ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

προσοχή ακολουθεί πολιτική διαφήμιση !!! [video]


εξαιρετικό βίντεο από συντρόφους-ες του ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ :

"ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΥΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ"

"Ξέρουμε ότι είμαστε μαύροι, αλλά δεν είμαστε ζώα": με αυτή τη φράση υποδέχθηκε τα μέλη αντιρατσιστικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων ένας από τους εκατοντάδες πρόσφυγες που μαζεύονται κάθε εβδομάδα έξω από την "πύλη του αίσχους" της Πέτρου Ράλλη με την ελπίδα ότι θα είναι ένας από τους 20 τυχερούς που θα καταφέρουν να καταθέσουν αίτημα ασύλου τα ξημερώματα κάθε Σαββάτου. Διαδικασία που στην Αττική είναι σχεδόν αδύνατη, με συνέπεια σοβαρές παραβιάσεις τους διεθνούς, ενωσιακού και ελληνικού Δικαίου, όπως φανερώνει η αναφορά που συνέταξαν και παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), η ΜΚΟ Αίτημα, η  Άρσις, το Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλλινοστούντων και Μεταναστών-Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου "Λάθρα", το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης  Προσφύγων και Μεταναστών, η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ο Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών στην Ελλάδα, ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων, η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες - Σάμος και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.


Η αναφορά στηρίχθηκε σε αυτοψίες που διεξήγαγαν οι οργανώσεις από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 7 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Η πρακτική είναι η εξής: εκατοντάδες πρόσφυγες ξεκινούν να συνωστίζονται ακόμα και από την αρχή της εβδομάδας στην άκρη ενός παράδρομου κοντά στην πύλη του Αλλοδαπών, σε μια ουρά που δεν εγκαταλείπουν ούτε για τις φυσικές τους ανάγκες από φόβο μη χάσουν τη σειρά τους. Στα μέσα της εβδομάδας, η αστυνομία διαλύει τη σειρά αυτή και τελικά νέα ουρά σχηματίζεται από Πέμπτη ή Παρασκευή, από όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι αστυνομικοί επιλέγουν 20 άτομα που θα διαβούν το κατώφλι της Πέτρου Ράλλη. Όπως καταγγέλλουν οι οργανώσεις, υπάρχουν συμμορίες που με την ανοχή της αστυνομίας ελέγχουν τα "περάσματα" και τη σειρά, καθώς οι 20 επιλεγέντες από την αστυνομία δεν είναι πάντα οι 20 πρώτοι, ενώ απουσιάζει κάθε είδους πρόβλεψη για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Επιπλέον, όπως τονίζεται από τις οργανώσεις, οι αστυνομικές αρχές αποτρέπουν τους πρόσφυγες να καταθέσουν αίτηση ασύλου λέγοντάς τους πως αν το κάνουν, θα κρατηθούν. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση του 114 Π.Δ. του 2010, επιτρέπεται πλέον η κράτηση αιτούντων άσυλο έως και 12 μήνες (!), εξισώνοντας, όπως επεσήμανε και ο Β. Κερασιώτης από το ΕΣΠ, "σε ένα νομικό άλμα το όριο κράτησης των υπό απέλαση με αυτό των αιτούντων άσυλο, γεγονός που δεν προβλέπεται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα". Όσο για την πρακτική της παραλαβής 20 αιτημάτων, βασίζεται, όπως είπε ο κ. Κερασιώτης, σε προφορική εντολή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στον αρμόδιο ταξίαρχο με σκοπό τη μείωση των αιτημάτων. Η αποτρεπτική και σχεδόν αδύνατη πρόσβαση στο άσυλο, από την άλλη, αφήνει τους πρόσφυγες απροστάτευτους απέναντι στις "σκούπες" του "Ξένιου Δία", όπου τσουβαλιάζονται συλλήβδην ως "λαθρομετανάστες". Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, μέσα στα κέντρα κράτησης δεν τους δίνεται η δυνατότητα αίτησης, παρά τις διαβεβαιώσεις του Ν. Δένδια. Δύο τέτοιες περιπτώσεις χρειάστηκαν 2 μήνες παρεμβάσεων από τη Διεθνή Αμνηστία για να γίνει η αίτηση, όπως είπαν.

Η αναφορά αυτή έχει ήδη υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή  Επιτροπή, στον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  στο Συμβούλιο της Ευρώπης  και σε διεθνείς οργανώσεις, ενώ αναμένεται να τεθεί υπόψη των ελληνικων Αρχών.


Αυγή - Ζώτου Έλλη
http://www.left.gr/article.php?id=10396
ΠΡΕΖΑ TV

Μυαλά Πιγκουίνου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ #ESTELLE -ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Λίγα μίλια έξω από το λιμάνι της Γάζας, το ιστιοφόρο Estelle που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται περικυκλωμένο από τουλάχιστον 5σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με μηνύματα που στέλνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο, δέχθηκαν επίθεση σε διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, άνδρες με μάσκες επιχειρούσαν να ανέβουν στο ιστιοφόρο. Το σκάφος αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό ναυτικό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών. Στο Estelle επιβαίνουν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τους ακτιβιστές, λίγο μετά τις 11:00 πολεμικά πλοία (3 - 6) περικύκλωσαν το Estelle. Οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο δήλωσαν στις ισραηλινές αρχές ότι επιθυμούν ειρήνη και δικαιοσύνη. 
Λίγα λεπτά αργότερα, μεταδόθηκαν μηνύματα ότι το Estelle δέχεται επίθεση. Κατά τις πληροφορίες αυτές, το ιστιοφόρο δέχθηκε την επίθεση σε διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνονται από τους ακτιβιστές, άνδρες με μάσκες προσπαθούν να ανέβουν στο Estelle.

Μια καταγγελία ιδιαίτερα ανησυχητική… Ποιά είναι η γνώμη σας;


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τις διαδηλώσεις στη Χαλκιδική εναντίον των μεταλλείων χρυσού και την αστυνομική βία που επακολούθησε, αστυνομικός – μπάτσος έριξε σε ευθεία βολή ασφυξιογόνο εναντίον των διαδηλωτών και προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή (ρήξη σπλήνας). Διαβάστε τώρα και την καταγγελία που αναδημοσιεύω από το ιντιμίντια.
Προηγουμένως όμως θέλω να πω κάποιες σκέψεις μου: Καταρχήν λοιπόν σκέπτομαι ότι η εγκληματική συμπεριφορά από “αστυνομικούς” έχει αυξηθεί. Αναρωτιέμαι στη συνέχεια αν αυτό είναι τυχαίο. Και μετά κάνω ένα συνδυασμό με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΧΑ, Η. Παναγιώταρου, στο BBC για “κατάσταση εμφυλίου” στην Ελλάδα. Τελικά αναρωτιέμαι αν υπάρχει σε εξέλιξη, από ακροδεξιούς κύκλους, κάποια ειδική ”στρατηγική έντασης*, που ζητά να εκμεταλευθεί την μεγάλη κοινωνική ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγω των εγκληματικών οικονομικών και κοινωνικών κρατικών πολιτικών και να στρέψει αυτή την κοινωνική ένταση σε δρόμους που πιστεύει ότι τελικά θα ευνοήσουν τα στρατηγικά σχέδια αυτών των κύκλων, τα οποία σχέδια τελικά περιλαμβάνουν και τη κατάληψη της κρατικής εξουσίας.
Ποιά είναι η γνώμη σας ως προς αυτή τη σειρά συλλογισμών;

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Ο θεός στο Άγιο Όρος- Το τέλος της ιστορίαςΤου γελωτοποιού..
Μια μικρή προειδοποίηση για κάθε τυχαίο περαστικό από το συγκεκριμένο μπλοκ:
Αν πιστεύετε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία ή ότι είναι μια ψυχική ασθένεια, η οποία μπορεί να θεραπευτεί με την κατάλληλη θεραπεία, τότε θα ήταν καλύτερα να μη συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του κειμένου –και για να είμαστε ειλικρινείς, καλύτερα να μη διαβάζετε παρόμοια μπλοκ «υπανθρώπων».
Γιατί να χαλάτε τη διάθεση σας και να χαλάτε και τη δική μας με σχόλια γραμμένα με κεφαλαία ΓΚΡΙΚΛΙΣ;

Ιστιοφόρο Estelle


Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, η Ελληνική αποστολή επιβιβάστηκε στο ιστιοφόροEstelle. Το ιστορικό αυτό τρικάταρτο καράβι, αφού ταξίδεψε στον Ατλαντικό και τη Δυτική Μεσόγειο επί δύο μήνες, διέπλευσε τις μέρες αυτές τις Ελληνικές θάλασσες και κατευθύνεται προς την θάλασσα της Παλαιστίνης. Η επιβίβαση της αποστολής στο ιστιοφόρο Estelleπραγματοποιήθηκε εν πλω, στα διεθνή ύδατα, 12 μίλια νότια της Κρήτης, στ' ανοιχτά της ακριτικής νήσου Γαύδου.
 Την Ελληνική αποστολή αποτελούν οι:
 
ñ  Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ñ  Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ñ  Βαγγέλης Πισσίας, συντονιστής της αποστολής
ñ  Λουκάς Σταμέλλος, μέλος της Γραμματείας της Πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”
ñ  Μιχάλης Τικτόπουλος, μέλος της Γραμματείας της Πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

Φωτογραφικό αφιέρωμα από τη χθεσινή απεργία


ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ

Ο παραδοσιακός παπαγάλος!

Κουραδόμαγκες

Του Cogito ergo sum

Μετά από τον αξέχαστο σοσιαλιστή Ανδρέα, φαίνεται πως (επί τέλους!) η Ελλάδα βρήκε και πάλι πρωθυπουργό μάγκα. Μπορεί ο Σημίτης να ευχαριστούσε τους αμερικάνους, ο Κωστίκας να μη κατάλαβε ποτέ ούτε από πού κλάνει το μπαρμπούνι κι ο Γιωρίκας να μην έμαθε ακόμη ότι δεν αλλάζουν εν κινήσει αλυσίδα στο ποδήλατο, αλλά ο Αντώνης... Α! Όλα κι όλα, ο Αντώνης είναι μάγκας, έστω κι αν φοράει και τα δυο μανίκια τού σακκακιού του.


Μάγκας, λέμε. Πήγε στις Βρυξέλλες και τους τα είπε χύμα και τσουβαλάτα. Εμείς ρε, τους είπε ο μεγάλος, κάνουμε θυσίες για να πετύχουμε δημοσιονομική προσαρμογή αλλά εσείς δεν κάνετε τίποτε για να φτάσουμε στην αναπτυξιακή προσαρμογή. Πρέπει να βρείτε, τους ξαναείπε ο γίγαντας, την χρυσή τομή που λέει κι ο Ρομπάι (σ.σ.: λέγεται ότι σ' αυτό το σημείο ο Ρομπάι κοίταξε τον Αντώνη με θαυμασμό κι ευγνωμοσύνη αλλά αναφέρω με επιφύλαξη αυτή την λεπτομέρεια επειδή δεν μπόρεσα να την διασταυρώσω). Κι είναι καιρός να μάθετε, συνέχισε ο τεράστιος, ότι "δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα" (σ.σ.: έτσι ακριβώς το είπε) αν αυτή η χρυσή τομή είχα εφαρμοστεί από την αρχή στην Ελλάδα.

ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

Θέλω απόψε να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στο Δήμο Ρεθύμνου, ο οποίος -πρώτος από όλους- ετοίμασε τον κατάλογο των νηπίων, για να τον δώσει στον Ηρώδη της Χρυσής Αυγής!

Είναι μια εξόχως πατριωτική κίνηση, κυρίως αν τη συγκρίνει κανείς με την κατηγορηματική άρνηση του Δήμου Ιεράπετρας να συνεργαστεί στο μείζον αυτό θέμα. Οι Ιεραπετρίτες δεν δείχνουν τη δέουσα φιλοπατρία.

Στις μέρες μας, αδέλφια, οι καταδότες έχουν όνομα. Δεν καλύπτονται από κουκούλες όπως στην Κατοχή ούτε κρύβονται όπως επί Χούντας. Νιώθουν τόσο ασφαλείς, ώστε συναινούν και ... υπερθεματίζουν ξετσίπωτα στο λόγο που εκφράζουν οι κασιδιάρηδες!

Με κάρο σκουπιδιάρικο ....

«Σαν αποθάνω φίλε μου έρχετ’ Αστυνομία,
με κάρο σκουπιδιάρικο και κάνει την κηδεία».

Αυτoύς τους στίχους τραγουδούσε ο Αντώνης Καλυβόπουλος στον "Πρεζάκια" του Γιοβάν Τσαούς. Σήμερα δεν χρειάζεται κανένας να είναι εξαθλιωμένος πρεζάκια για να βρεθεί λίγο πριν γίνει μεζές στα σκουλήκια στα αζήτητα. Αρκεί να είναι θύμα της δολοφονικής οικονομικής πολιτικής, για τα λαϊκά στρώματα, που εφαρμόζει το εγκληματικό δίδυμο συγκυβέρνησης-τρόικας.  Το μόνο που άλλαξε από την εποχή που περιγράφει ο Γιοβάν Τσαούς είναι ότι σήμερα τον ρόλο της αστυνομίας αναλαμβάνουν οι δήμοι.


«Μετά από τρία χρόνια συνεχόμενης επιβολής φόρων και μειώσεων μισθών, δε έχει μείνει τίποτα όρθιο.
Οικογένειες δεν μπορούν ούτε να θάψουν τους νεκρούς τους!
Νεκροί κείτονται σε θαλάμους δημόσιων νοσοκομείων έως ότου αναλάβει ο δήμος  την ταφή τους…
»

Nτοκιμαντέρ-Διαίρει και βασίλευε

Δείτε όλη την αλήθεια και αν την αξιολογήσετε και εσείς διαδώστε τη σε όσους μπορείτε περισσότερους.
Ειναι πιθανο να αποσυρθει απο την ACTA.


http://www.youtube.com/watch?v=F8aEBsEzBawΤο Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers. Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης, με δημοσίευση των επεισοδίων όσο μπορείτε. Να είστε καλά...

πηγή

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Πώς έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα


Προχτές το βράδυ ένας μετανάστης λήστεψε μια γιαγιά,πέντε γειτονιές παρακάτω.Την άλλη μέρα στο σχολείο ,ο συμμαθητής μου ο φασίστας χτύπησε έναν άλλο συμμαθητή μου ,που οι γονείς του είναι μετανάστες.
Ο ίδιος γεννήθηκε εδώ,μιλά ελληνικά και δεν ξέρει καμιά άλλη πατρίδα πέρα από την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων ,πλούσιοι,μεσαίοι,φτωχοί.
Πολλοί πλούσιοι κλέβουν, εξαπατούν,φοροδιαφεύγουν,βάζουν τους φτωχότερους να δουλεύουν για λογαριασμό τους για λίγα ευρώ.Πολλοί φτωχοί ,έλληνες και ξένοι δουλεύουν απ’το πρωί μέχρι το ... βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί.

Κάποιοι απ’αυτούς κλέβουν ,σκοτώνουν για να ληστέψουν και πουλούν ναρκωτικά. Εγώ δε γουστάρω τους εγκληματίες ,όπως δεν γουστάρω και τους πλούσιους που βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία,για να μην φορολογηθούν.Οι φασίστες τα βάζουν μόνο με τους μετανάστες γιατί λέει είναι ξένοι και φταίνε αυτοί .Εγώ λέω ότι τα βάζουν μαζί τους γιατί είναι ο εύκολος στόχος και δε μπορούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς.Άλλωστε ξέρω καλά ότι να χτυπάς το συμμαθητή σου δεν δείχνει δύναμη, αλλά αδυναμία .Η καημένη η γιαγιά δεν κέρδισε καμιά παρηγοριά από αυτή τη πράξη εκδίκησης και ο συμμαθητής μου μας κοιτάει πια όλους με καχυποψία.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ


Να σας πω τι θα γίνει. Θα ανοίξουμε τα κανάλια, θα μιλάνε για “σκληρές διαπραγματεύσεις”. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά θα “δώσει μάχες με την τρόικα”, θα θέσει “κόκκινες γραμμές” ο Κουβέλης ο ψευτοαριστερός και μετά θα κάνουν δηλώσεις περί αντίστασης στις απαιτήσεις της τρόικας. Η επόμενη πράξη του θεατρικού, περιλαμβάνει “δραματικές συσκέψεις” των πολιτικών αρχηγών. Θα κλειστούν στα γραφεία τους για να κάνουν συζητήσεις επί συζητήσεων, θα δραματοποιήσουν το σενάριο με την προσθήκη έντονων διαλόγων με υπουργούς και απειλές άλλων για παραιτήσεις.
Έπειτα θα βγουν με ιδρωμένα πουκάμισα και με περισσή “παλικαριά” και συναίσθηση των συνθηκών και της ευθύνης, θα πάρουν το “πολιτικό κόστος” πάνω τους. Ποιο είναι το πραγματικό κόστος; Μα η μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτωχοποίηση των Ελλήνων, ο γενικότερος κοινωνικός εξευτελισμός και διάλυση.

Δολοφονικές Μπαλάντες στο Άγιο Όρος


Γράφει ο Γελωτοποιός
Μόλις ξύπνησε ο Γκρέγκορ Σάμσα κατάλαβε ότι είχε μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο έντομο...

Όχι, δεν αποτρελάθηκα ούτε έχει καμιά σχέση ο Κάφκα με το Άγιο Όρος. Απλά σκεφτόμουν πως να ξεκινήσω τη συνέχεια του οδοιπορικού και θυμήθηκα την καλύτερη αρχή βιβλίου. Χωρίς εισαγωγές, χωρίς περιγραφές τοπίου και καιρού, χωρίς εξηγήσεις, χωρίς ποιητικές εκφράσεις. Μια κι έξω, στο δόξα πατρί: «Είχε μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο έντομο».

Είχαμε αφήσει τον Αδάμ να σκέφτεται την πρόταση του ταυρόπαπα (ας του δώσουμε ένα όνομα, πάτερ Αμβρόσιος). Στην αρχή προσπάθησε να το αποφύγει:
«Όχι, να μη σας γίνομαι βάρος, θα πάω σε ένα μοναστήρι... Με τα πόδια.»
Ο Αμβρόσιος γέλασε. Γέλασε τρανταχτά.

Να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός. Υπέβαλε αίτηση κατ’ οίκον νοσηλείας


Σε 29 σελίδες εκτείνεται η αίτηση διακοπής εκτέλεσης της ποινής και κατ’ οίκον νοσηλείας, που υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά, διά της συνηγόρου του Αννυς Παπαρρούσου, ο Σάββας Ξηρός. 29 σελίδες που τις διαβάζεις και σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο, καθώς περιγράφει τα όσα έχει τραβήξει στο κολαστήριο της «καλύτερης δημοκρατίας που είχαμε ποτέ», ένας βαρύτατα τραυματισμένος κρατούμενος. Γύρω στα 50 είναι τα ιατρικά πιστοποιητικά, όλα από κρατικά νοσοκομεία, που περιγράφουν βήμα προς βήμα την επιδείνωση της υγείας του.
 
 Κάτοχος Δελτίου Απογραφής Τυφλού, πλέον, με φλεβική ανεπάρκεια και επίδρασή της στα κάτω άκρα, σχεδόν κουφός, με σοβαρά νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα, με ιστορικό άσθματος από παλιά και πλέον και με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, διαγνωσμένη από δύο κρατικά νοσοκομεία, την οποία απέκτησε εξαιτίας της απάνθρωπης μεταχείρισης που είχε στη φυλακή, αντιμετωπίστηκε σαν ένα άδειο σακί από το ΑΧΕΠΑ, που τον ξαπόστειλε άρον-άρον στη φυλακή (σε δέκα μέρες αντί για πέντε μήνες), επειδή αυτό απαίτησε η Αντιτρομοκρατική.
 
Οσοι έχουν ακούσει έστω και λίγα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ξέρουν πως πρόκειται για ψυχοσωματική νόσο. Συνυπολογίστε τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας του Σ. Ξηρού και τη φυλακή και θα καταλήξετε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η μη αποφυλάκισή του ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο.

Παραθέτουμε στη συνέχεια μερικά αποσπάσματα από την αίτηση του Σ. Ξηρού, που θα κάνουν κάθε έντιμη συνείδηση να ξεσηκωθεί:

Η ενδιαφέρουσα άποψη – κάλεσμα της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου


Επιτέλους κάποιοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που βλέπουν πιο μακριά από τη μύτη τους και προβάλλουν μια περισσότερο ολοκληρωμένη στρατηγική από τη συνηθισμένη ανύπαρκτη του “υπαρκτού αντιεξουσιαστικού χώρου” (κατά το “υπαρκτού σοσιαλισμού” ). Κατά τη γνώμη μου όμως ούτε η τοποθέτηση αυτή της Α.Κ.Θ. αντιμετωπίζει κάποια πολύ σημαντικά προβλήματα για τα οποία όλοι σιωπούν ή υποβάλλονται σε ηθελημένη τύφλωση:
Την έκταση της αυταρχικής διάθεσης, της μη ανοχής δηλαδή στο διαφορετικό και την διαφορετική άποψη που διαπερνά όλους τους πολιτικούς χώρους (και τον αντιεξουσιαστικό) και που αναπαράγει στη κοινωνία τις αυταρχικές νοοτροπίες και τελικά νομιμοποιεί τις κατεξοχήν φασιστικές τάσεις. Εδώ παρουσιάζεται το γελοίο φαινόμενο, ενώ όλοι οι “αντιφασίστες” αναφέρονται και με δριμύτητα καταδικάζουν ένα θεμελιώδες συστατικό της Χ.Α. και του φασισμού, την μη ανεκτικότητα δηλαδή στο διαφορετικό, οι ίδιοι είναι έτοιμοι να δείξουν με τη σειρά τους το πόσο μη ανεκτικοί είναι σε διάφορες περιστάσεις. Και μια και η Α.Κ.Θ. εδράζεται στη Θεσσαλονίκη, ένα κλασικό και αποτρόπαιο μαζί παράδειγμα είναι η πολεμική σύγκρουση, επί σειρά μηνών, στη Θεσσαλονίκη μεταξύ “αναρχικών” οντοτήτων για το ποιός είναι ο συνεπέστερος αναρχικός!! Και η νοοτροπία τα “εν οίκω, μη εν δήμω” είναι, κατά την άποψη μου εντελώς, μα εντελώς καθεστωτική.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Γαϊτάνος - Καιάδας... η συνεργασία της χρονιάς!

Μερική τύφλωση


Σκέφτομαι καμιά φορά, το έχετε κι εσείς σκεφτεί, έτσι δεν είναι; Τι θα κάνω αν τους δω μπροστά μου; Αν τύχω την ώρα που βγάζουν τις αλυσίδες και χτυπάνε ανθρώπους, όπως το βράδυ της Παρασκευής, τι θα κάνω εγώ; Θα βρω κουράγιο να βάλω μια φωνή; Θα βρω μόνο κουράγιο να πάρω τα πόδια μου και να φύγω πλαγίως; Τι κουράγιο θα βρω ακριβώς; Να βγάλω το τηλέφωνο να ειδοποιήσω την αστυνομία;
Την Παρασκευή το βράδυ χτύπησαν έναν νεαρό στην πλατεία Αττικής. Τον χτύπησαν με αλυσίδες στο πρόσωπο και οι άλλοι άνθρωποι που ήταν εκεί γύρω, δεν έκαναν τίποτε, έλεγε το ρεπορτάζ.
Τι να κάνουν οι άλλοι όταν μια ομάδα τεσσάρων –πέντε ορμάνε με αλυσίδες και δέρνουν; Να πάρουν τηλέφωνο την Αστυνομία; Ο Νίκος Μπίστης, που τον απείλησαν στο Φάληρο, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία. Είναι άνθρωπος με πολιτική πείρα, ξέρει τα δικαιώματά του, είναι ψύχραιμος. Τον απείλησαν, πρόλαβε να αντιδράσει. Τον νεαρό δεν τον απείλησαν, τον χτύπησαν αμίλητοι. Μελετάνε τα χτυπήματα, πώς χτυπάμε πού, αλλιώς τους ξένους, τους νέους, είναι όργανα τρόμου αυτοί, να φοβούνται οι άλλοι, αλλιώς τους γνωστούς, διαβάθμιση ποινικών αδικημάτων κατά πρόσωπο και ιεραρχίες. Αλίμονο, στις διακρίσεις είναι εξειδικευμένοι.

Ένας εξωγήινος στο Άγιο Όρος


Γράφει ο Γελωτοποιός
Όσοι δεν έχουν βρεθεί ποτέ στο Άγιο Όρος, είτε γιατί δεν μπορούν (γυναίκες) είτε γιατί δε θέλουν (αντίθρησκοι) είτε γιατί έχουν πάντα κάτι άλλο να κάνουν (οι υπόλοιποι), θα έχουν την «Άγια Πολιτεία» στο νου τους ως έναν τόπο υπερβατικής γαλήνης και θρησκευτικότητας ή ως ένα άντρο ακολασίας και οικονομικών παιχνιδιών.
Έχουν δίκιο! Όλοι τους.
Αν τα πάντα στη ζωή είναι θέμα οπτικής γωνίας και αν η «αλήθεια» δεν είναι παρά η άποψη της πραγματικότητας (αν υπάρχει κι αυτή) τότε είναι ο παρατηρητής που δημιουργεί το παρατηρούμενο.

Δεν πρόλαβε ούτε αυτός ο «επαναστάτης» της «Αραβικής Άνοιξης» να δει τη Συρία με σαρία…


Εγκατέλειψε τον μάταιο κόσμο ο διοικητής την «Μαχητών για την Ελευθερία» της Λιβύης…
Συμμετείχε προσωπικά στα βασανιστήρια και τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι.
Μας άφησε για άλλους τόπους… ο μισθοφόρος τρομοκράτης των ΗΠΑ.Δεν πρόλαβε να...
δει την εγκαθίδρυση της αμερικάνικης δημοκρατία σ' ολόκληρο τον αραβικό κόσμο...

sibilla-gr

Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΑ "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 25% ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ


"Οταν ο λύκος καλεί το πρόβατο για τραπέζι μάντεψε ποιό θα είναι το φαγητό"

 Πρόταση περικοπής μισθών κατά 25% έφερε κατά την επίσκεψή του στο Βόλο το κλιμάκιο της διεύθυνσης της «Χαλυβουργίας Ελλάδος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργοστάσιο της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της εργοδοσίας και μελών της διοίκησης του σωματείου με στόχο την έναρξη διαβούλευσης για το νέο μισθολόγιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στους συνδικαλιστές παρουσιάστηκαν από την εργοδοτική πλευρά οικονομικά στοιχεία για την εικόνα της εταιρίας και την προοπτική της. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης και παρουσιάστηκαν στους εργαζόμενους οι προτάσεις της εταιρείας για συνέχιση λειτουργίας των εργοστασίων στο Βόλο υπό προϋποθέσεις.
Στην ουσία πρόκειται για σενάριο βγαλμένο από...

Κομμένο το δίμηνο – Κάθε μήνα θα πληρώνουμε τη ΔΕΗΑπό τις αρχές του 2013 θα χρειαστεί να αλλάξουμε τον τρόπο που υπολογίζουμε τα πάγια έξοδα του νοικοκυριού μας, αφού όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις…
κυβέρνησης –τρόικας οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα πληρώνονται μελλοντικά ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ και όχι κάθε δίμηνο όπως είθισται!
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας, οι προμηθευτές ρεύματος θα πρέπει να αλλάξουν σε μηνιαία την είσπραξη των λογαριασμών είτε με το να εκδίδουν κάθε μήνα τιμολόγια, είτε με το να καθορίζουν μηνιαίες δόσεις στους εκδιδόμενους λογαριασμούς. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι λογαριασμοί θα εισπράττονται είτε από τη ΔΕΗ, είτε από τους εναλλακτικούς παρόχους.
Κομμένα πια τα… οικιακά!

Μα αυτοί μιλούσαν για Δύναμη...

Μα αυτοί μιλούσαν για Δύναμη...
H σύγχρονη τάση στον αθλητισμό θέλει τα σπορ να αποτελούν πρώτα από όλα εμπορικό προϊόν, αποκομμένο από την πολιτική. Ένα θέαμα που θα διασκεδάζει το κοινό, το οποίο θα μασουλάει πατατάκια και θα ρουφάει με θόρυβο το αναψυκτικό του.

Ωστόσο, οι πολιτικές επιταγές των καιρών πάντα έβρισκαν τρόπο έκφρασης στα γήπεδα. Αυτό συνέβη και σαν σήμερα το 1968 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό, όταν, στην απονομή των μεταλλίων για τα 200 μέτρα, οι Αμερικανοί σπρίντερ Τζον Κάρλος και Τόμι Σμιθ, ύψωσαν τις, ντυμένες με μαύρο γάντι, γροθιές τους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καταπίεση των μαύρων στη χώρα τους.

Ήταν η εποχή όπου το κίνημα «Black Power» (Μαύρη Δύναμη) είχε αναδειχθεί στο κύριο όχημα διεκδίκησης των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η δημόσια ρητορική ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ είχε ενταθεί και τα αμερικανικά αστικά κέντρα γνώριζαν βίαιες διαδηλώσεις ύστερα από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. 

* Χόλιγουντ το κάναμε.. *

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Φάλαινα ξεβράστηκε στα Κύθηρα (photos)


Μια νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε τη Δευτέρα στα Κύθηρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «kithiraikanea».
Το πιθανότερο είναι ότι...
το κήτος είχε πεθάνει αρκετές ημέρες πριν καταλήξει  στην ακτή του Καψαλιού, κάτι που εξηγεί την έντονη δυσοσμία.
Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι λείπουν μεγάλα κομμάτια από την κοιλιά της φάλαινας, ενώ στο κουφάρι της υπάρχει ένα καρφωμένο ξύλο, γεγονός που εγείρει υποψίες για βασανισμό από «επίδοξους φαλαινοθήρες».
Φωτογραφίες Βαλέριος Καλοκαιρινός PHOTO CERIGO

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ...


Το τουρκικό αστικό κατεστημένο φαίνεται αποφασισμένο να κλιμακώσει σε όλα τα επίπεδα την πολεμική ένταση, τόσο εντός, όσο και εκτός των τουρκικών συνόρων. Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Νταβούτογλου όπως παρουσιάζονται στην εφημερίδα «Εβρενσέλ» (13/10/2012) δεν επιτρέπουν καμιά παρερμηνεία, αφού επιπλέον η τουρκική κυβέρνηση νοιώθει ότι απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του ΝΑΤΟ.

 Ας παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις του: «Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας σχετικά με τα βλήματα που πέφτουν στο Ακτσάκαλε από την Συρία είπε πως "Από τώρα και μετά σε περίπτωση παρόμοιας παραβίασης συνόρων, εάν ...αισθανθούμε πως τίθεται σε κίνδυνο η συνοριακή ασφάλεια της Τουρκίας, θα απαντάμε χωρίς δισταγμό". Ο Νταβούτογλου που απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχε στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Κωνσταντινούπολη με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλλε, είπε πως ¨Άλλωστε με την τροπολογία που περάσαμε την επόμενη μέρα στην βουλή, η βουλή μας έδωσε αυτήν την αρμοδιότητα. Παίρνουμε στα σύνορα μας κάθε είδους μέτρο ασφάλειας. Φυσικά ζητάμε και ελπίζουμε η Συρία να μην ξανακάνει μια παρόμοια παραβίαση. Φυσικά όπως είπα σε περίπτωση που κάνει, η Τουρκία θα πάρει κάθε είδους μέτρο στην κατεύθυνση της εθνικής της ασφάλειας.¨ Ο Νταβούτογλου είπε πως ¨ Οι σύμμαχοι μας εμφάνισαν αυτό που περιμέναμε, μια ξεκάθαρη στήριξη.

Κάποτε ήμασταν αδέρφια (Once Brothers) Full Video


Κάποτε ήμασταν αδέρφια (Once Brothers) Full Video
Ολόκληρο το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ "Once Brothers", με αφηγητή τον πρώην καλαθοσφαιριστή, Βλάντε Ντίβατς.

Η φανταστική πορεία της θρυλικής ομάδας-θαύμα, της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, την τριετία 1988-1991, η μεγάλη γενιά των πλάβι, οι ισχυροί δεσμοί φιλίας που τους ένωναν και οι ολέθριες συνέπειες του εμφυλίου.

Ο Βλάντε Ντίβατς αναπολεί τις ημέρες της δόξας, παρέα με τον Τόνι Κούκοτς, τον Ντίνο Ράτζα, αλλά και ίσως τον σπουδαιότερο καλαθοσφαιριστή που έβγαλε ποτέ η Ευρώπη, τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Θυμάται πως κάποτε, ήταν όλοι τους αδέρφια. RAMNOUSIA 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ: ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ

«Πρώην Αρχηγοί των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων πουλούσαν όπλα»!Φαινόμενο που δεν εμφανίζεται μόνο στην αλλοδαπή αλλά και στην Ελλάδα. Κανείς εξάλλου δε μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι στις σκανδαλώδεις προμήθειες όπλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν έπαιξε συγκεκριμένο ρόλο το στρατιωτικό κατεστημένο. Πολλοί είναι και οι απόστρατοι στρατιωτικοί που εκμεταλλεύονται τις γνώσεις, την εμπειρία και τις επαφές τους για να ιδρύσουν ιδιωτικούς στρατούς. Επίσης, μια αναλυτική ματιά στα Διοικητικά Συμβούλια ελληνικών πολεμικών βιομηχανιών και... αντιπροσωπειών ξένων κολοσσών αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο σημαντικών Ελλήνων αξιωματικών και των τριών Όπλων. Αυτή την πραγματικότητα φωτίζει και το παρακάτω δημοσίευμα που αποδεικνύει ότι «Πρώην Αρχηγοί των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων πουλούσαν όπλα»! Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι διεξάγει έρευνα σχετικά με την εμπλοκή συνταξιούχων υψηλόβαθμων αξιωματικών που σύστησαν παράνομο λόμπι εξυπηρέτησης για λογαριασμό εταιρειών όπλων.

”Το Όνειρο του νεοΈλληνα: Να κάνει κάποιος άλλος την Επανάσταση γι’ αυτόν


του Νίκου Φλώρου
Θέλωντας να εκφράσω κάποιες σκέψεις είπα πρώτα να ξεκινήσω πρώτα μ’ένα αρθρο-αποδόμηση της πολύ καλής μου φίλης Βαλιας Αλεξίου που αθελα της μου έκανε δώρο τον καλύτερο πρόλογο που θα μπορούσα να σκεφτώ.Ουτε παραγγελία να είχα τα λόγια της,
του Νίκου Φλώρου
”Το Όνειρο του νεοΈλληνα: Να κάνει κάποιος άλλος την Επανάσταση γι’ αυτόν, ώστε “αναίμακτα” για τον ίδιο και εκ’ του ασφαλούς, να επανέρθει στην προ “κρίση” εποχή ώστε να διπλασιαστεί ο μισθός του, για να μπορεί να αγοράζει Gucci, louis vuitton, polo, iPad, iPhone, να φτιάξει την “εικόνα” του για να την “επενδύσει” πάνω σε σάπια όνειρα άλλων που τον έφεραν εδώ. Πόσο δραματικό…
Αν δείτε πιο βαθιά,…όλοι λεφτά περιμένουν και μόνο λεφτά. Χέστηκαν αν θα έχουν τους ίδιους διεφθαρμένους πολιτικούς, αρκεί αυτοί να περνούν καλά για να το βουλώνουν μέχρι να γίνουν τα ίδια σκατά με αυτούς. Να μην τους κουνάει κανείς από την καρέκλα τους και να μπορούν να διορίζουν τον ανηψιό ή την γκόμενα. Ποιός δεν θα ήθελε 5,10,20 χιλιάρικα μισθό; 

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ! ΑΝ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ. Έχετε δει τρελό να βλέπει τ΄αντερά του έξω και να γελάει? Κάπως έτσι μεταλλάσσομαι. Κάπως έτσι μεταλλάσσονται χιλιάδες από εμάς. Κι όποιος αντέξει. Τρως το πρώτο κατρακύλισμα, σοκάρεσαι, τα χάνεις. Ξεκινάς μ΄εκείνο το κλαψιάρικο "τι θα απογίνω" και βλέπεις μπροστά δυο δρόμους. Την επιλογή να συνεχίσεις να είσαι κλαψο.... ή την επιλογή να ξεπεράσεις αυτό που ήσουν. Αυτό που είσαι. Αυτό που  σου λένε να γίνεις.

Τα βάζεις όλα στο τραπέζι. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός με τίποτα συνεχίζοντας να είσαι εκείνο που ήσουν. Όσο και να το τραβήξεις δεν υπάρχει εκατοστό περιθώριο. Ο φόβος είναι η εύκολη επιλογή. Το κλαψούρισμα ακόμα πιο εύκολο. Ένα συνεχές συναίσθημα απόγνωσης, αυτό κι αν είναι. Σε στέλνουν με μελετημένες κινήσεις στη τρέλα ή στο μπαλκόνι. Η στη θηλιά. Όπως το προτιμάτε. 

Προς καρκινοπαθείς...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Καταγγελία πολιτών: Ο Δήμος Ρεθύμνου έστειλε τα στοιχεία που ζητά η Χρυσή Αυγή


Η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου καταγγέλλει ότι ο Δήμος Ρεθύμνου ανταποκρίθηκε στο αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ζητά στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος με ερώτησή του (4/10/2012) ζήτησε να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τη διαδικασία της κλήρωσης. Είναι παραπάνω από σαφής ο λόγος υποβολής της ερώτησης του βουλευτή. Ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του...

"Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών"

Cogito ergo sum

"Συνέβη μια εβδομάδα πριν οι ψηφοφόροι κληθούν να ψηφίσουν. Στις 21.14' της 27ης Φεβρουαρίου (ενν. 1933), ενώ ο Χίτλερ απολάμβανε το δείπνο του στην οικία Γκαίμπελς, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του έκτου πυροσβεστικού σταθμού, στη Λίνινστράσσε. Το επιβλητικό κτίριο του Ράιχσταγκ είχε τυλιχθεί στις φλόγες και το μόνο που είχε απομείνει ήταν καμένα ερείπια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της πυροσβεστικής του Βερολίνου να ελέγξει την εκτεταμένη πυρκαγιά. Ο Χίτλερ και ο Γκαίμπελς έσπευσαν στον τόπο της πυρκαγιάς για να συναντήσουν τον εξαιρετικά ταραγμένο Γκαίρινγκ που είχε ήδη καταφθάσει. Ένας νεαρός Ολλανδός κομμουνιστής ονόματι Μαρίνους Βαν ντερ Λούμπε εντοπίστηκε μέσα στο κατεστραμμένο κτίριο και συνελήφθη επί τόπου ως εμπρηστής. Παραδέχτηκε πρόθυμα την ενοχή του, εξηγώντας ότι η πράξη του εμπρησμού ηταν μια "διαμαρτυρία" και ότι υπεύθυνος ήταν αποκλειστικά ο ίδιος..."
Μια βδομάδα πριν τις εκλογές τής 5ης Μαρτίου 1933, ο Χίτλερ υλοποιεί την καλοσχεδιασμένη επιχείρηση που θα του έδινε την εξουσία. Κάποιοι "άγνωστοι" βάζουν φωτιά στο κτήριο της γερμανικής βουλής, το Ράιχσταγκ. Πολύ βολικά για τους Ναζί, ο "εμπρηστής" δεν προλαβαίνει να το βάλει στα πόδια και συλλαμβάνεται. Το ίδιο βράδυ, ο Χίτλερ "αγαναχτισμένος" με τους "εχθρούς" τού γερμανικού λαού αποφασίζει να δράσει κεραυνοβόλα, πείθοντας τον τότε πρόεδρο, Πάουλ φον Χίντενμπουργκ να εκδώσει το διάταγμα "Περί προστασίας του λαού και του κράτους" με το οποίο το Γ΄ Ράιχ προχώρησε στη διάλυση όλων των κομμάτων, εφαρμόζοντας δικτατορία και προκηρύσσοντας εκλογές στις 15 Μαρτίου του 1933 με μόνο κόμμα το Εθνικοσοσιαλιστικό.

Mερική τύφλωση σε έλληνα πολίτη, ύστερα από ρατσιστική επίθεση


toyti patoyti: Η βλακεία και η φασιστική βία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην Ελλάδα. Βέβαια, πώς γίνεται σε μια χώρα που ούτως ή άλλως σημαντικό κομμάτι του πλυθησμού δεν πληρεί τα "άρια" κριτήρια, οι ακροδεξιοί φασιστοάπλυτοι να κυνηγάνε τους μελαμψούς; Την ίδια ώρα που ο φυρερίσκος και ο υπαρχηγός του αντικειμενικά παραπέμπουν σε Ιρακινό και Μεξικανοαλγερινό αντίστοιχα. Ο αστμάτητος κομήτης της αμορφωσιάς και της ρατσιστικής βίας παρέσυρε και ένα Έλληνα που έτυχε να είναι πιο μελαμψός από τους άριους τύπου Καρεφυλλάκη της Χρυσής Αυγής. Η συνέχεια στο άρθρο που ακολουθεί. (Αλήθεια ποια είναι τα κριτήρια Ελληνότητας στη Χρυσή Πορδή; Μαχαιρώνουν κάποιον μελαμψό Έλληνα ενώ δέχονται έναν Αλβανό και τους διατάζει ένας κοντός λιπαρός μεσήλικας με Ιρακινά χαρακτηριστικά...)

«Φορούσαν μαύρα, ήταν 3-4 άτομα –όλοι άντρες. Είχαν μαζί τους 2-3 σκυλιά, τα οποία προέτρεπαν να με δαγκώσουν. Κατάλαβα ότι ήταν Έλληνες επειδή με έβριζαν, με έλεγαν “παλιομ*λ*κ*”. Άρχισα να τους λέω ότι κι εγώ ήμουν Έλληνας αλλά δεν με άφηναν. “Έλληνας, ε;” απαντούσαν και συνέχισαν να με χτυπούν με τις αλυσίδες».