ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

street art...


Οι καλλιτέχνες του δρόμου χρησιμοποιούν για καμβά τους κάθε επιφάνεια που μπορεί κανείς να φανταστεί. Δείτε ορισμένα παραδείγματα εντυπωσιακών graffiti σε τοίχους κτηρίων και όχι μόνο…

Εντυπωσιακά graffiti (1)

ακροδεξιά τρομοκρατία εν όψει- Ο θάνατος υποψηφίου βομβιστή στη Σπάρτη ανοίγει νέο κύκλο


Από το «Ποντίκι»
Τον περασμένο Ιούνιο γράφαμε για τους κινδύνους αναβίωσης της ακροδεξιάς τρομοκρατίας μέσα στο ηλεκτρισμένο κλίμα που δημιουργούν η ξενοφοβία και η εγκληματοφοβία σε συνάρτηση αφενός με το ασφυκτικό περιβάλλον οικονομικής ένδειας και αφετέρου με την εμφάνιση μιας οργάνωσης που μέχρι τότε υπέγραφε προκηρύξεις με βανδαλισμούς μνημείων του ΚΚΕ και ξυλοδαρμούς μεταναστών.
Με αφορμή την αποστολή ενός κειμένου από ακροδεξιό γκρουπούσκουλο με το όνομα «Ε.Ο. 1821», γράφαμε ότι: «Στο κείμενο περιέχονται απειλές για προϊούσα κλιμάκωση της βίας, που συνιστούν εν δυνάμει το γενέθλιο εμβατήριο για την αναβίωση της ακροδεξιάς τυφλής τρομοκρατίας».

Εργατοπατέρες, όχι άλλες 24ωρες ψευτο-απεργίες, σας πήραν χαμπάρι – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σκληρή ανακοίνωση κατά των συνδικαλιστικών φορέων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων στοΜετρό Θεσσαλονίκης:
Δυο χρόνια περίπου ζούμε σε μνημονιακό καθεστώς που μας το επιβάλανε ξένα και ντόπια συμφέροντα. Ένα καθεστώς που δεν περνάει σχεδόν μέρα που να μην προσπαθήσουν να μας πάρουν και κάτι παραπάνω. Ένα καθεστώς πουέχει ανεβάσει την ανεργία στο 25% που μέχρι τέλους του 2012 θα έχει φτάσει στο 30% , στους δε νέους η ανεργίαβρίσκεται στο 50%.Το παραγωγικότερο κομμάτι της χώρας ψάχνει την τύχη του εκτός συνόρων και αυτοί που μένουνστον τόπο τους δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν όνειρα.
(…)
Σε αυτά τα δυο μνημονιακά χρόνια που τα χάσαμε όλα και έχουμε ταπεινωθεί τελείως η ΓΣΕΕ , η ΑΔΕΔΥ , δυστυχώς και το Π.Α.Μ.Ε μας τρέλαναν στην επαναστατική γυμναστική με 24ωρες απεργίες και άντε και μια 48ωρη.

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Cuban Iron and Steel Industry

Ας με συγχωρήσουν σήμερα οι υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων αλλά είπα επί τέλους να κάνω ένα μίνι αφιέρωμα στη κατηγορία εκείνη που δεν έχει καμιά ανάγκη ούτε από μνημόνια, ούτε από παλιά και νέα μέτρα, ούτε από τίποτα, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Είναι η κατηγορία – μοντέλο – της σιωπηλής σφαγής. Της αυτονόητης σφαγής. Οι μισθοσυντήρητοι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα είναι αυτό που λέμε, ξεχασμένοι από θεούς κι ανθρώπους. Απολύσεις αυθαίρετες κατά χιλιάδες που χωρίς κανένα σενάριο εξόδου, χωρίς συζήτηση, χωρίς καμιά έστω υποτυπώδη δικαιολογία. Εργασία υπό καθεστώς εκβιασμού, τρομοκρατίας, απόλυτης ασυδοσίας.
Ο ιδιωτικός τομέας, των πολυεθνικών, εργοστασίων, σουπερ μάρκετ, καταστημάτων, αλυσίδων, κολοσσών και νάνων και οποιαδήποτε άλλη σχετική κατηγορία, είναι η πλέον ατόφια μορφή σύγχρονων σκλαβοπάζαρων, απόλυτου ελέγχου, στυγνής εκμετάλλευσης των πάντων. Από τις πιο ασήμαντες θέσεις μέχρι τα χρυσά παιδιά του, ο εργαζόμενος είναι απλά ένα προϊόν. Ένα ξερό προϊόν. Χρήσιμο ή άχρηστο.

Μάθημα ιστορίας

Τελειώνει η κρίση αδέλφια..


ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, LIFESTYLE ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!

Στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια ικανή μερίδα κόσμου στης οποίας το μυαλό επικρατεί τρικυμία. Κάτι η πολύχρονη αποπολιτικοποίηση, κάτι η χρόνια αεροψεκαζόμενη μπουρδολογία της Δεξιάς που έμενε αναπάντητη, κάτι τα μνημονιακά μπουγέλα στην μεσαία τάξη, δημιούργησαν πολίτες που περιμένουν ακόμα και το πιό καταφανές ψέμα να ακούσουν αρκεί να τους τάζει ότι θα γυρίσουμε οικονομικά ΠΡΙΝ το 2010.

Έτσι λοιπόν πρίν περίπου έναν χρόνο είχαμε αν θυμάστε την υπόθεση με την "τράπεζα της ανατολής" όπου μια ομάδα νομικών, δικηγόρων κλπ είχαν στήσει μια καμπάνια με τον τίτλο E.N.D (Ellas Never Die) και έταζαν ότι με κάποια νομικίστικα τερτίπια και κάτι μετοχές της τράπεζας ανατολής θα έμπαιναν στα κρατικά ταμεία ακριβώς 1.384.833.349.455,66 ευρώ...

Sixteen Horse Power - Sinnerman

WOVEN HAND "TIN FINGER"

ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!


αναδημοσιευση απο:strangejournal

Ένα από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον για να πείσουν για τις αιτίες της κρίσης είναι η ενοχοποίηση του πληθυσμού. Φυσικά ως σημαία κυμάτισε η φοροδιαφυγή. Ένα υπαρκτο μεν πρόβλημα, το οποίο όμως το ανήγαγαν στον κύριο λόγο της κατάρρευσης.
Κι αν περιμένεις πως μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι βρίσκονται δικαιολογημένα στο στόχαστρο, σίγουρα θα νιώθεις αμήχανα, στην στοχοποίηση όλων ως υπόπτων στην συμμετοχή της “εθνικής τραγωδίας”. Αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο του “μαζί τα φάγαμε”, δηλαδή των πελατειακών σχέσεων που μετέτρεψε σε θεσμό το κομματικό σύστημα. Επίσης βόλεψε ο διαχωρισμός των πολιτών σε “φιλοευρωπαιστές” κι αυτούς που είναι προσκολλημένοι σε παλιά και “άχρηστα” σχήματα όπως εργασιακά δικαιώματα, τόπος καταγωγής, κοινωνικά κεκτημένα. Αυτό που έκαναν τόσα χρόνια τα κόμματα εξουσίας, πλέον το χρησιμοποιούν για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Δηλαδή, τους λένε δημαγωγούς γιατί παρασέρνουν τον λαό σε ανέφικτες λύσεις, τους ονοματίζουν εχθρούς της αλλαγής. Και μαζί μ’ αυτούς βάζουν και τους πολίτες που αντιτίθεται στις “διαρθωτικές αλλαγές”.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτό το κόμμα θα το στηρίξουμε όλοι

Χόρεψαν πολύ συρτάκι για το τίποτα


thumb
Του Γιώργου Ι. Αλλαμανή 
Ποια μύγα τσίμπησε 5.614 ανθρώπους στον Βόλο και χόρεψαν, πριν από λίγες μέρες, «το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο» για να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες; Ήθελαν, λέει, να «στείλουν ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας». Να δείξουν στον υπόλοιπο πλανή­τη ότι «ο Έλληνας έχει δύναμη και δεν το βάζει κάτω λόγω κρίσης». 
Έστειλαν ένα σαχλό μήνυμα τουριστικά στερε­ότυπης αφέλειας: ότι Greece is syrtaki, souvlaki, pareaki. Όσο για την αντίσταση, δεν έπιανε καλύτερα ο καθένας από μια κουτάλα, ένα «χλιάρι» που λένε στη Θεσσαλία (από το κοχλιάριον, τον κοχλία), και μια καραβάνα, να στήσουν μιαν απέραντη κοινωνική κουζίνα, να προσφέρουν φαγητό στις στρατιές των θυμάτων της μνημονιακής αναλγησίας; 

ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ- ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Ουτε ενα, ουτε δυο...15 τραμπουκους μαζεψε ο ιδιωτης εργολαβος της ΔΕΗ που εχει αναλαβει το κοινωνικο εργο της διακοπης ρευματος στα φτωχα νοικοκυρια.
Σημερα ομως αυτος ο εσμος μπραβων βρηκε τον μαστορα του:
Την κοινωνικη αλληλεγγυη που σαν πυρκαγια απλωνεται στα χρονια της μνημονιακης χολερας.
Το ιστορικο εχει ως εξης: πηγαν σημερα 16 συνολικα φουσκωτοι στο σπιτι ενος συμπολιτη μας, στα Εξαρχεια,  με μεγαλα οικονομικα προβληματα για να κοψουν το ρευμα.
Αμεσως λειτουργησε το "αορατο" δικτυο αλληλεγγυης.
Επεσαν τηλεφωνα, εκκλησεις μεσω face book, indymedia κλπ.
Σε χρονο dt πανω απο 50 αλληλεγγυα ατομα μαζευτηκαν και ετρεψαν σε φυγη τους μισθοφορους ...

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας… Είναι οι “πολεμιστές για την Ελευθερία & δημοκρατία”…


Δεν είναι ήρωας κινηματογραφικής ταινίας…
Δεν είναι τραγουδίστρια από αμερικάνικο συγκρότημα…
Δεν είναι η Shakira…
Είναι πραγματικός!!!
τρομοκράτης, μισθοφόρος των ΗΠΑ στη Συρία, που μαζί με τους ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα αγωνίζονται να στήσουν MacDonald’s Χαλέπι.

ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΑΥΡΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Δεν ήταν από αυτούς κι αυτές που επιδοκιμάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις πλειοδοτώντας σε μίσος και ρατσισμό…
Δεν ήταν από αυτούς κι αυτές που προσπερνάνε αδιάφορα ή και φοβισμένα μπροστά στις ένστολες βιαιοπραγίες…
Ήταν μια γυναίκα που απαίτησε από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπάνε έναν μετανάστη αφού τον είχαν ήδη συλλάβει. Την  άρπαξαν αυτοί και απαίτησαν να τους ζητήσει συγνώμη. Αρνήθηκε.


Κι έτσι, η Μ.Μ., από τις 7.30μμ στη πλατεία Κλαυθμώνος, όπου διαδραματίστηκε το ρατσιστικό αίσχος, μετήχθη στο ΑΤ Ακροπόλεως, της απαγγέλθηκαν δύο προσχηματικές κατηγορίες και δικάζεται αύριο στο αυτόφωρο της Ευελπίδων.

ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ


Η είδηση ότι το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών στην Πορτογαλία προχώρησε σε μία πρωτοφανή για τα χρονικά ανακοίνωση, όπου απαιτεί από τον Πρωθυπουργό Κοέλιο να εγκαταλείψει την χώρα, αλλιώς θα οδηγηθούν σε κίνημα για την ανατροπή του, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τα λαϊκά δικαιώματα, προκάλεσε αναμφίβολα το ενδιαφέρον, άναψε την συζήτηση και έσπειρε ανησυχίες σε πολλούς για την κατάληξη τέτοιου είδους στρατιωτικών παρεμβάσεων. Πολύ περισσότερο που καταγράφονται σημαντικές ομοιότητες μεταξύ της ελληνικής και πορτογαλικής κοινωνικής πραγματικότητας, δύο λαών που στενάζουν κάτω από την καπιταλιστική κρίση και τις απεχθείς αστικές λύσεις που οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στην χρεωκοπία.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σκοτώστε τον Παπανδρέου!!!Παιχνίδι που ξεπερνά τα όρια[pics]


Μετά από καθηγητής στο Χάρβαρντ, ο πρώην πρωθυπουργός έγινε και παιχνίδι στο ίντερνετ, χάρη στη φαντασία ενός Έλληνα χρήστη του Διαδικτύου, ο οποίος έφτιαξε το παιχνίδι «Papandreou will kill you».
Ενώ παίζεις, εμφανίζεται ένα σκίτσο με το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος κρατάει ένα όπλο και πυροβολεί. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τον σκοτώσεις, πριν εκείνος προλάβει να σκοτώσει εσένα.
Αν θέλετε να παίξετε πατήστε εδώ

Ήταν ένας χρυσαυγίτης, ένας Πακιστανός και ένας... Πόντιος.


(Αυτό είναι –πιθανότατα- το χειρότερο κείμενο του Γελωτοποιού).

Κάθομαι στο μπαλκόνι –το καπνιστήριο του σπιτιού- και προσπαθώ να γράψω, να σκεφτώ και να γράψω, κάτι αστείο.
Όταν γράφω χιουμοριστικά κείμενα το διασκεδάζω πιο πολύ. Άσε που έχω τρεις-τέσσερις μέρες να διαβάσω βιβλίο.
Τα ανοίγω –δοκίμασα με διάφορα από τη δημοτική βιβλιοθήκη, τα κοιτάζω και δεν μπορώ να καταλάβω καν τι λένε, σαν να είμαι η Άιρις Μέρντοχ –αυτή η σπουδαία συγγραφέας που τέλειωσε με Αλτσχάιμερ.

Κοιτάζω -λοιπόν- απέναντι,  το κενό που άφησε ο άνεμος –όταν έριξε το δέντρο... Το κρασί είναι άνοστο. Ακούγονται μόνο αυτοκίνητα και οι φωνές των βαρβάρων που παρακολουθούν ποδόσφαιρο στο διπλανό σπορ-καφέ.

* Αιμίλιος Παλιάτσος *

Οι Έλληνες Anonymous στοχοποιούν παιδόφιλους

Με μήνυμα των Ελλήνων Anonymous στο #OpGreece πουδημοσίευσε το SecNews, οι χακτιβιστές ανακοίνωσαν πως η νέα τους επιχείρηση στοχεύει παιδόφιλους και παιδεραστές, στοιχεία των οποίων συλλέγουν μέσω του....


διαδικτύου τα τελευταία δυο χρόνια. Στο μήνυμα τους αναφέρουν πως διατηρούν «μηδενική ανοχή στην παιδική πορνογραφία, την παιδοφιλία και την σωματεμπορία παιδιών, στην σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων» και σε όσους κατέχουν υλικό που σχετίζεται με τα παραπάνω.

Οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων συνεχίζονται Και αυτό προφανώς σε κάποιους δεν αρέσει

Με έκπληξη διαβάζουμε σήμερα σε εφημερίδες και ενημερωτικά sites ότι οι κινητοποιήσεις στις φυλακές σταμάτησαν ή σταματούν. Εμείς από την πλευρά μας όχι μόνο το διαψεύδουμε αλλά δηλώνουμε εξοργισμένοι από αυτή τη μεθόδευση να παρουσιαστεί ως τελειωμένος ο αγώνας των κρατουμένων, μεθόδευση με προφανή σκοπό την παραπληροφόρηση και τον αποσυντονισμό, αλλά και με προφανή πηγή, το υπουργείο Δικαιοσύνης. 
Εξοργισμένοι είναι και οι κρατούμενοι που επικοινωνούν από το πρωί μαζί μας με τα φτηνά κόλπα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αποσιωπήσει τις κινητοποιήσεις τους, τα οποία καταδεικνύουν την (ανα)αξιοπιστία των εξαγγελιών της προηγούμενης εβδομάδας και διαρρηγνύουν το διαλλακτικό προσωπείο που θέλει να προβάλει προς τα έξω το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σύντροφος από λαϊκή τα λέει όπως πρέπει


που αλλου?

"Καθημερινά" μαργαριτάρια



Αλήθεια, πόσο μυαλό πρέπει να κουμαντάρει κανείς για να την βρίσκει με μια "έγκριτη" φυλλάδα όπου γράφουν ένα μάτσο διεστραμμένα μυαλά τύπου Παπαχελά, Μανδραβέλη, Λυγερού, Κασιμάτη, Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε κλπ κλπ; Φυσικά, αναφέρομαι στην "Καθημερινή", πνευματικό παιδί τού αλησμόνητου Γεωργίου Βλάχου και της κόρης του Ελένης. Για όσους δεν θυμούνται, ο Γεώργιος Βλάχος πέρασε στην ιστορία με την περισπούδαστη 
"Ανοιχτή επιστολή προς την Αυτού Εξοχότητα κ. Αδόλφον Χίτλερ", όπου χαρακτήριζε την ναζιστική Γερμανία ως κράτος "μαχόμενον διά να δημιουργήση εις τον κόσμον νέαν τάξιν πραγμάτων -τάξιν φανταζόμεθα αρετής". Όσο για την κόρη του, ήταν τόσο "μεγάλο μυαλό" ώστε σαγηνεύτηκε από τον αρχιαπατεώνα Γιώργο Κοσκωτά σε σημείο να του πουλήσει την εφημερίδα της το 1986.

Ανοίγουμε παρένθεση. Φυσικά, πατέρας και κόρη μνημονεύονται σήμερα ως "πρυτάνεις της δημοσιογραφίας" αλλά αυτό δεν πρέπει να μας παραξενεύει. Εδώ μνημονεύεται ο Γεώργιος Παπανδρέου ως "γέρος της δημοκρατίας" κι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως "εθνάρχης" και θα παραξευτούμε με τους Βλάχους; Κλείνουμε την παρένθεση.

Ελλάδα: χωρίς μέλλον


Όχι! Όχι, μικροαστέ "ανησυχούντα" ψηφοφόρε. Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Καλά κάνεις και πιστεύεις ότι χωράνε και τα θηρία στη δημόσια ζωή. Καλά κάνεις. Μην ανησυχείς...

Το παιδί σου είναι σε καλά χέρια...

Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Αγγελάκα προς τον Γιώργο Νταλάρα


Ανοιχτή επιστολή δημοσιοποίησε ο Γιάννης Αγγελάκας με την οποία προτρέπει τον Γιώργο Νταλάρα να ενταχθεί στο κίνημα του "συναισθηματικού κομμουνισμού"...

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

"Αγαπητέ κύριε Νταλάρα, όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό, όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά, να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό, ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο.
Κατανοώντας λοιπόν το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένειά σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται και αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας.

Γιάννης Αγγελάκας"

Εύλογη η απορία

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τα σκατά επιπλέουν


Τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί κείμενα και έχουν ακουστεί λογύδρια
περί συνάντησης των άκρων,
βία της Αριστεράς,
φασισμό μαύρο, κόκκινο, κίτρινο, ροζ και πουά.
Οι πρωταγωνιστές είναι γνωστοί:  
Κλασικοί αστ(εί)οί πολιτικοί που δημιούργησαν και υπηρετούν ένα φασιστικό «δημοκρατικό» σύστημα, ακριβοπουλημένοι δημοσιογράφοι υπηρέτες των αφεντικών τους, και κάθε λογής σχολιαστές της καθωσπρέπει κοινωνίας.
Σε αυτό τον οχετό παραπληροφόρησης, χυδαιότητας, κωλοπαιδισμού οι μετέχοντες μάλλον πιστεύουν πως μετέχουν σε κάποιο πλειστηριασμό:
όποιος κάνει την μεγαλύτερη προσφορά κερδίζει το βραβείο υποταγής.
Το τελευταίο χτύπημα του Στέφανου Κασιμάτη ήταν το χειρότερο.
Όχι ότι έλεγε κάτι διαφορετικό από τους άλλους,
αλλά με τον  τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καρφώνεται. Ας δούμε και ας σχολιάσουμε
κάποιες επιλεγμένες φράσεις του κειμένου:

Βρές τις διαφορές

«Ο "Λουκάνικος" δε θα ξανακατέβει σε πορείες»



Πρωτοστατούσε στις πορείες. Βρισκόταν πάντοτε με το μέρος των διαδηλωτών και γάβγιζε κάθε φορά που οι αστυνομικοί των ΜΑΤ
έριχναν δακρυγόνα και πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των πολιτών.

Έγινε το πρόσωπο της χρονιάς για το 2011 και αρκετά παγκόσμια ΜΜΕ αφιέρωσαν ολόκληρα αφιερώματα στον «Θεόδωρο» γνωστό και ως «Λουκάνικο»! 

«Ο επαναστάτης-σκύλος» τον αποκάλεσαν στο περιοδικό...TIME ενώ οι συντάκτες του BBC στο βίντεο που παρουσίασαν για τα επεισόδια του 2011 έβαλαν τον τίτλο: «Ο σκύλος της πρώτης γραμμής στην Ελλάδα».

Ο «Θεόδωρος», όπως άλλωστε είναι και το όνομα που του έδωσαν οι άνθρωποι που τον πρόσεχαν, εμφανιζόταν σε κάθε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Υπήρξε το σύμβολο στις ελληνικές διαμαρτυρίες κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μέτρα λιτότητας και φυσικά έγινε γνωστός ανά την υφήλιο λόγω της δράσης του αλλά και της… στάσης του. 

Ποτέ ξανά σε… πορείες

Θα ήμαστε η γενιά που ήξερε…


Θα ήμαστε η γενιά που ήξερε…
Ο παππούς μου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε ένα χωριό των Ιωαννίνων το 1924. Λίγο μετά τον διωγμό του 1922 στη Μικρά Ασία, λίγο πριν τη Κατοχή, τον εμφύλιο, τη βασιλεία, τη Δικτατορία του Μεταξά, του Παπαδόπουλου και άλλα πολλά. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ο παππούς μου δεν πήγε να ψηφίσει. Σε μια κουβέντα που του έκανα πριν τα αποτελέσματα τον ρώτησα «Ρε συ παππού, στα τόσα χρόνια που ζεις και στα τόσα πολλά που έχει δει, ποιός ήταν ο καλύτερος που έχει ζήσει;». Πολύ γρήγορα μου λέει «Ο Παπαδόπουλος. Με τον Παπαδόπουλο κοιμόμασταν στα χωράφια», θέλοντας έτσι να μου δείξει την αίσθηση της ασφάλειας και της ελευθερίας που είχε.

Δεν το κακίζω. Ως εκεί τον ενημέρωνε η κρατική τηλεόραση και αυτά του έλεγε και ο παπάς του χωριού κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Μεγάλωσε μισώντας τους κομμουνιστές και για αυτόν η Γιάρος και η Μακρόνησος δεν σήμαιναν τίποτα από τη στιγμή που «η Χούντα μας έφτιαξε δρόμους».

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΘΥΕΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ


Σε όλη την Ευρώπη, ένα διεθνές λόμπι υποστηρικτών του μεγάλου κεφαλαίου, έχει δημιουργήσει μηχανισμούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων, όπως η Ε.Ε., η Ευρωζώνη, η Ε.Κ.Τ και άλλες μικρότερες ομάδες και think tanks. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι πολιτικοί δήθεν δημοκρατικά εκλεγμένοι, προσπαθούν να πείσουν τους λαούς τους πως οι πολιτικές λιτότητας είναι απαραίτητες και η μη τήρησή τους ισούται με εθνική αποτυχία. Αντίστοιχα, η εφαρμογή τους και οι μηδενικές αντιδράσεις, εξισώνονται με εθνικό συμφέρον.
Κάθε Ευρωπαίος υπουργός και πρωθυπουργός φροντίζει στο εσωτερικό της χώρας του να υπενθυμίζει πως έχει την αμέριστη συμπαράσταση αυτού του διεθνούς λόμπι που αναφέραμε αρχικά, αλλά και να προσπαθεί να πείσει πως η λιτότητα είναι το μέσον με την σύμφωνη γνώμη των ισχυρών. Αυτή η έξωθεν υποστήριξη, ουσιαστικά εξαπατά την κοινή γνώμη, αποκρύπτωντας πως η λιτότητα δεν είναι παρά το μέσον επίτευξης των στόχων της ατζέντας, όπως έχει διαμορφωθεί από τραπεζίτες, μεγαλοεπενδυτές που παίζουν σε ζαριές τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και του media-κού κατεστημένου.

Για το Μάνο

“Γάλα στους αμμοβολιστές”


Πριν από λίγες ώρες  με φώναξε μια διαχειρίστρια πολυκατοικίας γιατί χάλασε η κλειδαριά της εξώπορτας τους.
«Κάποιος την χάλασε» μου είπε  αόριστα γιατί με ξέρει .
«Σίγουρα Πακιστανός» της είπα .
Χαμήλωσε τα μάτια.
Ντρέπεται ….μας ακούει και η κόρη της.
«Την κλειδαριά δεν την χάλασε κανείς  κυρία Τάντα… την έχετε τριάντα χρόνια ….ήταν η ώρα της»  συνεχίζω.
Φτιάχνω την κλειδαριά και θυμάμαι τους Πακιστανούς όταν δούλευα ηλεκτροσυγκολλητής στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ήταν οι πρώτοι που είχαν έρθει στην Ελλάδα.
Τους έφερε ο Νιάρχος  στα τέλη του εβδομήντα για αμμοβολιστές.

Κάθε –μα ΚΑΘΕ- μορφή βίας θα παταχθεί πάραυτα!


γράφει ο γελωτοποιός

Ο κύριος Δεντριάς ήταν κατηγορηματικός: «Η βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, θα παταχθεί... Βίαια και πάραυτα.»
Στη συνέχεια ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι θα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο τηλεφωνικό κέντρο (10100, χρέωση από σταθερό 1,10 ευρώ/λεπτό) «Άμεσης Πάταξης Κάθε Μορφής Βίας», ώστε οι απανταχού ρουφιάνοι να μην παίρνουν τηλέφωνο τη Χρυσή Αυγή και χαλάνε την εικόνα της αστυνομίας μας στο εξωτερικό.


Η αρχή της πάταξης έγινε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο παγκόσμιος πρωταθλητής του kick-boxing, Μάικ «Iron» Ζαμπίδης, υπερασπιζόταν τον τίτλο του ενάντια στον πρωταθλητή Τουρκίας, Ορχάν Παμούκ.
Ο Τούρκος προπονητής, σαν είδε ότι ο αθλητής του δεν άντεχε άλλο το σφυροκόπημα του Ποντίου, τηλεφώνησε στο 10100.
Πάραυτα εισέβαλαν στο στάδιο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι περισσότεροι άντρες της πρώτης διμοιρίας μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό με κρανιοεγκεφαλικές βλάβες και πολλαπλά κατάγματα, αφού ο Ζαμπίδης δεν ήταν τόσο εύκολος στόχος, όσο οι συνταξιούχοι.

Αντιφασιστική καρέκλα στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ του μπάρμπα Γιώργη του Καρατζαφέρη

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ: Άνωση- Εθελοντές Βόλου


Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 ξεκινούν οι νέες παραγγελίες για τα ελληνικά προϊόντα: Φακές, ΦασόλιαΡεβύθιαΚόκκινα Ξερά Κρεμμύδια, Ελαιόλαδο και Ελιές.
Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ καθημερινές στα τηλέφωνα 24210-20483 και 6983633597 (6 έως 9 το απόγευμα).
Προέλευση - Τιμές Προϊόντων
- Φακές ψιλές, ξανθές Βιολογικές, (ποικιλία "Σάμος" καθαρισμένες με μηχανική διαλογή χωρίς ξένα σώματα, φετινής θερινής σοδειάς, εξαιρετικής ευκολίας βρασμού) από τα Φάρσαλα  με βεβαίωση από το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων ΒΙΟ Hellas, στην τιμή των 5 ευρώ/3 κιλά, σε συσκευασία των 3 κιλών (1,66 ευρώ/κιλό) - παραγωγός Λιακατή Μαρία.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σκούρα και "Μαύρα" τα βρήκε η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" στην Κυπαρισσία...


Να επαναλάβει ότι έγινε στην Ραφήνα επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη Κυπαρισσία. Συγκεκριμένα, μέλη της συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου γίνεται αυτές τις ημέρες το ετήσιο πανηγύρι φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών και ειδικότερα των...εγχρώμων. Όταν δε, προσπάθησαν να επαναλάβουν σκηνές τις Ραφήνας καταστρέφοντας τους πάγκους με τα μικροεμπορεύματα, ήταν άμεση η αντίδραση (των μεταναστών) που τους έτρεψαν στην κυριολεξία σε φυγή. Για την αποφυγή τυχών επισοδίων έχει αναπτυχθεί στην πόλη μονάδα των ΜΑΤ.

Νωρίτερα κλιμάκιο της τοπικής αστυνομίας έκανε επιτόπιο έλεγχο (θέλοντας να κάνει αισθητή την παρουσία της και έχοντας το νου στην Ραφήνα) παραμερίζοντας τα εμπορεύματα από το δρόμο για να μην "εμποδίζουν" προκαλώντας την αγανάκτηση των συμμετεχόντων εμπόρων.


πηγή

Τώρα τους δίνουν και όπλα

 Όπλα στα χέρια των βουλευτών της Χρυσ Αυγής

















Ομαδικές αιτήσεις για άδεια οπλοφορίας έκαναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος, με την προϋπόθεση ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής", συνολικά 15 από τους 18 εκλεγμένους στη Βουλή Χρυσαυγίτες πέρασαν το κατώφλι των αστυνομικών υπηρεσιών για να ζητήσουν άδειες οπλοφορίας.

Ποιοί ακριβώς είναι θαμμένοι στην πηγάδα του Μελιγαλά;

Αναδημοσίευση τμήματος παλαιότερου αφιερώματος του Ιού.
Γιατί η μάχη για την ιστορία μας είναι στην καρδιά της αντιφασιστικής δράσης



Η διακριτική αποσιώπηση της ταυτότητας των νεκρών αποτελεί συστατικό στοιχείο των «μνημοσύνων» του Μελιγαλά ήδη από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και συνδέεται με τη γενικότερη στρατηγική βάσει της οποίας επιχειρήθηκε στη χώρα μας η «δικαίωση» του ένοπλου δωσιλογισμού.

Ζητιανεύοντας στους Παραολυμπιακούς






Μια εκπληκτική ιστορία δύο συμμετεχόντων στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου από την Γκάμπια. Η ανύπαντρη μητέρα που ζει ζητιανεύοντας, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η σημασία των Αγώνων.

Η Ισάτου Νιάνγκ είναι ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών από τη Γκάμπια, καθηλωμένη σε αναπηρική πολυθρόνα. Μπορεί να βρέθηκε στο Λονδίνο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πίσω στη χώρα της αναγκάζεται να ζητιανεύει για να ζήσει

Το μέσο εισόδημα στη μικρή χώρα της Δυτικής Αφρικής είναι 1.2000 λίρες το χρόνο, δηλαδή 23 λίρες την ημέρα. Η Νιάνγκ, ζητιανεύοντας βγάζει 10 λίρες την εβδομάδα, δηλαδή δύο λίρες την ημέρα. Με αυτά τα χρήματα ζει η ίδια και τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Ελληνικά βότανα, μοναδικά φάρμακα


votana farmaka
Η χρήση των βοτάνων ως φαρμάκων έχει τις ρίζες της στο βαθύ παρελθόν και ξεκινά μαζί με την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη. Πρόκειται μάλιστα για μια πρακτική που συνεχίστηκε μέχρι πολύ πρόσφατα, όταν η φαρμακοβιομηχανία άρχισε να παρασκευάζει χημικά φάρμακα για να αντικαταστήσει τη βαλεριάνα, την μπελαντόνα, τη μαντζουράνα και πολλά άλλα βότανα,
που όμως τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να ξανακερδίζουν το ενδιαφέρον, όχι μόνο των απλών ανθρώπων, αλλά και των επιστημόνων, που αναζητούν τις θεραπευτικές τους δυνάμεις που είχαν επισημάνει τόσο οι αρχαίοι Έλληνες όσο και πολλοί γιατροί αργότερα. Σήμερα, περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί αποκλειστικά φαρμακευτικά φυτά, ενώ περίπου το 50% των φαρμάκων έχουν ως βάση κάποια φυσική ουσία. Στα όσα ακολουθούν ξαναβρίσκουμε τα ελληνικά φαρμακευτικά βότανα, όχι βέβαια με την πρόθεση να αντικαταστήσουν τον γιατρό ή τη φαρμακευτική αγωγή, που ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε, αλλά με τη διάθεση να δημιουργήσουν ένα μικρό φυσικό φαρμακείο στο σπίτι μας για ήπιες διαταραχές. 

 Οδηγίες χρήσης