ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΤΡ. ΑΘΗΝΩΝ


Βόλος: Εργοστάσιο θα παράγει ενέργεια από... εισαγόμενα σκουπίδια




AΠΟ:tvxs.gr
Επιφυλάξεις σχετικά με τη λειτουργία – εντός του 2011 - εργοστασίου βιομάζας στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου εκφράζουν φορείς και κάτοικοι. Η εταιρεία Engal, που έχει αναλάβει το έργο, έχει συνάψει 10ετές συμβόλαιο με την ιταλική Ecolatus για να την προμηθεύει 7 εκατ. τόνους ανακυλώσιμων υλικών τον χρόνο, τα οποία θα αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 100 MW θα είναι το μεγαλύτερο αυτού του είδους. Η Engal κατέθεσε αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), σύμφωνα με την οποία τα απορρίμματα θα φτάνουν από την Ιταλία στο λιμάνι του Αστακού, όπου θα υφίστανται μηχανική επεξεργασία για τον διαχωρισμό τους και την αφαίρεση των ελαστικών και πλαστικών. Το τελικό προϊόν θα αποτελείται κατά 65% από χαρτί και χαρτόνι, κατά 25% από κλωστοϋφαντουργικά υλικά, κατά 8% από σύνθετα υλικά που περιέχουν ξύλο και κατά 2% από άλλα οργανικά στοιχεία.
Η μονάδα θα δημιουργηθεί σε χώρο 12 στρεμμάτων στη Β/ ΒΙΠΕ Βόλου, ενώ στις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας, στον Αστακό, υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης πρώτης ύλης 2.800.000 τόνων. Η εταιρεία έλαβε το πράσινο φως από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τον Σεπτέμβριο του 2010, ενώ για να προχωρήσει η επένδυση, θα πρέπει να λάβει και έγκριση περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σε ερώτηση πάντως που κατέθεσε για το θέμα στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη εξέφρασε έντονες ανησυχίες για το αν η πρώτη ύλη για την παραγωγή ενέργειας είναι 100% βιοαποικοδομήσιμη, όπως υποστηρίζει η εταιρεία στην αίτησή της, με δεδομένο ότι είναι επιστημονικά δεδομένο ότι στο SRF (σ.σ. Secondary Recovered Fuel / αστικά απορρίμματα μετά από τη μηχανική διαλογή τους) δεν μπορεί να διαχωριστεί το 100% των βιοαποικοδομήσιμων.
Η εταιρεία διαβεβαιώνει πως η βιομάζα που θα προκύπτει από τη μηχανική επεξεργασία (και όχι από την καύση) των απορριμμάτων θα είναι σχεδόν κατά 100% βιοαποικοδομήσιμο κλάσμα. Από την πλευρά της, η ΡΑΕ έθεσε ως προϋπόθεση αδειοδότησης την ανά 6μηνο ενημέρωση για την ποσοτική σύνθεση της πρώτης ύλης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE TON ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΟΛ. ΒΟΛΟΥ

Καμπάνες-χάδι λόγω κρίσης στο καρτέλ της ιχθυοκαλλιέργειας


Πρόστιμα συνολικού ύψους 677.885 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στους πέντε μεγάλους ομίλους του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, με την κατηγορία της σύστασης καρτέλ στην αγορά για τον έλεγχο των τιμών των ψαριών το 2008.

 Το πρόστιμο είναι χαμηλό συγκριτικά με αυτό που αναμενόταν, ωστόσο η Επιτροπή Ανταγωνισμού δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη τις συνθήκες κρίσης που επικρατούν στον κλάδο (ζημιογόνες δραστηριότητες, υπέρογκα χρέη κ.ά.), αλλά και τον περιορισμένο χρόνο της παράβασης, που κατά δήλωση των εταιρειών δεν ξεπερνούσε τους έξι μήνες. Η Επιτροπή απείλησε, ωστόσο, ότι αν οι εταιρείες δεν συμμορφωθούν με την υποχρέωση να παύσουν άμεσα κάθε μεταξύ τους σύμπραξη, θα τους επιβάλει πρόστιμα ίσα με το 10% του τζίρου κάθε μίας, ήτοι άνω των 45 εκατ. ευρώ συνολικά.
 
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους:
 
- 273.582 ευρώ στην εταιρεία «Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες»,
 
- 146.339 ευρώ στη «Σελόντα»,
 
- 119.015 ευρώ στη «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες»,
 
- 96.044 ευρώ στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» και
 
- 42.905 ευρώ στις «Καλλιέργειες Υδρόβιων Οργανισμών» (Ανδρομέδα).
 
Στην απόφαση επισημαίνεται ρητά ότι, και κατά πάγια ευρωπαϊκή νομολογία και πρακτική, οι τυχόν οικονομικές κρίσεις δεν δικαιολογούν συμπράξεις οι οποίες περιορίζουν τον ανταγωνισμό. Οι επιχειρήσεις, επομένως, οφείλουν να αντιμετωπίζουν τις κρίσεις αυτές, ανεξάρτητα η μία προς την άλλη και με μέσα που δεν στρεβλώνουν και δεν νοθεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό.
 
Οι πέντε εταιρείες, που σήμερα ουσιαστικά μονοπωλούν τον κλάδο των συνολικά 110 εταιρειών ιχθυοκαλλιεργειών, είχαν συμφωνήσει με μνημόνιο συνεργασίας στις 6 Νοεμβρίου 2008 να συνδιαμορφώνουν τις τιμές των προϊόντων τους και παράλληλα να περιορίσουν ελεγχόμενα την παραγωγή και τις ποσότητες πώλησης ψαριών, προκειμένου να ελέγξουν την προσφορά και να ανεβάσουν τις τιμές.
 
Οι εταιρείες είχαν επικαλεστεί ως δικαιολογία την οικονομική κρίση και τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετώπιζαν λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών -κυρίως στην τσιπούρα και το λαβράκι-, την οποία πάντως είχαν προκαλέσει οι ίδιες στο παρελθόν, λόγω του ανηλεούς πολέμου ανταγωνισμού στον οποίο είχε επιδοθεί ο κλάδος, με πωλήσεις κάτω του κόστους.
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 23/2 -ΜΑΤΑΤΖΗΣ ΡΙΧΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ

Το "κλάμα" των μπάτσων..


ΑΠΟ: 


 Πλάκα έχει η τελευταία ανακοίνωση που έβγαλαν οι μπάτσοι και υπογράφεται από την «Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής». Λίγο ακόμα και θα βάζαμε τα κλάματα για το «δράμα» που περνούν οι «υπηρέτες του νόμου» και η «κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής», χωρίς να αντιλαμβάνεται την «κόλαση του Δάντη» που βιώνουν.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση των μπάτσων για να την σχολιάσουμε:

"Οι εικόνες βίας με συνεχή θύματα αστυνομικούς κάνουν σχεδόν καθημερινά το γύρο του κόσμου ως επικαιρότητα και παράλληλα ως προβληματισμός για την εικόνα των Ελλήνων Αστυνομικών, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν παντελώς εγκαταλειφθεί από την πολιτεία.
Ταυτόχρονα στην περιοχή της Λαυρεωτικής κάθε βράδυ ζούμε «την κόλαση του Δάντη» με αποτέλεσμα να έχουμε τραυματίες αστυνομικούς, βανδαλισμούς, πυρπολήσεις κρατικών οχημάτων και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Σαστίζει όλος ο κόσμος από ένα καιόμενο αστυνομικό αλλά και από την απόλυτη σιγή των αρμοδίων.
Η κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής «υποθέτοντας» ότι η λαϊκή κατακραυγή και οι αντιδράσεις για το όποιο ζήτημα θα καταλαγιάσουν και θα αρκεστούν στο σύνηθες μέσο εκτόνωσης «το σάκο του μποξ» που λέγεται αστυνομικός.
Η αστυνομική ηγεσία κάνει καθημερινά το σταυρό της, έως ότου τουλάχιστον περάσουν οι ετήσιες κρίσεις, για την αποφυγή ακραίου συμβάντος που μπορεί να αποφέρει θύμα από την πλευρά των διαδηλωτών.

Ο απλός αστυνομικός που κάθε μέρα λοιδορείται, δέρνεται, καίγεται και που κρατά την οικογένεια του σε ένα διαρκές άγχος για το πότε θα γυρίσει σπίτι, πώς θα γυρίσει και αν θα γυρίσει, λέει ως εδώ!!!
Οι «κροκοδείλιες δηλώσεις», το «ναι μεν αλλά» και «το χτύπημα στην πλάτη» φτάνουν!!!
Κύριοι μας εγκαταλείψατε σε σημείο ώστε σε λίγο θα πληρώνουμε από την τσέπη μας τα καύσιμα των περιπολικών, τις μεταγωγές, τα αναλώσιμα των γραφείων, τις υπηρεσιακές μετακινήσεις, τις επισκευές των οχημάτων και πολλά άλλα!!!

Αναγκαστικά οδηγούμαστε στο να εγκαταλείψουμε την κοινωνική αστυνόμευση και ασχολούμαστε με την προστασία και φύλαξη της «ελίτ του τόπου» ενώ παράλληλα έχουμε «τεθεί» απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα, χρησιμοποιούμενοι ως μέσο εκτόνωσης.

Η Ένωσή μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες περεταίρω ανάδειξης όλων των παραπάνω, με κινήσεις ουσίας και με συγκεκριμένες ενέργειες που ίσως ενοχλήσουν, αλλά θα συγκλίνουν όμως στον Έλληνα Αστυνομικό ο οποίος είναι εργαζόμενος, με οικογένεια με δικαιώματα και υποχρεώσεις και δεν είναι δυνατόν να ξεκινά από το σπίτι του για τη δουλειά και να μην ξέρει πως και αν θα επιστρέψει!!! 

Για το Δ.Σ.
        - Ο -                                                                             - Ο -
    Πρόεδρος                                                               Γεν. Γραμματέας
    ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης                                                ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος"




Σίγουρα κάποιοι μπάτσοι δεν περνούν τις καλύτερες τους στιγμές όταν αντιμετωπίζουν την λαϊκή αντιβία. Είτε αυτό γίνεται σε διαδηλώσεις είτε σε μέτωπα όπως της Κερατέα, Αυτές οι περιπτώσεις όμως είναι απ’ τους κινδύνους που έχει το επάγγελμά τους. Δεν μπορεί ειδικά όλα τα χαμηλόβαθμα μπατσογούρουνα να έχουν αποκλειστικά δραστηριότητες όπως αυτές που περιγράφουν ακόμα και αστικά έντυπα. 

Και επειδή αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι στην περιοχή της Λαυρεωτικής κάθε βράδυ ζούμε «την κόλαση του Δάντη» να τους πούμε ότι αυτό ακριβώς αξίζει στην συμπεριφορά τους. (Ένα ρεπορτάζ συντρόφου που υπάρχει εδώ είναι απολύτως περιγραφικό για την στάση των μπάτσων στην περιοχή).

Και επειδή μας  έχουν πρήξει τα ούμπαλα οι μπάτσοι  με ανακοινώσεις σχετικά με τα «βάσανα» που περνούν στην Κερατέα να επαναλάβουμε μια απάντηση που είχαμε δώσει σε περασμένη ανακοίνωσή τους:

Τα θρασύδειλα τσογλάνια, που αντί σαν άντρες ν' ανταποδώσουν τις όποιες σφαλιάρες έφαγαν, τράβηξαν μπιστόλια σαν φοβισμένες γυναικούλες.

Τα κατακάθια, που αποκαλούσαν "ΠΟΥΤΑΝΕΣ" τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας!.

Οι αληταράδες, που χαστούκιζαν και κλωτσούσαν δέκα-δέκα τους πατεράδες και τους παπούδες μας!

Οι αχρείοι εισαγγελίσκοι, που τους συνέδραμαν κι οι δοσίλογοι ανακριτές που αποδέχονταν a priori τις αισχρές δικογραφίες τους, προφυλακίζοντας-εν πλήρη αναισθησία- τον ανθό της αντιστεκόμενης ελληνικής νεολαίας!

Τα σκουλήκια των ΜΜΕ, πρόσωπα, σαν αυτά που ο Β. Βασιλικός στο έργο του Ζ, εύστοχα παρομοιάζει με «νυκτοπίθηκους» και «γεωσκώληκες».

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ-OTAN ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ- ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ:
ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ!

Δείτε τι κάνουν για να περνάμε αναγκαστικά από τα διόδια!



Δεν φτάνουν οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών των διοδίων, τώρα σπάνε επιδεικτικά τους δρόμους για να μας απαγορεύσουν(;) τη δωρεάν διέλευση που δικαιούμαστε, όπως αναγράφει το Σύνταγμα και «λέει» η λογική και να μας υποχρεώνουν να περνάμε από τα διόδια!

Xαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των διοδίων της Λεπτοκαριάς, και στην άνοδο αλλά και στην κάθοδο, που “τυχαίνει” να είναι από τα πιο ακριβά διόδια στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη (3,10 ευρώ).[1]

Τονίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σε αυτή την κατάσταση από τις αρχές Οκτωβρίου.

«Βροχή» οι αιτήσεις για εξώσεις


Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξώσεις εντός του 2011, καθώς όλο και περισσότεροι ενοικιαστές, ελέω κρίσης, δεν πληρώνουν το νοίκι και οι ιδιοκτήτες καταφεύγουν στα δικαστήρια. Τα στοιχεία από τις εφορίες δείχνουν πως στις πρώτες 40 ημέρες του έτους έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για περισσότερες από 4.000 εξώσεις.
Ο αριθμός αυτός είναι εντυπωσιακός, αν ληφθεί υπόψη πως καθ' όλη τη διάρκεια του 2010 πραγματοποιήθηκαν περίπου 8.500 εξώσεις.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στ. Παραδιάς
Για έξαρση των εξώσεων μιλά στο «Εθνος» ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, και προσθέτει ότι μαζεύονται οφειλές που φθάνουν και τις 3.500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να χάνουν την υπομονή τους. Είναι ενδεικτικό πως δικηγόροι οι οποίοι ασχολούνται με τέτοιες υποθέσεις διαπιστώνουν πως η πελατεία τους έχει αυξηθεί κατά 50%, καθώς όλο και πιο πολλοί ιδιοκτήτες ζητούν νομική βοήθεια για να εισπράξουν τα νοίκια τους.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις εξωδικαστικών συμβιβασμών. Δηλαδή, ορισμένοι ιδιοκτήτες προσπαθούν να έλθουν σε συμφωνία λαμβάνοντας μέρος του ποσού για να μην μπλέξουν με χρονοβόρες διαδικασίες.
Κι αυτό καθώς πρέπει πρώτα να αποταθούν στις εφορίες για να λάβουν βεβαίωση για το ύψος του ενοικίου που εισπράττουν και στη συνέχεια να προσφύγουν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία.
Οπως προκύπτει, ακόμη και χαμηλά μισθώματα της τάξης των 300-400 ευρώ τον μήνα αποτελούν βραχνά για χιλιάδες οικογένειας λόγω της μείωσης των εισοδημάτων και της αύξησης της ανεργίας. Ετσι βάζουν «φέσι» στους ιδιοκτήτες για διαστήματα που μπορεί να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν ακόμη και τους 10 μήνες.
Το φαινόμενο των εξώσεων ήταν αρχικά επικεντρωμένο στις περιοχές όπου νοικιάζουν σπίτια μετανάστες.
Ομως πλέον στη μακρά λίστα των κακοπληρωτών έχουν προστεθεί και πολλοί Ελληνες. Μάλιστα, στην αγορά θεωρούν πως για όσο χρονικό διάστημα η κρίση δείχνει τα δόντια της, οι αιτήσεις εξώσεων θα πολλαπλασιάζονται. Είναι τέτοια η οικονομική στενότητα, που εμφανίζονται προβλήματα ακόμη και στην καταβολή των κοινοχρήστων, με αποτέλεσμα και σε αυτές τις περιπτώσεις η διαμάχη να καταλήγει στις αίθουσες των δικαστηρίων.
ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιός είναι ο τοξοβόλος του Συντάγματος;


«Ηθελα να κάνω μία πράξη συμβολική. Δεν ήθελα να κτυπήσω κανέναν...».

Αυτό φέρεται να είπε σε αστυνομικούς και συγγενείς του ο 23χρονος «τοξοβόλος» Γιάννης Μ. ο οποίος συνελήφθη στην διάρκεια των επεισοδίων της προηγούμενης Τετάρτης.

Ο 23χρονος που διαμένει στον Χολαργό σπουδάζει περιβαλλοντολόγος σε περιφερειακό πανεπιστήμιο και όπως ανέφεραν συγγενείς του «ασχολείται ιδιαίτερα με την τοξοβολία και την σκοποβολή χωρίς όμως να είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο σύλλογο». Ο 23χρονος έχει προσαχθεί κι άλλες φορές από την ΕΛΑΣ.

Σε μία από αυτές ήταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάρνηθα για οικολογικές παραβιάσεις, μετά την πυρκαγιά του 2007. Οπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν «λόγω και των σπουδών του έχει μεγάλες περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Εχει προσαχθεί για συμμετοχή και σε άλλα επεισόδια, όμως ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει τόξο, βέλη, τσεκούρι και παρόμοια αντικείμενα. Τον ρωτήσαμε γιατί το έκανε και αυτός μας είπε μόνο για συμβολικούς λόγους.

Γι αυτό και πριν ρίξει το βέλος είχε επιτρέψει σε φωτογράφους να τον προσεγγίζουν και να τραβήξουν το στιγμιότυπο. Δεν στόχευε κανέναν...». Συγγενείς του δήλωσαν αναστατωμένοι από την σύλληψη του Γιάννη , ενώ ανέφεραν ότι του έχουν ζητήσει επανειλημμένα να μην δίνει παρόν σε κινητοποιήσεις αντεξουσιαστών.

Ο 23χρονος νοσηλεύεται τραυματισμένος, αφού φαίνεται να κτυπήθηκε από αστυνομικούς των ΜΑΤ στην διάρκεια της σύλληψης του. Στον «τοξότη του Συντάγματος» ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή.

vima

Μήνυμα αλληλεγγύης για τη συντρόφισσα Λήδα Σοφιανού



Τη Τετάρτη 23 Φλεβάρη δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία της Αθήνας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στην ασφυκτική εκμετάλλευση και καταπίεση στους καιρούς της συστημικής κρίσης. Οι διαρκείς αστυνομικές επιθέσεις σε βάρος της διαδήλωσης είχαν σκοπό την απομαζικοποίησή της με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών.

Ανάμεσα στους 9 συλληφθέντες της απεργιακής πορείας, βρίσκεται και η συντρόφισσά μας Λήδα Σοφιανού, που συμμετείχε στην διαδήλωση με το μπλοκ της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων κρατώντας πανό με το σύνθημα «ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ». Η Λήδα συνελήφθη στην οδό Νίκης, όπου διαδηλωτές περικυκλώθηκαν και χτυπήθηκαν από δυνάμεις Διας και Δέλτα, μετά από την αστυνομική επίθεση σε μπλοκ διαδηλωτών στο Σύνταγμα και τη βίαιη απώθησή τους προς την Ερμου

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ…ΟΧΙ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ…



ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ MEGA...ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ;;;
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ;


Aπογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την αξιοπιστία της τηλεοπτικής ενημέρωσης,σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύεται σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ποντίκι».Στο ερώτημα «Ποιόν δημοσιογράφο εμπιστεύεστε περισσότερο για την ενημέρωσή σας;» κανένας από όσους εμφανίζονται στο γυαλί δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το όριο του 30%.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 28/2

Κυκλοφόρησε ο Google Chrome 10 beta


Η Google μόλις κυκλοφόρησε τον Chrome 10 beta έχοντας προσθέσει επάνω του αρκετά νέα στοιχεία.

Υπάρχει μια σημαντική αύξηση της απόδοσης του JavaScript χάρη στην ενημερωμένη V8 μηχανή.
 
Σύμφωνα με την Google, αυτή η έκδοση προσφέρει 66% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την τρέχουσα. Ακούγεται εντυπωσιακό.Προσθέτει, επίσης, επιτάχυνση GPU για βίντεο. Όσοι προβάλουν βίντεο σε λειτουργία πλήρους οθόνης, η νέα έκδοση μειώνει τη χρήση της CPU κατά 80%! Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο για τα laptop καθώς η μείωση της χρήσης της CPU αυξάνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 
 
Ένα άλλο νέο στοιχείο είναι ότι οι ρυθμίσεις του browser ανοίγουν σε νέα καρτέλα και όχι σε ξεχωριστό παράθυρο. Μικρή αλλαγή, όμως αρκετά βολικό. Προστέθηκε επίσης ένα εύχρηστο πλαίσιο αναζήτησης για να μπορέσετε να βρείτε μία συγκεκριμένη ρύθμιση που ψάχνετε. Πολύ χρήσιμο για λιγότερο εξοικειωμένους χρήστες.
 
 
Ο συγχρονισμός περιλαμβάνει πλέον τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, μαζί με  τους σελιδοδείκτες, τα θέματα και τις επεκτάσεις. Οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να κρυπτογραφηθούν με ξεχωριστό password αν θέλει ο χρήστης.
 

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

''ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ'' ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ''


Ο ΣΑΧΗ(ΝΙΔΗΣ) ΣΤΟ ΒΟΛΟ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!!

Με προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, προετοιμάστηκε η υποδοχή του υφυπουργού Οικονομικών Σαχινίδη ο οποίος είχε ομιλία στο VOLOSPALACE προσκεκλημένος του τοπικού μΠΑτΣΟΚ.
Στην Ξενοφώντος και πριν το ξενοδοχείο παρατάχτηκε διμοιρία, αποκόπτωντας τη πρόσβαση στην είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ στα γύρω στενά υπήρχαν δεκάδες ασφαλήτες, ελέγχοντας την περίμετρο του ξενοδοχείου.
Ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στο κράτος της χρεοκοπίας, τους μετανάστες, την αστυνομοκρατία, και τους τζαμπατζήδες υπουργούς.
Πανικός προκλήθηκε στα ΜΑΤ, όταν η πορεία έφυγε κάνοντας τον κύκλο του Δημαρχείου Βόλου και προσέγγισε ξανά το ξενοδοχείο όχι από το δρόμο αλλά από το πάρκο σε πλατιά διάταξη δημιουργώντας ένα πολύ μεγαλύτερο μέτωπο επιτήρησης που η δοιμιρία των ΜΑΤ δεν μπορούσε να ελέγξει. Έτσι η πορεία βρέθηκε πολύ πιο κοντά στο χώρο της εκδήλωσης, συνεχίζοντας με παλμό τα συνθήματα με κυρίαρχο “ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ”.
Παράλληλα, τρία μέλη του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” μπήκαν στη ζούλα στην αίθουσα της ομιλίας κι έκραξαν τον Σαχινίδη την ώρα που πήγε να ξεκινήσει την ομιλία του, καταγγέλλοντας το κράτος των εργολάβων και των πραγματικών τζαμπατζήδων. Φυσικά τους πέταξαν έξω με το αιτιολογικό “πρώτα ο πολίτης, πετιέται έξω”.


http://ergatis.wordpress.com

SOS: Κρατάνε απεργό διαδηλωτή στη ΓΑΔΑ από προχθές

Διαδώστε το δημοσίευμα για να βοηθήσουμε στην απελευθέρωση του κρατούμενου απεργού διαδηλωτή Βαγγέλη Σταμούλια

Τον λένε Βαγγέλη Σταμούλια και τον κρατάνε ακόμα στη ΓΑΔΑ

Προχθές σας δείξαμε αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την αναίτια σύλληψη ενός εργαζόμενου διαδηλωτή στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα επικοινώνησε μαζί μας η σύζυγός του, Θωμαΐς Στασινοπούλου, η οποία μας ανέφερε ότι ακόμα κρατείται. Η πληροφορία αυτή μας εξέπληξε, διότι ως αυτόπτες μάρτυρες ξέρουμε ότι συνελήφθη δίχως να έχει εμπλακεί στα επεισόδια.

Η συνέχεια του άρθρου και φωτογραφίες από τη βίαιη σύλληψη του Βαγγέλη Σταμούλια, εδώ: http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/ton-lene-vangeli-stamoulia-ke-ton-kratane-akoma-sti-gada.html

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ…ΑΦΗΣΑΝ ΔΙΣΚΟ ΜΕ ΦΑΓΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Εντολή να φέρουν και να αφήσουν για μισή ώρα μπροστά σε μετανάστες απεργούς πείνας που νοσηλεύονται σε προκωματώδη κατάσταση, δίσκο με φαγητό, έδωσε ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος. Την καταγγελία του πρωτοφανούς περιστατικού έκανε σε συνέντευξη Τύπου ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.


Για μη αναστρέψιμες πλέον βλάβες στην υγεία των απεργών έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλος της ομάδας ιατρών που παρακολουθούν την υγεία των 50 απεργών στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. “Κινδυνεύουν να καταστραφούν εντελώς τα νεφρά και να υποστούν σημαντικές βλάβες το συκώτι, η καρδιά και το νευρικό τους σύστημα” δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης.


Παράλληλα κατήγγειλε τον διευθυντή της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος ότι υπέβαλε τους ασθενείς «σε μαρτύριο», δίνοντας εντολή να φέρουν και να αφήσουν για μισή ώρα μπροστά στους απεργούς πείνας δίσκο με φαγητό, προσθέτοντας ότι θα τον καταγγείλουν στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου ζητώντας την αφαίρεση της άδειάς του.


Σε νοσηλεία παραμένουν οι πέντε από τους 13 μετανάστες απεργούς πείνας που μεταφέρθηκαν σε προκωματώδη κατάσταση σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.


Ο 29χρονος μετανάστης Τζεγουέτ που διανύει την 32η ημέρα απεργίας πείνας μαζί με τους συνολικά 300 απεργούς πείνας επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν “ή θα πάρουμε άδειες παραμονής, ή θα πεθάνουμε, αφού έτσι κι αλλιώς πεθαίνουμε κάθε μέρα” είπε


ΑΠΟ:ΠΡΕΖΑ TV

Τα πρόστιμα έκαναν φτερά

**Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κόστισε στο δημόσιο η δράση πάνω από δέκα οικονομικών ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών. Προχωρούσαν σε επανελέγχους και έσβηναν τεράστια πρόστιμα. Πώς προδόθηκε η δράση τους 


 Περισσότεροι από δέκα οικονομικοί ελεγκτές, κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ψευδή βεβαίωση. Πρόκειται να απολογηθούν στην εισαγγελέα αρμόδια για οικονομικά εγκλήματα.
Η έρευνα σε βάρος τους ξεκίνησε μετά από καταγγελίες συναδέλφων τους επιθεωρητών.
Οι επίορκοι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, διέταζαν  επανελέγχους σε ιδιωτικές εταιρίες και δημοτικές επιχειρήσεις, που είχαν επιβληθεί πρόστιμα για σημαντικές φορολογικές παραβάσεις.
Στη συνέχεια, οι ίδιοι προχωρούσαν σε επανέλεγχο και διέγραφαν τα πρόστιμα, με αποτέλεσμα να ζημιώνουν το δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
news247.gr

ΠΕΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 140 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΓΡΙΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΧΟΥΜΠΑΥΛΗΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ THYSSENKRUPP


Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες,  εγκρίθηκε το πρόγραμμα βαρέων τορπιλών αξίας 140 εκατ. ευρώ, που παρουσιάζεται ως το κορυφαίο και πιο άμεσο πρόγραμμα του ΓΕΝ. Με τίτλο "Προμήθεια νέων βαρέων τορπιλών και ολοκλήρωση στο οπλικό σύστημα Υ/Β τύπου 214 και 209 ΑΙΡ" το πρόγραμμα των νέων υποβρυχίων Type 214 βρίσκεται στο νούμερο "6" του συνόλου των διακλαδικών εξοπλιστικών προτεραιοτήτων στα 29 προγράμματα που ενέκρινε το ΣΑΓΕ.

Όπως αναφέρουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού "μόλις εγκριθούν από το ΣΑΜ και περάσουν ΚΥΣΕΑ τα 29 προγράμματα θα αρχίσει άμεσα η διαδικασία προμηθείας των τορπιλών και φιλοδοξούμε μέχρι τα μέσα του 2013 να έχουμε τα πρώτα όπλα". Ο αρχικός υπό προμήθεια αριθμός τορπιλών πιθανότητα θα είναι μικρότερος των 96 που απαιτούνται για το πλήρη εξοπλισμό των 4 υπαρχόντων και 2 υπό ναυπήγηση υποβρυχίων Τύπου 214 και αφορά 56 τορπίλες.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Αναγκαία η ανέλκυση του Sea Diamond


**Της Τανιας Γεωργιοπουλου

«Αναγκαιότητα» χαρακτηρίζει την ανέλκυση ή την απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond μελέτη του κ. Ευάγγελου Γιδαράκου, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης.Μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην καλντέρα της Σαντορίνης όπου βυθίστηκε το κρουαζιερόπλοιο τη Μ. Πέμπτη του 2007 δείχνουν αυξημένες τιμές βαρέων μετάλλων.Σε στρείδια που περισυνελέγησαν από την περιοχή ανιχνεύθηκαν πολύ υψηλές τιμές καδμίου και μολύβδου, γεγονός που πιθανώςτα καθιστά επικίνδυνα για κατανάλωση, όπως σημειώνεται στην έκθεση. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ο μεγαλύτερος κίνδυνος προκύπτει από το γεγονός ότι το ναυάγιο βρίσκεται κυριολεκτικά «κρεμασμένο» στα βράχια του βυθού, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πέσει ακόμα βαθύτερα. «Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συνέπειες και τις ουσίες που θα απελευθερωθούν στο θαλάσσιο περιβάλλον», τονίζει ο κ. Γιδαράκος.

Τι θα γίνει εάν πτωχεύσουν οι τράπεζες;


Πριν η Ελλάδα υιοθετήσει το ευρώ τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είχαν μικρή έκθεση στο πιστωτικό ρίσκο, καθώς από τη μία η ‘νοοτροπία’ της υπέρμετρης δανειοδότησης ήταν ξένη προς το μέσο Έλληνα πολίτη και από την άλλη τα επιτόκια ήταν υψηλά και οι τράπεζες είχαν περιορισμούς ως προς το ρίσκο που μπορούσαν αναλάβουν κατά την παροχή δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Μετά τη διεθνή ύφεση του 2001, ωστόσο, η Ελλάδα βρέθηκε σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να πετύχει οικονομική ανάπτυξη ακολούθησε το αγγλοσαξονικό μοντέλο πιστωτικής επέκτασης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία έκρηξη στην αύξηση και την επέκταση της πίστωσης, με αποτέλεσμα μέχρι το 2005 τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών να αντιστοιχούν στο 38,6% του ΑΕΠ, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 52,6%. Ελληνικές και διεθνείς τράπεζες είδαν τον Έλληνα ως τον ιδανικό πελάτη και ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για το ποια θα αποκτούσε μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά δανείων, χαλαρώνοντας στην πορεία τα ποιοτικά κριτήρια δανειοδότησης και αυξάνοντας τα επίπεδα ρίσκου που ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν.

Οι πιστωτικές κάρτες έγιναν της μόδας και μοιράστηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι μέχρι τότε δεν τις είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά και μέσα από τη νέα αυτή κατάσταση αλόγιστης πιστωτικής επέκτασης γεννήθηκε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δηλαδή αυτών που οι δανειστές δε μπορούν να αποπληρώσουν.