ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο (1) και (2)

Οι αλλυλεγγύη μεταξύ ανθρώπων και η προσφορά σε πολλά επίπεδα συνεχίζεται και δυναμώνει τις δύσκολες μέρες που βιώνει η χώρα...

Το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ένα Κέντρο Εναλλακτικών & Συμπληρωματικών “Θεραπειών” ανακοινώνει:
                  ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ
ΑΦΙΕΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
  • ΡΕΦΛΕΞΛΟΛΟΓΙΑΣ, 
  • Aura-Soma (ΧΡΩΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ), 
  • ΡΕΪΚΙ,
  • ΚΡΥΣΤΑΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, 
  • ΗΧΟΜΑΣΣΑΖ, 
  • ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣΣΑΖ, 
  • ΑΝΘΟΙΑΜΑΤΑ.
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν δωρεάν θεραπετική συνεδρίαμπορούν να απευθυνθούν στα ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
 6937 508347 ΚΛΑΚΑΛΑ ΣΟΦΙΑ
&  6932 919190 ΜΟΥΤΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
sofia_alaya@hotmail.com & chrisreflexologos@gmail.com

Ο χώρος "Ουράνιο Τόξο" βρίσκεται στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης - στην οδό ΣΜΥΡΝΗΣ 58Α
(Εξοδος στην περιφερειακή οδό με κατεύθυνση μόνο ανατολικά,
Λεωφορείο Νο 32- στάση Πάρκο Ίωνα ή Φαρμακείο)


Μια ανάλογη κίνηση προσφοράς έρχεται από την Αθήνα, από την Ομάδα "Συμμερίζομαι", η οποία ανακοινώνει τη δράση της με την ακόλουθη επιστολή προς όσους θέλουν να προσφέρουν επίσης:

ΟΜΑΔΑ "ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ"
Αγαπητοί Φίλοι,

Γράψαμε αυτή την επιστολή αφενός για να ενημερώσουμε όσους δεν έχουν ακούσει για τις δραστηριότητες της ομάδας μας, και αφετέρου για να ευχαριστήσουμε όσους μας έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα.

Είμαστε μια μικρή ομάδα από φίλες, που με όλη μας την καρδιά, αποφασίσαμε να ενεργοποιηθούμε και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ήρθαμε εδώ και 4 μήνες σε επαφή με διάφορους φορείς και τον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι (και ειδικότερα την εκπομπή "Όλοι μαζί η Ελλάδα μπορεί"), και αφού εξετάσαμε με προσοχή διάφορες περιπτώσεις που μας πρότειναν, καταλήξαμε σε κάποιες που πιστεύουμε ότι έχουν περισσότερη ανάγκη.
Σας παραθέτουμε τα ονόματα των οικογενειών που εδώ και 3 μήνες βοηθάμε συστηματικά (Η επιστολή αναφέρει τα ονόματα, όμως επέλεξα να μην τα δημοσιεύσω- όποιος θέλει να γνωρίσει περισσότερα ας απευθηνθεί στις υπεύθηνες της ομάδας Συμμερίζομαι"- τοξότισσα):

Ε. Κ.,  Ίλιον
Πρόκειται για μια νέα γυναίκα 35 ετών, που από πολύ μικρή έζησε δύσκολα. Παντρεύτηκε νέα κάποιον άνδρα, ο οποίος απεδείχθη πολύ βίαιος. Έζησε 12 χρόνια μαζί του και απέκτησε 2 παιδιά. Η Ειρήνη κατέφυγε μαζί με τα παιδιά της, πριν από ένα χρόνο σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Έζησαν εκεί περίπου 8 μήνες. Επρεπε να φύγει από τον ξενώνα και να προσπαθήσει να ξεκινήσει μιά καινούργια ζωή. Νοίκιασε κάποιο σπιτάκι και όταν την συναντήσαμε ζούσε ήδη σ΄αυτό το σπιτάκι 2 μήνες. Μοναδικά έπιπλά της 2 κρεβάτια. Μοναδικό εισόδημά της 460€ το μήνα (το ενοίκιο του σπιτιού 360€) Εξοπλίσαμε πλήρως το σπίτι και δημιουργήσαμε ένα ζεστό περιβάλλον γι΄αυτή την ταλαιπωρημένη οικογένεια. Τους καλύπτουμε τα μηνιαία τρόφιμα. Και το σημαντικότερο ξεκινήσαμε την ψυχολογική στήριξή τους. Η Αναστ. Μιχαήλ έχει αναλάβει να βοηθήσει στους χειρισμούς για την έκδοση του διαζυγίου. Συναντήσαμε την κοινωνική λειτουργό, και τους δασκάλους των παιδιών και ξεκινήσαμε επαφή με ψυχολόγους και άλλους ειδικούς. Το μεγάλο παιδί έχει τεράστιο πρόβλημα και θέλουμε με όλη μας την καρδιά να το βοηθήσουμε να γίνει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό και να ξεχάσει όλες τις άγριες στιγμές που έχει ζήσει.

Κ. Π., Ν. Ηράκλειο
Καρκινοπαθής με μεταστατικό καρκίνο στους πνεύμονες. Ο μεγάλος της γιός (21 έτους) πάσχει από σύνδρομο Down. Οι ασθενείς μ΄αυτό το σύνδρομο γεννιούνται με καρδιοπάθεια, σοβαρή οστεοπόρωση και προβλήματα θυρεοειδούς. Το παιδί αυτό έχει χειρουργηθεί και παρακολουθείται από γιατρούς του Ωνασείου. Ο πατέρας της οικογένειας τους εγκατέλειψε αμέσως μόλις αρρώστησε η μητέρα. Ο μικρότερος γιος της οικογένειας είναι 16 ετών πηγαίνει στην Β΄Λυκείου. Είναι ένα πολύ καλό και ευγενικό παιδί, καλός μαθητής και έχει μεγάλη επιθυμία να σπουδάσει.
Αυτό φυσικά είναι αδύνατον δεδομένου ότι τα οικονομικά της οικογένειας στηρίζονται στα 400 € που παίρνει σαν σύνταξη η υπερήλικη γιαγιά, που κατοικεί μαζί τους και τα 200 € που δίνει μόνον στο υγιές παιδί ο πατέρας.
Καλύπτουμε την οικογένεια από άποψη τροφίμων, εγγράψαμε το παιδί σε φροντιστήριο προετοιμασίας για πανελλήνιες. Το κόστος του φροντιστηρίου ανέρχεται στα 310 € το μήνα. Παράλληλα ψάχνουμε να βρούμε φίλους γιατρούς, που θα βοηθήσουν και θα συμπαρασταθούν, στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" όπου παρακολουθείται. Επίσης προσπαθούμε να εντοπίσουμε κάποιο ίδρυμα, στο οποίο να καταφύγει το άρρωστο παιδί, σε περίπτωση που η μητέρα χειροτερεύσει.

Π. Τ.,  Μεταξουργείο
Πάσχει από λευχαιμία. Έχει μια κόρη 17 ετών, που εργάζεται σε μιά οικογένεια στην Σαλαμίνα. Η Π. ζει σ΄ ένα άθλιο διαμερισματάκι 25 τετραγωνικών. Δούλευε σαν καθαρίστρια όλη της την ζωή. Σήμερα δεν έχει καθόλου πόρους αφού λόγω των προβλημάτων της υγείας της δεν μπορεί να εργασθεί. Πληρώνει ενοίκιο 270€. Ο σύζυγος την εγκατέλειψε όταν το παιδάκι ήταν 2 χρονών. Την καλύπτουμε με τα μηνιαία της τρόφιμα. Ζητάμε βοήθεια από φίλους γιατρούς στο Γενικό Κρατικό όπου νοσηλεύεται και κάνει τις χημειοθεραπείες της.

Οικογένεια Χρήστου και Χριστίνας Νούση, Θαλή Μιλησίου 4, Ν. Ερυθραία
Βορειοηπειρώτες που υπέστησαν πριν ένα χρόνο ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Σ΄αυτό σκοτώθηκε η 65χρονη μητέρα του Χρήστου. Ο ίδιος βαρύτατα τραυματισμένος, έμεινε στο ΚΑΤ 8 μήνες. Εξ αιτίας αυτού του τραυματισμού που του άφησε σοβαρή αναπηρία, δεν μπορεί πλέον να εργασθεί (ώς υδραυλικός που ήταν το επαγγελμά του) και παράλληλα πάσχει από κατάθλιψη. Η Χριστίνα είχε 5 κατάγματα σε διαφορετικούς σπονδύλους και δεν μπορεί να δουλέψει πλέον, όσο σκληρά δούλευε. Τα παιδάκια έχουν αναρρώσει σχεδόν τελείως, ωστόσο έχουν κάποια μικρή φοβία για αυτό που υπέστησαν. Τους καλύπτουμε τα τρόφιμα επί μηνιαίας βάσεως. Κλείσαμε ραντεβού σε ομοιοπαθητικό να παρακολουθήσει τον μικρό για τους πονοκεφάλους του.

Σ. Γ., Κυψέλη
Η Σ. εδώ και 4 χρόνια πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και 3 φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση. Δεν έχει πόρους μια και δεν μπορεί πια να δουλέψει. (Ήταν αποκλειστική νοσοκόμα) Είναι ανύπαντρη. Το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι η μετακίνησή της μετά την διαδικασία της αιμοκάθαρσης, οπότε όπως είναι φυσικό αισθάνεται πολύ αδύναμη και εξουθενωμένη. Ζει στην Κυψέλη και η μονάδα τεχνητού νεφρού βρίσκεται στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου στα Μελίσσια. Χρησιμοποιεί 3 συγκοινωνίες. Προσπαθούμε να της καλύψουμε την επιστροφή στο σπίτι της είτε με εθελοντές οδηγούς, είτε με κάποιο ταξί.

Οικογένεια Κ., Ν. Ιωνία
Μητέρα 92 ετών και 2 ηλικιωμένοι ψυχικά άρρωστοι γιοι. Ζουν σε άθλιες συνθήκες. Τους παρέχουμε καθημερινό μαγειρεμένο φαγητό, πάνες υποσέντονα και είδη προσωπικής υγιεινής.

Γ. Γ. 80 ετών. Λ. Σταμάτας
Ζει μόνη της και έχει μεγάλα προβλήματα όρασης. Της προσφέρουμε καθημερινό φαγητό.

Σ. Τ., Ν. Ερυθραία
Πάμπτωχη 2μελής οικογένεια. Η μητέρα 88 ετών κατάκοιτη, η κόρη 68 ετών δουλεύει σε φούρνο και παράλληλα προσέχει τα εγγόνια της, που έμειναν ορφανά όταν η κόρη της πέθανε πριν λίγα χρόνια σε ηλικία 37 ετών. Οι συνθήκες που ζουν είναι άθλιες. Τους παρέχουμε καθημερινό φαγητό, υποσέντονα και είδη προσωπικής υγιεινής

Χ. Β., Πατήσια
60 ετών με μεγάλα κινητικά προβλήματα. Ζει με τον άνεργο γιό της. Για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην πωλούν μεταχειρισμένα ρούχα στην λαϊκή. Τους προμηθεύουμε με παλιά ρούχα, και ορισμένα τρόφιμα.

Για να καλύψουμε τις ανάγκες αυτών των οικογενειών χρειαζόμαστε συστηματική μηνιαία βοήθεια στα παρακάτω τρόφιμα:

Ø 20 κιλά Κρεατικά (κρέας μοσχαρίσιο, χοιρινό, κιμά, κοτόπουλο)
Ø 4 κιλά ψάρι κατεψυγμένο
Ø 10 Βιτάμ
Ø 10 κιλά ζάχαρη
Ø 20 κιλά ελαιόλαδο
Ø 10 κιλά όσπρια
Ø 10 κ. ρύζι
Ø 20 γάλατα long life
Ø 20 γάλατα εβαπορέ
Ø 6 πακέτα ελληνικό καφέ
Ø 5 κουτάκια νες καφέ μεσαίου μεγέθους
Ø 10 χυμούς πορτοκάλι
Ø 60 ρολά χαρτί τουαλέτας
Ø 5 ρολά χαρτί κουζίνας (γίγας)
Ø 8 πακέτα υποσέντονα (των 12 τεμ.)
Ø 4 πακέτα πάνες ηλικιωμένων large μέγεθος
Ø 10 πακέτα χαρτοπετσέτες
Ø 4 κουτ. μεσαίου μεγέθους απορρυπαντικό πλυντηρίων
Ø 5 κουτ. μεσαίου μεγέθους απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι
Ø 5 απορρυπαντικά πιάτων
Ø 4 ΑΖΑΧ για τζάμια
Ø 8 ΑΖΑΧ για γενικό καθαρισμό
Ø 5 χλωρίνες
Ø 10 παριζάκια
Ø 10 κουτιά φέτα τυποποιημένη (κιλού)
Ø 6 κιλά κεφαλοτύρι
Ø 6 κουτιά τυράκια τύπου (Vache qui rit)
Ø 10 κουτιά μπισκότα
Ø 5 κιλά αλεύρι
Ø 10 σαπούνια
Ø 8 σαμπουάν
Ø 10 αφρόλουτρα

  • Όποιοι από εσάς θα ήθελαν να προσφέρουν κάποια τρόφιμα, θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους ενημερώνουμε για τις ανάγκες μας.
  • Επίσης αν κάποιοι από τους φίλους θα ήθελαν να προσφέρουν χρήματα, έχουμε ανοίξει έναν λογ/σμό στην:
  • ALPHA Bank No 153-00-2310040005 (στα ονόματα: Κίκιζα, Μιχαήλ, Μινώτου, Μπράβου).
Η χρηματική βοήθεια είναι για μας πολύ σημαντική. Αν λοιπόν προσφέρετε χρήματα, θυμηθείτε να αναφέρετε το όνομά σας στην κατάθεση.
Οι εισπράξεις, οι εκροές, οι αγορές, οι πληρωμές θα σας γνωστοποιούνται τακτικά με επιστολές και e-mails. Οι πρωτότυπες αποδείξεις και η κίνηση του λογ/σμού θα τηρούνται από την κα Χρυσούλα Γκούσκου.

  • Οι κυρίες Αντα Καταζά, Φρόσω Μαλαξανάκη, Τζένη Σταθοπούλου και Σμαρούλα Χαδιώ έχουν αναλάβει και μαγειρεύουν με την σειρά από μια φορά τον μήνα η κάθε μία, 20 μερίδες σπιτικού φαγητού (εβδομαδιαία κάλυψη), που προσφέρουν με πολύ αγάπη στην οικογένεια Κ.. Θα τις διευκόλυνε πολύ αν κάποιες φίλες θα ήθελαν να τις βοηθήσουν στον τομέα αυτό ώστε να μαγειρεύουν λιγότερες ποσότητες.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φίλους που με πολύ αγάπη μας βοηθάνε σ΄ αυτή μας την προσπάθεια, προσφέροντας χρήματα, τρόφιμα, είδη σπιτιού και ένδυσης. Ευχαριστούμε:
  • Τον Όμιλο Inner Wheel Kηφισιάς και την Πρόεδρό του κα Ρίνα Γαλάνη για τα τρόφιμα και τα χρήματα που προσέφεραν στην οικογένεια Πίτλιγκερ.
  • Την κα Αλέκα Κανιάδη για την προσφορά της σε τρόφιμα αλλά και μαγειρεμένο φαγητό ..
  • Τις κυρίες Βάνα Ζαχαρή και Φρόσω Μαλαξανάκη που έδωσαν τόση χαρά στα παιδιά των οικογενειών Κόντη και Νούση, προσφέροντάς τους παιχνίδια και γενικά ένα υπέροχο απόγευμα με παιχνίδι σε παιδότοπους, σινεμά και φαγητό στο Mall. Ήταν μια βόλτα που έμεινε αξέχαστη στα παιδάκια αλλά και στις μαμάδες τους.
  • Τις κυρίες Αναστασία Ρέππα και Βάνα Ζαχαρή που ζήτησαν από τους προσκεκλημένους τους, αντί να τους φέρουν δώρα να συνεισφέρουν στον κουμπαρά μας.
  • Τις κυρίες Λόλα Παπαδημητρίου, Χριστίνα Γκιούρα, Στέλλα Πασιπουλαρίδου, Αρτεμη Δοντά, Αναστασία Ρέππα, Κλειώ Ρέππα-Μπερτζελέτου, Νάντια Καφαντάρη, Μαρία Κίκιζα, Ελένη Κυριακοπούλου, Αθηνά Λυκάκη, Χριστιάννα Μιχοπούλου, Μαρία Σινούρη, Νίκη Τρικάρδου, Ειρήνη Αργυροπούλου, Μάχη Γκίκα, Κλειώ Φιλιππούση.
  • Τον Νίκο Κουγιούλη και τον Αλέξανδρο Κίκιζα.
  • Τα ζεύγη Στέλιου και Τούλας Βαφειά, Θόδωρου και Σμαρούλας Χαδιώ, Σπύρου και Ελίζας Παππά.
Τους ευχαριστούμε όλους, για την πολύτιμη συνεισφορά τους σε χρήματα, τρόφιμα, έπιπλα.
  • Ευχαριστούμε επίσης τους προσκεκλημένους της Δομινίκης Μινώτου, Μαίρης Κίκιζα και Ελένης Μπράβου που συνεισέφεραν στον *κουμπαρά μας.

Αποφασίσαμε να ονομάζουμε την ομάδα μας "Συμμερίζομαι". Είναι η λέξη που μας εκφράζει πιο πολύ.
Αν θέλετε και εσείς να συμμετάσχετε με οποιοδήποτε τρόπο στο έργο του "Συμμερίζομαι" τηλεφωνήστε μας ή στείλτε μας ένα e-mail.
Επίσης μη διστάσετε ν΄αποτανθείτε σ΄εμάς, σε περίπτωση που έχετε πληροφορίες για κάποια οικογένεια που έχει ανάγκη. Με χαρά μας θα βοηθούσαμε.

Σας ευχαριστούμε που διαθέσατε τον χρόνο σας.

Μαίρη Κίκιζα marykikiza@yahoo.com 2108132534
Koρίννα Ευγενία Κουγιούλη korinna.kouyoulis@gmail.com 2108135831
Δομινίκη Μινώτου dminot@ath.forthnet.gr 2108078686
Aναστασία Πορτόλου-Μιχαήλ amichail10@gmail.com 2108013349
Eλένη Μπράβου bravoue@otenet.gr 2106127531

*H ιδέα του "κουμπαρά" ξεκίνησε πολύ απλά σ΄ ένα κάλεσμα στα γενέθλια ενός μέλους της ομάδας.
Αντί για οποιοδήποτε δώρο η εορτάζουσα ζήτησε από τους καλεσμένους της να ρίξουν ότι ήθελαν μέσα στον κουμπαρά για τον συγκεκριμένο σκοπό! Το παράδειγμα ακολούθησαν πολλές από τις φίλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: