ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Aφιερωμένο στα χρυαύγουλα που υποστηρίζουν ότι όλοι οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα-Η Σουηδία παρέχει άσυλο σε όλους τους Σύριους πρόσφυγες

Οι σουηδικές αρχές μετανάστευσης αποφάνθηκαν πως υπό το φως της επιδείνωσης της σύγκρουσης στη Συρία θα χορηγηθεί άδεια μόνιμης παραμονής σε όλους τους Σύριους αιτούντες άσυλο που έχουν έρθει στη Σουηδία.
Η Σουηδία είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που προσφέρει άδεια μόνιμης παραμονής σε πρόσφυγες από τη Συρία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.
Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους αιτούντες άσυλο από τη Συρία στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής στη Σουηδία για λόγους ανθρωπιστικής προστασίας. Όπως ανακοίνωσε στις 3 Σεπτεμβρίου το Σουηδικό Συμβούλιο Μετανάστευσης (Migrationsverket), θα λαμβάνουν πλέον μόνιμες άδειες παραμονής.
Προηγουμένως, μόνιμη άδεια παραμονής είχε χορηγηθεί περίπου στο ήμισυ των αιτούντων άσυλο από τη Συρία, με τους άλλους μισούς να λαμβάνουν τριετή άδεια παραμονής .

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Φώτο: Τα "ΜΑΤ' της Χρυσής Αυγής, σε άμαζη συγκέντρωση τους στην Πάτρα

Μερικές δεκάδες ξυρισμένοι τραμπούκοι-καρικατούρες των ΜΑΤ: αυτή είναι όλη η δύναμη που μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τα χρυσά αβγά στη φασιστοσύναξή τους στην Πάτρα, η οποία ματαιώθηκε μετά από πολυήμερες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.
Η πατρινή κοινωνία έριξε τέτοια ροχάλα στη χιτλερομάζωξη, που ούτε οι άφρονες ψηφοφόροι τους δεν τόλμησαν να την τιμήσουν.

Και παρακολουθούσα τον φυρερίσκο τους πριν λίγη ώρα στην άτυπα εβδομαδιαία του εκπομπή στο Contra Channel να κλαίγεται ότι πώς είναι δυνατόν στη δημοκρατία να γίνονται αντισυγκεντρώσεις κατά νόμιμων πολιτικών κομμάτων.
Σαν να βλέπω τον Αδόλφο να κλαψουρίζει στους Σοβιετικούς ότι η επίθεσή τους στο Βερολίνο στρέφεται κατά ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος που ψηφίστηκε από το γερμανικό λαό.
{SFY}

Πηγή φώτο: http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2722.html#ixzz2drmbx2Kk

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η σχεδόν άγνωστη ιστορία του ταγματασφαλΗτη Ζαχαράκη και η απόδοση δικαιοσύνης από την ΟΠΛΑ

Μια ιστορία για το πως ο λαός πληρώνει τους προδότες του….
Από την δράση της ΟΠΛΑ (Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών)
Το 1943, στην πόλη του Πειραιά η Γκεστάπο καμάρωνε για ένα νέο της απόκτημα, που είχε σκορπίσει τον τρόμο σε όλη την περιοχή. Ο λόγος για τον κατάπτυστο ταγματάρχη των ταγμάτων ασφαλείας Ζαχαράκη που δρούσε ως βασανιστής της Γκεστάπο του Πειραιά. Ο Ζαχαράκης, όπως έλεγε ο ίδιος, ήταν ειδικός στο “πάστωμα” των θυμάτων του, τα οποία αφού διάνοιγε με ξυράφι, τους έριχνε στις πληγές χοντρό αλάτι της θάλασσας. Τόσο μεγάλο ήταν το πάθος του για αίμα, που στο λαιμό του κρέμαγε σε μια χρυσή αλυσίδα ένα ξυράφι. Οι Γερμανοί φίλοι του τον φώναζαν χαϊδευτικά “φλάισερ” (χασάπης).

Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!



Kάποτε σε κάποιο σχόλιο εδώ στο TVXS κάποιος έδωσε ένα λινκ για τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης. Το ακολούθησα και από εκεί άρχισα να κάνω τη δική μου αναζήτηση πάνω στο θέμα η οποία με οδήγησε στο να ανακαλύψω ότι κάτι πολύ σημαντικό συμβαίνει με την κάνναβη, που αποσιωπάται πλήρως από τη βιομηχανία της υγείας, και εν πολλοίς από αυτήν των ΜΜΕ: ότι η κάνναβη είναι πολύτιμο φάρμακο. Κάπως έτσι ένας καναδός πολίτης ονόματι Rick Simpson, που είχε προσβληθεί από καρκίνο του δέρματος, ανακάλεσε στη μνήμη του μια είδηση που είχε ακούσει στο ραδιόφωνο τη δεκαετία του 1970, ότι η κάνναβη έχει αντικαρκινικές ιδιότητες - είδηση που ο παρουσιαστής διάβαζε χαχανίζοντας. Ο Rick Simpson αγνόησε και τα χαχανητά και τις συνήθεις επιφυλάξεις ότι το ‘θέμα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των ερευνών...’. Πώς μπορεί να βρίσκεται κάτι διαρκώς υπό έρευνα όταν μέχρι το 1937 στις ίδιες τις ΗΠΑ, πριν παρέμβη η χημική φαρμακο-βιομηχανία για να την απαγορεύσουν, η κάνναβη συνταγραφούνταν επισήμως ως φάρμακο - ιδιότητα γνωστή ως τότε, για χιλιάδες χρόνια, και στις περισσότερες παραδοσιακές κοινωνίες; Χωρίς να χάσει χρόνο πήρε τα άνθη από ένα ολόκληρο φυτό κάνναβης, τα βούτηξε σε καθαρό οινόπνευμα, κι αφού το έβρασε, έβγαλε το απόσταγμά τους, το αιθέριο έλαιο της κάνναβης - μια πολύ πηχτή ουσία που συγκεντρώνει όλα τα συστατικά του φυτού.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο τέταρτος μνημονιακός χειμώνας έρχεται

Ποτέ άλλοτε η φράση «και από Αύγουστο χειμώνα» δεν είχε τόση ισχύ όσο φέτος. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι ο χειμώνας αυτός θα είναι ο πιο δριμύς, ο πιο αμείλικτος της μεταπολίτευσης ενώ η πιο εμφανής διαφορά του από τον φονικό κατοχικό χειμώνα του 1941-42 είναι ότι στους δρόμους δεν θα βλέπουμε στρατιώτες με γερμανικές στολές…
Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν: καταιγιστική επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους, νέα εκτίναξη της ανεργίας,
«μαύρο» στην ΕΡΤ, στραγγαλισμός της δημόσιας υγείας και τηςπαιδείας, φεουδαρχικού τύπου φορολογική επιδρομή, συμμετοσχή στα πολεμικά σχέδια κατά της Συρίας. Κι ενώ οργιάζει η συκοφάντηση των δήθεν οκνηρών δημόσιων υπαλλήλων, ένα «μικρό» περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος δείχνει ότι, στον ιδιωτικό τομέα, δείγμα τεμπελιάς θεωρείται και το αίτημα για μια γουλιά νερό μες στο κατακαλόκαιρο!

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: Η διάλυση της δασικής υπηρεσίας είναι προ των πυλών


Η διάλυση της δασικής υπηρεσίας είναι προ των πυλών
Να υπερασπίσουμε τη δημόσια περιουσία, τα δάση και τους εργαζόμενους σε αυτά
Να υπερασπίσουμε τη δημόσια περιουσία, τα δάση και τουςεργαζόμενους σε αυτά

Η αποδόμηση του δημοσίου τομέα συντελείται πλέον ανοιχτά σε όλους τους τομείς και με μεγάλη μεθοδικότητα.

Η πλήρης απαξίωση του φυσικού πλούτου υπό τον μανδύα της δήθεν εξοικονόμησης πόρων οδηγεί σε καταστροφικές για το περιβάλλον συνέπειες.

Η διάλυση της δασικής υπηρεσίας είναι προ των πυλών όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η δασική υπηρεσία επιφορτισμένη με ένα τρομερά δύσκολο και νευραλγικό έργο, την προστασία των δασών και της δημόσιας περιουσίας, είναι αναγκασμένη από την δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να εκχωρεί αρμοδιότητες στην ιδιωτική εταιρεία “ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε”, να δέχεται την είσοδο ιδιωτών θηροφυλάκων σε αμιγώς δασικές δραστηριότητες, ενώ από την άλλη το νέο οργανόγραμμα που σχεδιάζεται σκοπό έχει την συρρίκνωση μέχρις εξαφανίσεώς της.

Το οργανόγραμμα αυτό χαρακτηρίζεται ως τερατούργημα αφού καταργεί διευθύνσεις και τμήματα αποδομώντας τα δασαρχεία τεχνηέντως.

Η ΠΕΔΔΥ καταγγέλλει την όλη μεθόδευση που μοναδικό σκοπό έχει το ξεπούλημα της δημόσιας υπηρεσίας και την πλήρη αδιαφορία για τα δασικά οικοσυστήματα και το μέλλον τους.

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ αντιτάσσονται στις μεθοδεύσεις αυτές και θα αγωνιστούν με όλες τις οργανώσεις, τις πρωτοβουλίες πολιτών και κάθε ενδιαφερόμενο για την πλήρη προστασία των δασών και των εργαζομένων σε αυτά.

Το Ελληνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κοινωνικών Οργανώσεων «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμπεριλαμβάνονται στους GREEN10/G10 που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο.

Καταστατικό Πρωτ. Αθηνών 13751/2012, 11/9/2012 – ΑΦΜ:998133930, ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Θερμοπυλών 92,12461 – Mail: desk@nfgr.org

URL: http://nfgr.orghttp://naturefriends-gr.blogspot.gr

Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας στο ΕΕΚ // We need your support EEK (Greece)‏

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, συντρόφισσες και σύντροφοι
 

 Εκ μέρους της ΚΕ του ΕΕΚ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για το
 τεράστιο κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, σε κάθε
 γωνιά της γης.

 Η μεγαλειώδης ανταπόκριση στο κάλεσμα μας για υποστήριξη και
 αλληλεγγύη έχει ήδη αρχίσει να γίνεται μπούμερανγκ στην προσπάθεια των
 νεοναζί και της ελληνικής κυβέρνησης να φιμώσουν και να
 ποινικοποιήσουν τον αντιφασιστικό λόγο και δράση.

 Το ΕΕΚ είναι ένα κόμμα που αντλεί τους οικονομικούς του πόρους
 αποκλειστικά από συνδρομές μελών και φίλων. Αυτές τις μέρες ξεκινάει
 μια δικαστική μάχη που πέρα από το ότι είναι άγνωστο πόσο θα
 διαρκέσει, τα δικαστικά έξοδα έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις
 οικονομικές μας δυνατότητες.