ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

* ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ *

Ελεύθερα πρόβατα..

Σχετικά με τη μη λειτουργία του Athens Imc τις τελευταίες ώρες


                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ATHENS IMC 
Σχετικά με τη μη λειτουργία του Athens Imc τις τελευταίες ώρες
Το athens.indymedia.org ήταν από τα ξημερώματα του Σάββατου 15/9 έως το μεσημέρι της ίδιας μερας εκτός λειτουργίας εξ΄ αιτίας τεχνικών προβλημάτων παροχής δικτύου. Τα δημοσιεύματα σε καθεστωτικά sites είναι ψευδή.

athens.indymedia

Διαμαρτυρία των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού


 
«Λουκέτο» έβαλαν οι κρατούμενοι στα μαγειρεία και το τυπογραφείο των φυλακών Κορυδαλλού, διαμαρτυρόμενοι για τον μη εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος.
Οι κρατούμενοι όλων των πτερύγων των φυλακών Κορυδαλλού (εκτός της 6ης όπου «φιλοξενούνται»ο Τσοχατζόπουλος και άλλοι) σε σημερινή ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν ότι «αρχικά» προχώρησαν σε διακοπή εργασίας των μαγειρείων και του τυπογραφείου.
Όπως επισημαίνουν οι κρατούμενοι, η διαμαρτυρία αυτή «αποτελεί κομμάτι της πανελλαδικής κινητοποίησης, που πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή στις περισσότερες φυλακές».

Αλμυρός: Επεισόδιο αντιστασιακών - Χρυσ Αυγής

Επεισόδιο στον Αλμυρό στην εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης μεταξύ των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης Αλμυρού και μελών της Χρυσής Αυγής.
Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αλμυρού την προηγούμενη Κυριακή στο νεκροταφείο του Αλμυρού, για την απότιση φόρου τιμής στους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Αντίστασης και πατριώτες από τα Γερμανοϊταλικά στρατεύματα στην περίοδο της κατοχής.
Σύμφωνα ωστόσο με την ΠΕΑΕΑ στην εκδήλωση μετέβησαν και εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν να εμφανιστούν σαν συνδιοργανωτές και να καταθέσουν στεφάνι.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Active Member» στο Βόλο



Οι «Active Member», το γκρουπ που φτιάχτηκε από τον B. D. Foxmoor το καλοκαίρι του 1992, κλείνει φέτος 20 χρόνια ενεργής συμμετοχής και το γιορτάζει. Στο πλαίσιο αυτό, το αγαπημένο συγκρότημα θα εμφανιστεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μμ στο VOX music stage. Οι πύλες ανοίγουν μια ώρα πριν.

Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που ο Μιχάλης Μυτακίδης αφουγκράστηκε 
το πρόσταγμα των καιρών και δημιούργησε ένα γκρουπ, ονομάζοντάς το με ό,τι πιο κατάλληλο και ουσιώδες: «Ενεργό Μέλος». Οι Active Member έγιναν το μέσο για να εκφράζει όσα του περιέγραφε η ζωή κι ακόμα φόβους, όνειρα κι εφιάλτες για να αποτελέσουν πολύ σύντομα τον πυρήνα μιας ευρύτερης κοινότητας που βαφτίστηκε “Low Bap”, δηλαδή «να στηρίζεις το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο». Από τότε δεν σταμάτησαν τη δημιουργική πορεία όχι μόνο στα μουσικά αλλά και γενικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα.
Δίσκοι, συλλεκτικές εκδόσεις σε βινίλιο, lowbap ντοκιμαντέρ, σάουντρακ ταινιών και ντοκιμαντέρ (Catastroika, Oligarchy, Hitman: Εξομολόγηση ενός Οικονομικού δολοφόνου κ.ά.), θεατρικά έργα (βλ. Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.), βιβλία, ραδιόφωνο αλλά και webradio, fanzines, περιοδικά, εκατοντάδες συναυλίες και παράξενα project, συζητήσεις, lowbap φεστιβάλ και η λίστα δεν σταματάει εδώ… Ποιητικοί και καυστικοί, ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia μαζεύουν φίλους και στιγμιότυπα από τα περασμένα 20 χρόνια και ξαναθυμούνται μια πορεία ευτυχισμένη και ασυμβίβαστη στη γιορτή των «Active Member» για τα χρόνια που πέρασαν και για αυτά που έρχονται, με την πυξίδα τους στραμμένη «στα όμορφα και στα λεύτερα» όπως υπογραμμίζουν.
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο VOX music stage που βρίσκεται στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 24210 35350. Εισιτήρια προπωλούνται στο Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου και στο Δισκοπωλείο CLASSIC. Η τιμή στα σημεία προπώλησης είναι 10 ευρώ και στο ταμείο 13 ευρώ.

Ο «νοικοκυραίος» κύριος BB King


του Σπύρου Λέκκα

Αραχτός βράδυ Παρασκευής, αποφεύγω να ανοίξω τηλεόραση, θέλω να διατηρήσω την ηρεμία μου και βυθισμένος στις σκέψεις μου, βάζω ν’ακούσω λίγη μουσική και ν’ απολαύσω μία παγωμένη μπυρίτσα, αφού είμαι από τους “προνομιούχους” που έχουν ακόμα τη δυνατότητα να πιουν μία παγωμένη μπύρα σπίτι τους.
Οι ήχοι της blues μουσικής κατακλύζουν το σαλόνι κι ο BB King “ξεπλένει” το μυαλό μου και χαλαρώνει το σώμα μου. Τα “ρεμπέτικα” του Αμερικανικού Νότου είναι ό,τι καλύτερο γι’αυτή τη στιγμή.
Σχεδόν ποτέ δεν προσέχω τους στίχους στα τραγούδια που ακούω, μου αρέσει ν’ αφήνομαι να με παρασύρει το συναίσθημα της συνομιλίας των μουσικών οργάνων, το όλον feeling, που λέμε και στα Ελληνικά.
Κάποια στιγμή κι ενώ είμαι χαμένος στις σκέψεις μου, ακούγεται ένα ευχάριστο – ελαφρύ κομματάκι όπου ο “βασιλιάς” συνομιλεί με την αγαπημένη του. Από τη φωνή μου δημιουργείται η εικόνα πως η γυναίκα αυτή είναι σίγουρα μαύρη και φορτωμένη με αρκετά κιλά, χαριτωμένη και σκερτσόζα. Πέφτει, λοιπόν, το αυτί μου στους πρώτους στίχους που πάνε κάπως έτσι:

Ο Παναγιώταρος αρνείται φαγητό σε άπορη, λόγω εθνικότητας (video)


«Εσύ εδώ, όχι!», της λέει και την ειρωνεύεται, 
στην «εθνικά πριβέ» διανομή τροφίμων
Ο Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου Ηλίας Παναγιώταρος αρνείται να δώσει φαγητό σε άπορη,  στην «εθνικά πριβέ» αιμοδοσία και διανομή τροφίμων που οργάνωσε σήμερα το πρωί το κόμμα του. Και όχι
μόνο αρνείται αλλά την ειρωνεύεται κιόλας…Η κυρία, ανώτερη από δήθεν ανώτερους,  ζητά ευγενικά συγγνώμη και αποχωρεί. 

"βλεπεις το δεντρο αλλα χανεις το δασος"..

Ο Διάκος κι ο Μωάμεθ


Ο Διάκος κι ο Μωάμεθ
Πριν μερικές μέρες μια άγνωστη σε μένα σκηνοθέτις, ονόματι Λένα Κιτσοπούλου, ανέβασε μια παράσταση που ονομαζόταν "Αθανάσιος Διάκος: η επιστροφή" και σύμφωνα με τις κριτικές που δέχτηκε από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους κύκλους, εμφάνιζε τον ήρωα της Επανάστασης του 1821 ως σουβλατζή που η γυναίκα του τον εκρατώνει με έναν Κούρδο.

Προσωπικά δεν είδα την εν λόγω παράσταση διότι, εκτός των άλλων λόγων, καταλαβαίνω ότι τέτοιου είδους παραστάσεις είναι συνήθως κάτι νεωτερίστικες μπούρδες που σκοπός των δημιουργών τους είναι να το παίξουν λίγο ανατρεπτικοί καλλιτέχνες για να αυτοθαυμάζονται στον παρεϊστικο καθρέφτη τους.

Παρόλα αυτά, το γνωστό κύμα υπερελληναραδισμού που επικρατεί εσχάτως στη χώρα (όταν πρόκειται για μαλακίες και όχι για τα σοβαρά) είχε ως συνέπεια το συγκεκριμένο ζήτημα να προκαλέσει την ακραία μήνιν όλου αυτού του εθνικιστο-φασιστο-μπάχαλου που φωνασκεί άναρθρα εδώ και καιρό.

Ορισμός και πρακτικές της κοινωνικής αλληλεγγύης


Της Ελένης Πορτάλιου



Η αλληλεγγύη αποτελεί -πρέπει να αποτελεί- θεμελιακή αρχή και πρακτική της Αριστεράς, συνεκτικό δεσμό των λαϊκών τάξεων που μάχονται κατά του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και βάση της σοσιαλιστικής κοινωνίας στην οποία αποσκοπούμε. 

Ο νεοφιλελευθερισμός κυριάρχησε έχοντας πρώτα τραυματίσει βαθιά τις αξιακές αρχές της Αριστεράς, δηλαδή τις ιδέες της συνύπαρξης, της συμπάθειας, της συλλογικότητας, της κοινότητας, του ενεργού ενδιαφέροντος για τον άλλο, της αλληλεγγύης, ιδέες που και η ίδια η Αριστερά εγκατέλειπε σταδιακά, στο όνομα της ατομικής ευημερίας μέσα σε μια διαιρεμένη και άνιση κοινωνία. Χιλιάδες ατομικοί εγωισμοί, που απελευθέρωσαν οι ανταγωνιστικές, αγοραίες ιδεολογίες, θρυμμάτισαν τον κοινωνικό ιστό και επικάθησαν στα διαλυμένα ιστορικά δίκτυα των πολιτικών, συνδικαλιστικών και των άλλων κοινωνικών συνενώσεων.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΜΟΥΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΩΝ


Δεν πουλώ ύφος, στυλ, λογοτεχνία. Δεν γράφω διηγήματα. Καταθέτω γεγονότα και συμπτώματα της εποχής που ζω. Όλα όσα γράφω συνέβησαν. Σε μένα ή σε άλλους. Χρόνια τώρα σπαταλιέμαι, παρακολουθώντας όλα κι όλους.

Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν’ αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό.

Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρόνων θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής, ν’ ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν. Όχι, η επανάστασή μου δε θα στρεφόταν κατά του καταστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται. Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη.
Η γη έτσι κι αλλιώς δε χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δε χωρά άλλα φερέφωνα προκάτ επανάστασης.

ακούω την αγάπη..

Metron Ες-Ες Security


Σήμερα το πρωί έπεσε στην αντίληψή μου ένα απειλητικό μήνυμα, ακροδεξιού μίσους, προερχόμενο από επίσημο λογαριασμό εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας. Πρόκειται για την Metron Security Services, η οποία σε μήνυμα συγχαρητηρίων σε γυναίκα κάτοικο Μεσολογγίου που αρνήθηκε “έλεγχο” από νεοναζί της Χρυσής Αυγής και φώναξε την αστυνομία, απάντησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της:
ΑΠΛΑ ΓΑΜΑΜΕ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑΚΙΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΒΡΟΜΟΚΩΛΕ (sic) ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ
Το συγκεκριμένο tweet μου κίνησε την περιέργεια και μπήκα στον επίσημο -επαναλαμβάνω-λογαριασμό της Metron Security Services, καθώς και στη σελίδα της εταιρείας. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, η εταιρεία όχι μόνο δεν αποφεύγει την πολιτική τοποθέτηση -ως όφειλε- αλλά φροντίζει με κάθε τρόπο να διακηρύσσει τον εμφανώς ακροδεξιό -ναζιστικού τύπου- χαρακτήρα της και βέβαια τις προτιμήσεις της στην εγκληματική οργάνωση, της οποίας το πολιτικό σκέλος αποκαλείται Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό άλλωστε φροντίζει να διατηρεί ακόμη και ξεχωριστό μπλογκ “πολιτικού-ενημερωτικού” χαρακτήρα.

«Εγώ δεν είμαι φασίστας.»

Του Θύμιου Καλαμούκη - Ελληνοφρένεια 

Όποτε από την ραδιοφωνική εκπομπή, χαρακτηρίσω φασίστες όσους στέλνουν ξενοφοβικά, ρατσιστικά μηνύματα, δέχομαι έναν καταιγισμό μηνυμάτων, από ίδιους ή και άλλους, που με κομψό αλλά κυρίως άκομψο τρόπο, σημειώνουν ότι αυτοί δεν είναι φασίστες, αλλά «είναι έλληνες», ή είναι εθνικιστές προσπαθώντας να διαχωρίσουν τον φασιστικό τρόπο σκέψης, από τον δικό τους τρόπο σκέψης.

Για τον επιμελή σχολιαστή και σύμφωνα με τα ερμηνευτικά λεξικά, σίγουρα υπάρχουν κάποιες αμυδρές διαφορές, μεταξύ του ακροδεξιού, του ρατσιστή, του ξενόφοβου, του φασίστα. Τις διαφορές τις γνωρίζω, αλλά εδώ που φτάσαμε το τελευταίο που με απασχολεί είναι η ακρίβεια των χαρακτηρισμών.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, μια σειρά από άλλες φοβίες, το μίσος, η τυφλή βία, οδηγούν στον πεντακάθαρο φασισμό. Είναι η αρχή μιας τεράστιας λεωφόρου, που οδηγεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο τείχος που λέγεται Φασισμός και που στο τέλος του προκαλεί, αίμα και θάνατο.

ΑΡΙΘΜΩΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Είσαι άνεργη-ος; Δες πως θα ψωνίσεις φθηνότερα από κρέας μέχρι...καφέ


oaed-anergoi


Αργά αλλά σταθερά, η διάθεση πολλών επιχειρήσεων να φανούν αλληλέγγυες στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που χάνουν τη δουλειά τους ενισχύεται. Προφανώς υπό το βάρος και της μείωσης των εσόδων τους, ανακοινώνουν ευνοϊκότερες τιμολογιακές πολιτικές για όσους έχουν θεωρημένες κάρτες ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.


Δείτε παραδείγματα επιχειρήσεων που έχουν ανακοινώσει τέτοιου είδους προγράμματα και αποκτήστε πρόσβαση στην πλήρη λίστα.

Ο ΟΑΕΔ, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό το πρόγραμμα «ειδικές τιμές στους ανέργους». Σταδιακά, ο κατάλογος εμπλουτίστηκε αρκετά και πλέον οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που διαθέτουν θεωρημένη κάρτα ανεργίας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεκάδες προσφορές ακόμη και από πολύ μεγάλες επιχειρήσεις; Ιδού ορισμένα παραδείγματα:

«Πρώτο Θέμα» αδιασταύρωτων ειδήσεων


 Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Κώστας Γιαννάκενας στο patrastimes.gr, σύμφωνα με τον οποίο «κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό γιατρού από Χρυσαυγίτες για φακελάκι».
Έχουμε μιλήσει επανειλημμένως για τη μετατροπή των ενημερωτικών ιστοσελίδων σε ένα απέραντο copy-paste ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων, που θα φέρουν τα περιζήτητα "κλικ". Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής έχουμε και κάτι παραπάνω: τα ίδια τα ΜΜΕ, που έφεραν στην κοινωνική επιφάνεια την δράκα των ξυρισμένων μαφιόζων παρακρατικών ως φορέα έκφρασης του ακροδεξιού κενού που άφησε η πρόσδεση του ΛΑΟΣ στο μνημονιακό στρατόπεδο και ως το αναγκαίο άκρο για την καταστολή του ανταγωνιστικού κινήματος, τώρα δρέπουν τους θεαματικούς καρπούς του υποτιθέμενου κοινωνικού έργου των ναζιστών.

«Πρώτο Θέμα» αδιασταύρωτων ειδήσεων

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Όπου σκίζουν βιβλία, σύντομα θα σκίσουν και ανθρώπους!


Ο εθνικιστικός όχλος ξαναχτυπά! Σαν να μην έφταναν οι ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, που επί σχεδόν καθημερινής βάσης ξυλοκοπούν μετανάστες, αγνοώντας αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι (όχι πως έχει κάποια σημασία για εμάς), καταστρέφοντάς τους καταστήματα, πάγκους και μαγαζιά, μόλις χθες, το χριστεπώνυμο «πλήθος» (μέλη του Εθνικού Λαϊκού Σχηματισμού), μετέβη στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και κατέστρεψε το νέο εγχειρίδιο Γραμματικής της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, διανέμοντας παράλληλα στους μαθητές το παλιό αντίστοιχο βιβλίο.

Ρατσιστη...οσο κι αν ψαξεις...

Νίκος Τσιφόρος - Τα παιδιά της πιάτσας

ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων οι οποίο μη μπορώντας να τα συντηρήσουν τα παρατάνε στους δρόμους.
Όπως αναφέρει η "Δημοκρατία", σταματημό δεν έχουν τα τηλέφωνα στους φιλοζωικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης από ανθρώπους που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα ζώα τους λόγω οικονομικής κρίσης.
Ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν έρθει σε απόγνωση και εκλιπαρούν τους υπευθύνους φιλοζωικών σωματείων να παραλάβουν τα ζωάκια τους.

ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ;


Ο Πλίνιος έγραφε, ότι το μόνο που ξέρει ο άνθρωπος από την στιγμή που θα βγει από την κοιλιά της μάνας του, είναι να κλαίει. Πίσω απ’ όλα ανακαλύπτει θλίψη ή την ματαιότητά τους. Ίσως επειδή αν μας λείπει κάτι, αυτό είναι ο Χρόνος. Κυνηγάμε την Γνώση σε όλη μας την ζωή, για να ανακαλύψουμε ότι τελικά όταν την αποκτήσουμε, δεν έχουμε αρκετό Χρόνο για να την αξιοποιήσουμε.
Η μεγαλύτερη γνώση είναι ότι τελικά δεν είμαστε τίποτα σημαντικό, παρά όντα που αρνούμαστε τις αδυναμίες τους. Αγαπάμε την Ελευθερία, αλλά δεν μας αρέσουν οι ελεύθεροι άνθρωποι. Ο Παράκελσος όταν είχε μείνει μόνος, χωρίς κανέναν φίλο και έγραφε, ενώ παράλληλα συνομιλούσε με την σκιά του, άρχισε να σκίζει σελίδες από το σύγγραμμά του και τις έκαιγε, επειδή ήθελε να δουν οι άνθρωποι ένα φως επιτέλους μέσα στην νύχτα. Υπάρχει ελπίδα; Στην Ελλάδα της κρίσης, όλη η ασχήμια που καλά είχε καμουφλαριστεί, δυστυχώς φάνηκαν όλα τα προβλήματα και πονάει η διαπίστωση πως οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι απαίδευτοι, κακιασμένοι, ζηλόφθονες, με την ρουφιανιά δεύτερη φύση και το κουτσομπολιό εθνικό σπορ. Μέσα σ’ όλα αυτά, πιστεύουν πως διεθνείς συνωμοσίες και ξένα κέντρα εξουσίας, από σιωνιστές ως νεφιλίμ τους κυνηγάνε, μα γιατί είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

Επιστροφη στις ριζες

http://img145.imageshack.us/img145/9287/barba.gif
Γρήγορα να βρείς τον παππού σου!!!

Η ζούγκλα του μαυροπίνακα


Με τεράστια προβλήματα ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, συνεχίζοντας την όμορφη ελληνική παράδοση που θέλει τα σχολεία να αντιμετωπίζονται κάθε Σεπτέμβριο ως έκτακτο και απρόβλεπτο περιστατικό. Ο αγιασμός στα σχολεία έγινε κανονικά αλλά αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα, αφού αύριο τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω απεργίας των δασκάλων και των καθηγητών.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε πως «ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας είναι άδικος» αλλά δεν πειράζει αφού υπάρχει η μετά θάνατον ζωή που είναι δίκαιη για όλους, ενώ ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας –εκτός από άδικος- είναι και εντελώς γκάου, μια και, εν έτει 2012, τρέχουν ακόμα οι παπάδες στα σχολεία και ραντίζουν τους μαθητές με την αγιαστούρα.

Ουρές ανέργων έξω από γραφείο ανεργίας στο Αννόβερο. Η χρονιά είναι 1932. Στο βάθος το σύνθημα λέει “Ψηφίστε Χίτλερ”

Σπάρτη: Νεκρός ο επίδοξος βομβιστής – Εμπλοκή Χρυσής Αυγής


Ο 33χρονος, επίδοξος βομβιστής, υπέκυψε στα τραύματά του.
 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 33χρονος αποτελούσε μέλος της Χρυσής Αυγής και ετοιμαζόταν για εμπρηστικές επιθέσεις χωρίς ακόμα ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ο στόχος.

Πληροφορίες, που μεταδίδονται από ιστοσελίδες, αναφέρουν πως αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε σπίτι, το οποίο φέρεται να ανήκει σε συνεργό του, βρήκαν 60 έτοιμες ... αυτοσχέδιες βόμβες.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Νικόλας Άσιμος-Θα το Δείξει κι ο Καιρός



1978 Παράνομη κασέτα Νο 000001 "Με το βαρέλι που για να βγεί το σπάει"
Πλευρά Α
Κομμάτι 7

Να μην πατήσει κανείς στις εφορίες για το χαράτσι της ΔΕΗ. Έτσι, προσπαθεί το υπουργείο να παγιδεύσει τον πολίτη



Έτσι, προσπαθεί το υπουργείο να παγιδεύσει τον πολίτη: Με την αίτηση, ο φορολογούμενος αφ’ ενός αποδέχεται ότι χρωστάει το χαράτσι, υποχρεώνεται να πληρώσει την τρέχουσα και τις προηγούμενες δόσεις (και αν δεν μπορεί να εξοφλήσει πλήρως τιμωρείται με 50 Ευρώ), και ταυτόχρονα το υπουργείο συνδέει
το λογαριασμό της ΔΕΗ με το ΑΦΜ του υπόχρεου, ώστε να μπορεί να τον κυνηγήσει. Αυτή είναι όμως η πρακτική δυσκολία τους: Οι λογαριασμοί βρίσκονται σε ονόματα συγγενών ή φίλων, που μερικοί ίσως δε βρίσκονται καν στη ζωή, ενοικιαστών, προηγούμενων ιδιοκτητών / ενοικιαστών. Η σύνδεση του λογαριασμού με το ΑΦΜ του πραγματικού ιδιοκτήτη είναι δύσκολη ή και αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις, ενώ απαιτεί την ύπαρξη σοβαρής οργάνωσης από τη μεριά του υπουργείου (και της ΔΕΗ), που όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό διάλυση.

Αφιερωμένο προκαταβολικά στα πνιγμένα Ελληνάκια


“Στην αρχή, όταν επηγαίναμε, είχενε κύμα η θάλασσα κι εμείς θα ταξιδεύαμε με ψαρόβαρκες, με πανί και με κουπιά. Και περιμέναμε να καλμάρει λίγο η θάλασσα. Κι ερχόντανε οι γυναίκες και βάζανε εικόνες μέσα στη θάλασσα, να γαληνέψει η θάλασσα, να μπορέσομε να ταξιδέψομε. Όταν νύχτωσε, με τη βοήθεια του Θεού, εκάλμαρεν η θάλασσα και έρχονται έντεκα ψαρόβαρκες. Και φύγαμε κονβόι. Και ξεκινούμε κατά τις 9 η ώρα γιατί έπρεπε να νυχτώσει. Και πηγαίναμε κοντά κοντά στη Χίο, δηλαδή δεν πήγαμε αμέσως απέναντι προς την Τουρκία. Τα παράλια της Χίου ακολουθούσαμε. Εμείς είμαστε η τελευταία βάρκα. Καμιά εικοσαριά αθρώποι μέσα και τέσσερις στο κουπί. Εν τω μεταξύ η αδελφή μου, μωρό, το ‘χε τυλιγμένο σ’ ένα χράμι η μαμά μουκαι αυτό ζαλίστηκε, φαίνεται, με τη θάλασσα και άρχισε να κλαίει, να κλαίει γοερά και να φωνάζουνε μες στη βάρκα: “Πετάξτε το παιδί στη θάλασσα, θα μας πιάσουνε οι Γερμανοί”…
Εύχαρις Κοκκάλη Ακαβάλου 

Κανονίσαμε με έναν βαρκάρη από τα θυμιανά να μας πάει απέναντι. Μας είπε λοιπόν μια συγκεκριμένη μέρα: “Ελάτε εδώ, στον Καρφά, στη μία η ώρα”, γιατί περνούσεν η Καταδίωξη “να ξεκινήσομε”…

11 Σεπτέμβρη 1973... Δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους των λαών αμερικανούς!


11 Σεπτέμβρη 1973, ο Salvador Allende, σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής πέφτει δολοφονημένος από την αμερικανοκίνητη χούντα!
 Ο δολοφονημένος από τη Cia Salvador AllendeZEI στη μνήμη όλων των Ελεύθερων Ανθρώπων!


Uwe Banton - 11th September

Όταν ο άλλος βλέπει ότι τον φοβάσαι, αποκτά δύναμη. Όταν βλέπει τη δύναμή σου, σε φοβάται. (Το λιοντάρι σκοτώνει κοιτάζοντας).


Το λιοντάρι είναι δυνατό, γιατί τα άλλα ζώα είναι αδύναμα. Το λιοντάρι τρώει το κρέας των άλλων, γιατί τα άλλα το αφήνουν να τα φάει. Το λιοντάρι δεν σκοτώνει με τα νύχια ή με τα δόντια. Το λιοντάρι σκοτώνει κοιτάζοντας.
*
Στην αρχή πλησιάζει σιγά σιγά, αθόρυβα, γιατί έχει σύννεφα στα πόδια που σκοτώνουν το θόρυβο. Κατόπιν πηδά και αναποδογυρίζει το θύμα, μια επίθεση που ποντάρει πιο πολύ στον αιφνιδιασμό απ’ ό,τι στη δύναμη.

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ: Πρώτη η Ελλάδα στις αυτοκτονίες

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για το κοινωνικό φαινόμενο των αυτοκτονιών τα οποία έχουν συγκεντρώσει η οργάνωση «Κλίμακα», η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Αυτοκτονιών, κάθε ημέρα γίνονται στη χώρα μας δύο τουλάχιστον απόπειρες αυτοκτονίας ενώ η Ελλάδα κατέχει πλέον την πρώτη θέση στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τελευταία τρία χρόνια οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά ...22,5% και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν γίνει 1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες.

Το 50% των περιπτώσεων δε, είναι επανάληψη παλαιότερης αποτυχημένης απόπειρας.

ΕΡΤ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ!



Έδωσε-πήρε, τις έκανε τις αλλαγές που ήθελε η κυβέρνηση στην 
ΕΡΤ ώστε η πολιτική ενημέρωση από τα δημόσια ΜΜΕ να είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ξυλοδαρμός Ελλήνων απο ξένους.


Δυο Ελληνες μετανάστες στην Bεστφαλία, ετών 35 και 51 χτυπήθηκαν χθες ύστερα απο πογκρόμ "νεολαίων" Γερμανών νεοναζί του NDP. 
To έγκλημά τους;
Ηταν Έλληνες και πούλαγαν "παράνομα" εφημερίδες καθώς δεν διέθεταν τα σχετικά χαρτιά , στην πόλη Ντέτμολντ... 
Οποιαδήποτε σχέση με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου τυχαία. Το πρόσωπο του ναζισμού είναι το ίδιο παντού.

http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2784.html

*Οικονομική ανάσα για την Αννούλα*

Ενέδρα στον Κώστα Βαξεβάνη


Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε σε άρθρο του την “εισβολή” αγνώστων στο σπίτι του
Ενέδρα είχαν στήσει άγνωστοι στον Κώστα Βαξεβάνη τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι του. Ο δημοσιογράφος αντιλήφθηκε την παρ’ ολίγο εισβολή όταν γάβγισε ο σκύλος του και είδε πέντε άγνωστους έξω από τις πόρτες. Υποψιασμένος, ειδικά μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του περιοδικού HOT DOC, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία ενώ οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή. Από την αστυνομία κάνουν λόγο για απόπειρα κλοπής αλλά το ερώτημα αν χρειάζονται πέντε άτομα για μια ληστεία παραμένει.

Η Ελλάδα είναι ανέκδοτο


Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής –με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος- κατά αλλοδαπών μικροπωλητών σε πανηγύρι στη Ραφήνα, σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές. Ήδη, οι μεγάλες ξένες εφημερίδες κάνουν πάρτι και η σφαλιάρα που θα φάνε τις επόμενες ημέρες η χώρα μας και ο ελληνικός τουρισμός θα είναι άνευ προηγουμένου.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν –με κάπως πιο άγριο τρόπο- τη δουλειά των αστυνομικών.

Βέβαια, Χρυσή Αυγή και Αστυνομία θα ενωθούν –και επίσημα- σύντομα, ώστε να κονομάνε και οι χρυσαυγίτες κάποια από τα χρήματα που δίνουν πολλοί μικροπωλητές στους αστυνομικούς, για να τους αφήνουν να δουλεύουν.

Αυτοί είναι οι Εχθροί του Έθνους

Η ανακοίνωση των διαδηλωτών στη Χαλκιδική - Φωτογραφικό υλικό από τις συγκρούσεις - Άγρια καταστολή



Η ανακοίνωση των διαδηλωτών


Σήμερα Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 οι πολίτες της Β. Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής, διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα Μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Μ.Παναγίας Χαλκιδικής. Οι λόγοι της αντίδρασης και διαμαρτυρίας του κόσμου είναι δύο: 
1) Το οικονομικό έγκλημα και σκάνδαλο της μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας, για το οποίο έχει ήδη αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όμως στην Ελλάδα κανένας Εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιείται. Όπως είναι γνωστό, ξεπουλήθηκε η δημόσια περιουσία και το ελληνικό δημόσιο δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο ταμείο, αντιθέτως πλήρωσε και από πάνω 30,5 εκ. ευρώ για τους απολυμένους της TVX Hellas για τους οποίους δεν φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ...επαναπρόσληψή τους. 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Εξω φασιστα απο ...το λεωφορειο!


Η παρακάτω ιστορία αλιεύθηκε από το facebook:

Λεωφορείο της γραμμής. Μαυρούλης καθισμένος ανάμεσα σε χίλια μπαγάζια κάνει αέρα στο παιδάκι του που το έχει αγκαλιά να την ψιλοβγάλει με τον καύσωνα. Δίπλα του κάθεται μια κοπέλα. 
Ξαφνικά εισβάλλει ο καραγκιόζης-φασίστας, πάει καρφί στον μαυρούλη και λέει "Σήκω ρε αλήτη να κάτσω". Η κοπέλα έκπληκτη αντιδρά: "Με ποιο δικαίωμα του μιλάτε έτσι;" "Σκάσε εσύ μωρή πατσαβούρα μην τις φας". 
Η "πατσαβούρα" ... κολυμβήτρια, 1.80, σηκώνεται όρθια. "Για πλησίασε να δούμε ποιος θα τις φάει;" στο σημείο αυτό σηκώνεται όρθιο το υπόλοιπο λεωφορείο που μέχρι εκείνη τη στιγμή "βασικά κοίταγε τη δουλειά του". Αρχίζει και κράζει το μαλάκα μέχρι που τον πετάει έξω κυριολεκτικά σηκωτό στην επόμενη στάση.


Συμπέρασμα 1ο: εκεί που οι άνθρωποι στεκονται  ορθιοι στα δυο τους πόδια πεθαίνουν τα σκουλήκια. Εκεί που δεν...
Συμπέρασμα 2ο: οι φασίστες θα φτάσουν μέχρι εκεί που θα τους επιτρέψουμε -νισάφι με τα κουβαρνταλίκια. 
 
(left.gr

Κορνήλιος Καστοριάδης - Θρησκεία, η ασθένεια τής βούλησης...


ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ
Ο Κορνήλιος Καστοριάδης αναζητά στα ομηρικά έπη τις ρίζες τής ελληνικής αντίληψης τού κόσμου.


Η εξαθλίωση τού ανθρώπου με την «ασθένεια τής βούλησης».
Πολλά χωρία, τόσο στην Ιλιάδα όσο και στην Οδύσσεια, παρουσιάζουν ρητά τούς δισταγμούς των ηρώων. Τούς δείχνουν τη στιγμή τής μάχης να αντιπαραθέτουν μέσα τους αντιφατικά πράγματα, αυτό, που θα ονομάσει αργότερα ο Πλάτων «διάλογο ψυχής με τον εαυτό της».
Ο Όμηρος χρησιμοποιεί π.χ. την έκφραση «δίχα θυμόν έχειν», προκειμένου να...
περιγράψει το πνεύμα τού ήρωα, που αμφιταλαντεύεται μεταξύ δυο αντιφατικών θέσεων (βλ. Οδ. π 73, που επαναλαβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένο στην τ 524). Και η λήψη τής απόφασης συνδέεται άρρηκτα με μια ρητή ενδοσκόπηση, με τον έλεγχο των υπέρ και των κατά, των κινήτρων, που οδηγούν τον ήρωα στην πράξη ή στην αδράνεια.