ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο νέος χρόνος

Το πείραμα του βατράχου φαίνεται πως στην Ελλάδα πέτυχε αρκετά ικανοποιητικά. Για την ιστορία να πω ότι αν ένα βάτραχο τον πετάξουμε σε καυτό νερό θα πηδήξει έντρομος έξω από το σκεύος , αλλά αν βάλουμε τον βάτραχο σε κρύο νερό και παίζει αμέριμνος, χωρίς να καταλαβαίνει ότι ήδη τον σιγοψήνουμε, χωρίς να το αντιλαμβάνεται θα συνηθίζει την αλλαγή της θερμοκρασίας έως ότου δεν θα μπορεί να αντιδράσει καθόλου με αποτέλεσμα να βράσει κανονικά.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους Έλληνες στις δύσκολες μέρες που περνάμε εδώ και δύο χρόνια. Πέρα από τον αποπροσανατολισμό του για το ποιος και τι έφταιξε για την κατάσταση που βιώνει έχει κυριολεκτικά παραδοθεί στον συνεχή βρασμό της καθημερινότητας του.

Αλλαγή της χρονιάς σπάζοντας τη σιωπή των φυλακών


"Οι φωνές μας δε θα πάψουν να υψώνονται και να περνούν μέσα από τους τοίχους και τα κάγκελα της φυλακής, να ενώνονται με τις φωνές αυτών που βρίσκονται στα κολαστήρια του κράτους και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Θα δυναμώνουν μέχρι αυτοί οι τοίχοι να γκρεμιστούν".

2011: Τίτλοι Τέλους.Μία οδή για την χρονιά που τελειώνει


Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι ημέρες του 2011 αποτέλεσαν μια μαύρη κηλίδα στο βιβλίο της πρόσφατης Ιστορίας. Στην πραγματικότητα, φυσικά, οι μέρες αυτές δεν μπορούν να εξετασθούν ξεχωριστά από τις ιστορικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών, αλλά μόνο ως συνέχεια και συνέπειά τους. Το 2011, λοιπόν, μπορεί ταυτόχρονα να ιδωθεί ως αποτέλεσμα-αντίδραση αλλά και ωςεκκίνηση-ερέθισμα. Ως το αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού, που οδηγεί σε σκληρότερες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στρατηγικές, αλλά και ως εκκίνηση δράσης ενός παγκόσμιου κινήματος για την αυτονομία.
Η Αραβική Άνοιξη, ακόμη κι αν δεν πέτυχε όλα αυτά για τα οποία συνεχίζουν να δίνουν τη ζωή τους χιλιάδες πολίτες, αποτελεί την αφετηρία της αφύπνισης λαών που στέναζαν κάτω από δικτατορίες. Η τραγωδία της Φουκουσίμα έδωσε ώθηση στο κίνημα ενάντια στα πυρηνικά και στην αναζήτηση μεθόδων παραγωγής ενέργειας σε συνεργασία με τη φύση.

ΝΕΦΡΑΙΛΙΜ-ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Καλή Χρονιά Χωρίς Αφεντικά .


Δημοσιεύτηκε από ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 


Οι «Εκδόσεις των Συναδέλφων» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από συναδέλφους που εργάζονται στο χώρο του βιβλίου. Αποτελεί μια προσπάθεια για την προώθηση ενός διαφορετικού πολιτισμού και μιας άλλης σχέσης με το βιβλίο, που για εμάς είναι επιπλέον το αντικείμενο της εργασίας μας.



Ως εργαζόμενοι σε αυτόν το χώρο και πιστεύοντας πως η γνώση είναι δύναμη στον αγώνα για μια κοινωνία διαφορετική από αυτήν όπου ζούμε, για μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν λόγο για το τι παράγουν και πώς το παράγουν, ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε μια αυτοδιαχειριζόμενη, συνεταιριστική και μη κερδοσκοπική επιχείρηση, όπου όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται συλλογικά, χωρίς διευθύνοντες και διευθυνόμενους και χωρίς μισθολογικές διαφορές για όσους προοπτικά απασχοληθούν.



Στόχος μας, επίσης, είναι από την εκδοτική μας παραγωγή να μένει ένα οικονομικό περίσσευμα που θα διατίθεται στις συλλογικότητες του κοινωνικού κινήματος.

35 .000 ευρώ για να μάθουν τα παιδιά !!! συνταξιούχων !!! (εργατοπατέρων) ξένες γλώσσες !

Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.000.000 πολλοί μένουν χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα που δεν έχουν να πληρώσουν ...παιδιά λιποθυμάνε στα σχολεία ...από την πείνα αλλά οι εργατοπατέρες της ΕΥΔΑΠ τσέπωσαν 35.000 ευρώ για να μάθουν τα παιδιά τους ξένες γλώσσες ! Μάλιστα αυτοί που τα τσέπωσαν είναι συνταξιούχοι !!! 

 "Πριν από μόλις δέκα μέρες.

Ναι, υπάρχουν τόσα λεφτά που πληρώνουμε για την εκμάθηση ξένων γλωσσών των παιδιών των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ.

[Απ' την Παραπολιτική, που πριν λίγους μήνες έγραψε και για το επίδομα λουτροθεραπείας των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ που κοστίζει στην επιχείρηση 164.000 ευρώ. Αλλά και για το ότι η επιχείρηση καλύπτει τα έξοδα εκμάθησης ξένων γλωσσών στα παιδιά των υπαλλήλων της. Ποιος θα φανταζόταν όμως ότι τα καλύπτει και για τα παιδιά των συνταξιούχων - τα οποία μπορεί να είναι και σαράντα ετών;!]"

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ


ΒΑΛΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΛΙ
ΑΓΙΕ ΜΟΥ, ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ ΒΑΣΙΛΗ.


ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!!!

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ, ΤΑ MALL ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ

“We’r closed but more Malls open”
By bleeps

2011


Το 2011 ήταν μια όμορφη και «χρήσιμη χρονιά». Ήταν η χρονιά που γύρισε τον καθρέφτη πάνω στην ελληνική κοινωνία και της είπε «Αυτή είσαι». Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την αλήθεια και προτιμούν τις αυταπάτες. Ωραία φάση οι αυταπάτες αλλά, αν το παρακάνεις, καταλήγεις στο τρελοκομείο.
Η πραγματικότητα είναι πως το τέλος του 2011 βρίσκει τους Έλληνες ηττημένους. Ένας φυτευτός πρωθυπουργός και τέσσερις βουλευτές του ΛΆΟΣ στην κυβέρνηση. Και η χρεοκοπημένη χώρα να κυβερνάται ουσιαστικά από τις Βρυξέλλες. Και άκρα του τάφου σιωπή.

Ατάκες ημέρες: Αμάν πια με τους Ρώσους και τον Εφραίμ στον ΣΚΑΙ ! Ρω- Σία Κοσιώνη , θα τη λένε στο τέλος την παρουσιάστρια


Είμαι άτυχος. Πήγα σε συσσίτιο και περίσσεψε για μένα, μόνο το φλουρί

Σώθηκα ! Κέρδισα σήμερα το τζόκερ 3 εκ! Έπαιξα τους αριθμούς 4, 8, 19, 23, 41 και τζόκερ το νούμερο 7 των έκτακτων εισφορών που είχα φέτος

Μπήκαν διαρρήκτες στο σπίτι και μούκλεψαν το λογαριασμό της ΔΕΗ


Χθες το βράδυ, διαρρήκτες λήστεψαν διαρρήκτη μέσα στο σπίτι μου

Παράγινε το ΠΑΣΟΚ. Στο σημερινό γκάλοπ το έχουν στα "άλλα κόμματα" 

Αμάν πια με τους Ρώσους και τον Εφραίμ στον ΣΚΑΙ ! Ρω- Σία Κοσιώνη , θα τη λένε στο τέλος την παρουσιάστρια 

Παλιά στις γιορτές, μου έφερναν δώρα μπουκάλια ουίσκι . Τώρα μου φέρνουν δώρα πινακίδες αυτοκινήτων με φιόγκο


Πάλι ο Στραβελάκης σε δελτίο γιορτές; Να δημιουργηθεί Κίνημα για να κάνει επιτέλους ο Στραβελάκης Χριστούγεννα , Πρωτοχρονιά ή Πάσχα 

Σε λίγο η μικρή πίεση όταν την μετράμε , θα είναι μεγαλύτερη από τον κατώτατο μισθό

Ο Πάγκαλος δεν έχει βρει ποτέ φλουρί στη βασιλόπιτα, γιατί το τρώει κι αυτό

Επιτέλους! Το ΠΑΣΟΚ έφθασε στο τελευταίο γκάλοπ, στο ποσοστό " 11, 888%." .. Τον αριθμό για κάθε ψηφοφορία...

Νίκος Πουλαντζάς - Φασισμός και Δικτατορία ____Ολόκληρο το βιβλίο σε μορφή pdf



Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Lifestyle!!!

Cogito ergo sum


Το ότι το κοινωνικό κράτος αποδομείται, ελέω μνημονίου, το ξέρουμε. Το ότι η δημόσια υγεία ξεχαρβαλώνεται, προς χάριν τής αναδόμησης του κράτους "επί το ορθολογικώτερον", το γνωρίζουμε. Το ότι οι υπηρεσίες τού κράτους εξετάζουν εάν συμφέρει να αγοράσει ένας διαβητικός -σε προχωρημένο στάδιο- ειδικά παπούτσια ή είναι προτιμώτερο να του κόψουν το πόδι, κι αυτό το έχουμε ακούσει κι έχουμε φρίξει. Όμως, δεν παύουμε να εκπλησσόμαστε από το τί είναι ικανή να κατεβάσει η κούτρα τού "σοβαρού" Λοβέρδου, προκειμένου να μη χαλάσει την καρδιά των διεθνών μπινέδων στους οποίους έχει μάθει να υποκλίνεται δουλικά. Αλλά ας γίνω πιο σαφής.

Στις αρχές της χρονιάς που φεύγει, μπήκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο με έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ευτυχώς για μένα, όλα εξελίχθηκαν μια χαρά. Στην φαρμακευτική αγωγή που μου συνέστησαν οι γιατροί, συμπεριέλαβαν και ένα φάρμακο για τον έλεγχο της χοληστερίνης. Σιγά το φάρμακο, δηλαδή. Μιλάμε για απλές κάψουλες ιχθυελαίου, που κοστίζουν 8,04 ευρώ οι 120. Ως καρδιοπαθής, μέχρι σήμερα προμηθεύομαι αυτές τις κάψουλες με συμμετοχή 10%. Δηλαδή, με δυο κάψουλες ως ημερήσια δόση, καταβάλλω περίπου 40 λεπτά και επιβαρύνω το ταμείο μου με 3,60 ευρώ κάθε μήνα.

Tangerine Dream - Ricochet 1/2-2/2


ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 2011


Το 2011, ήταν μια πολύ έντονη χρονιά. Πολλά γεγονότα συνέβησαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Οικονομική κρίση, τρομερός σεισμός στην Ιαπωνία, εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, καταστολή σε πολλά μέρη του πλανήτη,
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες του 2011, όπως τις επέλεξε το Reuters και μερικές που προσθέσαμε κι εμείς. 
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (3)

VATOPEDOPOLY...

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ


Σ’ αυτή την χώρα, έχουμε μάθει και εκπαιδευτεί -κι έτσι θέλουμε να εκπαιδεύσουμε και τα παιδιά μας- με την φτηνή μαγκιά, την αγένεια και τον εθισμό στην φτήνια. Αυτού του είδους η “εκπαίδευση” λειτουργεί ανεξαρτήτως κυβέρνησης και κοινωνικών συνθηκών. Μέσα στην απάθεια, οι πολίτες του καναπέ (στην νοοτροπία) αρέσκονται στην καταπίεση και στο να γίνονται πειραματόζωα, αρκεί να μην τους πάρεις τα μπουζούκια, τον φραπέ και το αμάξι τους. 
Aπορώ πως είναι δυνατόν μετά από χρόνια καταστροφικών κυβερνήσεων, να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που απαντάνε σε δημοσκοπήσεις υπέρ των καθεστωτικών κομμάτων και τι μυαλά κουβαλάνε οι φοιτητές που συστρατεύονται με τις κομματικές νεολαίες πανηγυρίζοντας. Διάολε, πως γίνεται να σου αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία πόσο ανίκανοι, ψεύτες και αναξιόπιστοι είναι κι εσύ να πας να τους υποστηρίζεις; Κι αν όχι τους ίδιους, τους επόμενους, γιατί πρέπει σε όλους τους κηφήνες χωρίς ένα ένσημο, να τους δώσουμε ευκαιρία να μας κάτσουν στον σβέρκο.

Δικαιούται ο εξεγερμένος να σκοτώνει;


Αν το Κακό δρα απεριόριστα, δικαιούται το Καλό να αυτοπεριορίζει την αντίδρασή του;

 
Αυτό το ερώτημα διερευνά ο Albert Camus στο θεατρικό του έργο «Οι Δίκαιοι». Γραμμένο το 1949, το έργο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφορά σε υπαρκτά πρόσωπα. Διαδραματίζεται στη Μόσχα τού 1905, τις ημέρες που η Οργάνωση Μάχης, το ‘‘στρατιωτικό’’ τμήμα τού Σοσιαλιστικού Επαναστατικού Κόμματος (Εσέροι), το οποίο, ως γνωστόν, είχε υιοθετήσει την οργανωμένη τρομοκρατική δράση, σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Μεγάλο Δούκα Σέργιο, τον στυγνό κυβερνήτη τής Μόσχας και θείο τού τσάρου Νικόλαου Β´. Η εκτέλεση του Μεγάλου Δούκα έγινε στις 4 Φεβρουαρίου. Τρεις ημέρες όμως νωρίτερα είχε μεσολαβήσει η πρώτη απόπειρα, η οποία είχε αποτύχει λόγω της παρεμβολής ενός ‘‘αστάθμητου’’ παράγοντα. Το απόσπασμα (μετάφραση Σάββας Στρούμπος) είναι από τη σκηνή με τις πρώτες συζητήσεις τών μελών τής οργάνωσης μετά από αυτή την αποτυχημένη απόπειρα. (Το έργο παίζεται για δεύτερη χρονιά από την Ομάδα Σημείο Μηδέν.)

ΑΝΝΕΝΚΟΦ: Τι συνέβη;
ΣΤΕΠΑΝ: …Στην άμαξα του Μεγάλου Δούκα υπήρχαν παιδιά.
ΑΝΝΕΝΚΟΦ: Παιδιά;
ΣΤΕΠΑΝ: Ναι. Ο ανιψιός και η ανιψιά τού Δούκα.
ΑΝΝΕΝΚΟΦ: Μα, ο Ορλόφ είχε πει πως θα ’ναι μόνος.

.....


-Πειτε μας δυο λεξεις για την οικονομικη σας κατασταση....

anarhogatoulis

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Jon Lord - Bouree


eFREEm !

Flobots - Handlebars: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ...ΠΕΘΑΙΝΕΙ!



Σ' ένα κόσμο που μονίμως βράζει και φλέγεται...

Σε ποταμούς αίματος που πλημμυρίζουν τη ροή της Ιστορίας...

Σε ακατανόμαστες φρίκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση κατάφωρα...

Κάποιοι ορθώνουν άφοβα το ανάστημα

διεκδικώντας με σθένος όλα αυτά που βάναυσα οι ίδιοι πάντα τύραννοι τούς στέρησαν

απ'όταν πρωταντίκρισαν τον κόσμο που παρέλαβαν...

Για να πέσουν και να γίνουν μνήμες για όσους δεν ξεχνούν

και να βάλουν το δικό τους τεράστιο λιθαράκι

σ' αυτό το γιγάντιο κληροδότημα επικηρυγμένων βασανιστικών ερωτήσεων

που οι απαντήσεις τους κεντρίζουν αυτούς που μένουν με σκυμμένα κεφάλια πίσω

έως τα σώψυχά τους!

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΕΣ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΥΣ"

epitropesdiodiastop

Οι Anonymous σε ρόλο ηλεκτρονικών Ρομπέν!!

Το κίνημα των ακτιβιστών χάκερ Anonymous (η φωτογραφία από διαδήλωσή τους εφέτος τον Ιούνιο στην Πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης) ανακοίνωσε ότι
 έκλεψε χιλιάδες αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλες προσωπικές πληροφορίες που ανήκαν σε πελάτες του αμερικανικού think tank Stratfor. Ενας «χακτιβιστής» είπε ότι στόχος ήταν να διοχετευθούν σε χριστουγεννιάτικες δωρεές μικροποσά από ατομικούς λογαριασμούς και μερικά από τα θύματα επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν μη εγκεκριμένες συναλλαγές στις πιστωτικές κάρτες τους. Στους πελάτες του Stratfor περιλαμβάνονται ακόμα και εταιρείες και υπηρεσίες όπως η Apple, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και η Αστυνομία του Μαϊάμι
ΠΗΓΗ:  tanea

Δείτε το βίντεο με την φραστική επίθεση νεαρών στον βουλευτή Θανάση Οικονόμου

Οι πολίτες ζητάν να παραιτηθούν και να εξαφανιστούν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν  το μνημόνιο και την κυβέρνηση Παπαδήμου
Η χώρα βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στην κρίση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ένα πράγμα: Ότι η μόνη τους άμυνα έναντι ενός εξαγριωμένου μαζί τους κόσμου, είναι να γαντζωθούν πάση θυσία στην εξουσία, κρυπτόμενοι πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα,όπως η πρόταση των κ.κ. Θανάση Οικονόμου,Οδ.Βουδούρη και Φραγκίσκου Παρασύρη  για ένα "νέο ΠΑΣΟΚ".Όμως ο κόσμος δεν "τρώει κουτόχορτο".Τους έχει πάρει χαμπάρι και το μόνο που καταφέρνουν πια,είναι να στρέψουν εναντίον τους και τους τελευταίους που ακόμα δεν τους βρίζουν...Έτσι χθες,μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου, ο οποίος στην κυριολεξία δεν είχε που να... κρυφτεί,όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με δυο εξαγριωμένους νεαρούς ψηφοφόρους του!!!
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΒΟΘΡΟΔΟΞΙΑΣ (Βίντεο)

ΕΦΡΑΙΜΙΑΔΑ: ΕΠΟΣ…ΣΚΑΝΔΑΛΟ!


Πραγματικά είναι άξιο απορίας, προς τι η στήριξη τόσων “απλών πολιτών” προς το πρόσωπο του Εφραίμ. Αυτές τις μέρες, οι φανατικοί χριστιανοί ζώστηκαν ως ταλιμπάν με τα εκρηκτικά της αμορφωσιάς, διαμαρτυρόμενοι με την προφυλάκιση του ηγούμενου. Ποια ακριβώς είναι “άδικη σύλληψη”; Το γεγονός ότι ο Εφραίμ φοράει ράσα τον κάνει “άγιο άνθρωπο” και τον καθιστά υπεράνω δικαιοσύνης; Ή μήπως έχει το αλάθητο;
Πίσω από κάθε μοναστήρι (πόσο μάλλον στο Άγιο όρος) κρύβονται πολλά κέρδη , επομένως γιατί να μην διαφθαρεί ένας άνθρωπος που φοράει ράσα; Οι ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να κατανοήσουν, πως αμαρτωλός μπορεί να είναι και ένα πρόσωπο της Εκκλησίας, άρα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με τους νόμους, οι οποίοι είναι πάνω από τον Θεό. Ας με συγχωρήσουν οι εν Χριστώ αδελφοί για την βλασφημία και τους συγχωρώ για την υποκρισία και τις παρωπίδες.
Στο μόνο που δεν συμφωνώ με την σύλληψη Εφραίμ, είναι ότι δεν θα έπρεπε να περάσει της φυλακής τα σίδερα μόνος του. Έπρεπε να τον ακολουθήσουν και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ενεπλάκησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης ιστορίας. Αυτό του Βατοπεδίου. Κατά τ’ άλλα είναι ανόητο να γκρινιάζει κανείς επειδή τιμωρείται πρόσωπο για έγκλημα το οποίο διέπραξε, μόνο και μόνο επειδή ανήκει σε μια ομάδα ή σε κάτι το οποίο υποστηρίζει.

Νέος φόρος με εισήγηση Βενιζέλου...

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αν η γιορτή είναι δικιά τους επινόηση...

Αν η γιορτή είναι δικιά τους επινόηση, καιρός να μάθεις να λες και κάνα όχι...


Erotokritos - Ross Daly

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Σουηδία, το κακό “καλό” παιδί…




Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [πηγή: Harmonia Philosophica]: Σουηδοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από τις αρχές της Αιθιοπίας με κατηγορίες κατασκοπίας [πηγή: BBC News]. Η Σουηδία πάντα ήταν το “καλό” και “δημοκρατικό” παιδί της Ευρώπης. Βέβαια το ότι ήταν ο καλύτερος φίλος του Χίτλερ ή η χώρα που στέλνει πετρελαϊκές εταιρίες (βλ. Lundin Petroleum) σε χώρες που μαστίζονται από εμφυλίους και “δημοσιογράφους” στις ίδιες περιοχές που βρίσκονται αντάρτες (αφού πρώτα έχουν μιλήσει μαζί τους στο Λονδίνο) είναι ψιλά γράμματα… (για αυτό άλλωστε και οι δικηγόροι των δημοσιογράφων σκέφτονται – δεν είναι σίγουροι – για το αν θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου) Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν. Και αυτός που φαίνεται άγιος τις περισσότερες φορές είναι ο πλέον βρώμικος από όλους…


 RAMNOUSIA
 

ΚΑΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ


Είμαι δημοσιογράφος και πριν από 5,5 χρόνια έφυγα από το ΣΤΑΡ το κανάλι  στο οποίο δούλευα και πήγα στο ΑΛΤΕΡ. Η μεταγραφή ήταν καλή, τα χρήματα καλά και το καλύτερο ήταν ότι θα έκανα αυτό που με ενδιέφερε , προσλήφθηκα ως κειμενογράφος, δηλαδή θα έγραφα κείμενα για εκπομπές. Οι ώρες που δούλευα ήταν βάρβαρες, από τις 8 το πρωί μέχρι το 8 το βράδυ , ρεπό είχα μόλις 2 το μήνα, δούλευα  Σαββατοκύριακα, ώρες ατελείωτες, πληρωνόμουν όμως  κανονικά και δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου τότε ότι κάτι πήγαινε στραβά στο συγκεκριμένο «μαγαζί».
Άλλωστε πριν φύγω από το ΣΤΑΡ ένα κανάλι  το οποίο θεωρούταν υγιές, από οικονομικής πλευράς , είχα κάνει το ρεπορτάζ μου για το ΑΛΤΕΡ. Είχα μιλήσει με συναδέλφους και μου είχαν πει τα καλύτερα, κανείς δεν είχε ενδοιασμό στην πιάτσα μας , πριν από μόλις 5,5 χρόνια  ότι το ΑΛΤΕΡ ήταν καλό μαγαζί. Οι απολύσεις που έκανε ήταν ελάχιστες, οι συνθήκες όχι ιδανικές αλλά δεν υπάρχει και δουλειά με ιδανικές συνθήκες, και όλοι έλεγαν πως στο ΑΛΤΕΡ λεφτά υπήρχαν. Κι αυτό φαινόταν. Από τις εγκαταστάσεις, τα κτίρια, τα μηχανήματα, όλα ήταν τελευταίας τεχνολογίας κι όλα ήταν αυτό που λέμε πλούσια. Πολλά στούντιο, πολλά μοντάζ, πολλές κάμερες, πολλά κοντρόλ, πολύς κόσμος που δούλευε στο συγκεκριμένο κανάλι. Πολλές οικογένειες που έτρωγαν ψωμί από το συγκεκριμένο κανάλι.
Εγώ ήμουν από εκείνους που δούλευαν ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή γράφοντας και ξαναγράφοντας κείμενα , ερωτήσεις,  ψάχνοντας πληροφορίες  για τους καλεσμένους για τους οποίους ήμουν υπεύθυνη, εν πάση περιπτώσει αύτη ήταν η δουλειά μου.  Όμως είχα επαφή, γνώρισα πολύ κόσμο στο ΑΛΤΕΡ. Παιδιά που ήξερα από πριν και πάρα πολλούς συναδέλφους που τους γνώρισα εκεί. Μοντέρ, τεχνικούς στο κοντρόλ, οπερατέρ, ηχολήπτες, σκηνοθέτες, ανθρώπους που δούλευαν στο πολύπαθο τμήμα της παραγωγής, και φυσικά κι άλλους δημοσιογράφους. Συναδέλφους μου.

ΒΟΛΟΣ-Στις «γειτονιές» των αστέγων


Κλήσεις σχεδόν κάθε βράδυ στο «166» για ξαπλωμένους στο πεζοδρόμιο εξαθλιωμένους ανθρώπους
Σε φαύλο κύκλο εξελίσσεται το πρόβλημα των αστέγων που διαρκώς διογκώνεται στο Βόλο. «Σε λίγο θα είναι περισσότερα τα περιστατικά των αστέγων, στα οποία θα προστρέχουμε, παρά τα τροχαία», σόκαρε η εκτίμηση του διασώστη του ΕΚΑΒ. Οι εικόνες που συναντούν στους δρόμους της πόλης κάθε βράδυ, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μόνο για την αρχή ενός εκρηκτικού σύντομα προβλήματος. Μέχρι πριν από δύο μήνες μόνο την παρέα των τριών «κλοσάρ» συναντούσαν έξω. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα οι περιπλανώμενοι, χωρίς στέγη, έφτασαν ήδη στους δέκα.
Τους γνωρίζουν όλους με τα μικρά τους ονόματα και έχουν μάθει μέσες-άκρες την προσωπική τους περιπέτεια, τις δοκιμασίες της ζωής που τους κατάντησαν να γυρνούν άστεγοι. Πριν καταφθάσουν με το ασθενοφόρο, μετά την κλήση περαστικού, γνωρίζουν ποιον θα συναντήσουν. Ξέρουν το στέκι του καθενός. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για μοναχικά άτομα. Οι περισσότεροι καταλήγουν σε εξάρτηση με το αλκοόλ ως τη μοναδική παρηγοριά τους μέσα στην εξαθλίωση.

Ο Θεός έπλασε τον Άνθρωπο... ή ο Άνθρωπος έπλασε τον Θεό κατ῾εικόνα και ομοίωσή του ;

...σκατόψυχοι   κουφάλες ήμαστε ακόμα ζωντανοί και είμαστε παντού...
 ΔΗΘΕΝ


Αίμα και σπέρμα



ΠΗΓΗ: Techie Chan
Ειλικρινά αντιστεκόμουν σε αυτή τη λαϊκιστική κατρακύλα, αλλά η εκτ δεν με αφήνει να αγιάσω διότι την προηγούμενη βδομάδα προέβη σε μια ακόμα εντυπωσιακή ιδεολογική κίνηση. Πρόσφερε “έκτακτη ρευστότητα” διάρκειας 3 ετών σε όποια τράπεζα το ζητούσε, την ίδια στιγμή που αρνείται να προσφέρει “έκτακτη ρευστότητα” στα κράτη. Ας το κάνουμε όμως ταληράκια προκειμένου να δούμε τι σημαίνει το γεγονός πως η εκτ πρόσφερε το 5% του αεπ της ευρωζώνης σε μια μόλις μέρα στις τράπεζες και τι σημαίνει αυτό για εμάς.
Οι τράπεζες διαθέτουν σε γενικές γραμμές 2 ειδών τρόπους να χρηματοδοτούν τις εργασίες τους. Τη λιανική αγορά χρήματος και τη χονδρική. Η λιανική είναι οι καταθέσεις των πελατών, η χονδρική είναι παίκτες με πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια, δηλαδή τα μεγάλα ψάρια. Την τελευταία 10ετία με το φαρ ουέστ που επικρατούσε στην τραπεζική αγορά, η πρόσβαση στη χονδρική έγινε εύκολη και φθηνή και επικράτησαν διάφορες αντιλήψεις (και στην ελλάδα) του τύπου: που να τρέχεις τώρα να μαζεύεις καταθέτες. Μάλιστα θυμάμαι διάφορους διευθυντές να λένε πόσο χαζοί ήταν αυτοί της εθνικής που κράταγαν το ψιλικοκό με τους παππούδες στην ουρά, τη στιγμή που με 3 απλές κινήσεις μπορούσες να μαζέψεις μερικά δις στην χονδρική.