ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η καλύτερη σατυρική δημοσίευση του 2011 για τα ΜΑΤ και την καταστολή

Τώρα που η χρονιά οδεύει στο τέλος της, ένιωσα την ανάγκη να προβάλω την πιο πετυχημένη και σατυρική δημοσίευση του χρόνου.

Αναφέρεται στα γεγονότα της 28-29 Ιούνη τότε που η πλατεία συντάγματος ήταν ακόνη υπό κατάληψη και η ελπίδα για κοινωνική ήταν πιο ζωντανή. Τότε που τα ΜΑΤ του καθεστώτος έλιωσαν στο ξύλο τον κόσμο και τον έλουσαν στα χημικά μόνο γιατί ο κόσμος είχε αντιταχθεί στα μνημόνια τους.
Για να θυμόμαστε λοιπόν ιδού:

“Μια ρεαλιστικη οπτικη στα γεγονοτα της Τεταρτης

Την βδομαδα που περασε, τα γεγονοτα της 29/6 που εγιναν στο Συνταγμα, εξεταστηκαν απο πολλες πλευρες. Δυστυχως ομως, ολες αυτες οι αποψεις πηγαζαν απο την ιδια αρχη: Την προπαγανδα των αντιμνημονιακων που επιδιωκουν να φερουν την Ελλαδα στην καταστροφη και στην πτωχευση.
Εκανα υπομονη, ελπιζοντας οτι η αξιαγαπητη κυβερνηση μας θα αποστομωσει τους αναρχικους, τους κουκολοφορους και τους Συριζαιους (αν και βασικα ολοι αυτοι ειναι το ιδιο και το αυτο). Δυστυχως, οι παναρετοι ηγετες μας ακολουθησαν τον εναρετο δρομο του υπερανω. Δεν επεσαν στο επιπεδο της αντιλογιας και της στειρας συνθηματολογιας.

Αναγκαζομαι λοιπον εγω, να εξηγησω τι ακριβως εγινε εκεινη την μερα. Προφανως, οπως εχω δειξει και στο παρελθον δεν μιλαω ποτε εκτος αν εχω απευθειας εμπειρια των γεγονοτων. Την τεταρτη που μας περασε ημουν στο συνταγμα, οπως σχεδον και καθε μερα. Οι φιλοι μου στη λαικη συνελευση την οποια παρακολουθω ανελλιπως μπορουν να το επιβεβαιωσουν.

-Πασχος.

Δίκιο έχει...γιατί εμάς μας θεωρεί ΜαΛάΚες

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ LA STRADA

Κολλητοί. Τρώνε μαζί στο "La Strada" και κάνουν παρεϊτσα.
Ο "βιομήχανος του πολέμου" -όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα-Χρήστος Χούμπαυλης, συμβαίνει να είναι και κουμπάρος του Σαμαρά.Ο κύριος Χρήστος και ο αδερφός του, Κωνσταντίνος, ξεκίνησαν από επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ακινήτων και πέρασαν στο εμπόριο όπλων. Με τις κατάλληλες παρέες και τους κατάλληλους δημοσιογράφους.
Ο κύριος Καρατζαφέρης, πως κάνει δημόσιες εμφανίσεις, όταν στην κυβέρνηση έχει υπουργό του κόμματός του (Γεωργίου) στο Άμυνας; Και μάλιστα, με αρμοδιότητες, υπογραφής-μέχρι 25 εκατομμυρίων, αν δεν κάνουμε λάθος-σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων;
Ρωτάμε...

nonews-news



http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

«Europe vs Facebook» : Ένας 24χρονος φοιτητής εναντίον ενός διαδικτυακού κολοσσού


 Μία μάχη για τη διασφάλιση των προσωπικών του δεδομένων έχει ξεκινήσει ένας φοιτητής Νομικής από την Αυστρία. Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται το Facebook, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει μέχρι να καταλάβουν οι αμερικανικές εταιρείες του Διαδικτύου πως πρέπει να σέβονται τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. 
Ο φοιτητής πέρα από τη δικαστική σύγκρουση με την «Facebook» έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία, την «Europe vs Facebook» που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις «ασαφείς και αντιφατικές» πολιτικές
προστασίας δεδομένων.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 24χρονος  Μαξ Σρεμς, εκμεταλλευόμενος τη νομοθεσία που δίνει στο χρήστη το δικαίωμα «πρόσβασης στα δεδομένα που τον αφορούν (Οδηγία 95/56/EC)»,  απαίτησε από την «Facebook» να του τα  παραδώσει.
Ο φοιτητής έκπληκτος έλαβε ένα CD με 1.222 αρχεία PDF. Στο CD βρήκε όλα τα  «like», όλα τα αιτήματα φιλίας που είχε αποστείλει και δεχτεί και όλες τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Το «Αλληλέγγυον» – Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προιόντων


Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες προετοιμασίας του Ανταλλακτηρίου Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων «Αλληλέγγυον», έτσι ώστε να αρχίσει να υποδέχεται τα πρώτα αγροτικά/ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα τα διαθέτει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΣ στους καταναλωτές της Αθήνας.
Το «Αλληλέγγυον» βρίσκεται στην εύκολα προσβάσιμη – τόσο για τους κατοίκους της Αττικής όσο και για τους αγρότες της περιφέρειας – περιοχή  του Κολωνού και συγκεκριμένα πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης και στην διεύθυνση Αγίας Σοφίας 50 και Διδυμοτείχου, με συνολικό εμβαδόν χώρου για την πώληση των προϊόντων, 200 τετραγωνικά μέτρα.
Καλούνται οι εθελοντές, οι αγρότες και οι καταναλωτές, να δηλώσουν συμμετοχή – ο καθένας φυσικά από την δική του πλευρά και τη δική του διάθεση και δυνατότητα -  στον υπεύθυνο του Ανταλλακτηρίου κ. Γιάννη Γαλανόπουλο, στο τηλέφωνο 6975646728.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ "ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ"

«Μου θυμίζει μια ταινία που είδα πρόσφατα... Μετά τον πόλεμο στην Ιταλία παρελαύνουν οι στρατιώτες που πολέμησαν και οι Ιταλίδες μάνες με τα παιδάκια τους και τους χειροκροτούν. Κάποιοι τα χαϊδεύουν, τους πιάνουν τα ποδαράκια κλπ καταλαβαίνετε τώρα... Και μάλιστα οι Ιταλίδες μάνες τα σπρώχνουν κιόλας! Μια Αμερικανίδα μάνα βλέπει το σκηνικό και ρωτάει: "μα τι μάνες είναι αυτές; Να σπρώχνουν τα παιδιά τους;" και μια άλλη Ιταλίδα της απαντά: "ε, τι να κάνουν; Από το να τα δούνε νεκρά...."»
(τάδε έφη Καρατζαφύρερ)

Δεν θα απαντήσουμε εμείς στον χυδαίο αθλητή της κολοτούμπας και προπαγανδιστή της ηττοπάθειας και της εθνικής εκπόρνευσης, αλλά η Ελληνίδα ΜΑΝΑ, η οποία αν δεν το κατάλαβε, του στέλνει μαζί με όλες τις άλλες Ελληνίδες ένα τελεσίγραφο. Έφτασε ο καιρός, να πάνε στα τσακίδια ή στον Μπαρόζο και τον Ρομπάϊ (που μπορούν να ...εκτιμήσουν τα περί παιδοφιλίας παραδείγματα), αυτός και οι υπόλοιποι δωσίλογοι της τρικομματικής χούντας καθώς...
επίσης και κάθε άλλος αριστεροδέξιος εθνομαγαριστής εντός ή εκτός κοινοβουλίου.

Το Γρέκι 

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Athens, Christmas 2011: θα χυθεί αίμα…

αναδημοσίευση από το blog   ΑΦΟΡΜΗ ,
την εξαιρετική δουλειά του Άγγελου Καλοδούκα.

 Τις φωτογραφίες τις τράβηξα τις προηγούμενες τρεις-τέσσερις μέρες, τυχαία, σουλατσάροντας στους δρόμους της Αθήνας.
Στους δρόμους η κατάθλιψη περισσεύει. Άνθρωποι σκυθρωποί, αγχωμένοι, άνεργοι, άστεγοι, ζητιάνοι. Εγκλωβισμένοι μετανάστες, σε μια χώρα που δουλειά δεν μπορεί να τους προσφέρει αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, τους κρατά φυλακισμένους στο εσωτερικό της όπου ο ρατσισμός (κρατικός και παρακρατικός) καλά κρατεί…
Αλλά και οι Έλληνες εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι μετανάστες αισθάνονται. Μετανάστες και ιθαγενείς εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε ένα διεθνές πείραμα. Τη μετατροπή όλων των εργαζομένων μιας ανεπτυγμένης καπιταλιστικά χώρας σε προλετάριους τριτοκοσμικής χώρας. Η Ελλάδα δείχνει, απλά, το μέλλον και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας αρκεί για να τα δεις όλα. Να αισθανθείς το φόβο ότι ο επόμενος άστεγος μπορεί να είσαι εσύ, ο γείτονάς σου, κάποιος δίπλα σου. Να αισθανθείς το φόβο αλλά και το θυμό. Θυμό που ψάχνει τρόπους έκφρασης. Ο συνδυασμός μιας αδίστακτης άρχουσας τάξης που ζητά ολοένα και περισσότερα και ενός κόσμου της εργασίας που κινδυνεύει να χάσει ((ή ήδη έχει χάσει) τα πάντα οδηγεί σ’ ένα μόνο συμπέρασμα: θα χυθεί αίμα. Έτσι και αλλιώς, ήδη χύνεται αίμα -μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας το επιβεβαιώνει.
Αλλά…
…θα έχω αρκετές ευκαιρίες να καταγράψω φωτογραφικά τους ανθρώπους της Αθήνας. Εδώ και μερικές μέρες ανήκω στην πλειοψηφία:
Είμαι άνεργος.

Αουφβίντερζέν κυρία Μούσχουρη (του Μάριου Αθανασίου)

 Στο twitter πριν κάποιο καιρό είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Μάριο Αθανασίου ( @mariostpauli ) . Νομίζω πως η περίπτωσή του μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ακριβώς επειδή δεν έμοιαζε σε τίποτα με τους υπόλοιπους  ”σελέμπριτιζ” που κυκλοφορούν στο μέσο. Για την ακρίβεια, αμφιβάλλω αν ο ίδιος ένιωσε ποτέ του “σελέμπριτι” και είμαι σίγουρος πως τώρα σίγουρα δε θέλει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος. Με τον καιρό, μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω αρκετές συζητήσεις μαζί του και να διαπιστώσω -με μεγάλη μου χαρά- πως είναι ένας άνθρωπος που ,γενικά, “την ψάχνει”. Το ίδιο κάνει και σε σχέση με τα πολιτικο-κοινωνικά δρώμενα του σήμερα.

Του Μάριου Αθανασίου
Πριν από λίγες μέρες η κ.Νανα εξέφρασε την άποψή της για την ελληνική πραγματικότητα.
Δεν με απασχολεί τόσο η δήλωσή της γιατί μάλλον δεν θα με ενδιέφερε ούτως η άλλως είτε ηταν θετική είτε αρνητική.
Εύλογες και δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των ανθρώπων αλλά ολο αυτο το καιρό πολλοί άλλοι ”ελληνες” και μάλιστα “ιθαγενείς”  - οχι κάτοικοι γαλλιας- μας ξεφτιλίζουν ,μας υποτιμούν και μας απαξιώνουν με τα λόγια τους και τις πράξεις και οι αντιδράσεις μας είναι πολύ πιο ήπιες έως ανυπαρκτες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο Πάγκαλος κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσά μας!
Δεν με νοιάζει αν η άποψη κάποιου συμφωνεί ή όχι με τη δική μου αλλά σημασία έχει ο τρόπος και η στιγμή που επιλέγεις να πεις κάτι. Αυτή τη στιγμή οι έλληνες πληρώνουν το τίμημα για κατι που έκαναν μη γνωρίζοντας τις συνέπειές του και αυτό δεν εγινε, κ.Νανα , επειδή ήταν έλληνες . Αυτό θα γινόταν σε οποιοδήποτε λαό με ανύπαρκτους πολιτικούς γιατί απλά και μόνο θα κάλυπτε ’ανάγκες ’ και ‘επιθυμίες’ που το ιδιο καπιταλιστικό σύστημα έχει δημιουργήσει γι’αυτούς.
Αλλά ο λαός αυτός δεν πήρε τις μίζες απο τη siemens, δεν έπαιξε στο τζόγο τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, δεν έδωσε ψεύτικους ισολογισμούς στην ευρωπαϊκή ένωση, δεν έκανε μυστικές συμφωνίες με τους αμερικανους, δεν παραχώρησε τον ορυκτό πλούτο της χωράς ουτε έκανε δωρο τις ΔΕΚΟ. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή προσπαθεί να επιβιώσει μέρα με τη μέρα  -το λεω σε περίπτωση που δεν το ξέρετε- , βλέπει τα νοσοκομεία του χωρίς φάρμακα, τα σχολεία του χωρίς βιβλία και τους συνανθρώπους του να ψάχνουν στα σκουπίδια. Δεν νομιζω οτι οι 2000 άνθρωποι που έχουν αυτοκτονήσει και το 20 % των ανέργων συμπολιτών μας κάνανε την ασύδοτη ζωή που περιγράψατε.
Επίσης ως διορατικός πολιτικός(??!) που ήσασταν, θα μπορούσατε να μας είχατε προειδοποιήσει, να ειχατε βγει και να τα πείτε τότε  έξω από τα δόντια ή επίσης να μας λέγατε ότι οι ολυμπιακοί αγώνες θα μας βούλιαζαν ακόμα περισσότερο , αλλά νομίζω οτι τότε κουνάγατε το μπόι σας και κυκλοφορούσατε κι εσείς σαν “περήφανος έλληνας” στην Ευρώπη.
Για μας τους υπόλοιπους μην ανησυχείτε…
Πνευματικός άνθρωπος δεν ειναι ο καθένας που τραγουδάει , γράφει , υποκρίνεται,η έχει τη δυνατότητα να έχει βήμα και να μιλάει. Πνευματικός είναι αυτός που έχει διορατικότητα, ευαισθησία, μιλάει στην ψύχη μας οχι με λαϊκισμό και λέγοντας τα προφανή, αλλα με την Αλήθεια. Την αληθεια της αγάπης για τον συνανθρωπο του είτε είναι έλληνας είτε όχι. Καλή συνέχεια στην ευρωπαϊκή σας καριέρα.
Αουφβίντερζεεν.
____

ΥΓ1 : Εδώ το βίντεο με την απίστευτη “τρολιά” του σε πρωινάδικο σχετικά με την απεργία την Ελληνική Χαλυβουργία (και όχι “Χαλυβουργική” -είναι άλλη εταιρεία (συχνό λάθος βέβαια) ). Respect.

 http://parallhlografos.wordpress.com

“Θα πληρώσετε τα οικονομικά μέτρα με αίμα”


Δέκα φάκελοι, δέκα σφαίρες, δέκα παραλήπτες. Όλοι πολιτικοί, “στόχοι” για το Κίνημα Ένοπλων Προλετάριων που υπογράφει τις επιστολές.

Συναγερμός σήμανε στην Ιταλία καθώς στα ταχυδρομεία, πριν αποσταλούν εντοπίστηκαν 10 γράμματα με παραλήπτες τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, την υπουργό Εργασίας Έλσα Φορνέρο, όπως και τις κυριότερες εφημερίδες της χώρας.
Οι σφαίρες είχαν τοποθετηθεί μέσα σε φακέλους που περιείχαν και ανάληψη ευθύνης της οργάνωσης Κίνημα Ένοπλων Προλετάριων
(Μοvimento Armati Proletari). 

Κρήτη: Η πρίζα της Ευρώπης (Βίντεο)


 Οι κάτοικοι της Κρήτης αντιδρούν στα σχέδια για γιγάντιες επενδύσεις Αιολικών και Φωτοβολταϊκών Πάρκων. Οργανώνονται σε παγκρήτιο δίκτυο και απαιτούν τον σεβασμό του τοπίου και της αγροτικής παραγωγής. Τάσσονται υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά με σχεδιασμό προς όφελος των πολιτών και όχι για το κέρδος των εταιριών
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Νέο κίνημα
Γι’ αυτό εμείς λέμε ότι δεν χρειαζόμαστε ούτε αλλαγές συσχετισμών μέσα στο παλιό κίνημα (ας αφήσουμε τις αστικές και γραφειοκρατικές του ηγεσίες να πεθάνουν), ούτε εξεγερσιακές εκκλήσεις βολονταριστικού χαρακτήρα, αλλά χρειαζόμαστε ένα εντελώς καινούργιο ταξικό κίνημα. Και γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι πυρήνας αυτού του κινήματος πρέπει να είναι μια πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης, που αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας. Νέα πολιτική οργάνωση, νέο ταξικό κίνημα, ιδού η πρόκληση…
ΣΕΛΙΔΑ 6
 
Τα «μέτρα» δεν έχουν τελειωμό
Ποιος θυμάται τη φράση που επαναλάμβανε συνέχεια ο Βενιζέλος μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 21 του περασμένου Ιούλη; «Βάλαμε πάτο στο βαρέλι», έλεγε και ξανάλεγε επί σχεδόν τρεις μήνες ο αλαζόνας αστός πολιτικός. Το βαρέλι, φυσικά, δεν έχει πάτο…
ΣΕΛΙΔΑ 3
 
Πολιτική κρίση και αντιλαϊκή πολιτική
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Κρίση που είναι αποτέλεσμα της βαθιά αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται την τελευταία διετία, που έχει οδηγήσει τους βασικούς πόλους του συστήματος εξουσίας σε πλήρη απαξίωση στα μάτια του ελληνικού λαού. Οταν οι κορυφές δεν μπο- ρούν να εξασφαλίσουν όχι συναίνεση, αλλά ούτε καν ανοχή, τότε αρχίζει μια πολιτική κρίση…

Νίκη στον αγώνα των χαλυβουργών


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/ 12, ΟΜΟΝΟΙΑ, 10.30 π.μ.

(ραντεβού του Συντονισμού πλατεία ομονοίας και 3η Σεπτεμβρίου)

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ


Ο συγκλονιστικός ανυποχώρητος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών, για κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και για μαζικές απολύσεις, δείχνει το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας απέναντι σε μια πολιτική που βυθίζει στην εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία για να διασώσει τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας δεν έσκυψαν το κεφάλι. Εδώ και 46 μέρες βρίσκονται ενωμένοι σαν μια γροθιά σε απεργιακή κινητοποίηση. Η εταιρεία θέλει να χτυπήσει παραδειγματικά τον ηρωικό αγώνα τους, για να περιφρουρήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση, με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας και πετώντας στο δρόμο τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους…

Eric Johansson-Το θέμα δεν είναι να είσαι απλά ένας φωτογράφος.




Το θέμα είναι να είσαι ένας ξεχωριστός φωτογράφος!

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!‏


ΟΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Για μια ακόμη φορά η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με την στήριξη της Μπακογιάννη, του Λιάνη, της Αποστολάκη και της Παπαδημητρίου,  αποκάλυψε την χυδαία και βάναυση για τον κόσμο της εργασίας, ταξικότητα της πολιτικής του αστικού καθεστώτος εξουσίαςΣτον προϋπολογισμό του 2012, που συναντάς μόνο χαράτσια και άγριες περικοπές των κοινωνικών δαπανών, αυξάνονται με προκλητικό τρόπο τα κονδύλια για πληρωμές νέων και παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 66.7% που καταλήγουν στις ξένες πολεμικές βιομηχανίες, στο Σάφα, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο, το Χούμπαυλη και τα άλλα παιδιά της διαπλοκής. Επίσης, το 2012 αυξάνουν κατά 22.5% τα κονδύλια που πληρώνει ο λαός μας για το ΝΑΤΟ!!! Τα ποσά ξεπερνούν τα 1.1 δις ευρώ.
Λεφτά υπάρχουν δηλαδή: για το ΝΑΤΟ και για ΟΠΛΑ..

Σάββατο 17/12/11. Ο Δημήτρης Καζάκης μιλάει στο Βόλο.

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, ΕΠαΜ, Καζάκης Δημήτρης, Σάββατο 17/12/2011, στις 06:30 μμ στο Μεταξουργείο, ο Δημήτρης Καζάκης μιλάει στο Βόλο.
Σάββατο 17/12/2011, στις 06:30 μμ στο Μεταξουργείο, ο Δημήτρης Καζάκης μιλάει στο Βόλο.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανοίγουν οι φυλακές-Ελεύθεροι χιλιάδες κρατούμενοι


Τροπολογία με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών, ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκτός φυλακών όσοι δεν είναι επικίνδυνοι και οι ανήλικοι. Ποιοι εξαιρούνται...
Στη δραστική αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας προχωρά το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων αντιστοιχεί σε 9.700 άτομα, σήμερα κρατούνται περίπου 12.000 φυλακισμένοι.

Έτσι ο δρόμος της ελευθερίας ανοίγει για εκατοντάδες φυλακισμένους, με σχετική τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Σύμφωνα με "Το Βήμα", με την εν λόγω τροπολογία ανοίγει παράθυρο για την αποφυλάκιση κρατουμένων με ποινή ακόμη και ως 10χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της κάθειρξης.

Απολύονται, επίσης μόνο με διάταξη εισαγγελέα ανήλικοι κρατούμενοι, οι οποίοι εκτίουν ποινή περιορισμού κατά τη δημοσίευση του νόμου.

Από τις ευεργετικές διατάξεις εξαιρούνται οι υποθέσεις τρομοκρατίας, φοροδιαφυγής, καταχραστές Δημοσίου και άλλες, που ρυθμίζονται με ειδικούς νόμους.

Πάνω από 12.000 κρατούμενοι

“Wake Up”

“Wake Up”
by bleeps

ΠΑΝΟ ΟΠΑΔΩΝ ΗΡΑΚΛΗ: Σε Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία


“Άσσος” από τους οπαδούς του Ηρακλή
Μπορεί η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή να έχασε χθες το βράδυ 0 – 3 σετ από την τουρκική Αρκάς, αλλά οι οπαδοί της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης σημείωσαν “άσσο” από την εξέδρα του κλειστού γηπέδου του ΕΑΚ Ευόσμου, όταν σήκωσαν δύο πανό στα οποία αναγράφονταν, στα ελληνικά και στα τουρκικά, το σύνθημα : Σε Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία.


ΠΗΓΗ

Οι καπιταλιστές ώρες ώρες βγάζουν γέλιο

Διαφήμιση ιδιωτικής ασφαλιστικής σατιρίζει την Βόρεια Κορέα (την καμπούρα τους βέβαια δεν την βλέπουν...)

ΔΕΙΤΕ

ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, Η ΝΑΝΑ…



Ποτέ δεν ενθουσιαζόμουν με τους “ποιοτικούς” Έλληνες καλλιτέχνες που πρέπει ντε και καλά να τους βγάζουμε το καπέλο. Γενικά δεν μου αρέσει να τοποθετούμε ανθρώπους σε βάθρο. Ένας από αυτούς είναι και η Νανά Μούσχουρη. H οποία προέβη σε γελοίες δηλώσεις  στην γερμανική «Welt online».
Μερικές από τις δηλώσεις της ήταν οι παρακάτω:
“Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό. Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα”.
“Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, όλοι μας. Ακόμη και οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε, ζούσαμε σε ένα ψέμα, μέσα σε μια ψεύτικη ευημερία. Και πιο εύποροι ήταν αυτοί που επέλεξαν ποιοι θα τους κυβερνούν. Οι σοσιαλιστές έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να εργάζονται πολύ στις σίγουρες και καλοπληρωμένες δουλειές τους”.

Bίντεο σοκ με αστυνομικο που κάνει ηλεκτροσόκ σε μαθήτρια !


Πρωταγωνιστές είναι η Keshana Wilson  και ο αστυνομικός Jason Ammary. Παρατηρώντας το βίντεο η 14χρονη προσπαθεί να απωθήσει τον αστυνομικό, εκείνος κάνει μερικά βήματα πίσω, σηκώνει το πιστόλι, σημαδεύει στην περιοχή της κοιλιάς της και την "χτυπά" με ρεύμα.

Αυτό που κάνει εντυπώσει  είναι πως η  Keshana φαίνεται να σηκώνει τα χέρια, λίγο πριν δεχτεί το ηλεκτροσόκ. Στη συνέχεια σπαράζοντας στους πόνους πέφτει στο έδαφος ενώ μια φίλη της προσπαθεί να τη πλησιάσει.

 
 http://news247.gr

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ

Λίγο πριν μπεί η δεκαετία του '80, το ανεξάρτητο κράτος που ο ιατρός Τσιρώνης είχε κηρύξει στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο έπεφτε μετά από έφοδο της αστυνομίας. Ο ιατρός βρέθηκε νεκρός. Αυτοκτονία, είπαν... Δολοφονημένος, κατήγγειλε η οικογενειά του. Η καραμανλική μεταπολίτευση έπνιξε τις ουτοπίες. Μετά από λίγα χρόνια, ο Κοσκωτάς θα αναλάμβανε δράση (το '82, με την εξαγορά της Γραμμής). Ο Λεωνίδας Χρηστάκης έγραψε δύο φορές στο περιοδικό του, το Ιδεοδρόμιο, για τη ζωή και τις συνθήκες του θανάτου του Βασίλη Τσιρώνη. Αναδημοσιεύονται εδώ τα δύο του άρθρα μαζί με την περιγραφή της περίφημης αεροπειρατείας της οικογένειας Τσιρώνη στα χρόνια της Χούντας από τον "Ιό" της Ελευθεροτυπίας, και τη δήλωση της Αναστασίας Παύλου, της τότε μαθήτριας που οι εφημερίδες της εποχής παρουσίαζαν ως "απαχθείσα" από τό Ουδετερόφιλο Ελληνικό Μέτωπο του Βασίλη Τσιρώνη.
Από το φωτογραφικό υλικό λείπει το πρωτοσέλιδο από το ΒΗΜΑ ακριβώς την προηγούμενη ημέρα από τη δολοφονία του Τσιρώνη, όπου αναρωτιόταν ο συντάκτης του αν υπάρχει Κράτος. Για αυτόν τον λόγο και η γελοιογραφία - απάντηση του Ιωάννου την επόμενη ημέρα.

Υπόθεση Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς- Δυο αντίπαλα στρατόπεδα

Εξι μέρες διακοπή θεωρήθηκαν αρκετές από τον πρόεδρο του τρομοδικείου του Κορυδαλλού, που δικάζει τους Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, Χρήστο Τσάκαλο και Δαμιανό Μπολάνο, προκειμένου οι διορισμένοι δικηγόροι του τελευταίου να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία της «υπόθεσης του Χαλανδρίου». Το γεγονός ότι ο Δαμιανός Μπολάνο κατήγγειλε ότι είναι κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων και μετήχθη στον Κορυδαλλό μόλις την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα ούτε δικηγόρο να έχει ούτε να μπορέσει ν’ ασχοληθεί με τα της δικογραφίας, ουδόλως συγκίνησε το δικαστήριο. Περιορίστηκε απλώς στα τυπικά: διακοπή μιάμισης περίπου ώρας, προκειμένου να κληθούν δυο δικηγόροι από τον κατάλογο (οι Γ. Κανιάρης και Αλ. Κανελλόπουλος), οι οποίοι αποδέχτηκαν το διορισμό τους. Οταν ο Μπολάνο ρωτήθηκε αν αποδέχεται το διορισμό τους, δεν έδωσε καμιά απάντηση. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι έχουν ως συνήγορο τον Φρ. Ραγκούση.

Είμαι το πρόσωπο της χρονιάς!


Το 2011 ήταν μια χρονιά με εξεγέρσεις και διαδηλώσεις σε όλον τον κόσμο, οπότε μοιάζει λογικό το περιοδικό Time να επιλέξει ως πρόσωπο της χρονιάς τον ανώνυμο διαδηλωτή. Θέλω να ευχαριστήσω τους συντάκτες του Time που με βράβευσαν για δεύτερη φορά – η πρώτη ήταν το 2006, όταν με βράβευσαν ως πολίτη του διαδικτύου. Βέβαια, θέλω να τους παρακαλέσω να σταματήσουν να με βραβεύουν κάθε τρεις και λίγο – έχει καταντήσει πολύ κουραστικό.
Από την άλλη, μου άξιζε να με αναγνωρίσει το Time ως πρόσωπο της χρονιάς. Καμιά άλλη χρονιά δεν διαδήλωσα τόσο πολύ όσο το 2011· πραγματικά, ξεποδαριάστηκα – χώρια τα δακρυγόνα και τα κυνηγητά από τους μπάτσους.
Βέβαια, αυτή η ιστορία με τους ανώνυμους διαδηλωτές μου θυμίζει τους ανώνυμους αλκοολικούς.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Όταν το Κράτος αποΦΑΣΙΣΕ να συνεργαστεί με το Παρακράτος…

εναλλακτικός τίτλος: Όταν πέφτουν οι μάσκες της δημοκρατίας…
Πριν από πεντέμισι μήνες περίπου (μετά τη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη Ιούνη) ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Αλτερ βίντεο που έδειχνε κουκουλοφόρους με ρόπαλα να συνομιλούν με άντρες των ΜΑΤ. Όπως αποδείχτηκε σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου των εργαζομένων της ΕΘΕΛ αλλά και του Γραμματέα του ΟΑΣΑ επρόκειτο για οδηγούς της ΕΘΕΛ ακροδεξιάς ιδεολογίας… προφανώς για παρακρατικούς…
 O υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης με αφορμή εκείνο το βίντεο συνεργασίας ΜΑΤ με κουκουλοφόρους, μιλώντας στον Σκάι τότε, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίαςπαρακρατικών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, λέγοντας πως εάν πράγματι υπάρχει τέτοιος μηχανισμός τότε θα πρέπει να εξαρθρωθεί. Ο κ. Σκανδαλίδης κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια και το βίντεο, είπε «η χθεσινή ημέρα έβγαλε στην επιφάνεια ένα παλιό πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν πράγματι η αστυνομία έχει ένα δίκτυο ανθρώπων που χρησιμοποιεί στις διαδηλώσεις. Αν πράγματι υπάρχει πράγματι τότε πρέπει να εξαρθρωθεί…το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο».

Anonymous: Το Οperation greece είναι γεγονος!!!

anonymous opgreece


Η ομάδα των Anonymous στον περισσότερο κόσμο έγινε γνωστή τον περασμένο Απρίλιο, χάρη στην κυβερνο-επίθεση ή αλλιώς ψηφιακή επίθεση μέσω Διαδικτύου, που εξαπέλυσε στο δίκτυο της Sony, ωθώντας την έτσι, για να σταματήσει η περαιτέρω διείσδυση στα ενδότερα των συστημάτων της, να κατεβάσει πλήρως τα «ρολά» ολόκληρης της υπηρεσίας.
Το αποτέλεσμα; Τουλάχιστον 70 εκατομμύρια χρήστες δεν μπορούσαν επί ενός μηνός περίπου να χρησιμοποιήσουν το Playstation Network (ανάμεσα σε άλλες υπηρεσίες της Sony που είχαν «χτυπηθεί»), ενώ υπήρχε κίνδυνος μερικά (όχι όλα όμως και όχι τα σημαντικά) στοιχεία των χρηστών να έχουν περιέλθει στα χέρια των Anonymous, οδηγώντας ουσιαστικά αρκετούς στην αλλαγή των κωδικών τους στην πιστωτική κάρτα που είχαν καταχωρήσει στο PS Network.
Η ομάδα των χάκερ-ιδεολόγων-ψηφιακών ακτιβιστών, όπως θέλετε μπορείτε να τη χαρακτηρίσετε, δεν αποσκοπεί στον τρόμο των χρηστών, απεναντίας στοχεύει στις ολοκληρωτικές και σκληρές νοοτροπίες εταιρειών, οργανισμών αλλά και κρατών. Εν προκειμένω, της Ελλάδας μας και των πρακτικών που έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Βίντεο με τις δηλώσεις Γκλέτσου για τον ξυλοδαρμό που καταγγέλλει

ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ: Έγκλημα με μικρή τιμωρία…..


Μελέτης Χατζέλας, 29 χρονών...
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, ” καταδικαστική ήταν η απόφαση του τριμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που ολοκλήρωσε μετά από δύο διακοπές της ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του εργατικού δυστηχήματος του 29χρονου Μελέτη Χατζέλα, τον Αύγουστα του 2006, στη Χαλυβουργία Βόλου.”
Οι ποινές για την εργατική δολοφονία είναι της πλάκας, 3,5 χρόνια με αναστολή για ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια, με τριετή αναστολή και 3000€ καταβολή στο κοινωφελές ίδρυμα “Ορφανοτροφείο Βόλου”.
Καταδικάστηκαν ο πρόεδρος του τότε ΔΣ της εταιρείας, οι γιοί του, διευθύνοντες σύμβουλοι, ο διευθυντής του εργοστασίου και ο τεχνικός ασφαλείας. Αθωώθηκε ο υπεύθυνος συντήρησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Ο Μελέτης “χάθηκε” στις 13/8/2006 και βρέθηκε μετά από 3 μέρες πνιγμένος σε υπόγεια δεξαμενή γεμάτη νερό στη Χαλυβουργία Βόλου.


http://ergatis.wordpress.com/

Επίσκεψη στο υπό εργατικό έλεγχο εργοστάσιο Zanon, στην Αργεντινή [φωτο]


Η κεραμοποιία Ζανόν βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη Νεουκέν της Αργεντινής. Πρόκειται για μια πόλη περίπου 250.000 κατοίκων, σε απόσταση 1000 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες, που αποτελεί την «πύλη» εισόδου στις ατελείωτες εκτάσεις της Παταγονίας.
Η Ζanon ήταν για πολλά χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της περιοχής και η μεγαλύτερη κεραμοποιία της Νότιας Αμερικής. Απασχολούσε εκατοντάδες εργαζομένους, στηρίζοντας σημαντικά την τοπική οικονομία. Στα τέλη όμως της δεκαετίας του ’90, και ενώ η Αργεντινή βυθιζόταν στην οικονομική κρίση, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου (ο ..Ζανόν δηλαδή) είδε τα κέρδη του να πέφτουν και άρχισε το λεγόμενο “downsizing”: απολύσεις, περικοπές μισθών και εργατικών δικαιωμάτων.

Πρωτότυπος στολισμός...αντάξιος των φετινών Χριστουγέννων!!!

βαρβαρότητα χωρίς τέλος: εκκένωση της κοινωνικής κατάληψης “Επιβίωση”


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από το athens indymedia, στις 13/12 και 7 το πρωί έγινε επιχείρηση από τους μπάτσους για την εκκένωση της κατάληψης στην οποία είχαν βρει καταφύγιο πάνω από 30 άστεγοι συνάνθρωποι μας οι οποία έχουν προσαχθεί από τους “γενναίους” των ΜΑΤ σε κοντινό αστυνομικό τμήμα. :
“Στις 7 το πρωί έγινε εισβολή της αστυνομίας στο χώρο με αποκλεισμό της γύρω περιοχής, αυτή τη στιγμή και οι 30 κάτοικοι της “Eπιβίωσης” είναι στο αστυνομικό μέγαρο και υποτίθεται θα αφεθούν ελεύθεροι. Πρόβλημα σίγουρα θα αντιμετωπίσουν όσοι μετανάστες δεν έχουν χαρτιά.
Η αστυνομία μαζεύει πράγματα από το χώρο και μάλλον θα προσπαθήσει να τον σφραγίσει. Τα πράγματα είναι όλα όσα προσφέρατε εσείς σε αυτούς τους ανθρώπους και τα προσωπικά τους είδη. Το βασικό είναι όμως οι άνθρωποι.
Εκκλησία και κράτος σε πλήρη συνεργασία, στο πνεύμα των χριστουγέννων, επιτίθεται σε άστεγους και μετανάστες που αναζήτησαν μία ελπίδα.
Χρειάζεται συμπαράσταση.
Όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλά.
Ενημερώστε τον κόσμο, διαδώστε το, σας χρειαζόμαστε.”.
Να σημειωθεί ότι το κτήριο της κατάληψης ανήκει στην Καθολική Εκκλησία και τα τελευταία 5 χρόνια ήταν σε πλήρη αχρηστία. Η βαρβαρότητα του Κράτους και των παπάδων δεν έχει τέλος. Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της αστικής δημοκρατίας και του “πνεύματος των Χριστουγέννων”.
Η κατάληψη βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στο παλιό νοσοκομείο του Άγιου Παύλου, στο νούμερο 17 της οδού Φράγκων.