ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα  (14/8) στην Λάρυμνα  συνεδρίασαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ,  με θέμα την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών όπου  ζητάει την   παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ,, διότι δεν  ‘’εφάρμοσε’’  το νόμο που προβλέπει μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι εργαζόμενοι αφού έλαβαν υπόψη ότι:
Η ΛΑΡΚΟ με πάνω από μισό αιώνα παραγωγικής δραστηριότητας λειτούργησε πάντα με ορους της ελεύθερης αγοράς και δεν είχε την παραμικρή σχέση με εκείνη του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, γεγονός που αναμένεται να επικυρωθεί και με δικαστική απόφαση ( τον επόμενο Φεβρουάριο) μετά από  προσφυγή των εργαζομένων.
Η Κυβερνητική πολιτική  η οποία μόνο και μόνο για να ισοπεδώσει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων, προσπαθεί να την παρουσιάσει σαν μια προνομιούχα εταιρία του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.

Ξεσηκώνει την Ανδαλουσία ο δήμαρχος της Μαριναλέδα!


Του Δημήτρη Περράκη

  Απο: ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
  
Τον έχουν αποκαλέσει «Ρομπέν των Φτωχών» και πριν από μία εβδομάδα ξεσήκωσε για πολλοστή φορά αντιδράσεις για την κίνηση του να ηγηθεί επιδρομής σε σούπερ-μάρκετ, προκειμένου να μοιράσει τα τρόφιμα σε άπορους. Ο λόγος για τον 60χρονο δήμαρχο της αυτόνομης κοινότητας Μαριναλέδα στην Ισπανία, ο οποίος εδώ και 31χρόνια έχει δημιουργήσει μία «ουτοπία για την ειρήνη», όπως λέει ο ίδιος. Στη Μαριναλέδα, μία πόλη περίπου 3.000 κατοίκων στην Ανδαλουσία, όλοι οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση στα αγαθά κοινής ωφέλειας. Δεν υπάρχει αστυνομία, παρά μόνο ένας δικαστής για να επιλύει τις όποιες διαφορές… 

Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι

Πάρτε μια γεύση από το τι σας περιμένει στους δρόμους......Η ανάπτυξη είναι για το καλό σας και θα επιβληθεί με κάθε μέσο.....Και για όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι η κρατική καταστολή (με την βοήθεια των σύγχρονων ταγματασφαλιτών λεβεντόπαιδων με τις μαύρες μπλούζες φυσικά) θα είναι εκεί για να αποκαταστήσει την τάξη και να καθαρίσει την χώρα από τους "εχθρούς του έθνους" ,"ακραίους αριστερούς", "κουμμουνιστές", "αναρχικούς", "μπαχαλάκηδες" και λοιπές ταμπέλες που σας έχουν φορέσει για να έχουν άλλοθι όταν θα σας μετράνε τα παϊδια στις πορείες....

Οι μετανάστες μου πήραν τη δουλειά



Είχα λεφτά, φήμη, γυναίκες, κότερα, γρήγορα αυτοκίνητα. Τα είχα όλα. Και μετά τα έχασα. Μού πήραν τη δουλειά μου οι μετανάστες.
Τα περιοδικά μου τα εκτόπισε ένα δικό τους περιοδικό, το Αλ-Κλικ, που έδειχνε περισσότερη τσόντα. Έδειχνε αστράγαλο σε μουσουλμάνους. Καταστράφηκα. Τώρα ζω σε ένα χαρτόκουτο έξω απ' το σταθμό της Κοραή.



Πριν στραφώ στο να ζητιανεύω μπισκότα από τα γραφεία, ήμουν επιφανής Έλληνας πολιτικός.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Το Μπλόκο της Κοκκινιάς, Πέμπτη 17 Αυγούστου 1944



Κοντά στις 2:30 το πρωί ξεκινά το δράμα της ομαδικής σφαγής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει ο ήλιος ψηλά. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά, από Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί και Ρέντη μέχρι Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιά, ο κλοιός σφίγγει.
Μαζί  με τους Ναζί κατακτητές καταφθάνει στην προσφυγούπολη του Πειραιά, τη «Μικρή Μόσχα», όπως είχαν βαπτίσει την Κοκκινιά, και το μηχανοκίνητο τμήμα του δοσίλογου Ν. Μπουραντά. Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, μυδράλια, ταχυβόλα, αυτόματα, Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την πόλη που εκείνη την ώρα κοιμάται.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

*NATIONAL O,TI NA 'NAI - Τραγέλαφος, ο ελληνικός*

 Η φύση πάντα εξελίσσεται και προσαρμόζεται σύμφωνα με τις συγκυρίες και τις αλλαγές
οι οποίες συντελούνται στο περιβάλλον. 'Ετσι και στην Ελλάδα, η φύση δημιούργησε ένα
νέο είδος, τον Τραγέλαφο, αντιπροσωπεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη τρέχουσα
κατάσταση της εν λόγω χώρας. Το νέο θυλαστικό της οικογένειας των αμνοεριφίων
απαντάται σε τόπους λατρείας όπως εκκλησίες, όπου συνηθίζει να προσεύχεται γιά το
καλό κάθε -ανεξαιρέτως χρώματος, προέλευσης και πεποιθήσεων- πλάσματος που
δημιούργησε ο μεγαλοδύναμος, την ίδια στιγμή που υπονομεύει, καταδιώκει και
δολοφονεί οτιδήποτε και οποιονδήποτε αποκλείνει από τα πρότυπα που το ίδιο έχει ορίσει.
"Τραγέλαφος" όνομα και πράγμα δηλαδή..

Νέο μέλος στο κίνημα "δεν πληρώνω"- Είπαν σε "μπάτσο" να πληρώσει ότι ήπιε και τράβηξε περίστροφο


Επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε μπαρ όπου συχνάζουν μόνον άνδρες, στην Αλεξανδρούπολη.

 Ο δράστης είναι αστυνομικός από τα Γρεβενά και βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ξένιος Δίας".

Ένας 42χρονος πήγε στο συγκεκριμένο μαγαζί και αφού διασκέδασε πίνoντας τα ποτά του, αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό!

 Την στιγμή εκείνη προκλήθηκε ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ του δράστη και του υπεύθυνου του μαγαζιού και στη συνέχεια ο 42χρονος έβγαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι και απείλησε τους θαμώνες και το προσωπικό του μπαρ.

 Πελάτες του καταστήματος κατάφεραν άμεσα να...
τον αφοπλίσουν χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ούτε γιουσουφάκια ούτε ναζιστές


thumb
Μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχει αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της αρχόμενης φυλετικής βίας. Στην αρχή ο «Ξένιος Ζευς» φάνηκε... καλή ιδέα για να αποσπαστεί η προσοχή από τα νέα μνημονιακά μέτρα – άλλωστε για μακροπρόθεσμηαποτελεσματικότητα ούτε λόγος να γίνεται. Όμως το θέμα αυτό στα απόνερά του άφησε τις επιχειρήσεις αφιονισμένων νεοναζί, οι οποίοι μαχαιρώνουν, δέρνουν, τρομοκρατούν και ενίοτεσκοτώνουν μετανάστες στα τυφλά.
Το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης έκρηξης βίας – στη βάση της αντεκδίκησης – επισημαίνεται από πολλούς επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, οι οποίοι προειδοποιούν για εκτροχιασμό του φαινομένου. Επειδή τα πράγματα μπορεί προσεχώς να δυσκολέψουν πολύ για την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, μπορεί κανείς να φανταστεί την εικόνα της Ελλάδας να σπαράσσεται από φυλετική βία;
Ούτε ψύλλος στον κόρφο των κυβερνητικών, αν, εκτός από όλα τα άλλα που αναπόφευκτα θα βρουν μπροστά τους – από κοινωνικές αναταραχές λόγω της οικονομικής κρίσης έως επώδυνες αποφάσεις της ευρωζώνης για τη χώρα μας –, έχουν και συγκρούσεις αυτού του είδους.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Οι Ναζί (ομοιδεάτες του Μιχαλολιάκου) διατάσσουν την ισοπέδωση των Ανωγείων προς συμμόρφωση της εθνικής αντίστασης στον κατακτητή...


Κι ενα ιστορικό τραγούδι του ΝΙκηφόρου Αεράκη, προς τιμή των Ανωγείων

Παρέμβαση στο Χορευτό Πηλίου για την ελεύθερη κατασκήνωση


Από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα γίνονται παρεμβάσεις στοΧορευτό Πηλίου γιατί η ελεύθερη κατασκήνωση είναι δικαίωμα και κανείς δεν θα μας εμποδίσει να διεκδικούμε τη ζωή στη φύση!

Σαν απάντηση στην κίνηση του δημάρχου να μοιράσει φυλλάδια στα παρμπρίζ των ΙΧ όπου ενημερώνει πως η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται.
Θα μοιραστούν   κείμενα (η έκκληση των ηλιόσπορων θα δοθεί σε όσους αυτοδιοικητικούς συναντήσουμε, μαζί με το τετράπτυχο επικαιροποιημένο) και θα κολληθούν τα αφισάκια.

Όποιος είναι τριγύρω, ο συντονισμός θα γίνεται στα "καλύβια".

Το σχετικό κείμενο: ...

Δύο αιώνες κατακτήσεων των εργαζομένων, στα σκουπίδια


Από το συνηθισμένο του τραπέζι στο Café Brasilero στο κέντρο της πόλης, αφήνοντας το κρύο του νότιου χειμώνα έξω από ένα μεγάλο παράθυρο , ο Εντουάρντο Γκαλεάνο επιμένει ότι ”το μεγαλείο της ανθρωπότητας βρίσκεται στα μικρά πράγματα, στα  καθημερινά πράγματα, σ’ αυτά που γίνονται κάθε μέρα, σε  κάθε τι που  κάνουν οι ανώνυμοι άνθρωποι, αγνοώντας ότι το κάνουν”.
Έτσι, οι απαντήσεις του αναμειγνύονται με τα επεισόδια από το τελευταίο του βιβλίο Los hijos delos días,(”Τα παιδιά της ημέρας”, Απρίλιος 2012) του οποίου οι 366 αληθινές ιστορίες, μία για κάθε μέρα του χρόνου, περιέχουν μεγάλες αλήθειες.
Η συνέντευξη στην Paula Vilella
Οι πολιτικοί ηγέτες που διαχειρίζονται την ευρωπαϊκή κρίση, είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τη ρητορική της θυσίας του λαού.

Ένα μήνυμα για τον Φιντέλ


Με την ευκαιρία του 86ων γενεθλίων του Φιντέλ, ο γνωστός Αργεντινός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας Ατίλιο Μπορόν έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον κομαντάντε. Το μεταφράζουμε και το αναδημοσιεύουμε, καθώς εκφράζει απόλυτα και τις δικές μας ολόψυχες ευχές στον αγαπημένο μας Φιντέλ.

Αγαπητέ κομαντάντε,

Θέλω να σε συγχαρώ για τα 86α σου γενέθλια και να σου ευχηθώ, όπως λέει το μεξικάνικο τραγούδι, «να συμπληρώσεις πολλά ακόμα». Η συνέπεια και η ακεραιότητά σου κατά τη διάρκεια όλης της ζωής σου είναι ένα παράδειγμα που μας εμπνέει και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τον αγώνα χωρίς λιποψυχία για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού που θα βάλει τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.