ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

O ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Χρειάστηκαν 70 ημέρες πολιορκίας, για να δοθεί βήμα στους κατοίκους της Κερατέας στην «ελεύθερη» τηλεόραση. Χρειάστηκαν 70 ημέρες για να ακουστεί το όνομα «Μπόμπολας». Και δεν ακούστηκε από το στόμα κάποιου δημοσιογράφου – ακούστηκε από τα στόματα των κατοίκων. Φυσικά, όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μια δημοσιογραφική εκπομπή ή στα δελτία ειδήσεων – συνέβησαν σε μια σατιρική εκπομπή.
Η ομερτά των καναλαρχών για την Κερατέα έσπασε. Όχι από τα παπαγαλάκια τους, αλλά από τον Λάκη Λαζόπουλο. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε αποφύγει το τραγούδι – μια χαρά «τραγουδούσαν» οι κάτοικοι της Κερατέας.
Τώρα, όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι είναι έκθετοι και ξεβράκωτοι. Πώς ακούγεται σε μια σατιρική εκπομπή ότι ο πόλεμος της Κερατέας γίνεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα και δεν ακούστηκε ούτε μια φορά επί 70 ημέρες στις εκπομπές τους και στα δελτία ειδήσεων;
Τα περί «έγκυρης και δημοκρατικής ενημέρωσης» δεν θα πείθουν πια ούτε τις γριές με Αλτσχάιμερ. Μέσα σε λίγα λεπτά παρουσίας των κατοίκων της Κερατέας στην τηλεόραση, όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι πήγαν για πάντα στα σκουπίδια - ήταν τόσο εύκολο.
Οι δημοσιογράφοι του Mega είναι δημοσιογράφοι συμφερόντων Μπόμπολα και είναι λογικό να αποσιωπούν την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα και να επιτίθενται εναντίον του κινήματος «Δεν πληρώνω» - και στις δυο περιπτώσεις, τα σκυλάκια προφυλάσσουν τα συμφέροντα του αφέντη τους.
Βέβαια, την ίδια ακριβώς στάση κρατούν και οι δημοσιογράφοι των άλλων καναλιών. Η σκληρή γραμμή έχει δοθεί από τους καναλάρχες. Σήμερα βάζουν πλάτη αυτοί στον Μπόμπολα, αύριο –στις δικές τους Κερατέες- θα βάλει πλάτη ο Μπόμπολας γι’ αυτούς. Συμφωνία κυρίων – αυτή είναι η τηλεοπτική χούντα. Και πρέπει να πέσει.
Λοιπόν, πολλά θέματα έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, με αφορμή τη χρεοκοπία. Μιας και άνοιξε το θέμα της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει και το θέμα της αξιοποίησης των δημοσίων συχνοτήτων – μόνο για το Ελληνικό, τη ΔΕΗ και τις παραλίες θα μιλάμε; Οι δημόσιες συχνότητες είναι εθνική περιουσία και δημόσιο αγαθό – δεν είναι ιδιοκτησία του κ. Μπόμπολα και της παρέας του. Δεν γίνεται εμείς να κάνουμε θυσίες και οι καναλάρχες να είναι αιώνια τζαμπατζήδες.
Αν η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί, η μόνη λύση είναι η κατάληψη των ιδιωτικών καναλιών που νέμονται τις δημόσιες συχνότητες και προσφέρουν χουντική ενημέρωση. Θα ήταν ωραία μια κατάληψη στο Mega την ώρα του δελτίου ειδήσεων. Βέβαια, δεν χρειάζεται -και δεν πρέπει- να ασκηθεί βία. Αρκεί να πειστεί ο κ. Πρετεντέρης να παρουσιάσει το δελτίο φορώντας το σουτιέν της κυρίας Τρέμη. Το μήνυμα θα περάσει στο λαό.
(Στις 27 Ιανουαρίου, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Κερατέας έγραφα: «Αν και η πιο καλή φάση θα ήταν να καταλάβετε την ΕΡΤ και το Mega και να λέτε εσείς τις ειδήσεις». Στις 3 Ιανουαρίου, έγραφα: «Νομίζω πως η επόμενη πορεία πρέπει να γίνει στο κτίριο του Mega. Ήδη, έχει αργήσει». Πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ πήγαν στο Mega. Στο βίντεο που ακολουθεί.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: