ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Έφυγε η φωνή του «Ντικ»


Τα ξημερώματα της 21ας/2/2014 έφυγε από τη ζωή ο τραγοδιστής και ηθοποιός Σάκης Μπουλάς. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό ότι ο Σ. Μπουλάς ήταν από τις πρώτες φωνές που στήριξαν το μουσικό έργο του Θάνου Μικρούτσικου δίνοντας τη φωνή τους σε έργα όπως η «Καντάτα για τη Μακρόνησο και σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι». 
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια ήταν ο «Ντικ»:



ΣΕΒ και υπουργοί στου Μποτσιβάλη το μαγαζι...

Χάνουμε Ουκρανούς τουρίστες. Του Πιτσιρίκου

Χάνουμε Ουκρανούς τουρίστες. Του Πιτσιρίκου

Η αιματοχυσία στο Κίεβο της Ουκρανίας δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα, αφού έχουμε δει πολλές «επαναστάσεις» και πολλές πλατείες τα τελευταία χρόνια, και έχουμε βαρεθεί κάπως. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι μη γίνει κάνας πολύμηνος εμφύλιος στην Ουκρανία και χάσουμε τους Ουκρανούς τουρίστες.

Το 2013 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 250 χιλιάδες Ουκρανοί τουρίστες, ενώ για το 2014 κάποιοι έκαναν λόγο για διπλασιασμό του αριθμού των τουριστών από την Ουκρανία.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μια εικόνα, χίλια ψέμματα!

Δεν είναι η πρώτη φορά. Η προπαγάνδα των ΗΠΑ ποτέ δεν δίστασε να αλλοιώσει -ή και να βιάσει- την πραγματικότητα, αν η πραγματικότητα δεν συμφωνούσε με τα σχέδια της. Όλοι θυμόμαστε την φωτογραφία τού περίφημου κορμοράνου, ο οποίος υποτίθεται πως ψόφησε βουτηγμένος στα πετρέλαια των εγκαταστάσεων που ανατίναζε ο Σαντάμ αλλά που στην πραγματικότητα έχασε την ζωή του στις ακτές τής ισπανικής Γαλικίας.

Αυτή η προπαγάνδα, λοιπόν, επανέρχεται για να "κατακεραυνώσει" τις απανθρωπιές της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα. Μόνο που τούτη την φορά είναι τόσο χοντροκομμένη ώστε την πήραν χαμπάρι και οι πέτρες. Πάμε λοιπόν να γελάσουμε, με την βοήθεια του ιστοτόπου Dawg's blawg, από τον οποίο προέρχεται όλο το υλικό που ακολουθεί:
Αριστερά, η διαδηλώτρια λέει κλαίγοντας στον ματατζή: "Εσύ κι εγώ είμαστε βενεζουελανοί, αγόρι μου". Δεξιά, την προηγούμενη Τετάρτη, η ίδια διαδηλώτρια βρέθηκε στην ίδια δύσκολη θέση στην Βουλγαρία.

Κοινή δήλωση – Έκκληση για την ακύρωση της χημικής απειλής στη Μεσόγειο

Η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας αναμένεται να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή στην καρδιά της Μεσογείου, ανάμεσα στην Κρήτη και τη Σικελία. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η διαδικασία να οδηγήσει στην απελευθέρωση τόνων τοξικών αποβλήτων στη Μεσόγειο Θάλασσα, αποτελώντας μία σημαντική απειλή προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Αλβανία – οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων αποβλήτων ­– έχoυν ήδη αρνηθεί την καταστροφή των χημικών όπλων εντός των συνόρων τους, επικαλούμενες «έλλειψη υποδομών». Ωστόσο, κρίνεται τώρα σαν ασφαλής επιλογή η καταστροφή εν πλω, σε διεθνή ύδατα, όπου ο έλεγχος είναι ουσιαστικά ανέφικτος.
Επιπλέον, η απόρριψη επικίνδυνων αποβλήτων στη θάλασσα, μία δραστηριότητα που κανονικά απαγορεύεται βάσει διεθνών πολυμερών συμφωνιών, επιτρέπεται κατ” εξαίρεση σε στρατιωτικά πλοία που έχουν χορηγηθεί απαλλαγή από συνθήκες των Ηνωμένων Εθνών – μία αμφισημία που ανέχεται εδώ και χρόνια ο ΟΗΕ. Επίσης, οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει τηΣύμβαση της Βασιλείας για τον Έλεγχο των Διασυνοριακών Κινήσεων Επικίνδυνων Αποβλήτων και την Επεξεργασία τους και αυτό θέτει ένα επιπλέον ερώτημα όσον αφορά στην έγκριση της διαδικασίας μεταφόρτωσης, εφόσον αυτό δεν συμβαίνει μέσα σε μία στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. 

Την επομένη των εκλογών...

Θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές. Θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές του. Ίσως οι εργαζόμενοι να κάψουν και κανένα χωριό και να έχουμε ανθρώπινα θύματα." (Χρήστος Πάχτας, Δήμαρχος Αριστοτέλη)

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Το δράμα του Σίμου.

Δύσκολες ώρες περνά ο κυβερνητικός απρόσωπος και μέλος της “ομάδας παραποίησης της αλήθειας” μετά τους τίτλους τέλους που έπεσαν στη σχέση του με την οικονομολόγα-συμφεροντολόγα, Μαντώ Κόλλια.
Η αχάριστη μουλάρα αφού πρώτα έβαλε τον Σίμο μας να την διορίσει στο πολιτικό του γραφείο ως μετακλητή υπάλληλος (με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια με ημερομηνία 13/05/2013), μετά τον χώρισε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, λέγεται ότι το πολύ φορτωμένο πρόγραμμα του κ. Κεδίκογλου με τα αλλεπάλληλα ταξίδια του Αντώνη Σαμαρά σε μοναστήρια, ναούς, άγια όρη και βουνά, απομάκρυνε το ζευγάρι.
“Μας χώρισε η Παναγία” φαίνεται πως είπε η ίδια σε φίλους της.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΩΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΙΑΝΕΜΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ

Την παρουσία του στα Νέα Μέσα εγκαινιάζει το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μέσα από τον κατάλογο μεταδεδομένων στο ψηφιακό αποθετήριο data.gov.gr και στο λογαριασμό του στο pinterest, διαχέοντας σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό τον πλούτο της οπτικοακουστικής μας κληρονομιάς.


Συγκεκριμένα, στη διεύθυνση http://data.gov.gr/dataset/41/ διατίθεται σε ανοιχτά αρχεία csv, το σύνολο των μεταδεδομένων (metadata) που αφορούν σε περίπου 450.000 τεκμήρια των ταινιοθηκών τηλεόρασης και ραδιοφώνου, καθώς και τα αρχεία Ειδησεογραφικού περιεχομένου και Προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης από τον Σεπτέμβριο του 2013. Το data.gov.gr είναι ο κεντρικός κατάλογος δημόσιων δεδομένων, που παρέχει πρόσβαση σε υψηλής αξίας μηχαναγνώσιμα σύνολα δεδομένων, μέσω ενιαίων υπηρεσιών καταλογογράφησης, ευρετηρίασης, αποθήκευσης, αναζήτησης και διάθεσης πληροφοριών του δημόσιου τομέα.

«Ούτε με κεριά, ούτε με πατέντες, ρεύμα σε κάθε σπίτι χωρίς πολλές κουβέντες»



Παρέμβαση που έγινε το πρωί της 7/02/20114 στην ΔΕΗ από την κατάληψη στέγης Σαχίνη 3

Απεταξάμην το Φασισμό! [Ανατροπή]


Όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμη το γιατί είμεθα δια το πέος ως χώρα,ας πιάσει το τηλεκοντρόλ κι
ας βάλει το MEGA.Στην "ανατροπή" του κ.Πρετεντέρη που πάει μάλλον χέρι-χέρι με τα
ποσοστά του ΠΑΣΟΚ,μια σειρά "πνευματικών ανθρώπων",
από τη Ρεπούση,μέχρι τον Τσάο Αντέννα υπουργό
Τύπου,τον νέο Καζαντζάκη Τατσόπουλου -που περιέργως μετά την αποχώρηση του απ'το
Σύριζα,κάνει καριέρα σ'όλα τα κανάλια και τις εκπομπες- και την Επαναστάτρια Κανέλλη,
μας εξηγουν τι είναι ο Φασισμός και γιατί δεν πρέπει να πάρει το Δήμο Αθηναίων ο Κασιδιάρης.


Με βαθυστόχαστες αναλύσεις του τύπου:
Η Χρυσή Αυγή "απευθύνεται στο λαουτζίκο" και
ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της αυτοχαρακτηρίζονται ως "αριστεροί" ή "κεντρώοι" και
τις πνευματικές τηλεπερσόνες να γελάνε φωναχτά,το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Φασισμός είναι προ των Πυλών.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Απλά ντροπή»

Μήνυμα που έλαβε από οπαδό του ΠΑΟΚ δημοσίευσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, συνοδεύοντάς το με το σχόλιο: «απλά ντροπή». 

Αντετοκούνμπο: «Απλά ντροπή»
Τον αποτροπιασμό του για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες, μετά την εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο με την μπλούζα που έγραφε «Greek Freak Nation» εξέφρασε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο αδερφός του, Γιάννης. 
Αφού αρχικά τον υπερασπίστηκε με μήνυμα του στο twitter, ο Έλληνας άσος του NBA δημοσίευσε έναν διάλογο που είχε στο facebook με οπαδό του ΠΑΟΚ, που συνόδευσε με την έκφραση «απλά ντροπή». 



Eλληνοχριστιανική ταλιμπανοκρατία έτος 2014