ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΥΡΩΝ ΣΚΟΥΛΑ


Το πέταγμα του αετού ένιωσα στην καρδιά μου,
και «σήκωσα»τα βλέφαρα, μην δεις τα δάκρυα μου...
Ο Μύρων Σκουλάς γεννήθηκε το 1954 στα Ανώγεια Ρεθύμνης. O «Αητός του Ψηλορείτη» όπως τον αποκαλούσαν, έζησε τα παιδικά του χρόνια σε ένα άκρως Παραδοσιακό περιβάλλον κάτι που τον επηρέασε έντονα και σίγουρα βοήθησε στο να γίνει κι αυτός με την σειρά του, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Το ταλέντο του στο να γράφει Μαντινάδες ήταν μεγάλο και είναι αξιοσημείωτο ότι πολύ σπάνια έλεγε μαντινάδες άλλων μαντιναδολόγων. Οι μαντινάδες που είχε γράψει ο Μύρων Σκουλάς, είναι αναρίθμητες. Ξεκίνησε να ασχολείται με την Κρητική μουσική, παίζοντας μαντολίνο ερασιτεχνικά σε μικρά γλέντια που γινόντουσαν, στα καφενεία του χωριού του. Η μεγάλη αγάπη του Μύρωνα εκτός από την μουσική ήταν και το επάγγελμά του. Ο Μύρων ήταν βοσκός και πρέπει να αναφερθεί ότι δεν άφησε το επάγγελμά του ούτε μια στιγμή. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε στο σημείο αυτό μια από τις μεγάλες του επιτυχίες, που δεν είναι άλλη από το τραγούδι «Ο Μαντρατζής», το οποίο φυσικά και είναι εμπνευσμένο από την ζωή του. Συνεργάστηκε τόσο σε διάφορα γλέντια, όσο και δισκογραφικά κυρίως με τον Μιλτιάδη Σκουλά, έναν επίσης πολύ καλό οργανοπαίχτη (μαντολίνο) και τραγουδιστή. Δισκογραφικά έχει να επιδείξει τέσσερεις προσωπικούς δίσκους, δύο δίσκους σε συνεργασία με τον Μιλτιάδη Σκουλα και αρκετές συμμετοχές σε δίσκους με διάφορους καλλιτέχνες. Τα προβλήματα υγείας του μεγάλου αυτού Ανωγειανού καλλιτέχνη, δυστυχώς τον ταλαιπώρησαν για αρκετά χρόνια. Ακόμη και κατά την διάρκεια της περιπέτειας της υγείας του όμως, δεν σταμάτησε να δείχνει ούτε λεπτό το πόσο μερακλής και πόσο δυνατός άνθρωπος ήταν. «Ο άντρας ο περήφανος όσο και να πονέσει δεν την αφήνει χαμηλά την θέση του να πέσει». Ο Θάνατος του σήμανε το τέλος μιας σπουδαίας καλλιτεχνικής ζωής, η οποία θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές όλων των Κρητικών αλλά και στην ιστορία της Κρητικής Μουσικής. Ο Μύρων Σκουλάς, έφυγε από την ζωή στις 1 Απριλίου του 2002, αφήνοντας πίσω του, την σύζυγο του και τα τρία τους παιδιά, τα οποία σίγουρα θα έχουν να θυμούνται πολλά από τον λεβέντη πατέρα τους. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφίο Ανωγείων μέσα σε βαρύ κλίμα, όπου πλήθος κόσμου τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλοί θαυμαστές του Ανωγειανού καλλιτέχνη απότισαν τον ύστατο φόρο τιμής στον Μύρωνα Σκουλά με το δικό τους μοναδικό τρόπο, με τον τρόπο που ο ίδιος αγάπησε όσο τίποτε άλλο... με μαντινάδες. Γύρω από το μνήμα του, οι φίλοι του τραγούδησαν μαντινάδες, ζητώντας από τον Χάρο να φέρει πίσω το "Μερακλή Κρητικό", όπως λένε όλοι ενώ ακούστηκαν και αρκετές μπαλωθιές. WWW.MESOGIOSTISKRITIS.GR Επιμέλεια Βιογραφικού : Γρηγόρης Αλυσσανδράκης

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησε για τα χρέη του!

Η απελπισία όπλισε το χέρι, του 38χρονου πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου...


Ο άτυχος άνδρας, εντοπίστηκε το πρωί δίπλα από το σπίτι του. Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, 12 και 16 ετών αντίστοιχα, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι γείτονές του, τον έβλεπαν να καταρρέει...


Κλεισμένος στο σπίτι του, απέφευγε να μιλάει και να ζητάει βοήθεια το τελευταίο διάστημα. Εκείνοι που τον γνώριζαν και τον έβλεπαν καταλάβαιναν ότι η απελπισία τον είχε κυριεύσει. Οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για αυτοκτονία, που προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι. Το πιστόλι βρέθηκε δίπλα στον νεκρό. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί.


Όλα αυτά λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία, 35χρονου πατέρα 3 παιδιών στο Ηράκλειο


Στη Λαμία τα χρέη έπνιξαν πριν από λίγες μέρες έναν 59χρονο συνταξιούχο στρατιωτικό
Στη Θεσσαλονίκη αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 80% με κύρια αιτία τα χρέη

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εξέτισε την ποινή του αλλά δεν αποφυλακίζεται!

Μία συγκλονιστική ιστορία, που μπορεί να εκθέσει την χώρα στην Ευρώπη και στους διεθνείς οργανισμούς, εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες στις φυλακές Σταυρακίου. Κρατούμενος έχει εκτίσει την ποινή του, όμως δεν αποφυλακίζεται! Απίστευτο κι όμως αληθινό... Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε έννοια αξιοπρέπειας και δικαίου.
Ο Καμάλ Καμάλ, κατάγεται από το Μπαγκλαντές. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών από το Εφετείο του Πειραιά. Μεταφέρθηκε και εξέτισε την ποινή του στις Δικαστικές Φυλακές Σταυρακίου. Τον Μάιο του 2010 βγήκε το δικαστικό βούλευμα για την αποφυλάκισή του και την απέλαση στην χώρα του.Πέρασαν τέσσερις ολόκληροι μήνες, όμως ακόμη ο αλλοδαπός παραμένει στις φυλακές. Κι αυτό γιατί η χώρα μας δεν έχει βρει τον τρόπο για την απέλασή του στο Μπαγκλαντές!

Στο διάστημα αυτό, έχει υπάρξει μία μεγάλη αλληλογραφία των αρμοδίων των φυλακών με την Εισαγγελία. Η δεύτερη όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον δεν έχει ασχοληθεί διόλου με το θέμα. Ακολούθησε έγγραφο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Εισαγγελία, με το οποίο ζητείται η έκδοση βουλεύματος για αποφυλάκιση του κρατούμενου με περιοριστικούς όρους αντί της απέλασης, ώστε να μπορέσει επιτέλους να εξέλθει του σωφρονιστικού καταστήματος. Και πάλι όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση!
Στο διάστημα αυτό ο αλλοδαπός έχει μετατραπεί σε ένα ανθρώπινο ράκος. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από την πατρίδα του αναζητώντας ελπίδα, εκλιπαρεί να ζήσει την ελευθερία που παράνομα πια στερείται. Εκλιπαρεί για μία λύση στο δράμα του, φτάνοντας ακόμη στο σημείο να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του!
Είναι πράγματι απαράδεκτο να μην μπορεί να δοθεί λύση σε ένα θέμα που είναι απλό, αλλά έχει μετατραπεί σε πολύ σύνθετο.
Σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου, δεν μπορεί να κρατείται στις φυλακές άνθρωπος που έχει εκτίσει στο σύνολό της την ποινή του. Κι αν δεν μπορούν να λύσουν το θέμα οι τοπικές αρχές, οφείλει να παρέμβει άμεσα το υπουργείο δικαιοσύνης και να δώσει την λύση, πριν η Ελλάδα εκτεθεί διεθνώς.

http://apotinarxi.blogspot.com/2010/09/blog-post_7273.html

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση στο Αύξηση τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 30%? No problem!

Απάντηση στο Αύξηση τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 30%? No problem!

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟY

Εξοικονόμηση στη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 45%, ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.
Η Δ/νση τεχνικού ελέγχου της Γ. Γραμματείας Καταναλωτή, σε απάντηση της στις καταγγελίες της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, του ΚΕΠΚΑ και άλλων καταναλωτών αναφέρει:

- Μετά από έρευνα και γνωμοδότηση της ΔΕΗ αποδείχθηκε ότι ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών καταναλωτών επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση των συσκευών αυτών.
- Οι ανωτέρω ισχυρισμοί κατά την προώθηση των συγκεκριμένων προιόντων αποτελούν παράβαση των άρθρων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.
- Για λόγους προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, η Γ. Γ. Καταναλωτή θα επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου με επιστολή της στη Γ. Γραμματεία Καταναλωτή είχε αναφέρει μια περίπτωση παραπλανητικής διαφήμισης για συσκευές που υπόσχονται εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στην οικιακή κατανάλωση (http://enka-volou.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html#more). Η αρχή επί της οποίας στηρίζεται η λειτουργία της συσκευών, κατά τα λεγόμενα του αντιπροσώπου, είναι η διόρθωση του συνημίτονου (συνφ) που πρέπει να βρίσκεται κοντά στο 1. Στον οικιακό τομέα όμως, δεν υπάρχουν επαγωγικά φόρτια και το συνφ είναι πάντα κοντά στο 0,96 με 0,98. Κατά συνέπεια δεν προκÏ! �πτει κανένα όφελος για τον καταναλωτή από τη χρήση της εν λόγω συσκευής

Αυτό επιβεβαιώνει και η ΔΕΗ στο πόρισμα της σύμφωνα με το οποίο:
- Οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της ΔΕΗ που εγκαθίστανται σε κατοικίες, δεν καταγράφουν άεργο ενέργεια, αλλά μόνο ενεργή και τα αντίστοιχα τιμολόγια δεν συναρτώνται με την τιμή του συντελεστή ισχύος (συνφ).
- Οι θερμικές απώλειες τις οποίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μειώνουν οι εν λόγω συσκευές δεν καταγράφονται από τους μετρητές και επομένως ουδεμία εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας επιτυγχάνεται.
- Ακόμη και αν καταγραφόταν η μείωση της θερμικής ενέργειας που ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν οι συσκευές, αυτή θα αποτελούσε ποσοστό της τάξης του 1% της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου καλεί την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα κατά των εταιρειών Marex Solutions, ECO-ROWER, Hellas energy, Economizer, Viper Energy, οι οποίες συνεχίζουν απρόσκοπτα να διαφημίζονται και να παραπλανούν τους καταναλωτές.

Δείτε περισσότερα θέματα στο http://enka-volou.blogspot.com/
Διαδώστε το ή στείλτε μας τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις φίλων σας για να μπορέσουμε να τους ενημερώνουμε για θέματα που αφορούν τον καταναλωτή, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη συμμετοχή σας στη λίστα αποδεκτών της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, παρακαλούμε να στείλετε απαντητικό e-mail διαγραφής από τη λίστα στο:gramikatanaloti@gmail.com
Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, είναι μη κερδοσκοπική Ένωση Καταναλωτών ανεξάρτητη από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Ανθ.Γαζη 164 – Γαμβέτα Βόλος – Τηλ.: 2421356943, 6974676207 Fax: 2421356944 Γραφείο Καταναλωτή: 15186