ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Monty Python-«H κωμωδία θριαμβεύει σε καιρούς απελπισίας»


Ο Michael Palin λέει ότι η οικονομική κρίση είναι «δώρο» για τα κόμικς. Ο βετεράνος των Monty Python, κωμικός και συγγραφέας, μιλά στο γερμανικό περιοδικό Spiegel για το χιούμορ σε καιρούς κρίσης αλλά και για τη δυσκολία του να αστειεύεται σήμερα με την Αλ Κάιντα, εξηγώντας τους κινδύνους του «πολιτικά ορθού».
Spiegel: Κύριε Palin, είναι οι εποχές οικονομικής κρίσης ευνοϊκές για τους κωμικούς;

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE TON ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE TON ΑΓΩΝΑ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ Manchester United - Arsenal

Ανοιχτή επιστολή προς τα "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ" του ΕΣΡ.


Ανοιχτη επιστολή της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ

-Αγαπητό ΕΣΡ, Πολύς θόρυβος έχει γίνει µε το νέο ριάλιτι «Real housewives of Athens». Εξι κυρίες (που νοµίζεις ότι είναι µία που αλλάζει κεφάλι, τόσο ίδιες είναι µεταξύ τους), ηµιεπώνυµες και ηµιαναγνωρίσιµες. Εκπρόσωποι µιας νεόπλουτης και νεόκοπης κοινωνικής τάξης που θεωρεί ότι το απόλυτο πετιγκρί είναι ο µεγάλος κυβισµός του 4Χ4. Που νοµίζει ότι «καταγωγή» και «τζάκι»=Μύκονος, σπα και πισίνα!

Να διευκρινίσω ότι δεν κάνω τηλεοπτική κριτική. Ως τηλεθεάτρια θα µιλήσω.

Γιατί δεν ανεβαίνει το ΛάΟΣ.


ΓΡΑΦΕΙ ο ''πιτσιρίκος''
Διάβασα το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή» για το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη και έβγαλα μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το άρθρο έχει τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ». Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως το ΛΑΟΣ δεν ανεβαίνει. Αν το ΛΑΟΣ ανέβαινε, δεν θα χρειαζόταν να γράψει αυτό το άρθρο ο κ. Παπαχελάς.
Το άρθρο του κ. Παπαχελά για το ΛΑΟΣ έρχεται μια ημέρα μετά τη δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την «Καθημερινή». Στη δημοσκόπηση το ΛΑΟΣ παρουσιάζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 9%.
Δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις. Ειδικά, τις δημοσκοπήσεις που γίνονται για εκδοτικά συγκροτήματα που θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντά των ιδιοκτητών τους.
Το ΛΑΟΣ δεν έχει ποσοστό 9%. Αυτό είναι το ποσοστό που θα ήθελαν να έχει το ΛΑΟΣ ο κ. Παπαχελάς και οι φίλοι του. Οπότε θα υπάρχει η σχετική αρθρογραφία για το ΛΑΟΣ, με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να το σπρώξουν και να παίξει το ρόλο που επιθυμούν στην οικουμενική κυβέρνηση που ονειρεύονται.
Τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ άσχημα για το εκδοτικό κατεστημένο, για να κάθεται ένας προβεβλημένος δημοσιογράφος σαν τον Αλέξη Παπαχελά να γράφει ένα άρθρο-ύμνο στο ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη.
Φυσικά, δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο Παπαχελάς υμνεί τον Καρατζαφέρη. Είναι γνωστό από την παγκόσμια ιστορία πως η αστική δημοκρατία –όταν τα βρίσκει δύσκολα- κάνει μια εκτροπή και το γυρνάει στο φασισμό, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μεγαλοαστών.
Ως εκ τούτου, δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη αν σύντομα ο κ. Παπαχελάς γράψει ένα άρθρο για να υμνήσει και τη Χρυσή Αυγή. Μόνο να γράψει τον ύμνο για τη Χρυσή Αυγή στο κυριακάτικο φύλλο της «Καθημερινής» που θα προσφέρει στους «σοβαρούς» αναγνώστες της το «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη.
(Τραγική η κατάντια των δημοσιογράφων της «Καθημερινής» -ειδικά των αριστερών και των νεοφιλελεύθερων- να διαβάζουν τον διευθυντή της εφημερίδας στην οποία εργάζονται να απαριθμεί τα χαρίσματα του Καρατζαφέρη και τις χάρες του ΛΑΟΣ, και να είναι αναγκασμένοι να το βουλώσουν. «Καίγεται» πολύς κόσμος αυτήν την εποχή στα ΜΜΕ και μάλιστα δεν το παίρνει χαμπάρι. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.)

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους.

Απαγορέψτε και τις διαδηλώσεις στους 'Ελληνες, πριν καταλάβουν ότι πρέπει να βγουν στο δρόμο και να εξεγερθούν.

ΑΠΟ :


Κρίση; Φτώχεια για λαό; Οργή για τους εκμεταλλευτές του; Πιθανότητα κοινωνικών συγκρούσεων, εξεγέρσεων, επαναστάσεων;

Ε τότε προφανώς η άρχουσα τάξη "πρέπει" να περικόψει ένα τέτοιο λαϊκό κίνημα "εν τη γεννέσει του". Άλλωστε, "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν".

Πριν έναν αιώνα, πράγματα που σήμερα πολλοί τα θεωρούν ως "αυτονόητα", όπως πχ η δυνατότητα να συναθροίζεται ο λαός, να διαδηλώνει, να κάνει σωματεία ή και λαϊκά-εργατικά κόμματα, κτλ ήταν απαγορευμένα. Πράγμα που δείχνει βέβαια και το ότι τίποτα δεν είναι "αυτονόητο", για όλα υπάρχει η αντίθετη άποψη και θα πρέπει κανείς να παλέψει αν θέλει να βρει το δίκιο του. Οι εργάτες πάλεψαν και κατέκτησαν αυτά τα "αυτονόητα" δικαιώματα.

Εξάλλου, δείτε πχ το παράδειγμα της Κίνας, που εμφανώς την προτιμούν οι κεφαλαιοκράτες και πηγαίνουν εκεί για επενδύσεις: Όλα τα κόμματα είναι απαγορευμένα εκτός από το αυτοαποκαλούμενο "κομμουνιστικό" (!!!) Κόμμα Κίνας. Οι εργάτες δεν έχει καν το πολιτικό δικαίωμα της ψήφου, ούτε βέβαια το δικαίωμα να φτιάξουν ένα δικό τους κόμμα.

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Το τσουνάμι και η ψυχρότητα της τηλεόρασης. Εσείς πόσους ανθρώπους είδατε να πεθαίνουν live σήμερα; ShareΤσουνάμι στην Ιαπωνία με εκατοντάδες νεκρούς.

Όλοι μας παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι τεράστια κύματα να παρασύρουν αυτοκίνητα, σπίτια, τραίνα και πλοία.
Όλοι μας βλέπαμε.
Αλλά κανένας μας δεν καταλάβαινε. 

Κανένας μας δεν σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή πως έβλεπε εκατοντάδες ανθρώπους να πεθαίνουν σε ζωντανή σύνδεση....

Η τηλεόραση μας φέρνει πιο κοντά;

Ή μας διώχνει τόσο μακρυά ώστε να μην αισθανόμαστε τίποτα;

Καμία φωτογραφία λοιπόν. Καμία εικόνα.

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου ΚάκουHarmonia Philosophica
http://www.ramnousia.com

Σημαντικό κενό ασφαλείας στην υπηρεσία Blogger


ΔΕΙΤΕ: Πως μπορούν να χακάρουν το λογαριασμό σας
Η υπηρεσία Blogger της Google είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, καθώς προσφέρει έναν απλό κι εύχρηστο τρόπο για να διατηρεί κάποιος το blog του. Φαίνεται, όμως, ότι τα συστήματα ασφαλείας της Google είναι ευάλωτα σε επιθέσεις.


Ο hacker με το όνομα Nir Goldshlager έδωσε στη δημοσιότητα ένα video, μέσω του οποίου περιγράφει πώς μπορεί να αποκτήσει δικαιώματα administrator σε ένα blog. Σύμφωνα με τη μέθοδο που επινόησε, προσθέτει τον εαυτό του ως author του blog χωρίς την έγκριση του διαχειριστή, στη συνέχεια στέλνει στον εαυτό του ένα confirmation email και τελικά καταφέρνει να δώσει στον εαυτό του πλήρη δικαιώματα χωρίς την έγκριση του νόμιμου κατόχου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δεν είναι γνωστό ακόμη αν το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας έχει κλείσει από τη Google.

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρηνικών στην Ιαπωνία


Έκρηξη σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1, οι εγκαταστάσεις του οποίου είχαν πληγεί από τον χθεσινό φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία, σύμφωνα με το πρακτορείο Τζίτζι.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ κάνει λόγο για τραυματισμένους εργαζόμενους που βρίσκονταν στον πυρηνικό σταθμό. Ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου καταστράφηκε. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο, η στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 16:00, τοπική ώρα (09:00, ώρα Ελλάδος) και η αιτία μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, πυρηνικός ειδήμων που ερωτήθηκε από το ΝΗΚ τόνισε πως ενδέχεται η έκρηξη να έγινε "σκόπιμα".
Οι μετρήσεις ραδιενέργειας στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι και τον αντιδραστήρα υπ’ αριθμόν 1 βρίσκονταν σε επίπεδο 1.000 πάνω από το φυσιολογικό μετά τον  σεισμό, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο την υπηρεσία ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα. Προτού σημειωθεί η έκρηξη ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, κάλεσε να επεκταθεί η διάμετρος της ζώνης εκκένωσης --με κέντρο το εργοστάσιο-- στα 10 χιλιόμετρα από τα 3, λόγω του κινδύνου μόλυνσης πολιτών από τη ραδιενέργεια.
Στο μεταξύ, η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες που παρουσιάζουν καπνούς να ανεβαίνουν από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβουλεύει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».

Ξεπάγιασε


Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η «φιλευσπλαχνία» τους είναι τόσο αηδιαστική όσο και η απανθρωπιά τους.

Η είδηση του θανάτου ενός ανθρώπου από το κρύο, εν έτει 2011, μέσα στην καρδιά της πρωτεύουσας του Πολιτισμού, στην Αθήνα,ενός αστέγου που στην κυριολεξία ξεπάγιασε, έθεσε σε θαυμαστή λειτουργία τους δακρυικούς αδένες τους. Βροχή τα κροκοδείλια δάκρυα.

Ολοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι, που τώρα εκφράζουν την πικρία τους για την «τραγωδία», είναι προφανές: «Επεσαν από τα σύννεφα»...

Αλλά μην τους κατηγορείτε. Δεν φταίνε. Ούτε παριστάνουν τους «ευαίσθητους - ανήξερους». Απλώς, έτυχε να μην περνούν από φανάρια. Αυτοί δεν κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια. Δεν κοιτάζουν στα πάρκα.

Πού να ξέρουν, λοιπόν, ότι μόνο στην Αθήνα πάνω από 8.000 άνθρωποι είναι άστεγοι. Πού να ξέρουν ότι σε όλη την Ελλάδα οι άστεγοι υπολογίζονται όχι λιγότεροι από 20.000. Πού να ξέρουν για το συνωστισμό στις ουρές των συσσιτίων.

Ας τους πληροφορήσουμε λοιπόν:

Στη χώρα του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη, στη χώρα που οι Στρος Καν και οι Γιούνκερ εύχονται «καλό κουράγιο» στον ελληνικό λαό, μόνο μέσα σε μια διετία και μόνο από το Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθήνας, ο αριθμός των ανθρώπων που τρέφεται με συσσίτιο αυξήθηκε πάνω από 300%!

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και δημοσιευμένα («Ριζοσπάστης», 4/9/2010):

Στο πρόγραμμα σίτισης του πρώτου δήμου της χώρας, το α' εξάμηνο του 2008 μοιράζονταν 1.200 μερίδες φαγητό. Το 2009 έφτασαν τις 2.500. Το α' εξάμηνο του 2010 από το πρόγραμμα έφτασαν να σιτίζονται 4.000 άτομα!

Ας τους πληροφορήσουμε, επίσης, ότι:

Μόνο στην Αθήνα, πάνω από 7.000 είναι οι άνθρωποι που εξοικονομούν τα αναγκαία σε ρουχισμό και υπόδηση από τα παζάρια φιλανθρωπίας που στήνονται δύο με πέντε φορές το χρόνο.

Και κάτι ακόμα:

Μέσα στο συγκεκριμένο διάστημα, ο αριθμός των Ελλήνων που καταφεύγουν στις ουρές των συσσιτίων αυξήθηκε κατά 400%! Σήμερα, οι 9 στους 10 ανθρώπους, που κάθε μέρα αναζητούν την τροφή τους στα συσσίτια που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, δεν είναι μετανάστες. Είναι Ελληνες.

Ναι. Η φτώχεια, η εξαθλίωση και ο θάνατος (ο θάνατος!) λόγω ένδειας δεν γνωρίζουν χρώμα, φυλή ή νομιμοποιητικά έγγραφα.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι πραγματικοί διάλογοι του Μπέου με τον Πατέρα...πριν την ΣΥΡΡΑΦΗ.


Όπως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει, ο Κούγιας παρουσίασε κασέτες, στις οποίες, ο Μπέος φέρεται να λέει τα εξής:
“Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκει πάνω βάλε μου τον Δαλούκα, ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52 - 48 Άρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη.

Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εάν θα μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις;

Σπ. Λάτσης: Έλληνας κροίσος με… εγγύηση Δημοσίου


eurobank2Έλληνας κροίσος με έξι γράμματα και… εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου:  
Ο κ. Σπύρος Λάτσης είναι και φέτος πρώτος στην κατάταξη των πλουσιότερων Ελλήνων, σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes”, ενώ ο τραπεζικός όμιλος τηςEurobank, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των δραστηριοτήτων του στον τραπεζικό κλάδο, παραμένει κορυφαίος σε μια άλλη λίστα, που δεν παρακολουθείται από το “Forbes”, έχοντας εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες κρατικές εγγυήσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.