ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Oργιο με δεκάδες διπλοθεσίτες στην ΕΡΤ ...Ιδού οι λίστες του αίσχους!


Να και που αλλού πρέπει να πάνε οι αγανακτισμένοι! Και οι 800.000 πεινασμένοι άνεργοι
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/"Η επιλογή τους έγινε με "αξιοκρατικά" κριτήρια και καμία απολύτως ανάμειξη δεν είχαν κομματικές φιλίες και πολιτικοί δάκτυλοι. Αφού θρονιάστηκαν λοιπόν στην κρατική τηλεόραση προχώρησαν στο επόμενο στάδιο του σχεδίου τους για να μην χάσουν τη δεύτερη φανερή δουλίτσα τους.
Κατέθεσαν αίτηση στο ΔΣ της ΕΡΤ με την οποία ζητούσαν "άδεια" (sic) να εργαστούν στον ...ιδιωτικό τομέα. Και φυσικά η διοίκηση της ΕΡΤ δεν τους χάλασε χατήρι και τους ενέκρινε την άδεια να έχουν κανονικά και με το νόμο τη δεύτερη θεσούλα τους, την ώρα που ο αριθμός των ανέργων συναδέλφων αυξάνεται καθημερινά με τρομακτικό ρυθμό. Αλήθεια ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έχει ζητήσει άδεια για να εργάζεται σε ανταγωνιστικο της ΕΡΤ μέσο εν προκειμένω τη διαδικτυακή έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ? και αν έχει ζητήσει έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τι του απάντησε το ΔΣ... Το ψαχνουμε και θα επανέλθουμε κύριοι της ΕΡΤ. Μέχρι τότε ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ!!!!

Βοήθεια για αποδεικτικό υλικό -φωτό-βίντεο-αυτόπτες μάρτυρες

“ΕΠΕΙΓΟΝ!!! ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ-ΒΙΝΤΕΟ-ΑΥΤΟΠΤΕΣ!!!

Ακόμη ένα θύμα της αστυνομικής βίας στην απεργιακή συγκέντρωση
της 15 Ιούνη στην Αθήνα, η Άννα Τριανταφύλλου περιγράφει το πώς αστυνομικός της
ομάδας Δ την χτύπησε με αποτέλεσμα το γόνατό της να έχει υποστεί συντριπτικό
κάταγμα.

“Μου διέλυσαν το γόνατο” δηλώνει η Άννα Τριανταφύλλου στο alterthess
καταγγέλλοντας την αστυνομική βία που, χωρίς κανέναν λόγο, υπέστη στην
συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιούνη στο Σύνταγμα.

Η τριαντάχρονη Άννα περιγράφει το περιστατικό ως εξής: <<Κατέβηκα με τους
συναδέλφους μου από την δουλειά και την αδερφή μου στην συγκέντρωση. Κατά τη
διάρκεια των επεισοδίων αποφασίσαμε να απομακρυνθούμε από τα σημεία όπου υπήρχε
ένταση και δακρυγόνα οπότε προχωρήσαμε και καθίσαμε σε ένα παγκάκι στο Ζάππειο.
Κάποια στιγμή δύο μηχανές με αστυνομικούς πέρασαν από μπροστά μας και μάρσαραν
αρκετά έντονα. Εγώ σηκώθηκα όρθια να δω αν συνέβη κάτι. Ξαφνικά ο ένας από τους
δύο αστυνομικούς γύρισε με την μηχανή και κατευθύνθηκε προς το μέρος μου. Σήκωσε
το πόδι του και με χτύπησε. Το χτύπημα ήταν τελειωτικό. Εγώ σφάδαζα από τον πόνο
και άρχισα να κλαίω. Στη συνέχεια, όπως εξηγεί η Άννα, <>.

Καθώς το ασθενοφόρο αργούσε να έρθει για να παραλάβει την τραυματισμένη
κοπέλα ο κόσμος που βρισκόταν μπροστά στο συμβάν ζήτησε από το περιπολικό που
ήταν σταματημένο στην περιοχή να μεταφέρει την Άννα στο νοσοκομείο. Όπως
αναφέρει η ίδια, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν, επαναλαμβάνοντας ότι <>.

Η Άννα μπήκε χθες στο χειρουργείο αφού όπως διέγνωσαν οι γιατροί το κάταγμα
στο γόνατο ήταν συντριπτικό. Οι γιατροί έβαλαν λάμες στο γόνατο της και της
είπαν ότι θα περπατήσει μετά από τρεις μήνες τουλάχιστον.

Όποιος έχει βίντεο από το συμβάν να μας στο στείλει γιατί είναι αναγκαίο ως
τεκμήριο για την μήνυση που θα υποβληθεί
ΕΔΩ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΞΟΥΝ:

eevangelatou@gmail.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ & ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!”
Πηγή : Indymedia Athens

ΛΗΤΗΣ- ΝΥΧΤΩΝΕΙ

Μήνυμα της εκκλησίας της Ελλάδος προς ομοφοβικούς και σεξιστές αδερφούς


ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥC

SPIEGEL: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν πολεμικές αποζημιώσεις



Δίστομο...


Γερμανία, ο μεγαλύτερος αμαρτωλός χρεών του 20ου αιώνα
Deutscland ist der größte Schuldensünder des 20. Jahrhunderts»)

Συνέντευξη του Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.


Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά

Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.

Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ MARINALEDA-TO ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ [VID]


Η συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος της Marinaleda Juan Manuel Sanchez Gordillo στην Ελληνοφρένεια στις 14/9/2010 για την αυτοδιαχειριζόμενη πολή του αλλά και για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Viva Ellinofrenia!

Εργασιακή ανασφάλεια και τάσεις φυγής καταλαμβάνουν τους εργαζόμενους

Στο ναδίρ βρίσκεται η εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς την ελληνική αγορά εργασίας, με τους Έλληνες να είναι ελάχιστα ικανοποιημένοι από τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα. «Τσουνάμι» οικονομικής μετανάστευσης προς το εξωτερικό περιμένει το 93% των ερωτηθέντων, σε σχετική έρευνα της Randstad.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η αυτοπεποίθηση των εργαζομένων ολοένα και συρρικνώνεται. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των εργαζομένων που πιστεύει ότι σε περίπτωση ανεργίας θα μπορούσε να βρει εργασία ανάλογη με αυτή που έχει, έπεσε αισθητά από 54% στο πρώτο τρίμηνο του 2011, σε 44% στο δεύτερο.
Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (51%) θεωρούν ότι ο αριθμός των εργαζομένων που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, δεν θα τους προσφέρει καμία νέα εργασιακή ευκαιρία.
Στα ύψη βρίσκεται και η εργασιακή ανασφάλεια, με το 39% να δηλώνει πως φοβάται την απόλυση, ποσοστό που βρισκόταν στο 27% το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Όπως είναι λογικό, το γεγονός αυτό βαραίνει με περισσότερο άγχος τους εργαζόμενους, που δηλώνουν σε ποσοστό 61% ότι η καριέρα τους απαιτεί σήμερα καλύτερη εκπαίδευση και κατάρτιση συγκριτικά με το παρελθόν. Επιπλέον, το 68% των ερωτηθέντων βλέπει τις απαιτήσεις από τη δουλειά του να έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, και μάλιστα χωρίς αντίκρισμα στις απολαβές του.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ποσοστό των εργαζομένων (34%) που θα ήταν θετικοί στο να εργαστούν για 2 χρόνια παραπάνω από το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, χωρίς καμία αύξηση στις απολαβές τους. Το ίδιο θα έκανε και το 51% των ερωτηθέντων, εάν υπήρχε κίνητρο για αύξηση των απολαβών κατά τουλάχιστον 5%.

Το μαγευτικό "μαύρο δάσος" της Γερμανίας

The lake in SchwarzwaldΦωτογραφίες από το μαγευτικό αυτό δάσος, το οποίο είναι υποψήφιο για να γίνει ένα από τα 7 θαύματα της φύσης.

περισσότερα...

Βάζουν την κάνναβη με την ηρωίνη


Μέχρι πριν κάποια χρόνια η Ολλανδία ήταν η χώρα - παράδειγμα όσον αφορά στην πολιτική της στα λεγόμενα μαλακά ναρκωτικά. Όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν πήγαν όλα κατ ευχήν με αποτέλεσμα να μπαίνουν όλο και πιο πολλοί περιορισμοί

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να κατατάξει κάποιες ποικιλίες κάνναβης υψηλής περιεκτικότητας στην ίδια κατηγορία με τα σκληρά ναρκωτικά.

Ο λόγος ο αυξημένος κίνδυνος εθισμού που παρουσιάζουν.


Να σημειωθεί πως τα τελευταία τρία χρόνια η ολλανδική κυβέρνηση έχει περιορίσει και αποθαρρύνει τη χρήση και την πώληση ελαφρών ναρκωτικών για λόγους υγείας και καταπολέμησης της εγκληματικότητας, ενώ επιθυμεί να περιορίσει τον "ναρκοτουρισμό", κυρίως στις μεθοριακές πόλεις.

Μάλιστα, η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας έχει προτείνει τη θέσπιση ειδικών "αδειών κάνναβης", με στόχο να εμποδίσει τους επισκέπτες να συχνάζουν στα "κόφι-σοπ" (coffeeshop) και να περιορίσει την πρόσβαση σε αυτά στους μόνιμους κατοίκους.

Τώρα, μία ολλανδική επιτροπή ανακάλυψε ότι το χασίς και η μαριχουάνα που πωλούνται στην Ολλανδία περιέχουν περίπου 18% της ψυχοενεργής ουσίας τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και πρότεινε στην υπουργό Υγείας να κατατάξουν όλα τα μαλακά ναρκωτικά με περιεκτικότητα μεγαλύτερη του 15% στην ίδια κατηγορία με την ηρωίνη και την κοκαΐνη.

"Ανησυχούσα για χρόνια για την περιεκτικότητα σε THC κυρίως όταν είναι τόσο υψηλή. Θα το εξετάσουμε σοβαρά", δήλωσε η ολλανδή υπουργός Υγείας Έντιθ Σίπερς.

"Οι εθιστικές συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες και σοβαρότερες. Προφανώς είναι μία ανησυχητική εξέλιξη", υπογράμμισε η Σίπερς

Η... "πορνό" διαφήμιση των JUMBO




Η διαφήμιση είναι από τις αποκριές που μας πέρασαν και φυσικά όταν το ακούσουν μερικοί θα πουν "σιγά" και "και τι έγινε" και φυσικά θα είναι και κάποιοι που θα πουν πως η διαφήμιση είναι μια χαρά και πως εμείς έχουμε πρόβλημα, γιατί έχουμε πονηρά μυαλά. Τέλος θα έχουμε και στους εμπειρογνώμονες, που θα μας μάθουν τις τεχνικές της καλής διαφήμισης.


Ευχαριστούμε λοιπόν προκαταβολικά για όλες τις συμβουλές και τους χαρακτηρισμούς. Εσείς συνεχίστε να βλέπετε την Πάτυ, τις real housewives και το sex and the city και μετά απορήστε γιατί πλέον όσες το έχουν κάνει στα 14 θεωρούνται μυξοπαρθένες.


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πλαφόν 300 ευρώ στις επιστροφές φόρου!


Ειδική ρύθμιση στο Μεσοπρόθεσμο βάζει πλαφόν στις επιστροφές φόρου που δικαιούται να πάρει κάποιος που μάζεψε περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2011.

Από την επόμενη χρονιά, μάλιστα, καταργείται πλήρως το κίνητρο έκπτωσης φόρου και πλέον θα ζητούνται μόνο όσες αποδείξεις είναι απαραίτητες για την κάλυψη του αφορολόγητου.

Από αυτό το μέτρο η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα κερδίσει 612 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Ατύχημα με τρέιλερ σε δρόμο στην Πολωνία

Μπάτσοι, γουρούνια, αδέλφια μας


Χτες, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη και έκαναν πορεία ως τη Βουλή, όπου ενώθηκαν με τους άλλους διαδηλωτές. Βέβαια, την ώρα που περνούσαν οι αστυνομικοί από το Σύνταγμα, έφαγαν ένα γερό κράξιμο – τους έκραξα κι εγώ.
Εκπρόσωπος των αστυνομικών έκανε δηλώσεις με παράπονα για το μεσοπρόθεσμο και την επίδρασή του στους μισθούς του κλάδου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεν είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, και οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να το ανεχτούν αυτό. Ναι, το βλέπουμε.
Το πρόβλημα με τους αστυνομικούς είναι πως άλλα λένε και άλλα κάνουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι μισθοί τους – τα «περί λαού» είναι εντελώς υποκριτικά.

Τα μπάνια του λαού με τρία διόδια στην “Εγνατία” Οδό


Τα μπάνια του λαού με τρία διόδια στην “Εγνατία” Οδό
Σε δύο χρόνια θα λειτουργούν τα “Ηλεκτρονικά διόδια” χωρίς να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί.

Με τρία νέα διόδια στην Εγνατία Οδό, στην Ανάληψη Λαγκαδά, τον Ιάσμο της Κομοτηνής και στο Μαλακάσι των Ιωαννίνων θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τα μπάνια του Αυγούστου οι βορειοελλαδίτες.

Η κατασκευή των τριών νέων σταθμών διοδίων, που θα προστεθεί στον σταθμό, που λειτουργεί ήδη στον Πολύμυλο Κοζάνης προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και βάσει του προγραμματισμού αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στα μέσα Ιουλίου.

Πάντως, οι Θεσσαλονικείς εκδρομείς του προηγούμενου Σαββατοκύριακου κατά την επιστροφή τους στην πόλη πήραν μια ..πικρή γεύση από τα έργα κατασκευής του σταθμού διοδίων στην Ανάληψη του Λαγκαδά.

Εξαιτίας των έργων η κυκλοφορία διεξάγεται από τις 14 Ιουνίου σε μια λωρίδα κυκλοφορίας με συνέπεια από το απόγευμα της Κυριακής όταν άρχισαν να επιστρέφουν από τις παραλίες οι εκδρομείς να δημιουργηθούν ουρές αυτοκινήτων.

Ξεμένει από πετρέλαιο το Πολεμικό Ναυτικό


  • Το Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το "επείγον" της αγοράς...!
Με το μπετονάκι κινδυνεύουν να βάζουν πετρέλαιο στις φρεγάτες και στα υποβρύχια οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Και δεν είναι αστείο, αλλά μια πραγματικότητα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του Π.Ν. αν τελικά κριθεί παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η τελευταία παραγγελία καυσίμων.

Παράνομη ενδέχεται να κριθεί η τελευταία παραγγελία καυσίμων που έκανε το Πολεμικό Ναυτικό! Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, πριν από δύο μήνες το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε την...
προμήθεια καυσίμων με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (επιχείρηση Λιβύη) τον περασμένο χειμώνα, τα πλοία χρησιμοποίησαν περισσότερο πετρέλαιο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Κατόπιν αυτών το Π.Ν. ενέκρινε την προμήθεια καυσίμου ύψους 10.000.000 ευρώ με τη διαδικασία του επείγοντος από τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Οπως προβλέπεται από το νόμο ο σχετικός φάκελος στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας.

Στις 2 Ιουνίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το σκεπτικό του «επείγοντος», μπλοκάροντας την προμήθεια. Στις 8 Ιουνίου έγινε αίτηση ανάκλησης από το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία θα εκδικαστεί σήμερα.

Το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί η προμήθεια έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς πρακτικά τα πλοία από το τέλος του μήνα δεν θα έχουν καύσιμα ούτε για να βγουν από το ναύσταθμο, δεν θα μπορέσουν να γίνουν οι περιπολίες στο Αιγαίο, θα ματαιωθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις και θα πρέπει να ανακληθούν τα πλοία που συμμετέχουν στις αποστολές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, αλλά και στην επιχείρηση εναντίον της πειρατείας -υποστηρίζουν τον ελληνικό εμπορικό στόλο όταν αυτό χρειαστεί.


Είδες η «Ευρώπη» τους;…


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος 

O βρετανικός λαός βιώνει το μαρτύριο της χειρότερης λιτότητας από την εποχή που ο Τσόρτσιλ υποσχόταν στους Βρετανούς «δάκρυα και αίμα». 
Ο πορτογαλικός λαός στενάζει υπό το βάρος του «δικού του» μνημονίου. 
Ο ιρλανδικός λαός υφίσταται αλλεπάλληλα τσουνάμι οικονομικής αφαίμαξης. 
Ο ελληνικός λαός - τα γνωστά... 
  Τα εισοδήματα και οι κοινωνικές παροχές, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των λαών της Ευρώπης έχουν μπει στο «γύψο». 
Στην άλλη πλευρά: 

Έκτακτη Εισφορά / Πρόνοια για ανέργους


Πρωτοβουλια Ανεργων Περιστεριου
Το παρακάτω μήνυμα μας το έστειλε ένας φίλος. Το ανεβάζουμε για να το έχουν υπόψη όσοι απολυμένοι είχαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες το 2010 ή 2011. Ελπίζουμε να συμβάλλουμε ώστε να γίνει γνωστό το πρόβλημα και να υπάρξει κάποια ρύθμιση. Ελπίζουμε βέβαια να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο και να μην ισχύσει καθόλου η έκτακτη εισφορά, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι σοβαρό και αξίζει να προβληθεί.

"Καλημέρα,

Σας γραφω για ένα θέμα για το οποίο νομίζω ότι αξίζει να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας και να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια μήπως και εισακουστούμε.
 
Με την επικείμενη φορολόγηση - έκτακτη εισφορά - επί των εισοδημάτων του 2010 (και των επομένων ετών) θα επιβαρυνθούν εκτός των άλλων και όσοι εξ ημών είχαν την ατυχία να απολυθούν μέσα στο 2010 ή στο 2011. Η κατηγορία αυτή ενώ παρουσιάζει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες για το 2010 (και ανάλογα με το χρόνο απόλυσης και για το 2011 και τα επόμενα) δεν εχουμε την δυνατότητα να αναπληρώσουμε το εισόδημά μας και είμαστε σε ιδιαίτερα δυσχαιρή θέση.
 
Παράδειγμα: Αν κάποιος απολύθηκε προς το τέλος του 2010 ή το 2011 έιναι πιθανό να δηλώνει εισόδημα (για το 2010 και το 2011) ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ υπηρεσιες και μόνο άνω των 12.000 ευρώ.  Αυτός θα επιβαρυνθεί και με έκτακτη εισφορά !!! ενώ δεν έχει εισόδημα πλέον (εφόσον παραμένει άνεργος)

θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική μέριμνα για την παραπάνω κατηγορία (δυστυχώς δεν είναι μικρή) ώστε να μην προκύψει επιπλέον επιβάρυνση λόγω της έκτακτης εισφοράς. Ενδεχομένως η κάρτα ανεργίας θα μπορούσε να αποτελέσει τεκμήριο εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά τουλάχιστον για το έτος/έτη στο οποίο υπάρχει αποδεδειγμένη ανεργία.

Τα παραπάνω έχουν σταλεί -μέσω mail- :
 
- σε πολλά ειδησιογραφικά sites και εφημερίδες
- στους υπουργούς οικονομικών & εργασίας (πρώην και νυν)
- σε 130 περίπου βουλευτές όλων των κομμάτων
 
Δυστυχώς η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη (απάντησαν 2 βουλευτές ότι θα κάνουν κάτι και η γραμματές του προηγούμενου Υποργού Οικονομικών ότι θα υπάρχει σχετική μέριμνα στο νόμο)


Φιλικά

ΓΜ"

ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ).

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΠΙΕ ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ

Στο Νοσοκομείο Βόλου διακομίστηκε το μεσημέρι με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου νεαρός κρατούμενος της Κασσαβέτειας, ο οποίος φέρεται να έκανε προσπάθεια αυτοκτονίας καταπίνοντας ξυραφάκια.
    Ο κρατούμενος είναι αλλοδαπός, ηλικίας 21 ετών. Στο Νοσοκομείο του δόθηκαν αμέσως οι απαιτούμενες ιατρικές υπηρεσίες για να σωθεί η ζωή του. Ο νεαρός νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η είδηση ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τη διεύθυνση της φυλακής, ούτε από την Αστυνομία. Η διακομιδή καταγράφεται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ, που κλήθηκε για να μεταφέρει τον κρατούμενο στο Νοσοκομείο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η αναφορά ότι αρχικά κλήθηκε το ΕΚΑΒ στον Αλμυρό, όμως δεν υπήρχε ασθενοφόρο και η μεταφορά έγινε με το ασθενοφόρο του Βελεστίνου.

     Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως ο κρατούμενος να θέλησε να ματαιώσει τυχόν απέλασή του. Τους τελευταίους μήνες, με την αλλαγή της νομοθεσίας, μεγάλος αριθμός κρατουμένων κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου για τις αποφυλακίσεις, ενώ δίνει και τη δυνατότητα κατάθεσης αιτημάτων χορήγησης πολιτικού ασύλου.    
    Έως τώρα στην Υπηρεσία Ασύλου, που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 50 αιτήσεις κρατουμένων από όλη τη Θεσσαλία. Οι απαντήσεις πάντως, στο σύνολό τους, είναι αρνητικές για τους αιτούντες.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σκληρά μέτρα μέχρι τελικής πτώσης...ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ.


Παρά τη ρητορική περί συναίνεσης και τις δηλώσεις συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ακόμα σκληρότερα μέτρα, στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Είχαν προηγηθεί πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τους αξιωματούχους της τρόικας, που απαίτησαν επώδυνες αποφάσεις που προμηνύουν ακόμα πιο δύσκολες ημέρες για τον ελληνικό λαό.
Ανακοινώνοντας τα μέτρα ο υπουργός αναγνώρισε ότι πρόκειται για έκτακτα μέτρα και όχι για ένα σύγχρονο φορολογικό σύστημα που θα βάλει τέλος στις αδικίες.
Συγκεκριμένα:
*Ανακοινώθηκε μείωση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ. Εξαιρούνται νέοι μέχρι 30 ετών, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών που το εισόδημα φτάνει μέχρι τις 12.000 και τα άτομα με αναπηρία.
*Για την έκτακτη εισφορά τόνισε ότι παραμένει η κλιμάκωση από 1-5% στο σύνολο του εισοδήματος.
Συγκεκριμένα από 12.000-20.000 ευρώ 1%, από 20.000-50.000 2%, από 100.000 και πάνω 4% και για βουλευτές, δημοτικούς, τα μετακλητά στελέχη και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων 5%.
"Όταν επιβάλουμε μέτρα στον ελληνικό λαό πρέπει να υποστούμε πρώτοι την μεγαλύτερη περικοπή" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ακόμα πιο δύσκολες μέρες έρχονται για τους Έλληνες πολίτες. Δείτε πώς διαμορφώνεται το αφορολόγητο. Τι θα γίνει με την έκτακτη εισφορά και το πετρέλαιο. Νέο χαράτσι για τους επαγγελματίες


*Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης μικρή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αυτή τη χρονιά και εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις.

Επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας



Η νέα άσκηση συνεκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ στην περιοχή της Θεσσαλίας, με τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, έρχεται να υπενθυμίσει ότι η κυβέρνηση, μέσα στη δίνη της αντιλαϊκής λαίλαπας, προωθεί ταυτόχρονα και συμπληρωματικά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.
Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ αποτελεί μέρος της λεγόμενης «στρατηγικής συνεργασίας» των δύο χωρών, η οποία δεν αφορά μόνο στρατιωτικές ασκήσεις.

Αντίθετα, η συνεργασία αναφέρεται σ' ένα ευρύτερο πλέγμα πολιτικο-οικονομικών δραστηριοτήτων και συνδέεται με την εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, αλλά και των συμφερόντων των πολυεθνικών μονοπωλίων στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Αθωώθηκε ο Άρης Σειρηνίδης


Αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο ο Άρης Σειρηνίδης. Οι τρεις δικαστές τον έκριναν ένοχο αλλά με την ψήφο των 4 ενόρκων(οι οποίοι τον έκριναν αθώο) αθωήθηκε με ψήφους 4-3.
Στο άκουσμα της απόφασης ο κόσμος πετάχτηκε πάνω ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και συνθήματα. Βγαίνοντας έξω οι αλληλέγγυοι αντίκρυσαν πολυάριθμες ομάδες ΜΑΤ και ΔΙΑΣ οι οποίοι δεν τους επέτρεπαν να αποχωρήσουν μέχρι να φύγει ο κατηγορούμενος. Ο Άρης αναμένεται να αποφυλακιστεί σήμερα ή αύριο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ



http://athens.indymedia.org/

Σωπάστε , ξύπνησε η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Αφου μαζί τα φάγαμε και μαζί τα ήπιαμε, και όλα τα ζόμπι της εξουσίας ξεκίνησαν την αφαίμαξη των χαμηλοσυνταξιουχων και των μισθωτών, έρχεται η ΤΡΙΤΗ φάση της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ , στην οποία , η τακτική “να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του απλού λαου που εξοντώσαμε ” ολοκληρώνεται με τις χθεσινες συλλήψεις της ΕΛΑΣ για τους στημένους αγώνες. Η Δικαιοσύνη επέστρεψε, εκεί που γνωριζε ΕΣΚΕΜΕΝΑ οτι ηταν απούσα…… Αραγε είναι τυχαία η εποχή του ξηλωματος των στημενων αγώνων;;;; Ας διαβάσουμε:
Είστε για το Μπέος;;;;

Να ζήσουν οι εθνοσωτήρες

Ναι ναι, τώρα τον θυμηθήκατε τον Μπέο και τα υπόλοιπα λαμόγια. Λαγωνικά είστε, καλά που υπάρχετε. Από εδώ και πέρα κάθε βράδυ θα προσεύχομαι να έχει ο Θεός καλά την ομάδα δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος. Ζώα με ρούχα το παίζετε και ήρωες.
Τόσα χρόνια ο κόσμος το είχε βούκινο κι εσείς κρυφό καμάρι. Δε χρειάζονταν και ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι κάποιοι έστηναν αγώνες. Ένα ζευγάρι μάτια χρειάζονταν μόνο. 2302188 βίντεο υπάρχουν που δείχνουν τα κατορθώματα παικτών-διαιτητών-εποπτών και παραγόντων. Μέχρι τώρα δηλαδή νομίζατε ότι απλά δεν το είδε ο διαιτητής, δεν το είδε ο επόπτης, ο παίκτης έπεσε αλλά μπορεί να τον βρήκε λίγο, δεν έπεσε επίτηδες. Το ηχητικό ντουκουμέντο σας μάρανε νούμερα.
Ή μήπως δεν ήταν πολλοί από εσάς που τα παίρνανε. Ή μήπως δεν ξέρατε ότι οι τύποι κυκλοφορούν με μπράβους και γεμάτα περίστροφα. Όχι μωρέ, να τώρα αυτές τις μέρες έγινε η έρευνα και ανακαλύψατε το οπλοστάσιο, τα παράνομα κουπόνια, τις λίστες με τα ονόματα. Πάντως είστε σε καλό δρόμο, σε καμιά 400αριά χρόνια, θα ανακαλύψετε και ποιοι διακινούν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα. Αυτό βέβαια, μοιάζει τώρα σαν όνειρο, δεν έχετε κανένα απολύτως στοιχείο, είναι κάποιοι μετανάστες που τα φέρνουν, αλλά ποιος και που δεν έχετε ιδέα. Χέστες.
Άντε στο διάολο τώρα και από το πεζοδρόμιο, κυκλοφορούν κακοί.

Θάρρος ή Βλακεία?- Λεωφορείο διασχίζει ποταμό στη Νικαράγουα

Νίκος Κακκαβάς «Κρίθηκε ύποπτος φυγής ο Μπέος!»


Ο συνήγορος του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς, μίλησε στον «Sentra 103,3»για τη σύλληψη του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.....

Ο κ. Κακκαβάς τόνισε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι που στις 10:00 θα προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, ο πυρήνας των οποίων αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.


Οσο για τον πελάτη του, είπε ότι κινήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής, ενώ επεσήμανε ότι, βάσει των κατηγοριών, η δράση των συλληφθέντων συνεχίζεται μέχρι σήμερα!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την υπόθεση: «Καταρχήν είναι μια υπόθεση που αφορά βαρύτατες πράξεις, ο πυρήνας των κατηγοριών αφορά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με συγκεκριμένες πράξεις απάτης και εκβίασης και κάποιες άλλες περιφερειακές, όπως δωροδοκία σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, παράνομο στοίχημα και βέβαια ξέπλυμα χρήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Αυτό είναι το φάσμα κατηγοριών που αντιμετωπίζουν όλοι που θα προσαχθούν ήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα.
Μεταξύ αυτών είναι και ο Αχιλλέας Μπέος. Το αποκάλυψα χθες γιατί το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας είναι υποκριτικό αφού σήμερα με την προσαγωγή θα υπήρχαν όλα τα κανάλια».