ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Βολιώτης έμπορος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί...

Βολιώτης έμπορος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΣΕ ΤΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
Παρ ’ολίγον τραγωδία με γνωστό έμπορο του Βόλου. Στην απόγνωσή του, καθώς η οικονομική ασφυξία τον έπνιγε, αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί μέσα στο κατάστημά του. Η έγκαιρη παρέμβαση οικείων και συναδέλφων του τον έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε για τον πολύ γνωστό έμπορο, που για χρόνια συμμετείχε ενεργά και στα συνδικαλιστικά όργανα του Εμπορικού Συλλόγου, όταν ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του οικήματος όπου λειτουργεί η επιχείρησή του στην οδό Ερμού, ότι θα πρέπει να αποχωρήσει επειδή δεν είχε καταβάλει αρκετά μισθώματα. Η σκέψη της έξωσης θόλωσε το μυαλό του. Η απόγνωσή του τον οδήγησε να σκεφτεί την αυτοκτονία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε δευτερόλεπτα έφυγε από το μαγαζί και επέστρεψε κρατώντας ένα μπιτόνι με πετρέλαιο. Τότε συνειδητοποίησαν όλοι ότι κάτι κακό θα συνέβαινε. Δικοί του άνθρωποι που στο μεταξύ είχαν μεταβεί στο μαγαζί και συνάδελφοί του επιχείρησαν να τον μεταπείσουν και ευτυχώς μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να τον αποφορτίσουν για να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, όσο και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, έκαναν παρέμβαση προς τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ζητώντας μία παράταση για την καταβολή των μισθωμάτων από τον έμπορο τον οποίο συνέδραμαν οικονομικά προκειμένου να πάρει «ανάσα» και να ορθοποδήσει ξανά, βάζοντας σε μία τάξη τις οικονομικές υποχρεώσεις που φέρεται να τον βαρύνουν.
Συγκλονισμένοι έμποροι και επαγγελματίες της οδού Ερμού από το γεγονός αποδίδουν το γεγονός στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και γενικότερα στην τοπική οικονομία, απόρροια της γενικότερης οικονομικής κατάστασης. «Οι περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις. Η αναδουλειά, η έλλειψη ρευστότητας και οι στρόφιγγες των τραπεζών που έχουν κλείσει για δανεισμό έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλέξανδρος Μαγαλιός, συστήνοντας ωστόσο σε όλους ψυχραιμία.
Σημειώνεται ότι μέσα στο 2010 τρεις αυτοκτονίες στο Βόλο αποδίδονται σε οικονομικά προβλήματα και χρέη που έφεραν συμπολίτες μας σε αδιέξοδο και τερμάτισαν τη ζωή τους.
Ευάλωτοι άνθρωποι
Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους η κρίση της οικονομίας, ως φαίνεται, χτυπά κατευθείαν στις ψυχές των ανθρώπων, τους απελπίζει, τους κάνει ευάλωτους κι εν τέλει τους σκοτώνει, αφού η αιφνίδια απώλεια εισοδήματος ή το χάσιμο της θέσης εργασίας δίνουν το τελειωτικό χτύπημα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τα κράτη με την έναρξη της οικονομικής κρίσης ότι αυτά τα φαινόμενα μπορεί να αυξηθούν. Κι αυτό γιατί η οικονομική δυσπραγία εντείνει το άγχος, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού. Οι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται παρείσακτοι, εκτός του κοινωνικού ιστού.
Η συντριβή, η αποτυχία και η ανικανότητα να προσφέρουν στην οικογένειά τους τα απαραίτητα για την επιβίωση οδηγούν στο «απονενοημένο διάβημα». Σύμφωνα μάλιστα με τους ψυχολόγους, όσοι αυτοκτονούν εξαιτίας οικονομικών αδιεξόδων πρώτον τιμωρούν τον εαυτό τους γιατί δεν τα κατάφεραν και, δεύτερον, νομίζουν ότι έτσι λυτρώνονται κι απαλλάσσουν και τους γύρω από την... προβληματική τους περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: