ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: Πέμπτη 24/3, 6.00μμ πλ. Ελευθερίας, Βόλος

ΑΝΟΙΚΤΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



Η Ανοικτή –Ανεξάρτητη Συνέλευση αποτελεί προϊόν της κατάληψης του Εργατικού Κέντρου Βόλου που πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα πριν την γενική απεργία του Φλεβάρη. Έχει στο ενεργητικό της την πρώτη πολιτική ανεξάρτητη εργατική απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο στις 23 Φλεβάρη, που χτύπησε στα ίσια τις άλλες δυο απεργιακές συγκεντρώσεις, των γραφειοκρατών του εργατικού κέντρου στο στενό της οδού Μακρινίτσης και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Η ανάγκη μιας νέας συγκρότησης έχει προκύψει από την απονομιμοποίηση του πολιτικού και συνδικαλιστικού προσωπικού των κομμάτων εξουσίας, όταν σε αλλεπάλληλες απεργιακές συγκεντρώσεις οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) έχουν προπηλακιστεί για τη στάση τους και την υποταγή τους στις πολιτικές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αντί να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τα εργατικά συμφέροντα, έχουν προσδέσει το εργατικό κίνημα στο άρμα του αστικού κράτους. Θλιβερό ρόλο συνεχίζει να παίζει η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ), ενώ πρόσφατα επιχειρήθηκε η ανασύσταση του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανακοπεί η δημοσκοπική κατρακύλα του.

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΦΑΓΕΣ...ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ,ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΓΡΙΟ ΠΑΡΤΥ


*ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΓΑΛΛΟ ΚΟΝΤΟΣΤΟΥΠΗ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΑΝΝΟΣ... 

Ώρα μηδέν για τη Λιβύη


Στις 16:45 ώρα Γκρίνουιτς (δηλαδή στις 18:45) ώρα Ελλάδος γαλλικό αεροσκάφος έριξε την πρώτη βολή κατά οχήματος των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι αρχίζοντας έτσι τις αεροπορικές επιχειρήσεις επί του εδάφους της Λιβύης.

Γιατί διαλύεται η Λιβύη; (Η άλλη άποψη)

Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
του David Rothscum
*Πώς περνούσε η Λιβύη επι Γκαντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα.
Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση. Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική. Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.

Ξεκίνησε η στρατιωτική επέμβαση - Συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν κατά τανκς του Καντάφι στη Βεγγάζη


- Γαλλικά αεροσκάφη μπήκαν στον ενέριο χώρο της Λιβύης
- Στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη αποφάσισαν οι ηγέτες στο Παρίσι
- Μέρκελ: Να τερματιστεί η βία στη Λιβύη - Η Γερμανία δεν παίρνει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις
- Παρών στην σύσκεψη των ηγετών ο Γιώργος Παπανδρέου- Ποιος θα είναι ο ελληνικός ρόλος στην επέμβαση


Ωρα 16:50 Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προανήγγειλε στρατιωτική επέμβαση κατα του καθεστώτος Καντάφι μετά απο ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης σύσκεψης των ηγετών στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε οτι ο Καντάφι αγνόησε τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και ουσιαστικά άναψε το "πράσινο φως" για τη στρατιωτική επέμβαση.

Ξύλο Μπολάνο με Κορκονέα


Επεισοδιακή φαίνεται πως ήταν η προφυλάκιση του Νταμιάνο Μπολάνο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στις φυλακές του Δομοκού.
Ο Μπολάνο κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση '"Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς".
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, ο κρατούμενος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση, συνεπλάκη το πρωί της Παρασκευής με τον ειδικό φρουρό Ε.Κορκονέα, ενώ άλλες πηγές θάλουν τον νεαρό να επιτέθηκε στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
Υπήρξε άμεση παρέμβαση από τους φύλακες, οι οποίοι μπήκαν στη μέση να τους χωρίσουν και τελικά μετέφεραν τον Κορκονέα σε άλλη πτέρυγα.

Καρατζαφέρης: ψήφισα το Μνημόνιο, αλλά δεν το διάβασα …αναλυτικά !!![VID]


ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ...ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ...ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ  
*Συνέντευξη – παραλήρημα έδωσε ο Καρατζαφέρης στο μπλογκ hellas-orthodoxy
Διαβάστε μερικές χαρακτηριστικές δηλώσεις του Προέδρου του Λαος:
“Δεν είχα την πολυτέλεια να  διαβάσω το Μνημόνιο αναλυτικά...γιατί χανόταν η Ελλάδα”.

ΤΑ ''MAT'' τοτε και τωρα.


Παλιότερα, τα πράγματα ήταν πιο απλά. Για παράδειγμα, όταν έβλεπες μια διμοιρία των ΜΑΤ...

ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΑΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΛΟ


ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ,ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ REAL NEWS ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2...ΚΑΘΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΛΟ...Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΑΟΣ...!!!

ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ,ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;;;

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ...ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ...

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΖΛΟΝΤΟΥΙ –ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΒΟΜΒΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. 

ΤΕΛΟΣ,ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ALTER 

ΠΡΕΖΑ TV

Απίστευτο Video!!!...Οδηγός βιντεοσκοπεί την ώρα που τον παρασέρνει το τσουνάμι !!!


ΔΕΙΤΕ το ερασιτεχνικό Video του οδηγού που βιντεοσκοπώντας μέσα από το αυτοκίνητό του ....παρασύρθηκε από το τσουνάμι...



GO-ON-SSIP

Ο ΝΕΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.[VID]

Σε γιουχάρουν, άρα υπάρχεις![VIDS]


γραφει ο ''πιτσιρίκος''
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, αποδοκιμάστηκε έντονα στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
Η ταυτότητα αυτών που αποδοκίμασαν τον κ. Σηφουνάκη δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά είναι σίγουρο πως θα πρόκειται για αυτή την ομάδα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον Πάγκαλο στο Παρίσι και του πέταξαν γιαούρτια στα Καλύβια, ενώ λίγες μέρες πριν είχαν προκαλέσει σεισμό και τσουνάμι στην Ιαπωνία.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥΣ …ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ…

Στην εσχάτη των λύσεων, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου τους, που ζητούν να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις, αποφάσισαν να προχωρήσουν αρκετοί μαθητές του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, οι οποίοι κατέβηκαν σε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, που είναι η ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του λυκείου Τσαριτσάνης -το μοναδικό λύκειο στο νομό Λάρισας που καταργείται- θα επιμείνουν σε άρνηση τροφής, από «αγνή αγάπη» για το σχολείο τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Το λύκειο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία. Λειτουργεί από το 1670 και σε αυτήν δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Κων. Οικονόμος εξ Οικονόμων και άλλοι.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου, όπου και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μυστηριώδεις ρωγμές υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη


Οι επιστήμονες βρίσκονται σε σύγχυση. Η Νότια Αμερική έχει αρχίσει να «σπάει»...
Στο νότιο Περού εμφανίστηκε ξαφνικά μία τεράστια ρωγμή, μήκους 3 χιλιομέτρων και περίπου 100 μέτρα σε πλάτος.

Το ανώμαλο αυτό φαινόμενο συνέβη σε επαρχία που βρίσκεται κοντά στην διάσημη λίμνη Τιτικάκα. Η ρωγμή έγινε εμφανής αμέσως. Η γη άνοιξε σαν να ασκούνταν τεράστια πίεση σ' εκείνο το σημείο, ενώ εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση και πολύ μεγάλα κομμάτια εδάφους.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι η ρωγμή δεν εμφανίστηκε μετά από σεισμό. Γενικά, δεν συνέβη καμία καταστροφή στην περιοχή. Η Γη άνοιξε έτσι απλά. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι το φαινόμενο δεν σχετίζεται με καμία πρόσφατη καταστροφή, εντούτοις παραμένουν σε σύγχυση ως προς τα αίτια.
Παρόμοιες ρωγμές εμφανίστηκαν και στη γειτονική Βολιβία, ενώ πριν από λίγο καιρό εντοπίστηκε άλλη μία ρωγμή στην Αιθιοπία.

Ενδεχομένως αυτά τα φαινόμενα να συμβαίνουν στη Φύση και φαίνεται πως οι ήπειροι κυριολεκτικά υποχωρούν μπροστά στην ανθρωπότητα.


the Watchers

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ


Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας.  Ο θάνατος του οφείλεται σε καρδιολογικά προβλήματα.

Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Είχε σημαντική διαδρομή στη ζωή του Ελληνικού Θεάτρου.

Συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους Eλληνες ηθοποιούς: Χορν, Παπαμιχαήλ, Μυράτ, Ζουμπουλάκη, Παξινού, Μ. Μερκούρη, Α. Συνοδινού κ.ά.


Πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από 40 θεατρικά έργα.

Σκηνοθέτης σε 40 και πλέον θεατρικά έργα και συνιδρυτής του «Παλκοσένικου» και του θεάτρου Κνωσός, όπου ανέβασε επιλεγμένα έργα κλασικού ρεπερτορίου.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στη 1:00, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Ανάληψη Λιβαδειάς.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ.



ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ''ΗΡΩΑΣ''


Τον τραγικό θάνατο ενός 48χρονου εργάτη ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, εκφράζοντας τη θλίψη του για το χαμό του. 


Το μοιραίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί. Ο 48χρονος εργαζόταν σε σήραγγα βάθους 6 μέτρων στην Μάνδρα Αττικής. Τα χώματα από την εσκαφή υποχώρησαν και τον καταπλάκωσαν, ενώ παράλληλα τραυμάτισαν και άλλον έναν εργαζόμενο. 

Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΠΕΚ Δυτικής Αττικής και Πελοποννήσου βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος ώστε να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια. 

Η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ΙΑΠΩΝΙΑ-Προσπαθούν να επαναλειτουργήσουν το σύστημα ψύξης


*Καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος κατάφεραν να φέρουν οι Ιάπωνες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και μέσω αυτού επιδιώκουν να θέσουν εκ νέου σε λειτουργία το σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων.Εντούτοις, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας TEPCO, η όλη διαδικασία μπορεί να χρειαστεί έως και 15 ώρες, παρατείνοντας...
την αγωνία. Την ίδια στιγμή, σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο σκληρός και ανθεκτικός λαός της Ιαπωνίας θα ανακάμψει από την κρίση και ότι η χώρα θα επανέλθει ισχυρότερη από πριν.
Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών πάντως έχει ξεπεράσει τους 5.600 ενώ περισσότεροι από 9.500 άνθρωποι αγνοούνται από το φονικό σεισμό της προηγούμενης Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε. 
Την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη οι ιαπωνικές αρχές πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού από ελικόπτερα του στρατού αλλά και οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων, που έχουν υπερθερμανθεί, μετά τη βλάβη στο σύστημα ψύξης.Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, υπάρχει ακόμα νερό στον αντιδραστήρα 4. Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν αεροπλάνα στην Ιαπωνία προκειμένου να διευκολύνουν όσους Αμερικάνους πολίτες επιθυμούν οικειοθελώς να εγκαταλείψουν τη χώρα, ζητώντας παράλληλα από όσους δεν το κάνουν να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.
Παραμένει πάντως αδιευκρίνιστο αν τελικά έχει καταστραφεί το προστατευτικό κέλυφος των αντιδραστήρων, που προστατεύει από τη διαρροή ραδιενεργού υλικού, ή αν η έκλυση ραδιενέργειας μέχρι τώρα οφείλεται στους ραδιενεργούς ατμούς που εκτονώθηκαν στην ατμόσφαιρα.

Εκτός ελέγχου ο πυρηνικός εφιάλτης - Πρόβλημα και στους 6 αντιδραστήρες

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στην Ιαπωνία όπου οι αρχές δείχνουν ότι, δεν μπορούν να ελέγξουν τον πυρηνικό εφιάλτη.
«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ιαπωνία ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Γιουκίγια Αμάνο προσθέτοντας, ότι...
έχει επιβεβαιωθεί η βλάβη στον πυρήνα τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι.
Ο κ. Αμάνο, που σκοπεύει να μεταβεί σήμερα στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι, χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές της χώρας.

Οι Iάπωνες αξιωματούχοι ανησυχούν για την κατάσταση της δεξαμενής αποθήκευσης του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου σε δύο αντιδραστήρες του σταθμού της Φουκουσίμα.

Ο υπουργός άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι, ελικόπτερα πρόκειται να ρίξουν νερό στον αντιδραστήρα-3. Επίσης αξιωματούχοι προετοιμάζονται να ρίξουν με αντλίες νερό μέσα στον 4 από διάφορες θέσεις.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ- ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!

Μερικα λογια για τις επιτροπες αγωνα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ". Εχουμε δρασεις απο την αρχη του κινηματος των διοδιων. Ειμαστε ενα βαθια πολιτικοποιημενο κινημα αλλα προσπαθουμε και εχουμε κρατησει τα πολυποικιλα μικροκομματικα καπελα μακρυα και εξω απο το κινημα μας. Δεχομαστε στις επιτροπες μας ολους τους συμπολιτες μας ανεξαρτητα αν ανηκουν σε κομματα ή οχι ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Ζητάμε την Δωρεάν παροχή σε όλα τα κοινωνικά αγαθά (παιδεια, υγεια, δρομους , μεταφορες, νερο, θαλασσα κλπ) και οχι εκπτωσουλες , καρτες ή παραδρόμους. Δεν συνδιαλεγομαστε με την κεντρικη αστικη εξουσια, αλλα παλευουμε για να παρουμε πισω οτι μας εχουν στερησει, ανατρεποντας τους.
Λειτουργουμε μεσα απο ανοιχτες συνελευσεις , με αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες, χωρις προεδρους, γραμματεις και φαρισαιους. Δεν βαζουμε το κινημα μας σε διαδικασια μικροπολιτικης εκμεταλλευσης του απο διαφορους επιτηδειους, συμμετεχοντας σε εκλογικα παζαρεματα.
Βρισκομαστε συνεχως στους δρομους με δρασεις στα διοδια, τα νοσοκομεια , τα ΜΜΜ ,με τους αυτοκινητιστες,τους εργατες στην Θηβα και την Χαλκιδα στην Υπατια , στην Κερατεα και οπου αλλου οι αναγκες του κινηματος απαιτουν. Θεωρουμε οτι το κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ την κριση τους συγκρουεται αμεσα με τις γενεσιουργες αιτιες τις κρισης που δεν ειναι αλλες παρα τα παρακμασμενο συστημα τους.
Περισσοτερες πληροφοριες θα βρειτε στα μπλογκ μας:
www.oxidiodia.gr
www.denplirono.info
epitropes2010@gmail.com

Eλλάδα: Τα "Χωριά SOS", εκμπέμπουν SOS


"Πλημμύρισαν" τα χωριά SOS από παιδιά, των οποίων οι νεαροί γονείς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας και καταφεύγουν σε ιδρύματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα τουλάχιστον για τα νεαρά μέλη των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το παιδικό χωριό SOS, στην Αττική, μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2010, 80% των περιπτώσεων που απευθύνθηκαν σ’ αυτά, αφορά περιστατικά που οι γονείς των παιδιών αδυνατούν, λόγω φτώχειας, να τα μεγαλώσουν, ενώ τον τρέχοντα μήνα το ποσοστό υπερβαίνει το 90%.

Ο διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών, Στέργιος Σιφνιός, επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η αύξηση της ανεργίας, τα χαμηλά μεροκάματα, αλλά και η ανύπαρκτη κρατική κοινωνική πολιτική,αναγκάζουν ολοένα και περισσότερους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους σε «ξένα χέρια», ελπίζοντας ότι αργότερα θα καταφέρουν να βρουν τρόπο, για να τους προσφέρουν, έστω τα απολύτως απαραίτητα.

Όπως εξηγεί ο κ. Σιφνιός, την τελευταία διετία ο ρυθμός αύξησης των αιτήσεων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας το 70%. Το τελευταίο τρίμηνο του 2010, καθημερινά δέκα παιδιά ζητούσαν βοήθεια, ενώ μόνο στις τρεις τελευταίες ημέρες του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου, τα παιδιά που ζήτησαν βοήθεια έφτασαν τα 60.

Ήδη, στις εγκαταστάσεις τους τα παιδικά χωριά SOS φιλοξενούν 250 παιδιά, ενώ εκκρεμούν περίπου 1.000 αιτήματα.

10.562 νέες θέσεις εργασίας στη γεωργία


Τα σκήπτρα της θεσσαλικής οικονομίας κρατά ο πρωτογενής τομέας καθώς με ποσοστό 24.8% βρίσκεται στην πρώτη θέση. Το ε0μπορικό κομμάτι ακολουθεί με ποσοστό 16.3%. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η ΠΑΣΕΓΕΣ για το διάστημα 2008-2010 και η οποία αποδεικνύει περίτρανα ότι στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα να ξορκίσει την κρίση «ατμομηχανή» μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η γεωργία.
 
Σημαντική παραμένει η θέση του αγροτικού τομέα στη θεσσαλική οικονομία η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΕΠ) σε σχέση με το δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα, ενώ απασχολεί και ένα σημαντικό ποσοστό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.

Η αντίσταση και η κατοχή στην Κερατέα συνεχίζονται [VID]


Βίντεο από τις χθεσινοβραδυνές οδομαχίες των αντιστεκόμενων κατοίκων απέναντι στις δυνάμεις κατοχής
 Χωρίς λόγια…
 Μην τρομάξετε από τους ήχους που θα ακούσετε στο βίντεο, δεν είναι τραβηγμένο από τη Λιβύη αλλά από την Κερατέα χθες το βράδυ.

Αποκάλυψη: Οι Μαφιόζικες συναντήσεις Καρατζαφέρη στη Ρουμανία, τα DVD και το γεύμα με τον Αλαφούζο


Είναι γνωστό ότι το συγκρότημα των ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος τον τελευταίο καιρό προωθεί το πολιτικό μόρφωμα του Καρατζαφέρη. Μάλιστα η βδομαδιάτικη εφημερίδα του ΛΑΟΣ, «Αλφα1», κυκλοφόρησε χτες με πρωτοσέλιδο το εγκωμιαστικό σχόλιο για τον Καρατζαφέρη και για το κόμμα του, που είχε γράψει στην «Καθημερινή» ένας απ’ τους βασικούς αρθρογράφους και μέτοχος αυτής της φυλλάδας ο Alexis Παπαχελάς.[1]
Είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς,την ώρα που κάποιοι θεωρούν "μέγα σκάνδαλο" μερικές κασέτες που περιέχουν συνομιλίες μεταξύ ποδοσφαιρικών παραγόντων,ένα παρόμοιο θέμα που ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΜΕ να αφήνει αδιάφορους τους "υπεύθυνους"!
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, μυστική αποστολή στο Βουκουρέστι πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο (5/2) ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης. Πήγε με τραγιάσκα και έφυγε με DVD! Διαβάζουμε λοιπόν σε δημοσίευμα του Έθνους πριν απο περίπου ένα μήνα.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

EΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πυρηνικός Αρμαγεδδών ενόψει 2012...

Με τα γεγονότα να τρέχουν στην Ιαπωνία, καθώς πολλοί ειδικοί μιλούν πλέον για "πυρηνικό Αρμαγεδδώνα" εάν οι Ιάπωνες δεν καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση στους πληγέντες αντιδραστήρες, και με βάση τις επιστημονικές έρευνες που μιλούν για μια ισχυρότατη σεισμική περίοδο που θα διαρκέσει από φέτος 2011 έως και το 2015, (βλέπε

Εντονότατες σεισμικές και ηφαιστειακές δραστηριότητες έως το 2015)

εξαιτίας της έξαρσης της ηλιακής δραστηριότητας, η οποία αναμενόταν... και η οποία αναμένεται να κορυφωθεί στα τέλη του 2012...