ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ...


Έχω πολλές από τις λέξεις σου κι εσύ από τις δικές μου.
Κι είναι τόσες πολλές που καμιά φορά μπερδεύομαι και δεν ξέρω τί είναι δικό μου και τί δικό σου.
Όμως δε με νοιάζει και το ξέρω πως ούτε εσένα.
Μήπως τελικά είναι όλα δικά μας και άλλοι μας έχουν μπερδέψει;
Αν η γλώσσα είναι πολιτισμός, τότε έχω μέσα μου τον δικό σου κι εσύ τον δικό μου.

Τα εδώ κανάλια σε λένε διαδηλωτή, εμένα εδώ όταν βγαίνω στο δρόμο με ονομάζουν αναρχικό και τρομοκράτη.
Εσένα από ό,τι μαθαίνω, την ώρα που βρίσκεσαι μέσα στις φωτιές, τα κανάλια σου δείχνουν καλλιστεία.
Τα δικά μου δείχνουν εσένα ως θέαμα.
Οι στιγμές σου πουλάνε εδώ πολύ.

Η δική σου αστυνομία είναι ακραία και βίαιη, εδώ απλά είναι δημοκρατική και κάνει τη δουλειά της.
Εδώ πρόκειται για τα παιδιά των 700 ευρώ, χωρίς καμία άλλη ευθύνη.
Εκεί αδερφέ μου πόσα παίρνουν κι έχουν αναλάβει τέτοια ευθύνη;

Ενδιαφέρθηκες για τα δέντρα του πάρκου σου και σε είπαν τρομοκράτη.
Γιατί αδερφέ μου δεν κοιτάς τη δουλειά σου;
Δε στα κανονίζει καλά ο αφέντης σου;
Τί άλλο θες;

Σου ζητούν συγνώμη μα καλύτερα από εμένα ξέρεις πως δεν είναι αλήθεια.
Είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις.

Εδώ πλέκουν εθνικιστικά σενάρια στην πλάτη σου.
Ότι κάτι θές εσύ από εμάς εδώ.
Τα ίδια έλεγαν και για μας εκείνο το Δεκέμβρη.
Τα ίδια θα λέγονται κάθε Δεκέμβρη και κάθε Ιούνη όπου γης σε όποιο χρόνο.
Το ξέρω πως δεν μασάς.

Είσαι πράκτορας λένε και δεν αγαπάς τον τόπο σου.
Αυτό το πάρκο που μπορεί να ξάπλωσες κάμποσα βράδια με την κοπέλα σου και της χάιδευες τα μαλλιά, αυτό το πάρκο που ίσως να πρωτοπήγες βόλτα το παιδί σου, τώρα δε θες να γίνει εμπορικό κέντρο.
Μα τί τα θες!
Η κοπέλα σου χάθηκε κάπου μέσα στα δακρυγόνα και το παιδί σου τρέχει στο δρόμο να περισώσει ό,τι μπορεί από την ελευθερία του.

Μα γιατί αντέδρασες;
Αφού σου είπαν πως τα δέντρα θα τα προφυλάξουν.
Μήπως είσαι προβοκάτορας και πράκτορας;
Μη τα παίρνεις τοις μετρητοίς.
Τα ίδια λένε και σε μας.
Όπου σταθείς και όπου βρεθείς σε αυτή τη γη τα ίδια ακούς, αιώνες τώρα.

Νομίζουν πως τους ανήκεις, ακόμα και η γη πιστεύουν πως τους ανήκει.
Κι ό,τι έχει πάνω της και μέσα της και στον ουρανό που τη σκεπάζει.
Όλα τους ανήκουν κι όλα τα θέλουν.
Μα τους λείπεις εσύ. Σε θέλουν κι εσένα.
Αν μπορούσαν θα σε έκοβαν κομμάτια και θα σε έβαζαν στη βιτρίνα ενός καταστήματος πάνω σε τσιγκέλια.

Και οι έμποροι παντού το ίδιο.
Χάνουν πελάτες.
Το ίδιο και οι ξενοδόχοι.
Μα γιατί διώχνεις τον τουρισμό σου;
Δεν το ξέρεις πως είναι η βαριά σου βιομηχανία;
Μα κι η δική μου είναι.
Μην κάνεις μαλακίες γιατί θα τους στείλεις προς τα ΄δω και θα σε πουν και προδότη.
Δε θες να έχεις λεφτά;

Μα σε βλέπω και θα ήθελα να είμαι κοντά σου τώρα, αλήθεια στο λέω.
Θα ήθελα να αναπνεύσω το δακρυγόνο που αναπνέεις κι εσύ, να νιώσω την αγωνία σου, να μιλήσουμε με τα βλέμματα, αυτά τα βλέμματα που είναι η ανθρώπινη γλώσσα και δε χρειάζεται φθόγγους, προτάσεις, μα ούτε και γραμματική.
Το βλέμμα του γείτονα, όπως είμαστε εμείς,
αυτή η άχρονη ματιά που μπορεί να τους ισοπεδώσει μια κι έξω.
Αλλά δε το 'χουμε πάρει ακόμα απόφαση...

Αδερφέ μου σε σέβομαι απεριόριστα, σε αγαπώ ακόμα περισσότερο.

Σε ευχαριστώ.

Δικτατορία Της Βλακείας (Ντοκιμαντέρ)

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

"Παράτα τα, εσύ θα είσαι που θα σώσεις τη χώρα; Ναι, και αν δεν την σώσουμε εμείς, θα πεθάνουμε όσο το προσπαθούμε"


Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα που έγραψε στο Facebook ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ, ο δεύτερος νεκρός των βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στην Τουρκία. 

Δέχτηκε σφαίρα κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων. 

Ήταν παθιασμένος με την «επανάσταση» της Τουρκίας. Με αυτό που όλο και περισσότερο αποκαλούν «Τουρκική Άνοιξη». 

Έγραψε στο Facebook λίγες ώρες πριν αφήνει την τελευταία του πνοή: «Κοιμήθηκα μόλις 5 ώρες μέσα σε 3 ημέρες. Με ψέκασαν με δακρυγόνα αμέτρητες φορές, ρίσκαρα τον θάνατο μου 3 φορές. Και ξέρετε τι λέει ο κόσμος; Παράτα τα, εσύ θα είσαι που θα σώσεις τη χώρα; Ναι, και αν δεν την σώσουμε εμείς, θα πεθάνουμε όσο το προσπαθούμε. Είμαι τόσο κουρασμένος που έχω πιει 7 ενεργειακά ποτά και 9 παυσίπονα σε 3 μέρες, η φωνή μου έχει κλείσει αλλά θα είμαι ξανά στην πλατεία σήμερα στις 6. Απλά για την επανάσταση». 

Ο άτυχος 20χρονος είχε προειδοποιήσει: "Μπαμπά δε θέλω να οδηγήσω, με πιέζει όμως ο Λοχαγός μου"-Νέοι, ανεκπαίδευτοι συνάδελφοι υποχρεώνονται να χειριστούν 50χρονες νεκροφόρες

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕΙΡΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ston-kosmo-ton-apeiron-mikron-neon-meson-eksoysias
Τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης, της Αιγύπτου και συνολικά της αραβικής άνοιξης αλλά και το κίνημα occupy παγκοσμίως, το κίνημα των αγανακτισμένων της Ελλάδας και της Ισπανίας, τα βίαια γεγονότα στο Λονδίνο προ έτους, η περίπτωση Γρηγορόπουλου, και παλιότερα οι εξεγέρσεις στην Γένοβα και στο Σιατλ αλλά και δεκάδες άλλες μικρότερης εμβέλειας περιπτώσεις, πιστοποιούν αποδεδειγμένα πια ότι τα Social media μπορούν σε λίγα λεπτά να προκαλέσουν κρίση με χαρακτηριστικά εξέγερσης.
Ήδη πανίσχυροι ηγέτες που χάραξαν τον 20 αιώνα αλλά και διεφθαρμένα συστήματα εξουσίας, το βίωσαν αυτό και εξαφανίστηκαν ή βρίσκονται υπ ατμόν, κυριολεκτικά στο έλεος των άπειρων μικρών νέων μέσων εξουσίας και μιας καλής αφορμής για εξέγερση.

ΦΑΚΕΛΟΣ: Φαρμακευτική Κάνναβη, το Νο.1 φυσικό δωρεάν αντικαρκινικό φάρμακο είναι παράνομο

▶ Ο ρόλος των κανναβινοειδών κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη » Τι λένε οι αρμόδιες αρχές » Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη φαρμακευτική κάνναβη » Τι δείχνουν οι επιστημονικές μελέτες » Τα οφέλη από τη φαρμακευτική κάνναβη » Ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος μελετών στα ψυχοδηλωτικά μηνύει την DEA » Οι επιστημονικές προσπάθειες » Η μεγαλύτερη ερευνητική ομάδα για τα ψυχοδηλωτικά στρέφεται στο Πεντάγωνο » Η κάνναβη για ιατρική χρήση, το φυσικότερο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο φάρμακο όλων των εποχών είναι παράνομο! » Ο τρόπος δράσης της φαρμακευτικής μαριχουάνας κατά των ασθενειών


μαριχουάνα για ιατρική χρήση ~ preludiance

Ο ρόλος των κανναβινοειδών κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Πολλά σκυλιά νεκρά, θύματα των οδομαχιών, στη πλατεία Ταξίμ

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τη γειτονική Τουρκία σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια πέριξ της Πλατεία Ταξίμ και τις συνέπειες που είχε και στ’ αδέσποτα ζώα της περιοχής είναι συγκεχυμένες.

Ταξίμ παντού, αντίσταση παντού

Συνεργάτες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, που ζουν μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη, μας πληροφόρησαν ότι αρκετοί κτηνίατροι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους ώστε να βοηθήσουν τα ζώα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της συστηματικής ρήψης δακρυγόνων, νερού, αντικειμένων, μολότοφ κ.ο.κ.

ΜΠΑ ΓΟΥ ΔΟ- Aστυνομικός πυροβολεί άοπλο διαδηλωτή και πανηγυρίζει (video)

Τρομάζω καμιά φορά τη νύχτα


Νομίζω ώρες ώρες ότι η σπίθα δεν μπορεί να ‘ναι άλλοι παρά εμείς… Μόνο εμείς οι άστεγοι πιστεύουμε σε κάτι, αλλά τρομάζω καμιά φορά τις νύχτες όταν σκέφτομαι…
ότι ίσως είμαστε οι μόνοι που προσευχόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο που όλα αγοράζονται και πουλιούνται πια αναγκαστικά, για να μπορέσουν να υπάρξουν.

Εμείς οι άστεργοι είμαστε κατατρεγμένοι γιατί χαλάμε τη μόστρα, μας κυνηγά ο δήμαρχος, η αστυνομία, ο καταστηματάρχης, η κυριούλα και ο κουστουμάτος, γιατί υπάρχουν κι αυτοί, ναι, ακόμα και σήμερα, πλάι μας, περνάνε κάθε μέρα, μόνο που είναι το βλέμμα τους άλλο, όχι αυτό που ξέραμε εμείς κάποτε.Δυο κόσμοι, δυο κόσμοι, λοιπόν, αυτό γίναμε. Πώς μπορεί εκείνοι να είναι η σπίθα; Εμείς όμως μπορούμε, ναι, εμείς οι τελευταίοι, οι πιο δυστυχισμένοι. Αν δε είμαστε εμείς, ποιοι τότε ;

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Κεμάλ, πότε τελείωσε η χούντα;

της Μαριάννας Τζιαντζή

Κεμάλ, πότε τελείωσε η χούντα;
Kάποτε, στα πρώτα χρόνια της δικτατορίας, σε μια ταβέρνα του Πύργου μια παρέα τραγούδησε το «Είμαι αητός χωρίς φτερά», που λόγω στίχων και λαϊκότροπου ύφους, κίνησε τις υποψίες του χαφιέ του διπλανού τραπεζιού, ο οποίος έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Έπιναν και τραγουδούσαν Μίκη Θεοδωράκη, κύριε διοικητά!
«Μα όχι», υποστήριξαν οι τρεις νέοι όταν κλήθηκαν στην Ασφάλεια για να δώσουν εξηγήσεις. Του Χατζιδάκι είναι το τραγούδι, είπαν, δεν ξέραμε ότι είναι απαγορευμένος ο Χατζιδάκις.
Αητός που κάποτε είχε φτερά και τώρα δεν έχει; Κάπου το πάει ο κύριος! Εδώ σε όλη την Ελλάδα δεσπόζει ο φοίνικας με τα φτερά ορθάνοιχτα, για ποια κομμένα φτερά θρηνεί το τραγούδι; Μήπως είστε νοσταλγοί της φαύλης δημοκρατίας;

Είναι αντιεξουσιαστής. Αξίζει να πεθάνει- Το skai.gr δίνει την ευλογία του στις δολοφονίες ανθρώπων του αντιεξουσιαστικού χώρου από τις δυνάμεις ασφαλείας του Κράτους. Άκρως επικίνδυνη, αλλά συνεπής στην γραμμή του Ομίλου Αλαφούζου, εξέλιξη.

Είσαι αντιεξουσιαστής και πέφτεις νεκρός από θωρακισμένο κανόνι νερού της αστυνομίας; Το άξιζες. Και το άξιζες για ένα λόγο παραπάνω: επειδή ήθελες να αυτοκτονήσεις μπροστά στην κάμερα μόνο για το θέαμα. Ακόμη και σήμερα το πλέον ρυπαρό μιντιακό εργοστάσιο διαστροφής της πραγματικότητας καταφέρνει να εντυπωσιάζει  με το πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάνει.
Η εξέγερση στη γειτονική Κωνσταντινούπολη, με αφορμή την παράδοση ενός πάρκου στα χέρια των κατασκευαστών πολυκαταστημάτων (σ.σ. διόλου πρωτότυπο), δεν έπιασε μόνο την κυβέρνηση Ερντογάν απροετοίμαστη αλλά και τα περισσότερα ελληνικά μαγαζιά ενημέρωσης, που σε αυτές τις περιπτώσεις τρεκλίζουν μεταξύ της παραδοσιακής καταδίκης κάθε λαϊκής αντίδρασης και της επίσης παραδοσιακής προβολής των εικόνων καταστολής αποκλειστικά των “άλλων” κυβερνήσεων, για χάρη του θεάματος. Μόνο ο Όμιλος Αλαφούζου επέδειξε ακλόνητη σταθερότητα στην εσωτερική γραμμή παραπληροφόρησης. Γραμμή που συνοψίζεται στο απλουστευτικό σχήμα: Εναντιώθηκες στην κυβέρνησή σου; Πέθανε!
skai_xeftiles

Μην προκαλείς το κανόνι

Η Αργεντινή με την Κούβα ανέπτυξαν εμβόλιο για τον προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα, το οποίο θα διανέμεται δωρεάν στα δύο έθνη

Η Εθνική Διοίκηση Φαρμάκων, Τροφίμων και Ιατρικής Τεχνολογίας της Αργεντινής ενέκρινε το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο, και το οποίο τα έθνη της Κούβας και της Αργεντινής θα έχουν τη δυνατότητα να το λαμβάνουν δωρεάν.

Το εμβόλιο, που ονομάζεται Vaxira Racotumomab, αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Ογκολογικού Ινστιτούτου Angel Roffo, του Νοσοκομείου Garrahan, της Εθνικής Επιτροπής Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CONICET) και του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες (UBA), σε συνεργασία με το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Αβάνας (CIM) και το Εργαστήριο Elea.

Ανακοίνωση των "Πανθήρων" ( συνδεσμίτες του ΠΓΣΣ) για τα ασπόνδυλα της Χρυσής Αυγής"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε οτι σήμερα το πρωϊ έκαναν την εμφάνισή τους 

στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μέλη της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.Μάθαμε επίσης, οτι ενήργησαν αιφνιδιαστικά, με πλήρη κάλυψη από την 


ασφάλεια ενώ αποχώρησαν τάχιστα μετά από την ολιγόλεπτη προσπάθειά τους 


να μοιράσουν προπαγανδιστικό υλικό σε θαμώνες καταστημάτων και 


περαστικούς, οι οποίοι κάθε άλλο παρά δεκτικοί ήταν.

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΆΔΩΝΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ; -ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Α.Ε

Αναδημοσίευση από το periodista.gr: “ Ποιος έχει ανάγκη της ... Δεξιάς του Κυρίου ”
Όλη η Δεξιά ... του Κυρίου ήταν εκεί: Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας.
Παρουσία 4.000 και πλέον ατόμων έγινε η παρουσίαση του βιβλίου για τα 25 έτη προσφοράς της Μονής Βατοπεδίου στην Ορθοδοξία και την Πατρίδα στο ξενοδοχείο Caravel.  Αξίζει να αναφερθεί πως ακριβώς δίπλα στον ηγούμενο της Μονής,Εφραίμ, καθόταν διαρκώς ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι ... πυλώνες της κυβέρνησης Σαμαρά δίπλα στον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος είχε εμπλακεί και κατηγορηθεί για το σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου, στη συνέχεια προφυλακίστηκε και αθωώθηκε από τον Άρειο Πάγο για τη διαρροή δικαστικού εγγράφου; Ο κύριος Γενικός της κυβέρνησης και έμπιστος του πρωθυπουργού,ο έκπτωτος και καταδικασμένος περιφερειάρχης, ο τηλεπωλητής βιβλίων, που έχει εξελιχθεί στην αιχμή του δόρατος της τηλεοπτικής παρουσίας της ΝΔ και όλοι οι υπόλοιποι, τι σχέση έχουν με τη Μονή Βατοπεδίου; Τι τους συνδέει; 

Ναζιστής ψυχίατρος χορηγεί πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας σε Xρυσαυγίτες

Eίναι πολιτευτής της Xρυσής Aυγής, υπήρξε υποψήφιός της στις δημοτικές εκλογές του 2010, είναι ψυχίατρος στο ΨNA, το γνωστό Δαφνί, και φαίνεται ότι ανήκει στη συνομοταξία των γιατρών που ονειρεύονται τη «δόξα» των γιατρών του Γ’ Pάιχ. Eπιπλέον είναι υμνητής της χούντας, γεγονός που έχει κάνει την γενική συνέλευση των γιατρών της EINAΠ του ΨNA να προβούν σε καταγγελία  στις 8-2-2012.

O εν λόγω κύριος, ονόματι Παρασχάκης, καταγγέλλεται επισήμως και επωνύμως ότι χορηγεί πιστοποιητικά σε χρυσαυγίτες για να βγάζουν άδειες οπλοφορίας. Xαρακτηριστικές φασιστόφατσες εμφανίζονται στο Δαφνί, εξετάζονται από τον ψυχίατρο και παίρνουν το «χαρτί». Yποτίθεται ότι είναι ψυχικά υγιείς για να μπορεί η αστυνομία να τους χορηγήσει την άδεια οπλοφορίας. Aντίθετα, σε άλλες περιπτώσεις, όπως της κυρίας Θέμιδος Σκορδέλη, γνωστής «αγανακτισμένης» του Aγίου Παντελεήμονα, παρέχεται βεβαίωση ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής» για πέσει στα μαλακά στη δίκη (που τεχνηέντως αναβάλλεται) για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Aφγανού μετανάστη…

χθεσινοί πούστηδες, σημερινοί κωλομπαράδες!! ΠΟΥ ΛΕΝΕ..

From Athens to Istanbul ...FUCK THE POLICE

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ! ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ... ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΡΑΧΩΝΙ