ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ...


- Κύριος χρηματοδότης το υπουργείο Εξωτερικών που μοίρασε 68 εκατ. ευρώ συνολικά


- Πληρώσαμε 2 εκατ. δραχμές για πρόγραμμα μεταποίησης ντομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού

- Τεράστια ποσά σε απίθανες οργανώσεις επί υπουργίας Παπανδρέου (1999-2003)


- Υπήρχε μέχρι και ΜΚΟ με την ονομασία Σύλλογος Ονειροπόλων

Προκαλούν το κοινό αίσθημα οι αποκαλύψεις για τις χρηματοδοτήσεις – μαμούθ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), πόσο μάλλον που κάποιες εξ αυτών αποδείχτηκε πως είχαν μόνο τη… σφραγίδα και όχι παραγόμενο έργο! 
 Τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Θανάσης Τσούρας (ΠΑΣΟΚ) και ο Γιάννης Τραγάκης (Ν.Δ.) – που από κοινού ανέλαβαν να ερευνήσουν το θέμα – προκαλούν σοκ και δέος! Ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε μέχρι και για Πρόγραμμα Μεταποίησης Ντομάτας, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στην Αφρική παρακαλώ! 
Μη Κυβερνητική Οργάνωση έλαβε 2 εκατομμύρια δραχμές για το συγκεκριμένο έργο, ενώ αντίστοιχα άλλη Οργάνωση έλαβε 8 εκατ. δρχ, για ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κούβας.
 Ο χρηματοδότης ήταν το υπουργείο Εξωτερικών και συνολικά το διάστημα 1996 – 2004 «μοίρασε» στις Μ.Κ.Ο. 68 εκατ. ευρώ.. Ειδικότερα τα έτη 1999 – 2003 (επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου) παρατηρήθηκε πως απίθανες Οργανώσεις έλαβαν τεράστια ποσά από το Ελληνικό κράτος. 
Π.χ. το "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" έλαβε περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ η "ΚΕΣΣΑ Δήμητρα” 2,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Μέχρι και πρόγραμμα για την προαγωγή της Ορθοδοξίας στη Βόρεια Κορέα χρηματοδοτήθηκε από τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως αποκάλυψε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. 
 Το χρήμα μυρίστηκαν ακόμη και οι… ονειροπόλοι! Κυριολεκτούμε… Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, την πόρτα του Μεγάρου της Βασιλίσσης Σοφίας χτύπησε ακόμη και οργάνωση με τον τίτλο «Σύλλογος Ονειροπόλων», αλλά το… όνειρο της, παρέμεινε… όνειρο θερινής νυχτός!
 Ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να καθοριστεί νέα πλαίσιο που θα διέπει τις Μ.Κ.Ο. από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εργασίας. Παράλληλα θα γίνει επανεξέταση του Μητρώου, ώστε να διαπιστωθεί ποιες είναι οι Μ.Κ.Ο. που έχουν παράξει έργο και ποιες έχουν μόνο… σφραγίδα. 
 Οι δύο βουλευτές που ερεύνησαν το θέμα, Θ. Τσούρας και Γ. Τραγάκης, πρότειναν να δημιουργηθεί νέο Μητρώο και νομικός και διοικητικός προσδιορισμό των Μ.Κ.Ο. για τις διαδικασίες χρηματοδότησης, με αυστηρούς όρους, όπως και μηχανισμός εποπτείας τους.



ΑΠΟ:http://sfendoni.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: