ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Σε αυτό το "άνδρο ανομίας" δεν θα επέμβουν τα ΜΑΤ του Δένδια;

Και τι δεν μας είπαν για τη Villa τα μουνιά. Μέχρι και η Espresso ασχολήθηκε με το θέμα. Το θέμα είναι ότι η ακροδεξιά Κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την Villa μετά από 22 χρόνια παρουσίας στο κινημα.

Ερώτηση ενός αφελή: "Την Hellas Gold που παρανόμησε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ θα επέμβει κανένας ή αβαβά επειδή μασάει ο Μπόμπολας;"

Ολόκληρη η υπόθεση ΕΔΩ

Αφήνω και αυτή την εικόνα ως ένδειξη αντισυστημικότητας των μπάτσων και των Χρυσαυγητών θαυμαστών τους. Είναι ποτέ δυνατόν να συλλάβουν τον επίσημο χορηγό τους που τους διαθέτει και οχήματα για δωρεάν μετακινήσεις;


ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΑΝΑ

Ελέυθεροι όλοι οι προσαχθέντες αντιφασίστες απο την Ασφάλεια Βόλου

Μόλις αφέθηκαν όλοι/όλες που είχαν προσαχθεί στην ασφάλεια Βόλου νωρίτερα. Το παλικάρι που χτυπήθηκε από μπάτσους θα λάβει επιτέλους νοσηλεία με τη συνοδεία οικείων του.

Βόλος: επίθεση της αστυνομίας και 60-70 προσαγωγές για να προστατεύσει τη Χρ. Αυγή (νεότερη ενημέρωση)


Σύνοψη: Επίθεση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους στο χώρο όπου θα γινόταν η «διανομή τροφίμων» από την ναζιστική οργάνωση. 60 με 70 προσαγωγές. Κρατούνται ακόμα (1.20 μ.μ.). Αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης. Πληροφορίες για τραυματία κρατούμενο.

1.20 μ.μ.: Από τηλεφωνική επικοινωνία: Δυναμική αντιφασιστική πορεία με συνθήματα ενάντια στη ΧΑ και αλληλεγγύης στους δεκάδες προσαχθέντες σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Βόλο - θα επιστρέψει στο αστυνομικό τμήμα. Ιδιαίτερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην πόλη. Η αστυνομία κρατά ακόμα τους προσαχθέντες από το πρωί, προφανώς περιμένοντας να ολοκληρωθεί η φιέστα της χρυσαυγίτικης συμμορίας. Υπάρχουν πληροφορίες για έναν τραυματία ανάμεσα στους προσαχθέντες, μάλλον στην ωμοπλάτη, από χτύπημα των αστυνομικών, τον οποίο οι αστυνομικοί αρνούνται να μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

12.20 μ.: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αλληλεγγύης από δεκάδες κόσμου έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Βόλου. Οι αστυνομικοί δεν αφήνουν τους δικηγόρους να δούν τους προσαχθέντες με την (αστεία) αιτιολογία ότι δεν πρόκειται για συλλήψεις. Βρίσκονται εκεί και οι δικηγόροι Δημήτρης Μπελαντής και Κώστας Παπαδάκη, που βρίσκονται στο Βόλο από χθες για εκδήλωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (με θέμα: «Αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, Δικαιώματα και Καταστολή»). Ο Κ. Παπαδάκης κάνει λόγο για «παράνομη κατακράτηση» των προσαχθέντων από την αστυνομία. 

11.50 π.μ.: Προς το κτίριο της αστυνομίας πηγαίνουν τώρα διαδηλωτές ζητώντας να αφεθούν οι 60 με 70 προσαχθέντες νωρίτερα από την παραλία (μπροστά στην Αργώ), όταν η αστυνομία επιτέθηκε για να προστατεύσει την πραγματοποίηση της  ρατσιστική εκδήλωση «διανομής τροφίμων» της Χρυσαγίτικης συμμορίας - που δυστυχώς είναι σε εξέλιξη πλέον.



Για 70 περίπου προσαγωγές κάνουν λόγο οι πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή του συνδικαλιστή Γιάννη Χατζηγιάννη.

Κόσμος συγκεντρώνεται στην Πλ. Ελευθερίας για να πάει στο αστυνομικό τμήμα.


ΒΟΛΟΣ- Να μην αφήσουμε τον φασισμό να ριζώσει στην πόλη μας Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο Σάββατο 22/12 – 11πμ πλ. Ελευθερίας


Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική
συμμορία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη
φτώχεια και την απελπισία για να χτυπήσει τις
πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όσους δεν
ανταποκρίνονται στα φασιστικά της πρότυπα
και όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται. Στο
στόχαστρο των φασιστών βρίσκονται οι
μετανάστες εργαζόμενοι, οι ομοφυλόφιλοι, η
νεολαία, οι αγωνιστές του εργατικού
κινήματος και της αριστεράς.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ C130 ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΣΤΡΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ;

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ Ή ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ

20 Δεκεμβρίου 1997. Επί τέσσερις ημέρες αναζητούνται τα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους Γιάκοβλεφ που είχε συντριβεί στα Πιέρια όρη. Επικρατεί νευρικότητα και πανικός. Η κυβέρνηση Σημίτη που βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής για την συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους, γελοιοποιείται καθώς ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να εντοπίσει ακόμη και τα συντρίμμια. Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά, μία ώρα πριν αυτά εντοπιστούν, χάνονται ακόμη πέντε ζωές.

Ο πετυχημένος κ. Μυτιληναίος


Σε δημοσίευμά της στους Financial Times, με τίτλο "Greek industry looks beyond the crisis (Η ελληνική βιομηχανία βλέπει πέρα από την κρίση)", η δημοσιογράφος Κάριν Χόουπ ασχολείται με τον Όμιλο Μυτιληναίου και συνομιλεί με τον πρόεδρο του Ομίλου. Τα όσα είπε στην Κάριν Χόουπ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι εξόχως αποκαλυπτικά και αξίζει να σταχυολογήσουμε μερικά απ' αυτά:

"Ο Όμιλος είναι ακόμη κερδοφόρος, με τζίρο που αναμένεται να φτάσει το 1,5 δισ. εφέτος (...) Αν δεν υπήρχε αυτή η κρίση, θα είχαμε ανάπτυξη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μέσα από μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια. Θα είχαμε συμμετάσχει στις τουρκικές ιδιωτικοποιήσεις των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας και θα είχαμε χτίσει μια βάση εκεί"

“Τι ζήσαμε στα σύνορα του Έβρου από την ΕΛ.ΑΣ”

Η κύρια χερσαία οδός εισόδου στην Ελλάδα και επομένως στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι η διάσχιση του ποταμού Έβρου από την Τουρκία. Το 2012, ωστόσο, ο αριθμός των μεταναστών και αιτούντων άσυλο που αφίχθηκαν από αυτήν την οδό μειώθηκε πολύ, ενώ οι θερινές αφίξεις μέσω θαλάσσης αυξήθηκαν σημαντικά σύμφωνα με Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.
 
Πολλοί από όσους αφίχθηκαν το 2012 μέσω θαλάσσης, σε νησιά όπως η Λέρος, η Λέσβος, η Σύμη, η Σάμος και το Φαρμακονήσι, προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη σύγκρουση στη Συρία. Ανάμεσά τους ήταν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά. Παρά το γεγονός αυτό, οι νεοαφιχθέντες κρατήθηκαν –και εξακολουθούν να τίθενται υπό κράτηση – σε αστυνομικά τμήματα σε συνωστισμένες, συχνά ανθυγιεινές συνθήκες ή δεν τους παρασχέθηκε απολύτως κανένα κατάλυμα.
 
Οι ιστορίες του Φ. και του Χ.
 

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΞΑΝΑ)

«Αξύριστοι, κουρελιασμένοι, νηστικοί, αληθινές σκιές… Σκιές όμως που τρύπωναν κάτω απ’ τα τανκς και τ’ ανατίναζαν στον αέρα!»


Ο Δεκέμβρης με τα μάτια ενός ‘απέναντι’
Ο Δημήτρης Βλαντάς, στο βιβλίο του Η ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1941-1944, στην κατακλείδα του κεφαλαίου ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944, ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, αφού μιλήσει για «τον ηρωισμό των κομμουνιστών, των εξωκομματικών ελασιτών και εαμιτών, του εργαζόμενου λαού της Αθήνας- Πειραία, κατά τις μάχες του Δεκέμβρη του 1944», δίνει τη σκυτάλη ‘απέναντι’:«Προτιμώ να δώσω το λόγο»,γράφει στη σελίδα 357 του βιβλίου του, «σ’ ένα αντικομμουνιστή και θαυμαστή του Γεώργιου Παπανδρέου, για να μας εκθέσει τον ηρωικό Δεκέμβρη. Πρόκειται για τον Κώστα Καλαντζή, στο βιβλίο του ‘’Η δεκεμβριανή επανάσταση’’. Διηγιέται μόνο αυτό που έγινε στη φάση της αγγλικής αντεπίθεσης, της 28-12-1944.»  

Τα βαρια χαρτιά της Δεξιάς


Σίμος Κεδίκογλου. Ίσως ο χειρότερος κυβερνητικός εκπροσωπος όλων των εποχών. Ο σύντρολλος Τρομπακτ παρακάτω έχει κάνει ξεχωριστή μνεία για την ανυπαρξία της φαιας ουσίας του Σίμου με ένα πλήρες άρθρο και με ένα σωστό παράδειγμα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Τα έχει κάνει τάλιρα και περαιτέρω ανάλυση είναι άνευ σημασίας.

Και που σας έλεγα, ο Σίμος πιθανότα είναι χειρότερος και από τον γνωστό γουδούπα του ΠΑΣΟΚ, Βούδα της Κυβερνητικής ακατέργαστης τεως κρατεάς ΠΑΣΟΚικης προπαγάνδας, Χ. Πρωτόπαπα. Ναι τολμώ να το πω και να το υποστηρίξω.

Πάντα αυτοί δεν ήταν οι δεξιοί όμως; Νούμερα, ανευ ουσίας, τζαμπα μάγκες, ρουφιανοι, καρφιά, νενέκοι, αρχιμάστορες και κλακαδόροι ξενέρωτων φιεστών αστικής υποκουλτούρας... ώπα ώπα ώπα... ας μείνουμε στο τελευταίο λίγο και όποιος τολμαει ας δει τι εκπληξούλα σας έχω ΕΝΤΟΣ...

Ανακοίνωση Villa Amalias


Σήμερα 20-12-2012 η αστυνομία εισέβαλε στη Βίλλα Αμαλίας . Με πρόσχημα μια καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών, παρουσία εισαγγελέα, έγινε έρευνα .Τα ευρήματα ήταν αστεία. Παρ΄όλα  αυτά ο Δένδιας δηλώνει πως από αυτά αποδεικνύεται ότι η Βίλλα υπήρξε κέντρο ανομίας για 22 χρόνια και επιτέλους ο νόμος,  με τη «γενναία πολιτική βούληση» του Σαμαρά, αποκαθίσταται.

Η καβάτζα των δεξιούληδων-ΟΛΗ Η ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ ΣΤΟ ΒΥΣΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ


Πριν από λίγες μέρες η ΔΑΠ, φοιτητική παράταξη της ΝΔ, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών,εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση ενάντια στους αγωνιζόμενους φαντάρους και στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Με ορολογία που χρησιμοποιούσε η Χούντα των Συνταγματαρχών, αναδεικνύοντας όλο το αντιδραστικό περιεχόμενο όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, επιχείρησαν να αμαυρώσουν την κοπιώδη και βασανιστική καθημερινή προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων. Είναι δεδομένο ότι αυτοί που υπηρέτησαν και υπηρέτησαν στις πιο βυσματικές θέσεις, στον τόπο καταγωγής τους, συνεχίζοντας ανενόχλητοι σπουδές-επαγγελματική καριέρα και κομματική δράση, δεν ξέρουν τι σημαίνει να μην βγαίνεις με έξοδο γιατί δεν έχεις φράγκο, να μην παίρνεις άδεια γιατί κυβέρνηση και ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος κατάργησαν τις καταστάσεις επιβίβασης όσων υπηρετούν στις ακριτικές μονάδες.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Το τέλος του κόσμου θα γίνει σε κλειστό χώρο...λόγω ψύχους!

Κουφάλες...ολα εδω πληρώνονται!!!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τη Villa Amalias δεν θα τη πάρετε ούτε στα όνειρα σας


Σήμερα 20/12/2012, στις 7:00 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Villa Amalias. Πρόσχημα για αυτή την κατασταλτική επίδειξη δύναμης αποτέλεσε “ανώνυμη καταγγελία”.
8 σύντροφοι και συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου και κρατούνται. Αλληλέγγυοι σύντροφοι που κατευθύνονταν στην περιοχή προσήχθησαν επίσης από τις μηχανοκίνητες δυνάμεις καταστολής, όπως επίσης προσαγωγές συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποιήθηκαν και στο δημαρχείο Αθηναίων όπου βρέθηκαν για να παρέμβουν στο δήμαρχο της καταστολής Καμίνη.

Ο καιρός γαρ εγγύς

Aναδημοσίευση απο epic-atheist

Ακόμα μια φορά αύριο οι αφελείς θα διαψευσθούν περιμένοντας την… συντέλεια. Αμφιβάλω όμως αν αύριο νιώσουν ντροπή για την αφέλειά τους. Από την επομένη άλλο στόχο θα βάλουν περιμένοντας πάλι αυτό που οι άλλοι, εμείς οι θνητοί, αδυνατούμε να προβλέψουμε. Αν θα δείτε τους προφήτες αυτούς, εύκολα θα τους αναγνωρίσετε… οι προφητείες τους τρέχουν από τα μπατζάκια τους και μας πνίγουν με τη βλακεία τους!
O AWolden στον πρόλογο του βιβλίου του «Οι Μεγάλες Προφητείες» γράφει «οι προφητείες μας προειδοποίησαν πολύ καλά. Αν πρόκειται να αποφύγουμε τα φοβερά συμβάντα που προβλέφτηκαν πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας». Δεν θα έπρεπε λοιπόν με την ίδια λογική κι εγώ να ρωτήσω, αν όσα προβλέφθηκαν και δεν επιβεβαιώθηκαν δεν θα πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να αλλάξουμε τον εαυτό μας; Πόσοι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό;
Αν σας πω κανένας…

To ΧΩΝΙ - ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!


Ψέματα σας λένε ότι κέρδισε ο Στουρνάρας. Ο Αρειος Πάγος του έτριψε στη μούρη τον εκβιασμό του. Τα μεγάλα κανάλια έπαιξαν παραποιημένη την είδηση!
ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!
Ζούμε στην απόλυτη χούντα. Θα το διαπιστώσετε αμέσως. Σήμερα προφανώς θα ακούσατε ότι βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναίρεσης που έκανε ο Στουρνάρας αναφορικά με το χαράτσι της ΔΕΗ. Ερώτηση: Τι καταλάβατε; Μπορούμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ ή θα μας κόψουν το ρεύμα;

(Αυτό ζητούσε ο Στουρνάρας. Να συνεχιστεί ο εκβιασμός μέσω της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Να μην μπορούμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι, όταν μας έρθει ο λογαριασμός, γιατί η ΔΕΗ θα μας κόψει το ρεύμα). 

Σας ξαναρωτάμε: Εσείς τι καταλάβατε;  

Και τώρα διαβάστε την αλήθεια.

Σκοτώνοντας ανθρώπους με ένα κουμπί και σε άλλη ήπειρο. Κάτι σαν βιντεοπαιχνίδι…


….

Ενας ηλεκτρονικός φονιάς εξομολογείται!

«Ρώτησα τον διπλανό μου “μόλις σκοτώσαμε ένα μικρό παιδί;”»
 
….
Ενας ηλεκτρονικός φονιάς εξομολογείται!
Ενα κλικ εδώ, θάνατος στην άλλη άκρη του κόσμου. Η αίθουσα τηλε-διακυβέρνησης των μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών (drones) των ΗΠΑ στο Νέο Μεξικό.
 
….

Θέρμανση το χειμώνα: Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Μόνη λύση η ανυπακοή στους άδικους νόμους


Η κρίση στην αγορά πετρελαίου από τους καταναλωτές (λόγω της υπέρογκης τιμής του) έχουν οδηγήσει το σύνολο σχεδόν του κόσμου σε εξέυρεση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης.
Μετά το τραγικό συμβάν με τα 3 απανθρακωμένα παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα, όταν μεταδόθηκε η φωτιά από την ξυλόσομπα στο σπίτι που διέμεναν. Τα δάση, ακόμη και τα πάρκα των πόλεων, καταστρέφονται από την υλοτόμηση (είτε από μεμονωμένους και δυστυχούντες συμπολίτες μας, είτε από επιτήδειους εμπόρους ξυλείας).
Μεγάλο μέρος των πολιτών ιδιάιτερα στα αστικά κέντρα έχει καταφύγει στα ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης.
Αυτό μέχρι να έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ που με τον νέο χρόνο θα είναι πιο ακριβός ακόμη και 48%.  Με την νέα απόφαση του Αρείου Πάγου (μετά την προσφυγή του προφήτη όσον αφορά  την απόφαση του δικαστηρίου, Στουρνάρα) θα έχουμε και τις αλχημείες με την είσπραξη του χαρατσιού στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Τότε θα έχουν  να επιλέξουν μετάξύ του θανάτου από το ψύχος ή της ανυπακοής και της επανασύνδεσης ρεύματος, μιας και η ΔΕΗ θα τους έχει κόψει το ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής.
 Το κίνημα μας, το Κινημα Δεν Πληρώνω, στο μέτρο των δυνατοτήτων του δηλώνει ότι υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία των ανθρώπων και όχι τα κέρδη κάποιων εταιριών και μάλιστα κοινωνικού χαρακτήρα. 
Θα είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας με σύνθημα: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Γράμμα στον Παράδεισο (ή την Κόλαση)



Γεια σου, φίλε Νίκο.
Το ξέρω ότι έχω καιρό να σου γράψω. Δε σε ξέχασα, μην ανησυχείς.

Απλά είναι λίγο κουραστικό να σου στέλνω γράμματα κι εσύ να μην απαντάς ποτέ. Ξέρω ότι εκεί που βρίσκεσαι δεν έχετε ίντερνετ ούτε ταχυδρομείο.
Αλλά θα μπορούσες να με επισκεφτείς στον ύπνο μου. Έτσι δε συνηθίζετε να κάνετε;

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Edith Piaf - Μίκης Θεοδωράκης - Όμορφη πόλη

Το ξύλο βγήκε από τα Εξάρχεια



Το ξύλο σε καιρούς κρίσης φαίνεται πως γίνεται της μόδας. Εγώ βέβαια δεν είμαι απ’ τους τυχερούς με τζάκι, ούτε προνόησα να πάρω ξυλόσομπα. Πράγμα που προφανώς αγνοούσαν οι ξυλοκόποι που μου προσέφεραν απλόχερα ξύλο στη στράτα μου. Πάντως, δεν μπορώ να πω, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ζεστάθηκα!

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου μετά την παρουσίαση του βιβλίου μου και μια πολύ όμορφη βραδιά, αποφασίσαμε με φίλους να συνεχίσουμε για ένα ποτό. Όταν έμεινα μόνος στη μηχανή μου (οι υπόλοιποι έφυγαν με ταξί), στο φανάρι της οδού Μπενάκη και Μεταξά στο ύψος της πλατείας Εξαρχείων, δέχθηκα επίθεση από 5 με 6 μασκοφόρους.
Με περικύκλωσαν και πριν προλάβω να ξεκινήσω, με έριξαν από τη μηχανή κι άρχισαν να με χτυπούν βρίζοντας με.

"Πώς να σωπάσω": Η επέλαση της πράσινης "ανάπτυξης" στην Κρήτη




Ένα βίντεο αναφορά στη χωρίς μέτρο και σχεδιασμό χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές με μόνο σκοπό τα οφέλη των εταιριών από την πώληση του ρεύματος, στο όνομα μιας απροσδιόριστης και νόθας «ανάπτυξης».

Οι πολίτες της Κρήτης αντιστέκονται, οργανώνονται και αγωνίζονται με κάθε τρόπο ενάντια στην καταπάτηση του τόπου τους.

Για την ταινία παραχωρήθηκαν βίντεο αρχείου από την IndigoView (Θ. Παπαδουλάκης) και από το αρχείο της Τηλεόρασης από τους Πολίτες. Επίσης αποσπάσματα από την ταινία «Αποπηγάδι: Σήμερα εμείς αύριο εσείς» καθώς και διάφορα πλάνα και φωτογραφίες σχετικά με τις ΑΠΕ από το διαδίκτυο.

Μια συμπαραγωγή του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ και της Τηλεόρασης από τους Πολίτες για το θέμα της επέλασης της «πράσινης» ενέργειας στην Κρήτη. Η κατάληψη ζωτικού χώρου εις βάρος του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (γεωργία – κτηνοτροφία) και οι επιπτώσεις στους ανθρώπους, στα σπάνια πτηνά και ευρύτερα στο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.
Πηγή: Δίκτυο κατά των ΒΑΠΕ, PolitesTV
ecoantistasi

Ανήκουμε στη φύση και οχι η φύση σε μας-ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Ο, Βελγικών πλέον συμφερόντων, ΑΒ Βασιλόπουλος, έχει copyright ακόμα και στα εσπεριδοειδή του... Αυτό για όσους αναρωτιούνται γιατί το ACTA είναι κάτι "κακό".

Όταν το “κανένας μόνος του στην κρίση” γίνεται ψευδεπίγραφο…



Η φίλη του blog, Rosa Looser Burg, blogger και η ίδια (www.noslaverysociety.com) κατέγραψε δυο σημαντικές εμπειρίες της και τις μοιράζεται μαζί μας. Στην πρώτη δείτε πως οι άνθρωποι, παρότι μπορεί να υποφέρουν, δεν έχουν μάθει σε συλλογικές προσπάθειες αντίδρασης και σε συλλογικούς αγώνες, ίσως γιατί αυτοί (οι αγώνες) πάντα καπελώνονται και δείτε ακόμη πως το ευρέως διαδεδομένο σύνθημα “κανένας μόνος του στην κρίση”, κάποιες φορές γίνεται ειρωνεία και ψευδεπίγραφο.
….

ΑΠΟΡΙΕΣ

Αν η Νίκαια είχε ρόδες θα ήταν ποδήλατο…


«Η πόλη είναι δική μας» κραυγάζουν οι φασίστες από το σάιτ τους για την «μεγάλη τους συγκέντρωση» στη Νίκαια την Κυριακή που μας πέρασε. Αν, όμως, μια πόλη “είναι δική σου” δεν στήνεσαι από νωρίς το πρωί για να κατοχυρώσεις την πλατεία όπου θα συγκεντρωθείς 10 ώρες μετά. Αν μια πόλη “ήταν δική σου”, ο κόσμος της θα κατέβαινε στην πλατεία όποτε ήθελες και θα την έκανε ό,τι ήθελες εσύ.
Αν μια πόλη “είναι δική σου” δεν κουβαλάς τον κόσμο με λεωφορεία –κανείς δεν ξέρει από ποια πόλη και ποια συνοικία- όπως κάνει κάθε «συστημικό κόμμα» για να φουσκώσει τον «όγκο» της συγκέντρωσής του. Για παράδειγμα, 4 λεωφορεία κατέβηκαν «ταχύτατα» τη Θηβών γύρω στις 6μμ με «θηριώδεις δικυκλιστές» να ανοίγουν τον δρόμο στα φανάρια μήπως και τα λεωφορεία μείνουν στάσιμα κι εκτεθειμένα στις εχθρικές συνοικίες… Κι εδώ που τα λέμε «σωστά» έπρατταν ανεξαρτήτως αποτελέσματος…

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Για όλα, φταίνε οι Εβραίοι και οι ποδηλά­τες»


Ένας πολύ καλός φίλος συνηθίζει να κάνει ένα απλό τεστ σε όποιον λέει πως δεν είναι αντισημίτης, αλλά θεωρεί πως με τον ένα ή άλλο τρόπο πίσω απ’ όλα είναι οι Εβραίοι. «Για όλα, φίλε μου, φταίνε οι Εβραίοι και οι ποδηλά­τες», του λέει. Και όταν ο συνομιλητής του απαντήσει σχεδόν μηχανικά «και γιατί φταίνε οι ποδηλάτες;» γελάει αντιστρέφοντας το ερώτημα «και γιατί φταίνε οι Εβραίοι;»
Του Κώστα Βαξεβάνη

ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Άσκηση «Πυρ και Κίνηση», από Εθνοφύλακες Μονάδων της 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ
Στιγμιότυπα Άσκησης «Πύρ και Κίνηση Ομάδος Πεζικού», από εθνοφύλακες Μονάδων της 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Πεδίο Ασκήσεων Μορσίνης, στην Ξάνθη.

Η ΝΔ & SIA αναθέτει στους ναζιστές της Χ.Α, την "αντιπολίτευση" στο ... ΣΥΡΙΖΑ!!!!.


Πλάκα έχει το νέο τηλεοπτικό σήριαλ στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ΝΔ&CIA και οι ναζιστές της Χ.Α με στολές εποχής να πολεμούν στα μαρμαρένια αλώνια για το όνομα Μακεδονία. Αμφότεροι ωσάν εξαπτέρυγα του Μνημονίου παραδίδουν μαθήματα λάθρας εθνικοφροσύνης.

Με άψογο τηλεοπτικό στήσιμο στελέχη της ΝΔ&CIA(ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και των ναζιστών, στημένα  από επαγγελματικά στελέχη που στήνουν πολιτικούς και κώματα, αντιπολιτεύονται τον…ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή συνέντευξη τεταρτοκλασσάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονική εφημερίδα που αναφέρει ότι η μη επίλυση του ονόματος της γείτονας χώρας είναι «ζήτημα οικονομικών αντιθέσεων που θέτουν έλληνες καπιταληστές» και συμπληρώνουμε εμείς ότι εκτελούν τα κοινοβουλευτικά πιόνα τους(των ελλήνων καπιταληστών).

“Μέσα απ’ της βιτρίνας τα θρύψαλα”


pic via @jaquoutopieΉθελα να γράψω εδώ και καιρό κάτι για όλους τους πρώην κεντρώους που κατέληξαν απ’ το 2008 και μετά απολογητές (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) κάθε δεξιού ή αντιδραστικού επιχειρήματος, αλλά όλο σκέφτομαι τον ΚΚΜοίρη και κάτι που έγραψε για τα φάρμακα τις προάλλες.
Επιβιώνουμε (όσοι επιβιώνουμε) εύκολα ή δύσκολα και ακροβατούμε μεταξύ θυμού, αμηχανίας, παγώματος και κάπου κάπου δημιουργικού χάους. Κάνουμε αστεία για την οικονομική μας κατάσταση, βγαίνουμε αρκετά λιγότερο ή πίνουμε λιγότερο όταν βγαίνουμε, ανταλλάσουμε σχολιάκια για το πόσοι απ’ την παρέα είμαστε ανασφάλιστοι ή τί θα επιλέξουμε να μην πληρώσουμε.

Oμάδες Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος στις Σκουριές με αυτοκίνητα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!!!


Kυριακή 9-12-2012: Δύο Ορειβατικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης (Ορειβατική και Αναρριχητική Λέσχη & ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) διοργανώνουν πεζοπορεία στις Σκουριές Μ. Παναγίας για να θαυμάσουν το μοναδικό φυσικό κάλλος της ΒΑ Χαλκιδικής.
Η κυκλική πορεία μήκους 21 χλμ που ακολουθούν περνάει από τις Σκουριές, από τις μπάρες, τα συρματοπλέγματα, τις πινακίδες “Στοπ! Μην προχωράτε!”, τους γνωστούς σεκιουριτάδες, μερικές διμοιρίες ΜΑΤ – συνηθισμένο φαινόμενο σ’αυτό το βουνό – και …άλλες μονάδες της αστυνομίας ονόματι Ο.Π.Κ.Ε. που ήταν εκεί με αυτοκίνητα της HELLAS GOLD!!!

Τι με κοιτάς, ρε μαλάκα...


Τι με κοιτάς ρε ΝεοΔουλικό ζαβό;;
Το Μονόδρομο σωτηρίας του Γιωργάκη τον θεωρούσες
απάτη και λάθος. Καταραμένο.

Τα επιχειρήματα του σάπια και τον λόγο του τρομοκρατικό.
Εψαχνες τη σωστή συνταγή στα χείλη του αντιμνημονιακού 
αρχηγού σου με τα 18 σημεία. 
Δέκα, σου έλεγε, άμεσης εφαρμογής και 
τα  υπόλοιπα σε "διαπραγμάτευση".
Τώρα, σέρνεσαι στον ίδιο δρόμοΜε την ίδια συνταγή.
Με τις ίδιες απειλές και φοβέρες.
Και χειροκροτάς κι από πάνω, λοβοτομημένο Κάθαρμα;;

Τα Χριστούγεννα, φάντασμα


Χριστούγεννα στον ορίζοντα – τα πιο πικρά για τους Έλληνες – πλην πλουσίων και κυνικών τα τελευταία πολλά χρόνια της μακράς ειρήνης.
Η πιο «παιδική» γιορτή του χρόνου, όχι μόνον διότι γεννιέται ο παις Χριστός, αλλά διότι χειμώνας – κλεισμένοι στα σπίτια τους, στους παλιότερους καιρούς, οι άνθρωποι χρειάζονταν τις γιορτές για να τη βγάλουν, ώσπου να ανοίξει ο καιρός και να ξαναρχίσουν οι δουλειές στα χωράφια, τα μπάρκα και τα καραβάνια.
Πιο κοντά ο ένας στον άλλον οι άνθρωποι στις γιορτές ιδίως στην «καλύβην», διότι στα παλάτια όπως πάντα κυρίως ξεσάλωναν με μιαν εορταστική αγριότητα στη θέση της συνήθους και καθημερινής (αγριότητας), συνεχίζοντας να δολοπλοκούν, να εξουσιάζουν, να αλληλοεξοντώνονται, να κυβερνούν.

Η πανοπτική κοινωνία



Ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες τεχνολογίες αυτές υιοθετούνται σήμερα χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις μεταμφιεσμένες σε απλές καινοτομίες που βελτιώνουν τη ζωή τους
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο δίκτυο CNN, ο διωκόμενος για τις αποκαλύψεις του ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονούν για τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα μια σειρά νέες τεχνολογίες και ειδικότερα η προσπάθεια μυστικών υπηρεσιών και μεγάλων επιχειρήσεων να με

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Να γεννιέσαι άνθρωπος και να πεθαίνεις «λαθραίος»...


  Μόλις την περασμένη Τρίτη (11.12.12) ο ιστότοπος δημοσίευσε ένα μικρό αφιέρωμα σε σειρά ρεπορτάζ του Γιώργου Κουβαρά για τη μετανάστευση, στην παρουσίαση του οποίου αναφερόταν:

«Ο δημοσιογράφος επισκέπτεται κομβικά σημεία στο... ατέλειωτο ταξίδι των μεταναστών από την Ανατολή, το Νότο και τον Βορρά προς την Ευρώπη, καταγράφοντας τις συνθήκες παρακολούθησης των ανθρώπινων κυμάτων από τις εκάστοτε κρατικές αρχές, αλλά και τις προσωπικές ιστορίες των ατόμων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, επιλέγοντας ωστόσο έναν τρόπο που τους φέρνειτόσο κοντά με τον θάνατο»...