ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 34ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα και οι γονείς του σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά
Σε βασανιστικά ερωτήματα για την αιφνίδια απώλεια του 34χρονου Χριστόφορου Πουρνάρα, θύμα τροχαίου μπροστά από το Νοσοκομείο Βόλου προ δεκαημέρου, αναζητούν εναγωνίως απαντήσεις οι συντετριμμένοι γονείς του. Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν μπόρεσε προς το παρόν να αποσαφηνίσει τα αίτια θανάτου του νεαρού πολυτραυματία. Ο φάκελος με την ένδειξη «αδιευκρίνιστα» θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την έκδοση τοξικολογικών και άλλων αναλύσεων.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου


Οι γονείς του αδυνατούν να πιστέψουν το χαμό του παιδιού τους, καθώς τίποτε δεν προμήνυε ή τουλάχιστον ουδείς τους είχε ενημερώσει για τυχόν επικίνδυνες για την κατάσταση της υγείας του επιπλοκές. Θεωρώντας ότι ο γιος τους έπεσε θύμα πιθανής αμέλειας, ξεκίνησαν ήδη τις διαδικασίες να κινηθούν δικαστικά εναντίον του Αχιλλοπούλειου.

Γαλλία: Διαδήλωση κατά της Acta


Εκατοντάδες διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν τις μάσκες των "Ανώνυμων" κατήγγειλαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας τη συμφωνία Acta για την καταπολέμηση της πειρατείας, με την οποία, όπως υποστηρίζουν, διακυβεύεται η ελευθερία των χρηστών του διαδικτύου.
Οι ακτιβιστές σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποσυρθεί η συμφωνία αυτή που υπογράφηκε από 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιανουαρίου και δημιουργεί διεθνείς κανόνες για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας...

Οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους νέοι, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Βαστίλης φωνάζοντας συνθήματα όπως "Η Acta δεν θα περάσει", "Μοιρασιά, πολιτισμός, ελευθερία" και "Ελευθερία στο Ίντερνετ".

Οι περισσότεροι από αυτούς ενημερώθηκαν για την κινητοποίηση και οργανώθηκαν μέσω του διαδικτύου. "Η συμφωνία αυτή προβλέπει κατασταλτική νομοθεσία που θα κάνει όλους τους χρήστες εν δυνάμει παραβάτες. Ασφαλώς υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα και οι καλλιτέχνες θα πρέπει να αποζημιώνονται όμως αυτό που θα συμβεί αν οι κυβερνήσεις συνεχίσουν με αυτή τη λογική, θα είναι να τους μποϊκοτάρουν", δήλωσε ο Φρεντερίκ Κουσέ, της Ένωσης Προώθησης και Προάσπισης του Ελεύθερου Λογισμικού (April).

Απίστευτο! Λογοκρισία των blogs απο το ΓΕΣ!



Ακόμα δεν έχω καταλήξει για το αν ο ''Λόγιος Ερμής''  αποτελεί παράπλευρη απώλεια ή κατά φαντασίαν εχθρό στον πόλεμο λογοκρισίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Πρίν λίγο έλαβα το εξής μύνημα απο φίλο αναγνώστη τον οποίο ευχαριστώ θερμά και ανέφερε τα εξής:
Καλησπέρα, είμαι 28 χρόνων, αναγνώστης του ιστολογίου σας και υπηρετώ την μαμά πατρίδα σε ένα τάγμα πεζικού, όπου έχουμε πρόσβαση στο internet μέσα στο στρατόπεδο. Με το παρών μύνημα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ΓΕΣ, έχει κλειδώσει μέσα στα στρατόπεδο την πρόσβαση στο ιστολόγιο σας. Με μεγάλα γράμματα έγραφε "pornges: Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση."

Απλά για να γνωρίζεται...

Καλή συνέχεια στο εργο σας.
ΑΧΧΧΧΧ

ΜΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΗΛΙΑΣΗ


Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.
Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».
Στις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο όρος «πράσινη ανάπτυξη», έχει μεγαλύτερη συχνότητα και από τα «θα» που κυριαρχούν στις ομιλίες πολιτικών. Πρόκειται για ένα όραμα κοντά στα άλλα που συνέθεταν τον ζεν χαρακτήρα του; Ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε επίσης το κύρος του στο συνέδριο του Ινστιτούτου για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4scence) στο οποίο μετέχει ο αδελφός του Αντρίκος Παπανδρέου. Έναν οργανισμό που προωθεί την ιδέα της πράσινη ανάπτυξης. Την ίδια περίοδο οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν σταματήσει να δίνουν οποιοδήποτε επιχειρηματικό δάνειο, δίνουν δάνεια για πράσινη ενέργεια.

ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ


Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των φαντάρων επιφυλάσσει η θητεία τους στο στρατόπεδο Β. Περισάκης της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, καθώς έπειτα από χημικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νερό κρίθηκε ακατάλληλο για οποιαδήποτε προσωπική χρήση ακόμα και για πλύσιμο χεριών. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα σε επικίνδυνες χημικές ουσίες και ιδιαίτερα αρσενικό, ουσία που όταν απορροφάται από τον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και άλλες σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Το εν λόγω πρόβλημα ήταν γνωστό από καιρό και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και διαμαρτυρίες φαντάρων δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια από πλευράς διοίκησης για την επίλυση του. Μοναδική παραχώρηση ήταν η παροχή μικρών μπουκαλιών νερού στους φαντάρους ώστε να αποφεύγεται η πόση του μολυσμένου νερού. Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της παρούσας κατάστασης είναι ότι ενώ υπάρχει προειδοποίηση να αποφεύγεται το νερό ακόμα και για θέρμανση , αυτό χρησιμοποιείται κανονικά για πλύσιμο στα μαγειρεία.

Το Μνημόνιο ντύνεται αποκριάτικα..


                            προς τέρψιν και περισυλλογήν

Σε αυτή τη λαμπρή χρονική περίοδο, που μάλιστα είναι και ιστορική, λόγω της νέας σωτηρίας της χώρας των χρεοκοπημένων και εξαθλιωμένων Ελλήνων, αποφασίσαμε να τιμήσουμε αυτό που λαμβάνει χώρα σε αυτό τον τόπο, 365 μέρες το χρόνο, ήτοι το καρναβάλι.

Τώρα λοιπόν στις Απόκριες, όπου οι μασκαράδες παραδέχονται -σε αντίθεση με όλο τον υπόλοιπο χρόνο- πως είναι όντως μασκαράδες, λαμβάνουμε το θάρρος και την τιμή να προτείνουμε στους ευαγγελιστές των Μνημονίων και των τραπεζικών συμφερόντων μερικά αποκριάτικα κοστούμια που θα τους ταίριαζαν γάντι, και σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις των τελευταίων καιρών.

Το είχαμε κάνει και προ τεσσάρων ετών αυτό, με τους "πατριώτες" του Λά.Ο.Σ.. Όμως φέτος, λόγω των αλλεπάλληλων γεγονότων και της ιστορικότητας των ημερών, η ποικιλία των μασκαράδων μεγάλωσε, και έτσι σκεφτήκαμε να επαναλάβουμε λίγο πιο ολοκληρωμένα αυτή τη φορά το εν λόγω εγχείρημα.
_____________________________________________________



Ο Σταύρος Ψυχάρης ντύνεται Γκόλουμ.

Roy Carroll: Ο δικός μας Μπεν Λίπερ



Τα πολύ παιδικά μου χρόνια, περνούσαν με την προσμονή να 'ρθει η Τετάρτη και να πάρω το Μπλέκ! Εκεί οι διάφοροι... χάρτινοι ήρωες, φαίνονταν στα μάτια μου πολύ πιο σημαντικοί από όσα προσπαθούσαν να μου πουν τα σχολικά βιβλία. Ένας από αυτούς ήταν και ο Μπεν Λίπερ.
Ο τερματοφύλακας- γιατρός! Ένας τύπος με πολύ μαλλί, ξανθός, που έπαιζε στην Μάνκαστορ Σίτι! Που έκανε ελεύθερο και σημάδευε τον μουσάτο επιθετικό Τζίμι Ουόρθ, για να βάλει το γκολ ο τελευταίος και να χαρούν όλοι. Κι εγώ μαζί...

Τρεις μόνο σελίδες κάθε εβδομάδα. Πολύ λίγες... Και πολλές δραχμές τότε, μέχρι να τελειώσει η ιστορία, να περάσει δυσκολίες ο Μπεν, να καθίσει σε αναπηρικό καροτσάκι, να γίνει προπονητής και στο τέλος να πανηγυρίσει όρθιος! Τα γράφω και θα 'θελα πολύ να τα ξαναδιαβάσω όλα!

Θεωρώ ότι αυτή η στήλη, αξίζει να αφιερωθεί στον Ρόι Κάρολ. Γιατί κι αυτός, ένας αληθινός πορτιέρο, πέρασε τον δικό του Γολγοθά μέχρι να φτάσει η στιγμή να ακούσει το όνομά του να γίνεται σύνθημα από 30 χιλιάδες Ολυμπιακούς.

Επιτρέψτε μου να σας κουράσω, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Νομίζω ότι αξίζει...

Ο Ρόι Κάρολ, επηρεασμένος από τον πατέρα του που ήταν Άγγλος στρατιώτης και ερασιτέχνης γκολκίπερ, προτιμούσε να είναι εκείνος που θα έπαιζε τέρμα στη γειτονιά του χωριού του. Ίσως γιατί έπρεπε να χωρέσουν στην ενδεκάδα και τα υπόλοιπα τρία αδέλφια του, ο Μπομπ, ο Ρίτσαρντ και ο Ρέιμοντ. Ο "Big Bob", όπως τον φωνάζει ο Ρόι, έκανε καριέρα στο ιρλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ballinamallard United, ενώ σε χαμηλότερη κατηγορία της χώρας τους έπαιξαν ο Ρίτσαρντ και ο Ρέιμοντ, οι οποίοι αγωνίστηκαν με τη φανέλα της Claby Strollers.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

O απλός λαός καταθέτει πινακίδες και κάποια κρατικά λαμόγια κυκλοφορούν με πλαστές

Αριθμός ρεκόρ καταγράφηκε στις εφορίες όλης της χώρας, όσον αφορά την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων για το 2011…
Περισσότεροι από 365.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους μέχρι τις αρχές του 2012!!!
 Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας έσπασαν κάθε ρεκόρ καταγράφοντας αύξηση 114%, σε σχέση με το
αντίστοιχο διάστημα του 2010, όποτε και κατατέθηκαν 170.000 πινακίδες. Σε σχέση με το 2009 η αύξηση στις καταθέσεις πινακίδων ανήλθε σε 63,6% καθώς τότε τα «Πράσινα Τέλη» οδήγησαν σε προσωρινή ακινησία 210.000 οχήματα.
 Στην αντίπερα όχθη όμως, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά αυτοκίνητα που ανήκουν σε δημόσιους λειτουργούς (κυρίως αστυνομικούς) τα οποία κυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες, αφου δεν υπάρχει και κανένας σοβαρός έλεγχος απ' το κράτος αφ'ενός, αλλά κι απ' την άλλη οι ίδιοι καλύπτουν τους εαυτούς τους....
 Εμείς έχουμε επισημάνει σε διάφορα σημεία της χώρας τέτοιους παραβάτες και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα τους διασύρουμε σ'όλο το διαδίκτυο, αφού τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ δεν πρόκειται ν' ασχοληθούν με τέτοια σοβαρά θέματα ...

O χριστόδουλος Ξηρός "άρπαξε" τον Εφραίμ, στις φυλακές Κορυδαλλού.


Εφραίμ και Ξηρός αρπάχτηκαν στον Κορυδαλλό
 Eπίθεση του Χρ. Ξηρού στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου
Ένταση επικράτησε πριν από λίγες ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ο Εφραίμ, βλέποντας τον Χριστόδουλο Ξηρό έσπευσε να τον χαιρετήσει. Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη «17Ν» σύμφωνα με πληροφορίες μόνο απ΄ τα γένια δεν τον άρπαξε τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου. 
«Φύγε από μπροστά μου! Δεν θέλω να με χαιρετήσεις» ήταν η πρώτη απάντηση-επίθεση του Χ. Ξηρού. «Τολμάς εσύ να μου μιλάς που μέσα σ΄ αυτές τις τρισάθλιες συνθήκες των φυλακών ζεις στη χλιδή λες και είσαι σε ξενοδοχείο πολυτελείας» ήταν το δεύτερο χτύπημα στον Εφραίμ. 
Εκεί όμως που αγρίεψε για τα καλά ο Ξηρός, ήταν όταν ο ηγούμενος επικαλέστηκε τον πατέρα του Χριστόδουλου, που ως γνωστόν ήταν παπάς. «Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου μεγάλωσε 13 παιδιά κι άλλα 100 ορφανά παιδιά σαν ταπεινός Λευίτης που ήταν» απάντησε σε έξαλλη κατάσταση ο Ξηρός. 
Ολοκληρώνοντας την επίθεση του ο Χ. Ξηρός, χτύπησε τον Εφραίμ εκεί που «πονά» πραγματικά: στην Τίμια Ζώνη της Παναγίας και στην εκμετάλλευσή της. 
«Σαν δεν ντρέπεσαι! Εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του κόσμου και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που έχεις βγάλει ακόμη και το ''βρακί της Παναγίας'' στη γύρα. Μέχρι στη Ρωσία έφτασε η χάρη σου» είπε ο Ξηρός κλείνοντας την «όμορφη» και σύντομη «συνομιλία» του με τον Εφραίμ.

Θάνος Ανεστόπουλος: «Ο πνευματικός κόσμος κάνει τουμπεκί»


Θάνος Ανεστόπουλος 2
Για όσους έχουν δει live τον Θάνο Ανεστόπουλο και γνωρίζουν καλά τη μουσική του και την μπάντα του, θα χαρακτήριζαν μια βραδιά στην «Αυλαία» ως μαγευτική. Για μένα ήταν μία αξέχαστη εμπειρία.
Σε αυτούς τους καιρούς που τίποτε δεν είναι βέβαιο και όλοι κοντεύουμε να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, ο Θάνος Ανεστόπουλος βοηθά τον υποψιασμένο ακροατή του να κάνει μία εσωτερική διερεύνηση, να θυμηθεί ποιος είναι, τι αγάπησε, πότε αισθάνθηκε μόνος, πότε έφτασε στον γκρεμό. Και το πιο υπέροχο απ' όλα είναι πως αφού τα κάνει όλα αυτά, με τους στίχους που τραγουδά, προσφέρει απλόχερα την ελπίδα.
Το πρόγραμμα με συνεπήρε από την αρχή, όταν ο Θάνος Ανεστόπουλος ανέβηκε στην σκηνή με την κιθάρα του. Μόνος του. Η φιγούρα του επιβλητική. Οι στίχοι του φάρμακο για τις ανοιχτές πληγές της μοναξιάς και της αβεβαιότητας των καιρών.
Ποιος είναι ο Θάνος Ανεστόπουλος; Μιλώντας μαζί του προσπαθώ να τον ψυχολογήσω. Είναι φιλικός αλλά όχι διαχυτικός, χαμογελάει αλλά δεν γελάει, ανοίγεται σε θέματα που δύσκολα μιλάει κανείς, αλλά δεν μιλάει πολύ. Δεν ξέρω αν είναι έτσι πάντα, αλλά ο χαρακτήρας που είχα απέναντί μου, μαζί με τις απαντήσεις που έλαβα σε ό, τι ρώτησα, μου έδωσαν να καταλάβω πως ο Θάνος Ανεστόπουλος δεν είναι απλώς άλλος ένας τραγουδιστής της ελληνικής ροκ.

Τι σου λείπει από τα Διάφανα Κρίνα και τι όχι;

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ... Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?

«Η φτώχεια δεν είναι ντροπή». Σύμφωνοι. Ωστόσο τον φτωχό τον ντροπιάζουν. Το κάνουν, και τον παρηγορούν μ’αυτή τη φρασούλα. Είναι απ’ αυτές που κάποτε μπορούσε κανείς να τις παραδεχτεί, που όμως η ημερομηνία λήξης τους έχει φτάσει προ πολλού. Όπως και εκείνο το βάναυσο «ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω».

Όταν υπήρχε δουλειά που έτρεφε τον άνθρωπό της, υπήρχε και φτώχεια που δεν τον ντρόπιαζε, αν οφειλόταν σε καμιάν αναπηρία ή σε κάποιο άλλο θέλημα της μοίρας. Αυτή η ανέχεια όμως μες στην οποία γεννιούνται εκατομμύρια, και μπλέκουν εκατοντάδες χιλιάδες που φτωχαίνουν, ντροπιάζει.

Η βρόμα και η αθλιότητα ορθώνονται γύρω τους σαν τείχη που τα χτίζουν αόρατα χέρια. Κι όπως ένα άτομο μπορεί να ανεχθεί πολλά για τον εαυτό του, δίκαια όμως ντρέπεται σαν τον βλέπει η γυναίκα του να τα υφίσταται και να τ’ ανέχεται, έτσι επιτρέπεται να υποστεί πολλά, όσο είναι μόνος, και όλα, εφόσον τα κρύβει. Όμως κανείς ποτέ δεν επιτρέπεται να συνάψει ειρήνη με τη φτώχεια, όταν πέφτει σαν ίσκιος τεράστιος πάνω στο σπίτι και στο λαό του.

Πλέον όλοι οι "καμμένοι" έχουν το κόμμα τους!



..έπεται συνέχεια..

wonderjlawwall

ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ


Στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, 3 κλάδοι γνώριζαν άνθιση: Οι μαυραγορίτες, οι ταγματασφαλίτες και οι ρουφιάνοι. Τους πρώτους τους βλέπεις πως ξεφυτρώνουν σε κάθε περιοχή και γειτονιά σαν μανιτάρια, υπό την ταμπέλα “Αγορά Χρυσού”. Άτομα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον πόνο ανθρώπων που αναγκάζονται να πουλήσουν κοσμήματα, βαπτιστικά, βέρες και οτιδήποτε άλλο, μέσα στην απελπισία τους.
Ανταλλάζουν χρυσό για λίγα χρήματα, σε συμπολίτες μας που αγωνιούν να καλύψουν έστω και προσωρινά τρέχουσες ανάγκες. Τέτοια καταστήματα, είναι άντρα εκμετάλλευσης, που κερδίζουν χιλιάδες ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα. To τραγικό είναι πως αν κάνεις μια βόλτα θα μετρήσεις πάρα πολλά, λες και ένας νέος κλάδος ξεπήδησε. Έχει τύχει να περνάω από τις ίδιες περιοχές και από εβδομάδα σε εβδομάδα, παρατηρώ πως όλο και περισσότερα ενεχυροδανειστήρια κάνουν την εμφάνισή τους. 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΤ - ΔΕΛΤΑ - ΔΙΑΣ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!-Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε απο το 73


ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ - Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 20

Την απόδοση ενός ιδιότυπου καθεστώτους, που επί της ουσίας θα σημάνει πλήρη νομική ασυλία, για τα μέλη των δυνάμεων καταστολής, προωθεί η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 20 του νομοσχεδίου για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε εμπορικά πλοία, προβλέπονται αυτολεξεί τα εξής: 

Το κείμενο-απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα στην απολογία του Π. Κωστόπουλου


Κρίμα που 60 χρόνια ζωής δεν άφησαν ούτε ένα τόσο δα ίχνος γνώσης μέσα στην ύπαρξη του κυρίου Κωστόπουλου''
Ο Γιάννης Αγγελάκας έγραψε ένα κείμενο-απάντηση στην "απολογία" του Πέτρου Κωστόπουλου για το κλείσιμο της IMAKO.
Το κείμενο έχει ως εξής:
"Διαβάζοντας την επιστολή απάντηση απολογία του κυρίου Πέτρου Κωστόπουλου για το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ έκανα μερικες σκέψεις ψύχραιμες χωρίς ίχνος χαιρεκακίας , μερικες στιγμες μάλιστα ένοιωσα μια βαθειά θλίψη για τις στενοχώριες τις έννοιες και τα δυσβάσταχτα βάσανα που περνά κάποιος άνθρωπος που υπήρξε μέχρι πρότινος ο γκουρού της ανεμελιάς και της ελαφράδας για ένα μεγάλο κομμάτι της νεοελληνικής μας κοινωνίας.
Ωστόσο η έκπληξη ή η αποκορύφωση αν θέλετε της κατάθλιψης που τραγικά διαπερνά όλο το κείμενο έρχεται τη τελευταία στιγμή στο τελευταίο υστερόγραφο:
''ΥΓ.4: Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα τα ξαναπούμε…"

Μια αντιπρόταση για τη μείωση των μισθών...

Είμαι 34 ετών, με πτυχίο στα Οικονομικά και μεταπτυχιακό MBA. Στενοχωριέμαι για αυτά που γίνονται στην πατρίδα μου, αλλά περισσότερο στενοχωριέμαι που αυτοί που κυβερνούν «δεν έχουν αντιπροτάσεις». Ορίστε λοιπόν μία αντιπρόταση: 

Εδώ και μέρες, βδομάδες, μήνες, ακούμε (και βλέπουμε) ότι οι μισθοί θα πέσουν και ότι άρα η ζήτηση θα πέσει και άρα η οικονομία μας θα στροβιλίζεται σε δίνη αρνητικής ανάπτυξης κλπ κλπ.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή, θεωρώ πως όλοι έχουμε δεχθεί ότι ο... μέσος μισθός θα πέσει γύρω στο 20% (το τελικό νούμερο εξαρτάται από το που θα κυμανθούν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας). Αυτό όποιος δεν το έχει δεχθεί, είτε ζει στον κόσμο του, είτε είναι εισοδηματίας και άρα δεν τον νοιάζει.

Αλλά για ακούστε μια εναλλακτική τρελή, εξωφρενική, από άλλον πλανήτη:

Έστω ότι σωμφωνούσαμε, ως λαός, όχι να πέσουν οι μισθοί κατά 20%, αλλά να δουλεύουμε παραπάνω κατά το αντίστοιχο ποσοστό!... Εξηγούμαι:

Έστω ότι λέγαμε στους Εταίρους μας: «Παιδιά, αν αντί να πέσουν οι μισθοί 20%, προτείνουμε να δουλεύουμε τα Σάββατα αμισθί και άρα να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας κατά 20%, είμαστε εντάξει;»...

Τα θετικά:

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ τον απίστευτο Καναδό πολιτικό που κάνει θραύση..

Ένα απίστευτο βίντεο με τον διάσημο πλέον Καναδό πολιτικό που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας μέσα στο εθνικό κοινοβούλιο τόσο όταν είναι ξύπνιος όσο και όταν κοιμάται.






Δείτε το βίντεο:

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Η μανία της κυβέρνησης και της τρόικας (αφού προβλέπεται με το 2ο μνημόνιο) να κλείσουν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει πολύ περισσότερο, πέρα από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που θα μείνουν στον δρόμο, καθώς δεν προβλέπεται σχέδιο για την απορρόφησή τους. 
Όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο υπουργός εργασίας, κανένας από τους δύο οργανισμούς δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού συντηρείται με τις εργοδοτικές και τις εισφορές των εργαζόμενων. Οι επιπτώσεις του κλεισίματος 2 υγιών και χρήσιμων οργανισμών, είναι πολλές. Μεταξύ άλλων:
  1. 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν 2.000 παιδιά και χτίστηκαν με χρήματα των ασφαλισμένων παύουν να λειτουργούν. Μάλιστα στα παιδιά παρέχονταν δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή. Πρόκειται για παιδιά αποδεδειγμένα φτωχών οικογενειών.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Έρχεται η ώρα που θα μας ζητήσουν την ψήφο μας αλλά θα πάρουν τα...φρύδια μας

Αντί γι’ αυτά, είδαμε σε μια κακή επανάληψη τους γνωστούς Μαυρογυαλούρους. Μιλούσαν για την επόμενη ημέρα. Αλλά όχι αυτή που απασχολεί όλους εμάς. Για τη δική τους επόμενη ημέρα. Μιλούσαν για τις εκλογές, πότε θα γίνουν, τι θα βγάλει η κάλπη, πόσο κακό είναι το ένα κόμμα και πόσο χειρότερο το άλλο. Τι στραβό έκανε ο ένας, τι λάθη έκανε ο άλλος. 

ί. Κοινός στόχος τα ψηφαλάκια. Πόσο αντιμνημονιακοί είναι όλοι ιδεολογικά, αλλά και πόσο υπεύθυνοι είναι ώστε πάνω από την ιδεολογία έβαλαν το πατριωτικό καθήκον: Να σώσουν τη χώρα και το λαό. 

Όσοι δεν έκλεισαν τους δέκτες των τηλεοράσεων (από μαζοχισμό;) θα πρέπει να ανέβασαν τουλάχιστον πίεση. Αμετανόητοι ή απλώς ανόητοι; Και τα δύο είναι εξ ίσου επικίνδυνα. Πώς να τους εμπιστευτεί κανείς το μέλλον, τη ζωή του; 

ΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Η ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την άμεση απόσυρση φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ, χωρίς τη σχετική άδεια, ζητεί η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η οποία ανακοινώνει ότι σταματά τη φωτογραφική κάλυψη όλων των θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία

Η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

Μετά την ανακοίνωση της Ένωσής μας (ΕΦΕ) στις 16/2/2012 σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) που συνοδεύουν φωτογραφίες ταυτότητας πέντε κατηγορουμένων για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει στα γεγονότα της 12-2-2012, διαπιστώνουμε ότι μέχρι και σήμερα και παρά τις επίσημες καταγγελίες που έχουν προβεί προς την ΕΛΑΣ μέλη μας για την εν λόγω και άνευ σχετικής αδείας χρήση των φωτογραφιών αυτών καθώς και την αντίστοιχη κοινοποίηση των καταγγελιών προς την Ένωσή μας, οι εν λόγω φωτογραφίες δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί από την ιστοσελίδα.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους. Οι φωτογραφίες των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ από γεγονότα της επικαιρότητας έχουν αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης και όχι την υποκατάσταση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. Το αντικείμενο της εργασίας μας αφορά στα γεγονότα αυτά καθαυτά και με αποφυγή εξατομίκευσης των συμμετεχόντων, εκτός από τις περιπτώσεις δημοσίων προσώπων.

Ζητούμε για μία ακόμη φορά την άμεση απόσυρση των φωτογραφιών από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ και, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕ, σας ενημερώνουμε πως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παύουμε τη φωτογραφική κάλυψη όλων των θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργειά μας στο άμεσο μέλλον.



http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

«Με ποια πλευρά είστε,παιδιά;»


Ένα τραγούδι – Μια ιστορία!

Η κομητεία Harlan στο Kentucky των ΗΠΑ ήταν, στις αρχές και μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, μια περιοχή που είχε να επιδείξει πολλά ανθρακωρυχεία, ακραία συντηρητικούς κυβερνήτες και το καθόλου κολακευτικό ψευδώνυμο “ματωμένη κομητεία”. Η ραγδαία αύξηση των ορυχείων και των επιχειρήσεων παραγωγής άνθρακα οδήγησε εκεί χιλιάδες αμερικανούς που μετακινούνταν προς αναζήτηση εργασίας ήδη από το 1890. Η εσωτερική μετανάστευση προς την κομητεία Harlan κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’20 και στις αρχές του ’30, όπου το κράχ και η οικονομική κρίση δημιούργησαν μεγάλες μετακινήσεις ανέργων σε περιοχές όπου μπορούσε ακόμα να βρεθεί κάποια στοιχειώδης εργασία. Και μιας και η “γη της επαγγελίας”, η California, βρίσκονταν πολύ μακριά για τους βιομηχανικούς εργάτες των ανατολικών ακτών, πολλοί απο αυτούς βρέθηκαν εκεί. Και σύντομα το μετάνιωσαν.
Οι ανθρακωρύχοι δούλευαν με μηδενικά μέτρα ασφαλείας, εξευτελιστικούς μισθούς, διαμένωντας σε προχειροφτιαγμένους καταυλισμούς δίπλα στα ορυχεία, με καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης που ανήκαν στον ιδιοκτήτη του εκάστοτε ορυχείου. Τα ατυχήματα ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και η υγειονομική περίθαλψη ένα καλό θέμα για αστειευτεί κανείς, αλλά μέχρι εκεί. Επιπλέον, οι εργοδότες αρνούνταν κάθε συζήτηση για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, πολλές φορές επικαλούμενοι την οικονομική κρίση (σας θυμίζει κάτι;).[1]
Το 1931 ανθρακωρύχοι του Χάρλαν Κάουντι κατεβαίνουν σε απεργία αντιδρώντας για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Το Συνδικάτο που οργανώθηκε από τον Sam Reece αποφάσισε να φθάσει την αντίσταση στα άκρα. Δεν έμειναν όμως άπραγοι οι ιδιοκτήτες των ανθρακορυχείων της περιοχής, οι οποίοι με μισθοφόρους οπλισμένους και με την αστυνομία ξεκίνησαν ένα ανθρωποκυνηγητό πρωτοφανές για τα χρονικά. Οι ανθρακωρύχοι πήραν τα βουνά με όπλα. Μάχες έγιναν, το Χάρλαν Κάουντι αιματοκυλήστηκε κυριολεκτικά, και έμεινε στην ιστορία ως Ματωμένο Χάρλαν.

Καιρός να κάνουμε κάτι... για αρχή ας στηρίξουμε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς

 ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ........ 
Πίσω στα μπακάλικα

Στην Αμερική έχει αρχίσει το εξής φαινόμενο:στα καλά του καθουμένου, εκεί που κάποιο μαγαζί πάει για κλείσιμο λόγω χρεών, πέφτει σύρμα (SMS, FACEBOOK) και πλακώνει κόσμος που αρχίζει να αγοράζει ότι βρει μπροστά του. Οι ιδιοκτήτες από άφραγκοι και χρεωμένοι ξεπουλάνε σε μία μέρα !!!! και γλυτώνουν το κλείσιμο. Αυτό για τους ξένους λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη. Κάτι που στη χώρα μας, έχει εκλείψει από το '60 !!!


Καιρός και εμείς να κάνουμε κάτι. Κατ' αρχήν : στηρίξτε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς σας. Κάτι καλό θα έχουν και αυτά!!! Γιατί όταν θα τα χρειαστείτε, δεν θα υπάρχουν πιά... Ενα κουτί χρώμα και 10 πρόκες, δεν απαιτούν εκδρομή στο PRAKTIKER ή το LEROY MERLIN....μόνο μια βόλτα στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς.


Ελληνικά λαχανικά, φρούτα και χυμούς. Αν τα ξένα ήταν τόσο εξαιρετικά καλά, οι ξένοι δεν θα τα έστελναν σε εμάς !!! (π.χ.Τα ολόλευκα μανιτάρια εισαγωγής είναι περασμένα με λευκαντικό και αντισηπτικό για να μη μαυρίζουν-ενώ τα Ελληνικά δεν είναι λευκά, αλλά είναι βιολογικά !!!)

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ-ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ COCA-COLA.








Το ξεπούλημα των υδάτινων πόρων τον βλέπαμε στις χώρες της λατινικής Αμερικής. Στην Χιλή, στην Αργεντινή. Ολόκληροι κάμποι έγιναν έρημοι και οι αγρότες αναγκάστηκαν να φύγουν ή να δουλεύουν στα ορυχεία που χρησιμοποιούσαν το νερό.