ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Η τροπολογία Ρέππα, οι εργολάβοι και τα πολιτικά μαγαζιά των διοδίων θα πάνε στα σκουπίδια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/3
Τρεις οδηγοί βρέθηκαν στις τρεις εν λειτουργία λωρίδες κυκλοφορίας των διοδίων Μοσχοχωρίου, αιτούμενοι την έκδοση πιστωτικής απόδειξης.


Όπως είναι γνωστό σε οποιαδήποτε περίπτωση μη πληρωμής και ανεξαρτήτως λόγου οι συμβάσεις παραχώρησης στους ιδιώτες ληστές προβλέπει την φωτογράφιση της πινακίδας του οχήματος και την έκδοση πιστωτικής απόδειξης.
Οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου έχουν θεσπίσει δικιά τους αυθαίρετη διαδικασία κατά την οποία απαιτούν τα πλήρη στοιχεία του οδηγού, την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας σαν να πρόκειται για δημόσια αρχή, τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου όχι από τον/την υπάλληλο του σταθμού αλλά από τον επόπτη ο οποίος καλείται για να συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.
Επίσης, καταγγέλθηκε τηλεφωνικά από οδηγό που πραγματοποίησε διέλευση από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς και ο οποίος πρόθυμα έδωσε τα στοιχεία του ότι ο επόπτης διοδίων αρνήθηκε τη συμπλήρωση της σχετικής ένδειξης «με την επιφύλαξη νομιμότητας καταβολής του τέλους», όπως ζητήθηκε από τον οδηγό, και άρπαξε το έντυπο κι έφυγε. Καλούμε όλους τους οδηγούς πρώτα να συμπληρώνεται η σχετική παρατήρηση και μετά να υπογράφουν.
Σε διαφορετική περίπτωση να σηκώνουν τις μπάρες και να φεύγουν. Εφόσον στο σταθμό βρίσκεται η τροχαία να καταγγέλλουν προφορικά το γεγονός της άρνησης της επιφύλαξης και να τηλεφωνούν άμεσα στο ΣΔΟΕ ζητώντας να καταγραφεί το γεγονός.
Αποτέλεσμα της σημερινής κατάστασης ήταν να καταρρεύσει η διαδικασία που μονομερώς έχει θεσπίσει η εταιρεία, τη συσσώρευση εκατοντάδων οχημάτων, την παρακώλυση των συγκοινωνιών, την παρακράτηση οδηγών εντός των διοδίων, την υποκίνηση σε τέλεση αδικήματος του ΚΟΚ, τη φορολογική παράβαση της μη έκδοσης απόδειξης, την άσκηση ψυχολογικής βία, την υποκίνηση τέλεσης βίαιων πράξεων από άλλους οδηγούς που βιάζονταν να φύγουν. Υπενθυμίζουμε σε όλους τους «βιαστικούς οδηγούς» ότι αν το κίνημά μας δεν ήταν στους δρόμους, σήμερα οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου θα είχαν επιβάλλει αύξηση 33%, φτάνοντας τα διόδια κοντά στα 4€. Οποιαδήποτε καθυστέρηση βαρύνει την εταιρεία και κανένα μέλος του κινήματός μας. 
Τα μέλη της Επιτροπής μας κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να συλληφθούν οι επόπτες και το προσωπικό το οποίο (δυστυχώς) έχει αναλάβει να εκτελέσει τη μεγαλύτερη ληστεία του εργαζόμενου και άνεργου πληθυσμού.
Τα μέλη της επιτροπής μας δεν υπέβαλλαν τελικά μηνύσεις εναντίον του προσωπικού της εταιρείας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν τη τρομοκρατία που ασκείται ενάντια στον εργαζόμενου πληθυσμό από τους εθνικούς εργολάβους και τις πολυεθνικές που μας πίνουν το αίμα μέσω των μνημονιακών δανειακών συμβάσεων.
Επίσης καταγγέλθηκε επώνυμα στο ΣΔΟΕ η άρνηση της εταιρείας να εκδώσει φορολογικά στοιχεία και αναμένουμε τη λήψη σχετικών μέτρων από τις φορολογικές αρχές.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας καλεί όλα τα μέλη του κινήματος να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες διέλευσης, να συμμετάσχουν ενεργητικά στις κατά τόπους συνελεύσεις γιατί ο μήνας του μέλιτος με τους εργολάβους και το ανυπόληπτο πολιτικό προσωπικό τελείωσε.
Η τροπολογία Ρέππα, οι εργολάβοι και τα πολιτικά μαγαζιά των διοδίων θα πάνε στα σκουπίδια της ιστορίας.
ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΡΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ!!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

O αστυνομικισμός αντικαθιστά τον λαϊκισμό.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ''πιτσιρίκος''
Η εικόνα της Όλγας Τρέμη να είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα –ενώ μιλούσε για το χαμό των δυο αστυνομικών- δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις σε πολλούς και προκάλεσε ειρωνικά σχόλια. Κι όμως, η στάση της ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.



Η Όλγα Τρέμη και οι υπόλοιποι τηλεδημοσιογράφοι φυλάσσονται από αστυνομικούς (που πληρώνουμε εμείς). Έχουν προσωπική φρουρά -που τους προστατεύει- και είναι λογικό να αναπτύσσουν μια ειδική σχέση με τους σωματοφύλακες-αστυνομικούς.
Στο πρόσωπο των δυο αστυνομικών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των κακοποιών, οι τηλεδημοσιογράφοι βλέπουν τους δικούς τους αστυνομικούς. Σκέφτονται πως αυτοί οι δυο αστυνομικοί θα μπορούσαν να είναι οι αστυνομικοί που τους προστατεύουν. Και πενθούν. Δεν πενθούν για τους νεκρούς αστυνομικούς. Πενθούν επειδή ξέρουν πως, αν ο αστυνομικός τους πέσει νεκρός, μετά είναι η σειρά τους.
Ο τηλεδημοσιογράφος ξέρει πως οι αστυνομικοί που τον φρουρούν παρακολουθούν το δελτίο – παρακολουθούν τι λέει. Οπότε, ουσιαστικά απευθύνονται στους αστυνομικούς τους. Και λένε αυτά που θέλει να ακούσει ο αστυνομικός, σε μια προσπάθεια να του κρατήσουν το ηθικό ψηλά.
Επίσης, όταν ο Γιάννης Πρετεντέρης γράφει ένα άρθρο για την Αστυνομία, απευθύνεται αποκλειστικά στους αστυνομικούς που τον φυλάνε. Γράφει ό,τι θέλουν να διαβάσουν οι αστυνομικοί. Γίνεται δηλαδή αστυνομικιστής.
Ο λαϊκισμός των τηλεδημοσιογράφων έχει αντικατασταθεί από τον αστυνομικισμό – δηλαδή δεν λένε πια αυτά που θέλει να ακούσει ο λαός αλλά λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν οι αστυνομικοί. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού –όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- ο λαός δεν έχει απολύτως καμία εμπιστοσύνη στους δημοσιογράφους και είναι έτοιμος να τους πάρει με τις πέτρες.
Οι τηλεδημοσιογράφοι έχουν αντιληφθεί πως ο λαϊκισμός δεν περνάει πια –αφού ο λαός τους έχει πάρει χαμπάρι-, οπότε το έχουν ρίξει στον αστυνομικισμό, με την ελπίδα πως οι αστυνομικοί θα τους σώσουν.
Τα πρώτα δείγματα άκρατου αστυνομικισμού είναι οι ύμνοι στους αστυνομικούς –λες και οι αστυνομικοί είναι ο Γκάντι-, οι αναφορές στις ελλείψεις εξοπλισμού των αστυνομικών, αλλά και η συνεχής αναφορά στους χαμηλούς μισθούς των αστυνομικών. Αφού τα έβαλαν με τους μισθούς και τα δικαιώματα όλων των υπόλοιπων εργαζομένων, τώρα οι τηλεδημοσιογράφοι θα ζητήσουν αυξήσεις μόνο για τους αστυνομικούς –μπορεί να κατέβουν και σε πορεία.
Είναι σίγουρο πως το επόμενο διάστημα οι τηλεδημοσιογράφοι θα αστυνομικίζουν όλο και περισσότερο, θα γίνουν φανατικοί αστυνομικιστές και ο αστυνομικισμός τους θα φτάσει στα ύψη.
Βέβαια, ο αστυνομικισμός δεν αφορά μόνο τους τηλεδημοσιογράφους. Είναι βέβαιο πως οι πολιτικοί οι και πάσης φύσεως νταβατζήδες -που ρήμαξαν τη χώρα και τις ζωές των πολιτών- ελπίζουν πως οι αστυνομικοί θα τους σώσουν και έχουν γίνει μανιώδεις αστυνομικιστές.
(Σήμερα έφερα στην ελληνική γλώσσα τις λέξεις και τους όρους «αστυνομικισμός», «αστυνομικίζω» και «αστυνομικιστής». Ελπίζω οι γλωσσολόγοι να μου το αναγνωρίσουν.)

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ...


«Θέλω να ξέρετε πως από μένα θα ακoύτε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας», τόνισε με ύφος που δε σήκωνε αντιρρήσεις ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του χτες στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και μέχρι να τελειώσει είναι σίγουρο ότι είχε πείσει τους πάντες.
Ενδεικτικά να παραθέσουμε ορισμένες χτυπητές αλήθειες από το στόμα του πρωθυπουργού: «Θέλω να ξέρετε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Οτι οι αλλαγές αυτές θα φέρουν καρπούς. Οτι οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και αν ακόμη γύρω μας μοιάζει έρημος, στο βάθος είναι ο κόσμος που δεσμευτήκαμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας»... Μεγάλη αλήθεια είναι επίσης ότι η δραματική αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης του λαού είναι δημιουργήματα ...της εναλλακτικής πολιτικής του μνημονίου! Ιδού:
«Οσοι μας κάνουν εύκολη κριτική για το μηχανισμό στήριξης ας μας πουν την εναλλακτική τους πρόταση. Ευθαρσώς. Διότι μία ήταν η εναλλακτική πρόταση: Η εναλλακτική θα 'ταν η φτώχεια και η μιζέρια. Οι μαζικές απολύσεις από ΔΕΚΟ και Δημόσιο. Η πιθανή μας έξοδος από το ευρώ. Κλειστές οι τράπεζες, χρεοκοπημένες οι εταιρείες».
Δηλαδή, εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι...
Η ύψιστη αλήθεια είναι φυσικά ότι όλα τα κάνει για την πατρίδα.
Με τον Στρος Καν λοιπόν συζητούσε πριν και από τις εκλογές όχι βέβαια για να φέρει το ΔΝΤ για να βοηθήσει να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά για την «Ελλάδα ρε γαμώτο»: «Φυσικά για την πατρίδα μίλησα και θα μιλώ με τους πάντες.
Με κάθε αρμόδιο ανά την υφήλιο, με κάθε έναν που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα», υποστήριξε με δικαιολογημένη αγανάκτηση...
Τόση αλήθεια μαζεμένη πράγματι δεν αντέχεται.
Πάνω απ' όλα όμως δεν αντέχεται ο εμπαιγμός και η καταστροφή της ζωής του λαού. Και αυτό και το γνωρίζουν και το φοβούνται.



http://tasosnastos.blogspot.com

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE TON ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΣΕΡΡΑ'Ι'ΚΟΥ

Προσοχή στα Σαρακοστιανά


Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου ενημερώνει τους Καταναλωτές για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε τη Σαρακοστή.
 
Γενικά, όλα τα τρόφιμα της Σαρακοστής είναι αρκετά ακριβά και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα. 
Η λαγάνα διαφέρει μόνο στο σχήμα από το κοινό ψωμί, όμως, η τιμή της είναι δυσανάλογα υψηλή.  
Η ταραμοσαλάτα καλύτερα να παρασκευάζεται στο σπίτι από ταραμά ποιότητας, γιατί έτσι αποφεύγουμε τις χρωστικές ουσίες που περιέχουν οι έτοιμες. 
Ο ταραμάς πρέπει να έχει χρώμα λευκό έως καστανό ανοιχτό , ομοιόμορφο σε όλη την ποσότητα. 
Ο χαλβάς παρασκευάζεται από ταχίνι, ζάχαρη  κλπ. και περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ακόρεστα λιπαρά σε ιδανικές αναλογίες για τη διατροφή μας, όμως η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να μας προσθέσει κιλά.
Τα τουρσιά είναι λαχανικά διατηρημένα σε λάδι, ξύδι και άλμη και δεν πρέπει να καταναλώνονται από άτομα με ευαισθησία στο στομάχι. Προτιμήστε τα τυποποιημένα ή επώνυμα χύμα.
Ελιές   Δεν επιτρέπεται η ανάμιξη από τους εμπόρους διαφόρων τύπων ελιάς.
Οι αλατισμένες ελιές, τα τουρσιά και οι ταραμοσαλάτες περιέχουν πολύ αλάτι και ανεβάζουν τη πίεση. 
Τα θαλασσινά γενικά, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και η αλλοίωση τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας
Χταπόδια, Καλαμάρια, Σουπιές, Μοσχιοί, Θράψαλα  
Προσέχουμε να έχουν την οσμή της θάλασσας, η σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική, γυαλιστερή, τα πλοκάμια να είναι ανθεκτικά στο τράβηγμα, τα μάτια γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες. 
Το ροζ χρώμα της επιφάνειας της σάρκας είναι η συχνότερη αλλοίωση. 
Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακοί, Καβούρια 
Όταν είναι ζωντανά εμφανίζουν κινήσεις στις κεραίες και στα πόδια, έχουν την οσμή της θάλασσας, τα αρθρωτά τους μέρη είναι στερεά και η επιφάνειά τους γυαλιστερή. Να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες στο σώμα
Μύδια, Γυαλιστερές, Στρείδια 
Τα οστρακοειδή πρέπει να είναι ζωντανά πριν καταναλωθούν, τα κελύφη τους να είναι κλειστά  ή αν είναι λίγο ανοιχτά, με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφος πρέπει να κλείνουν μόνα τους. 
Τα κατεψυγμένα πρέπει να συντηρούνται στα σημεία πώλησης σε ψυγείο - καταψύκτη με θερμοκρασία - 18ο C και να υπάρχουν όλα τα στοιχεία του παρασκευαστή στην συσκευασία, ο κωδικός αριθμός έγκρισης της ΕΕ και η ημερομηνία κατάψυξης και λήξης
Καταναλώνουμε με μέτρο τα θαλασσινά, γιατί ανεβάζουν τη χοληστερίνη
Οι κονσέρβες με θαλασσινά, ντολμαδάκια κλπ  πρέπει να μην είναι διογκωμένες και να μην έχουν εξωτερική σκουριά. Το περιεχόμενο να έχει κανονικό χρώμα και μυρωδιά. Οι κονσέρβες γενικά έχουν  πολλά συντηρητικά γι’ αυτό τις αποφεύγουμε.
Ψάρια Πρέπει να έχουν την οσμή της θάλασσας, επιφάνεια υγρή, στιλπνή και όχι πλαδαρή, μάτια  ζωηρά και όχι θολά, βράγχια κόκκινα και όχι καφέ.                                                                  
Προσοχή. Διάφορα είδη θαλασσινών διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους, διαφέρουν όμως πολύ, όσον αφορά την τιμή πώλησής τους, πχ. χταπόδια-μοσχιοί, μπαρμπούνια-κουτσομούρες 
Ψυγείο Δεν αφήνουμε τα τρόφιμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος περισσότερες από δύο ώρες. Δεν υπερφορτώνουμε το ψυγείο με τρόφιμα. Τοποθετούμε τα μαγειρεμένα  τρόφιμα πάνω από τα ωμά.   
  
Η νηστεία εκτός από τα τσιπουράδικα, τα θαλασσινά και τις ταραμοσαλάτες, περιλαμβάνει σημαντικά τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής όπως λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια κ.α
Καλή Σαρακοστή
 
Δείτε περισσότερα θέματα στη νέα ηλεκτρονική μας διεύθυνση http://www.enkavolou.gr/
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη συμμετοχή σας στη λίστα αποδεκτών της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, παρακαλούμε να στείλετε απαντητικό e-mail διαγραφής από τη λίστα στο:  gramikatanaloti@gmail.com
Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, είναι μη κερδοσκοπική Ένωση Καταναλωτών ανεξάρτητη από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. 
Ανθ.Γαζη 164 – Γαμβέτα  Βόλος –  Κάθε Δευτέρα και Τρίτη 8.15-12.00 π.μ.Τηλ.: 2421356943, Fax: 2421097544                     
Γραφείο  Καταναλωτή: 15186 
 

ΛΑϊκός Ορθόδοξος Συρφετός


   Το να επιχειρήσει κανείς να αξιολογήσει πολιτικά το (εγκεφαλικό) "κώμα" τουΛάΟΣ, μοιάζει περισσότερο μάταιο κι απ' το να προπονείς ανάπηρη χελώνα για να τρέξει 100άρι. Αρχαιοελληνικό πνεύμα και μεσημεριανάδικα, "δημοκρατία"και σκοταδισμός, χριστιανισμός και άκρατη συνομωσιολογία, όλα μαζί σε ένα κράμα ανατριχιαστικά βλακώδους μπουρδολογίας. Ένας βλαχομπαρόκ νεοφασισμός με  απίστευτη τηλεοπτική υπερπροβολή.
Όσο για την πολιτική του σταδιοδρομία, θα μπορούσε άνετα να παρομοιαστεί με νούμερο αθλητή ενόργανης γυμναστικής, που ως κύριο χαρακτηριστικό του έχει τις διαρκείς περίτεχνες κωλοτούμπες...

Για τους παραπάνω λόγους δεν πρόκειται και δεν έχει ουσία να ακολουθήσει οποιαδήποτε πολιτική ανάλυση περί αυτών, αλλά μια παρουσίαση ορισμένων περιπτώσεων ακατάσχετης ηθικήςκαι εντιμότητας, που - όλως τυχαίως - άνθισαν στο συγκεκριμένο περιβόλι... 

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η υπερπροβολή αυτών των προσώπων είναι πρωτοφανής, ενώ αδιανόητηείναι και η έκταση της δημοσιογραφικής (ερευνητικής - αποκαλυπτικής) ασυλίας που τους παρέχεται, όπως θα διαπιστώσεται και οι ίδιοι με το "θάψιμο" των παρακάτω περιπτώσεων από τα καθεστωτικά ΜΜΕ... 

Ξεκινώντας από το παρόν, προχωράμε προς το... αξέχαστο παρελθόν (πατώντας στον εκάστοτε τίτλο ή τη φωτογραφία μεταφέρεστε στο αντίστοιχο θέμα).
 
Διαβάστε το αποκαλυπτικό βιβλίο του Δ. Ψαρρά "Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη".
Παρακολουθείτε ανελειπώς την καταπληκτική δουλειά του μοναδικού jungle-report.blogspot.com!
   
Μη φοβάσαι τις κραυγές των άλλων.
Να τρέμεις τη δική σου σιωπή.

Κι εγώ τα ίδια θα έγραφα. Eσύ;


Συγνώμη αλλά να είμαστε και λογικοί.
Αν εσάς και εν μέσω κρίσης, σας χάριζε η κυβέρνηση 95 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του Ελληνικού λαού, δεν θα λέγατε ότι θέλει αυτή;
Εγώ πάντως αυτό θα έκανα και γι’ αυτό νομίζω ότι το σημερινό κύριο άρθρο των Νέων δείχνει ότι ο κ. Ψυχάρης δεν είναι αχάριστος άνθρωπος. Βάζει τα πράγματα για τους απεργούς πείνας και τους συμπαραστάτες τους στη θέση τους, όπως ακριβώς θα έκανε κάθε ευγνώμων άνθρωπος. Και φαντάζομαι ότι και το mega το ίδιο θα κάνει αν και δεν έχει και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στον τομέα υποστήριξης της κυβέρνησης. Πόσο ακόμα; Να λέει τις ειδήσεις ο Πεταλωτής και να κάνει ρεπορτάζ ο Πάγκαλος;
Kι άλλος των Νέων ευγνώμων για τα 95 εκατ.
Και βέβαια το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ''ΝΕΑ''


Στο σημερινό φύλλο των Νέων εμφανίζεται η φωτογραφία μου σε δημοσίευμα που φέρει τίτλο «Το θρίλερ ‘υπατία’ – ‘Θέλω να κάνω µια βόλτα, αλλά µας έχουν πει να µη βγαίνουµε’».
Ό,τι είπε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος, συντάκτης του άρθρου, είναι ένα ψέμα και κάτι απαράδεκτο για έναν απεργό πείνας. Για ποιό λόγο ένας απεργός πείνας να βγει έξω και να κάνει βόλτα, αν δεν είναι να πάει στο νοσοκομείο;
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης δεν μας κάνει κουμάντο σε τίποτα. Δεν έχει το δικαίωμα να μας πει ούτε τι, ούτε πώς θα το κάνουμε. Εμείς οι ίδιοι οι απεργοί πείνας παίρνουμε αποφάσεις μέσα από τις συνελεύσεις μας.
Θέλω να πω ότι, οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λένε και να γράφουν την αλήθεια, εκείνα που λένε οι απεργοί πείνας και βεβαίως εφόσον έχουν μιλήσει μαζί τους.
Η εφημερίδα πρέπει να ζητήσει συγνώμη απ’ όλους τους απεργούς πείνας.
Χασάν Καμπζουά

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο Καμίνης πήρε μπρος...

Εκδικήθηκαν για την απόλυσή τους

http://news247.gr/kosmos/article795788.ece/ALTERNATES/w620/indian-protest-reu-543.jpgΕξαγριωμένος όχλος απολυμένων εργατών έκαψαν μέχρι θανάτου… ανώτατο διευθυντικό στέλεχος χαλυβουργίας στην Ινδία Αφορμή της επίθεσης ήταν η απόλυσή τους

Τέσσερα άτομα συνέλαβε η Ινδική αστυνομία που φέρονται ότι ήταν μέρος ενός όχλου που  έκαψαν μέχρι θανάτου ανώτατο διευθυντικό στέλεχος χαλυβουργίας της χώρας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τουλάχιστον 30 άτομα έλουσαν με βενζίνη το αυτοκίνητο του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της GKW, Radheshyam Ray.
Όπως  δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο επικεφαλής αστυνομικός Ajay Kumar Sarangi ο όχλος κατάβρεξε το τζιπ του Ray με βενζίνη και του έβαλε φωτιά καθώς έβγαινε από το εργοστάσιο στη περιφέρεια Bolangir του κρατιδίου της ανατολικής Orissa.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το διευθυντικό στέλεχος εμποδίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο και αργότερα πέθανε από σοβαρά εγκαύματα. Περιστατικά βιομηχανικής βίας είναι κοινά στην Ινδία.
Αφορμή της επίθεσης ήταν η απόλυσή τους.

Όλοι στο άνοιγμα των διοδίων στο Μοσχοχώρι το Σάββατο στις 12




Προσυγκέντρωση στο δημαρχείο Βόλου στις 11.20 πμ

Από Αλμυρό, Βελεστίνο, Λάρισα βρισκόμαστε κατευθείαν στα διόδια στο Μοσχοχώρι στις 12.00

Ντυθείτε καρναβαλικοί τζαμπατζήδες ή ότι άλλο θέλετε, πάμε για γιορτή εκεί.


ΟΤΑΝ ΚΛΕΒΕΙΣ, ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ...GOOGLE.Πουλούσαν Στραντιβάριους 100 ευρώ


Μέχρι τη στιγµή που πληκτρολόγησαν στο Google τη λέξη Στραντιβάριους, οι κλέφτες που µόλις το είχαν αρπάξει από ένα σαντουιτσάδικο στο Λονδίνο, δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι το βιολί που κρατούσαν στα χέρια τους αξίζει µία περιουσία. Το πουλούσαν 100 ευρώ, αλλά η πραγματική του τιμή ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ



Το 300 ετών µουσικό όργανο, ένα από τα µόλις 450 σε όλον τον κόσµο, αξίζει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.
Καθώς όµως εκείνοι δεν είχαν ιδέα, επιχείρησαν να το πουλήσουν µέσω Ιντερνετ, προκειµένου να κερδίσουν το «αστρονοµικό» ποσό των 100 ευρώ.
Και όπως µαρτυρά η απάντηση του υποψήφιου αγοραστή - «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Η κόρη µου παίζει φλογέρα» - ούτε εκείνος µπορούσε να φανταστεί τη µεγάλη ευκαιρία που του παρουσιαζόταν.
Εως τον περασµένο Νοέµβριο, το πολύτιµο Στραντιβάριους ανήκε στη Νοτιοκορεάτισσα Μιν Γιν Κιµ, κορυφαία βιολονίστρια, η οποία το απέκτησε πριν από δέκα χρόνια.
Εκ των υστέρων, η 32χρονη Κιµ µετάνοιωσε οικτρά που έκανε εκείνη τη στάση για φαγητό µαζί µε τον βιολοντσελίστα φίλο της. Η µαύρη θήκη, που εκτός από το χρυσό βιολί περιείχε δύο δοξάρια, αξίας περίπου 70.000 και 9.000 ευρώ, κέντρισε το ενδιαφέρον του αρχηγού της συµµορίας, µε τα 40 ψευδώνυµα, τις 65 καταδίκες, αλλά τις πολύ φτωχές µουσικές γνώσεις. Μέσα σε κλάσµατα δευτερολέπτων, η θήκη είχε κάνει φτερά.
Η αντίδραση του Χαφίντ Σαλάχ που εργάζεται στο κατάστηµα ήταν άµεση.
Ηταν άλλωστε βέβαιος από τις φωνές και τον πανικό της κοπέλας ότι επρόκειτο για κάτι πολύ µεγάλης αξίας. «Ηταν έτοιµη να κλάψει. Νοµίζαµε ότι της έκλεψαν υπολογιστή», περιγράφει στους «Τάιµς».
Σύµφωνα µε την κατάθεση µάρτυρα, οι τρεις κλέφτες πήγαν την επόµενη µέρα σε Ιντερνετ καφέ, στο Κεντρικό Λονδίνο.
«Εψαχναν τη λέξη Στραντιβάριους και το1696, έτος κατασκευής του βιολιού», κατέθεσε στο δικαστήριο αυτόπτης µάρτυρας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι προσπάθησαν να το πουλήσουν προς 100 ευρώ σε κάποιον που αρνήθηκε επειδή η κόρη του ασχολείται µε τη φλογέρα.
Οι τρεις κλέφτες – ένας ενήλικος και δύο ανήλικοι – συνελήφθησαν τέσσερις εβδοµάδες αργότερα, η τύχη του σπάνιου βιολιού όµως παραµένει άγνωστη.

«Παρατραπεζίτες»: χρυσές δουλειές και στο ίντερνετ!


eurosΤην ώρα που κλείνουν τις πόρτες του επίσημες τράπεζες σε καταναλωτές και επιχειρηματίες, οι… παρατραπεζίτες υπόσχονται μέσα και από το ίντερνετ άφθονα μετρητά, εύκολα, γρήγορα και χωρίς δεσμεύσεις, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις τους με τρόπο που γεννά πολλά ερωτήματα.
Όπως παρατηρούν τραπεζικά στελέχη, είναι διάχυτη πλέον η αίσθηση στην αγορά, ότι αυτή η περίοδος κατάρρευσης της πιστωτικής επέκτασης, σε μια κοινωνία που επί σειρά ετών απέκτησε αθεράπευτο εθισμό στα εύκολα δανεικά, δίνει σε «παρατραπεζίτες» την ευκαιρία για χρυσές δουλειές. Το πιο περίεργο της υπόθεσης, όμως, είναι ότι οι σύγχρονες μορφές «παρατραπεζικής» αναπτύσσονται αξιοποιώντας άψογα τις επίσημες υποδομές του τραπεζικού συστήματος!

Έφυγε χωρίς το εσώρουχό της από πάρτι η Heidi Klum!




Από το "Πρώτο ΘΕΜΑ"
Δείτε το βίντεο
Φαίνεται πως η Heidi Klum ενθουσιάστηκε λίγο παραπάνω από όσο κανονικά θα έπρεπε που ο Elton John την κάλεσε στο φιλανθρωπικό πάρτι που διοργάνωσε μετά τα Όσκαρ.
Η γνωστή για το χιούμορ της Klum, μπροστά σε δεκάδες παπαράτσι και εκατοντάδες διάσημους καλεσμένους, έβγαλε το μικροσκοπικό της στρινγκ και το έδωσε στο...
 διάσημο Αμερικανό ρεπόρτερ της εκπομπής «The Tonight Show» του Jay Leno, Ross Matthews.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Matthews ζήτησε από τους καλεσμένους να δώσουν ένα αντικείμενο από την σακούλα με τα ακριβά δωράκια που πήραν μετά τα Όσκαρ ή κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο για να τα πάει στον Leno.
Ο Jamie Foxx έδωσε ένα ζευγάρι γυαλιά, η σταρ του «Glee» Jane Lynch έδωσε την Visa της και η Hayden Panatierre ένα μαντήλι πάνω στο οποίο άφησε το σημάδι από τα χείλη της.
Αλλά η 37χρονη Heidi σκέφτηκε πως θα ήταν καλύτερο να δώσει στο Leno κάτι πολύ πιο… προσωπικό.
Χωρίς κανένα δισταγμό λοιπόν, το διάσημο μοντέλο σήκωσε την πανέμορφη Julien MacDonald τουαλέτα της, κατέβασε το εσώρουχό της και το έδωσε στον ρεπόρτερ.
«Ο Leno θα ενθουσιαστεί», είπε ο Matthews ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Klum είχε όντως βγάλει το εσώρουχό της.
Ευτυχώς που εκείνη την ώρα ο σύζυγός της, Seal, είχε βγει έξω αλλιώς μάλλον θα το σκεφτόταν πιο πολύ προτού γδυθεί…

Κρίσιμη συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα κρίσιμη συνέλευση των μεταναστών πείνας για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους. Η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε οριακό σημείο ενώ αρκετοί απ’ αυτούς έχουν ξεκινήσει και απεργία δίψας.

Παράλληλα οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στους απεργούς πείνας συνεχίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πρωί έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι κατέλαβαν συμβολικά το ελληνικό προξενείο, ενώ κατάληψη από αλληλέγγυους στους μετανάστες απεργούς πείνας έγινε και στο γραφείο του υφυπουργού Εργασίας Κεγκέρογλου.

ΟΙ GROOVA Niko με το τραγούδι τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ, περιγράφουν την εκρηκτική κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα του Μνημονίου.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΦ΄ΟΣΟΝ... ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.
ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
GROOVA Niko

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ": ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ



http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Βανδαλουπ - Σβηστε Μας Απ'το Χαρτη Σας

Νοστράδαμος


ΓΡΑΦΕΙ Ο ''πιτσιρίκος''
Αποδεικνύεται πως διαθέτω μαντικές ικανότητες και επαληθεύομαι διαρκώς. Χτες το πρωί, έγραψα πως φοβάμαι ότι θα πλακωθούν οι άνδρες των ΜΑΤ με αυτούς της ομάδας ΔΙΑΣ και χτες το βράδυ, στο Σύνταγμα, οι άνδρες των ΜΑΤ ψέκασαν με χημικά τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που έκαναν συγκέντρωση για τους δυο άτυχους συναδέλφους τους.
Αν και υποστηρίζω τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ, θα πρέπει να παραδεχτώ πως οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν δίκιο χτες στο Σύνταγμα.
Δεν γίνεται μερικές δεκάδες άνθρωποι -ακόμα κι αν είναι αστυνομικοί- να κλείνουν τους δρόμους και να παρεμποδίζουν τους νομιμόφρονες πολίτες. Πρέπει να τηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια.
Όταν οι αστυνομικοί κλείνουν τον δρόμο το βράδυ, πώς θα πάνε οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους; Πώς θα πάει η πουτάνα βίζιτα; Πώς θα πάει ο ντίλερ στο πρεζόνι; Πώς θα κινηθεί η αγορά;
(Φυσικά, ειδήσεις όπως αυτή -ή όπως η εκδίωξη των πολιτικών από την κηδεία του αστυνομικού- δεν πρόκειται ποτέ να παιχτούν από τα καθεστωτικά μέσα. Οι λόγοι είναι προφανείς.)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Το αίτημα για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδας διαμορφώθηκε το Δεκέμβρη του 2010. Την πρωτοβουλία έλαβαν προσωπικότητες που συμμετέχουν στο Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης, όπως η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Λεωνίδας Βατικιώτης, η Δέσποινα Σπανού, ο Γιάννης Τόλιος, ο Στάθης Κουβελάκης κ.α. Σταδιακά ωρίμασε το αίτημα έτσι ώστε να σχηματιστεί αυτή η πρωτοβουλία, στο όνομα της οποίας διενεργείται και η τρέχουσα συλλογή υπογραφών. Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, διαπίστωσε την σημασία της πρωτοβουλίας και την παρουσίασε αυτοβούλως στην Βουλή των Ελλήνων τον Δεκέμβρη του 2010.

Στην κίνηση σήμερα συμμετέχουν πολλές και ανεξάρτητες ομάδες δράσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόμματα και άτομα. Έχει συμφωνηθεί μια έκκληση, η οποία και ακολουθεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Στην προσπάθεια συμμετέχουν επίσης πολλές οργανώσεις του εξωτερικού, όπως η CADTM, Jubilee Debt, Eurodad, κ.α. Συμμετέχουν επίσης οργανώσεις από Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία, όπου τα πράγματα έχουν παραπλήσια δυναμική. Ο στόχος είναι να διαμορφώσουμε κίνημα που θα απαρτίζεται από ειδικούς αλλά καθημερινούς ανθρώπους με στόχο τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους σε δημοκρατική βάση και υπέρ των εργαζομένων και των πολλών.