ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κατω τα χερια απο τις ζωες μας


Γράφει ο mitsos175

Είμαι δίπλα σου στον αγώνα. Είμαι ο άνεργος,  ψάχνω μάταια για δουλειά. Ο άστεγος που σκεπάζομαι με χαρτόκουτα. Ο μαθητής. Κρυώνω στην τάξη και περιμένω τα βιβλία. Ο μετανάστης, αυτός που ζητά μια νέα ζωή .


Είναι μαζί μου στη διαδήλωση. Η νοικοκυρά. Δεν μαγείρεψα μου λέει, γιατί πληρώνω το χαράτσι δεν φτάνει για φαΐ . Η ηλικιωμένη μου φώναξε: -Σκέφτομαι τα εγγόνια μου, βλέπω τη σύνταξη να κόβεται, πάω να τα δω με άδεια χέρια. Αυτός ο οποίος είδε τον άνθρωπό του να υποφέρει στα ράντζα των Νοσοκομείων και πλήρωσε τα φάρμακα.


Στέκομαι πλάι σου. 

ΜΑΝΑ ΜΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟ.. ΘΑ ΑΡΓΗΣΩ ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Αύριο θα είναι μια μέρα δύσκολη. Άλλη μια μέρα, που η μυρωδιά από τα δακρυγόνα, θα μου τρυπάει τα ρουθούνια και θα καίει τα πνευμόνια μου. Ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου, απ' όλη την Ελλάδα, θα είμαι και εγώ. Εκεί, χωρίς να προκαλώ, απλά και μόνο με τη παρουσία μου. Το μυαλό μου θα είναι στους πιθηκάνθρωπους με τις πράσινες στολές, τις ασπίδες και τα γκλοπ.

Μην κάνουν "ντου" και δεν προλάβω να κάνω πίσω. Και με πλακώσουν 5 με τα γκλοπ και τα πόδια τους. Δεν αντέχεται τόσο ξύλο. Είναι σκληρή εμπειρία. Τα μάτια μου θα ...είναι στραμμένα στον έναν, από τους πιθηκάνθρωπους, που ρίχνει τα δακρυγόνα. Μηδέ το ακούσω και πέσει επάνω μου. Όπως τον Οκτώβρη. Σταμάτησε επάνω στα πόδια μου, δε πρόλαβα να πάρω ανάσα και για δέκα λεπτά έφτυνα αίμα. Ποιος ξέρει πόσο καρκίνο εισέπνευσα. Ποιος ξέρει αν ήμουν 60 και όχι 30, τι θα είχα πάθει.

Αύριο είναι η μεγάλη "κηδεία" και επίσημα του ελληνικού έθνους.

Θα κάτσω να τη..."κλάψω" μέχρι αργά. Έως ότου δοθεί στη κυκλοφορία ξανά η Λ. Αμαλίας, η Όθωνος, η Σταδίου και η Γεωργίου Α'.

Θα κάτσω να τη..."κλάψω" ακόμα και όταν θα περνάνε τα καλογυαλισμένα αυτοκίνητα με τις μακιγιαρισμένες γκόμενες που θα περάσουν από εκεί για να πάνε σε καμία πίστα της Συγγρού ή της Παραλιακής και δεν θα έχουν πάρει χαμπάρι τι ακριβώς έχει γίνει...

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΓΥΑΛΙ…

Οι μάσκες έπεσαν – Με Αγγλικό δίκαιο και το PSI και η νέα δανειακή… [βίντεο]



ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ;;;;

Δείτε τι προβλέπει η νέα Σύμβαση Διευκόλυνσης PSI Διαχείρισης Υποχρεώσεων, που κατατέθηκε χθες στην Βουλή για ψήφιση την Κυριακή.


Διαβάστε την σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι…
Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια
Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.
Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι «Διαδικασίες«) στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.

Ξεσηκώστε και ξεσηκωθείτε για την μεγάλη αναμέτρηση της Κυριακής 12 Φεβ. 2012


Την Κυριακή, 12 Φεβ. 2012, θα αναμετρηθεί ο λαός με τον φασισμό των διεθνών τραπεζιτών και των εγχώριων συμμάχων και υπηρετών τους. Κινήσεις και μέτωπα μας καλούν να πάρουμε μέρος στην μεγάλη αναμέτρηση. Θα κριθούν πολλά σε αυτή τη μάχη. Θα κριθεί το μέλλον μας και η επιβίωσή μας.
Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη (ήδη περνάνε με τηλεβόα από τους δρόμους και ενημερώνουν) και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ο λαός θα διαδηλώσει εναντίον της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης. Ενωμένος σαν γροθιά.

'Οποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι (pic+vid)

Ο αοπλος διαδηλωτης στεκοταν στο κατω μερος της πλατειας κοιτωντας προς τα πανω. Σε καποια στιγμη ερχονται απο πισω του ΜΑΤατζηδες, πεφτουν πανω του τον χτυπανε και ριχνουν κατω. Στην συνεχεια και ενω αυτος ειναι ξαπλωμενος κατω, ενας ΜΑΤατζης τρεχει και του ριχνει δυνατη κλωτσια στο κεφαλι. Επειτα οι ΜΑΤατζηδες τον αφησαν αναισθητο και εφυγαν. Ο ανθρωπος παρεμεινε αναισθητος για τουλαχιστον 15 λεπτα.


To VIDEO που ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ


ΤΟΣΕΣ αλήθειες μαζεμενες σε 15μιση λεπτά σε ένα VIDEO ...ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΤΕ και θα σας εξοργίσει.

 Το είδαμε ΕΔΩ

ΠΕΝΘΟΣ


Η χώρα ξεπουλήθηκε επιτέλους. Τώρα δεν έμεινε τίποτα. Τώρα δεν έχουμε κάτι ακόμη να χάσουμε. Ή μήπως έχουμε να χάσουμε μια λέξη που αρχίζει από “αξιο-” και τελειώνει σε “-πρέπεια”; Θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο του σκλάβου; Πραγματικά, λυπάμαι, θυμώνω και αηδιάζω. Λυπάμαι γι’ αυτούς που δεν φταίνε, θυμώνω με αυτούς που αδιαφορούσαν ή κορόιδευαν όσους μαζευόμασταν στο Σύνταγμα και ενημερώναμε καιρό πριν (βλέπε Μεσοπρόθεσμο), αηδιάζω με αυτούς που ακόμη υποστηρίζουν πως θα τους σώσει ο Γιωργάκης ή ο Αντωνάκης. 

Συμβουλές για πορείες + Απεργία Μέσων Μεταφοράς: ιδέες για να μετακινηθείτε οικονομικά. Διαδρoμές ρεφενέ και άλλα.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Να τελειώνουμε με τα καθάρματα μια και καλή!

"Ευτυχώς" φαίνεται ότι "χάρη" στους ένδοξους πολιτικούς μας, εν τέλη μπορεί και να γλυτώσουμε την άτακτη χρεωκοπία και να κερδίζουμε ακόμα και 400 ευρώ το μήνα,. "Ευτυχώς" φαίνεται ότι "χάρη" στον οικουμενικό μας πρωθυπουργό και τους θαυμαστούς παρακαθήμενούς του θα γλυτώσουν οι τράπεζες της χώρας από τη χρεοκοπία και θα βγάλουν και το κατιτίς τους. "Ευτυχώς" και "δόξα το θεό" χάρη στην εκκλησία θα έχουμε ένα πιάτο φακές το μεσημέρι στα συσσίτια. "Ευτυχώς" και "χάρη" στην "μεγαλοσύνη" του υπουργού μπορεί και να μην χάνουμε το σπίτι μας αμέσως όταν δεν έχουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια τους, αλλά θα μπορούμε να ζούμε με τον εφιάλτη του πότε θα του έρθει η πρωινή "έμπνευση" για να εκδώσει την διαταγή κατάσχεσης. "Ευτυχώς", "χάρη" στην κοινοβουλευτική αριστερά, ζωή να΄χει, έχουμε πολυφωνία στην βουλή και κοιμόμαστε ήσυχοι. "Ευτυχώς" που υπογράφουν αυτοί για το μέλλον μας γιατί εμείς οι καημένοι "δεν ξέρουμε" να υπογράφουμε. "Ευτυχώς" που οι εργατοπατέρες κήρυξαν 24 απεργία. "Ευτυχώς"...


ΒΟΛΟΣ-ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

Η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας κατεβαίνει στην απεργιακή κινητοποίηση και διαδηλώνει για τα αυτονόητα της ζωής, ενάντια στην καπιταλιστική καταστροφή και τη διάλυσης της ζωής.
Τα αιτήματα παραμένουν ανεκλπήρωτα γι αυτό ο αγώνας είναι για την εξέγερση και την ανατροπή τους.

Παρασκευή, 10 Φλεβάρη, 11πμ. πλ.Ελευθερίας, Βόλος.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

 

Το φίδι βγήκε από το αβγό του…


Το παρακάτω κείμενο στάλθηκε από το ΤΣ, φίλο της Αφορμή και επιχειρεί να αναδείξει το πρόβλημα του φασιστικού κινδύνου και την ανάγκη της αντιφασιστικής πάλης.
Η απάντηση αυτή την φορά του αντιφασιστικού κινήματος πρέπει να είναι άμεση.
Ευρωεκλογές 2009. Η χρυσή αυγή νομιμοποιείται πλήρως και συμμετέχει σε αυτές ως νόμιμο κόμμα. Η αριστερά και ο ευρύτερος αντιφασιστικός χώρος εκτός απο μερικές διαμαρτυρίες και κάποια καμένα εκλογικά περίπτερα δεν έχει ουδεμία αντίδραση.
Πρωθυπουργικές εκλογές 2009. Η χρυσή αυγή ως νόμιμο κόμμα συμμετέχει στις εκλογές και μάλιστα παίρνει και ένα ποσοστό της τάξεως του 0,3%. Και πάλι κανένας επίσημος χώρος ή φορέας δεν αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει.

Αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές με eMail.



Αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές με eMail.

Αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές με eMail.

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές που θα κλιθούν να ψηφίσουν τον νόμο ταφόπλακα της Ελλάδας και των μελλοντικών γενεών Ελλήνων. 

Σας γράφω ως πολίτης αγανακτισμένος με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μου και για την οποία φέρετε βαρύτατες ευθύνες.
Για περισσότερα από δύο χρόνια τώρα μας υπόσχεστε σωτηρία από την κρίση και αντί γι αυτό οι επιλογές σας είχαν σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερη φτώχια, μεγαλύτερη εξαθλίωση και μας φέρνανε ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη κατάρρευση από την οποία που υποτίθεται μας σώζατε.
Σύντομα θα κληθείτε να στηρίξετε με την ψήφο σας στη βουλή άλλη μια διεθνή σύμβαση η οποία συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τα μικρά εισοδήματα, ξεπουλάει κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας και δεσμεύει το μέλλον της για πολλές δεκαετίες.
Επιπλέον, ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της πολιτικής αυτής παραδέχονται πως δεν παρέχει καμία εγγύηση αποφυγής της χρεοκοπίας, ούτε αποφυγής λήψης και νέων δυσβάστακτων μέτρων.
Δεν δικαιούστε να αναλάβετε μια τέτοια δέσμευση αφού έχετε χάσει ουσιαστικά την νομιμοποίηση που απορρέει από την λαϊκή εντολή.
Σας καλώ λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή να αναλογιστείτε τις βαρύτατες ευθύνες σας και να πράξετε αναλόγως, έξω από κομματικές πειθαρχίες και ανεπηρέαστοι από εκβιασμούς που έως τώρα έχουν αποδειχτεί αδιέξοδοι.
Για πολλούς από εσάς η τοποθέτησή σας στο θέμα αυτό θα είναι και η τελευταία σας σημαντική ενέργεια ως βουλευτής.
Ας είναι η πιο έντιμη, σίγουρα θα εκτιμηθεί όταν φτάσει η ώρα του καταλογισμού.




Το παραπάνω κείμενο αποστέλλεται αυτόματα, από την εφαρμογή.

Η επιλογή του βουλευτή γίνεται μέσα από εύκολο drop-down list menu που περιέχει αλφαβητικά τους βουλευτές που θα κλιθούν να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο. Πληκτρολογώντας το αρχικό γράμμα π.χ. "Π" σας πηγαίνει αυτόματα στην εγγραφή με το κλειδί "Πάγκαλος". 


Να είστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει τους βουλευτές που έχουν ξεχάσει για ποιο λόγο είναι στην βουλή, αλλά και ποιους πρέπει να εκπροσωπούν, να σκεφτούν επιτέλους για το τι θα πράξουν.


ΥΓ: Θα παρακαλούσα τους φίλους των social media και τους Bloggers, να διαδώσουν αυτή την προσπάθεια, αφού ο Ελληνικός λαός τώρα πια, κάνει την επανάσταση του μόνο από το πληκτρολόγιό του, δυστυχώς.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ…


Οι εκατομμυριούχοι αποφασίζουν για τους μισθούς. Οι χορτάτοι μιλάνε για πείνα. Οι προνομιούχοι παριστάνουν τους πονεμένους για προνόμια που χάνονται. Αυτοί που αράζουν στα σαλόνια, ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους άστεγους. Διαβάζω πως θα δίνονται πλέον φοροελαφρύνσεις για τους κατόχους πολυτελών αυτοκινήτων. Οι άνεργοι πληθαίνουν και τους μειώνεται το επίδομα, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν κάθε δεκάρα, αλλά οι Porsche πρέπει να συνεχίσουν να αγοράζονται. 
Είναι ταξικό το παραπάνω μέτρο ή όχι; Ο πόλεμος γίνεται εις βάρος μας χρόνια τώρα. Δεν έγινε μόνο πάνω από τα πτώματα των δικαιωμάτων και των μισθών. Γινόταν μεθοδικά, χωρίς εμείς να έχουμε καταλάβει το παραμικρό. Ήμασταν απασχολημένοι. Και φτάσαμε στο σήμερα (γιατί το μεσοδιάστημα έχει περιγραφεί χιλιάδες φορές τους τελευταίους μήνες) με την κοινωνία να έχει ηττηθεί.

GATE 7 8-2-1981 ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΛΑΨΕ ΚΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΑΚΡΥΖΕΙ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

40 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη. Αφιέρωμα στο μεγάλο Συριανό ρεμπέτη


Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, στις 8 Φεβρουαρίου του 1972, έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος συριανός ρεμπέτης, Μάρκος Βαμβακάρης, ο οποίος ακόμη και τώρα, εξακολουθεί να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού.
vamvamaris10
cyclades24.gr

Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1905 στην συνοικία Σκαλί της Απάνω Χώρας της Σύρου από οικογένεια Καθολικών (Για το λόγο αυτό αργότερα απέκτησε και το παρατσούκλι «Φράγκος».). Οι γονείς του ήταν φτωχοί αγρότες και ήταν ο πρωτότοκος από έξι αδέλφια. Ο παππούς του έγραφε τραγούδια και ο πατέρας του έπαιζε ζαμπούνα ενώ πολλές φορές από μικρή ηλικία τον συνόδευε ο μικρός Μάρκος παίζοντας τουμπί (νησιώτικο τύμπανο) σε διάφορα πανηγύρια.

Από λιμενεργάτης... έως εκδορέας
Σε ηλικία 12 ετών ο Βαμβακάρης έφυγε από τη Σύρο, αφού έριξε άθελά του ένα βράχο πάνω στη σκεπή ενός σπιτιού και πήγε στον Πειραιά, όπου αργότερα τον ακολούθησε και η οικογένεια του. Εκεί ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα όπως λιμενεργάτης (φορτοεκφορτωτής, εργάτης γαιανθράκων, στα λεγόμενα καρβουνιάρικα), λούστρος, εφημεριδοπώλης, εργάτης σε κλωστήρια, και περίπου το 1925 ως εκδορέας στα δημοτικά σφαγεία. Εκείνη την εποχή ο Μάρκος Βαμβακάρης ερωτεύτηκε τρελλά και παντρεύτηκε μια κοπέλα αμφιβόλου ηθικής που την έλεγαν Ζιγκοάλα που ήταν πόρνη στο επάγγελμα. Τότε έμαθε μπουζούκι και άρχισε να γράφει τραγούδια, εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα που έμαθε το όργανο αυτό και με την ικανότητά του, την ευρηματική πενιά του, τη δεξιοτεχνία του και την καταπληκτική στιχογραφία του.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα και η "Φραγκοσυριανή"

Σύρα - Μάρκος Βαμβακαρης 1936

Mπορούμε αλήθεια να θρέψουμε τον πληθυσμό μας;


Διατροφική αυτάρκεια στο 94% διαπίστωσε προ ημερών η (αμαρτωλή) ΠΑΣΕΓΕΣ και η είδηση υιοθετήθηκε με ευκολία από πολλούς. Είναι όμως έτσι; Χωρίς να διεκδικούμε τον τίτλο του ειδικού θέτουμε κατ’ αρχήν ένα προβληματισμό, ως προς τη μέθοδο, με την οποία «μετρήθηκε» η αυτάρκεια σε βασικά διατροφικά είδη. Γιατί δεν νομίζουμε ότι στέκει επιστημονικά η πρόσθεση των βρώσιμων ελιών και των επιτραπέζιων σταφυλιών στα οποία η παραγωγή μας έχει υπερεπάρκεια (615% και 322% αντίστοιχα), με τις φακές και το χοιρινό κρέας όπου κυριαρχούν οι εισαγωγές (επάρκεια 41% και 38% αντίστοιχα) για να βγει ο μέσος όρος. Η βαρύτητα του κάθε αγροτικού προϊόντος στη διατροφή του πληθυσμού προφανώς είναι ένας παράγοντας που στην λίστα της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έχει ληφθεί υπόψη… Ο λαός πρέπει να γνωρίζει και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Όσο προχωρά η δανειακή πρόσδεσή μας στο άρμα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. τόσο περισσότερο εξαρτημένη θα είναι η χώρα μας. Και στον τομέα της διατροφής, η εξάρτηση δεν διαφέρει και πολύ από τον τομέα της ενέργειας. Η πρόκληση για την Αριστερά είναι να προβάλλει ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο. Αλλά γι αυτό χρειάζεται γνώση και δυνάμεις που δεν διαθέτει ο γράφων.

OΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΚΛΟΠ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ

                            ΔΙΧΩΣ ΣΤΕΓΗ!

Όπου δεν φτάνει η φιλανθρωπιά της Βαρδινογιάννη -Φτάνει το γκλόπ του Καμίνη
Χιλιάδες  άστεγοι προσπαθούν να επιβιώσουν στους δρόμους της Αθήνας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Γίνονται «θέμα» & «θέαμα» στα κανάλια, μονάχα ως φόντο της «φιλανθρωπία» του κράτους, της εκκλησίας, των ΜΚΟ, φτάνει να αρκούνται παθητικά στην ελεημοσύνη που εξαντλείται στα τηλεοπτικά δευτερόλεπτα των δελτίων ειδήσεων φιλώντας το χέρι που τους προσφέρει ένα πιάτο φαϊ και λίγη ζεστασιά.  Όταν τα φώτα σβήνουν μετατρέπονται και πάλι στην καλύτερη  περίπτωση σε αόρατους και στην χειρότερη σε σκουπίδια που πρέπει να καθαριστούν με σκοπό την ευταξία της πόλης.          
ΔΙΧΩΣ ΝΟΜΟ;
Όταν όμως οι ίδιοι οι άστεγοι αποφασίσουν να βγουν από την παθητική κατάσταση και να μετατραπούν σε υποκείμενα αγώνα και αξιοπρέπειας, τότε  το κράτος και οι εργολάβοι της φιλανθρωπίας , δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο:
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Την 1η  Φλεβάρη, εν μέσω παγωνιάς, περίπου 10 άστεγοι με την συνδρομή  αλληλέγγυων, μπαίνουν στο άδειο & αχρησιμοποίητο εδώ και χρόνια καφέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, για να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο Δήμαρχος και η Εισαγγελία κάνουν τη «δουλειά» τους: εκκένωση του κτιρίου από τα ΜΑΤ, προσαγωγή των αστέγων για 7 ώρες στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και απόπειρα να τους αποδοθούν κατηγορίες απλά και μόνο επειδή υπερασπίστηκαν την ύπαρξή τους!


Η Αυτοοργάνωση τρομάζει τους «από πάνω» 
Η ελεημοσύνη αδρανοποιεί τους «από κάτω»
σύντροφοι/ ισσες από το  Αυτόνομο Στέκι

http://www.babylonia.gr/news/topika-nea/katastoli/opou-den-ftanei-i-filanthropia-tis-bardinogianni-ftanei-to-gklop-tou-kamini.html

http://dithen2010.blogspot.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Βόλος: Απεργία πανικού για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία


Με την αναμενόμενη μη συμμετοχή η σημερινή απεργιακή ημέρα στο Βόλο που υποτασσότανε περισσότερο στις ανάγκες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που συναλλασότανε μέρες τώρα για την διατήρηση του 13ου-14ου μισθού και τη διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας παρά με τις ανάγκες του ενός εκατομμυρίου ανέργων, των χιλιάδων απλήρωτων εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους χιλιάδες ελαστικά απασχολούμενους ή τα μικροαστικά στρώματα που καταστρέφονται.
Στην πλ. Ελευθερίας που από πέρισυ τον Φλεβάρη πραγματοποιείται η ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση, η προσέλευση ήταν μικρή (όπως και στις υπόλοιπες συγκεντρώσεις της πόλης-ΕΚΒ & ΠΑΜΕ) , όχι ίσως πάνω από 150 άτομα, καθώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δούλεψαν απρόσκοπτα, τόσο εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης αλλά και της απεργιακής τουφεκιάς χωρίς προοπτική.
Η “ιδιαίτερη” μεταχείριση των δυνάμεων ασφαλείας (που ακολουθούν με εξαιρετική προσήλωση τις πορείες και τις δράσεις συλλογικοτήτων της περιοχής μας) ξαναείδαν για δεύτερη φορά τις εκπτωτικές προσφορές των καταστημάτων της οδού Ερμού, με κράνη, γκλομπς ανακατεμένα με προσφορές αλλά και τα απαραίτητα παιδιά της ασφάλειας στο υψηλότερο εθνικό χρέος που έχουν να επιτελέσουν, μας κάνει περήφανους,  καθώς οι υπόλοιπες πορείες είχαν συνοδεία τροχονόμων για τη διευκόλυνση τους.
Αναμφίβολα, η σημερινές συγκεκτρώσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στις διαθέσεις του κόσμου που απαιτεί να κατέβουν τα ρολά της χώρας μέσα από μια διαρκή απεργιακή και εξεγερτική σύγκρουση ενάντια στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις της καταστροφής.
Το μέλλον μας ανήκει αλλά πρέπει να δουλέψουμε συνειδητά γι αυτό.

Εκδηλώσεις για τα Ψηφιακά Δικαιώματα


Φλεβάρης Εκδηλώσεων για τα Ψηφιακά Δικαιώματα


Με σκοπό τη συγκρότηση ενός μαχητικού κινήματος για τα ψηφιακά δικαιώματα το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση διοργανώνει όλο τον Φλεβάρη σε διάφορους φιλόξενους χώρους εκδηλώσεις και συζητήσεις για μία σειρά σημαντικών ζητημάτων :


Πέμπτη 9/2, 21.00 – Ο Σχεδιαζόμενος Νόμος για τα Μπλόγκς και οι Κίνδυνοι για το Ελληνικό Διαδίκτυο – Radiobubble all day bar (Ιπποκράτους 146).

Παρασκευή 17/2, 20.00 – Ραδιόφασμα : Ελεύθερο και Κοινωνικό Αγαθό – Hackerspace, Αμπατιέλου 11, Άνω Πατήσια (στ. ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος).

Πέμπτη 23/2, 19.00 – 21.00 – Επιτήρηση & Εργασία – Νοσότρος, Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια.

Τρίτη 28/2, 19.00 – 21.00 – Ανοιχτή Συζήτηση της Πρωτοβουλίας για την Απελευθέρωση του Αρχείου της ΕΡΤ – Νομική Σχολή (Αίθουσα 3, Είσοδος από Σίνα).

Μπουλούκια

 Με αφορμή τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για το νέο Μνημόνιο, δημοσιογράφοι, πολίτες αλλά και πολιτικοί –όπως ο Αλέξης Τσίπρας- έκαναν λόγο για θέατρο των πολιτικών αρχηγών που καμώνονταν τάχα μου πως διαπραγματεύονται σκληρά με την Τρόικα, ενώ είχαν συμφωνήσει σε όλα. 
 


Ναι, κάνουν θέατρο οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά ξέρουν πως κάνουν θέατρο σε ένα λαό που του αρέσει πολύ το θέατρο. Για την ακρίβεια, του αρέσει πολύ το ψέμα – δηλαδή, το κακό θέατρο.

Επίσης, θέατρο δεν κάνουν μόνο οι πολιτικοί – θέατρο κάνουν και οι πολίτες.

Οι πολιτικοί αρχηγοί προσποιούνται πως παλεύουν για τους Έλληνες και οι Έλληνες προσποιούνται πως είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης δεν έχουν σήμερα καμία πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματεύονται την τύχη της χώρας και της κοινωνίας.

Ο μόνος λόγος που το κάνουν είναι επειδή τους το επιτρέπουμε. Αυτοί υποδύονται τον περιοδεύοντα θεατρικό θίασο και εμείς τους θεατές.

Μπουλούκι αυτοί, μπουλούκι κι εμείς.

(Αναμένεται ο από μηχανής θεός.)

Δίκη "Επαναστατικού Αγώνα" -Ο Βουλγαράκης είναι ένα πολιτικό λαμόγιο


Δίκη "Επαναστατικού Αγώνα" - 13η συνεδρίαση, Δευτέρα 6.2.12

Η μάρτυρας Ματθαίου, κάτοικος Δάφνης, ήταν η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου στο οποίο είχε μπει ο Λάμπρος Φούντας, τη μέρα που τον εκτέλεσαν οι μπάτσοι. Η γυναίκα, βέβαια, δεν μπορούσε να καταθέσει τίποτα.Το συμβάν από την τηλεόραση το πληροφορήθηκε. Ούτε πυροβολισμούς άκουσε. Δεν θυμόταν καλά-καλά αν το αυτοκίνητό της, που το είδε μετά από ενάμιση χρόνο, είχε σημάδια από δύο ή τρεις σφαίρες.

Από το σκηνικό στη Δάφνη, σχολίασε ο Ν. Μαζιώτης, ο εισαγγελέας κάλεσε μόνο τη συγκεκριμένη μάρτυρα και όχι τους δύο αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα.. 


Δεν κάλεσε τους δολοφόνους του, προφανώς για λόγους προστασίας. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου αυτή η συμπεριφορά, συνέχισε. Ο ρόλος των δικαστηρίων είναι να προστατεύουν τους λακέδες του συστήματος. Η αξία της ζωής και η δικαιοσύνη μετριέται με την ταξική θέση. 

Προστατεύετε μόνο τους ομοίους σας. Ο Λάμπρος Φούντας θα μείνει στην ιστορία ως αγωνιστής. Εχασε τη ζωή του πολεμώντας για την αλλαγή της κοινωνίας, για να γίνει η κρίση αφορμή για κοινωνική επανάσταση. Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε τον Λάμπρο Φούντα. Δεν είναι νεκρός. Είναι παρών και αθάνατος.
Η μέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για μας όσο και για την οργάνωση, συνέχισε η Π. Ρούπα. Θα μιλήσουμε εμείς για το σύντροφό μας, γιατί για μας είναι ζωντανός. Ο Λάμπρος Φούντας «έπεσε» στη διάρκεια μιας συγκεκριμένης επιλογής της οργάνωσης. Αποτελεί σύμβολο αντίστασης και της επερχόμενης κοινωνικής επανάστασης.

Όλα τα νεώτερα για χαράτσι ακινήτων-ΔΕΗ λεπτομερώς: Νέα τροπολογία για το τέλος ακινήτων. Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών (αρμόδια Εφορία) θα κόβεται το ρεύμαΠροθεσμία 6 μηνών, αντί για 80 ημέρες που ίσχυε έως σήμερα. Κίνδυνοι κατάσχεσης σπιτιών. Πολλές οι οργανωμένες νομικές προσφυγές κατά ΔΕΗ. Εναλλακτικές λύσεις..


Διαβάστε όλη την ανάρτηση προσεκτικά.
Η έκβαση αυτή υπάρχει λόγω Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.
Παρατηρούμε πως ο εν λόγω νόμος (όπως και άλλοι παρόμοιοι) είναι φτιαγμένος “πρόχειρα”, “στο πόδι”,
γι΄αυτό και γίνονται συνεχείς ρυθμίσεις & τροπολογίες. “Σε μια νύχτα” στήθηκε, απ΄ότι βεβαίωσαν και αρμόδιοι του ίδιου του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και ειδικοί που ασχολούνται με το θέμα.
Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι πώς αυτό το κράτος έχει πια γεμίσει με ειδικούς & συμβούλους, που αντί να εφαρμόζουν ένα κράτος δικαίου & προνοίας για τους πολίτες, συνεχώς σκαρφίζονται τρόπους “πώς θα μας τα πάρουν”. Πχ, είδαν πως δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι 390.000 νοικοκυριά (500.000 κατά άλλους) κι εφαρμόζουν τροπολογία όπου δεν θα γλιτώνει κανείς. Όποιος δεν πληρώνει θα απειλείται με κατάσχεση του σπιτιού του κάποια στιγμή.
Μαθαίνουμε πως έφτασε χαράτσι μέχρι και σε στάβλους, που είχαν 1 λάμπα για τα πρόβατα (δείτε παρακάτω)…
Δεν χρειάζονται ενθουσιασμοί, γιατί όσο “αθώα” κι αν δείχνει η νέα τροπολογία,

Καλύτερα ένα spray..

Και όμως: δεν ζούμε στη δεκαετία του 1930!


Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο είχα δημοσιεύσει δυο άρθρα για την οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1930 και τις επιπτώσεις της στην τότε ελληνική κοινωνία (διάβαζε, Η ελληνική κοινωνία και οικονομία στη μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του 1930 και Η πολιτική κρίση στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1930: από τον κοινοβουλευτισμό στη δικτατορία). Αφορμή για τις δυο δημοσιεύσεις ήταν ότι η κρίση του 2008-9 είχε αρχίσει να χαρακτηρίζεται ως «η πλέον σοβαρή από τη δεκαετία του 1930».
Έκτοτε έχει γίνει πλέον συνηθισμένο, να εμφανίζονται στον τύπο και το διαδίκτυο συχνά-πυκνά άρθρα που συγκρίνουν τη σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση με τη δεκαετία του 1930 τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και στο πολιτικό. Και πράγματι, είναι αρκετά όσα θυμίζουν έντονα ένα φιλμ που παίχτηκε στη δεκαετία του 1930: η μαζική ανεργία, η άνοδος της ακροδεξιάς, η επιβολή των κυβερνήσεων των τραπεζιτών του είδους Παπαδήμα ή Μόντι, η αυταρχικοποίηση της αστικής δημοκρατίας στις δυτικές χώρες (και ειδικότερα στην Ελλάδα), σχετίζονται από πολλούς σχολιαστές ευθέως με την ιστορική εμπειρία του 1930.

ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ '36


αναδημοσίευση απο: istorikesphotografies

O ''Εθνικός Διχασμός'' καλά κρατούσε στην Ελλάδα τις ''μέρες του '36''. Μια εικοσαετία έντονων πολιτικών παθών, κινημάτων (επιτυχημένων ή όχι), εξοριών και εκτελέσεων ανάμεσα σε παλαιοδημοκρατικούς, οι οποίοι είχαν ως κύριο πρόσωπο αναφοράς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και βασιλικούς.
Τα πάθη εντάθηκαν ακόμα περισσότερο με το αποτυχημένο κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935, το οποίο ακολούθησαν η πλήρης εκκαθάριση του
στρατεύματος από βενιζελικούς αξιωματικούς (ηπρώτη μεγάλη φουρνιά είχε φύγει μετά την αποτυχία του κινήματος του Νικολάου Πλαστήρα το
ξημέρωμα της 6ης Μαρτίου 1933), οι εκτελέσεις των δημοκρατικών
στρατηγών Μιλτιάδη Κοιμήση και Αναστάσιου Παπούλα  καθώς και του
επιλάρχου Στυλιανού Βολάνη, οι εκλογές της 9ης Ιουνίου (με τη
συμμετοχή μόνο των πολιτικών δυνάμεων της Δεξιάς και της
κομμουνιστικής Αριστεράς), η κατάργηση της κυβέρνησης του Παναγή
Τσαλδάρη από τους αρχηγούς των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων -υπό
την καθοδήγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γεωργίου Κονδύλη- στις
10 Οκτωβρίου, το νόθο δημοψήφισμα της 3ης Νοεμβρίου 1935 και τελικώς η
επιστροφή του Γεωργίου Β' ''μετά βαϊων και κλάδων'' είκοσι δύο  ημέρες
αργότερα.