ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

SLEEPING WITH THE ENEMY *Μπουρδέλα για τους ναζί*


Γράφει ο Καρτέσιος 

Μπουρδέλα για τους ναζί. Πόρνες στο Παρίσι. Καταδικασμένες στη μνήμη όλου του κόσμου. Κανάκευαν τις ορμές των κατακτητών. Μετά την απελευθέρωση, διασύρθηκαν. Τελείωσαν. Ίσως έμειναν χορτάτες για λίγο καιρό, ίσως είχαν ειδικά δελτία κυκλοφορίας, ίσως δεν ένιωσαν πόλεμο, αλλά ήταν οι χειρότερες πόρνες στην Ιστορία. Οι πόρνες των ναζί.

 Ποτέ δεν έλειψαν αντίστοιχες πόρνες σε όλους τους πολέμους. Και στο Βιετνάμ και στην Ινδία και στη Βοσνία και στην Ελλάδα του 2013. Αυτές οι τελευταίες, δεν άνοιξαν ακόμη τα πόδια στους κατακτητές. Έκαναν κάτι χειρότερο, άνοιξαν το στόμα τους και φώναξαν «Σφάξτε την Κύπρο». 

Βρώμα και δυσωδία από τις πόρνες της καθημερινότητας. Παίρνουν γραμμή από τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές τσατσάδες που προσεύχονται νυχθημερόν να τελειώσει η Κύπρος. Να σβήσει η οικονομία της. Να πεινάσουν οι πολίτες της. 

Εύχονται να νικήσουν και εκεί οι Γερμανοί. Αυτές οι πόρνες, είναι οι αλεπούδες με την κομμένη ουρά που θέλουν να επιβάλουν τη φρίκη τους ως μονόδρομο. Ως αναγκαιότητα. Ως μόνη σωτηρία. Είναι κουφάρια δίχως ψυχή. 

Είναι οι πόρνες που χαίρονται όταν γιγαντώνεται το αδιέξοδο της Κύπρου. Αυτές που ηδονίζονται να βλέπουν τους Κύπριους να παλεύουν ολομόναχοι. Εγκαταλειμμένοι από Ελλάδα, Ρωσία και Ευρώπη. Είναι οι ίδιες πόρνες που κρυφά χαίρονταν όταν οι Τούρκοι έπαιρναν το μισό νησί. Και τώρα φανερά χαίρονται που οι Γερμανοί προσπαθούν να πάρουν το υπόλοιπο. 


Ευτυχώς αυτές οι πόρνες δε ζούσαν όταν έμπαιναν στην Αθήνα οι Γερμανοί ναζί. Θα είχαν βγει στους δρόμους να τους υποδεχθούν ολόγυμνες. Να παράσχουν τις υπηρεσίες τους. Να κανακέψουν κι αυτές τις ορμές των κατακτητών. 

Εκείνη τη χαμένη ευκαιρία τους αναπληρώνουν τώρα. Πανηγυρίζουν που, εύχομαι προσωρινά, οι Κύπριοι τιμωρούνται για τα «όχι» που έτριψαν στα μούτρα των Γερμανών. Στην υποκρισία των Βρυξελλών. Στους οικονομικούς στρατούς της τρόικας. Απολαμβάνουν οι πόρνες, το θέαμα των Κυπρίων στα ΑΤΜ. 

Θέλουν να δουν αίμα στην Κύπρο. Λουκέτα. Θανάτους από ελλείψεις φαρμάκων. Στραγγαλισμό της ανεξαρτησίας. Για να δικαιωθούν επειδή στήριξαν τους μονόδρομους των κατακτητών. Μονόδρομοι που γέμισαν με αίμα την Ελλάδα, με λουκέτα, με άνεργους, με έλλειψη φαρμάκων, με εκτέλεση της ανεξαρτησίας. 

Δεν έχουν άλλα επιχειρήματα για να στηρίξουν την προδοσία τους οι πόρνες. Η καταστροφή της Κύπρου θα ήταν το καλύτερο επιχείρημά τους. Δε μπορούν να υποστηρίζουν άλλο ότι ο μονόδρομος που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τη Γερμανία έσωσε κάτι, αλλά θα μπορούν να δείχνουν την Κύπρο και να λένε «ορίστε τι παθαίνει όποιος δεν υπακούει στον κατακτητή». 

Λες κι εμείς που υπακούσαμε, δεν τα ζήσαμε. Δε δυστυχούμε. Δε χανόμαστε. Δεν καταστραφήκαμε. Και τα χειρότερα έρχονται για εμάς. Για την Κύπρο ό,τι κι αν έρθει, θα έχει δώσει τη μάχη της. Θα έχει αφήσει το αποτύπωμά της. Θα γίνει σημείο αναφοράς με θετικό πρόσημο. Πολύ σωστά το είπε ο κύπριος βουλευτής Αδάμος Αδάμου «Γιορτή δική μας παραμονή δική σας», εννοώντας ότι αν περάσει το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, η Ελλάδα έχει σειρά. 

Και φυσικά δε θα την πληρώσουν όσοι έχουν τα εκατομμύριά τους στην «έντιμη» Ελβετία, στην «πάναγνη» Γερμανία, στο «αθώο» Λιχτενστάιν, αλλά όσοι μάζεψαν κάτι ψιλολόγια και τα έχωσαν σε ελληνικές τράπεζες. Ό,τι απέμεινε δηλαδή. Αυτά τα ολίγα. Αλλά ακόμη κι όταν αυτά χαθούν, οι πόρνες θα χαρούν. Θα πανηγυρίσουν. 

Θα μιλήσουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Θα αποθεώσουν το «ναι σε όλα» τα βίτσια των κατακτητών. Θα μας κατηγορήσουν πάλι για την πλαστή ευημερία που ζήσαμε και θα υποστηρίξουν ξανά ότι τώρα πρέπει να τιμωρηθούμε. Λες και οι πόρνες είναι ο Θεός που μας τιμωρεί. Λες και το να ζεις αξιοπρεπώς είναι έγκλημα. Λες και το να μην πεινάς είναι κολάσιμο. Λες και το να γελάς απαγορεύεται. 

Έτσι θέλουν τους Κύπριους τώρα. Να γίνουν όπως κι εμείς. Στημένοι στην ουρά όχι των ΑΤΜ αλλά με τα χέρια ψηλά για μια σακούλα τρόφιμα. Είναι οι πόρνες ανάμεσά μας. Οι πόρνες που βαφτίζουν επένδυση τη λεηλασία στις Σκουριές Χαλκιδικής. Οι πόρνες που είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε κατοχή, κάθε λεηλασία. Τότε, αν νικήσουν, εκτός από το στόμα τους θ’ ανοίξουν και τα πόδια τους για να κερδίσουν το κάτι τις παραπάνω. 

Ευτυχώς, όμως, που δεν υπάρχουν μόνο πόρνες. Ευτυχώς που υπάρχουν ντουβάρια σ’ αυτή τη γη και ευτυχώς υπάρχουν ακόμη κάποιοι που γράφουν πάνω τους…

 Πόρνες, να φοβάστε. Κάποια στιγμή η νύχτα αυτή θα τελειώσει. Κάποια στιγμή θα ξημερώσει…


tro-mpa-xtiko

Bασίλι Ζάιτσεφ (1915 – 1991)


Bασίλι Ζάιτσεφ (Vasily Zaitsev)
Ρώσος στρατιωτικός, ο πιο διάσημος ελεύθερος σκοπευτής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Bασίλι Ζάιτσεφ (Vasily Zaitsev) γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1915 στο Γιελενίσκογιε των Ουραλίων. Το επίθετό του προέρχεται από τη λέξη zayats, που σημαίνει λαγός στα ρωσικά. Από μικρός κυνηγούσε κάστορες με ένα αυτοσχέδιο τόξο, που του είχε φτιάξει ο παππούς του. Σε ηλικία 12 ετών, ο πατέρας του Γκριγκόρι του χάρισε ένα παλιό όπλο. Ο νεαρός Βάσια άρχισε να κυνηγά ελάφια στις απέραντες στέπες της Σιβηρίας. Στο απαιτητικό κυνήγι του ελαφιού έμαθε την τέχνη της απόκρυψης και της σκόπευσης, τα δύο πιο σημαντικά προσόντα για ένα ελεύθερο σκοπευτή.
Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ο Βάσια Ζάιτσεφ «σκούριαζε» σε κάποια υπηρεσία του Σοβιετικού Ναυτικού. Μόνος του ζήτησε να μετατεθεί στην πρώτη γραμμή. Μία μικρή επίδειξη των ικανοτήτων του ήταν αρκετή για να πεισθούν οι ανώτεροί του. Τοποθετήθηκε στην 62η Στρατιά (1047ο Σύνταγμα Τυφεκιοφόρων της 284ης Μεραρχίας Πεζικού). Τον Σεπτέμβριο του 1942 η μονάδα του υπεράσπιζε με νύχια και με δόντια το Στάλινγκραντ (σημερινό Βόλγκογκραντ), το οποίο πολιορκούσε η 6η Γερμανική Στρατιά του Φον Πάουλους.
Ο Ζάιτσεφ διέπρεψε κι έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Γερμανών.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

«Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχο».

...Τότε καλά κάνετε & φοβάστε

an

ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ...

1 εικόνα μιλάει όσο 1.000 λέξεις: πίνακας που κάνει το γύρο του Κόσμου


ο δικός μ(σ)ας, υποκλίνεται βαθειά
σκυμμένος αριστερά πίσω απ΄τη μαντάμ
(είπαμε: ότι γράφει η Ιστορία με μαύρα γράμματα,
δεν το ξεγράφει /πώς; δεν τα ήξεραν αυτά; /scripta manent…
όποιος έχει τα γένια, πρέπει να ΄χει & τα χτένια κύριοι…)
pinakas

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Οι φωτο είναι του συναγωνιστή Γιώργου Παναγάκη

ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ!

ΒΟΛΟΣ- Παρασκευή 22 Μάρτη Πλ. Αγίου Νικολάου ώρα 18.00: Πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής


afisa_skouries1.jpg

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΡΥΣΟ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ
ΕΞΟΡΥΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΤΕ ΕΛΠΙΔΕΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/3, ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΑΚΟΜΑ ΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ?


Λες ε.. κατέβηκε ο μισθός αλλά έχω ακόμα δουλίτσα
Μένεις άνεργος αλλά λες έχω ακόμα ένα σπιτάκι
Σου παίρνουν το σπιτάκι και λες ε δόξα το θεό έχω την υγειά μου
Αρρωσταίνεις και φάρμακα γιοκ αλλά έχεις μια κάρτα με κάτι τελευταία ψιλά
Τους κα@λώνει να παίξουν παιχνιδάκια με τις τράπεζες
Κι ανακαλύπτεις ότι ούτε εκείνα τα λεφτουδάκια είναι δικά σου

Εκτός του ότι αισθάνεσαι ο απόλυτος μ@λάκας γιατί τα μάζευες ρόγα ρόγα για τις δύσκολες μέρες , ακόμα και με στερήσεις από πράγματα που θα μπορούσες να έχεις απολαύσει από τους κόπους σου, έχοντας δημιουργήσει την εντύπωση πως είναι λεφτά σου (αυτό κι αν είναι άγνοια), έχεις και τους παπαγάλους στα χαζοκάναλα να σου λένε

Ευτυχώς εμείς σωθήκαμε!!!

Για να στο πω ακόμα πιο απλά αγαπημένε μου φίλε,

Στο σύστημα που ζούμε όλοι, ασφαλές όριο επιβίωσης είναι μόνο η παρακάτω περίπτωση.

Ο χρυσός τους φέρνει …στα γραφεία της Χρυσής Αυγής!

Γράφει ο kokkiniotis

skouries-xa


Είχαμε περιγράψει σε προηγούμενη ανάρτηση (Ο Χρυσός μας φέρνει πιο κοντά! [2 Βίντεο] -Όταν οι «Χρυσές Καδένες» της FA.CA. D’ ORO μετατρέπονται σε αίτημα διατεταγμένης συγκέντρωσης) την συνδικαλιστικά πρωτότυπη συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά που οργανώθηκε από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός για να στηρίξει την ‘επένδυση’ καθώς και τα όσα τραγελαφικά την συνόδεψαν.
Σε επόμενη ανάρτηση (ΤΟ ΒΗΜΑ: «Σκουριές» στην ενημέρωση…) είδαμε πώς παρουσιάστηκε η συγκέντρωση αυτή από ΤΟ ΒΗΜΑ που διένειμε προπαγανδιστικό ‘εφημεριδάκι’ αφιερωμένο στην παρουσίαση της συγκέντρωσης αυτής, χωρίς βέβαια να γράψει ούτε λέξη!!! για την τεράστια συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη εναντίον της καταστροφής της Χαλκιδικής.
Φαίνεται όμως ότι δυστυχώς η κατρακύλα δεν έχει πάτο.

Βλέπεις ΝΙΚΑΣ είναι κΑλο(γο)…Ο κατάλογος διαρκώς μεγαλώνει… και η απόσυρση προϊόντων στα οποία ανιχνεύεται κρέας αλόγου συνεχίζεται… Αν σκεφτούμε σε πόσο λίγα  προϊόντα φτάνει ο έλεγχος και παρόλα αυτά αποσύρονται συνεχώς και άλλα, μπορούμε να καταλάβουμε το αληθινό μέγεθος του προβλήματος. Αυτά που μαθαίνουμε είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν και, φυσικά, σε αυτά που ενδεχομένως τρώμε…

Να σημειωθεί πως στα νέα προϊόντα που αποσύρθηκαν, ανιχνεύτηκε κρέας αλόγου έως και 50%!!! «Βλέπεις» για τους βιομήχανους «καλό» είναι μόνο το κέρδος.

Η νέα λίστα του ΕΦΕΤ με τα προϊόντα που ανακλήθηκαν 

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

ΟΥΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
denplirono spartakos

Η εμπειρία αυτή είναι πρωτόγνωρη. Το κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς τους συναδέλφους φαντάρους που κατατάσσονται από την Τρίτη 19/03/2012 στα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων βρήκε ιδιαίτερη απήχηση. Οι συνάδελφοι προσέρχονται μαζικά στα Φρουραρχεία και απαιτούν να τους εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση τους στα ΚΕΝ, όπως έχουν κάθε δικαίωμα. Σε κάθε περίπτωση το Φρουραρχείο τους χορηγεί εισιτήρια.Στο Βόλο μάλιστα δημιουργήθηκε ουρά και το προσωπικό του Φρουραρχείου «έτρεχε και δεν προλάβαινε» να εξυπηρετήσει τους συναδέλφους.

Εμείς εκφράζουμε τη χαρά μας για την αποδοχή του καλέσματος μας και ζητούμε συγγνώμη στο προσωπικό του Φρουραρχείου Βόλου, που του προκαλέσαμε αυτό τον ευχάριστο πονοκέφαλο.

ΣΚΙΕΣ ΕΚ ΦΩΤΟΣ


Του ΣΤΑΘΗ* 
Ουδεμία σχέση με την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821 έχει ο φασισμός.
Η Επανάσταση του 1821 θανάτωσε πρωθύστερα κάθε μορφήφασισμού.
Τι σχέση με τον εθνικοαπελευθερωτικό και ταξικόν αγώνα του 1821 μπορούν να έχουν οι επίγονοι των ταγματασφαλιτών που συνεργάσθηκαν με τους ναζί και των δωσιλόγων;
Τηρουμένων των αναλογιών, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες της κατοχής την εποχή των Οθωμανών θα ήταν γενίτσαροι ήπροσκυνημένοι.

Τι σχέση μπορούν να ’χουν με το «αθάνατο κρασί του ’21» οι λαδέμπορες της κατοχής και οι σταυρωτήδες του λαού τότε, τουξένου και του ικέτη σήμερα;
Τι σχέση με την ποίηση ενός επαναστατικού αγώνα που καλούσε, με τον Θούριο του Ρήγα, Σέρβους, Βουλγάρους, Ελληνες, Αλβανούς, ακόμα και Τούρκους να αγωνισθούν στον ίδιο τίμιο αγώνα μπορούν να έχουν οι μελανοχίτωνες της Χρυσής Αυγής που μισούν Βούλγαρους, Αλβανούς και κάθε άλλον ξένο το ίδιο;
Τι δουλειά έχει ο φασισμός που κηρύσσει την υποταγή
στις διαταγές με την ελευθερία; τι δουλειά έχουν τα «εγέρθητου» με το πνεύμα του Καραϊσκάκη; Μόνον ύβριν αποτελούν.

Μυστήριο... όποτε έχουμε χούντα στην Ελλάδα, γίνεται επιδρομή στην Κύπρο!

BΟΛΟΣ-Είναι υψηλό το τιμολόγιο του νερού

Υποστηρίζουν οι μισοί σχεδόν πολίτες που συμμετείχαν σε έρευνα της «Μεσόγειος SOS»


Γράφει:
20/03/2013, 15:25
Με στόχο τον συντονισμό όλων των φορέων που ασχολούνται με την διαχείριση του νερού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου, η πρώτη συνάντηση της «Συμμαχίας για το νερό» στην οποία συμμετέχουν το Δίκτυο των Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Βόλου, η Μ.Κ.Ο. Μεσόγειος SOS αλλά και το γερμανικό Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ. 

21 Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού Η σφαγή του Sharpeville


Την 21η Μάρτη του 1960, 69 ειρηνικοί διαδηλωτές σφαγιάστηκαν και πάνω από 180 τραυματίστηκαν στην παραγκούπολη του Sharpeville της Νότιας Αφρικής από εν ψυχρώ πυροβολισμούς της Νοτιοαφρικανικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον των ρατσιστικών νόμων της χώρας. Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, ο ΟΗΕ ανακήρυξε, 6 χρόνια μετά, την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων....

Το καθεστώς της χώρας αυτής, ευρύτερα γνωστού ως Απαρτχάιντ είχε χωρίσει τον πληθυσμό στις εξής ομάδες:
• Λευκοί: Βορειοευρωπαίοι άποικοι οι οποίοι είχαν συγ- κεντρωθεί σε συγκεκριμένα αστικά κέντρα.
• Μαύροι: Γηγενής πληθυσμός Αφρικανών
• Έγχρωμοι: Ευρέως γνωστοί ως Μιγάδες. Είχαν προκύ- ψει με την πάροδο των αιώνων μέσω των μεικτών γάμων μεταξύ μαύρων και λευκών, και οποιασδήποτε άλλης φυλής.
• Ινδοί: Απογόνους μεταναστών του 19ου αιώνα που είχαν πάει ως εργάτες στην Νότιο Αφρική από την Ινδία. Οι περισσότεροι ζούσαν κυρίως γύρω από την περιοχή του Ντέρμπαν.

ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ


19e43147abedc2f14a07c9a0969b1c0a-d4bq4ed
“Ο ήρωας ανήκει σε μια παλιά εποχή, στη λαμπρότητα των μεγαλόπρεπων επών και της ελεύθερης, περιπετειώδους ενέργειας του πολεμιστή… Ίσως να ανήκει στη μελλοντική Αναρχία, όπου το άτομο δε θα είναι πλέον κάτω από το ζυγό του νόμου και θα δώσει νέα πνοή  στις θρασείς πράξεις του παρελθόντος, για τον απόλυτο θρίαμβο του εαυτού του…
Αλλά τώρα; Τώρα υπάρχει μόνο η αποκτηνωμένη πλέμπα, παραιτημένη στη μοίρα της και οι μικρόνοοι, αξιολύπητοι μικροαστοί παραφουσκωμένοι από έπαρση και διαποτισμένοι από χυδαιότητα… Δουλοπρεπή υποκείμενα και δεσποτικοί αφέντες πλατσουρίζουν στη βρωμιά, που καλύπτει τον κόσμο σαν θλιβερό πέπλο, σαν τα σκουλήκια στη λάσπη. Αλλά κάτω από τα κουρέλια του ενός και τα πολυτελή ρούχα του άλλου χτυπάει μια καρδιά κότας. Και οι δύο είναι αδύναμοι, αποχαυνωμένοι… Έτσι λοιπόν, το προλεταριάτο δε μπορεί να χειραφετηθεί , καθώς ο τύραννος δε κυριαρχεί λόγω της δικιάς του δύναμης άλλα λόγω της απάθειας και της αποποίησης του λαού…

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Ο κόσμος δεν κερδίζεται με προσευχές

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ….


ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ     Μας εκβιάζουν επί τρία χρόνια ότι αν πούμε κάποιο «όχι» στην τρόικα και τη Μέρκελ, θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεωκοπήσει. Είναι, μας λένε, μικρή χώρα η Ελλάδα και αν χρεωκοπήσει δε μπορεί να κάνει ζημιά στην ευρωζώνη. Οπότε, είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε. Δεσμευμένοι να υποχωρούμε. Εθελοντές στην καταστροφή μας.
Η αλήθεια τώρα. Η Κύπρος είναι πολύ μικρότερη από την Ελλάδα. Τόλμησε να πει το πρώτο της «όχι» στην πρώτη προσπάθεια να την κατακτήσουν και να την κυριεύσουν οι Ούννοι. Το αποτέλεσμα; Η ΕΚΤ ανέφερε ότι θα συνεχίσει...
να παρέχει οικονομική στήριξη προς τις κυπριακές τράπεζες, μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής. Για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνείας, έβγαλε και ανακοίνωση: «Η ΕΚΤ επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για παροχή ρευστότητας όπου χρειάζεται, στο πλαίσιο των υφιστάμενων κανόνων».

Φάρσες της "Eλληνοφρένειας" και Κύπριους βουλευτές

Διάσημος ογκολόγος επιβεβαιώνει ότι ο καρκίνος μπορεί να εμβολιαστεί σε άτομο


Την Παρασκευή η ισπανική εφημερίδα ABC, παραδόξως, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ένα άρθρο γνωστού ιατρού-ογκολόγου που πυροδοτεί τα σενάρια ότι ο καρκίνος που υπέστη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, θα μπορούσε, καθώς είναι επιστημονικά και τεχνικά εφικτό, να έχει εισαχθεί στο σώμα του με εμβολιασμό.

Ο διάσημος αυτός ιατρός είναι ο Δρ. Κάρλος Καρδόνα, ειδικός στη μοριακή ογκολογία, με 16 χρόνια πείρα πάνω σε έρευνες για τον καρκίνο, στα Πανεπιστήμια του Cambridge και του Birmingham της Αγγλίας και στο Κέντρο Έρευνας Καρκίνου Fred Hutchinson στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Στο άρθρο του συγκεκριμένα αναφέρει: "Στα εργαστήρια που διεξάγω εδώ και πολύ καιρό τις έρευνες μου, εμβολιάζω με καρκίνο ποντίκια και αυτά αναπτύσσουν την ασθένεια. Το έχω κάνει χιλιάδες φορές και ξέρω ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν".

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Eldorado από την Χαλκιδική.


Η εταιρεία Eldorado Gold αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ελλάδα αποδίδοντας τις αντιδράσεις στην εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική και τη Θράκη σε «μικροπολιτικά συμφέροντα και παραγοντισμό των τοπικών κοινωνιών».
Όπως σημείωσε πως «δεν αναφέρεται σε υποκίνηση των αντιδράσεων από πολιτικά κόμματα, καθώς στους αντιδρώντες περιλαμβάνονται μέλη όλων των κομμάτων». «Θα είχε σημασία οι αντιδράσεις να συνοδεύονται από πρόταση», ανέφερε λέγοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια άκουσα μόνο στείρα άρνηση και καταστροφολογία».
Ο Π. Στρατουδάκης δήλωσε πως οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα ενδέχεται να ξεπεράσουν την προσεχή πενταετία το 1 δισ. δολάρια και θα οδηγήσουν σε αύξηση των εξαγωγών κατά 1 δισ. ετησίως ενώ οι θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες θα φθάσουν τις 5.000».

Τελικά είμαστε οτι τρώμε [vid]

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Καθολική ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ προς Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ έως ότου καταρρεύσουν!

"Ημερολόγια πολέμου"! Η εισβολή στο Ιράκ, όπως δεν έχει ειπωθεί

Δέκα χρόνια μετά την εισβολή στο Ιράκ, το περιοδικό Foreign Policy φέρνει στο φως το συγκλονιστικό ημερολόγιο ενός πεζοναύτη του Tim McLaughlin (Τιμ Μακλογχλιν). 
Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου αλλά και τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν, η αφήγηση της ιστορίας μοιάζει τελείως διαφορετική από τις “θριαμβολογίες” του συστήματος Τζόρτζ Μπους. 

Στην παραπάνω φωτογραφία, στο εξωφυλλο δηλαδή του ημερολογίου του ο Μακλόγχλιν ειχε γράψει τους στίχους απο το τραγουδι The Man Comes Around του τραγουδιστή Johnny Cash: "His Horse was named Death and Hell followed them" (Το αλογο του το ονομάσανε Θάνατο και η Κόλαση τους ακολουθούσε). Δε ειναι γνωστό αν αυτο το έγραψε πριν ή μετά την Βαγδάτη ο Μακλογχλιν, αλλα ειναι σίγουρο οτι αυτο που ακολούθησε ηταν πολύ κοντά στην περιγραφή του Cash.


Έναν απρόσμενο υποστηρικτή στο πρόσωπο του Σταμάτη Γονίδη βρήκε ο άσος της ΑΕΚ, για την ενέργειά του να χαιρετήσει φασιστικά μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βέροια. Μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής υπεραμύνθηκε των εξηγήσεων που έδωσε ο Γιώργος Κατίδης και υποστήριξε πως το όλο θέμα χρησιμοποιήθηκε από τον Τύπο για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να την απασχολούν. *«Δυστυχως μετα λυπης μου διαπιστωνω ακομα μια φορα οτι ζουμε την εποχη που κυβερνουν τα μεσα μαζικης παραπληροφορησης..Μιλαω για ... περισσότερα »

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ


ΦΑΝΤΑΡΟΣ
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ -ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ / Συνάδελφοι, Σας καλούμε μαζικά να παρουσιαστείτε στα Φρουραρχεία των τόπων καταγωγής σας, μετά το τέλος της άδειας σας και να δηλώσετε την οικονομική αδυναμία σας να επιστρέψετε στη μονάδα που υπηρετείτε στη παραμεθόριο.
Ναι με ακούτε;
Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει για αυτή μας την πράξη. Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει ότι παραβιάζουμε κανένα νόμο και διαταγή. Κανείς δε μπορεί να μας τιμωρήσει.
Είναι ντροπή στην κυβέρνηση, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που μας εκμεταλλεύονται με αυτό τον τρόπο, που οδήγησαν τον κόσμο της εργασίας σε αυτή την κατάσταση και επιπλέον, τον υποχρεώνουν να καταβάλλει το υπέρογκο κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης του παιδιού του, δηλαδή εμάς, που μας αμείβουν με το εξευτελιστικό και προσχηματικό πόσο των 8.7 ευρώ.

Ο Στρατός είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το αντίτιμο που απαιτείται για τη μετακίνηση μας και να εξασφαλίσει τρόπο επιστροφής μας στις μονάδες.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ!

Βρείτε τι διαφορες εχουν ο hans woellke με τον κατίδη...


Ο woellke χαιρετά ναζιστικά

Το νησί, η μάντρα


Προκαταρκτικά

Δεν έχω περιουσιακά εκτός από ένα αμάξι-κουβά που πήρα με δάνειο και ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα, που το κληρονόμησα. Οικονομίες έχω μόνο σε καταθέσεις στην Κύπρο, αστείες σε ύψος, προϊόν μισθωτής εργασίας από το 2007 και μετά, ό,τι δεν έφαγαν γιατροί, νοσοκομεία, η ΔΟΥ μου και η ΔΕΗ στην Ελλάδα. Πριν το 2007 ήμουνα στο 'μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει' και πολλές φορές δεν έβγαινε. (Αυτά τα λέω γιατί από κακοήθεια, αυθαίρετα συμπεράσματα και ρουφιανιλίκια κτλ στο μικρό χωριό / Άδη των σοσιαλμήντια, άλλο τίποτα.)

Εισαγωγή

Η ελληνοκυπριακή κοινωνία είναι πολύ κομφορμιστική. Στον κυπριακό νότο προβάλλεται εκτενώς και καλλιεργείται και θεραπεύεται η εμπιστοσύνη στην αυθεντία και στην εξουσία. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας αξιολογεί θετικά την αυθεντία και διακρίνεται από δουλοπρεπή αντανακλαστικά.

Πιοτρ Κροπότκιν: Νόμος και Εξουσία


Kropotkin_Portrait«Όταν η αμάθεια κυριαρχεί στην κοινωνία κι η αταξία στα μυαλά των ανθρώπων, οι νόμοι πολλαπλασιάζονται, η νομοθεσία προσδοκάται να τα κάνει όλα, κι ενώ κάθε καινούργιος νόμος είναι ένα νέο στραβοπάτημα, οι άνθρωποι οδηγούνται συνεχώς στο ν’ απαιτούν απ’ αυτόν ό,τι μπορεί να προκύψει μονάχα από τους ίδιους, από την δική τους εκπαίδευση και την δική της ηθική». Δεν είναι επαναστάτης αυτός που τα λέει αυτά ούτε έστω ένας μεταρρυθμιστής. Είναι ο νομικός Dalloy, συγγραφέας της συλλογής του Γαλλικού δικαίου που είναι γνωστή σαν «Ευρετήριο της Νομοθεσίας». Κι όμως, μολονότι αυτές οι γραμμές γράφτηκαν από ‘ναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν ο ίδιος δημιουργός και θαυμαστής του νόμου, εκφράζουν τέλεια την ανώμαλη κατάσταση της κοινωνίας μας.
Στα υπάρχοντα κράτη οι άνθρωποι προσβλέπουν σ’ ένα καινούργιο νόμο σαν φάρμακο για οποιοδήποτε κακό. Αντί ν’ αλλάξουν μόνοι τους ό,τι είναι κακό, οι άνθρωποι αρχίζουν να ζητούν ένα νόμο για να το αλλάξει.[1] Αν ο δρόμος μεταξύ δύο χωριών είναι απροσπέλαστος, ο χωριάτης λέει: «θα ’πρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τους επαρχιακούς δρόμους». Αν ένας φύλακας πάρκου εκμεταλλεύεται την έλλειψη πνεύματος σ’ ένα από κείνους, οι οποίοι τον ακολουθούν με δουλικό σεβασμό και τον προσβάλλει, ο προσβλημένος, λέει: «θα ’πρεπε να υπάρχει ένας νόμος που να επιβάλλει περισσότερη ευγένεια στους φύλακες πάρκων».

Αγανακτισμένος χ αυγιτης κατά του Sport24

Μαθήματα ιστορίας αλλά και ορθογραφίας απο χ αυγιτη στο facebook

Βρείτε τι κοινό εχουν ο Tommie Smith με τον κατίδη.


Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Φίλοι Κυπραίοι, είδατε πως τελικά δεν φταίγαν οι "μαλάκες οι καλαμαράδες" που φτώχυναν;


ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

ΔΕΞΙΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣ: Ναι αλλά οι κουμουνιστές παίρνουν τις περιουσίες του κόzμου


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η Κεντρική τράπεζα της Κύπρου με επιστολή της προς τις κυπριακές τράπεζες αναφέρει ότι προσωρινά παγώνουν οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές κεφαλαίων.

Στην επιστολή, που αποκαλύπτει το 24h.com.cy και φέρει την ένδειξη "εμπιστευτικόν", τονίζεται ότι η Τράπεζα απαγορεύει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας την εισαγωγή είτε από ιδρύματα υποκείμενα στην εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας ή κατ΄άλλο τρόπο εντολών πληρωμής ή μεταφοράς κεφαλαίων σε οποιοδήποτε σύστημα πληρωμών εκκαθάρισης ή και διακανονισμού συναλλαγών που λειτουργεί εντός ή εκτός της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένων εντολών εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.


Εξάλλου, το ΠΓ του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες.
 [ΠΗΓΗ]

Ποδόσφαιρο στους ποδοσφαιριστές!


flags_0

Στο εξεγερμένο Παρίσι του Μάη του 1968 όταν εκατομμύρια εργάτες βρίσκονταν σε απεργία, οι φοιτητές είχαν καταλάβει τα πανεπιστήμια, ο πρόεδρος είχε φύγει από τη χώρα και η Γαλλία φαινόταν στα πρόθυρα της επανάστασης, οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να μείνουν απ’ έξω. Οι ποδοσφαιριστές κατέλαβαν την έδρα της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και εξέδωσαν ένα ανακοινωθέν:

Εμείς οι ποδοσφαιριστές που ανήκουμε σε διάφορα κλαμπ στην περιοχή του Παρισιού έχουμε σήμερα αποφασίσει να καταλάβουμε την έδρα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Ακριβώς όπως και οι εργάτες καταλαμβάνουν τα εργοστάσιά τους, και οι φοιτητές καταλαμβάνουν τις σχολές τους. Γιατί;

Για τις γενιές που θα ‘ρθουνε πιο ζωντάνες Και πιο σπινθηροβόλες-Θέλεις το λες κομμουνισμό, δεν θέλεις, Αναρχία...


Μην καρτεράτε άλλο πια, σπάστε της πείνας τα δεσμά
Να βγάλουμε απ’ τη πέτσα μας και το λουρί απ’ το σβέρκο μας
Ως πότε θα πεινάμε και θα τους προσκυνάμε;

Κι όσοι μας λεν, σιγά σιγά, των μπουρζουάδων η ουρά
Γοργά κι αυτοί βολεύονται, με τους αστούς μπερδεύονται
Μας γιόμισαν πομόνια (;) τα μπλε τους πανταλόνια.

Τόσα χρονάκια φοβερά δεν τους αλλάξαν τα μυαλά
Μας τραγουδάνε κι άσματα για της βουλής τα πλάσματα
Να φύγει ο Αβέρωφ και να `ρθει ο Αγγέλωφ.

Εργάτες σκλάβοι και παιδιά, νάτην, ξυπνά κι η αγροτιά
Της γης οι προλετάριοι μαζί μας ξεσηκώνονται
Μονάχοι μας ραγιάδες, ωσάν κι εμάς χιλιάδες.

Μην καρτεράτε άλλο πια, σπάστε της πείνας τα δεσμά
Να βγάλουμε απ’ την πέτσα μας και το λουρί απ’ το σβέρκο μας
Το δίκιο είναι δικό μας.

Αυτό αλήθεια, ήταν το πρώτο μας ξύπνημα
Αυτή η πρώτη σπίθα που καίει τις καρδιές
Αυτά τα πρώτα μας τραγούδια που μας ενώνουν στον αγώνα.
Αυτοί οι πρώτοι μας νεκροί
Κι αυτοί που χάραξαν το δρόμο από παλιά.
Για όλα αυτά η νίκη είναι δικιά μας.

Όλο και πιο πολύ φουντώνουν οι γραμμές μας
Γινόμαστε ποτάμια, ωκεανοί που σφίζουνε από ζωή κι ελπίδα
Αυτά τα πρώτα μας χαμόγελα μιας γης ευτυχισμένης
Αυτά τα πρώτα σκιρτήματα της λευτεριάς
Για μας, για τις γενιές που θα ‘ρθουνε πιο ζωντάνες
Και πιο σπινθηροβόλες μεγαλωμένες στον αγώνα μας.
Για το σοσιαλισμό.
Για την κατάργηση της εκμεταλλεύτριας τάξης των μπουρζουάδων
Για το ξεπάστρεμα του ερυθρού γραφειοκράτη
Και των μηχανισμών της κρατικής επιβολής.

Καρδιά μου, μη βαρυγκωμάς.
Ακόμα κι αν χαθούμε, τα παιδιά μας θα καταργήσουν τις τάξεις
Και θα συνεχίσουν τον αγώνα μας
Θα καταργήσουνε τα σύνορα, πολέμους και πατρίδες
Ώσπου να μη φυτρώνουνε ποτέ στη γης αγκάθια
Και δηλητηριώδη φίδια και ρωγμές, που να πίνουνε το αίμα των θνητών
Και που κι αυτά, ουχί από θεόν αλλά από θνητόν σπορά τραφήκαν.

Για την πλέρια ευτυχία της ανθρώπινης ανάγκης
Όπου δε θα είναι δυνατόν ο ένας να εκμεταλλεύεται τον άλλο
Όπου δε θα είναι δυνατόν ο ένας ν’ αποφασίζει κι άλλοι να εκτελούν.

Για την πλέρια ευτυχία της ανθρώπινης ανάγκης
Όπου είναι τ’ όνειρο η ζωή.
Θέλεις το λες κομμουνισμό, δε θέλεις, αναρχία.
Όλοι μαζί, όλοι μαζί μας στον αγώνα
Το δικό μας, το δικό σας, τον κοινό μας τον αγώνα.
Όλοι μαζί για να γευτούμε κάθε στιγμή της έκρηξης.

Μην καρτεράμε άλλο πια…

Νικόλας Άσιμος - Συνέντευξη 1984

ΝΑ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΚΑΤΙΔΗ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!

Με αφορμή το ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γ. Κατίδη: Τα “ΟΧΙ” του ποδοσφαίρου στην Κατοχή
Ο σπουδαίος ρόλος της Ε.Ε.Α.Η επιβίωση! Αυτό είχε σημασία στα χρόνια της «φωτιάς». Που καιρός για ποδόσφαιρο; Η μόνη δίοδος για τους αθλητές άκουγε στο όνομα Ε.Ε.Α. σύμβολο οικονομικής, αλλά και ηθικής στήριξης για αυτούς. Η Ένωση Ελλήνων Αθλητών επανιδρύθηκε ουσιαστικά το 1942, έχοντας στην πρώτη γραμμή τους «στιβικούς». Γι’ αυτό τον λόγο έγινε αρχικά γνωστή με την επωνυμία «Στίβος», έχοντας πρωτοστάτη τον βαλκανιονίκη, Γρηγόρη Λαμπράκη και δίπλα του, τους Καραγιώργη, Μισαηλίδη, Θάνο και Φραγκούδη.

Ήξερε τι έκανε; Έχουν γίνει μόδα οι φασιστοναζιστικές χειρονομίες;

Η φωτογραφία είναι αυτή:
Απορημένος ο Γκερέιρο από τον χαιρετισμό του Κατίδη
Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κατίδη, που μόλις πέτυχε γκολ στο σημερινό αγώνα της ομάδας του με τη Βέροια, έτρεξε προς τους οπαδούς της ΑΕΚ και τους χαιρέτησε με τον παραπάνω χαιρετισμό.
Το ερώτημα λοιπόν είναι:
Ήξερε τι σημαίνει ο παραπάνω χαιρετισμός; Ήξερε τα εκατομμύρια και απίστευτα εγκλήματα που έχουν γίνει υπό την αιγίδα του; Χαιρέτησε συνειδητά φασιστοναζιστικά;
Και αυτό δεν το λέω για να υποστηρίξω την τιμωρία του. Άλλωστε η πραγματική τιμωρία θα ήταν οι οπαδοί να τον γιουχάιζαν. Αλήθεια, αυτοί πως αντέδρασαν; Τα ρεπορταζ που έχω διαβάσει δεν μιλάνε για αντιδράσεις τους.

Ήταν 17 Μαρτίου του 1988-Αχ βρε Νικόλα ( για τον Άσιμο )


"Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι πού έγραψε ο Πάνος Τζαβέλλας.Το έγραψε για τον Νικόλα Άσιμο.Δεν το ξέρει κανείς γιατί δεν το κυκλοφόρησε ποτέ. Θα το έπαιρνε για πάντα μαζί του στην αιώνια σιωπή του τάφου, αν δεν προλάβαινα να το ηχογραφήσω, εκείνη τη νύχτα που είχα πάει να τον δω, λίγο πριν πεθάνει, στο σπίτι του στην Καστέλα."