ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μία άποψη: Δραχμή; “Όχι, δεν έχει έρθει αυτή η ώρα, όσο υπάρχει το ευρώ”.(του Γιάννη Βαρουφάκη)


[...] Ευρώ-δρυός πεσούσης, πολλοί είναι εκείνοι που τείνουν στο λογικοφανές συμπέρασμα: Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει. Αν η κατάρρευση του ευρώ είναι σχεδόν αναπόφευκτη, και δεδομένου ότι το ισχυρό ευρώ συνθλίβει την ασθενική ελληνική οικονομία, μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα; Επιστρέψτε μου να απαντήσω άμεσα και κατηγορηματικά: Όχι, δεν έχει έρθει αυτή η ώρα! Και δεν θα έρθει όσο υπάρχει το ευρώ. [...]

Του Γιάννη Βαρουφάκη

Το ευρώ πεθαίνει. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πολλές φορές και δεν χρειάζεται να τους επανα-εξηγήσουμε εδώ (για όσους χρειάζονται επανάληψη, βλ. εδώ για μια παλιότερη εξήγηση και εδώ για μια slow motion περιγραφή της αποδόμησης της ευρωζώνης – μια διαδικασία που μπήκε στην τελική ευθεία με την ανόητη 21η Ιουλίου και την ακόμα πιο ανόητη 26η Οκτωβρίου – βλ. το σχετικό παράρτημα).

 Ευρώ-δρυός πεσούσης, πολλοί είναι εκείνοι που τείνουν στο λογικοφανές συμπέρασμα: Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει. Αν η κατάρρευση του ευρώ είναι σχεδόν αναπόφευκτη, και δεδομένου ότι το ισχυρό ευρώ συνθλίβει την ασθενική ελληνική οικονομία, μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα; Επιστρέψτε μου να απαντήσω άμεσα και κατηγορηματικά: Όχι, δεν έχει έρθει αυτή η ώρα! Και δεν θα έρθει όσο υπάρχει το ευρώ.

Νίκος Γόδας: ένας Θρυλικός ήρωας

Σαν σήμερα πριν από 63 χρόνια εκτελέστηκε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα και το λευκό σορτσάκι, ο Νίκος Γόδας.
Ο Νίκος Γόδας πολέμησε τους Γερμανούς κατακτητές στην Ηλεκτρική και στην Ανάσταση στο Κερατσίνι, στην Κοκκινιά, στο Πέραμα με θάρρος και αυταπάρνηση.

Με ακόμη μεγαλύτερο θάρρος και με ολυμπιακή υπερηφάνεια αντιμετώπισε το εκτελεστικό απόσπασμα και τον θάνατο, υποχρεώνοντας ακόμη και τους εχθρούς του να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Μπάλα στα χρόνια του πολέμου

Η ομάδα του Ολυμπιακού, έχοντας ξεκινήσει ιδιαίτερα δυναμικά το πειραϊκό πρωτάθλημα (7-0 τον Κεραμεικό, 2-0 τον Εθνικό και 4-0 τη Θύελλα) ετοιμαζόταν να πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, θέλοντας να σπάσει την κυριαρχία της ΑΕΚ που είχε πάρει τους δύο τελευταίους τίτλους.

Στις 27 Οκτωβρίου 1940 οι περισσότεροι παίκτες των ερυθρολεύκων πήγαν στην Πάτρα για να παίξουν με τη μικτή Πειραιά εναντίον της μικτής Πάτρας, για το πρωτάθλημα πόλεων. Τελικά δεν πρόλαβαν όχι μόνο να παίξουν αλλά ούτε καν να γυρίσουν στο σπίτι τους, αφού ξεκίνησε ο πόλεμος. Μάλιστα και από την οικογένεια του Ολυμπιακού χάθηκαν παίκτες σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια και αργότερα στα Δεκεμβριανά. Ο Στέλιος Αναματέρος στη μάχη των Εξαρχείων το Δεκέμβριο του 1944 και ο Νίκος Γόδας.

Ο ήρωας Νίκος Γόδας

Η περίπτωση μάλιστα του Νίκου Γόδα είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές. Ο άσος των Πειραιωτών, στους οποίους μάλιστα πήρε μεταγραφή μέσα στην καρδιά του πολέμου, ήταν μέλος του 5ου επίλεκτου λόχου του ΕΛΑΣ στην Κοκκινιά και ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης, δεν έχανε κανέναν αγώνα, από αυτούς που δίνουν οι άνθρωποι για την ίδια τη ζωή και όχι ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Το 1942 και 1943, έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Χριστουγέννων (5-2) ενώ πλέον είχε γίνει λοχαγός. Δεν έχανε το χιούμορ του ούτε στις δύσκολες ώρες, όπως μια μάχη με τους Αγγλους σε ένα νεκροταφείο, στα Δεκεμβριανά.

"Είμαστε προνομιούχοι, γιατί αν σκοτωθούμε τώρα, θα θαφτούμε σε κανονικό μνήμα", είπε στον φίλο του Σταμάτη Σκούρτη, ο οποίος τα διηγήθηκε μέσα από το βιβλίο του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η τότε διοίκηση του Ολυμπιακού δεν τον βοήθησε όσο μπορούσε για να τον βγάλει από τη φυλακή, όπως είχε κάνει η ΑΕΚ για πολλούς παίκτες της.

Η τελευταία του επιθυμία

Στις 19 Νοεμβρίου του 1948 ο Νίκος Γόδας, οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα μπροστά στο λιμάνι της Κέρκυρας και στο νησάκι Λαζαρέτο. Η τελευταία του επιθυμία, που έγινε και πραγματικότητα, ήταν να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, λίγο πριν την εκτέλεση!

Από τους μεγαλύτερους μαχητές, είχε πάρει μέρος σε όλες τις σημαντικές μάχες εκείνης της εποχής, ενώ λέγεται ότι από τα πυροβολεία στο όρος Αιγάλεω είχε καταφέρει να καταρρίψει ένα γερμανικό αεροπλάνο.

Συμπαράσταση στο βοηθό σκηνοθέτη που απολύθηκε από το Mega!

Απολύθηκε ο βοηθός σκηνοθέτης του κεντρικού δελτίου προπαγάνδας του Mega, με τη δικαιολογία ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για το «λάθος» να προβληθούν πλάνα από τις διαδηλώσεις του καλοκαιριού στο βίντεο για την πορεία του Πολυτεχνείου.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον σύντροφο σκηνοθέτη -όπως και σε κάθε προλετάριο- και ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψή του με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας γιατί είναι υποχρεωμένος να δουλεύει μέσα στο βούρκο του Mega.
Παράλληλα, ζητάμε να απολυθούν από το Mega όλα τα σιχαμένα παπαγαλάκια και να εξοριστούν στη Γη του Πυρός.
Τέλος, ζητάμε να επιστραφούν στους Έλληνες πολίτες οι δημόσιες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες και να μπουν στη φυλακή -ισόβια- οι νταβατζήδες «ιδιοκτήτες» τους.
(Το βίντεο που έγινε αφορμή να απολυθεί ο σύντροφος βοηθός σκηνοθέτης.)

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Φωτογραφικό αφιέρωμα στην 38η επέτειο του Πολυτεχνείου


Λήψη φωτογραφιών από Δημήτρη Β. Γερονίκο στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των ημερών 16 και 17 Νοέμβρη 2011.
Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στους αγωνιστές της ελευθερίας ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών.










Η μόδα των... συλλήψεων μεγαλοοφειλετών

Οι συλλήψεις των επιχειρηματιών για καθυστερημένες οφειλές προς την εφορία ήλθε σε μια εποχή που η χώρα περνάει τις χειρότερες μέρες της.

Η μεγάλη απορία του κόσμου είναι, γιατί τώρα;

Τι σημαίνει η διαπόμπευση ανθρώπων που δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους, και κακώς λέω εγώ. Η αναστροφή της νοοτροπίας δηλαδή της αποφυγής πληρωμής στο δημόσιο, πιστεύουν οι κυρίαρχοι επικοινωνιολόγοι του παιχνιδιού στην κυβέρνηση που απήλθε θα επιτευχθεί; Αλλά με κεκτημένη ταχύτητα θα συνεχίσουν τις συλλήψεις και με την νέα κυβερνητική σύνθεση.

Ο κατάλογος των οφειλετών του δημοσίου που...γυρίζει από συρτάρι σε συρτάρι δεν ενεργοποίησε αστραπιαία τις συλλήψεις αλλά όπως φαίνεται είναι αντικείμενο συναλλαγής ποιους θα συλλάβουμε και ποιους θα προσπεράσουμε.

Η κοινωνική συνοχή σφυρηλατείται από το αίσθημα του δικαίου, ότι δηλαδή ο νόμος δεν χαρίζεται σε κανένα όσο ψηλά και αν ευρίσκεται κάποιος. Πράγμα που δεν είδαμε από τους βουλευτές και υπουργούς γιατί αμνήστευσαν τον εαυτό τους. Φυσικά η διάκριση των εξουσιών έχει ατονήσει από χρόνια τώρα και η δικαστική εξουσία παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις έχει υποταχθεί στις εκάστοτε κυβερνητικές ορέξεις.

«Αναμνήσεις από τα μπουρδέλα της δεκαετίας του ’50».

Οταν το σώμα γερνάει, η μνήμη ξυπνάει ανέξοδα. Η δεκαετία του ’50, που όπως φαίνεται ξαναγυρνάμε εκεί, είναι το πεδίο όπου ακούγεται η φωνή «Μνήμη θυμήσου και αφηγήσου». Ενα ολίγων σελίδων βιβλίο, με τον παιχνιδιάρικο τίτλο «Μπουρδελολογίες» και με διπλούς υπότιτλους. 
Πού είναι  η ερημιά; Μέσα ή έξω από τα «σπίτια»; Πάντως,  ο σκύλος την επιτείνει
http://topaliatzidiko.blogspot.com
Πού είναι η ερημιά; Μέσα ή έξω από τα «σπίτια»; Πάντως, ο σκύλος την επιτείνει  Του εξωφύλλου: «Αναμνήσεις από τα μπουρδέλα της δεκαετίας του ’50». Και της πέμπτης σελίδας: «Ηδυπαθήματα. Ιστορικά ενθυμήματα και νεανικά παραπατήματα».
Συγγραφέας του, ένας σύγχρονος σατιρικός, αγκαλιασμένος με το παρελθόν του, ο οποίος «βρίσκεται ήδη στα τρίτα -ήντα της ηλικίας του», όπως προτιμά να μιλάει για την ηλικία του, ο Γιώργος Α. Κουρμούσης. Ενας καθωσπρέπει κύριος, χωρίς τίποτα επάνω του το δαιμονικόν και το ανήθικον. Μόνον ολίγον κερδοσκόπος της χαμένης μπουρδελότσαρκας των φοιτητικών του χρόνων, όταν ακόμη τα μπουρδέλα ήταν η κομμουνιστική διεθνής των πορνών στην πράξη, όταν, δηλαδή, λειτουργούσαν με όρους κοινοβίου.
Φτώχεια

Η επόμενη πιθανή δικαιολογία...

O Ροναλντίνιο στον Παναθηναϊκό!


Ένα όνομα που θα κάνει πάταγο είχε προ-προαναγγείλει ο Βλάσης Τσάκαςενώ στη συνέχεια προανήγγειλε ότι αυτός θα είναι ο Ronaldinho! Το Κουρκούτι σας αποκαλύπτει ότι ο Βραζιλιάνος σταρ είχε έρθει στην χώρα μας για να μιλήσει με τον Ηρακλειώτη μέλλοντα παράγοντα του Παναθηναϊκού, και σας παραθέτει την φωτογραφία από την άφιξη:

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το νόημα των λέξεων


Τις μέρες που περνάμε όπως είναι φυσικό οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Εδώ και μήνες έχουμε πάθει overdose από διάφορους πατριώτες που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο γιατί θέλουν σώνει και καλά να σώσουν την χώρα. Και δεν πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να συμφωνεί και η χώρα για κάτι τέτοιο. Βέβαια το τι θέλουν να σώσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι το καταλαβαίνουν πια…
Διασκευή από την αφίσα της ταινίας του Μichael Μoore “Capitalism a love story”. Πόσο ίδια είναι η απάτη σε όλες τις χώρες…

"ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ- ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ" Το συνθημα των κατοικων του Χολαργου στο μπλοκο της ομιλιας Αδωνι και λοιπου συρφετου


Κλειστός ο κεντρικός δρόμος του Χολαργού από μέλη αριστερών οργανώσεων.

 Ο κόσμος συγκεντρώνεται σταδιακά έξω από το δημαρχείο που περιφρουρείται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.Το Δημαρχειο περικυκλωμενο απο πολυ νωρις απο δυναμεις ΜΑΤ για να προστατευσουν τον "υπουργο".
Αυτη η ειδηση πριν λιγο καιρο θα μπορουσε να ειναι μια φαρσα ας πουμε της Ελληνοφρενειας η του τζιμακου η ξερω γω τι....
Αλλα η ατολμια και ο ραγιαδισμος αυτου του λαου καναν τη φαρσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Και αν δεν ξυπνησουμε γρηγορα απο τον ληθαργο θα δουμε πολυ συντομα αυτα που σιγουρα συζητουν πισω απο τις
κλειστες πορτες...Να δεις τι σουχω για μετα...κοροιδο λαε


 http://anarhogatoulis.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ MEGA ΕΔΕΙΞΕ ΠΛΑΝΑ ΜΑΪΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΜ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΡ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ???

Από email σε email σε κινήματα πολιτών και επιτροπές πόλης, στα κοινωνικά δίκτυα και άλλες ιστοσελίδες διακινείται και επικοινωνείται η επιλογή του Mega να διανθίσει το ρεπορτάζ της πορείας του Πολυτεχνείου με πλάνα από τις συγκρούσεις του Καλοκαιριού. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην TV. Μόνο που τώρα οι πολίτες παρακολουθούν και είναι πια πολλοί αυτοί που κατεβαίνουν στο δρόμο. Και επειδή δεν κοιτάζουν απλώς τη ζωή από το γυαλί με τα μάτια των τηλε-σχολιαστών αλλά τη βλέπουν μπροστά τους, τα "κόλπα" της τηλεόρασης γίνεται αμέσως κατανοητά. Φυσικά το κανάλι χάνει σε αξιοπιστία αφού το μήνυμα μιλά για "κατασκευή" αλα Όργουελ.

Το βίντεο της απάτης του Μega-Το 1984 του Όργουελ είναι τώρα!

Στο χτεσινό κεντρικό δελτίο του Μέγκα, το θέμα της πορείας εικονογροφήθηκε με πλάνα από συγκρούσεις του καλοκαιριού στην πλατεία Συντάγματος. Στο βίντεο του δελτίου η απάτη ξεκινάει στο 42:10. από Διακρίνονταν καθαρά τα πανό "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίίτη" και "Συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα", που ήταν πρώτη μούρη το καλοκαίρι, αλλά βέβαια χτες δεν υπήρχαν.

Επίσης το πλάνο είναι πρωινό, ενώ το πραγαμτικό πλάνο από χτες, που προηγείται (μάλλον από τα λουλουδάδικα), είναι πολύ πιο σκοτεινό.
Προφανώς δεν είχαν αρκετά πλάνα με δακρυγόνα και δεν είχαν εικόνες με μολότοφ, οπότε είπαν να κάνουν ένα φλας μπακ (χωρις όμως να πουν στον μαλάκα τον τηλεθεατή). Αντικειμενική πληροφόρηση στην εποχή της εθνοσωτηρίου κυβέρνησης.


Sadahzinia - Στου Γιαννη Αγιαννη την πόλη

Η διάσπαση του ΛΆΟΣ


Στα πρόθυρα της διάσπασης -ή ακόμα και της διάλυσης- βρίσκεται το ΛΆΟΣ, μετά τις βαριές κουβέντες που αντάλλαξαν ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε τα τέσσερα στελέχη του ΛΆΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση, για να τους δώσει οδηγίες.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης –και ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδινε συμβουλές στα στελέχη του ΛΆΟΣ για τη δουλειά τους στο υπουργείο-, ο Μάκης Βορίδης του είπε «Κι από πού κι ως πού, ρε Καραγκιόζη, δίνεις εσύ συμβουλές σε εμάς για το τι θα κάνουμε στο υπουργείο; Πότε ήσουν υπουργός εσύ; Πού ξέρεις από υπουργεία;».

Η "τέχνη της οργής" στους τοίχους της Αθήνας [phots]

η τεχνη της οργης στους δρομους τησ αθηνας
« Η "τέχνη της οργής" στους τοίχους της Αθήνας »
Ένα υπέροχο φωτογραφικό αφιέρωμα παρουσιάζει το περιοδικό Time από τα γκράφιτι οργής όπως τα χαρακτηρίζει που κατακλύζουν την Αθήνα. 


"Τέχνη από οργή: Τα… διαμαρτυρόμενα γκράφιτι της Αθήνας"...αυτός είναι ο τίτλος του φωτογραφικού αφιερώματος του περιοδικού Time.
 

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ-Παραβίασαν το Σύνταγμα.

Προχθές μετεωρολόγοι, σεισμολόγοι και γεωλόγοι. Χθες οικονομολόγοι. Σήμερα συνταγματολόγοι. Και αύριο… αστρολόγοι. Πότε θα γίνουμε Πολίτες, ρε γαμώτο;

● Το άρθρο 50 του Συντάγματος ορίζει τις απολύτως συγκεκριμένες και περιορισμένες αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ). Συνεπώς, ο ΠτΔ δεν μπορεί να έχει καμιά αρμοδιότητα που δεν αναφέρεται ρητά στο Σύνταγμα.

● Το άρθρο 38 του Συντάγματος δεν προβλέπει ρητά διορισμό εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού και, άρα, ο ΠτΔ δεν έχει αρμοδιότητα να διορίσει εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό. Σύμφωνα μ’ αυτό, εάν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να διορίσει πρωθυπουργό «αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία ανήκει ο απερχόμενος πρωθυπουργός».

● Το άρθρο 37 του Συντάγματος προβλέπει διορισμό εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού, μόνο εάν υπάρχει έλλειψη δεδηλωμένης στη Βουλή και μόνο εφόσον δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές εντολές. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο ΠτΔ μπορεί να επιλέξει έναν από τους προέδρους των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας. 

(Περίπτωση διορισμού του κ. Ι. Γρίβα, προέδρου του Αρείου Πάγου ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Μοναδική περίπτωση στη μεταπολιτευτική ιστορία που διορίστηκε εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός έξω από τον κύκλο των προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων, ήταν η περίπτωση του Ξενοφώντα Ζολώτα (η λεγόμενη «οικουμενική κυβέρνηση»), η οποία σχηματίστηκε κατ΄εφαρμογή του άρθρου 37, δηλαδή μετά την αποτυχία των διερευνητικών εντολών, επειδή δεν υπήρχε απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών κάποιας κοινοβουλευτικής ομάδας).

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων αναγκάστηκε να εκδώσει δήλωση για τις συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η οργάνωση εκδίδει μια τέτοια δήλωση κι αυτό δείχνει την ντροπιαστική για τη χώρα κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές. Η Επιτροπή δηλώνει αγανακτισμένη, επειδή η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται στις συστάσεις για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές, καθώς και στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών. Η περίπτωση της Ελλάδας παρουσιάζεται ως ξεχωριστή στην ετήσια έκθεση της οργάνωσης.

Όπως γράφει το enet, η Επιτροπή αναφέρει ότι από το 1993 που επισκέφθηκε για πρώτη φορά φυλακές και κρατητήρια στην Ελλάδα μέχρι και την πρόσφατη επίσκεψη της τον Ιανουάριο του 2011, η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές και στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών αντί να βελτιώνεται, γίνεται ολοένα και πιο απάνθρωπη.

«Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που μας έδωσαν οι ελληνικές αρχές στην τελευταία μας επίσκεψη ήταν αναξιόπιστα», τονίζει η Επιτροπή και αναφέρει ότι:

Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ και η εφαρμογή του στην παγκόσμια οικονομική κρίση.


Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ και η εφαρμογή του στην παγκόσμια οικονομική κρίση.


Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου, που κόντρα στην κρίση δεν έχει ανεργία και συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν όμως ότι εκεί έχουν γίνει τα μεγαλύτερα πειράματα που αφορούν την ανθρώπινη ψυχολογία και την μεταφυσική. Πάντα, βέβαια, με βιτρίνα διάφορες έρευνες μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επιστημονικών ομάδων αλλά και πάντα με συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Τον Μάιο του 1961 συνέβη το εξής απίστευτο πείραμα με τα συνταρακτικά για τις Μυστικές υπηρεσίες αποτελέσματα: Σε 100 εθελοντές, μεταξύ 30 και 50 ετών τέθηκε μεταξύ άλλων και το ερώτημα: ''Επειδή οι αριθμοί και τα χρονικά διαστήματα είναι σχετικά για κάθε άνθρωπο, θέλουμε να μας πεις εάν το διάστημα των έξι μηνών είναι μεγάλο ή μικρό για εσένα.'' Απλό το ερώτημα απλή και η απάντηση. Από τους 100 οι 76 απάντησαν ότι το διάστημα είναι μεγάλο και οι υπόλοιποι 24 ότι είναι μικρό.

Ολόκληρο το πείραμα ήταν φυσικά μια πρόφαση για να τεθεί αυτή και μόνο η ερώτηση. Και αυτό γιατί μετά το τέλος της απάντησης του καθενός που είπε ''μικρό'' η επιστημονική ομάδα του αποκάλυψε το εξής: ‘’Ξέρεις, η ομάδα μας έχει κάνει 4 φορές στο παρελθόν την ίδια ερώτηση σε αντίστοιχους με εσένα εθελοντές. Και οφείλουμε να σου πούμε ότι το 60% των εθελοντών που απάντησαν ''μικρό'' πέθαναν μέσα σε περίοδο δύο ετών.

Ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών



«Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.

Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.
Εμείς οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τότε με τα Τανκς και τώρα με τις Μπανκς (Τράπεζες)!


Η σημερινή μέρα, 17 Νοεμβρίου 2011, είναι μέρα μνήμης για την Εξέγερση του ’73, η οποία συνεχίζει να είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Το αίτημα «να φύγουν οι Αμερικανοί», παίρνει την μορφή να φύγουν οι πολυεθνικοί μηχανισμοί (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα) που με πρόσχημα την κρίση του χρηματοπιστωτικού τραπεζικού συστήματος, επιβάλλουν συνθήκες τρόμου και φτώχειας σε όλο και μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού. Τότε ήταν η χούντα των συνταγματαρχών και σήμερα είναι η χούντα των τραπεζών, η οποία επέβαλε για κυβερνήτη έναν μη εκλεγμένο τεχνοκράτη, καταλύοντας κάθε πρόσχημα της αστικής αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας».
Για ποια «δημοκρατία» όμως μιλάμε; Την «δημοκρατία» που ποτέ δεν έκανε εκ βαθέως από-χουντοποίηση, πέρα από τον περιορισμό σε κελιά-σουίτες των ηγετών της επταετίας, και συνέχισε να έχει ως κορμό τον ίδιο χουντικό μηχανισμό. Την «δημοκρατία» της ατιμωρησίας των υπουργών και βασανιστών, που συνεχίζει με συνέπεια την ίδια μέθοδο ως τις μέρες μας . Την «δημοκρατία» που την δεκαετία του ’70 κατέβαζε αύρες και ξυλοκοπούσε εργάτες. Αυτή που έκανε πρόταση χάριτος για τους συνταγματάρχες και πυροβόλησε τον Καλτεζά και τον Γρηγορόπουλο. Την «δημοκρατία» που στην σύγχρονη της εκδοχή, αυτής της χούντας των τραπεζών, διόρισε ως υπουργούς νοσταλγούς της επταετίας.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ....ΞΕΧΝΑΜΕ....ΝΙΚΟ ΜΑΣΤΟΡΑΚι

ΠΈΜΠΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011 Η ιστορία κάνει κύκλους...


wonderjlawwall

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΑΝΚ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ


63de4f3c6303b2f95afa397bd1aa79d0_XL
1973-2003. Ο A. Σκευοφύλαξ, ο έφεδρος στρατιώτης του τεθωρακισμένου άρματος που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, σπάει την τριαντάχρονη σιωπή του και αποκαλύπτει όσα συνέβησαν τη μαύρη νύχτα που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και στιγμάτισε για πάντα τη ζωή του. «Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα» λέει στην εκ βαθέων εξομολόγησή του.
Μια στιγμή, μια ζωή. Στη «μία και μοναδική φορά» που δέχθηκε να ξύσει «τις πληγές του παρελθόντος», όπως λέει σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Σκευοφύλαξ, περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη στρατιωτική επιχείρηση της χούντας, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου με την έξοδο των τανκς στους δρόμους της Αθήνας και ολοκληρώθηκε στις 3.30 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, με την αιματοβαμμένη εισβολή στο Πολυτεχνείο. Στη σπάνια μαρτυρία του ο κ. Σκευοφύλαξ μνημονεύει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, τις ειρηνικές εκκλήσεις των φοιτητών που ηχούσαν στα αφτιά του σαν «κραυγές εχθρών της πατρίδας».
Τις διαταγές των αδίστακτων στρατιωτικών που πίστεψε ότι ήταν «πατριώτες». Θυμάται – τότε με χαρά, τώρα με θλίψη – τον πόνο των φοιτητών που είδαν το όνειρό τους να τσαλακώνεται κάτω από τις ερπύστριες που ο ίδιος έθεσε σε κίνηση, τον τρόμο που ακολούθησε από τις λυσσαλέες επιθέσεις των αστυνομικών. Το απαράμιλλο θάρρος του φοιτητή που γύρισε και του είπε: «Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες μέσα;». Την οργή που του προκάλεσε και λίγο έλειψε να τον οδηγήσει σε εν ψυχρώ δολοφονία. «Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή…

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Samsara Blues Experiment - Revelation & Mystery



Το καλοκαίρι του 2007 στο Βερολίνο της Γερμανίας δημιουργήθηκαν οι Samsara Blues Experiment, οι οποίοι -με πολύ όμορφο τρόπο, συνδυάζουν στην μουσική τους -η οποία στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό και το jamάρισμα, στοιχεία από stoner, blues, ψυχεδέλεια, space rock, krautrock ενώ, δεν λείπουν οι Ινδιάνικες ηχητικές πινελιές, αλλά ούτε και τα heavy περάσματα. Όλα αυτά, τα πολύ ενδιαφέροντα μουσικά στοιχεία, τα συναντάμε τόσο στα δύο τους demo, όσο και στο περσινό ντεμπούτο άλμπουμ τους, το οποίο, τοποθέτησε τον πήχη των προσδοκιών για την μπάντα, σε δυσθεώρητα ύψη. 

Οι διθυραμβικές κριτικές του περσινού τους ντεμπούτου, οδήγησαν την μπάντα στο σανίδι μερικών εκ των μεγαλύτερων και πλέον φημισμένων φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως τα Roadburn, Duna Jam, Santorock, Yellowstock κ.α., στα οποία, η μπάντα κέρδισε τις εντυπώσεις με τις δυναμικές της εμφανίσεις, ο μεγάλος αριθμός των οποίων, δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την ηχογράφηση ενός δεύτερου full length δίσκου. Έτσι, ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο της, η μπάντα κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, την δεύτερη δουλειά της, η οποία τιτλοφορείται: Revelation & Mystery και περιέχει 8 κομμάτια ενώ, διαρκεί περίπου 48 λεπτά. 

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι εντυπωσιακό, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν αντιπροσωπεύει το μουσικό του περιεχόμενο ή όχι. Anyway, η παραγωγή είναι για ακόμη μια φορά πολύ καλή, καθώς, τα πάντα ακούγονται όπως πρέπει ενώ, οι συνθέσεις της μπάντας, έχουν γίνει πιο άμεσες, αν και δεν έχουν απολέσει τις πειραματικές τους ανησυχίες. Οι διάρκειες τους έχουν μειωθεί, όχι όμως και οι μουσικές ιδέες που τα αποτελούν. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα η ροή του άλμπουμ να μην είναι τόσο ομαλή, μιας και κάποια τραγούδια υπόκεινται σε δραστικές αλλαγές κατά τη διάρκεια τους. Έχω την εντύπωση, ότι η μπάντα μας τα χαλάει λίγο στην χημεία, διότι οι πολλές κι όμορφες μουσικές της ιδέες, θα μπορούσαν να έχουν φιλτραριστεί περισσότερο. 

Εν κατακλείδι, το Revelation & Mystery, μπορεί να μην φθάνει τον πήχη που ο προκάτοχος του είχε θέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακός ή μέτριος δίσκος -κάθε άλλο. Πρόκειται για έναν καλό δίσκο, που απαντά στις προσδοκίες που η ίδια η μπάντα δημιούργήσε, αλλά θαρρώ, πως τελικά δεν τις ξεπερνά. Όμως, είμαι σίγουρος ότι οι Samsara Blues Experiment, δεν θα αργήσουν να δημιουργήσουν την κυκλοφορία εκείνη, που θα μας κάνει να παραμιλάμε. Ως τότε, σας προτείνω χωρίς ίχνος δισταγμού -αφού δώσετε τις απαραίτητες ακροάσεις στο φετινό τους πόνημα, να στραφείτε στις πρώτες τους κυκλοφορίες.