ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ - ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

Προσαγωγές "λόγω τόπου και χρόνου"


metra_06_090911-F800x600.jpg
Επιβεβαιώθηκαν 5 προσαγωγές μελών της Νεολαίας ΣΥΝ από Αθήνα, πριν από λίγα λεπτά στη διασταύρωση Αγ. Δημητρίου και Ιασωνίδου. Αμέσως μετά, προσήχθη και έκτο άτομο, χωρίς να έχει σχέση με τους προηγούμενους. Αφοπλιστική ήταν η απάντηση των αστυνομικών στο νομικό που έφτασε στο σημείο: οι προσαγωγές γίνονται "λόγω τόπου και χρόνου". Φυσικά, κανένα έγκλημα δεν στοιχειοθετείται από την απλή παρουσία στο λάθος σημείο. Η τακτική της προληπτικής καταστολής, όπως άλλωστε αναμέναμε, επιστρατεύθηκε αυτή τη φορά με μεγαλύτερη ένταση από ποτέ, στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον.
Μέχρι τώρα, έχουν γίνει αρκετές δεκάδες προσαγωγές, οι οποίες πρέπει να ξεπερνούν τις 30: οι περισσότερες επί της Βασιλέως Γεωργία (όπου συνεχίζονται ακόμα), αλλά και σε άλλα σημεία γύρω από τις συγκεντρώσεις. Η κατοχή απλής αντισφυξιογόνας μάσκας θεωρείται επαρκές στοιχείο για προσαγωγή. Αυτό το ποστ θα παραμείνει ανοιχτό για συνεχή ενημέρωση από το μέτωπο των προσαγωγών.Πολύ πιο ασφαλείς για μετάβαση στις συγκεντρώσεις είναι η Εγνατία και οι άλλοι κεντρικοί δρόμοι, οι οποίοι παραμένουν ανοιχτοί, παρά τα γύρω στενά.
17.40: Η αστυνομία επιβεβαιώνει επίσημα 32 προσαγωγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Κρατήθηκαν ένας μετανάστης χωρίς χαρτιά και ένα άτομο που βρέθηκαν πάνω του καπνογόνα.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ''ΕΠΤΑΕΤΙΑ''



Πλήθος «ποιητών εκ του προχείρου» εμπνεύσθηκαν εγκώμια, αίνους και άλλους ύμνους για το καθεστώς και τους πρωτεργάτες του και συνήθως τους έστελναν σε κάποια αρχή για τα περαιτέρω. Οι «πνευματικοί» αυτοί δημιουργοί το έκαναν είτε για γλείψιμο και κάποιο αντάλλαγμα, είτε από ψώνιο γιατί πίστευαν ότι τα έργα τους είχαν και καλλιτεχνική αξία – εξ ου και φρόντιζαν να τα εκδίδουν κι από πάνω. Με διαταγή του υπουργείου Προεδρίας, π.χ., εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1969 ένα «πόνημα» του δημοδιδασκάλου Θ. Στραγαλινού με τίτλο «Αχτίδες από
τον ήλιο της 21ης Απριλίου», το οποίο «αφιερούται εις τους πρωτεργάτας της μεγαλουργού Εθνικής Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967 εξοχωτάτους κ.κ. Πρόεδρον της Κυβερνήσεως και Υπουργόν Παιδείας Γεώργιον Παπαδόπουλον και Α’ Αντιπρόεδρον και Υπουργόν Εσωτερικών Στυλιανόν Παττακόν».Ολίγοι στίχοι αρκούν για να καταλάβει ο καθείς την «υψηλή» τούτη ποίηση:

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥKΑ;


Αγκαλιές και φιλιά για Μπουτάρη και Άνθιμο στον αγιασμό για την ΔΕΘ
Οι εποχές που έλεγε ο ένας τον άλλο Μουτζαχεντν και ο άλλος απαντούσε ότι "δεν θα δεις δημαρχία" έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό φαίνεται αφού
στον αγιασμό για την 76η ΔΕΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και μητροπολίτης Άνθιμος αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν. Αυτό θα πει περασμένα ξεχασμένα
http://www.seleo.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Η μάχη με 11 νεκρούς Τούρκους σε βίντεο των ανταρτών!


Συγκλονιστικό βίντεο "ανέβασε" το PKK στο διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει καταγραφεί με βιντεοκάμερα των Κούρδων και δείχνει λεπτό προς λεπτό την επίθεση που πραγματοποίησε η Κουρδική οργάνωση στην περιοχή Τσουκούρτζα στην επαρχία Χακάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου σκοτώθηκαν 11 Τούρκοι στρατιώτες ανάμεσα τους και ένας ταγματάρχης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 
http://diktiospartakos.blogspot.com/2011/09/11.html 

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΘ!


 
Όλοι στην διαδήλωση στη Δ.Ε.Θ. 10/9 18:00 στον Λευκό Πύργο
 
 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη μπατσομάνα


γράφει ο Πιτσιρίκος
Έτοιμη είναι η Θεσσαλονίκη για να υποδεχτεί τον Γιώργο Παπανδρέου και τους δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές του που τον ακολουθούν σε κάθε του εμφάνιση. Η όμορφη νυφούλα του Θερμαϊκού έχει βάλει τα καλά της και είναι σίγουρο πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα της μείνει αξέχαστο. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα, αφού αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
Οι αστυνομικοί διαδηλώνουν σήμερα κατά της κυβερνητικής πολιτικής γιατί αύριο θα διαδηλώσουν υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής, σαπίζοντας τον κόσμο στο ξύλο.

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ



Δεν έχει σημασία ποιός νόμιζες πως ησουν μέχρι τώρα...
στο δρόμο θα βρούμε τη νέα μας ταυτότητα.

Σοκ και Δέος


Το παλαιικό, 80’s σύνθημα «σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία…» αδυνατεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη: κυριολεκτικά, σε κάθε γωνία των οικοδομικών τετραγώνων, τουλάχιστον γύρω από τη ΔΕΘ και το Δημαρχείο, όχι μόνο υπάρχει αστυνομία, αλλά υπάρχει πολύ αστυνομία. Ταυτόχρονα εδώ και δυο μέρες ομάδες των 10, των 20 και των 30 μοτοσυκλετιστών αστυνομικών μαρσάρουν παντού μέσα στην πόλη, διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ παρκάρουν στο κέντρο, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης των αυτοκινήτων εκτείνονται από το Βαρδάρη ως την …Καλαμαριά και τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ μοιάζουν με πολεμικά ανακοινωθέντα.
Όλα αυτά, προφανώς, συμβάλλουν σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα τρομοκρατίας: όλοι φοβούνται «τα χειρότερα», χωρίς να ξέρει κανείς πια μπορεί να είναι αυτά. Θα πρέπει να είναι χιλιάδες οι τρομοκρατημένες μητέρες ανά τη χώρα που έχουν παρακαλέσει –ή απειλήσει- τα παιδιά τους να μην κατέβουν στην πορεία της ΔΕΘ. Είναι σίγουρο ότι ήδη, η βίαιη καταστολή σχεδόν όλων των διαδηλώσεων εδώ και μερικά χρόνια έχουν τραβήξει από το δρόμο χιλιάδες διαδηλωτών – αν και είναι επίσης σίγουρο ότι έχουν σμπρώξει στο δρόμο πολλούς άλλους.

Ποιά δημοκρατία;

cogito ergo sum


Είναι αδύνατον πλέον να παρακολουθήσω τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων δίχως η πίεσή μου να χτυπήσει κόκκινο όποτε ακούω, είτε από τους ίδιους τους τηλεδημοσιογραφίσκους είτε από τους -προσεκτικά επιλεγμένους- καλεσμένους τους, να γίνεται αναφορά στην "κοινοβουλευτική δημοκρατία". Σ' αυτή την δημοκρατία, την οποία όλοι αυτοί κάνουν πως την σέβονται ως το πιο ιερό των ιερών αλλά που εγώ επιμένω να την αποκαλώ απλώς "δημοκρατία ΤΟΥΣ".

Η.όρος "κοινοβουλευτική δημοκρατία", λοιπόν, είναι απολύτως υποκριτικός, αφού δεν μιλάμε ούτε για κοινοβουλευτική (μιας κι οι βουλευτές δεν συν-σκέπτονται αλλά, απλώς, ψηφίζουν με όρους κομματικής νομιμοφροσύνης) ούτε  για δημοκρατία.

ΕΚΤΑΚΤΟ! O ΓΑΠ Εγκαταλείπει την πολιτική ζωή (και την Ελλάδα;), με εκλογές στις 13 Νοεμβρίου!


Σοκ από τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής!

Ο Παπανδρέου κάνει εκλογές στις 13 Νοεμβρίου και στη συνέχεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα φεύγει για μακρύ ταξίδι στο εξωτερικό όπως και ο προκάτοχός του Κώστας Καραμανλής.
Ο συνδυασμός των δύο-για τις εκλογές στις 13 Νοεμβρίου έχει ξαναγίνει λόγος-μοιάζει σενάριο συνομωσίας κι όμως  οι γνωρίζοντες λένε πως ο Παπανδρέου έχει πάρει την απόφασή του ν αποστασιοποιηθεί από τη πολιτική ζωή του τόπου, όσο πιο άμεσα γίνεται.
Τις σκέψεις του πρωθυπουργού γνωρίζουν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, και (σωστά κάνουν) παίρνουν θέση 

για την επόμενη μέρα.
Το σενάριο αποκαλύπτει τη κόλαση που περιμένει τη χώρα.
Μια κόλαση που οδηγεί  στην απόδραση τον δεύτερο κατά σειρά πρωθυπουργό της!


ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ


                         
Δύο άνθρωποι είδαν μια μέρα τον Θεό.
Ο ένας έπεσε στα γόνατα, άρχισε να ψέλνει και να τον προσκυνάει, ενώ από μέσα του σκεφτόταν πονηρά τα δώρα και τις «εξυπηρετήσεις» που θα του ζητήσει αμέσως μετά…
Ο άλλος μόλις είδε τον Θεό, τον πλησίασε και, με θυμό, του έδωσε μια δυνατή σφαλιάρα!
Ο Θεός κοίταξε απορρημένος τον θυμωμένο άνδρα.
Εκείνος του εξήγησε:
«Σου άξιζε!
- Για όλα αυτά που έκανες στους αδικημένους που έμειναν αδικημένοι.
- Για όλα αυτά που έκανες στους άτυχους, που δεν τους χαμογέλασες ποτέ.
- Για όλα αυτά που έκανες στους άρρωστους, που καταδίκασες να ζούνε μόνοι τους μες την ασθένεια, μακριά από τις οικογένειές τους, σε έναν διαρκή πόνο.
- Για όλους εκείνους που είχαν θαυμαστές ψυχές μα όλα τους τα όνειρα προδόθηκαν.
- Για όλους εκείνους που σε πίστεψαν και σε παρακάλεσαν, μα εσύ δεν άκουσες και δεν βοήθησες ποτέ!»
Ο Θεός ακούγοντας αυτά τα λόγια δάκρυσε. Σιωπηλός, ζήτησε από μέσα του συγχώρεση.
Έτεινε το χέρι για να πιάσει το χέρι του θυμωμένου άνδρα, και να του πει ότι λυπάται, αλλά εκείνος του γύρισε την πλάτη και περπάτησε μακριά του.
Και ο Θεός έμεινε μόνος, με μόνη συντροφιά τον δουλοπρεπή γονατιστό άνδρα που χαμογελούσε πονηρά.
Καθώς ένα ακόμη δάκρυ κύλησε στο μάγουλό του, ο διάβολος χαμογέλασε.

Λοβερδισμός, το ανώτατο στάδιο του αριβισμού

Διασκευή του πίνακα του Καραβάτζιο “Νάρκισσος


Ο Αντρέας πράγματι είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Όχι για τους δημόσιους υπαλλήλους και την αριστερά αλλά για το που πάει πραγματικά το ΠΑΣΟΚ και ποιόν εκπροσωπεί πια. Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του: Επίθεση Α. Λοβέρδου, στους δημοσίου υπαλλήλους, το Σύνταγμα και την αριστερά
O Ανδρέας ο Λοβέρδος εξελίσσεται στο κοινωνικό πρότυπο του εκσυγχρονιστήτης χώρας και της πορείας της προς το μέλλον.

Αποδοκίμασαν τον Παπανδρέου στο δημαρχείο - ΒΙΝΤΕΟ


Μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης την ώρα που έφτασε
ο πρωθυπουργός για να συναντηθεί με τον δήμαρχο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του.


http://www.seleo.gr