ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ:Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ


Σκηνοθεσία: Κάρολος Ζωναράς
Πρωταγωνιστούν: Φαίδων Γεωργίτσης, Κώστας Βουτσάς
«Το θριαμβευτικό comeback του Φαίδωνα Γεωργίτση σε ένα εξοντωτικό bras de fer με τον Κώστα Βουτσά» αναγγέλλει μια ρωμαλέα φωνή στο teaser-trailer της ταινίας.

Πώς να γλιτώσετε το νέο χαράτσι…


Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, η οποία απεικονίζει έναν τρόπο ώστε να γλιτώσετε από το νέο χαράτσι που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε στην πολυκατοικία σας, προκειμένου να μην πληρώσετε τη νέα εισφορά ακινήτου.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ-Απαιτούμε την άμεση απόταξη των βασανιστών.

Απαιτούμε την άμεση απόταξη των Κλιάρη, Κοντοπούλη και όσων συμμετείχαν στο επεισόδιο του Δομοκού αλλά και την εξέταση όλων των καταγγελιών για ενδοσωματικούς ελέγχους και βασανιστήρια.


Στις 12 Σεπτέμβρη οι προσωρινά κρατούμενοι στον Δομοκό Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ήρθαν αντιμέτωποι με το πλέον βάναυσο και απάνθρωπο πρόσωπο της φυλακής.

Αφορμή στάθηκε, όπως επώνυμα καταγγέλλουν, η άρνησή τους να υποστούν τον εξευτελιστικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενδοσωματικό έλεγχο.

Θυμίζουμε εδώ πως σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων, η απαράδεκτη αυτή διαδικασία συνιστά βασανιστήριο για κάθε γυναίκα και άντρα κρατούμενο, γεγονός που, έπειτα από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας, και άλλων ομάδων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικότητων, αλλά κυρίως έπειτα από επίμονους και επίπονους αγώνες των ίδιων των εγκλείστων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να παραδεχτεί.

Μεταξύ (πολύ) σοβαρού και αστείου...

ΦΑΡΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ
           
Σχεδόν ανατριχιαστικό! Προσέξτε το ύφος της υπαλλήλου!
"Πέστε του για να τρομάξει! Πέστε του για να τρομάξει!"...

Και συμπεραίνεις: θρασύδειλοι κυβερνήτες, θρασύδειλα και τα υπαλληλάκια τους!

Και αναρρωτιέσαι: αν για μια (υποτιθέμενη) γκάφα σαν αυτή της παραπάνω φάρσας,
η απειλή είναι η αντίδραση της (οποιασδήποτε) Αρχής, ποιά μπορεί να είναι π.χ.
μπροστά σε μια ενδεχόμενη δημοσιογραφική έρευνα και αποκάλυψη; Κάτι σαν αυτή μήπως;
Έχουμε ξαναμιλήσει για την Τηλεοπτική Δημοκρατία.
Το ξέρει και η ίδια πλέον πως καταρρέει.

Το μακιγιάζ της βρωμίζει και η γραβάτα στο λαιμό της σφίγγει κάθε μέρα και περισσότερο...

Υ.Γ: Για το θέμα των σχολικών βιβλίων δείτε περισσότερα εδώ.
Ακολουθούν και μερικές εικόνες, μεταξύ... (πολύ) σοβαρού και αστείου...
 

Η φωτιά να κάψει τους δυνάστες μας, όχι τα κορμιά μας!





Η είδηση της ημέρας: «Μπροστά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην συμβολή της οδού Τσιμισκή με την Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη, αυτοπυρπολήθηκε ένας 54χρονος συμπολίτης μας αντιδρώντας στις απειλές της τράπεζας ότι θα του πάρει το σπίτι.»

Μας έκλεψαν το χαμόγελο από τα χείλη, τα όνειρά μας πια δεν έχουν χρώμα, μαύρισαν την ψυχή μας… Αφαιρούν στοιχειώδη δικαιώματά μας. Χάνουμε τη δουλειά μας, μας κλέβουν απ' το μεροκάματο, οι συντάξεις  ...αγνούνται, το χέρι τους μόνιμα κόβει βόλτες στις άδειες τσέπες μας. Και ψάχνει…

Δεν μας απέμειναν πολλά, η αξιοπρέπειά μας ρε γαμώτο, η ελπίδα. Αυτά να μη μας τα πάρουν. Δεν τους τα δίνουμε. Ν’ αντισταθούμε όλοι, μαζί, μπορούμε να τους νικήσουμε. Η «φωτιά» μας να κάψει αυτούς, δεν θα τους κάνουμε «δώρο» τις ζωές μας!

(Τις φωτογραφίες τις βρήκα εδώ)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ...

ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-Ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου


Κύριε Πρωθυπουργέ,….
Σέβομαι τους θεσμούς, αλλά το δικό σας πρόσωπο αδυνατώ να σεβαστώ για τον απλούστατο λόγο ότι εσείς δεν σεβαστήκατε τους πολίτες και την περήφανη Ελλάδα.
Υφαρπάξατε με δόλο την ψήφο του Ελληνικού λαού ενώ ήσασταν γνώστης όλων των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.
Αλήθεια αισθάνεστε υπερήφανος για τις στρατιές των ανέργων και για την υποτίμηση των δημοσίων ή «κρατικών» υπαλλήλων όπως τους αποκαλείτε σήμερα.
Με ευτραφείς και καλοζωισμένους υπουργούς νομοθετείτε με απώτερο στόχο το στραγγαλισμό ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια για να μπορέσουν να επιβιώσουν σ΄ ένα τόπο, ο οποίος στα σπλάχνα του βράζει το αίμα των ηρώων του.
Τώρα σε μια κατ΄ επίφαση δημοκρατία, εμφανίζεστε και οργίζετε το λαό με τις ομιλίες οι οποίες αφορούν μια άλλη φανταστική χώρα.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Προτιμώ να δώσω το χέρι μου σε χειραψία με ένα απατεώνα , παρά να βρεθώ αναγκασμένος να χαιρετήσω κάποιον ηλίθιο…

Ωστόσο, υπάρχει κάποιος λόγος ώστε η κυβέρνηση να εξαπατά την κοινωνία; Και μάλιστα να το κάνει με τόσο κυνικό τρόπο; Σαν να είναι τώρα, θυμόμαστε τον κ. Βενιζέλο να δηλώνει μετά την έκτακτη εκείνη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Κυριακή, πως το έκτακτο χαράτσι για τα ακίνητα θα ξεκινάει από 0,50 λεπτά και θα φτάνει τα 10 ευρώ για τις πιο ακριβές περιοχές.

Κι όμως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Το χαράτσι θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα φτάνει μέχρι και τα 20 ευρώ! Αυτό τουλάχιστον περιγράφεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, βάσει της οποίας η παλαιότητα ενός κτιρίου θα αποτελεί κριτήριο για αυξημένα τέλη. Μόνο τα ακίνητα 25 χρόνων και πάνω δεν θα επιβαρυνθούν περισσότερο.

Το ζήτημα έχει δύο πλευρές, εξίσου ουσιαστικές. Η πρώτη αφορά την απουσία εντιμότητας από την πλευρά της κυβέρνησης για να πει την αλήθεια από την αρχή, από το πρωινό εκείνο της Κυριακής που έκανε τις εξαγγελίες ο υπουργός. Η δεύτερη αφορά την αντικειμενική αδυναμία πολλών ανθρώπων να πληρώσουν ένα νέο χαράτσι, και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένο. Οταν μάλιστα οι επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί έως τώρα είναι κάτι περισσότερο από εξοντωτικές...



O Τριγωνιώτης

KΡΑΤΟΣ-ΚΑΙΑΔΑΣ! Ηθικοί αυτουργοί των θανάτων που θα προκληθούν από τη βίαιη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια των ανήμπορων συμπολιτών μας...



Βυθίζουν συνειδητά τη χώρα στο σκοτάδι. 
Μετατρέπουν τον κρατικό μηχανισμό σε Καιάδα για τους ανήμπορους συμπολίτες μας.
Εγκαταλείπουν βαριά αρρώστους  με χρόνιες παθήσεις στη τύχη τους.
Εγκαταλείπουν ηλικιωμένους στο έλεος αδίστακτων ληστών και συμμοριών αλλοδαπών.
Η αξιοποίηση της ΔΕΗ των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δεν έχει καμία διαφορά από την προστασία που προσφέρουν οι συμμορίες του υποκόσμου στους επιχειρηματίες της διασκέδασης.
Για κάθε νεκρό συμπολίτη μας ο οποίος θα χάσει τη ζωή του εξαιτίας της βίαιης διακοπής του  ρεύματος, φυσικοί αυτουργοί θα είναι ο Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου θα είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους  που θα προκληθούν από τη βίαιη διακοπή ρεύματος.
Για χιλιάδες συμπολίτες μας το ρεύμα είναι συνυφασμένο με την ίδια τους τη ζωή.
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν να τους τραβήξουν τη πρίζα;
Ποιος τους ανέθεσε το έργο της βίαιης ευθανασίας;

Hello Χίτη!


Ο Jussi Halla-Aho είναι ένας Φινλανδός εθνικιστής πολιτικός, γνωστός στη χώρα του για τις τοποθετήσεις του εναντίον της φιλομεταναστευτικής πολιτικής της Φινλανδίας και γενικότερα εναντίον της πολυπολιτισμικότητας. Θέσεις ανατριχιαστικά ταυτόσημες με αυτές που διατυπώνει στο μανιφέστο του ο Νορβηγός Μπρέιβικ αλλά και οι “δικοί μας” ακροδεξιοί του ΛάΟΣ.
Τα αναφέρουμε όλα αυτά, διότι ο Halla-Aho χθες έκανε μία δήλωση στο προφίλ του στο facebook που αφορά στη χώρα μας: «Έχει έρθει η ώρα για μία Χούντα που θα επιβάλει την τάξη στην Ελλάδα και θα τακτοποιήσει τους απεργούς και τους διαδηλωτές». Το «ένας Παπαδόπουλος σας χρειάζεται» κάνει πλέον καριέρα και εκτός συνόρων…

Εξαιρείται η εκκλησία από το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα...ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΡΑΣΟΦΟΡΕΣ ΤΣΟΥΛΕΣ


δεν πληρώνει η εκκλησία
Ακίνητα: Οι άνεργοι πληρώνουν, η εκκλησία ευλογεί..
Η κυβέρνηση ξέχασε τις ευαισθησίες προς ανέργους και πολύτεκνους διπλασιάζοντας τον φόρο στα ακίνητα, αλλά συνεχίζει (προκλητικά) να μην αγγίζει τα "θεία". Όπου "θεία", βάλε τηνπεριουσία της Εκκλησίαςπου "ως εκ θαύματος" δεν αγγίζεται από τα νέα μέτρα που γονατίζουν το ποίμνιο. Ο Ιερώνυμος, πάντως, δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν ζήτησε εξαίρεση.

Πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος "εξευμενισμού" των τροϊκανών. Ανάμεσά τους και οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι

Μάντεψε ποιος εξαιρείται ξανά από τα νέα, "καταδρομικά" μέτρα. Η εκκλησία!

Άκου , ανθρωπάκο.


Σε φοβάμαι ανθρωπάκο . Σε τρέμω , επειδή από σένα εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας . Σε φοβάμαι  επειδή το κυριότερο μέλημά σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις από τον εαυτό σου . Είσαι άρρωστος ανθρωπάκο , άρρωστος βαριά . Δε φταις εσύ γι ' αυτό , μα έχεις υποχρέωση να γιατρευτείς . Θα ' χες από καιρό αποτινάξει τα δεσμά σου , αν δεν ενθάρρυνες ο ίδιος την καταπίεση και δεν τη στήριζες άμεσα με τις πράξεις σου . Καμία αστυνομική δύναμη στον κόσμο δε θα ήταν ικανή να σε συντρίψει , αν διέθετες στην καθημερινή σου ζωή έστω και μία στάλα αυτοσεβασμό . Αν συνειδητοποιούσες , πραγματικά συνειδητοποιούσες , πως χωρίς εσένα η ζωή δεν θα συνέχιζε ούτε μία ώρα . Στο είπε αυτό ο ελευθερωτής σου ; Σε αποκάλεσε "Προλετάριο του Κόσμου" αλλά δεν σου είπε ότι εσύ , και μόνον εσύ , είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου (και όχι για την τιμή της πατρίδας σου).
Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ αναγορεύεις τα ανθρωπάκια σου σε καταπιεστές , και φοράς το αγκάθινο στεφάνι του μαρτυρίου στους πραγματικά μεγάλους ανθρώπους . Ότι τους σταυρώνεις και τους λιθοβολείς , ή τους αναγκάζεις σε λιμοκτονία . Ότι δεν τους σκέφτεσαι ποτέ , ούτε λογαριάζεις όσα έκαναν για σένα . Ότι δεν έχεις ιδέα σε ποιου χρωστάς όσα απολαμβάνεις στη ζωή . 
"Πριν σε εμπιστευτώ πρέπει να μάθω τι πρεσβεύεις". 
("Άκου ανθρωπάκο" , Wilhelm Reich , Ιαμβλιχός 2006 , σελ 19)  

Πάνος Τζαβέλας για Ασιμο-Αχ ρε Νικόλα

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

O ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ»


«Σας δίνω μια υπόσχεση, θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτόν τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας», τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε συγκέντρωση του ΛΑ.Ο.Σ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Όταν οι συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ο κ. Καρατζαφέρης παρενέβη και είπε: «Στους καθαρούς Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα, όχι στους αριστερούς κηφήνες»...ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ (χειροκροτημα)

Δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα διώξει τους λαθρομετανάστες από την Ελλάδα και σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λαθρομετανάστη να ασελγεί σε βάρος της Ελλάδας. Θα τους διώξω. Ήρθαν στο σπίτι μου χωρίς να τους φωνάξω κι έχω την υποχρέωση να τους δείξω την πόρτα της εξόδου».ΞΑΝΑ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ 

ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ...;;;

Όπου να 'ναι ξαναβγαίνουμε στο δρόμο


from manolo
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤA ΕΠΙΠΕΔA ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ [VID]

Προσοχή. Στην πραγματικότητα το κράτος “τρώει” τις καταθέσεις μας!!!!

απο daneiakartes.zedo 
Ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει αρκετά, όμως σιγά σιγά μειώνονται οι καταθέσεις μας στις τράπεζες και τα διαθέσιμα χρήματά μας που έχουμε στα χέρια μας, υπέρ του κράτους. Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβάλει τα διάφορα χαράτσια, στην πραγματικότητα αναγκάζει με την απειλή του κρατικού καταναγκασμού τον πολίτη, να προσφύγει στην τράπεζα για να σηκώσει τα αντίστοιχα ποσά από την κατάθεσή του και να τα καταβάλει στο κράτος.

Η σιωπή δε μπορεί να αλλάξει τον κόσμο – Αλληλεγγύη στο Athens indymedia και σε όλα τα μέσα αντιπληροφόρησης !


Η εξουσία, σαν πανούκλα που αφανίζει,
μολύνει ό,τι αγγίζει,
και η υπακοή,
όλεθρος για κάθε χάρισμα,
αρετή, αλήθεια κι ελευθερία,
σκλάβους τους ανθρώπους κάνει,
κι απ’ τον άνθρωπο
μονάχα έν’ αυτόματο, μια μηχανή.
(Σέλλεϋ)

 

Για ακόμη μία φορά  το Athens indymedia και άλλα μέσα αντιπληροφόρησης γίνονται στόχος του κράτους. Με την ψήφιση του νέου νόμου πλαισίου για  τη τριτοβάθμια εκπαίδευση και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επανέρχεται η στοχευμένη επίθεση κατά του Athens indymedia, με απειλές και ονειρώξεις( μέσα από  τη λιωμένη πια καραμέλα ότι «διαπράττονται ποινικά αδικήματα μέσω της ιστοσελίδας») για ενδεχόμενη εισβολή στον ακαδημαϊκό  χώρο στέγασης του σέρβερ με τους γνωστούς φασίστες – ακροδεξιούς του τηλεκόμματος του ΛΑΟΣ (οι οποίοι ψήφισαν και αυτοί το νομοσχέδιο-δεχόμενοι τα ευχαριστήρια της υπουργού) να δηλώνουν στο τηλεοπτικό παζάρι εθνικιστικών και συνομοσιολογικών βιβλίων τους ότι: «Το πρώτο που θα κάνουμε τώρα που καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο είναι να .μπούνε αστυνομικοί στο Πολυτεχνείο και να ξηλώσουν το Indymedia».

Το μόνο που τους αξίζει σαν απάντηση είναι ότι  « γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» .
Το ζήτημα δεν είναι αν κινδυνεύει η όχι το indymedia, αλλά ότι με φασιστικές μεθόδους όπως αυτή, κινδυνεύουμε σαν κοινωνία  να αρχίσουμε να «μετράμε τα λόγια» μας,  και να προσέχουμε τι λέμε ώστε αν η κριτική μας θίγει την εξουσία των λίγων  και ισχυρών να κινδυνεύουμε με απρόβλεπτες συνέπειες για την ατομική μας ελευθερία.

Βίντεο: Η ιστορία της υποδούλωσής σου


Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω βιντεάκι, διάρκειας 13 λεπτών. Το βρήκαμε με ελληνικούς υπότιτλους, και παρότι δεν έχει 100% δίκιο σε όλα όσα λέει, θεωρώ ότι αξίζει το χρόνο σας:


Βαθύ Κόκκινο

Τα βιβλία της επανάστασης-και γιατί τάκοψε η Διαμαντοπούλου.


«Είδατε –πετάγονται και λένε οι νέοι όλο ειρωνεία- πώς η αστυνομία χτυπούσε με τα γκλομπ το Σύνταγμα;»

«Φοιτητές και καθηγητές βρίσκονται στο μονοπάτι του πολέμου. Συγκρούσεις και διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, Λύκεια και πανεπιστήμια κατειλημμένα από τους φοιτητές. Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία μπροστά στο κοινοβούλιο… Στη Ρώμη, φοιτητές αντιμετώπισαν την αστυνομία κρατώντας ασπίδες με τίτλους βιβλίων πάνω τους. Το μήνυμα ήταν το εξής: είναι η ίδια η κουλτούρα που αντιστέκεται στις περικοπές; τα βιβλία τα ίδια πολεμούν την αστυνομία.»
Πρόκειται για ένα απόσπασμα ενός κειμένου που έγραψε η συλλογικότητα συγγραφέων Wu Ming για  το φοιτητικό κίνημα της Ιταλίας που έκανε τα βιβλία… ασπίδα του… κυριολεκτικά. Η ιδέα ήρθε από τη συνέλευση φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Sapienza στη Ρώμη. «Οι κλασσικοί ενάντια στα γκλομπ».

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν μας τα’ λεγε ο “εχθρός”

του Γαλαξιάρχη
Ο πόλεμος δεν πρόκειται να αρχίσει, δεν άρχισε απλώς, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, είτε ζει στον κόσμο του, είτε δεν άκουσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας να το επαναλαμβάνει με όλο το στόμφο που μπορεί να χωρέσει στο πρόσωπο ενός εμφανέστατα πατριδοκάπηλου απατεώνα. Επειδή το πολεμικό ζήτημα θα μας απασχολήσει, ειδικά εκείνους που ακόμη βρίσκονται στην αναζήτηση του πραγματικού εχθρού, είναι χρήσιμη μία ιστορική αναδρομή σε μία παρόμοια περίοδο της χώρας και να διαβάσουν αυτόν ακριβώς τον εχθρό που αναζητούν.
Ακολουθούν τρία κείμενα, ηλικίας εξήντα και πλέον ετών, γραμμένα όχι από κανέναν κομμουνιστή ιστορικό ή σοσιαλιστή κοινωνιολόγο, αλλά από γνήσιους εκπροσώπους του καπιταλισμού και εκφραστές του κεφαλαίου. Διαβάστε τα προσεκτικά…

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΠΟ: Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων


Λίγο φαγητό, ελάχιστη θέρμανση, ανεπαρκή φάρμακα


Νέα εγκύκλιος για περικοπές έφτασε στο υπουργείο δικαιοσύνης στις αρχές Σεπτέμβρη. “Ε, και;” ίσως αναρρωτηθεί κάποιος, στο κάτω κάτω οι περικοπές αποτελούν πλέον τη διοικητική καθημερινότητα στην Ελλάδα. Ας συνοψίσουμε, όμως, τι σημαίνει περικοπές σε ένα υπουργείο που έχει στην απόλυτη δικαιοδοσία του φυλακισμένους, ανθρώπους δηλαδή που δεν ορίζουν τον εαυτό τους και βρίσκονται απόλυτα εξαρτημένοι από το κράτος.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ


Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν γονείς που τα παιδιά τους υπηρετούν Παράνομα στην ΕΛΔΥΚ, δηλαδή το ΓΕΣ δεν σεβάστηκε την αρνητική τους δήλωση να μετατεθούν εκεί και παραβίασε τα κριτήρια μετάθεσης στην Κύπρο.
Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μια ποιοτική τομή καθώς ξεπερνά τις ατομικές προσπάθειες γονέων και φαντάρων που σημειώνονται σε κάθε σειρά κατάταξης εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων αυθαιρεσιών του ΓΕΣ, αλλά και λόγω της πολεμικά έκρυθμης κατάστασης στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι γονείς απαιτούν από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σεβαστεί τα δικαιώματα των παιδιών τους και να πάψει να τα αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής για την εξυπηρέτηση ξένων προς αυτά συμφερόντων.
Εμείς ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δηλώνουμε συμπαραστάτες στην αξιέπαινη και σοβαρή πρωτοβουλία τους και είμαστε ανά πάσα στιγμή στο πλευρό τους.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των γονέων και την αντίστοιχη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΟ ΜΟΥΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ



Είμαι ξαπλωμένος σε μια ξαπλώστρα, κάτω απ’ την ομπρέλα και διαβάζω το τελευταίο βιβλίο του Ουελμπέκ, στριμωγμένος ανάμεσα σε δεκάδες άλλους, σε μια πολύβουη, αλλά όμορφη παραλία. Μπροστά μου μια φωνάσκουσα τετραμελής οικογένεια. Ο σύζυγος ψάχνεται για κουβέντα. Έχει αφιερώσει το πολύ πέντε λεπτά σε κάθε δραστηριότητα, πέντε λεπτά ρακέτες με το γιο, πέντε λεπτά ρακέτες με την κόρη, πέντε λεπτά να πιεί τον φραπέ, πέντε λεπτά καβγάς με τη σύζυγο, πέντε λεπτά να καπνίσει ένα τσιγάρο, πέντε λεπτά αθλητική εφημερίδα, πέντε λεπτά σκανάρισμα της παραλίας, πέντε λεπτά θαυμασμός των οπισθίων μιας νεαρής, πέντε λεπτά να ξεφυλλίσει το κουτσομπολίστικο περιοδικό της συζύγου, πέντε λεπτά πλατσούρισμα στη θάλασσα, πέντε επιπλέον λεπτά με κάθε παιδί παιχνίδι στην άμμο, ο τύπος έχει εξαντλήσει κάθε δυνατό πεντάλεπτο, κι έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για την παραλία.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Γιορτάζουμε σήμερα!


Βίος Αγίου Αυτονόμου του Ιερομάρτυρα

Ο Άγιος Αυτόνομος ο Ιερομάρτυρας εορτάζει στις 12 Σεπτεμβρίου
Ο Άγιος Αυτόνομος ήταν επίσκοπος στην Ιταλία και είχε στην επισκοπή του πλούσια χριστιανική δράση.
Όταν άρχισε ο διωγμός του Διοκλητιανού εγκατέλειψε την θέση του, και πήγε στους Σώρεους της Μ. Ασίας. Εκεί εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός χριστιανού,
του Κορνηλίου και συνέχιζε να διδάσκει το Ευαγγέλιο.
Στην συνέχεια μετέβη στην Λυκαονία και στην Ισαυρία για να συνεχίσει το έργο του. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του χειροτόνησε διάκονο τον Κορνήλιο.
Ύστερα από καιρό όταν επέστρεψε στους Σωρεούς και είδε το πολύ καλό έργο που είχε κάνει να ασπαστούν τον χριστιανισμό πολλοί άνθρωποι, τον χειροτόνησε
ιερέα. Αφού επισκέπτεται πολλές περιοχές στον Εύξεινο Πόντο επιστρέφει πάλι κοντά στον Κορνήλιο και τον χειροτονεί επίσκοπο. Το θεάρεστο έργο που έχει
κάνει ο Άγιος Αυτόνομος ενοχλεί τους ειδωλολάτρες και τον σκοτώνουν με λιθοβολισμό την ώρα που λειτουργούσε μέσα στο ναό.
Ἀπολυτίκιο. Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Ἐκ Δυσμῶν ἀνατείλας ὡς ἀστὴρ οὐρανόφωτος, καὶ πρὸς τὴν Ἑῴαν ἐκλάμψας, ταῖς ἀκτῖσι τῶν τρόπων σου, τὸν Ἥλιον τῆς δόξης Ἰησοῦν, ἐδόξασας ἀθλήσει
σου στερρᾷ• διὰ τοῦτο ἐδοξάσθης θεουργικῶς, Αὐτόνομε Πατὴρ ἡμῶν. Δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.
Κοντάκιον. Ἦχος β’. Τὰ ἄνω ζητῶν.
Τὰ θεῖα σοφέ, σεμνῶς ἐμυσταγώγησας, θυσία δεκτή, ἐγένου παμμακάριστε• τοῦ Χριστοῦ γὰρ ἔπιες, τὸ ποτήριον Μάρτυς Αὐτόνομε• καὶ αὐτῷ νυνὶ παρεστώς,
πρεσβεύεις ἀπαύστως, ὐπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
Μεγαλυνάριον.
Δέσμιος ὢν Πάτερ θείᾳ στοργῇ, πίστεως τὸν σπόρον, κατεβάλου εἰς ἐκατόν, καὶ τῷ αἵματί σου, αὐτὸν καταποτίσας, Αὐτόνομε ἐδρέψω, ζωῆς τὸν ἄσταχυν.

Θα τους αφήσουμε μέχρι το 2013;


                                                         O Antista/Chef προτείνει…
Δεν μπορώ να περιγράψω άλλο… Οι άνθρωποι είναι κανονική μαφία. Αποτυγχάνει ο ελεγκτικός τους μηχανισμός και αντί να παραιτηθούν, βάζουν νέα έκτακτη εισφορά, τιμωρώντας τον κόσμο. Και φυσικά κυρίως τους πιο φτωχούς για τους οποίους και το παραμικρό χρηματικό ποσό είναι κρίσιμο για το τραπέζι τους. Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά ακινήτων και ένας χαμηλόμισθος που έχει την τύχη να έχει ένα δικό του σπίτι, (που πιθανά ακόμα το ξεπληρώνει) ή να έχει μισό σπίτι στο χωριό… πρέπει να πληρώσει 300, 400, 500, 600 κ.ο.κ. ευρώ… Που να τα βρει ρε;

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Το διαδίκτυο τον τελευταίο (αρκετό) καιρό, έχει γεμίσει με blogs “πατριωτικά”, “ελληνικά”, συνωμοσιολογικά, δήθεν αποκαλύψεων. Όπως μπορεί πολλοί από εσάς να έχετε διαπιστώσει τέτοιου είδους σελίδες αρνούνται οποιαδήποτε επιχειρήματα και γνώση, αποθεώνοντας το παράλογο και την παράνοια. Τα τελευταία χρόνια, απλά τώρα γίνεται πιο ορατό, ακροδεξιά και συνωμοσίες βαδίζουν χέρι-χέρι.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτη εισφορά για την κατοικία!...


νέα έκτακτα μέτρα
Ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας αποφάσισε το υπουργικό-ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ!!!





Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση για τα νέα έκτακτα μέτρα που ξαφνικά πήρε η κατοχική κυβέρνηση για να καλύψει για ακόμη μία φορά την μεγαλειώδη αποτυχία της. Για ακόμη μία φορά την λυπητερή την πληρώνουν ανεξαιρέτως όλοι οι ιδιοκτήτες …κτισμένης επιφάνειας!!! Από σπίτι εως καλύβα δηλαδή, σταυρώνοντας για όλη μια φορά τον απλό πολίτη, τον Έλληνα που δούλευε αποταμιεύοντας ότι μπορούσε επί δεκαετίες, για να πάρει ένα δικό του σπίτι. Σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες εισφορές και για την κατοικία, που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους Έλληνες.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ-ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ χρεών απλώνεται σε όλη τη χώρα, με τους πολίτες να δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής τους μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων μοιάζει συχνά να μην αποτελεί μια κάποια λύση. Ο οικογενειακός προγραμματισμός συνεχώς τελεί υπό αναθεώρηση, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες εύκολες λύσεις, όταν ο ένας χρωστάει στον άλλον. Οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους και στο κράτος, το Δημόσιο στα ταμεία, οι φορείς στους προμηθευτές... Και όλοι στους δανειστές της χώρας. Αποτέλεσμα;

Απαγορεύουν κάθε πολιτική συζήτηση στα σχολεία!

FREE photo hosting by Fih.gr
«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη 240/5/Γ2/1519/1985  εγκύκλιο του ΥΠ.Ε.Π.Θ. την οποία επισυνάπτουμε, απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα.

Ο Διευθυντής
ΗΛΙΑΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ»
 
Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να μην φρόντισε έγκαιρα για την διανομή βιβλίων στους μαθητές, κάνοντας πρόβα για την κατάργηση τους, έχει φροντίσει όμως να κηρύξει τον στρατιωτικό νόμο έναντι οποιωνδήποτε αντιδράσεων. 
 
Ξεθάβοντας εγύκλιο του ΥΠΕΠΘ απο το 1985 (πάλι επί ΠΑΣΟΚ), ενημερώνονται οι Διευθυντές των σχολείων ότι ”απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς  μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα”!! 
 
Με λίγα λόγια ακόμη και η συνδικαλιστική ενημέρωση από μια ΕΛΜΕ ή ένα Διδασκαλικό Σύλλογο προς τα μέλη του σε ένα σχολείο κηρύσσεται παράνομη. 
 
Ας θυμάται καλά η κ. Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ με τι θα συνδεθεί το όνομά τους: 
 
ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ…
FREE photo hosting by Fih.gr
Αριστερό blog