ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

«ΠΕΡΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ» ΛΕΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ 600.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

Περίπου 590.000 σημειώματα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο θα αποσταλούν με τα έντυπα για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η αποστολή των εντύπων ξεκίνησε, ενώ φέτος δεν θα αποσταλούν έντυπα και οδηγίες σε όσους φορολογούμενους υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους πέρυσι.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, για όσους φορολογούμενους υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, θα υπάρχει στη δήλωση ειδική σημείωση με το ποσό της οφειλής και κλήση για την άμεση τακτοποίησή της. Υπολογίζεται ότι 590.000 δηλώσεις θα έχουν τη συγκεκριμένη ειδοποίηση.

Φέτος θα εκτυπωθούν και θα αποσταλούν μόνο 3,9 εκατ. δηλώσεις έναντι των 5,6 εκατ. που εστάλησαν πέρυσι, καθώς μεγάλος αριθμός φορολογουμένων θα υποβάλει τις δηλώσεις ηλεκτρονικά.

Το υπουργείο εκτιμά ότι 1,7 εκατ. φορολογούμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, καθώς βάσει του Ν. 3842/2010 η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για όσους ασκούν επάγγελμα ή επιχείρηση, καθώς και για όσους υποβάλλουν την δήλωσή τους μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή, ενώ υπολογίζεται ότι η πλειονότητα όσων υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους το 2010, θα πράξουν το ίδιο και φέτος.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος δεν θα αποσταλούν έντυπα στους φορολογούμενους που υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, καθώς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά μέσω του διαδικτύου. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκατ. ευρώ.

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: