ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Τι θα γίνει; Θα ησυχάσετε επιτέλους;


Πριν από χρόνια που πήγαινα σχολείο, είχα έναν αγαπημένο καθηγητή. Φυσικός ήταν. Μας μιλούσε συχνά για την εξέγερση του πολυτεχνείου όπως συνηθίζουν να μιλάνε οι περισσότεροι από αυτούς που τότε είχαν βρεθεί μέσα ή εκεί κοντά. Τον ρωτούσαμε κι εμείς διάφορα για τις μέρες εκείνες, είτε από πραγματικό ενδιαφέρον είτε για να χάσουμε μάθημα.

Από τις ιστορίες που μας είχε διηγηθεί υπάρχει μία που θυμάμαι χαρακτηριστικά και συχνά την ξαναφέρνω στο μυαλό μου έχοντας βάλει εικόνα, ήχο, πρωταγωνιστές και κομπάρσους. Το συγκεκριμένο περιστατικό εκτυλίχτηκε τη βραδιά της 16ης Νοεμβρίου και ενώ οι φοιτητές σε λίγο θα έρχονταν αντιμέτωποι με την ιστορία. Ενώ λοιπόν κόσμος είχε μαζευτεί γύρω από το Πολυτεχνείο σ’ ένα κλίμα τεταμένο, απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε, η μπαλκονόπορτα στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας επί της οδού Στουρνάρη άνοιξε διάπλατα. Ένας σαραντάρης κύριος με πιτζαμούλα σετάκι πετάχτηκε έξω και απηυδισμένος φώναξε:



-Τι θα γίνει; Θα ησυχάσετε επιτέλους; Έχουμε χάσει τον ύπνο μας!

-Μα κύριε δεν κάνουμε πάρτι εδώ. Τη χούντα θέλουμε να ρίξουμε.

Ζουν σε "άλλο κόσμο"-όχι απλά δε θα σας βοηθήσουν,αλλά διαρκώς θέλουν να αρπάξουν κι άλλα

Ζουν σε "άλλο κόσμο" - όχι απλά δε θα σας βοηθήσουν, αλλά διαρκώς θέλουν να σας αρπάξουν κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα...Και θα το κάνουν, αν δε σταματηθούν.


Ποιος θα λυπηθεί την Τίνα Μπιρμπίλη; Την έκαναν πρέσβειρα του ΟΟΣΑ με δωρεάν σπίτι στο Παρίσι, οδηγό και μάγειρα...

Πρέσβειρα-με οδηγό και μάγειρα- η Τίνα!

Σε αυτή τη χώρα δεν πάει κανένας χαμένος! Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι μάλλον πάει η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη!
Η διάρκεια της θητείας είναι 5 χρόνια και η αμοιβή του πρέσβη στον ΟΟΣΑ είναι τεράστια, με αφορολόγητα καθώς και δωρεάν σπίτι, το οποίο ανήκει στην ελληνική αντιπροσωπεία.
Στις παροχές περιλαμβάνεται και αυτοκίνητο με οδηγό και μάγειρα....
Ουάου!
«Δώστε μου χρήματα να ταΐσω τα παιδιά μου», είπε ο ληστής

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!


ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ!

Οδηγός που του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης λόγω μη πληρωμής του 1,80 ευρω της μηχανής του παραμένει στα διόδια της Πελασγίας μέχρι την επιστροφή των πινακίδων του.
Ο οδηγός είναι επαγγελματίας, με την αφαίρεση της άδειας της οδήγησης δεν του στερείται απλά η δυνατότητα να οδηγεί αλλά το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

Να του συμπαρασταθούμε, καταγγέλλοντας τη συμπαιγνία τροχαίας Σούρπης και Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου ΑΕ, όπου το αν θα εγκριθεί τυχόν ένσταση στην τροχαία δεν εξαρτάται από κανένα άλλο παράγοντα αλλά από το πόσες διελεύσεις έχεις πραγματοποιήσει χωρίς πληρωμή.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η τροχαία αντλεί στοιχεία από τη μηχανογράφηση των εταιρειών διοδίων φακελώνοντας το κάθε οδηγό.

Αίσχος!!

Να σταθούμε στο πλευρό του Μάριου και κάθε αγωνιζόμενου εργαζόμενου.

Ραντεβού στα δίοδια της Πελασγίας.

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας
www.oxidiodia.gr

ΗΔΗ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ!



http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Logorama

Logorama, ή αλλιώς... πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν τα λογότυπα των εταιριών αποκτούσαν ζωή.
O Ronal Mcdonald καπνίζει και πυροβολεί, ο Mr. Pringles χουφτώνει μια σερβιτόρα, το λευκό λαστιχένιο ανθρωπάκι της Michelin πατάει με το αυτοκίνητο του τα σοκολατάκια M & Ms... και 500 ακόμη επώνυμες μάρκες όπως οι Pizza Hut, Phillips, Mc Donald, Colgate, Walt Disney, Domino, Apple, Nike, και Universal, παρασύρονται σε ένα ντόμινο εξελίξεων που μετατρέπει μια αρχικά «συνηθισμένη μέρα» στο Λος Άντζελες - το λίκνο του lifestyle των τελευταίων δεκαετιών - σε μια μεταφυσική «Νέμεση». Όσοι δεν καταποντίζονται στα συντρίμια του σεισμού (ή δεν πνίγονται στο πετρέλαιο...), μαθαίνουν, φευγαλέα έστω, να τραγουδούν και να ερωτεύονται.
Η σύγκριση με το απόσπασμα "Good bye you Lizard Scum" του σπουδαίου «σκοτεινού ποιητή»της αμερικανικής κωμικής σκηνής, Bill Hicks (1961 - 1994), καθίσταται αναπόφευκτη. Στον εμπλουτισμένο με μουσική δίσκο του, με τίτλο "Arizona Bay" (Ακτή της Αριζόνα), εύχεται το Λος Άντζελες, μαζί με την υπόλοιπη Καλιφόρνια, να βυθιστεί από έναν μεγάλο σεισμό, αφήνοντας πίσω του την ακτή της Αριζόνα και έναν καλύτερο κόσμο...

NEA ΈΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!

Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και συνεχείς κακοποιήσεις κρατουμένων, ελλιπής παροχή υγειονομικής περίθαλψης και δραματική έλλειψη ιατρών συνθέτουν το σκηνικό στις Φυλακές Ιωαννίνων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσης του State Department για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αφορά την Ελλάδα. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει το newsit.gr,  αξιωματούχος του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε πως η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές είναι «εκρηκτική», καθώς το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα δεν τηρεί τις διεθνείς προδιαγραφές.



Συγκεκριμένα, για τις φυλακές Ιωαννίνων περιέγραψε την κατάσταση ως «απάνθρωπη και εξευτελιστική» υπογραμμίζοντας ότι οι συγκεκριμένες φυλακές είναι υπερπλήρεις. Εξαιτίας της έλλειψης χώρου, οι συνθήκες κράτησης είναι ανθυγιεινές, με τους κρατουμένους να κοιμούνται ακόμα και στο πάτωμα, χωρίς να τους παρέχονται τα στοιχειώδη, ενώ δεν προσφέρονται δυνατότητες για οργανωμένες δραστηριότητες όπως εργασία, εκπαίδευση, επαγγελματική
κατάρτιση και αθλητισμός.

Τραγικός θάνατος 31χρονου στον Βόλο από άλογο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 31χρονος άνδρας, στον Βόλο, όταν παρασύρθηκε από άλογο που προσπάθησε να ιππεύσει και σύρθηκε σε μεγάλη απόσταση.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης ο νεαρός άνδρας, επιχείρησε να ιππεύσει ένα άλογο, ιδιοκτησίας ενός 66χρονου στον οποίο απασχολούνταν, έχασε όμως τον έλεγχο, εγκλωβίστηκε το πόδι του στη σχάρα και σύρθηκε σε μεγάλη απόσταση με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο άτυχος άνδρας, διέμενε παράνομα στη χώρα και απασχολούνταν σε κτηνοτροφικές εργασίες από τον ιδιοκτήτη του αλόγου, πλην όμως το περιστατικό δε συνέβη κατά τη διάρκεια εργασίας του.

Σε βάρος του 66χρονου ιδιοκτήτη του αλόγου σχηματίστηκε τακτική δικογραφία για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.

Ναι σε παρέμβαση της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ενέκρινε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το αίτημα της Ελλάδας για παρέμβαση στην εκκρεμή δίκη μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας για το θέμα των αποζημιώσεων του Διστόμου

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα μπορεί να το ενημερώσει για τα έννομα συμφέροντα που έχει στην υπόθεση που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας μετά από τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική δικαιοσύνη για την αποζημίωση των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων.
"Το Δικαστήριο δίνει την έγκριση στην Ελλάδα να παρέμβει" ως τρίτο μέρος στην υπόθεση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο, διευκρινίζοντας ότι η Αθήνα μπορεί κατά συνέπεια "να ενημερώσει το δικαστήριο για τη φύση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων της (...) τα οποία θα μπορούσε να θίξει η απόφαση του Δικαστηρίου".
Η Γερμανία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2008 ζητώντας να αναγνωριστεί ότι τα ιταλικά δικαστήρια, εξετάζοντας υποθέσεις που αφορούν ναζιστικά εγκλήματα παραβιάζουν το προνόμιο της ετεροδικίας του γερμανικού δημοσίου. Αμφισβητεί κυρίως μια απόφαση ιταλικού δικαστηρίου το οποίο έδωσε εντολή να κατασχεθούν δύο ιδιοκτησίες του γερμανικού κράτους στην Ιταλία κατόπιν αιτήματος των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 217 άνθρωποι.
Η Ελλάδα είχε ζητήσει τον Ιανουάριο να παρέμβει στην υπόθεση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει λόγο για τον "ιδιαίτερο συμβολισμό" της περίπτωσης του Διστόμου. Η ελληνική παρέμβαση θα πρέπει να γίνει γραπτώς στο Δικαστήριο πριν από τις 5 Αυγούστου.
Το Βερολίνο αρνείται να αποζημιώσει του απογόνους των θυμάτων του Διστόμου υποστηρίζοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί με μια διμερή συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας το 1960.

Παπουτση παραιτησου και υπαρχει ετοιμη στρωμενη δουλεια για σενα στο εξωτερικο

Μην εισαι κοροιδο ρε υπουργακο!
Παρατα τους μαλακες που διοικεις....

Αυτοι δεν ηταν ικανοι μεσα σε ενα ολοκληρο πολεμικο διημερο να μπορεσουν να σου προσφερουν ουτε ενα κεφαλι διαδηλωτη στο δισκο.Τα σπαγανε και τα χαλαγανε μονο! 
Και σε αφησανε με το παραπονο.

Γι αυτο σου λεω , γραψτους στ αρχιδια σου και τραβα εξω για διεθνη καριερα. 
Υπαρχει ετοιμη και στρωμενη δουλεια για την οποια εισαι ο πλεον καταλληλος.

Δουλεια με το τσουβαλι, και στο πιατο. 
Οχι οπως εδω που προσπαθεις να ξεδιπλωσεις το ταλεντο σου, να αποδειξεις οτι κατι εμαθες και συ τοσα χρονια στο κομμα, και να στην λενε και απο πανω!

Διαβασε παρακατω για τη θεση που μιλαω, και τσιμουδια, τιποτα σα κανενα. 
Ειδικα στον Παγκαλο!!!  Δεν χρειαζεται να τα χαλασετε για μια κωλοδουλεια και να γινετε κωλος. 

ΤΙΤΑΝΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥ

 

Στην ουρά για να πεθάνουν 

 

 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

active member-Γράμμα απ' τη φυλακή

" Γερναω σ' αυτη τη φυλακη για να υπαρχουν καποιοι εξω εκει... "


Μόνο στα μπουρδέλλα δεν υπάρχουν μονοπώλια

Βέεεεεεβαια! Δίκιο έχουν οι σοσιαλιστάδες που μας κυβερνούν. Αυτά τα "στεγανά" των φορτηγατζήδων, των ταξιτζήδων, των εφημεριδοπωλών και των φαρμακοποιών φταίγανε για όλα. Αυτά είναι που είχαν πηδήξει την οικονομία μας. Αυτά είναι που κρατάγανε κλειστές τις πόρτες στην νέα γενιά και διατηρούσανε την ανεργία σε ύψη δυσθεώρητα. Ε, πώς ρε κύριε; Εγώ από μικρός ονειρευόμουν να γίνω φορτηγατζής κι εσύ επιμένεις να νου στερείς το δικαίωμα στο όνειρο με τα στεγανά σου; Καλά σου ξηγιούνται ο Ρέππας με τον Ραγκούση, ν' αγιάσουν οι μανούλες τους.

Ω, ρε φούμαρο που τρώμε, λέω εγώ! Διυλίζεται ο κώνωψ και καταπίνεται η κάμηλος. Τα "μονοπώλια" των ταξιτζήδων και των εφημεριδοπωλών φταίνε, ρε σεις; Ή μπας και τα βάλανε με δαύτους επειδή "τους παίρνει", ενώ με τα πραγματικά μονοπώλια και τα πραγματικά καρτέλ δεν έχουν τα απαραίτητα "ούμπαλα" για να τα βάλουν; Πάνε να ανοίξουν το επάγγελμα των συμβολαιογράφων αλλά δεν μπορούν (ή μήπως δεν θέλουν;) να αγγίξουν εκείνους που πραγματικά καταδυναστεύουν και την οικονομία και τον λαό με τις ολιγοπωλιακές (μονοπωλιακές, πες καλύτερα) τακτικές τους. Αλλά, ας μιλήσουμε με στοιχεία. Εννοείται ότι όποιος θέλει να διασταυρώσει αυτά τα στοιχεία, μπορεί να προσφύγει στις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών που αναφέρονται παρακάτω.

Την Marfin την ξέρουμε όλοι, έτσι;

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΤΡΕΛΛΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΚΥΠΡΙΝΟΙ ΠΗΔΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ..

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΑΚ ΝΟΡΡΙΣ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Το μανιτάρι από την έκρηξη στη ναυτική βάση "Ε.Φλωράκης"


Το μανιτάρι από την έκρηξη στη ναυτική βάση "Ε... by AceVideos

ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ • ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΟΥΤΕ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ- Οι 8 στους 9 αρνούνται να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ


Επειτα από μήνες, τώρα... ανακαλύπτουν το κλείσιμο επιχειρήσεων, έναντι όσων έχουν χρέη, και υιοθετούν «ισπανικό μοντέλο» με 50 επίλεκτους-ράμπο, έναντι μεγάλων φορολογούμενων, ενώ προωθούν το περιβόητο συμβόλαιο αποδοτικότητας ελεγκτών.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και το περίφημο σύστημα Elenxis δεν λειτουργεί στο σύνολό του, καθώς, όπως σημειώνει σχετικά η τέταρτη ομάδα (μεγαλοϊδιοκτήτες και επαγγελματίες υψηλού κινδύνου), είναι ακόμα σε μεταβατικό στάδιο και αναμένουν «τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής διαχείρισης υποθέσεων του Elenxis».

Εχουν «στεγνώσει»

Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες,

Συνεχιζει να προκαλεί η Lidl


Υποστηρίζει ότι ήταν «καθαρά» ο κιμάς και τα σουτζουκάκια, που βρέθηκαν μολυσμένα με το θανατηφόρο E.coli


Oλο το παρασκήνιο στο φως

Με μια προκλητική ανακοίνωση, που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (χθες), ο γερμανικός όμιλος Lidl συμπεριφέρεται ως κράτος εν κράτει, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τον επίσημο κρατικό φορέα για τον έλεγχο των τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ενώ ο ΕΦΕΤ, με χθεσινή του ανακοίνωση, εμμένει στο χαρακτηρισμό ως επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, για τους κιμάδες και τα σουτζουκάκια της Lidl, στα οποία ανιχνεύτηκε το βακτήριο E.coli, η Lidl επιμένει στη δική της κατασκευασμένη εκδοχή, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί «ανεξάρτητων» ινστιτούτων ελέγχου που «επιβεβαιώνουν» ότι δεν υπάρχει E.coli στους κιμάδες που πουλάει η γερμανική εταιρία. «Ζητούμε συγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση και τη σύγχυση που προκλήθηκε», καταλήγει η ανακοίνωση της Lidl.

Active Member - Στων βουβών την εσχατιά



γιομισαν μισος τα ματια των παιδιων
τι να σου κανουν οι βουες των τραγουδιων
οταν τα λογια μενουν μονο στα χαρτια
καποιοι γελανε στων βουβων την εσχατια..

Αναρχική συγκέντρωση στις 19 Ιουλίου στα Προπύλαια


Απαιτούν την υποταγήΤρέμουν στη σκέψη μιας κοινωνικής εξέγερσης
Το μεσοπρόθεσμο πέρασε βουτηγμένο στο αίμα εκατοντάδων διαδηλωτών, θαμμένο πριν «γεννηθεί» κάτω από τόνους πέτρας και μαρμάρου κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του κράτους.
Χιλιάδες είναι ο κόσμος που περιφρόνησε τη «μαζικότητα», που χωρίς καθοδήγηση αλλά με πάθος και πολλές φορές με αυταπάρνηση δικαίωσε την ονομασία του. Έλαμπαν σαν κοσμήματα, μέσα στους καπνούς και τις φωτιές.
Εκατοντάδες τραυματίες, δεκάδες οι προσαγωγές και δεκαεπτά συλλήψεις έγιναν αυτήν τη μέρα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκε και ο αναρχικός σύντροφός μας Μανώλης Λιόλιος, για τον οποίο το κράτος, μέσω των υπαλλήλων του, αποφάσισε πως πρέπει να καταβάλλει το πρωτοφανές ποσό των 70.000 ευρώ, σαν εγγύηση.
Όμως, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΝ, δεν πρόκειται να το δουν ούτε στον ύπνο τους.
Ο αναρχικός αγώνας και ο αυτοσεβασμός δεν κοστολογούνται. Είναι ανεκτίμητα!
Συσπείρωση Αναρχικών
και συντρόφισσες/σύντροφοι
 Συγκέντρωση
Προπύλαια
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, ώρα 7μμ

Η σημασία των λέξεων


Είναι προφανές πως το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας είναι το πώς θα ονομαστεί η χρεοκοπία. Έχουμε τη χρεοκοπία στα χέρια μας αλλά δεν μας αρέσει το όνομά της και θέλουμε να της δώσουμε ένα πιο χαριτωμένο όνομα – κάτι πιο cosy.
Δεν είναι κακό αυτό το «επιλεκτική χρεοκοπία» αλλά το μειονέκτημά του είναι ότι έχει μέσα τη λέξη «χρεοκοπία».
Βέβαια, η ιστορία –που είναι κάπως πιο σκληρή και αποφασιστική- δεν θα γράψει για «επιλεκτική χρεοκοπία»• θα την αναφέρει σαν «η χρεοκοπία του Παπανδρέου».
Πάντως, για ψυχολογικούς λόγους –και για να μην επηρεαστεί το ηθικό των Ελλήνων-, καλό θα ήταν να βρούμε ένα όνομα για τη χρεοκοπία που να μην προκαλεί ντροπή και στενοχώρια.
Οι όροι «χρεοκοπία» και «πτώχευση» παραπέμπουν σε παρακμή, κατάντια και αποσύνθεση.
Νομίζω πως ο πιο ιδανικός όρος για την πτώχευση της χώρας είναι ο «αντιπλουτισμός».
(Η φωτογραφία τραβήχτηκε χτες το βράδυ, στην Αιόλου.)

Διαχρονικές αλήθειες

Η είδηση υπάρχει σε αρκετά ΜΜΕ και μας λέει ότι η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ υπόσχετε ότι με δαπάνες του ελληνικού δημοσίου θα κάνουν «Διακοπές στον... Κορυδαλλό όσοι χρωστούν, πάνω από 5.000 ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο». (Εδώ η είδηση από την «Ελευθεροτυπία».

Αντί λοιπόν για οποιοδήποτε δικό μας σχόλιο παραθέτουμε στο βίντεο που παραθέτουμε την «ανάλυση» του Νίκου Σταυρίδη στην σπαρταριστή κωμωδία του Αλέκου σακελάριου «Οι παπατζήδες». Ποιο γλαφυρή περιγραφή για μια πλευρά του καπιταλισμού, δεν υπάρχει.
 




Διακοπές: Άπιαστο όνειρο


diakopes
Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κάθε απεργία, κάθε κινητοποίηση, κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, έχει να αντιμετωπίσει τη γνώριμη, πλέον, σπέκουλα:

«Πλήττεται ο τουρισμός»!

Αυτοί, βέβαια, που κατηγορούν τους απεργούς ως «σαμποτέρ» (!) του τουρισμού, στην πραγματικότητα αγωνιούν μη θιγούν τα κέρδη τους.
Σε ένα σύστημα, όπου βασιλεύει η ιδιοποίηση των μέσων παραγωγής, είναι προφανές ότι τα μονοπώλια έχουν καπαρώσει ως «ιδιοκτησία» τους (!) ακόμα και τον ήλιο και τη θάλασσα!

Συνεπώς, η λεγόμενη και «τουριστική βιομηχανία» ανήκει σε εκείνες τις δραστηριότητες που το δικαίωμα στην ξεκούραση και την αναψυχή το έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα.
Ως εκ τούτου, τα μονοπώλια το τελευταίο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι για το πώς (δίκαια πάντα) θα... μοιράσουν σε όλη την ελληνική κοινωνία τα οφέλη από την προσέλκυση τουριστών στη χώρα.
Οσο για τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, όσο περισσότερο επιτίθενται στις απεργίες για τα «προβλήματα στον τουρισμό», τόσο λιγότερο (καθόλου, δηλαδή) νοιάζονται για το γεγονός ότι εκατομμύρια Ελληνες έχουν βυθιστεί σε τέτοια ανέχεια που ούτε για μια μέρα το χρόνο δεν μπορούν πλέον να αποδράσουν για το άπιαστο όνειρο των διακοπών.

Σε μια χώρα που κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, που λεηλατούνται τα λαϊκά εισοδήματα, σε μια χώρα που πνέει ο λίβας της φοροληστείας, όπου περικόπτονται μέχρι και τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού (!), οι κοπτόμενοι για τον τουρισμό, δεν απαντούν:
Ποιος φταίει που το 50% των λαϊκών νοικοκυριών της χώρας δεν μπορεί να κάνει καθόλου διακοπές;
Ποιος φταίει που η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού δεν μπορεί να ελπίζει ούτε σε κάποια «διήμερα απόδρασης» πλέον;

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ BLUES


Βγήκε από το καπνισμένο μπαρ όπου πριν έβλεπε τις σκέψεις του να κολυμπούν στο βάθος ενός ποτηριού bourbon. Γέλασε πικρά ενώ η μουσική της μπάντας ακόμη αντηχούσε στο μυαλό του, ή μάλλον σε μια θάλασσα όπου οι αναμνήσεις μάθαιναν κολύμπι στην ελπίδα. Η φυσαρμόνικα, η κιθάρα και το πιάνο είχαν υφάνει στην καρδιά του μια μελωδία, που όσο λυπημένη κι αν ήταν ένιωθε την συντροφιά της πιο κοντινή απ’ οτιδήποτε άλλο εκείνη την νύχτα. Μια νύχτα που θα γεννούσε την νέα μέρα.

ΝΕΟ FORUM-SITE SUZUKI HELLAS CLUB

Λογότυπο



Τι θα βρείτε στο
http://www.suzukihellasclub.gr
- Όλες τις κατηγορίες μηχανών  
- Απορίες
- Προβλήματα 
- Τεχνικά θέματα με φωτορεπορτάζ 
- Συζήτηση 
- Συμβουλές  
- Μοto-καφενείο των μελών με τα νέα μας , χιούμορ, τέχνες και ότι     να είναι... 
- Εξοπλισμός αναβάτη 
- Αξεσουάρ μηχανής
πάνω σε όλες της μηχανές της Suzuki  
   καθώς και Αγγελίες

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Είναι το στρώμα μου μονό


Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και να προσελκύσουν ξανά τους φοβισμένους καταθέτες, όλες οι ελληνικές τράπεζες ετοιμάζονται να λανσάρουν τα νέα τους καταθετικά προϊόντα.


Ήδη, η Eurobank προσφέρει στους πελάτες της το νέο καταθετικό προϊόν «Eurobank Στρώμα».
Το «Eurobank Στρώμα» είναι ένα έξυπνο αποταμιευτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να έχει στο λογαριασμό του στην τράπεζα ολόκληρο το στρώμα μέσα στο οποίο έχει ράψει τα χρήματά του.
Με το «Eurobank Στρώμα» ο πελάτης ξεφεύγει από το άγχος μήπως του κλέψει κάποιος τα λεφτά από το στρώμα, ενώ, παράλληλα, μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή το λογαριασμό του, αφού έχει τη δυνατότητα να περνάει από την τράπεζα της γειτονιάς του και να ρίχνει έναν υπνάκο πάνω στο στρώμα του.
Το πρόγραμμα «Eurobank Στρώμα» έχει εξαιρετικά ελκυστικές αποδόσεις, αφού προσφέρει στον πελάτη επιτόκιο τα σεντόνια –πανωσέντονο, κατωσέντονο- τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες.
Για τους απαιτητικούς πελάτες με μεγάλα στρώματα υπάρχει το πρόγραμμα «Eurobank Διπλό Στρώμα», που προσφέρει ακόμα μια μπουρνουζοπετσέτα, το κάτω μέρος της πιτζάμας και τις παντόφλες.

Προφυλακίστηκε ο Χ.Κ. που ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ (9/7)

Μεταφέρω από το indymedia (με κάθε επιφύλαξη για τις προσωπικές και αδιασταύρωτες πληροφορίες του κειμένου)
Σήμερα το πρωί στις 10:30, ανακρίτρια πήγε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται ο Χ.Κ, ο οποίος συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια την Παρασκευή 08/07/2011 έξω απο το Πολυτεχνείο στη συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του 98fm. Η ανακρίτρια έκρινε ότι ο 22 χρονός είναι επικινδυνος για την δημόσια ”ασφάλεια” και αποφάσισε την προφυλακισή του, αρχικά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Η ανακρίτρια ευθαρσώς δήλωσε βλέποντας τα τραύματα του Χ.Κ, ότι η ”αστυνομία δεν κάνει τέτοια πράγματα” και αμέλησε να ασχοληθεί περαιτέρω με το γεγονός. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χ.Κ φέρει πολλαπλά βαριά τραύματα σε όλο του το κορμί (κάταγμα κρανίου, σπασμένα πλευρά, πολλαπλοί μώλωπες, χτυπήματα σε νεφρά τα οποία έχουν προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, καταγμα στο γόνατο και πολλά άλλα).
Για την ιστορία η σύλληψη του Χ.Κ απο τα ζώα των ΜΑΤ είναι άλλη μία τυφλή εκδικητική σύλληψη, γιατί πραγματοποιήθηκε κατα την διάρκεια αποχώρησης της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων απο τη συναυλία, όταν άρχισαν να πέφτουν δακρυγόνα και κρότου λάμψης στην πίσω πλευρά του Πολυτεχνείου.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 22χρόνο στηρίζονται στην κατάθεση ενός μόνο ασπόνδυλου της διμοιρίας.
Καλούμε όποιον/α ήταν αυτόπτες μάρτυρες κατα της διάρκειας της σύλληψης και του ξυλοδαρμού να ενημερώσει.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Χ.Κ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

«Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!!!


Στην αρχή μας είπαν:
«Αλλαγές στο Ασφαλιστικό (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση του Ασφαλιστικού) ή χρεοκοπία;»...
*
Ακολούθως ισχυρίστηκαν:
«Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (σ.σ.: εννοούσαν επιβολή εργασιακών σχέσεων τύπου «Νταχάου») ή χρεοκοπία;»...
*
Στη συνέχεια και αφού πρώτα οι «παπαγάλοι» τους προλείαναν το έδαφος με... αθώα ερωτήματα του τύπου
«ΔΝΤ ή χρεοκοπία;»,
«τρόικα ή χρεοκοπία;»,
πέρασαν στο προκείμενο:
«Μνημόνιο (τουτέστιν: μειώσεις μισθών, κατακρήμνυση συντάξεων, κατάργηση δώρου, φοροεπίθεση κλπ.) ή χρεοκοπία;»...
*
Στην πορεία εφαρμογής του «σωτήριου» μνημονίου, δίπλα στα κεντρικά τρομοκρατικά «διλήμματα» με τα οποία ουδέποτε σταμάτησαν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη, είχαμε και τις απειλές... ειδικής στόχευσης:
«Απολύσεις ή χρεοκοπία;»,

Κούνια που μας κούναγε.

 - Αν νομίζετε πως ξοφλήσαμε με μειώσεις μισθών-συντάξεων...


Αν νομίζετε πως ξεμπερδέψαμε με κατάργηση δικαιωμάτων...


Αν θαρρείτε πως οι Απολύσεις αφορούν το γείτονα...


Αν ευελπιστείτε πως ο πράσινος Πατριωτισμός έπιασε πάτο...
...Κούνια που μας κούναγε!!!
Οποιος λογικός άνθρωπος εξακολουθεί να προσβλέπει σε λύσεις
"πατριωτικές", σε λύσεις "εταιρικές" και σε προθέσεις έντιμες...
ας πάει σε γιατρό να κοιταχτεί.
Οποιος παραμένει "βράχος" στην αναγκαιότητα των Μνημονίων,
όποιος επιμένει στην άποψη πως η "ορθή και αποτελεσματική"
εφαρμογή τους θα μειώσει αποτελεσματικά ετήσια ελλείμματα
και συνολικό δημόσιο χρέος...είναι άξιος της μοίρας του.
 - Οι ευρωπαίοι "συνεταίροι" μας παίζουν μπουνίδι για την δήθεν
λύση που πρέπει να δώσουν στο ελληνικό πρόβλημα.
Ξιφουλκούν κατά των αμερικάνικών οίκων αξιολόγησης,λες
και φταίνε αυτοί και όχι οι ίδιοι οι ευρωπαίοι που κόπτονται για
την σωτηρία των τραπεζών (ο καθένας για τις δικές του).
Μαζεύτηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες όλοι οι αρχιρουφιάνοι-
προστάτες της ΕΕ να βρουν κοινή γλώσσα απέναντι στα προβλή-
ματα που διογκώνονται. Να συμβιβαστούν, τάχα.
Να συμφωνήσουν στις γνωστές στρατηγικές...Λιτότητας για τους
Λαούς και πλήρους Ασυδοσίας για τους Τραπεζίτες.

Για πόσους Προέδρους μπορεί να διαρκέσει μία Βασίλισσα?

Obama - Bush - Clinton - Bush (pai) - Reagan - Carter
Ford - Nixon - Kennedy - Eisenhower - Truman




                                                                        obama