ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τραπεζίτης για τη σωτηρία του “έθνους”! Αυτοί δηλαδή που χρεοκόπησαν την ανθρωπότητα!

Είναι σχεδόν άγνωστη ποια είναι η “μεγαλειώδης” συνεισφορά του νέου πρωθυπουργού που διατείνονται τα ΜΜΕ. Το γεγονός ότι ήταν άμισθος οικονομικός σύμβουλος του GAP κι όλη η κατάσταση έφτασε στη χρεοκοπία, είναι οι χειρότερες περγαμηνές του. Εφόσον ισχύει το λαϊκό γνωμικό “πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι”, o LouPap είναι η αδελφή ψυχή του ευρωπαϊκου καπιταλιστικού οικοδομήματος, η λύση που επέβαλε το σύμφωνο της 27ης Οκτωβρίου, όταν ο GAP δεν κούρεψε μόνο το χρέος αλλά κρέμασε και τα παπούτσια του στα αποδυτήρια κι έκατσε στο πάγκο.
Η “εθνική” τους συναίνεση έχει να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη της ανεργίας και την κονωνική οργή που θα γνωρίσει νέους δρόμους αναζητώντας διέξοδο στο απόλυτο αστικό αδιέξοδο.
Αποτελεί τραγελαφικό το γεγονός ότι ένας επικεφαλής της επιτήρησης των ελληνικών τραπεζών και μετά αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, καλείται να σώσει το έθνος και τη χώρα, όταν ο τραπεζικός και χρηματιστηριακός κλάδος, η υψηλότερη έκφραση της κυριαρχίας του κεφαλαίου σε όλες τις σφαίρες της ανθρώπινης δραστηριότητας, μπαίνει επικεφαλής του ξεφτιλισμένου ελληνικού αστικού πολιτικού συστήματος για να εφαρμόσει σε κάτι το οποίο διαφωνούσε, δηλ. το μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους, όταν η Ιταλία βυθίζεται στην ελληνική τραγωδία και Γαλλία αρχίζει να ζει το δικό της δράμα.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Λεφτεριά στη Παρίσαινα, κάτω τα χέρια σας!


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη ζαγορά πηλίου, αύριο Πέμπτη 10/11 στις 9.00 (στην εξ αναβολής εκδίκαση της υπόθεσης του “αδικήματος” της ελεύθερης κατασκήνωσης)
Στις 28 Αυγούστου 2008 στην παραλία της Παρίσαινας του Χορευτού Πηλίου ομάδα αστυνομικών απ’το Α.Τ. Ζαγοράς πλαισιωμένη από συναδέλφους τους από Βόλο, αποτελούμενη από 12 (!!) άτομα, πραγματοποίησαν έφοδο προκειμένου να ελέγξουν και να επιδώσουν κλήσεις για δίκη με την κατηγορία της διανυκτέρευσης στον αιγιαλό.  Όπως συνήθως κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, κατέφτασαν πρωί-πρωί λίγο μετά την ανατολή του ήλιου και κατάφεραν να πάρουν τα στοιχεία ταυτότητας από πάνω από 10 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι με το πρόσχημα της «εξακρίβωσης» αφού δεν είχε σκηνή.
Σχεδόν ένα μήνα μετά, το ίδιο ζευγάρι καθώς φωτογράφιζε το πλημμυρισμένο ρέμα (που ο τέως δήμαρχος Ζαγοράς Κ. Λάσκος προσπάθησε να μετατρέψει σε τσιμεντόδρομο για ΙΧ) απ’τις αλλεπάλληλες έντονες βροχές που είχαν προηγηθεί, δέχτηκαν επίθεση απ΄τον τέως δήμαρχο, ο οποίος τους προπηλάκισε με μια μπετόβεργα-σούβλα, φωνάζοντας «φύγετε απ΄την παραλία μου», «τον τόπο μου», κλπ.

Βία στη βία της κοινωνίας


 Η 17η Νοεμβρίου είναι κοντά. Πολύ κοντά. Τόσο όσο η νέα πολιτειακή εκτροπή που συμβαίνει τώρα. Και είναι εκτροπή μεγάλου μεγέθους. Το όλο επικοινωνιακό περιτύλιγμα που έχει, ξεκινώντας από την "απειλή"δημοψηφίσματος και φτάνοντας στο "θρίλερ" τηςεπιλογής πρωθυπουργού, είναι απλώς μια ρελάνς στην28η Οκτωβρίου.Το σύστημα αντιδρά και αποκαλύπτει τα χαρτιά του κλιμακώνοντας, προσπαθεί τουλάχιστον, τον τρόμο. Η βία που θα απλωθεί στην Ελληνική κοινωνία δεν θα έχει προηγούμενο, και αυτό θα γίνει σε πολύ μικρό χρόνο και σε μεγάλη κλίμακα. Δεν κινδυνολογώ, ούτε προτρέπω. Προσπαθώ να εξετάσω τα δεδομένα που έχουν προκύψει, να εκτιμήσω τις δηλώσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό και ψυχανεμίζομαι τον απλό άνθρωπο, δηλαδή σαν εμένα - και εμένα.
Θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση. Ο άνθρωπος λειτουργεί συναισθηματικά. Δηλαδή το ψυχολογικό όργανο προσλαμβάνει τα ερεθίσματα και το υποσυνείδητο τα φιλτράρει, τα ταξινομεί και τα μεταφράζει σε συναίσθημα, σύμφωνα με την προσωπικότητα του καθενός μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ.Ψ.

Η στοχοποιηση του συντροφου Μακη Ψωμιαδη απο τα σκυλια της εξουσιας καλα κρατει...Σε διαστημα 2 μηνων ο συντροφος συλλαμβανεται για δευτερη φορα (σημερα συνελληφθει στη Μακεδονια) με ενα σαθρο και διατρητο κατηγορητηριο.Ειναι σαφες οτι η διωξη του Μ. ειναι πολιτικη και αποσκοπει στην τρομοκρατηση καθε εν δυναμει "τρομοκρατη" και επαναστατημενου ατομου.Καθε ανθρωπου που αντιστεκεται στην εξουσια και το συστημα τους.

Εμεις οι φιλοι και συντροφοι του Μ. το μονο που εχουμε να δηλωσουμε ειναι οτι στεκομαστε αλληλεγγυοι στο συντροφο μας και οτι τον περιμενουμε συντομα και παλι διπλα μας στις πορειες,στις συνελευσεις,στις συγκρουσεις...

ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΚΗ ΨΩΜΜΙΑΔΗ.


ΥΓ.Το αφισακι κολλιεται ηδη στους τοιχους των εξαρχειων απο τη Συνελευση για την Αλληλεγγυη στο συντροφο Μακη.

http://indymediatrolls.blogspot.com

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κιβωτός


Ένας άγνωστος ιός έχει καταστρέψει το σύνολο σχεδόν του ανθρώπινου πληθυσμού. Οι εναπομείναντες διασωθέντες, ανυποψίαστοι για την αληθινή φύση του ιου, κινούνται προς τη θάλασσα.
Μέσα σε μεγάλα πλοία, ξεκινούν ένα ταξίδι σε αναζήτηση ακατοίκητης, αμόλυντης στεριάς. Ξεκινάει, έτσι, η μεγάλη έξοδος... καθοδηγούμενη από έναν άνθρωπο...
Ένα ταξίδι επιστημονικής φαντασίας (και όχι μόνο), από τον Πολωνό σκηνοθέτη και βραβευμένο ανιματέρ ειδικών εφέ, Grzegorz Jonkajtys.
Παραγωγή: Grzegorz Jonkajtys, Marcin Kobylecki
Συμπαραγωγοί: Piotr Sikora, Jaroslaw Sawko (Platige Image)






ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ...ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ

Βουλή των πιθήκων..


wonderjlawwall.

Παπαποιός;


Νομίζω ότι αφού έτσι κι αλλιώς ο Λουκάς Παπαδήμος, που λένε ότι θα γίνει πρωθυπουργός, θα κάνει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα με τον Γιώργο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει ο πρωθυπουργός. Άλλωστε ο Γιωργάκης και καλώς καμωμένα μας είπε ότι τα έκανε όλα για την σωτηρία της πατρίδας και ψήφο εμπιστοσύνης πήρε. Γιατί να φύγει λοιπόν; Αν επιμένουν οι αγορές ας περάσουμε έστω σε μια δημιουργική σύνθεση των δύο προσώπων. Για σύνθεση της πολιτικής τους δεν θα χρειαστεί να κουραστούμε. Οι τραπεζίτες κυβερνάγανε μέσω πολιτικών, οι τραπεζίτες θα κυβερνάνε, μέσω τραπεζιτών. Ο παρονομαστής είναι κοινός. Μιας και περάσαμε λοιπόν στην εποχή των πρωθυπουργών του σωλήνα, συνέθεσα κι εγώ έναν να προτείνω…

To Έγγραφο Υποταγής της Συνόδου – άρθρo 27: ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!


To Εγγραφο Υποταγής της Συνόδου, άρθρα 13-14 : «Η Ελλάδα δεσμεύει μελλοντικές ταμειακές ροές … ή άλλα έσοδα..»
To Εγγραφο Υποταγής της Συνόδου. Γιατί μετέφρασαν τις «εγγυήσεις» στο ηπιότερο «ασφάλεια» – To Εγγραφο Υποταγής της Συνόδου, άρθρo 27 – ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !
H ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ! ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ! ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ!
27. Συμφωνούμε επίσης ότι διασφαλίζεται στενότερη παρακολούθηση και περαιτέρω επιβολή της νομοθεσίας με τους εξής τρόπους :
α. για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ στα οποία εφαρμόζεται διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα μπορούν να εξετάζουν τα σχέδια εθνικών προϋπολογισμών και μέτρα για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και να γνωμοδοτούν επ’ αυτών πριν από την έγκρισή τους από τα αντίστοιχα εθνικά κοινοβούλια. Επιπλέον, η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εκτέλεση των προϋπολογισμών και, εάν απαιτείται, θα προτείνει τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του έτους:
β. στην περίπτωση αποκλίσεων κατά την εφαρμογή προγράμματος προσαρμογής, θα εφαρμόζεται στενότερη παρακολούθηση και συντονισμός της εφαρμογής του.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Δέκα Εσπερινοί Εκβιασμοί



κάντε ΚΛΙΚ πάνω στην εικόνα για μεγένθυση

(φωτογραφία από okolostismaimous.blogspot.com)
Περίληψη του έργου:



-ή δέχεστε μείωση μισθών ή επιστρέφουμε στη δραχμή

ή δέχεστε τις απολύσεις ή επιστρέφουμε στη δραχμή


ή δέχεστε μείωση συντάξεων ή επιστρέφουμε στη δραχμή

ή δέχεστε αύξηση ορίου ηλικίας ή επιστρέφουμε στη δραχμή
-ή υπογράφουμε τπ Μνημόνιο ή δεν θα πληρωθείτε

-ή υπογράφουμε το Μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπούμε

ή πληρώνετε τα χαράτσια ή επιστρέφουμε στη δραχμή

ή δέχεστε το άρθρο 37 ή χρεωκοπούμε
Λεφτά υπάρχουν έως τις 15 Οκτώβρη, 21 Νοέμβρη, 15 Δεκέμβρη
-ή υπογράφουμε τη συνθήκη ή μας διώχνουν από την ΟΝΕ
-----------------

Φυσικά και έχω δεί το έργο, πολλές φορές. Όσες φορές και να το είδα όμως κάποιες απορίες μου μείναν.. Θα αναφέρω δύο μόνον.

1. Αν χθές το ταμείο είχε 700 εκατομμύρια, όπως είπε ο Μπένυ στη Βουλή και αν στις 15 Δεκέμβρη έχει να πληρώσει σε μισθούς και συντάξεις 3 δίς, και αν τέλος υποθέσουμε ότι μέχρι τις 15 Δεκέμβρη τα έσοδα θα είναι τουλάχιστον 6 δίς, τότε γιατί κινδυνεύουν να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ;

2. Πως μπορούν να μας βγάλουν από το ΕΥΡΩ άραγε ; Νομικά αυτό δεν γίνεται, το παραδέχθηκε και ο Μπένυ στη Βουλή. Είπε όμως ότι μπορούν να μας διώξουν με το να μην μας δόσουν την επόμενη και τις μεθεπόμενες δόσεις (με τις οποίες θα πληρώσουμε τα δανεικά τους). Ποιό είναι το πρόβλημα τότε ; Δεν θα έχουμε έναν καλό και σοβαρό λόγο να τους πούμε άντε στε στο διάολο και ελάτε να πάρετε τα ..μαλακά μας ;




Μπλουζάκια για όλα τα γούστα!!!!


BOΛOΣ: Τι θα δούμε με τη κυβέρνηση σωτηρίας; Τον ΜΑΤατζή της Πειραματικής Σκηνής


 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    Για ακόμα μία χρονιά η Πειραματική Σκηνή έρχεται δημιουργική και αισιόδοξη,  παρουσιάζοντας μια σειρά από απολαυστικά στιγμιότυπα και σκηνές, με μαστοριά δεμένα μεταξύ τους, σκορπίζοντας το χαμόγελο που τόσο στερούμαστε από τη στιγμή που σαν λαός βρεθήκαμε καταμεσής στην καταιγίδα . Ακροβατώντας ανάμεσα στο αστείο και στο γελοίο, το καθημερινό και την υπερβολή, μας ταξιδεύει σε μία άγνωστη χώρα, που αντίθετα με όσα συμβαίνουν κομπάζει πως «ευημερεί». Οι πολίτες της, φιγούρες τόσο γνώριμες σε μας, ο διεφθαρμένος πολιτικός παράγοντας, ο έφορος-κλέφτης, ο αστυνόμος-τιμωρός, ο νομοταγής πολίτης, ο μετανάστης, οι υπερήλικές που ονειρεύονται τη σύνταξη, ο εξαθλιωμένος που ψάχνει θησαυρό στα σκουπίδια, η προσωποποιημένη τρέλα. Σ’ αυτή την παράξενη χώρα, σε έναν χρόνο φανταστικό, δεν φοβάται να καταγγείλει και να καταδικάσει τη διαφθορά των ηθών, τα σκάνδαλα και την απληστία, σκύβοντας ταυτόχρονα με συγκατάβαση και κατανόηση στα προβλήματα του απλού, ταλαιπωρημένου φορολογούμενου πολίτη.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, επιλογή  κειμένων  Έφη Σταυροθεοδώρου, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Συνοδή Φουκαλά.
Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Σπύρος Χαλκιάς, Αντώνης Μαραγκάκης, Ελένη Μπακίρη,  Θεοδώρα Νονόγλου, Γεωργία Ζορμπά.
Οι παραστάσεις δίνονται στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» κάθε  Παρασκευή,   Σάββατο και Κυριακή  στις  9.00 μ .μ

Η παράσταση γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.
ΣΤΑΔΙΟΥ-ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΗΛ. 6977785852   

Αγγελος Σκορδίλης R.I.P.


«Εσβησε» στα 52 ο ρόκερ Αγγελος Σκορδίλης

απο enet.gr
Στις γειτονιές των αγγέλων ταξιδεύει από το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, ο Αγγελος Σκορδίλης, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της ροκ στην Ελλάδα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών.
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ σε όσους γνώριζαν τον ίδιο και το έργο του. Ο Άγγελος Σκορδίλης ήταν όχι μόνον ένας εξαιρετικός κιθαρίστας αλλά και ένας σημαντικός ροκ τροβαδούρος.
Η χρονιά που τον έκανε ιδιαίτερα γνωστό ήταν το 1986. Τότε, είχε συνεργαστεί στην ταινία «Νοκ άουτ», όπου τραγούδησε το «Μην κλαις για μένα Ελλάδα» των Παύλου Τάσιου και Γιώργου Χατζηνάσιου. Στην ίδια δουλειά συνεργάστηκαν  τότε και οι  αείμνηστοι Παύλος Σιδηρόπουλος και Βλάσσης Μπονάτσος.
Την ίδια χρόνια κυκλοφόρησε και ο δίσκος  «Στο δρόμο για την Ιθάκη», ενάντια στα ναρκωτικά, όπου συμμετείχε με το τραγούδι του: «Φευγάτη». Εξω από συμβάσεις και δεσμεύσεις, ευαίσθητος και ρομαντικός, ο Αγγελος Σκορδίλης ήταν γνήσιος εκφραστής πόθων και συναισθημάτων.
Ταξίδευε τους ακροατές του σε εξαίσιους ροκ ήχους, αποδίδοντας από κλασικά ροκ τραγούδια μέχρι ρεμπέτικα. Τα οχτώ τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν τακτικός επισκέπτης των Χανίων στα οποία έδινε συναυλίες.

Τα καζανάρια πήραν φωτιά. Παραγωγή τσίπουρου στο Δαμάσι

φωτοαφιέρωμα από larissanet.gr

Επίπονη και επίμονη διαδικασία το βράσιμο τσίπουρου στα καζαναριά

Ευρώ, δραχμή και "κομμουνισμός": Από τον 'Αρη Βελουχιώτη στο Μνημόνιο





Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Παραδοσιακά, οι καλύτεροι «δείκτες», «βαρόμετρα» επικείμενης ρήξης στην Ελλάδα είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και το ΚΚΕ. Με το ανατριχιαστικό, ιστορικό «ανάγνωσμα» για το Μνημόνιο, που δημοσίευσε το «Βήμα», αφενός παίρνει τις αποστάσεις του από την πολιτική αυτή, που υποστήριξε φανατικά μέχρι πρότινος, αφετέρου γράφει εκ των προτέρων τον «επικήδειο» του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Περισσός, από την άλλη, έχει αλάνθαστο ένστικτο που τον ειδοποιεί (και τον τρομοκρατεί) ότι πλησιάζουμε σε κάποιας μορφής «επαναστατική» κρίση. Πιθανώς πλησιάζουμε, γιατί δεν αφέθηκε άλλη οδός σωτηρίας στον ελληνικό λαό, παρόλο που, φυσικά, δεν μπορούμε να προδικάσουμε χρόνο και μορφή. Η ελληνική οικονομία υφίσταται την ίδια πολιτική που εφήρμοσε στη Γερμανία ο Καγκελλάριος Μπρούνινγκ, οδηγώντας στον Χίτλερ. Οι ρυθμοί πτώσης είναι ταχύτεροι από αυτούς της Βαϊμάρης. Τον χειμώνα, στα μεγάλα αστικά κέντρα, κινδυνεύουμε όχι από φτώχεια, αλλά από πείνα. 

ΚΕΝΟΒΟΥΛΙΟ



Αυτή η εβδομάδα ήταν μια τέλεια παράσταση από το θέατρο του παραλόγου. Ο περιοδεύων θίασος εντυπωσίασε με την συνέπειά του στο να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις προς τέρψη των ΜΜΕ. Ο ΓΑΠ κάνει δήλωση για δημοψήφισμα. Μετά το παίρνει πίσω, αφού έχει αναγκαστεί να γίνει ο καρπαζοεισπράκτορας των G20 και να τον κράζουν ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Παρουσιάζει το δημοψήφισμα ως τέχνασμα για να δεχτεί ο Σαμαράς την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Από την άλλη η ΝΔ, ξεσκεπάζεται, τουλάχιστον σ’ αυτούς που είχαν πρόθεση να την εμπιστευτούν (αν και δοκιμασμένη και αποτυχημένη), καθώς πετάει το αντιμνημονιακό προσωπείο, υποστηρίζοντας ανοιχτά την νέα δανειακή σύμβαση.