ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ:ΤΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του ευρύτερου Λαϊκού και Εργατικού κινήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή εκφράζει βαθιές λαϊκές ανάγκες οι οποίες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία γίνονται ακόμη βαθύτερες. Εκτός των άλλων το κίνημα «Δεν Πληρώνω» προσφέρει και ένα μέσο έκφρασης της αγωνιστικής διάθεσης των κοινωνικών στρωμάτων που βάλλονται από την απύθμενη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που πλέον βρίσκεται σε αποσύνθεση. Στα πλαίσια του αταλάντευτου αγώνα που δίνει το κίνημά μας τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες αμεσοδημοκρατικές δράσεις και συνελεύσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος του αγώνα μας... είναι η αυτοοργάνωση των λαϊκών δυνάμεων που εκλύονται από τη βάση του λαού με κεντρικό άξονα την ανυπακοή βασισμένη σε συλλογική και από τα κάτω οργανωμένη δράση.

Ο Βιασμός της Μνήμης από τους Κόκκινους Φασίστες (ΚΚΕ) του Δολοφονημένου Αγωνιστή δεν θα Περάσει!


Το πολλαπλό έγκλημα του ΚΚΕ στις 20 Οκτώβρη συνεχίζεται.
Όχι μόνο υπερασπίστηκε σαν νέο παρακράτος την Βουλή την μέρα που αυτή ψήφιζε την κατεδάφιση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων.
Όχι μόνο στα πλαίσια αυτής της υπεράσπισης κινήθηκε δολοφονικά κατά όλων των διαδηλωτών που ήθελαν να προσεγγίσουν τον χώρο της με άλλες διαθέσεις από τις δικές του.
Όχι μόνο κατόρθωσε να αποπροσανατολίσει την κοινωνία ως το σημείο να μιλάμε τώρα για τον δικό του ρόλο αντί για την νέα βάρβαρη επίθεση του καθεστώτος στα δικαιώματα και στις ελευθερίες μας.
Αλλά και ίσως αυτό είναι το χειρότερο από όλα, προσπαθεί με τα πιο αθέμιτα μέσα να χρεώσει την πρώτη δολοφονία διαδηλωτή από τα χημικά της αστυνομίας σε άλλο διαδηλωτή.
Χρησιμοποιώντας  ναζιστικές τεχνικές προπαγάνδας (όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμμα τοσο πιο πιστευτό γίνεται και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται ένα ψέμμα τόσο θα μείνει κάτι από αυτό) θέλει να αθωώσει την αστυνομία από το έγκλημα της.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΤ- ΚΝΑΤ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ: Ιστορική στιγμή


Μια ιστορική στιγμή και μια μεγάλη επιτυχία του Mega: Για πρώτη φορά μαζί στην ελληνική τηλεόραση, ένας από τους προϊσταμένους των ΜΑΤ και η αρχηγός των ΚΝΑΤ.
(Τόσα πολλά λάθη μέσα σε δυο μέρες, το ΚΚΕ έχει να κάνει από τη Βάρκιζα.)

ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μια δόση ακόμα και το κόβω…


Ηρωικό αγώνα έδωσε με την εξάρτηση της η Βάσω Παπανδρέου, αλλά στο τέλος λύγισε. Όταν έμαθε ότι από την ψήφο της εξαρτάται η 6η δόση δεν άντεξε. Είπε όμως: “τελευταία φορά”. Πόσοι το έχουμε πει αυτό και για πόσα πράγματα. Αλλά άνθρωποι είμαστε… Κακό πράγμα οι εθισμοί και ακόμα χειρότεροι όταν είσαι εθισμένος στο να βλάπτεις τους άλλους.
O Antista/Chef προτείνει…

Ντοκουμέντο: Ο «κουκουλοφόρος» που δίνει εντολές στα ΜΑΤ!



Προσέξτε το νεαρό με το μπλε κασκέτο και το μπλε μπουφάν. Κρατάει ένα κοντάρι στα χέρια του και είναι μαζί με τους υπόλοιπους «κουκουλοφόρους» οι οποίοι πετούν πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται επί της οδού Σουρή. 
Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, μόλις περνάει μία γυναίκα μπροστά από τον «κουκουλοφόρο», αυτός κάθεται στο κράσπεδο της λεωφόρου Αμαλίας. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σηκώνεται και κάνει νόημα στη διμοιρία των ΜΑΤ να υποχωρήσει κάτι που γίνεται άμεσα πράξη.
Προχωράει προς το μέρος τους κάνοντας νόημα στους υπόλοιπους «κουκουλοφόρους» να σταματήσουν να πετούν πέτρες ενώ παράλληλα ζητά από τους άνδρες των ΜΑΤ να υποχωρήσουν και να κατευθυνθούν προς την οδό Φιλελλήνων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ


Το διήμερο που πέρασε ήταν ένα κρίσιμο και πολύ έντονο διήμερο. Έχω πολλά συναισθήματα και σκέψεις και θα επιχειρήσω να τα βάλω σε μια σειρά. Αρχικά θα αναφερθώ στον όγκο του κόσμου που είναι και το πιο σημαντικό. Η συμμετοχή του λαού ήταν το μεγάλο κέρδος, όπως επίσης και επιτέλους η ενιαία παρουσία συνδικάτων. Στις 19, πρέπει να υπήρχε πάνω από 500.000 κόσμος. Τα καθεστωτικά μέσα, συνεχώς απαξίωναν το μέγεθος του πλήθους. Δεν ξέρω αν γίνομαι υπερβολικός στις εκτιμήσεις μου, αλλά ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες.
Ο παλμός και η αποφασιστικότητα ήταν συγκινητικά. Μεγαλύτερη διάθεση είχε ο κόσμος να παραμείνει στο Σύνταγμα, ακόμη και όταν υπήρχε το γνωστό θέατρο με τους κουκουλοφόρους-αγνώστων λοιπών στοιχείων- να συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Η αστυνομία δε, είχε περισσότερο αμυντική στάση, κυρίως φοβούμενη αιματοκύλισμα, λόγω της πολυπληθούς συγκέντρωσης. Η 19η του Οκτώβρη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα. Υπήρξε ενθουσιασμός και παρόλο που η αστυνομία με εντολή της έκλεισε τους σταθμούς μετρό του Συντάγματος και Ευαγγελισμού, οι διαδηλωτές που κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα δεν πτοήθηκαν. Για την 20η του μηνός, υπήρχαν ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες. Nα σημειωθεί εδώ, πως πρώτη φορά συμμετείχε μεταπολιτευτικά, σε τόσο μεγάλο βαθμό και ο ιδιωτικός τομέας στις απεργίες.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Aνακοίνωση​-καταγγελί​α της Αντιεξουσι​αστικής Κίνησης Αθήνας


Αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ. Η απόφασή του να μονοπωλήσει τη διαδήλωση στο Σύνταγμα και να καταλάβει μονοπωλιακά το πάνω διάζωμα (Β. Αμαλίας) πάρθηκε για λόγους τηλεοπτικής και πολιτικής ...υπεραξίας και ήταν μία πράξη επιθετική απέναντι στην κοινωνία. Αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση του κόσμου προς τη Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για τους βουλευτές, προκειμένου να πανηγυρίσουν την έξοδο των δικών τους βουλευτών, των βουλευτών υποτίθεται του ‘όχι’.
  Χρησιμοποιώντας την περίφημη περιφρούρησή του –η οποία συνετρίβη με το πρώτο μπαμ και διεσώθη πρόσκαιρα με την συνεργασία και την επέμβαση των ΜΑΤ- εμπόδισε, σαν δύναμη καταστολής, την διέλευση στους πολίτες.

Οι προκλητικές δηλώσεις των προβεβλημένων στελεχών του κόμματος περί προβοκατόρων, κουκουλοφόρων και άλλα ηχηρά παρόμοια πυροδότησαν από μέρες το κλίμα. Προσπάθησαν δε να οικειοποιηθούν το Σύνταγμα, το οποίο κατασυκοφαντούσαν και λοιδορούσαν από την στιγμή που έγινε χώρος δημόσιος, χώρος της Άμεσης Δημοκρατίας.

Δεν κατάλαβε τίποτε το ΚΚΕ από τον Δεκέμβρη του ’08, όταν έντρομο ζητούσε τη βοήθεια του Καραμανλή με επίσημες επισκέψεις. Οι καιροί των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ πέρασαν ανεπιστρεπτί, όπως πέρασε και η εποχή που έκοβαν χέρια και έβγαζαν τα μάτια των ανήμπορων αρχειομαρξιστών και τροτσκιστών.

Το αντιεξουσιαστικό κίνημα, που τα τελευταία 30 χρόνια μπαινοβγαίνει στις φυλακές και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης της κοινωνίας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, έχει αποκτήσει δύναμη, δυνατότητα και συνείδηση.

Ας μην παρασύρεται το κόμμα από τη γνωστή του τακτική στο χώρο των πανεπιστημίων. Η κοινωνία είναι μια σκληρή πραγματικότητα, ένας ωκεανός, όπου αρκεί ένας μικρός κυματισμός για να πνίξει κάθε ολοκληρωτισμό.

Η Άμεση Δημοκρατία αναδύεται στα συντρίμμια του παλιού κόσμου.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας"

ΤΖΕΦΡΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 154 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΜΑΖΙ

Υπουργοί φερέφωνα, βουλευτές κομπάρσοι



Αργά ή γρήγορα η κοινωνία θα ξυπνούσε και θα αντιλαμβανόταν ότι η κρίση χρέους και τα προγράμματα εξυγίανσης που προωθούν οι δανειστές, δεν αφορούν τους... διπλανούς, αλλά την ίδια στο σύνολο της.

Η προπαγάνδα άλλωστε έχει και τα όρια της, όπως και η υπεροψία...

Σήμερα ολοένα και λιγότεροι μπορούν να ακούσουν και να πειστούν πως για όλα φταίνε οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι αμοιβές τους. Πως υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή και το πολιτικό χάος είναι η μη απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Πως για την κατάρρευση της αγοράς ευθύνη έχουν οι διαδηλωτές. Πως για την έλλειψη ρευστότητας ευθύνη έχουν οι συνταξιούχοι...

Η επιχειρηματολογία των εποπτών έγινε προπαγάνδα της ελληνικής κυβέρνησης και ρουλεμάν των πρόθυμων ΜΜΕ. Όλοι αυτοί μαζί βομβαρδίζουν τον κόσμο σχεδόν δύο χρόνια τώρα περί της αναγκαιότητας των μέτρων, περί του μονόδρομου της σωτηρίας, περί των δύσκολων αλλά απαραίτητων θυσιών για τη σωτηρία της πατρίδας...

Xίλια μύρια κύματα


ΒΟΗΘΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΗ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ειρηνικές διαμαρτυρίες : δείγμα ανώτερου πολιτισμού ή δειλία;


Είναι μεγάλη η προσπάθεια όλων να μας πείσουν πως  ο ‘μη βίαιος  χαρακτήρας’ των κινητοποιήσεων είναι δείγμα ενός ανώτερου πολιτισμού.  Είναι όμως έτσι;
Κάνει εντύπωση η  ‘απόλυτη καταδίκη’ κάθε ‘βίαιης πράξης’ από την πλευρά της  άρχουσας τάξης.  Φυσικά τα ΜΜΕ, που   ακολουθούν ή μάλλον εκφράζουν  σήμερα τα συμφέροντα  της παραπάνω τάξης, ακολουθούν  κατά πόδας. Προσπαθούν  να μας πείσουν πως το διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά,   αποτελεί ταυτόχρονα το μόνο νόμιμο, αλλά και το ανώτερο ηθικά.
 Σίγουρα οι ‘ειρηνικές διαμαρτυρίες’  κινούνται στο χώρο της νομιμότητας. Πιθανόν να  είναι και ανώτερες ηθικά. Το ερώτημα όμως που μας απασχολεί εδώ είναι αν  οι ‘ειρηνικές διαμαρτυρίες’ των Ελλήνων σήμερα, είναι δείγμα  μιας ανώτερης πνευματικά στάσης ή είναι αποτέλεσμα  άλλων παραγόντων.  
Η ειρήνη –κατά την άποψή μας-  δεν είναι μόνο η απουσία πολέμου.  Είναι η αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον. Φυσικό και ανθρώπινο. Από αυτή την άποψη, της απουσίας δηλαδή αρμονικής συνύπαρξης στο εσωτερικό της   Ελληνικής κοινωνίας, είναι φανερό πως δεν ζούμε σε ειρηνικό καθεστώς. Γιατί όμως η πλειοψηφία των  Ελλήνων επιμένει  σε ‘ειρηνικές’ διαμαρτυρίες;

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ

Ήταν κάποιο απόγευμα του περσινού χειμώνα, όταν ένας πολύ νεαρός συντροφάκος με ρωτησε:

"Ρε Συντ, θα ήθελα να πάω στην πορεία που γίνεται ενάντια στην καταστολή, αλλά το κλίμα είναι οξυμένο και θα γίνουν μπάχαλα και θα μας δέσουν..."

Το σκέφτηκα 8 δευτερόλεπτα και του απάντησα:

"Μπα, τίποτα δε θα γίνει! Όποτε οι οι του χώρου κάνουν συγκέντρωση μόνοι τους, δεν ανοίγει ρουθούνι! Μπάχαλα γίνονται όταν υπάρχουν άλλοι, όταν υπάρχει λαός και εργαζόμενοι. Μπέσα σου λέω: όταν οι του χώρου διαδηλώνουν μόνοι τους, η περιφρούρηση είναι απόλυτα αποτελεσματική: Χίλες φορές πιο δυνατή από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Ρουθούνι δεν ανοίγει, όση οργή κι αν υπάρχει".

Αυτό το χρώμα σας ταιριάζει καλύτερα γουρούνια!


Τειρεσίας και στην κινητή;


voda_cos_wind_katastimata

Την αποκάλυψη οτι οι τρεις εταιρίες κινητής στη χώρα μας, Cosmote, Vodafone, Wind, προχωρούν στη δημιουργία ενός «Τειρεσία» κινητής τηλεφωνίας, όπου θα καταχωρούνται οι «κακοπληρωτές» πελάτες των εν λόγω εταιρειών, έκανε πρόσφατα δημοσίευμα της ιστοσελίδας Newsbeast.gr.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η έναρξη της λειτουργίας της νέας βάσης δεδομένων δεν προσδιορίζεται ακόμη χρονικά, εν τούτοις, η δημιουργία της προχωράει μέσω της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Στόχος, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, είναι η δημιουργία μιας «μαύρης» λίστας των καταναλωτών εκείνων που μετακινούμενοι από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε μιαν άλλη, αφήνουν στην προηγούμενη μεγάλα «φέσια».

ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ...


" Έτσι γ..άνε, αυτοί που σας χρωστάνε" ήταν το κεντρικό σύνθημα στο Καραΐσκάκη μετά το θριαμβευτικό 3-1 με τη γερμανική Ντόρτμουντ.


Η Μέρκελ που είναι γνωστή φίλαθλος είδε τον αγώνα και είναι εξοργισμένη από πολλά πράγματα, πέραν της σβουριχτής τριάρας.

Η καγκελάριος πρώτα - πρώτα έπαθε...
 την πλάκα με τον κόσμο στο γήπεδο. Και πως βρίσκουν τα λεφτά οι Έλληνες και γεμίζουν το γήπεδο, πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε το Γιώργο.

 Δεύτερο πως μπορούν και φωνάζουν 90 λεπτά και δεν έχουν ψοφήσει από την πείνα που έχει επιβάλλει;

Και τρίτο και σοβαρότερο πως είναι δυνατόν να χάνει η πρωταθλήτρια Γερμανίας από μια ομάδα που έχει τερματοφύλακα τον Κοστάντσο! Άκου εκεί " Έτσι γ..άνε, αυτοί που σας χρωστάνε"!

Τα αποτελέσματα του θυμού της Μέρκελ θα τα δούμε την Κυριακή το βράδυ.

Όσο για μας κάτι με αυτή τη νίκη ,κάτι με την εθνική ομάδα βρίσκουμε κάτι να ξεχαστούμε και να συζητάμε στις... διαδηλώσεις!

http://pamelouketo.blogspot.com

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μυριόστομη απαίτηση του λαού: ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!

Για 1.000.000 μίλησαν τα Ξένα Πρακτορεία Ειδήσεων!
Για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε ποτέ, αναγκάστηκαν να μιλήσουν και τα ξεπουλημένα ελληνικά ΜΜΕ.
Ο λαός μίλησε κι αυτός.
Και απαίτησε να φύγουν ΤΩΡΑ οι δοσίλογοι.
Οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι τα σκαλοπάτια της Βουλής και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. 
Τα χημικά δε στάθηκαν ικανά να διώξουν τις εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που διαδήλωναν και συγκρούονταi μέχρι  αυτή την ώρα. 
Ο Βενιζέλος θορυβημένος από την απίστευτα μεγάλη αντίσταση και τον όγκο του λαού, δήλωσε ότι θα κάνει ρύθμιση στο Πολυνομοσχέδιο που δεν θα θίγονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας!
Καλύτερα να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους.
Δεν τους θέλει κανένας. 
Να φύγουν όσο ακόμα προλαβαίνουν. 
Αυτή τη στιγμή γίνεται απίστευτη χρήση χημικών ενώ τα ΜΑΤ χτυπάνε τους διαδηλωτές με τα γκλοπς γυρισμένα ανάποδα!
Τους περιμένει το τέλος της Σεκιουριτάτε!
Παναγιώτης Βήχος http://www.politikokafeneio.com/

 http://gregordergrieche.blogspot.com/

ΜΑΤ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτη ξεφτίλα απο τα χοιρινά με στολή. Την έπεσαν σε συναδελφό τους με πολιτικά και μετά όλο συγνωμη και συγνώμη ήταν οι κότες οι λυράτες. Γαμω τα παντελόνια που φοράτε ρε ξεφτιλισμενοι. Μόνο μαγκιές ξέρετε να κάνετε πίσω απο τη στολή και την ασπίδα.


σιβυλλα

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Ένας στόχος, μια φωνή: Το μπουρδέλο να καεί!


 Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή του πρώτου (και φαρμακερού) μνημονίου ίσως άλλη μία δυνατότητα, άλλη μια ευκαιρία, να δοθεί στους σύγχρονους σκλάβους του ελλαδικού χώρου να ξεσηκωθούν. Ασφαλώς και η χρονική αυτή απόσταση είναι σε βάρος των ανθρώπων που υφίστανται τον καταιγισμό εξοντωτικών μέτρων, αφού οι εξουσιαστές εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν, τόσο τις κοινωνικές επιπτώσεις για τα όσα επιβάλλουν όσο και τις ενδοεξουσιαστικές αντιθέσεις που υπάρχουν και αφορούν το μοίρασμα των γεωπολιτικών και οικονομικών διεκδικήσεων στις περιοχές, όπως αυτή του ελλαδικού χώρου, που ξαναμοιράζονται. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τα όσα έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες του κόσμου και για τα οποία οι εξουσιαστές κάθε απόχρωσης δεν δείχνουν να ιδρώνει το αυτί τους. Αυτοί που ψήφισαν υπέρ των μέτρων τώρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και δήθεν διαφωνούν. Ίσως η μόνη διαφωνία τους να βρίσκεται στον τρόπο που θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Άλλωστε η «Τρόϊκα» Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Λοβέρδου αυτή τη «διαφωνία» εκφράζει, στοχεύοντας σε πιο άμεσα αποτελέσματα εξόντωσης των ανθρώπων, με την απαρέγκλιτη και γρήγορη εφαρμογή των μέτρων, αλλά και προσπαθώντας να προλάβει τους ανταγωνιστές στην κούρσα της διαδοχής του θλιβερού Γιωργάκη. Αλλά και όσοι διαφώνησαν ή διαφωνούν, στην πραγματικότητα στηρίζουν και ενισχύουν την διαδικασία, αφού δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να την σταματήσουν. Υπάρχουν ορισμένοι που αφελώς απορούν για το ότι το ΚΚΕ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση που να ανοίγει το δρόμο για ανατροπή του σκηνικού.

Bίντεο από τις συγκρούσεις με χημικά και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

Μπαχαλάκηδες και δυνάμεις καταστολής ψωνίζουν από το ίδιο μαγαζί στην Ιταλία!


Τα παπούτσια και των δύο ομάδων είναι τα ίδια. Στην Ιταλία μιλάνε ανοιχτά πλέον για ομάδες μεταμφιεσμένων αστυνομικών με κουκούλες που υποδύονται τους καταστροφείς/κουκουλοφόρους.

Κυκλοφορεί αυτή την ώρα στο διαδίκτυο στην γειτονική Ιταλία. Όχι μόνο σε "αντικαθεστωτικά" blogs αλλά και σε ιστολόγια ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι όπως αυτό από όπου πήραμε την φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε (από το site του περιοδικού L' espresso για την ακρίβεια). 


Στην Ιταλία μιλάνε ανοιχτά πλέον για ομάδες "μεταμφιεσμένων αστυνομικών"με κουκούλες που υποδύονται τους καταστροφείς/κουκουλοφόρους.

Αναλύοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία καθώς και εκατοντάδες ακόμα με τις "συγκρούσεις" αστυνομίας και "Μπλακ Μπλοκ" βγαίνουν δυο πρώτα συμπεράσματα:

α) Τα παπούτσια και των δύο "ομάδων" είναι τα ίδια και 
β) Οι δυνάμεις καταστολής ΔΕΝ είναι της Ιταλικής αστυνομίας αφού οι στολές και τα κράνη των Ιταλών είναι διαφορετικά! 

Σωκράτης Μάλαμας: «Ο,τι μας συμβαίνει δεν είναι τιμωρία από το υπερπέραν»



Του Σταύρου Θεοδωράκη

Ηταν η πρώτη μας συνάντηση. Δεν γνωριζόμαστε, δηλαδή, και ένα βράδυ που είχα πάει να τον δω να τραγουδάει, έβλεπα πιο πολύ την πλάτη του παρά το πρόσωπό του. Μπροστά του, στα πρώτα τραπέζια ήταν οι αφοσιωμένες θαυμάστριές του. Μετρούσαν την κάθε του αναπνοή και μόνο όταν χαμήλωνε τα μάτια σταματούσαν και αυτές να τον κοιτούν. Η χειραψία μας ήταν στιβαρή. Δεν ήταν το χέρι ενός μουσικού. Είχα ακούσει ότι ο Μάλαμας ζει σε ένα χωριό οπότε έκανα αμέσως σκέψεις για κασμάδες και κλαδευτήρια. «Κουνγκ φου κάνω». Δεν κατάλαβα αν μου έλεγε αλήθεια, αλλά δεν έδωσα και συνέχεια. Μπροστά μας είχαμε δυο ποτηράκια κρητικής ρακής. Την έπινε όμορφα, έτσι όπως τραγουδάει. Με παύσεις. Δύο γάμοι, τέσσερα παιδιά, εργάτης κάποτε στη Γερμανία, 17 χρόνια στα μπουζουξίδικα. Στο μυαλό μου τις είχα μπερδεμένες τις πληροφορίες, αλλά δεν βιαζόμουν. Ηθελα να ξεκινήσω από ένα τραγούδι του που άκουσα ένα μελαγχολικό πρωινό στο ραδιόφωνο. «Πάμε να φύγουμε από αυτή την πόλη».

Πότε το έγραψες; Προφητικό μου ακούγεται.
Πριν από καμιά 20 χρόνια. Την εποχή των «μεγάλων έργων». Οι άνθρωποι είχαν χρήματα αλλά… ούτε μια στάλα ευτυχίας. Αντιθέτως, υπήρξαν εποχές που δεν είχαμε να φάμε και τραγουδούσαμε, χορεύαμε, πίναμε. Τώρα διασκεδάζουν στα σπίτια και έχουν ανοιχτή και την τηλεόραση να δείχνει μόδα ή ειδήσεις. Στέκει αυτό; Πάμε καλά;
Εσύ πότε έφυγες από την Αθήνα;
Το '99.
Σε χωριό ζεις;

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ




Υπάρχει λύση!




Υπάρχει λύση; Ναι, λύση, υπάρχει!

Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει ικανοποιητικό επίπεδο 
συγκέντρωσης της παραγωγής, 
των μέσων παραγωγής, 
του εμπορικού δικτύου και σημαντικό 
επίπεδο ανάπτυξης σύγχρονης τεχνολογίας. 


Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, με βελτιωμένο 
μορφωτικό επίπεδο 
και εξειδίκευση, καθώς και πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό. 

Γιατί η Ελλάδα
 
διαθέτει αξιόλογες πλουτοπαραγωγικές πηγές, 
σημαντικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, που είναι σημαντικό πλεονέκτημα 
για την παραγωγική βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων. 


Γιατί η Ελλάδα
έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορεί να εξασφαλίζει επάρκεια στα είδη 
διατροφής για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και για το εξωτερικό εμπόριο. 


Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών,
 εργαλείων και συσκευών. 

Ανοχή τέλος θα φατε κλοτσιες - LaRage

Οδηγός επιβίωσης στην πόλη, σε περίπτωση δύσκολων συνθηκών, κάθε είδους


Aναδημοσίευση απο epamdytikisattikis.wordpress.com 
Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι το “Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο” που έχει ιδρύσει ο Οικονομολόγος & Αναλυτής Δημ. Καζάκης -γνωστός σε όλους μας-, μετά την αποχώρησή του από τη “Σπίθα” του Μίκη Θεοδωράκη.
Μας έβαλε σε υποψίες το άρθρο του αυτό, γιατί ο Καζάκης γνωρίζει καλά την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, τις πιθανότητες των εξελίξεων και, οπωσδήποτε, έχει μελετήσει καλά τα ανάλογα γεγονότα, συμβάντα, συνέπειες και σχετικές εξελίξεις σε χώρες όπου συνέβησαν παρόμοια γεγονότα, όπως στην Αργεντινή, τη Βραζιλία ή το Εκουαδόρ, που, όμως, έχουμε 2 σημαντικές διαφορές με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις: 1. υπάρχει γενικευμένη οικονομική κρίση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ήδη από το 2008 (που συνδέεται, φυσικά, με το “σκάλωμα” του καπιταλισμού, ως οικονομικό σύστημα 2. ανήκουμε σε νομισματική & οικονομική/πολιτισμική ένωση (Ε.Ε.), που δύναται να διαμορφώσει τα γεγονότα με έναν διαφορετικό και πιο ιδιαίτερο τρόπο.
Η ημερομηνία δημοσίευσης είναι 17-10-2011. Ρίξτε μια ματιά και κρατείστε τις πληροφορίες αυτές σε μιαν άκρη (αχρείαστες να ΄ναι, που λέμε συχνά, μπορούν, όμως, να αποβούν χρήσιμες, σε κάθε περίπτωση δυσκολίας, κάθε τύπου, π.χ. , όπως αναφέρει και το εν λόγω blog, στην περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού, όπως συνέβη το 1999, όπου μπλόκαραν τα πάντα για κάποιες ώρες ή μέρες, αν θυμάστε καλά).

Αφιερωμένο σε όλους όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1980...

Αφιερωμένο σε όλους όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1980...
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας.

Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.

Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή...

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί… Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά... Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση...

Everything is OK


Η ομάδα του Everything is OK σε ένα κολάζ από διάφορες περιπέτειες τους προσπαθώντας να ξυπνήσουν τον κόσμο.. Απλά καταπληκτικοί…Wake Up People!
Μια βόλτα στο κανάλι τους εδώ : http://www.youtube.com/user/cveitch

Το κίνημα των ΗΠΑ είναι ...μεταδοτικό

Την ώρα που ο ρεπουμπλικάνος δήμαρχος της Ν. Υόρκης έδωσε πάρκο για να κατασκηνώσουν οι αγανάκτισμένοι, ο δήμαρχος της Βοστόνης διέταξε τη βίαιη διάλυσή τους. 
Την ώρα που οι «καταληψίες της Wall Street» κερδίζουν συμπαράσταση, άλλη τόση αντίδραση προκαλούν σε συντηρητικούς πολίτες και πολιτικούς, ενώ εντείνεται και η καταστολή από την εξουσία «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ»! «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου»! «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Δουβλίνου»! Το κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ αποδεικνύεται μεταδοτικό.

Την ώρα που ο ρεπουμπλικάνος δήμαρχος της Ν. Υόρκης έδωσε πάρκο για να κατασκηνώσουν οι αγανάκτισμένοι, ο δήμαρχος της Βοστόνης διέταξε τη βίαιη διάλυσή τους. Εχει επεκταθεί όχι απλώς σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια -σε περισσότερες από 800 μεγάλες και μικρές πόλεις, σύμφωνα με το περιοδικό «The Nation» - αλλά απλώνει τα πλοκάμια του κι εκτός συνόρων. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα των αγανακτισμένων, (στην οποία συμμετείχε και η Αθήνα) προσφέρει στο «99%» πολλών άλλων χωρών νέα ώθηση για να διαμαρτυρηθεί, ενώ δίνει σάρκα και οστά στο αντικείμενο του θυμού του: «Είναι η οικονομία, βλάκα», έλεγε πολλά χρόνια πριν ο Μπιλ Κλίντον. Σήμερα, συνταξιούχος πρόεδρος πια, καλεί τους αμερικανούς αγανακτισμένους να συγκεκριμενοποιήσουν τα αιτήματά τους εστιάζοντας στην οικονομία. Αυτό ακριβώς κάνουν. 

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Leave your myth in Greece..



Ο ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ ΖΕΙ! ΑΝΟΙΞΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ...

Με αυτή την συντεχνία τι θα γίνει;


Και μιας και οι τρείς Θατσερικοί υπουργοί έθεσαν το θέμα των “κρατικοδίαιτων συντεχνιών” θα ήθελα να τους ρωτήσω: Με αυτή την συντεχνία τι θα γίνει;

                                O Antista/Chef προτείνει…
Ρητορικό το ερώτημα… Άλλωστε δεν θα καταδίκαζαν τις “συντεχνίες” που τους έκαναν υπουργούς αν δεν είχαν εξασφαλίσει την στήριξη αυτής και κάποιων ακόμα συντεχνιών του  πλούτου για να μείνουν στο παιχνίδι της εξουσίας που αποτελεί και την μοναδική “αρχή” που διαθέτουν.

Άκουσα, διάβασα και μουρμουρίζω

Πώς το είπε, ρε παιδιά, τις προάλλες, εκείνο το ωραίο ο Βαγγέλας; "Λόγω της ύφεσης, γυρίζουμε πίσω στα δεδομένα του 2004", δεν είπε; Συγγνώμη που ρωτάω αλλά εδώ ταιριάζει το "πολύ ωραίο για να είναι αληθινό" και δεν έχω συνηθίσει να ακούω ωραία πράγματα από κυβερνητικά χείλη.

Ε ρε χαράς ευαγγέλια! Γυρνάμε στο 2004! Ουάου, που λένε κι οι πιτσιρικάδες! Παναπεί, ξαναγυρνάμε σε εποχές αλησμόνητες! Επανέρχονται τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, επιστρέφει το επίδομα αδείας, πάνε στα τσακίδια οι επιχειρησιακές συμβάσεις, ξανανοίγουν τα νοσοκομεία, γυρίζουν τα βιβλία στις σχολικές αίθουσες, καταργούνται τα χαράτσια, μειώνονται οι τιμές στα σούπερ-μάρκετ, φτηναίνουν τα καύσιμα, μειώνεται ο ΦΠΑ από 13% και 23% σε 8% και 18%, καταργούνται οι "έφεδροι" του δημοσίου, ξαναγίνονται δημόσια περιουσία ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ... Ω, ρε μανούλα μου, παράδεισος! Βέβαια, θα ξαναφάμε στην μάπα τον μπουχέσα αλλά μη τα θέλουμε όλα δικά μας, έτσι;

Πάντως, η γυναίκα μου σχολίασε: "Ποιο 2004, καλέ; 1964 ήθελε να πει αλλά φοβήθηκε μη τον πάρουν με τις πέτρες"... Λέτε; 

Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΞΕ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Χριστιανισμός: Μια καπιταλιστική θρησκεία!


Ο Χριστιανισμός είναι σίγουρα μια απο τις πιό μεγάλες θρησκείες στον κόσμο με πάνω απο 10 δόγματα, πάνω απο 500 ναούς ανα χώρα, με πάνω απο 100 παπάδες και μοναχούς ανα χώρα, όμως κουβαλάει την ευθύνη για πολλά εγκλήματα στον κόσμο και όλα προς το όνομα του θεού.


Ας δούμε μερικά λοιπόν


  • Ο θεός της παλαιάς διαθήκης σκότωσε πάνω απο 10.000.000 άτομα ενώ ο Διάβολος 4.
  • Το μεσσαίωνα πέθαναν μαρτυρικά πάνω απο 5000 άντρες και 9000 γυναικόπαιδα με την κατηγορία της μύησης στη μαγεία.
  • Διεθνής πολέμοι λόγο θρησκευτικής ιδεολογίας.
  • 2011 ο κόσμος πεινάει και η εκκλησία με την περιουσία της δεν κάνει τίποτα απολύτως. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο χρυσός και λοιπή περιουσία που η εκκλησία χρησιμοποιεί για την διακόσμηση αγαλμάτων, εικόνων, χώρων, εργών τέχνης κτλ αξίζουν πάνω απο 600 δις ευρώ (μιλάμε για την παγκόσμια θρησκεία του Χριστιανισμού και όχι μόνο για Ορθόδοξη Ελληνική).
  • Τα εγκλήματα κατά των παιδιών (βιασμοί και σχετικές κακοποιήσεις) αυξάνονται συνεχώς κάθε χρόνο.
  • Γενοκτονίες στο Βιετνάμ και όχι μόνο
  • Βεβήλωση αρχαίων Ελληνικών ναών
Και η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί.

'Ομως κάτι το οποίο η λίστα δεν αναφέρει είναι πως το κίνητρο για όλα αυτά τα εγκλήματα, είναι το χρήμα.
Ας το παραδεχτούμε λοιπόν. Η Εκκλησία βγάζει πόσα λεφτά απο δωρεές, ακίνητη περιουσία, κληρονομιές πιστών, μετοχές, δεν πληρώνει φόρους, μπορεί να εισβάλει στην showbiz (δες Αμερική), έχει δικά της κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καφετέριες, κράτη βασίζουν το έθνος τους στη θρησκεία (δες Ελλάδα και Αμερική), αλλά παρ'όλα αυτά ο κόσμος πεινάει και αυτοί είναι θείοι άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν το έργο του θεού.

Eκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής εις μνήμην του Ναξιώτη δημοκράτη-αγωνιστή, Νικηφόρου Μανδηλαρά,,,και κράξιμο του Κακλαμάνη

Βαλτε τα ΜΑΤ να μαζεψουν τα σκουπιδια


                                     Ειναι οι μονοι "προθυμοι" που σας εχουν απομεινει.


2) Τα περισσοτερα σκουπιδια δεν θα χρειασθει καν να πανε στο ΧΥΤΑ μιας και τα γουρουνια τρεφονται με σκουπιδια και το πιο πιθανο ειναι να τα καταναλωσουν επι τοπου υστερα απο τετοια νηστεια που τους εχουν τα αφεντικα τους
3) Τους εχετε εκπαιδευσει για την βρωμικη δουλεια και μεχρις στιγμης εχουν ανταπεξελθει με μεγαλη επιτυχια


4) Θα βρεθουν στο φυσικο τους περιβαλλον


Ειλικρινα καλυτερους σκουπιδοφαγους δεν προκειται να βρειτε!!! 


anarhogatoulis.blogspot.com

http://dithen2010.blogspot.com

Τώρα μπορούμε όσα ελπίζαμε να κάνουμε με την Μαίρη Ακριβοπούλου..να την γαμήσουμε....οχι να την ψηφίσουμε!!


Αυτή η μαλάκω....... με τη μεγαλύτερη γκάμα.. εσωρούχων, θα αντικαταστήσει από δευτέρα 

τον Ρόμπα Ρομπόπουλο, γαμώ το κατοχικό κοινοβούλιο σας !!