ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΤΑΞΙΚΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10πμ!


Πολλές οι διεργασίες, το μήνυμα ένα: Είναι κατάλληλη η ώρα για ένα πλήρη διαχωρισμό από τις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Βόλου ή όχι;
Υπόψη ότι οι καθιερωμένες (παραδοσιακά θα έλεγε κανείς) συγκεντρώσεις  είναι δύο: Του ΕΚΒ και του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.
Τα κριτήρια δεν είναι τυπικά αλλά ουσιαστικά. Οι οργανωμένες δυνάμεις που αντιτίθενται στη κυβερνητική πολιτική (εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αναρχικές συλλογικότητες, ΕΑΑΚ κλπ ) συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΕΚΒ, αλλά με μια επιθετική φρασεολογία έναντι του ΕΚΒ, συνήθως σε διακριτό μπλοκ και αποτελούσαν σχεδόν τα ¾ των συγκεντρωμένων.
Την τελευταία περίοδο, εκτός από την απονομιμοποίηση του πολιτικού προσωπικού, η απονομιμοποίηση στρέφεται και εναντίον των μεσαίων στελεχών των κομμάτων εξουσίας που αποτελούσαν (παραδοσιακά πάλι) τους μηχανισμούς διαμεσολάβησης της εξουσίας με τον εργαζόμενο πληθυσμό και ιδιαίτερα την εργατική τάξη.

Βριζούπολη...



Δεκατέσσερις  διαπιστώσεις από το Πάμε Λουκέτο για το ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού 1-2. Τόσο δεν ήρθε;

1. Τόχαμε πει πριν τον αγώνα , ότι στα ντέρμπι  Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού  έχουν βγει πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές , αλλά πολύ καλύτεροι διαιτητές. Ποιος θα ξεχάσει τον Καλόπουλο, όπως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Παπουτσέλη και τον Δούρο.


2. Το ματς ήταν στημένο. Μην ...

 πάει το μυαλό σας αλλού. Μακριά από το Πάμε Λουκέτο αυτό. Σατιρικό μπλογκ είμαστε , αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε. Εννοούμε ότι τέσσερις από τις πέντε φάσεις, που έκριναν τον αγώνα ήταν από στημένες φάσεις.


3. Η πρώτη ήταν το γκολ του Μιραλάς. Φάουλ Ιμπαγάσα , από πίσω Μιραλάς, γκολ.Οι εκφωνητές είπαν   ότι ήταν κομπίνα στην προπόνηση. Μα , είναι η μοναδική κομπίνα που κάνει ο Ολυμπιακός στα φάουλ, καμιά 50αριά φορές έχει γίνει. Κομπίνα θα ήταν, αν δεν χτυπιόταν έτσι αυτό το φάουλ. Την  τσόντα με την Τζούλια έβλεπε στο βίντεο όλη τη βδομάδα ο Φερέιερα;

4. Το δεύτερο στημένο ήταν μια φάση πέναλτι, που δεν δόθηκε,  στο χέρι του Τοροσίδη, σαν φάουλ του Νίνη. Το χέρι ήταν σαν του Σχορτσιανίτη, αλλά πραγματικά είχε σφυρίξει πριν ο Καλόπουλος.

Όμως  σφύριξε  πριν γίνει το φάουλ Αλλά ήταν τόσο καλός ο Καλόπουλος, που .. διαισθάνθηκε το χέρι του Τοροσίδη  και δεν ήθελε μπερδέματα με πέναλτι και το σφύριξε πριν γίνει. Το ΅φάουλ του Ανεξήγητου΅ την Τρίτη , στον Χαρδαβέλλα.

5. Ένα ακόμα  στημένο, καραστημένο . Γκολ του Λέτο με φάουλ, που ΄ήταν Πάρντο- βάλτο. Ο Νικοπολίδης με μαγκούρα είναι καλύτερος.

6. Στημένο και το κόρνερ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ο Κατσουράνης. Τον κάλυπταν τουλάχιστον δύο παίκτες , Πάρντο και Ντουντού και κατά ... παναθηναϊκή εκδοχή, τρεις- τέσσερις. Σιγά μην ήταν και ... έντεκα. Για τη φάση αυτή οι μόνοι στην Ελλάδα, που δεν είδαν τι έγινε, είναι οι εκφωνητές της ΕΡΤ. Ο δε σκηνοθέτης στη φάση της χρονιάς, έδειχνε δύο μόνο αλλοπρόσαλλα ριπλέι και τα άλλα θα τα δει στο σπίτι του.


7. Μετά λέμε ότι δεν γινόμαστε Αφρική. Είχαμε τέσσερις πέντε τραυματίες παίκτες του Παναθηναϊκού  στην φυσούνα, από οπαδούς που μπήκαν μέσα. Στην ΕΡΤ  οι εκφωνητές λέγανε "βλέπετε τι γίνεται" αλλά μας έδειχναν ένα μακρινό πλάνο, και βλέπαμε 1000 " μυρμηγκάκια".

8. Ποια Ριζούπολη; Βριζούπολη. 


9.  Ο Καλόπουλος έδειξε κόκκινη στον Τοροσίδη στο 92', όταν ο Λέτο έπεσε θεαματικά σε κίνηση κουτουλιάς του Τοροσίδη. Αν βάλουμε και την αποβολή του Τάσου Μητρόπουλου στο 91, δύο αποβολές εναντίον του Ολυμπιακού σε ντέρμπι!

10..Κέρδισε το ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω.

11 Βριζούπολη

12. Φυσικά , έτυχε η κακιά βραδιά στον Καλόπουλο. Να του δώσουμε συγχαρητήρια.γιατί δήλωσε πριν τον αγώνα ότι διαθέτει την αμοιβή του  ,  στους συλλόγους " Φλόγα"  και " Λάμψη" .

13. Δικαιώθηκε ο Μητσοτάκης στη δήλωση που έκανε στο Πάμε Λουκέτο: "Εύχομαι να γίνει ένα ήρεμο ματς"

14. Στον Παναθηναϊκό είδαν και δεύτερο πέναλτι, φεύγει ο Σισέ και άλλα καμώματα. Πάνε να χάσουν το δίκιο τους.

Το πρωτάθλημα τελείωσε…

…τα όργανα τώρα αρχίζουν!

Το χτύπημα του Τζεμπούρ (2-1) στις καθυστερήσεις τελείωσε την υπόθεση «τίτλος», αλλά οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία και τον προπηλακισμό των παικτών του μετά τη λήξη ξεκινούν ατελείωτες συζητήσεις για το ντέρμπι!

Το γκολ του Κατσουράνη που δεν μέτρησε -αφότου ο Λέτο είχε ισοφαρίσει εκείνο του Μιραλάς- αμφισβητεί σοβαρά τη στέψη (από σήμερα) του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς εκπλήξεις -τόσο σε διάταξη, όσο και σε πρόσωπα- παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Ζεσουάλδο Φερέιρα χρησιμοποίησαν τις αναμενόμενες συνθέσεις -με τα σχήματα να διαμορφώνονται ως εξής:

Στο 4-4-1-1 των «ερυθρόλευκων», κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πάρντο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ιμπαγάσα-Μοδέστο, στα άκρα οι Ριέρα (αριστερά), Μιραλάς (δεξιά) και πίσω από τον προωθημένο Τζεμπούρ (που άλλαζε θέσεις με τον Βέλγο) κινούνταν ο Φουστέρ.

Από την άλλη, στο 4-3-3- των «πράσινων», τερματοφύλακας ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ και Βύντρα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Ζιλμπέρτο (σε ρόλο «σκούπας»), Καραγκούνης, Κατσουράνης και στην τριάδα της επίθεσης οι Λέτο (αριστερά), Νίνης (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).





Στα σημαντικά ραντεβού με γυναίκα η ασυνέπεια μπορεί να αποβεί… μοιραία. Πόσω μάλλον όταν η δεσποινίς (η κούπα του πρωταθλητή εν προκειμένω) είναι η καλύτερη που κυκλοφορεί στην πιάτσα. Αντί, λοιπόν, να πέσει με τα μούτρα εκείνος που τη διεκδικεί (Παναθηναϊκός), «στο ψητό» πέρασε αμέσως αυτός που… σχεδόν την είχε «ψήσει» (Ολυμπιακός)!

Η δυναμική είσοδος των «ερυθρόλευκων (απόρροια και της καυτής ατμόσφαιρας) διασταυρώθηκε με την αδυναμία των «πράσινων» να ανταπεξέλθουν στην πίεση ψηλά. Αφού, λοιπόν, γέννησαν εικόνα υπεροχής των γηπεδούχων, εκείνη ανταμείφθηκε από την «αλανιάρικη» συνεργασία Ιμπαγάσα-Μιραλάς και τον… αετό που αμόλησε η άμυνα του Παναθηναϊκού στη φύλαξη του Βέλγου.

Κάπου εκεί -και μπροστά στον κίνδυνο να το χάσει το… κορίτσι- ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε. Πάλεψε, λοιπόν (με τα σουτ των Νίνη και Κατσουράνη), διαμαρτυρήθηκε (στη φάση όπου ο Τοροσίδης έκανε χέρι, αφού του είχε σφυριχτεί φάουλ από τον Νίνη), αλλά δεν μπόρεσε να επανέλθει πριν την ανάπαυλα.

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια έφερε έναν Παναθηναϊκό αποφασισμένο να παίξει «τα ρέστα του». Αφού, λοιπόν, προειδοποίησε με τον Σισέ (ασυνήθιστα κακό τελείωμα), ο Πάρντο -με τη λανθασμένη εκτίμησή του- βοήθησε τον Λέτο να κάνει πράξη την απειλή.

Έστω και αν ο Βαλβέρδε, όμως, πήγε να βοηθήσει κι εκείνος τους «πράσινους» να γυρίσουν το σκορ (συντηρητική αλλαγή Φουστέρ με Ντουντού), ήταν ο ίδιος ο… αίτιος του πρώτου γκολ (Πάρντο), που απέτρεψε σωτήρια -στην κεφαλιά του Σισέ- το δεύτερο.

Όταν, δε, ούτε ο Πάρντο, ούτε κανένας άλλος δεν μπόρεσε να το αποτρέψει (στην κοντινή προβολή του Κατσουράνη στο 82’), το έκανε κακώς -και καθοριστικά για την εξέλιξη του ματς- ο βοηθός. Με το «χτύπημα», λοιπόν, να αποδεικνύεται αξεπέραστο για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού, ήρθε άλλο ένα (τρομοκρατικό) στις καθυστερήσεις, για να μεγενθύνει τα πάντα: Και τις (δίκαιες) διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού και την ερυθρόλευκη… τροπαιοθήκη στου Ρέντη. 

Δείτε το φιλμ του αγώνα 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΣ


Ας μπουμε στο κλιμα του αγωνα...



Ενοψει του απογευματινου ντερμπυ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και για να αποφευχθουν γεγονοτα αναλογα με τα περσινα ,που ειχαν σαν αποτελεσμα την καθυστερηση της εναρξης του αγωνα , το indymediatrolls।blogspot।com και κατοπιν αιτηματος μεσω mail του οδηγου του πουλμαν των τριφυλλοφορων , δημοσιευει χαρτη με τη βελτιστη διαδρομη απο ΟΑΚΑ προς Γ. Καραισκακης , προκειμενου η αποστολη να μη χασει το δρομο και να βρεθει στην ωρα της στο γηπεδο। Το κρισημο σημειο ειναι το τερμα της λεωφορου Συγγρου , οπου πρεπει να κινηθειτε δεξια (απεικονιζεται με πρασινο βελακι)!!
ΓΑΥΡΕ, ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ `ΡΘΟΥΝ...


Απο εμας καλη τυχη στο ΘΡΥΛΟ με οσο πιο πολλα ΓΚΟΛ!!

Ελευθερία και δημοκρατία...


Μας μιλούν για «ελευθερία», για «δημοκρατία», για «ευνομία», για «τάξη».
*
Αλλά:
*
Δεν υπάρχει καμία ελευθερία, και μάλιστα ισότιμη, για εκείνον που πουλάει το μόνο που έχει, την εργατική του δύναμη, σε σχέση με εκείνον που την αγοράζει.
*
Δεν υπάρχει καμία δημοκρατία, που να αφορά το ίδιο, εκείνον που οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στο δικαίωμά του να κατέχει ατομική ιδιοκτησία, και εκείνον που το μόνο κεφάλαιο που διαθέτει είναι τα ροζιασμένα χέρια του.
*
Δεν υπάρχει καμία «ευνομία», που να αφορά όλους το ίδιο, όταν οι νόμοι φτιάχνονται για να περιφρουρούν την κεφαλαιοκρατική ιδιοκτησία σε έναν κόσμο όπου τα 9/10 στερούνται κάθε ιδιοκτησίας.
*
Δεν υπάρχει καμία «τάξη» για όλους, όταν ως τάξη νοείται η αναπαραγωγή της αταξίας, που επιτρέπει στους λίγους να εκμεταλλεύονται τους πολλούς.
*
Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι ιστορικές έννοιες, που τα όριά τους προσδιορίζονται από τις υφιστάμενες παραγωγικές σχέσεις.
*
Οπως έχει λεχθεί, ένα ενδιαφέρον πείραμα για το εύρος της σημερινής δημοκρατίας είναι τούτο:
Ας πάει ο εργάτης, ελεύθερα και δημοκρατικά, να πει στον καπιταλιστή - εργοδότη του την άποψη που έχει για τον καπιταλιστή - εργοδότη του...

"Μάθε φουστίτσα, αγόρι μου!"- Ν. Αλέφαντος για φούστα Σισέ και ντέρμπι..


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Φιλοξενούμε τον Νίκο Αλέφαντο και θα κάνει πάταγο με τις δηλώσεις του, για τον Σισέ και το ντέρμπι. Το Πάμε Λουκέτο θα σας δώσει το ντέρμπι από όλες τις πλευρές , πριν και μετά τον αγώνα.

Ξεκινάμε με μια συνέντευξη του Ν. Αλέφαντου, στον αθλητικό μας συντάκτη, κύριο Πάμε Λουκέτο. Απολαύστε την αποκλειστική συνέντευξη:

- Νίκο, να αρχίσουμε με τον Σισέ και τη φούστα...

" Ελα, μη μ΄ανάβεις τώρα, τόνα τ' άλλο. Εμένα...
 μ΄αρέσει ο παίκτης, τάχω πει , φοβερός, γρήγορος, ταχύς,δρασκελισμό,  βλέπει δίχτυα, μπουκαδόρος , μαντουμαδόρος αν χρειάζεται τόνα τ' άλλο, χαλασμός κόσμου. Αν είχε και ντρίπλα,  εντάξει θάταν ο Ρονάλντο, τόνα τ΄άλλο, Υμιυπαίθριος  ο άνθρωπος, τι να λέμε τώρα. 

Και πας κύριε Σισέ μου και φοράς φούστα, Γκωθιέ και τέτοια τόνα τ΄ άλλο . Και εγώ δεν τον κατακρίνω, αλλά αν το κάνεις κύριε Σισέ, κάντο σωστά. 

Είσαι πρότυπο για τους άνδρες, γίνε πρότυπος και για τις γυναίκες. Γιατί δεν μιλάμε για φούστα τώρα,  και μοδάτη τόνα τ΄αλλο, αυτή που φορούσε, αίσχος. Τι Κοτιέ, λινάτσα σκέτη. Δηλαδή η γυναίκα μου  μου λέει δεν θα την φόραγε ποτέ, ντροπής πράγματα . Πας να γίνεις φουσταμανδόρος και δεν προσέχεις τη δημόσια εμφάνισή σου. Βάλε ένα ωραίο κόκκινο κοντό φορεματάκι ή βάλε ένα με σκίσιμο, να γίνει χαλασμός κόσμου. Πήγαινε στους ειδικούς, Κοτέτσος φοβερός σχεδιαστής . Σισέ, μάθε φουστίτσα αγόρι μου!" 

- Κύριε Αλέφαντε με εκπλήσσετε με αυτά που λέτε, άλλα περίμενα να μου πείτε. Εν πάση περιπτώσει , πείτε μου για το ντέρμπι.
" Εντάξει κύριε Πάμε Λουκέτο, ο Ολυμπιακός έχει  τον Κόκκαλη, που έχει διαλέξει φοβερό πρόεδρο, τι να λέμε τώρα, τον Μαρινάκη, θα ρίξουν τα τσιμέντα και οι δύο. Φραγκαδόροι, τι να λέμε τώρα, τόνα  τάλλο.

 Αλλά που πας κύριε Σισέ, με τέτοια εμφάνιση στο Καραισκάκης; Θα σε κράξουν, δεν το καταλαβαίνεις, είναι επιστήμονες οι άνθρωποι, γαζώτριες, ξέρουν από τέτοια.  

Κρίμα το παλικάρι, ντροπή, πήγαινε στον Λάκη Γαβαλά να σε στρώσει .  Και θυμήθηκα  τώρα τον Λάκη Παπαϊωάννου που την κάνει τη μακρινή  μπαλιά 50 μέτρα στον Κωφίδη , διαβήτης, ζάχαρο, τι να λέμε τώρα χάλαγε κόσμο ο Κωφίδης και τώρα χαλάει τις μπάρες στα διόδια. Εν πάση περιπτώσει λέγαμε για τον Σισέ, ντροπής πράγματα σέρνονταν η φούστα, είχαν κι απεργία τα ΧΥΤΑ, μάζεψε όλα τα σκουπίδια από κάτω.Και πάνω στη σύγχυση κύριε Λουκέτο,  λέει όχι η Αλφα στην Εθνική για την πρόταση για συγχώνευση, τόνα τ¨ άλλο. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά, κύριε Σισέ,  προκαλείς τους νέους που θες να τους κάνεις υποδείγματα, βάλε κάτι σωστό . Μάθε φουστίτσα , αγόρι μου!"



http://pamelouketo.blogspot.com

Η τρίτη πιο βρώμικη χώρα



**Στην 3η χειρότερη θέση κατατάσσει κλιμάκιο της Ε.Ε. την Ελλάδα σε θέματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος. Στο επίκεντρο της αρνητικής κριτικής, οι παράνομες χωματερές και τα ελλιπή υγειονομικά μέτρα
Στην τρίτη χειρότερη θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατατάσσει την Ελλάδα η Κομισιόν στα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του περιβάλλοντος.
Κατά την επίσκεψή κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για το οριστικό κλείσιμο των παράνομων χωματερών.
Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσουν τα έργα για την διαχείριση των αστικών λυμάτων στην Αττική και να γίνει σωστή εφαρμογή των νόμων για την προστασία της ελληνικής βιοποικιλότητας.

http://news247.gr

Τουρκικό ρεύμα στα ελληνικά νησιά


Την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ζητά η τρόικα δίνοντας την δυνατότητα στους Τούρκους να προμηθεύουν με ρεύμα τα ελληνικά νησιά. Με μια απλή αίτηση στη ΡΑΕ οι τουρκικές εταιρείες θα ανοίγουν τον διακόπτη




Με ρεύμα θα μπορεί να προμηθεύει η Τουρκία τα ελληνικά νησιά καθώς με βάση το αναθεωρημένο μνημόνιο η τρόικα ζητά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στο ακριτικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με μια απλή αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όμιλοι από την γείτονα χώρα θα ζητούν άδεια λειτουργίας για να ανοίξουν τον διακόπτη για τουρκικό ρεύμα στα νησιά.
Το ζήτημα δεν είναι καινούργιο, καθώς τον περασμένο Μάιο ο Ταγίπ Ερντογάν είχε θέσει το θέμα ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στη Μ. Ασία από τούρκικες εταιρίες αλλά η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη είχε αρνηθεί.
Ωστόσο η τρόικα τώρα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα σπάζοντας το μονοπώλιο της ΔΕΗ, δίνοντας πράσινο φως στις τουρκικές εταιρείες να προμηθεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα τα μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά.
Μάλιστα η κ. Μπιρμπίλη έχει ήδη στα χέρια της σχετικό κείμενο-πρόταση για την ηλεκτροδότηση των νησιών μας από τουρκικές εταιρείες παραγωγής και εφόσον η πρόταση πληροί τις προϋποθέσεις η ΡΑΕ δεν θα έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί.
Με το άνοιγμα της αγοράς σε πρώτη φάση θα μπορούν να ηλεκτροδοτούνται από τη Τουρκία τα ακριτικά νησιά όπως η Χίος, η Σάμος, η Κως ή το Καστελόριζο.
Σημειώνεται ότι είναι κάτι ανάλογο με την αγορά τηλεφωνίας όπου εάν επιθυμούσε τώρα κάποια τουρκική εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας θα μπορούσε εάν δεν υπάρχουν βασικά κωλύματα με το υπ. Εθνικής άμυνας.