ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η τέχνη του δρόμου


Εντυπωσιακές τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας σε διάφορες πόλεις του κόσμου.
Πρόκειται για την αρχαιότερη μορφή τέχνης, αυτή της ενστικτώδους έκφρασης των καλλιτεχνικών ανησυχιών σε δημόσιο χώρο. Ένα άχρηστο αντικείμενο πεταμένο στο δρόμο, σπασμένες πλάκες στο πεζοδρόμιο, ένα άδειος τοίχος που περιμένει να γεμίσει…

Η τέχνη του δρόμου βασίζεται στην δημιουργική φαντασία του καλλιτέχνη και στην έμπνευση της στιγμής. Αυτά τα δυο αρκούν για να δημιουργηθούν μοναδικά έργα τέχνης, τα οποία μεταμορφώνουν την εικόνα της πόλης και αλλάζουν τη διάθεση των κατοίκων της.
Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο εντυπωσιακές τοιχογραφίες σε όλο τον κόσμο. Θαυμάστε τις:

Παναγούλης σε Γιακουμάτο: Ελα να ψαχτούμε, πως τα απέκτησες όλα; Μύγες έτρωγες;


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε στονΓεράσιμο Γιακουμάτο για μία συνέντευξη που παραχώρησε ο τελευταίος στο ραδιοφωνικό σταθμό real fm.
Ο κ. Παναγούλης είπε «έλα να ψαχτούμε θέλω να πω στον κ. Γιακουμάτο, που θα ψήσει το Πάσχα το αρνί του... στον Αστέρα Βουλιαγμένης; (που συχνάζει τακτικότατα και φωτογραφίζεται με μαγιό λες κι είναι μοντέλο), στο σπίτι του στη Μύκονο, σε ιδιωτικό διαμέρισμα στο...
Κολωνάκι ή στο σπίτι του στα Βόρεια Προάστια;

Αλληλεγγύη και φιλανθρωπία: ένα επίκαιρο κείμενο του Δ. Γληνού


Ένα επίκαιρο κείμενο του Δημήτρη Γληνού που γράφτηκε το 1932, χρονιά της επίσημης πτώχευσης της Ελλάδας.

«Μέσα σ’ αυτή τη φοβερή στιγμή της παγκόσμιας κρίσης πλήθυνε το κακό, που ήτανε πάντα πολύ, μεγάλωσε η αθλιότητα των απαθλιωμένων ανθρώπων. Ο εργάτης, ο φτωχός αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας, ο υπάλληλος ζούνε μέσα σε μια αδιάκοπη αγωνία.

Από τη μια βλέπουνε το πενιχρό τους μεροδούλι να γίνεται κάθε μέρα λιγότερο, τη στιγμή που όλα ακριβαίνουν, ή βλέπουνε τα λιγοστά προϊόντα του ολόχρονου μόχθου τους να μένουν απούλητα ή να πουλιούνται σε τιμές εξευτελιστικές.

ΦΡΙΚΗ! 202 παιδιά εκτέλεσαν οι ναζί. Διαβάστε και δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ την ιστορία



Όσοι πάσχουν από διαρκή αμνησία -αυτό αφορά τους μεγαλύτερους- αλλά κι όσοι λόγω αμάθειας -για τους νεότερους- για την οποία δεν ευθύνονται αποκλειστικά, εκφράζουν έστω και “ψήγμα” συμπάθειας για τους φασίστες και τους ναζί καλό θα είναι να διαβάσουν τις δύο ιστορίες από το το παρελθόν. Και οι δύο στην Τσεχοσλοβακία από ανθρωπόμορφα κτήνη ντυμένα με στολές των ναζί. Πρόκειται για τις σφαγές συνολικά 202 παιδιών στην Τσεχοσλοβακία! Παιδιών…

Η μία σφαγή έγινε σαν σήμερα το 1939. Η Γκεστάπο εκτέλεσε 120 παιδιά τα οποία …κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνομωσία!!!

Δεν είναι αυτό το ΚΚΕ! Δεν είναι αυτός ο Ριζοσπάστης!


Πηγή: Εργατικός Αγώνας
Οι άνθρωποι, τις διαφορές που έχουν σε ζητήματα ιδεολογίας και πολιτικής τις λύνουν εν ζωή. Και τις λύνουν πάντοτε με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους. Δεν τις προσωποποιούν. Δεν ξεπέφτουν ποτέ στην εκδήλωση προσωπικής αντιπάθειας, πόσο μάλλον εμπάθειας, για τέτοια ζητήματα ακόμη και στις περιπτώσεις -που για άλλους λόγους- τέτοια αντιπάθεια μπορεί να υπάρχει. Αυτός πρέπει να είναι ο κανόνας, τουλάχιστον για όσους δηλώνουν κομμουνιστές, για όσους θέλουν ν’ αλλάξουν τον κόσμο.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Εκατοντάδες προσλήψεις ανακοινώνει η IKEA HELLAS!


Φωτογραφία: Εκατοντάδες προσλήψεις ανακοινώνει η IKEA HELLAS!

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Όλαφ Γιόχανσον, δήλωσε πως οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα στον Δεκέμβρη, ώστε να ετοιμαστεί το προσωπικό για την νέα σειρά επίπλων (φωτο) που θα κυκλοφορήσει από το νέο έτος αποκλειστικά στα καταστήματα IKEA.
Ο κ Γιόχανσον αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τον κάθε νέο εργαζόμενο στην εταιρία του να κοστίζει λιγότερο από ένα φύλλο κόντρα-πλακέ.

SXY

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Όλαφ Γιόχανσον, δήλωσε πως οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα στον Δεκέμβρη, ώστε να ετοιμαστεί το προσωπικό για την νέα σειρά επίπλων (φωτο) που θα κυκλοφορήσει
 από το νέο έτος αποκλειστικά στα καταστήματα IKEA.
Ο κ Γιόχανσον αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τον κάθε νέο εργαζόμενο στην εταιρία του να κοστίζει λιγότερο από ένα φύλλο κόντρα-πλακέ.

Χούντες, χουντόφρονες, νεοφιλελευθεροι, εθνικιστές... Η Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος


Το 1999 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον  ζήτησε συγγνώμη από την Ελλάδα για το ρόλο των ΗΠΑ στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Ήταν φυσικά μια «κουτσουρεμένη» αποδοχή των ευθυνών της υπερδύναμης χωρίς αναφορές στις σχέσεις του Παπαδόπουλου με τη CIA και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες – σχέσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει και ο Αλέξης Παπαχελάς στο βιβλίο του «ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας». Δεκατρία χρόνια αργότερα η Σώτη Τριανταφύλλου αναρωτιέται από τις σελίδες της  Athens Voice γιατί οι πορείες για την επέτειο της 17 Νοέμβρη καταλήγουν στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Ο ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ!

Όταν ο Μαγκούφης έδινε παραστάσεις στη Βουλή
ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟΝ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΓΚΟΥΦΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣ , ΣΟΥΛΑ ΓΑΛΑΝΗ- ΑΥΛΑΚΙΩΤΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΓΜΑ ΠΛΕΥΡΩΝ, Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΡΕΠΠΑ, Ο ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΜΕΖΟΝΕΤΩΝ, ΤΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΑΣ.
ΟΥΤΕ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΠΕΦΥΛΑΞΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΕΡΝΤΕ, ΟΣΟΥΣ Ο ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΩΜΑΤΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΑΓΚΟΥΦΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.


Η ΕΙΔΗΣΗ:

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας – Ροσινάντε σχετικά με το προβοκατόρικο σχόλιο του 902.gr


Μετά τις πρόσφατες εκλογικές ατυχίες του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αποφάσισε να ανοιχτεί στο αρχιπέλαγος του Διαδικτύου για να ψαρέψει νέο κοινό. Οι προθέσεις σίγουρα είναι αγαθές, αλλά το κακό είναι ότι σπάνια μπορείς να διδάξεις καινούρια κόλπα σε ένα γέρο σκύλο. Ετσι, το πόρταλ 902.gr άρχισε από νωρίς να συνδυάζει την ιδιότητα του «νέου Μέσου», με τις παλιές καλές μεθόδους σπίλωσης.
Σε σχόλιό του με τίτλο «Γιατί έκαναν μισή πορεία οι ‘‘αναρχικοί’’», το επίσημο πόρταλ του ΚΚΕ, απαντά στο ερώτημα που μόνο του θέτει ότι «δεν υπήρχε φαίνεται λόγος γι’ αυτούς να καταδικάσουν το έγκλημα που συντελείται απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό», καθώς επίσης και ότι οι «υπάρχει μεγάλη φασαρία στις γραμμές τους και οι ‘‘ηγέτες’’ τους τρέχουν και δε σώνουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα». Τέλος, διερωτούνται «γιατί η καθοδήγησή τους έδωσε εντολή να μην πάνε στην ισραηλινή πρεσβεία;».

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η φωνή των Ζαπατίστας.

Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Ζαπατίστικος Στρατός (EZLN) είναι ένα ειρηνικό επαναστατικό αντάρτικο κίνημα, με έδρα τη νότια πολιτεία Τσιάπας, την πιο φτωχή πολιτεία του Μεξικού.Αποτελούμενο κυρίως από ιθαγενείς ινδιάνους Μάγια, οι Ζαπατίστας έχουν κηρύξει ανοιχτό πόλεμο ενάντια στο 65χρονο διεφθαρμένο, αμερικανο-υποκινούμενο δικτατορικό καθεστώς του κυβερνώντος κόμματος PRIκαι βέβαια ενάντια στο σύστημα συνολικά καθώς πιστεύουν ότι το παρόν πολιτικό σύστημα είναι εκμεταλλευτικό από τη βάση του λόγω της καθαρά αντιπροσωπευτικής φύσης του και της εμφανούς αποσύνδεσης από το λαό και τις ανάγκες του.

Πήραν το όνομα τους από τον Εμιλιάνο Ζαπάτα, ιδρυτής του Νότιου Απελευθερωτικού Στρατού στη διάρκεια της Μεξικανικής Επανάστασης που ξεκίνησε το 1910 και οδήγησε στην ανατροπή του τότε μονάρχη Πορφίριο Ντίαζ και στη δημιουργία του Μεξικανικού συντάγματος το 1917. Ο Εμιλιάνο Ζαπάτα, με το στρατό του και τους συμμάχους του, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Πάντσο Βίλα, πολέμησε μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1919, για αγροτική μεταρρύθμιση και ανακατανομή του πλούτου, το οποίο είχε καταληστευθεί από την ευρωπαϊκή ελίτ.

Στον Μ.


Durruti – graffiti : φωτογραφία από την Anne-Sophie Ofrim με αδεια BY-NC-ND
Χθες, 20 Νοεμβρίου, συμπληρώθηκαν 76 χρόνια από τον θάνατο του Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι, μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της ισπανικής επανάστασης, ιδιαίτερα από τον χώρο των αναρχικών.Ένας άνθρωπος που μάγεψε και ενέπνευσε με το ήθος του, την στάση του και τον αγώνα του χιλιάδες ανθρώπους και συνεχίζει να μαγεύει και να εμπνεύει. Με αφορμή λοιπόν την επέτειο του θανάτου του ακολουθεί ένα από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα από το βιβλίο “Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας” του Χανς Μαγκνους Εντσενσμπεργκερ, που συμπυκνωμένα δείχνει τον πυρήνα της αναρχικής φιλοσοφίας.

Zουν στο αυτοκίνητο με... αλεύρι και νερό - ΒΙΝΤΕΟ


Εικόνα από το LamiaStarΤην πλέον σκληρή όψη της οικονομικής κρίσης αντικρίζουν όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες...
Οι λίστες ανέργων μακραίνουν καθημερινά, περιπτώσεις ωστόσο όπως αυτή, που δημοσιεύει το LamiaStar, δεν μπορούν παρά να μας ταρακουνήσουν.

Ο 46χρονος....

Παρασκευάς, αποφάσισε σε καιρό κρίσης για το επάγγελμα του υδραυλικού, να αναζητήσει δουλειά στην περιφέρεια, έχοντας στο πλευρό του και την επίσης άνεργη, 26χρονη σύντροφό του Ιωάννα.

Η οδύσσεια του κατατρεγμένου –λόγω διαφοράς ηλικίας- ζευγαριού αρχίζει πριν ένα χρόνο στους Παξούς και κορυφώνεται τους τελευταίους 3,5 μήνες στην Αρτάκη Εύβοιας...

Η Χρυσή Αυγή πάει στα στρατόπεδα και τρώει κράξιμο από φαντάρους και μόνιμα στελέχη


Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν του Λαού-Δεν αμαυρώνεται από την ύβρη Φασίστα και Χουντικού

Η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή θεώρησε ότι η επιχείρηση ύβρις κατά της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος στα στρατόπεδα. Αυτοί που φωνάζουν υποκριτικά «έξω η πολιτική από σχολεία και στρατό», ουσιαστικά απαιτούν τη διείσδυση και επικράτηση των φασιστικών ιδεών. Βλέπεις πάντα οι ΝΑΖΙ είχαν πρόβλημα στην αναμέτρηση της σκέψης και των επιχειρημάτων. Θεωρούν εχθρικό πεδίο το δημοκρατικό στίβο καθώς προτιμούν το στίβο μάχης και τον εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο μονόλογο, την επικράτηση του οποίου εξασφαλίζει ο τραμπουκισμός.

Χωρίς να το ανακοινώσει, αλλά λειτουργώντας με σχέδιο, προσπάθησε την 17η Νοέμβρη, εκτός των σχολείων, να επεκτείνει τη φασιστική της παρέμβαση σε μονάδες του ελληνικού στρατού,επιδιώκοντας να μολύνει με τις πράξεις και τα λόγια των μελών της τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.

ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ. ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ.

ΕΜΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΗ ΜΙΣΣΙΟ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ..."ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ...ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ;;;;ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ...
Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 82 χρόνων, ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Γεννημένος στην Καβάλα, από γονείς καπνεργάτες, έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες. Στα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός, μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στο ΕΑΜ, ενώ πέρασε για λίγο και από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7153670&publDate=21%2F11%2F2012
ΠΡΕΖΑ TV

H Kρήτη δεν θα γίνει πολύμπριζο...

Δόκιμος αστυφύλακας δηλώνει Χρυσαυγίτης και απειλεί



Σε μία σοβαρή καταγγελία κατά δόκιμου αστυφύλακα, που ήδη προκάλεσε την εντολή για ΕΔΕ από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προέβησαν φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Συγκεκριμένα, ο καταγγελόμενος 22χρονος δόκιμος αστυφύλακας, ο οποίος συμμετείχε σε γενική συνέλευση της σχολής, φέρεται ότι την περασμένη Πέμπτη πήγε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στην συνέλευση του Τμήματος Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας Βαλκανικών Χωρών και ζήτησε το λόγο.
Ανέβηκε στο βήμα και από εκεί εξαπέλυσε μια πρωτοφανή ρατσιστική επίθεση. «Είμαι αστυνομικός», είπε «και όποιος δεν είναι χριστιανός δεν είναι Έλληνας να σηκωθεί να φύγει από την Ελλάδα».

Μίνι ντοκιμαντέρ Βιομηχανική Μεταλλευτική - ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ψόφο λόγω μνημονίου στις αστυνομικές σχολές


Τα Μνημόνια μας φέραν και ένα καλό μαντάτο. Για κανα δύο χρονάκια δεν θα μπαίνουνε μπατσάκια. Μερικοί θα αναρρωτηθείτε ποιος θα μας βαράει στις πορείες, αλλά πιστέψτε με θα βρεθούν καλοθελητές που το κάνουν και τζάμπα. Το δημοσίευμα που αλίευσα αναφέρει τα εξής:
"Κλειστές λόγω Μνημονίου θα παραμείνουν για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων οι σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι δημοφιλείς ακαδημίες που τα τελευταία χρόνια σαρώνουν στις προτιμήσεις των μαθητών αναμένεται να βγάλουν απαγορευτικό για τους νεοεισερχόμενους αφού το "Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι για το 2013 και 2013 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης".

Η "αυτοάμυνα" των σιωνιστικών γουρουνιών, των ναζί του 21ου αιώνα...

Γι΄αυτό λέμε θάρθει η στιγμή.


Ένα "απλό" περιστατικό στην Λαϊκή της Κοκκινιάς   
  
Φωτογραφία για Σύλληψη τριών αλλοδαπών για μεταφορά μετανάστη


Τρέχει με όση δύναμη διαθέτει.
Τρέχει με την ψυχή του αλλά οι δυνάμεις του τον προδίδουν.
Νέος στην ηλικία, είναι δεν είναι 20-25 χρόνων.
Από πίσω τρέχει ένα άλλο παλικαρόπουλο στην ίδια σχεδόν ηλικία.
Μοιάζει να είναι ένα παιγνίδι ανάμεσα σε φίλους που κυνηγιούνται στη γειτονιά.
Θα μπορούσαν να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, να μένουν στην ίδια γειτονιά, να έχουν μοιραστεί τα παιδικά παιγνίδια και τα εφηβικά τους όνειρα.


Αυτός που τρέχει πίσω απ΄τον πρώτο και σε αντίθεση με αυτόν είναι δυνατός, γεμάτος υγεία.
Έτσι δεν χρειάζεται περισσότερες από 20 δρασκελιές.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Έφυγε ο Χρόνης Μίσσιος


Έφυγε στα 82 του χρόνια ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, του Εμφυλίου και κατά της δικτατορίας, Χρόνης Μίσσιος.

«Την ώρα που έφευγα και με χαιρέταγε, τα μάτια του στάζανε λύπη. Μου λέει, που θα πας τώρα, ρε Φάνη - εγώ μια ζωή το ίδιο ψευδώνυμο στις παρανομίες. Όπως στεκόμασταν όρθιοι, του λέω, σοβαρά μιλάς, γιατρέ, εμένα λυπάσαι; Ξαφνιάστηκε, μα, μου λέει, φεύγεις έτσι μέσα στη νύχτα, σε κυνηγάνε θεοί και δαίμονες, σκοτώνουν, βασανίζουν, δεν έχεις σπίτι, οικογένεια, δεν έχεις όνομα... Τον κοίταξα. Έπρεπε να τον πληγώσω, δεν είχα άλλο δρόμο. Ήμουνα στριμωγμένος, αν αφηνόμουνα στην παραδοχή της λύπης, ήμουνα χαμένος, γιατί τα αντικειμενικά στοιχεία, όπως τα περιέγραφε ο γιατρός, ήτανε σωστά. Όμως είχα ανάγκη να υπερασπιστώ τη ζωή μου, την ουσία της, απέναντι και στον ίδιο τον εαυτό μου. Σοβαρά, του λέω, γιατρέ εμένα λυπάσαι; Τα έχασε ελαφρώς.

Εμείς δεν υπογράψαμε ποτέ τη Βάρκιζα


της Μαρίας Γερογιάννη Aπό το 9ο τεύχος της εργατικής εφημερίδας Δράση


«Τώρα που μάθαμε ποιοι είστε θα σας θάψουμε βαθιά στο χώμα σαν τους παππούδες σας στον εμφύλιο». Η φράση ανήκει σε μισθοφόρο της δημοκρατίας το σωτήριον έτος 2012 και απευθύνεται σε βασανισθέντες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου στη μηχανοκίνητη αντιφασιστική πορεία-περιπολία σε γειτονιές της Αθήνας.

Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες ψευδαισθήσεις. Για να προστατέψουν τους φασίστες, συμμορίες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτίθενται την πορεία, χτυπάνε κόσμο και συλλαμβάνουν στο σωρό. Στη ΓΑΔΑ βασανίζουν δεμένους πισθάγκωνα τους αιχμαλώτους του νέου εμφυλίου. Τους ταλαιπωρούν και τους σέρνουν στον εισαγγελέα. Εκεί
(ξανα)επιτίθενται σε αλληλέγγυους, νέες συλλήψεις, νέοι εξευτελισμοί κρατουμένων. ¨Όταν επιτέλους φτάνουν στον ανακριτή, καινούργια επίθεση από τους πραίτορες, αυτή τη φορά δεν γλυτώνουν ούτε συγγενείς κρατουμένων.

Xρυσαυγίτες...


sibilla-gr

Ένα αποκαλυπτικό animation για την Γάζα

ΕΝΚΑ Βόλου - Συγκριτικό τεστ συστημάτων θέρμανσης


ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η θέρμανση της κατοικίας αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα της εποχής,
μετά την υπερβολική αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Όμως τι πρέπει να
γνωρίζουν οι καταναλωτές που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους
θέρμανσης, ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να μην πέσουν
θύματα παραπλανητικής διαφήμισης.
Δείτε μια σύγκριση του κόστους ανάμεσα σε διάφορους τρόπους θέρμανσης
των κατοικιών αλλά και τους παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το κόστος.

Από τι εξαρτάται το κόστος θέρμανσης;
Η κατανάλωση του καυσίμου δεν καθορίζεται μόνο από το μέγεθος της
κατοικίας, αλλά και από τη θέση και τη μόνωση της κατοικίας. Μια
μονοκατοικία στην εξοχή χωρίς καλή θερμομόνωση, χρειάζεται μέχρι και
τριπλάσιο καύσιμο από ένα διαμέρισμα που περιβάλλεται από άλλα
διαμερίσματα.

Απίθανες φιλίες ζώων! [pics]


Ο κόσμος των ζώων μάλλον θα μας εκπλήσσει πάντα!!

Χαμένη γενιά είσαι και φαίνεσαι, ρε!

Γράφει ο γελωτοποιός



Είναι ωραία η κατάθλιψη!

Δε μιλάμε για την παθολογική κατάθλιψη του διπολικού, αλλά για εκείνη την βαριά και απροσδιόριστη θλίψη που σε καταπλακώνει μερικές φορές και δε σε αφήνει να αναπνεύσεις ή να σκεφτείς.

Είναι ωραία, γιατί σχεδόν πάντα, μετά την κατάθλιψη έρχεται η μανία.
Και στη μανία, ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να λες, όποιος και να είσαι, αισθάνεσαι ωραία.

Οι ψυχολόγοι θεωρούν πιο υγιές ένα άτομο με μικρότερες αποκλίσεις ανάμεσα στις δύο θέσεις (θλίψη-χαρά).