ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Anti-Valentine’s Day: Single την «ημέρα των ερωτευμένων»

Δεν υπάρχει γιορτή του δυτικού κόσμου που να έχει προκαλέσει περισσότερη μελαγχολία, κατάθλιψη και εκνευρισμό από αυτήν που έχει ως στόχο το ακριβώς αντίθετο. Μπορεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να φιλοδοξεί να τιμήσει τους ερωτευμένους και να «δοξάσει την αγάπη», ή απλώς να την εκμεταλλευτεί, ενισχύοντας τις πωλήσεις οποιουδήποτε προϊόντος βγαίνει σε κόκκινο περιτύλιγμα, αλλά οι ελεύθεροι κι ωραίοι αυτού του κόσμου, που δεν έχουν βρει ακόμη το «μοναδικό άλλο τους μισό» είναι αναγκασμένοι να βλέπουν καρδιές-μπαλόνια και διαφημίσεις με σοκολατάκια-φράουλα, που τους θυμίζουν ακριβώς αυτή την έλλειψη. 

Κι αν από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου ακόμη, το ημερολόγιο έχει επόμενη γιορτινή στάση την 14η Φεβρουαρίου, εσείς προτιμάτε να αγνοείτε τις «σειρήνες» για να μην σκέφτεστε πως το βράδυ της Δευτέρας θα κλαίτε την μοίρα σας επειδή δεν έχετε σχέση. Παρ’ όλα αυτά, πριν μπείτε σε διάθεση «θρήνου» για την υπόλοιπη ημέρα, σκεφτείτε πως οι singles έχουν σοβαρούς λόγους να είναι χαρούμενοι, καθώς η ημέρα αυτή κρύβει σημαντικά πλεονεκτήματα γι’ αυτούς σε σχέση με τους δεσμευμένους.

Δείτε το θετικά
Μάθετε τους λόγους που δεν πρέπει να στεναχωριέστε –αλλά αντιθέτως να χαίρεστε- που είστε single την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:
- Δεν νιώθετε «αναγκασμένοι» να αποδείξετε τα αισθήματά σας. Τα βάσανα των δεσμευμένων περιλαμβάνουν την ανόητη πίεση του τύπου «είναι πολύ παιδικό να της πάρω λούτρινο ζωάκι;», «είναι αρκετά ρομαντικό το δείπνο που του ετοίμασα;» και αγχώνονται γιατί πρέπει η ημέρα να είναι ρομαντική, η έξοδος τέλεια οργανωμένη, τα δώρα να είναι τα ιδανικά. Εσείς, μπορείτε απλώς να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας χωρίς να αγχώνεστε για τίποτα από όλα αυτά.

- Δεν αναγκάζεστε να ξοδέψετε όλα τα χρήματά σας σε δώρα, ακριβά εστιατόρια, ανθοπωλεία, κοσμηματοπωλεία –και πολλά άλλα «-πωλεία» που επωφελούνται του εμπορικού πνεύματος της ημέρας-, στα οποία οι δεσμευμένοι, θέλοντας και μη θα «αποδείξουν» τον έρωτά τους.

- Δεν χρειάζεται να φορέσετε ένα μόνιμο χαμόγελο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, που πολλές φορές είναι ψεύτικο, καθώς όλα τα ζευγάρια, είτε έχουν τον ρομαντισμό στο αίμα τους είτε όχι, οφείλουν να χρωματίσουν την ημέρα με κόκκινο και ροζ χρώμα και να υποκριθούν τους ενθουσιασμένους ακόμη κι αν δεν είναι.

http://neaterdal.blogspot.com
- Έχετε το προνόμιο του ελεύθερου φλερτ με αγνώστους. Ειδικά μια τέτοια νύχτα, που υποτίθεται πως ο έρωτας έχει την τιμητική του, μπορείτε να φλερτάρετε με τον απέναντι τύπο στο bar χωρίς δικαιολογία και να διασκεδάσετε όπως εσείς θέλετε, κάτι που φυσικά οι δεσμευμένοι δεν μπορούν να κάνουν, καθώς είναι «καπαρωμένοι».

Άλλωστε, όπως αναφέρει και σε δημοσίευμά της η Αμερικανίδα καθηγήτρια ψυχολογίας Laura Brown, «η αγάπη δεν είναι μόνο για ζευγάρια». Μην νιώθετε άσχημα που δεν έχετε σύντροφο, αφού ο εαυτός σας δεν ορίζεται από το relationship status σας στο Facebook. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν πολλοί που σας αγαπούν και δεν χρειάζεστε τον ένα και μοναδικό άνθρωπο και μάλιστα για μία και μόνο ημέρα του χρόνου για να σας αποδείξει την αγάπη του. Δείτε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε μια ευχάριστη «άνευ-Valentine’s Day».

*Φέτος, αρκετά βολικά, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έπεσε Δευτέρα, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε και πολλά για να την αποφύγετε. Η πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας το πιθανότερο είναι να σας βρει «χορτασμένους» από τις εξόδους του σαββατοκύριακου, επομένως δεν χρειάζεται να βγείτε το βράδυ και να αντικρίσετε όλο αυτό το ροζ σκηνικό που θέλετε να αποφύγετε.

*Αν μείνετε μέσα, λοιπόν, καλό είναι να κλείσετε την τηλεόραση, καθώς κατά πάσα πιθανότητα το διαφημιστικό πάρτι με χορηγούς τις σοκολατοποιίες θα συνεχίζεται, ενώ εκπομπές και ταινίες θα εξαντλούν το θεματολόγιό τους σε δύο λέξεις: «ρομαντικές κομεντί». Προτιμήστε αντ’ αυτού να βάλετε στο DVD player μία από τις αγαπημένες σας περιπέτειες -ή και splatter ακόμη καλύτερα- ή να καλέσετε φίλους σας για καφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: