «Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα». Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου δέκα ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Στο σημείο της θυσίας υπάρχει σήμερα μια μαρμάρινη στήλη με την επιγραφή στα ιταλικά: «Η Ελλάδα θα τον θυμάται για πάντα».
Η Χούντα αποσιώπησε το γεγονός κι επέτρεψε τη μεταφορά της σορού του στη γενέτειρά του με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, φοβούμενη τη λαϊκή αντίδραση. Η πράξη του αφύπνισε τη διεθνή κοινή γνώμη για την κατάσταση στην Ελλάδα, που στέναζε κάτω από την μπότα των Συνταγματαρχών.
Ο τάφος του Κώστα Γεωργάκη βρίσκεται στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο της Κέρκυρας. Μια μικρή πλατεία της πόλης φέρει το όνομά του, ενώ έχει αναγερθεί ένα μνημείο προς τιμήν του.
Η αυτοθυσία του φοιτητή Κώστα Γεωργάκη είναι μοναδικό και ξεχωριστό γεγονός στην αντίσταση κατά της Χούντας, προάγγελος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο μεγάλος μας ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος απαθανάτισε τη θυσία του με τους στίχους από το ποίημά του «Η Θέα του Κόσμου»: «…ήσουν η φωτεινή περίληψη του δράματός μας…στην ίδια λαμπάδα τη μία, τ’ αναστάσιμο φως κι ο επιτάφιος θρήνος μας…»
Αυτοπυρπόληση
(Στον φοιτητή που αυτοπυρπολήθηκε στη Γένοβα το 1970)
Ντύθηκες γαμπρός
φωταγωγήθηκες σαν έθνος.
Έγινες ένα θέαμα ψυχής
ξεδιπλωμένης στον ορίζοντα.
Είσαι η φωτεινή
περίληψη του δράματος μας,
τα χέρια μας προς την Ανατολή
και τα χέρια μας προς τη Δύση.
Είσαι στην ίδια λαμπάδα τη μια
τ’ αναστάσιμο φως
κι ο επιτάφιος θρήνος μας.
Νικηφόρος Βρεττάκος

Μήνυμα από το μέλλον ...

Φτου μας !


Ξεφτίλες που είμαστε...
Κότες...
Αυτά είναι τα παιδιά μας ρε.
Εμείς να πάμε να γαμηθούμε...
Αυτά τι φταίνε ρε ; 
Τα παιδιά τους ; 
Τα καταδικάσαμε και αυτά...


Τι περιμένουμε ρε ξεφτίλες; 
Να βγουν τα παιδιά μας στους δρόμους να καθαρίσουν για τις δικές μας μαλακίες ; 
Εμείς θα μείνουμε στους καναπέδες και θα αφήσουμε να βαράνε τα παιδιά μας ; ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΕΤΣΙ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ...
Ντροπή μας.
ΧΧΧΤΤΤ-φτου !http://dethelontis-fotadistis.blogspot.com

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πριν το χαράτσι: 1,16 εκατομμύρια (!) διαταγές διακοπής ρεύματος. Μετά το χαράτσι πόσες;


 Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, μέσα στο 2010 η ΔΕΗ εξέδωσε 1.160.000 εντολές για διακοπή ρεύματος!

Δηλαδή, πέρσι, πριν ακόμα έρθουν τα μεσοπρόθεσμα και τα εφαρμοστικά, πριν ο ΦΠΑ πάει στο 23% και πριν την «εργασιακή εφεδρεία», πάνω από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα είχαν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εισοδηματικής καχεξίας που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα το ρεύμα.
*
Από αυτές τις 1.160.000 διαταγές διακοπής εκτελέστηκαν οι 254.000!
Δηλαδή, μέσα στο 2010 ως συνέπεια των όσων - μόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή - είχαν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες και οι βιοπαλαιστές, οι 254.000 από αυτούς, μη έχοντας χρήματα να πληρώσουν, έμειναν για...
κάποιο διάστημα χωρίς ηλεκτρικό.