ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μαρτυρία από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου:καψόνια σε στρατιώτες βασανισμοί σε μετανάστες


Αναδημοσίευση από το athens indymedia :

***
Καλησπέρα σε όλους
Είμαι στρατιώτης από 6ο σύνταγμα πεζικού Κορίνθου, βρίσκομαι στο στρατόπεδο εδώ και 15 μέρες μετά από μετάθεση. Θα ήθελα να σας δώσω μια πλήρη εικόνα του τι γίνεται εκεί μέσα, όπως και για ποιο λόγο μας μεταθέσανε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, διότι αυτές τις μέρες έχω ακούσει τα πάντα από τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα της Χ.Α. Ας με συγχωρέσετε για τον όγκο του κειμένου.
Λοιπόν, εδώ και 2 βδομάδες όλοι μας είμαστε με 3, μάξιμουμ 4 ώρες ύπνο την ημέρα, οι “βαθμοφόροι” σε κατάσταση πανικού φτύνουν όλοι μέρα διαταγές και δίνουν φυλακές για ψηλού πήδημα, μας έχουν βάλει να καθαρίσουμε και να γυαλίσουμε όλο το στρατόπεδο και τις εγκαταστάσεις του. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ κουβαλάμε ό,τι εξοπλισμό, έπιπλα κτλπ έχει μέσα το στρατόπεδο. Είμαστε γύρω στα 80 άτομα, μέσα σε πλήρη εξάντληση. Πολλές φορές κατά την διάρκεια της μεσημεριανής αναφοράς παιδιά λιποθυμάνε από την κούραση…οι “ανώτεροι μας” το μόνο που κάνουν είναι να λένε “παρτον στο αναρρωτήριο”.

Μπορούμε χωρίς αφεντικά, αυτοδιαχείριση τώρα! Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης (Αθήνας) στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/8, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Νοσότρος, ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής. Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις των συνελεύσεων των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, και συζήτηση προτάσεων για δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα τους.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

Η ψυχολογία του supermarket: Οι «παγίδες» πίσω από τα ράφια




του Γιώργου Κόκουβα

Πηγαίνεις στο supermarket γιατί σου τελείωσε το γάλα, και βγαίνεις από αυτό με πέντε σακούλες και άδειο πορτοφόλι. Δεν σας συνέβη ποτέ; Τότε έχετε ανοσία στο marketing και στο merchandising, με τους νόμους των οποίων δουλεύει η αγορά. Η οργάνωση των προϊόντων και η διαρρύθμιση του χώρου ενός supermarket είναι ολόκληρη επιστήμη, ενώ διεθνείς αναλυτές έχουν εφεύρει έναν επιτυχημένο όρο για να περιγράψουν τον τρόπο που οι διάδρομοί του μας προ(σ)καλούν να αγοράσουμε: Trolleyology.

Μπαίνετε στο supermarket με το καροτσάκι σας και η περιήγηση στον ναό της καθημερινής αγοράς ξεκινά. Από ποιους «νόμους» διέπεται; Παρακάτω ακολουθούν μερικοί εξακριβωμένοι από τους ειδικούς κανόνες βάσει των οποίων στήνονται τα περισσότερα καταστήματα. Σημειώστε πόσες ομοιότητες θα βρείτε με το supermarket της δικής σας γειτονιάς.

*Η είσοδος

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πόσο κτήνος αντέχουμε μέσα μας…- Έκοψαν το νερό στους μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου… με 40 βαθμούς!!


Πόσο κτήνος αντέχουμε μέσα μας άραγε;
Σίγουρα πιο πολύ από όσο φανταζόμαστε.
Μετά τα επεισόδια, που έγιναν με αφορμή το στρατόπεδο(“κέντρο φιλοξενίας”) όπου μεταφέρθηκαν μετανάστες στην Κόρινθο, ο δήμαρχος κ.Πνευματικός (όνομα και πράμα) προχώρησε σε πιο δραστικούς τρόπους “αντιμετώπισης” του προβλήματος. Σε μια μέρα που το θερμόμετρο χτυπάει σαραντάρια τα κτήνη έκοψαν την παροχή νερού στο στρατόπεδο !!! Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι “πνευματικοί” και  ”άνθρωποι” στην πόλη. Η εκκλησία άραγε τι λέει εκεί για όλα αυτά;
“Είμαστε σε πόλεμο” είπε ο δήμαρχος, “και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται”. “Δε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα” είπε στο ΣΚΑΙ. “Δεν ακούσαμε ακόμη κάποιο παράπονο”!!

χρειαζόμαστε περισσότερα Indymedia – ξανασκεφτείτε το


Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν στο Indymedia.  Ούτε έχει οτιδήποτε να κάνει με την πολιτική μου τοποθέτηση αυτό το άρθρο.   Αν οι άνθρωποι που το έχουν στήσει στον ελεύθερό τους χρόνο βάζουν βόμβες ή παίρνουν ναρκωτικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.  (Και το θεωρώ απίθανο όπως θα δείτε από τα στοιχεία.)   Αν δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τα δυο θέματα έχετε λογικό σφάλμα στον ειρμό σας.
Ο λόγος που θα υπερασπιστώ με σθένος αυτή την ιστοσελίδα είναι γιατί την θεωρώ σπάνιο παράδειγμα προς μίμηση στον χώρο των media, ειδικά στην Ελλάδα.
Αριθμός επισκεπτών κατά Google

Ο Φασίστας της διπλανής πόρτας


 Το σκηνικό περίπου γνωστό: Στον Κολωνό, μέσα Ιούνη, Τετάρτη πρωΐ. Περιπολικά της Άμεσης Δράσης με τις σειρήνες να ουρλιάζουν, μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ με πλήρη εξάρτυση για διεξαγωγή πολέμου, καταφθάνουν έξω από τον Αη-Γιώργη. Δεκάδεςπερίοικοι σαν σε διατεταγμένη υπηρεσία είχαν καταφθάσει λίγο νωρίτερα. Όλοι τώρα συναγμένοι στο σημείο του “εγκλήματος”, πολύ κοντά στην παρακείμενη λαϊκή αγορά. Πλησιάζω.
Ένας από τους περίοικους μου απευθύνει το λόγο: Ένας πακιστανός επιτέθηκε σε εννιάχρονο κορίτσι να το βιάσει. Θέλουν όλοι τους κρέμασμα,συμπληρώνει. Χωρίς καλά-καλά να τον κοιτώ, χωρίς καν να τον ρωτήσω. Τον “κόβω”: γύρω στα 35, φάτσα κλασσικού ελληναρά “λεβέντη”, μπρατσωμένος, εφαρμοστό μαύρο shirt, μπλέ σόρτς, άσπρη κάλτσα, turbo αθλητικά.
-Ήσασταν αυτόπτης μάρτυς ; τολμώ να τον ρωτήσω.

Ανεργος Αιγύπτιος ψαράς παρέδωσε χαμένο πορτοφόλι

Η είδηση είναι από τις αρχές του καλοκαιριού. Δεν γνωρίζαμε την είδηση, όπως και οι περισσότεροι από εμάς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ότι κακό γίνεται από   μετανάστες παίρνει τεράστια αρνητική δημοσιότητα. Ό τι καλό γίνεται θάβεται στα ψιλά των ΜΜΕ. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. 
 Ας διαβάσουμε μαζί την είδηση ...

Ανεργος Αιγύπτιος ψαράς παρέδωσε χαμένο πορτοφόλι
Μάθημα ανθρωπιάς και ήθους αποτελεί η πράξη ενός πολύτεκνου άνεργου Αιγύπτιου ψαρά, που ζει στην Καλαμάτα, να παραδώσει πορτοφόλι με 640 ευρώ και πιστωτικές κάρτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο 58χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Νας Ισμαήλ βρήκε χρήματα και τα επέστρεψε στον κάτοχό τους. Πριν πολλά χρόνια είχε βρει μια τσάντα με χρήματα στο Πειραιά και είχε πάρει εύρετρα 300.000 δραχμές. Την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι έκανε βόλτα με το ποδήλατό του κοντά στο λιμάνι, όταν βρήκε το πορτοφόλι και το παρέδωσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Οπως μας είπε, ούτε μια...  στιγμή δε σκέφτηκε να το κρατήσει, γιατί θέλει τα λεφτά του να βγαίνουν από τη δουλειά του. 

Γράμμα από έναν Σύρο Αναρχικό


Απο Ελευθεριακός κόσμος 
Θα ήταν ευχής έργο, εάν μπορού283614_410950415618361_1800353308_n.jpgσε να δημιουργηθεί οποιαδήποτε κίνηση υποστήριξης και αλληλεγγύης για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας στο εσωτερικό της Συρίας. Μπορώ να δώσω στοιχεία επικοινωνίας μέσα στο εσωτερικό της Συρίας, ή από κάποιους συντρόφους εδώ στην Αίγυπτο. Ευχαριστώ πολύ για την αλληλεγγύη σας.
Είμαι ο Μάζεν *****, ένας αναρχικός από την Συρία. Θέλω να σας ενημερώσω για την δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση στην χώρα μου την Συρία.

Λόγω την ωμής καταπίεσης του καθεστώτος εναντίον των επαναστατημένων μαζών, μία ομάδα νεαρών αναρχικών της Συρίας μαζί με αντιεξουσιαστές και αντιεξουσιάστριες από το Χαλέπι, επικοινώνησαν μαζί μου ζητώντας επειγόντως βοήθεια. Η κοινότητά τους είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν υπάρχουν τα βασικά φάρμακα, σκηνές για τους άστεγους των βομβαρδισμών, βρεφικό γάλα, διάφορα αναλώσιμα κλπ. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να τους βοηθήσετε όπως μπορείτε για να ανακουφιστούν έστω και στο ελάχιστο τα δεινά που περνάει ο Συριακός λαός αυτές τις δύσκολες ώρες.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μολις κλειδωσουν τα μετρα..αρχιζουν οι προβες



Αυτες τις μερες οποιος περασει εξω απο τα κωλοχανεια της Συγγρου, της Ιπποκρατους και της αγνωστου (για μενα) διαμονης της ΡΗΜΑΔ μια φραση θα φτασει στα αυτια του μεσα απο τα ανοιχτα παραθυρα....

Από το μέλλον...

  
  Σχεδόν μια εικοσαετία μετά το τέλος του καθεστώτος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική μια απεργία  μεταλλωρύχων κατέληξε σε λουτρό αίματος με 34 νεκρούς,  όταν μαύροι και λευκοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον των απεργών διαδηλωτών, ενώ ο πρόεδρος την Νοτίου Αφρικής ανακοινώνει ότι «ανησυχεί για τη βίαιη  φύση της διαδήλωσης» και «τάσσεται υπέρ των εκκλήσεων να συσταθεί μια επιτροπή έρευνας» και κηρύττει στη χώρα  εβδομάδα εθνικού πένθους. Από τη μεριά της, η  εταιρεία εξόρυξης πλατίνας Lonmin ζητά  από τους 3.000 υπαλλήλους της που απεργούν παράνομα να προσέλθουν στην εργασία τους ως τις 20 Αυγούστου, αλλιώς κινδυνεύουν με πιθανή απόλυση.

Πανδημία!!! Εθνικιστική πνευματική παραπληγία και στην Αλβανία.

Φυσικά μετά το gay parade στην γειτονική χώρα κλέψαν λίγη και από τη Χρυσαυγητικη παραπληγία. Μιλάνε σπαστά Ελληνικά όπως και οι Χρυσαυγήτες, σίγουρα και τα Αλβανικά δεν τα ξέρουν πολύ καλά, υπολογίζω ότι συνεννοούνται με 10 λέξεις όπως και οι Χρυσαυγήτες και βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως αν τους βάλεις να γράψουν τα ορθογραφικά λαθη θα σου βγάλουν τα μάτια. Λέτε αν τους αφήσουμε με τους Χρυσαύγουλους να αλληλοσκοτωθούν ή θα παρτουζωθούν; Τα κόβω λίγο gay τα παλικάρια όπως και τους δικούς μας. Όπως και να έχει Χρυση Αυγή και UCK μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές γέλιου. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ...


tro-mpa-xtiko

Οι άνθρωποι που έβλεπαν τα τρένα να περνάνε



Κύκλος Πρώτος:
Υπήρχε κάποιος έμπορος στη Βαγδάτη, που έστειλε τον υπηρέτη του στην αγορά για να ψωνίσει τρόφιμα.
Σε λίγο ο υπηρέτης γύρισε τρέμοντας και –κάτασπρος από το φόβο του- είπε:
«Κύριε, τώρα μόλις βρισκόμουν στην αγορά και κάποια γυναίκα με σκούντησε κι όταν γύρισα να την κοιτάξω είδα πως ήταν ο Θάνατος που με είχε σκουντήξει. Με κοίταξε και μου έκανε μια απειλητική χειρονομία. Τώρα, λοιπόν, δάνεισε μου το άλογο σου και θα φύγω μακριά, στη Σαμάρα, όπου ο Θάνατος δε θα με βρει.»
Ο έμπορος του δάνεισε το άλογο του, ο υπηρέτης το καβάλησε και έφυγε με ξέφρενο καλπασμό.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΥΑΛΟ


Αναδημοσίευση απο strangejournal
Ας πούμε ότι δεν έχω πρόβλημα με τους εθνικιστές, ούτε με αυτούς που νομίζουν ότι είναι πατριώτες. Αν θέλουν να τους θεωρώ σκεπτόμενους ανθρώπους, θα πρέπει όπως όλοι οι άνθρωποι…να σκέφτονται! Τι εννοώ; Καταρχήν, να μην διαδίδουν ψευδείς “ειδήσεις” και να μην λένε ενσυνείδητα, ψέματα. Πόσες ιστορίες έχουμε διαβάσει (σαν αστικούς μύθους) ότι η Χρυσή Αυγή επενέβη και πέταξε έξω από το σπίτι κάποιου Έλληνα, αλλοδαπούς που δεν έφευγαν με τίποτα και που παραδόξως δεν πήγε ούτε στην αστυνομία, ούτε πουθενά, αλλά ακόμη κι αν πήγε -δήθεν- δεν κατάφερε τίποτα. 
Γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν δίνουν τα στοιχεία ενός από αυτούς τους υποτιθέμενους Έλληνες-θύματα; Γιατί πολύ εύκολα αναπαράγουν προπαγανδιστικά μηνύματα που το μόνο που προσφέρουν είναι νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής; Ελέγχονται όλες οι πληροφορίες ή ελαφρά τη καρδία -επειδή θέλουν να στηρίξουν συγκεκριμένες εμμονές- τις αναπαράγουν χωρίς να ενδιαφέρονται για την αξιοπιστία τους; Είναι θέμα ηλιθιότητας, αφέλειας ή απλά ψυχοπαθολογίας;
Επίσης θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος λογικά, γιατί κάποιος που υποστηρίζει ανθρώπους άλλης εθνικότητας είναι “ανθέλληνας”; Πως συνδέεται η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων με την απέχθεια για ανθρώπους που έχουν την ίδια εθνικότητα για σένα; Σημαίνει πως όλοι οι Έλληνες ή όλοι οι αλλοεθνείς είναι αδέλφια μας ή αντίστροφα εχθροί μας;

Γερμανία: ο στρατός στις πόλεις!

 Συγκλονιστική είναι η είδηση, αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητη εκτός Γερµανίας: την Παρασκευή δηµοσιεύτηκε απόφαση του Συνταγµατικού Δικαστηρίου της χώρας αυτής, η οποία επιτρέπει σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» την ένοπλη επέµβαση των ένοπλων δυνάµεων της Γερµανίας «µε ειδικά στρατιωτικά µέσα πολέµου»!!! Με άλλα λόγια τανκς, πύραυλοι, πυροβόλα, ακόµη και πολεµικά αεροπλάνα µπορούν να χρησιµοποιηθούν στο εσωτερικό της χώρας εναντίον «εσωτερικών εχθρών» απροσδιόριστης φύσης! Βάσει της δικαστικής απόφασης ο κατά περίπτωση προσδιορισµός των «εχθρών» Γερµανών εναντίον των οποίων θα χρησιµοποιηθεί η γερµανική πολεµική µηχανή εναπόκειται στην κυβέρνηση που θα υπάρχει στο Βερολίνο εκείνη τη στιγµή.

Η κυβέρνηση και όχι το κοινοβούλιο θα παίρνει την απόφαση να αναπτύξει την Μπούντεσβερ (έτσι ονοµάζεται σήµερα ο γερµανικός στρατός, που έχει αλλάξει το µισητό χιτλερικό όνοµα της Βέρµαχτ) σε πόλεις και περιοχές της Γερµανίας εναντίον του «εσωτερικού εχθρού» που σήµερα κανείς δεν µπορεί να πει αν θα είναι τροµοκράτες ή απεργοί που καταλαµβάνουν επιχειρήσεις ή δηµόσια κτίρια.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Προβολή ταινίας -"Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ"


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Σενάριο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Βασίλης Ραΐσης
Δ/ντής Φωτογραφίας Οδυσσέας Παυλόπουλος
Σκηνογράφος Κική Μήλιου
Μουσική Βαγγέλης Φάμπας
Διανομή ρόλων Σωτηρία Μαρίνη
Ηθοποιοί Νικόλας Αγγελής, Αποστόλης Τότσικας, Ελένη Βεργέτη, Γιώργος Σπάνιας, Δημήτρης Τζουμάκης
Financial Supervisor Μαρίνα Στυλιανού
Εντεταλμένος Παραγωγός Μιχάλης Καραχάλιος
Εκτέλεση Παραγωγής Γιώργος Κυριάκος
Παραγωγή Κώστας Λαμπρόπουλος
Τόπος γυρισμάτων Τρίκαλα