ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ- ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?

Παρακολουθουμε εδω και μερες το θεατρο του παραλογου αναμεσα στον πολυθεσιτη-κρυφοθεσιτη  Σωτηρακη Πολυζο, και τον δημοσιογραφο Γιωργο Κουμιωτη, με μηνυσεις και προσαγωγες  κατα του δευτερου. Γιατι;;; Απλα γιατι...επανελαβε!!! Αυτα που εχουν γινει γνωστα σε ολη την πολη του Βολου μεσω του voliotaki blogspot.
Και ενταξει οι λειτουργοι της δικαιοσυνης δεν ευαισθητοποιουνται...Που τι ενταξει δηλαδη;;; Αυτο θα επρεπε να το εχουν κανει απο την πρωτη στιγμη, αφου υπαρχει θεμα...αλλα και στοιχεια.
Αυτος ο χλεχλες ΟΜΩΣ δεν καταλαβαινει οτι ετσι προκαλει το κοινο αισθημα και μενος, και κινδυνευει να ζησει καταστασεις ''Χατζηγακη'';;;
Σωτηρακη κοιταξε να αλλαξεις ροτα, να γυρισεις τα χρηματα που εχεις παρει πισω,και ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ!!!.
Ειναι μικρη η πολη και τα νευρα του κοσμου στο οριο...και να θυμασε τα αφρατα μαγουλακια κανουν καιρο να ξεμελανιασουν...

Υ. Γ. ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΡΓΗ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΝΙΓΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ, ΠΡΟΣΕΧΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΑΠΟ:ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;


ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΤΕ!!!


ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕΙ!!!

ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ


Ηρεμία επικρατεί σήμερα στα Τίρανα μετά τα χθεσινά επεισόδια, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις διαδηλωτές και τραυματίστηκαν περίπου πενήντα, με δύο να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σήμερα, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον τόπο όπου σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές, μπροστά από τοπρωθυπουργικό μέγαρο και άναψαν κεριά...

Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση κήρυξε ημέρα πένθους τη σημερινή και προανήγγειλε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την απομάκρυνση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.
Ο κ. Μπερίσα κατηγόρησε για τα επεισόδια τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Εντι Ράμα και άφησε να εννοηθεί ότι οι νεκροί σκοτώθηκαν από πυρά που προήλθαν μέσα στους διαδηλωτές. «Οι πρώτες εκτιμήσεις αποκαλύπτουν πως οι νεκροί πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση και από όπλα που δεν ανήκουν ούτε στις δυνάμεις της αστυνομίας, ούτε της εθνικής φρουράς», είπε.
Όμως, το τηλεοπτικό κανάλι News 24 των Τιράνων μετέδωσε εικόνες που δείχνουν ένα μέλος της εθνικής φρουράς να πυροβολεί και δύο άτομα να πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες.
Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι άρχισε τις έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων και όλων των χθεσινών γεγονότων.

Υποδοχή των Μεταναστών Απεργών Πείνας στο λιμάνι του Πειραιά

Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 5.00 π.μ. (Πύλη Ε3, πλοίο Λατώ)
 
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου φτάνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μετανάστες εργάτες από την Κρήτη που, ενωμένοι με άλλους, ξεκινούν από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τη μεγαλύτερη έως σήμερα πανελλαδική απεργία πείνας μεταναστών. Οι 300 συνολικά μετανάστες απαιτούν να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά υπερεκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις.
 
Μαζί με τους απεργούς πείνας ξεκινάμε και εμείς, ντόπιοι και μετανάστες αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, έναν μεγάλο αγώνα για τη νίκη της απεργίας. Επειδή η απεργία πείνας των 300 μεταναστών είναι ένας αγώνας δίκαιος, μια κραυγή αντίστασης στα τείχη της Ευρώπης Φρούριο που υψώνονται στα σύνορα και στα γκέτο της ντροπής που φτιάχνονται στις πόλεις, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αστυνομική βαρβαρότητα, τη ρατσιστική και τη φασιστική τρομοκρατία. Επειδή ο αγώνας των μεταναστών αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. Γιατί η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων.
 
Γι’ αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουν το αίσχος των απελάσεων, ο εμπαιγμός των μαζικών απονομιμοποιήσεων των τελευταίων χρόνων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων.

Στηρίζουμε τους μετανάστες απεργούς πείνας και μπαίνουμε μαζί τους στον μεγάλο αγώνα αντίστασης και αλληλεγγύης.
 Την Κυριακή στις 23 Ιανουαρίου στις 5 π. μ, οι απεργοί πείνας φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε3, πλοίο Λατώ). Nα είμαστε όλοι και όλες εκεί να τους υποδεχτούμε εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας…

 Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνα

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ.

(Την επιστολή καταγγελία που δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρτίου 2005, στο omhroi.gr,αφιερώνουμε εξαιρετικά στο ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τις δολοφονικές συμμορίες που στηρίζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο)
Πολλές φορές η ίδια η εμπειρία έχει τη δύναμη να σε κάνει να συνειδητοποιείς πράγματα που τόμοι θεωριών και αναλύσεων αδυνατούσαν.
Απόδειξη είναι το παρακάτω κείμενο ενός λάτρη του έθνους, που περνώντας από το μύλο της υποχρεωτικής στράτευσης όχι μόνο είδε μύθους να καταρρίπτονται, εθνικά και θεσμικά θέσφατα να καταρρέουν ως χάρτινοι πύργοι, αλλά κοντεύοντας να μείνει ανάπηρος, έφτασε στο αμήν και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του στρατού.
Η διαδρομή της θητείας του είναι ένα ταξίδι που σε κάθε σταυροδρόμι του φανερώνει μία ακόμη πιο επικίνδυνη και διεφθαρμένη ψηφίδα  του κατασταλτικού και εκμεταλλευτικού στρατιωτικού μηχανισμού. 
Το πλήρες κείμενο, με τίτλο «ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΛΟΣΤΡΑΤΟ ΣΑΣ», που καταλήγει σε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον στρατό, μπορεί να βρεθεί εύκολα στο ιντερνέτ και συγκεκριμένα στο Omhroi.gr
Προτείνουμε, τα νεαρά παιδιά που θαμπώνονται από τα εθνικιστικά παραληρήματα και το μιλιταρισμό, να ρίξουν μια ματιά στο εν λόγω κείμενο.
Συγγραφέας του εξάλλου είναι ένας άνθρωπος που πίστευε στις ίδιες αξίες, παρασύρθηκε από τα ίδια «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

ΦΤΥΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 65 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ

Ολοένα περισσότερο τα αντιμιλιταριστικά μπλογκ και οι δημοσιογράφοι γίνονται δέκτες καταγγελιών από τους Έλληνες Μισθοφόρους που συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την αναβάθμιση της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτού του είδους τις αποστολές, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κόσσοβο, την Σομαλία και το Αφγανιστάν, χωρίς όμως να κατορθώνει να εξασφαλίσει στους Έλληνες μισθοφόρους ούτε όρους ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, ούτε καν τη μισθοδοσία τους.

Οι ίδιοι, αγανακτούν, γιατί συνειδητοποιούν ότι το ρίσκο της εθελοντικής συμμετοχής τους σε τέτοιου είδους επεμβατικές και κατοχικές επιχειρήσεις, δεν απαντάται από το κράτος με την συστηματική εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προς τα πρόσωπα τους. Καθώς οι υποχρεώσεις τους πνίγουν, στρέφονται κατά των συναδέλφων τους, καθιστώντας τους υπεύθυνους.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ-Ω! Παναγιά μου Ανωγειανή.

Κυβερνοέγκλημα: Χάκερ «έκλεβαν» το ελληνικό μητρώο συναλλαγών για τις εκπομπές άνθρακα

Με αλλεπάλληλες εισβολές τους στο χρηματιστήριο ρύπων της ΕΕ, άγνωστοι χάκερ έκλεβαν τα δικαιώματα εκπομπής άνθρακα από 14 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λόγω των συνεχών κυβερνοεπιθέσεων, οι συναλλαγές διακόπτονται για μία εβδομάδα. Οι συναλλαγές αναστέλλονται από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 26 Ιανουαρίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι χάκερ έκλεβαν τα δικαιώματα ρύπων από τα εθνικά μητρώα συναλλαγών, με σκοπό να τα μεταπωλήσουν.
Οπως ανέφερε η εκπρόσωπος της επιτρόπου Κλιματικής Αλλαγής, επιθέσεις δέχθηκαν τα εθνικά μητρώα 14 κρατών μελών, μεταξύ των οποίων της Ελλάδας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Εσθονίας. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι τα μητρώα των 14 κρατών-μελών δεν είναι ασφαλή, ζητώντας τη μέτρα για την αποκατάστασή τους.
Η ευρωπαϊκή αγορά άνθρακα βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο χάκερ. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν δεχθεί κυβερνοεπιθέσεις τα εθνικά μητρώα της Ισπανίας και της Ολλανδίας.
Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις δεν ήταν όμως το μόνο πρόβλημα: Το 2008 και το 2009, το χρηματιστήριο ρύπων υπήρξε θύμα μεγάλης απάτης με τον ΦΠΑ, την οποία η Εuropol αποτιμά περί τα 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα πάντως με πρόταση της Επιτροπής, που υιοθετήθηκε το 2009, τα εθνικά μητρώα συναλλαγών θα αντικατασταθούν σταδιακά από ένα ευρωπαϊκό μητρώο.
Το σύστημα αγοραπωλησίας των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Κάθε χρόνο η ΕΕ παρέχει κάθε χρόνο ποσοστώσεις εκπομπής, τις οποίες τα κράτη αναδιανέμουν στις βιομηχανίες τους. Τα δικαιώματα CO2 υπολογίζονται και καταγράφονται στα εθνικά μητρώα. Αν οι βιομηχανίες χρειάζονται περισσότερα δικαιώματα ρύπων, μπορούν να τα αγοράζουν από εταιρείες που έχουν πλεόνασμα δικαιωμάτων.
Προς το παρόν τα κράτη μέλη παρέχουν δωρεάν τα δικαιώματα ρύπων στις βιομηχανίες, όμως από το 2013 θα πληρώνουν οι ίδιες οι εταιρείες.
Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο ρύπων της ΕΕ ανήλθαν το 2010 σε 90 δισ. ευρώ.

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...

Τελέστηκε σήμερα είς το νεοανεγερθέν παρεκκλήσιον του Αγίου Ματίου (Άη ΜΑΤ) στην περιοχή της Μάτεζας, το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ της αναπάυσεως της ψυχής των ΜΑΤ. Το πλήθος ευλαβικά συμμετείχε με σιωπηράν προσευχήν και αξιοζήλευτον κατάνυξην. Μετά την επιμνημόσυνον δέησιν, οι πίστοι μοιράστηκαν τα κόλυβα, κονιάκ και προέβησαν εις πορείαν μνήμης.







ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ...

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ...

Το ωριαίο ντοκιμαντέρ "ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ" (οι άνθρωποι του Οβριοκάστρου) σε σκηνοθεσία Χρίστου Ακρίδα και παραγωγή του Δήμου Κερατέας και της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης το Μάρτιο και στοΦεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ (Eco-Films) της Ρόδου το Μάιο.


Επίσης έχει υποβληθεί συμμετοχή στις εβδομάδες Ελληνικού Κινηματογράφου που διοργανώνονται στο Μόντρεαλ του Καναδάκαι στο Λος Άντζελες στις ΗΠΑ.

Μέχρι τώρα το ντοκιμαντέρ μας έχει προβληθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα, στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Κερατέας "ΗΛΕΚΤΡΑ", στην "Χρυσή Τομή" Κερατέας, στοΜεσογειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Λαύριο, στο Σούνιο και φυσικά στον χώρο που υπάρχουν τα μπλόκα αντίστασης των κατοίκων της Κερατέας κατά του ΧΥΤΑ...

















Δείτε το trailer 

Υ.Γ.1 - Σε μία ώρα όλοι στην επιμνημόσυνη δέηση...

Υ.Γ.2 - Το χθεσινό με το περιπολικό που χάθηκε, ήταν τρελό ανέκδοτο :)

http://antixyta.blogspot.com

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΚΕΤΟ. ΜΕ ΟΛΟΓΙΟΜΟ ΦΕΓΓΑΡΙ...














http://istorikesphotografies.blogspot.com

ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΜΟ


Από το "antistachef"
Κάθε βράδυ τα golden boys της “δημοσιογραφίας” με τους κατάλληλους καλεσμένους γανώνουν το μυαλό του κόσμου για τις αναγκαίες θυσίες απ’ όοοοολους μας.
Αυτοί θα κόψουν τον 14° αστακό και εμείς τον 14° μισθό…
Χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι πλούσιων καλαναρχών, μιλάνε στους...
 φτωχούς για την φτώχεια!
Το πρώτο θύμα του πολέμου κατά της κοινωνίας είναι η αλήθεια Όμως πολύς κόσμος, που οι ρυθμοί της  ζωής δεν του αφήνουν την πολυτέλεια της επιλεκτικής ενημέρωσης, πέφτει θύμα της προπαγάνδας και έτσι το ψέμα των ΜΜΕ παράγει αληθινές καταστάσεις.
Η κινδυνολογία, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί, οι “μονόδρομοι”, ο ρατσισμός, μουδιάζουν το μυαλό του κόσμου. Καλό είναι λοιπόν -μέρες που είναι- να βάλουμε τα δυνατά μας για να απονομιμοποιήσουμε στην κοινωνία την τηλε-προπαγάνδα, που εμφανώς προωθεί Απριλιανές καταστάσεις.
sibilla-gr-

Κρίσιμο συμβούλιο από τους φαρμακοποιούς Σήμερα το μεσημέρι.




Σήμερα το μεσημέρι αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί σε έκτακτο πανελλαδικό συμβούλιο, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με λουκέτα επ' αόριστον και πληρωμή από τους ασφαλισμένους του συνολικού κόστους των συνταγών.
Αποφασισμένος και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, επεσήμανε τον κίνδυνο για την υγεία των πολιτών από τις τεράστιες ουρές και τη μεγάλη αναμονή για να πάρουν τα φάρμακά τους από τα εφημερεύοντα.
Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο, ώστε να δίνονται φάρμακα από τα νοσοκομεία, αν οι φαρμακοποιοί δεν κάνουν δεκτές τις συνταγές ταμείων.
«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακα τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο υπουργός.
Στην περίπτωση πάλι που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές, συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε πως το θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων από άσχετους έχει λυθεί.

pathfinder.gr

Μπράβοι του Κούγια με τραυματισαν και απειλουνε την γυναίκα και τα παιδιά μου! (VIDEO)

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε χθες στο «Πάτρα TV» o Αντώνης Τσουκαλάς, για την επίθεση που δέχθηκε προχθές από μεγαλόσωμους άνδρες, μπράβους σύμφωνα με τον ίδιο του Α. Κούγια…


Δείτε το βίντεο

http://troktiko.eu


Τρία Τραγούδια για τον Λένιν

 του Dziga Vertov

[Αγγλικοί Υπότιτλοι]

Με αφορμή τα 87 χρόνια από τον θάνατο του Vladimir Lenin


Υπόθεση: Τρία «ανώνυμα» τραγούδια, αποτελούν τη βάση γι΄αυτό το ντοκιμαντέρ κι εξυμνούν τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ένωσης και τον ρόλο που έπαιξε σε αυτή ο Λένιν. Ο Dziga Vertov διαλέγει τρία ανώνυμα τραγούδια που μιλούν για τον Λένιν και με αυτό τον τρόπο χωρίζει το ντοκιμαντέρ σε τρία μέρη. Στο πρώτο, ο Λένιν ζωντανός, μιλάει και καθοδηγεί. Είναι η περίοδος της σποράς των νέων ιδεών. Στο δεύτερο, ο Λένιν νεκρός. Ο σπόρος έχει μπει στη γη. Στο τρίτο, η Σοβιετική Ένωση χωρίς τον Λένιν. Οι νέες ιδέες έχουν κιόλας φυτρώσει. Μοναδικά ντοκουμέντα και επίκαιρα της εποχής, συνδυασμένα με την επιβλητική μουσική, συνθέτουν μια συνταρακτική οπτικοακουστική συμφωνία.
Ντοκιμαντέρ, 1934, Ασπρόμαυρη, 59min
Διαβάστε επίσης το σχετικό άρθρο του Βασίλη Ραφαηλίδη στην εφημερίδα Το Βήμα (25-11-1975):

ΣΟΚ στη Φθιώτιδα: Γεια σας, δεν θα σας ξαναδώ γιατί θα αυτοκτονήσω!!!


Δημοτικός υπάλληλος, πατέρας δύο παιδιών, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του - Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Ελάτειας και η ευρύτερη περιοχή του δήμου Αμφίκλειας από την απόπειρα αυτοκτονίας ενός πατέρα 2 παιδιών, υπαλλήλου του δήμου...



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 55χρονος λίγη ώρα πριν την πράξη του ήταν στην καφετέρια και φεύγοντας είπε στους λιγοστούς θαμώνες: ''Γεια σας δε θα σας ξαναδώ, γιατί θα αυτοκτονήσω''.

Αμέσως μετά, όπως γράφει το lamiareport.gr, μπήκε στο αυτοκίνητό του και πήγε σε ελαιοπερίβολο έξω από την Ελάτεια, πήρε την καραμπίνα από το αυτοκίνητο, γονάτισε, έστρεψε την κάννη προς το μέρος του και τράβηξε την σκανδάλη.

Για καλή του τύχη τον είχαν ακολουθήσει από την καφετέρια 2 θαμώνες που φαίνεται πως έλαβαν σοβαρά υπόψιν τα λόγια που είπε και αμέσως τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας Αμφίκλειας. Ο 55χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας και οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει.

ΠΑΡAΓΓΕΛΘΗΚΕ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

psifodeltiaΣύμφωνα με πληροφορίες του liako.gr, παραγγέλθηκε χαρτί για ψηφοδέλτια. Άντε και καλή ψήφο. Εφόσον οι εκλογές γίνουν πριν κλείσει το 18μηνο από τις προηγούμενες, θα γίνουν χωρίς σταυρό, πράγμα που ενισχύει τη θέση των κομματαρχών και βεβαίως ισχύει η λίστα. Όποιος είναι καλό παιδί, μπαίνει σε εκλόγιμη θέση.














ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ 


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΑΣ!!!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

H AEK κάνει… δώρα αξίας 6 εκ. ευρώ!!!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ τελικά αποτελεί μια πολύ γενναιόδωρη και κιμπάρα εταιρεία. H AEK κάνει… δώρα αξίας  6 εκ. ευρώ!!!
Δεν εξηγείται αλλιώς, πως γίνεται ένας -θεωρητικά οργανωμένος- σύλλογος, να κάνει τέτοια… πατατιά και να παραχωρεί τσάμπα το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο που έχει αποκτήσει ποτέ ως ομάδα. 

Ειλικρινά η κατάληξη του σίριαλ με τον Γαλλοαλγερινό, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους. 

Πάμε, όμως, να θυμηθούμε τα πράγματα με τη σειρά -αλλά και να θυμηθούμε τι έγραφε η στήλη. 

Μες στη μέση και ο μάνατζερ του παίκτη, ο οποίος εμφανίστηκε προδομένος από την στάση του πελάτη του μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Θα συμπεριλάβω ασφαλώς και την δική του τοποθέτηση στην συζήτηση, αφού πρώτα κάνω μια μίνι αναδρομή. 

Είχα γράψει τις επόμενες ημέρες του επεισοδίου πως για τον παίκτη -αλλά και για την ομάδα- ήταν άκρως βολικό το επεισόδιο. Ο ποδοσφαιριστής, από τη μία μπορούσε να πάει όπου εκείνος ήθελε, από την άλλη -επειδή δεν είχε να δώσει, απλά έπρεπε να βρει έναν εύσχημο τρόπο για να δείξει πως δεν μπορούσε- να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή. Από τα γεγονότα, θεωρώ πως το επεισόδιο δεν ήταν «σικέ», όπως πολλοί έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν. Ωστόσο, έκατσε βολικά σε όλους. 

Βέβαια εκείνος που χρεώνεται περισσότερο από κάθε άλλον, την ευθύνη για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς είναι ο Σταύρος Αδαμίδης. Πρώτα ανακοινώνει ότι ο παίκτης συμφώνησε προφορικά -γεγονός που επιβεβαίωσε και ο κ. Λυπημένος- ωστόσο, η προσφορά της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ισχύει εσαεί. 

Για παράδειγμα, η ΑΕΚ όφειλε να ξεκαθαρίσει στον παίκτη, ότι η πρόταση θα ίσχυε, μέχρι να μεταφραστεί το συμβόλαιο και ότι -αν μετά δεν υπέγραφε- θα το απέσυρε. Έτσι, δεν θα δινόταν η εντύπωση σε κανέναν πως, όταν έφτασε η κρίσιμη ώρα, δείλιασε λόγω των οικονομικών απαιτήσεων, αλλά θα φαινόταν πως τηρεί μια στάση αξιοπρέπειας. Θα σας έλεγα μετά ο Τζεμπούρ για πότε θα υπέγραφε. Αντ’ αυτού, η ΑΕΚ περίμενε τον παίκτη -πότε θα θυμηθεί ότι έχει συμφωνήσει να υπογράψει- κάτι που ασφαλώς δεν συνέβη ποτέ. 

Αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Η επόμενη εγκληματική επιλογή είναι ότι η ΑΕΚ προτίμησε να πάει σε συμβιβαστική λύση με τον ποδοσφαιριστή, αντί να του καρφώσει το δελτίο στον τοίχο. Χίλιες φορές να πήγαινε στα δικαστήρια, από το να δώσει στον ποδοσφαιριστή μια αποζημίωση (τα οφειλόμενα του) και να τον στείλει ελεύθερο, ώστε μοιραία να πάει σε ανταγωνιστική ομάδα. Δεν έβαλε καν έναν όρο να μην μπορεί να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Έστω, ας του εξαντλούσε το συμβόλαιο. Αυτή, ωστόσο, βιάστηκε να τον ξεφορτωθεί με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται πλέον εκτεθειμένη. Πρώτα απ’ όλα γιατί της έκανε χαβαλέ και την κορόιδεψε ένας ποδοσφαιριστής και δεύτερον γιατί επέλεξε το πλέον αναξιόπιστο άτομο ως επαγγελματία, ώστε να δώσει προτεραιότητα για τις διαπραγματεύσεις. 

Έτσι, μπορεί να χάσει σαν ελεύθερο -ακόμα και την ώρα που συζητάμε- τον πλέον αξιόπιστο επιθετικό της, τα τελευταία 3.5 χρόνια. Διότι, το μόνο που απομένει είναι να δούμε και τον Μπλάνκο ελεύθερο, να καταλήγει προς τα βόρεια προάστια και έτσι να μην απομείνει κανένας «Ενωσίτης», που να μην φτάσει στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. 

ΥΓ: Είχα ξεκαθαρίσει ότι πιστεύω τον Σταύρο Αδαμίδη και την εκδοχή της ΠΑΕ ότι ο Γαλλοαλγερινός είχε δώσει τον λόγο του. Ωστόσο, οι χειρισμοί και ο τρόπος που χάθηκε ήταν ερασιτεχνικοί. Αν και την απόφαση -για το αν θα μείνει ή όχι ο Γαλλοαλγερινός-επιτρέψτε μου να μην την χρεώνω στον Αδαμίδη, αλλά κάπου ψηλότερα. 

ΥΓ1: Κακοί διαχειριστές και σπάταλοι οι προηγούμενοι. Τελικά, όμως, αποδεικνύεται ότι και η τωρινή διοίκηση είναι εξίσου ανεπαρκής για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μήπως δεν πρέπει κι αυτή να λογοδοτήσει γι’ αυτό το φιάσκο; 

ΥΓ2: Μας αρνούνται ακόμα και οι… ψαράδες πλέον; 

ΥΓ3: Γιατί δεν μας λένε ποια είναι η ρήτρα για τον Μίτσελ; 

ΥΓ4: Ελπίζω να μην κάνουν οι «Ενωσίτες» με τον Τζεμπούρ όπως με τόσους άλλους που πήγαν προς λιμάνι μεριά. Τα προβλήματα αυτή την στιγμή είναι άλλα. 

ΥΓ5: Προφανώς η διοίκηση της ΑΕΚ υποτιμάει τη νοημοσύνη του κόσμου της ομάδας. Όταν η ΠΑΕ βγάζει προς τα έξω ότι ο παίκτης είχε μηδενική προσφορά στην ομάδα, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί έδωσε προτεραιότητα στην ανανέωση του δικού του συμβολαίου και όχι σε εκείνες των Σκόκο και Μπλάνκο.

Γαλλία: Η σφαγή των βιζόν...ΦΟΝΙΑΔΕΣ (vid)


Το βίντεο είναι φρικιαστικά, αλλά απεικονίζει ακριβώς τη βιαιότητα που βιώνουν ζώα για την παρασκευή γούνας βιζόν…


Για πρώτη φορά, τα μέλη φιλοζωικής εταιρείας στη Γαλλία κατόρθωσαν να βάλουν κρυφή κάμερα σε κλουβιά ζώων αγροκτήματος…

Οι εικόνες που καταγράφηκαν είναι σκληρές καθώς απεικονίζονται ζωάκια να βασανίζονται καθημερινά και να ακρωτηριάζονται στο όνομα του κέρδους …

Σύμφωνα με τα στοιχεία των φιλοζωικών οργανώσεων , μόνο αυτό τον χειμώνα , αναμένεται να θανατωθούν εκατομμύρια ζωάκια βιζόν, κυρίως στη Δανία, την Πολωνία και την Κίνα, για κύκλο εργασιών άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 12 αμερικανικά αγροκτήματα βιζόν στη Γαλλία, που φυλακίζουν  80 000 ζώα που σφάζονται κάθε χρόνο.

Δείτε τι κατέγραψε η κρυφή κάμερα

Le vrai prix de la fourrure

http://www.cosmo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

τη Δευτέρα 24 Γενάρη στις 7.00 μ.μ

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ  Μακρυνίτσας 38
ΘΕΜΑΤΑ



Απολογισμός 2010
Λειτουργία Γραφείου Καταναλωτή
Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Ομαδικές αγωγές κατά των τραπεζών
Καταναλωτικά θέματα



Καλούμε τα μέλη αλλά και όλους τους πολίτες του Βόλου να συμμετέχουν στην εκδήλωση, για ενημέρωση, συζήτηση και προγραμματισμό νέων δράσεων.
ΤΟ Δ.Σ

Τρομοκράτης για τους άλλους


Η απόκτηση του Ράφικ Τζεμπούρ είναι μία κίνηση του Ολυμπιακού που πέρασε από διάφορα κόσκινα και τελικά αποφασίστηκε ότι τα υπέρ της είναι περισσότερα από τα κατά. Αναμφίβολα η αγωνιστική αξία του Αλγερινού είναι για το επίπεδο του Ολυμπιακού, ασχέτως με τις διάφορες ενστάσεις που υπάρχουν λόγω του έκρυθμου παρελθόντος του.

Για να γίνει αυτή η μεταγραφή είναι προφανές ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε πείστηκε σχετικά με τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή να αποδείξει ότι εκτός από προικισμένος επιθετικός είναι και ένας έξυπνος επαγγελματίας που θα μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως και σε κάθε επίπεδο στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.
Για να γίνει αυτή η μεταγραφή είναι επίσης προφανές ότι η διοίκηση των ερυθρολεύκων έχει εξασφαλίσει κάθε δικλείδα σχετικά με τη συνεργασία της με τον συγκεκριμένο παίκτη. Πολλοί θα πουν ότι ο Ολυμπιακός παίρνει έναν στράικερ που τον ενισχύει σημαντικά στο αγωνιστικό κομμάτι (αφού μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και να δώσει σοβαρές λύσεις), αλλά και ότι ενδέχεται να βάλει μπελάδες όσον αφορά στο άριστο κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα.

Ο ίδιος ο Τζεμπούρ ό,τι είναι να πει, πλέον θα πρέπει να το πει μόνο μέσα στο γήπεδο. Εκεί όπου μιλάει καλύτερα. Όλα τα υπόλοιπα, ας γίνουν παρελθόν. Άλλωστε σε μία ομάδα με στιβαρή διοίκηση, δίκαιο προπονητή και κόσμο με άποψη ότι η ομάδα είναι πάνω απ΄όλα, τα νεύρα και οι ακατάλληλες συμπεριφορές μπορεί να καλμάρουν και να οδηγήσουν αυτή τη συνεργασία σε πλήρη επιτυχία.


Πάνω απ' όλα, συνεπώς, είναι στο χέρι και στο μυαλό του ίδιου του Τζεμπούρ να ταιριάξει απολύτως στον πανίσχυρο και φιλόδοξο Ολυμπιακό που αναδημιουργείται. Και αντί να λέμε εμείς...Παναγία μου (όπως είχα γράψει κι εγώ τις προάλλες, εκφράζοντας ανησυχίες για την περίπτωση να προκληθούν...ταραχές), ας ζητούν τη βοήθειά Της οι αντίπαλοι του Τζεμπούρ μέσα στο γήπεδο ώστε να γλιτώσουν από τη δεδομένη εκτελεστική ικανότητά του.