ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Δολοφονια 16χρονου στο Μπρουκλιν


Μια χαμένη στα αζήτητα είδηση έπεσε στην αντιληψη μου σήμερα το πρωί. "Το Μπρούκλιν σε πολιορκία για τέταρτη ημερα" είδα κάπου στα πεταχτά.

Δύο μπάτσοι, δολοφονησαν έναν αφροαμερικάνο, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ μόλις 16 χρονών με 11 σφαίρες παρακαλώ οι τρεις εκ των οποίων πισωπλατα. Το όνομα αυτού Kimani Gray. Λένε ότι τους σημάδεψε με περίστροφο. Βέβαια περίστροφο δεν βρέθηκε ποτέ. Κάτι αντιστοιχο με τα φονικά πλαστικά μπουκαλια που πέταξαν οι πιτσιρικάδες το 2008 στον Κορκονέα.

PHOTOSHOP ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ


Η πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού στις σκουριές που ταυτόχρονα ήταν και πορεία κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού και των μέτρων εξαθλίωσης του ελληνικού λαού που έγινε χθες στις 9 Μαρτίου 2013 στην συμπρωτεύουσα της πρώην χώρας που λέγεται Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, ήταν από τις μεγαλύτερες που γνώρισε η πόλη τα τελευταία χρόνια.Η λαοθάλασσα των περισσότερων από 20000 διαδηλωτών που….
γέμισαν κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και που έφτανε από τη Βενιζέλου μέχρι το Λευκό Πύργο είχε παλμό, είχε αντικυβερνητικά συνθήματα, είχε αντιεταιρικά συνθήματα. Δεν είχε μπάτσους, δεν είχε παρακρατικούς κουκουλοφόρους. Και δεν είχε φωτογράφους να δώσουν μια πανοραμική εικόνα της.
Η κυβέρνηση «Γαμάω και δέρνω και το βιός σας παίρνω» του σκληρού Πρωθυπουργού που δεν κάνει πίσω αλλά δίνει εντολές σύμφωνα με πρώην υφυπουργό του να κάτσουμε στα τέσσερα (http://www.inews.gr/203/a-samaras—tha-katsoume-sta-tessera.htm), μετά τα αίσχη της ένστολης παρακρατικής επιδρομής στο ηρωικό χωριό της Ιερισσού (http://agriazwa.blogspot.gr/2013/03/sos-vs-sos.html), προπύργιο πλέον του αντιδοσιλογικού αγώνα, αποφάσισε να αποκλιμακώσει και να μη χρησιμοποιήσει τις προσφιλείς της μεθόδους καταστολής με χημικά, γκλομπιές και καταστολές.

Το δυστύχημα στο Διδυμότειχο: Τι έγινε τελικά στον «Ψηλό Στάλο»;

Περισσότερες λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα στο πεδίο βολών – ασκήσεων «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου και στοίχισε τη ζωή σε έναν 42χρονο πυροτεχνουργό ανθυπολοχαγό αρχίζουν να γίνονται γνωστές. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το ΓΕΣ οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες ερευνούν σε βάθος το περιστατικό και μάλιστα στην περιοχή έχει μεταβεί από χθες ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ) αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια αποσφράγισης κιβωτίου με αμυντικές χειροβομβίδες ARGES 73. Οι χειροβομβίδες αυτού του τύπου είναι ελληνικής κατασκευής και η παραγωγή τους ξεκίνησε το 1980 από την ΕΛΒΙΕΜΕΚ κατόπιν αδείας της αυστριακής ARGES (Armaturen Gesellschaft m. b. H.), που πλέον έχει εξαγοραστεί, και αποτελεί εταιρία μέλος του ομίλου της γερμανικής Rheinmetall με την επωνυμία Rheinmetall Waffe Munition Arges GmbH.

Ο Κορκονέας, ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου πληρώνεται ακόμη απο την αστυνομία!


Πληρώνεται ακόμη από το ελληνικό δημόσιο ο ειδικός φρουρός που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Σύμφωνα με αποκάλυψη του Έθνους της Κυριακής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια ανήκει στις περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που εισπράττουν μέρος των αποδοχών τους κάθε μήνα, παρά τον εγκλεισμό τους στη ...
φυλακή.

Σύμφωνα με το ant1online.gr, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει συγκληθεί πέντε φορές, ο δικηγόρος του Κορκονέα ωστόσο επικαλείται αδυναμία να παρευρεθεί.

ΑΝΩΣΗ Εθελοντές Βολιώτες...μέχρι την τελευταία ρανίδα του νερού μας!‏


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ζωή μας όπως την ξέραμε ανήκει στο παρελθόν. Οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας μεγάλες και ραγδαίες. Κάποιες από τις αλλαγές αυτές ΝΑΙ πρέπει να γίνουν, άλλες όμως ΟΧΙ γιατί απειλούν βασικές αρχές της ύπαρξής μας και απαγορεύεται να μας επιβληθούν με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό μας ωθεί σε αλλαγή στάσης ζωής και άμεση ενεργοποίηση του κάθε ένα ξεχωριστά και όλων μαζί συλλογικά.
Μια από αυτές τις αλλαγές είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού. Το νερό είναι ένα αγαθό που πάντα το θεωρούσαμε και θα το θεωρούμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ όπως ακριβώς και ο αέρας που αναπνέουμε. 

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Οι Έμποροι Των Νερών

Του Γελωτοποιού

Αποφεύγω να χρησιμοποιώ συναισθηματικά φορτισμένες λέξεις, που είναι πολύ της μόδας τελευταία, όπως: Προδότες, δοσίλογοι, κρεμάλες, μπουρδέλο, Βουλή.
Δεν το κάνω για λόγους ευπρέπειας, καθωσπρεπισμού ή μετριοπάθειας. Ούτε για να πρωτοτυπήσω, αφού «ουδέν πρωτότυπο υπό του ήλιου».
Όχι, άλλη είναι η αιτία:
Οι λέξεις είναι σαν τις γεύσεις. Η κατάχρηση τις φθείρει.
Και κάθε συναισθηματικά φορτισμένη λέξη είναι σαν μπαχαρικό: Αν αρχίσεις να ρίχνεις μοσχοκάρυδο με τη σέσουλα σε όλα τα φαγητά τότε δε θα μπορείς να ξεχωρίσεις τη φακή απ’ το φασόλι (ή το φουά-γκρα από την τρούφα, για τα πιο εκλεπτυσμένα πορτοφόλια).
Ο καλός μάγειρας ξέρει ποιο μπαχαρικό να προσθέσει και σε τι ποσότητα, έτσι ώστε να επιτύχει την ισορροπία των υλικών του και να αναδείξει το κυρίως θέμα του πιάτου του.

* Αλλαντικά Ιπ-ΠΑΣΣΙΑΣ *

Οι αεροψεκαζόμενοι μπουρδολόγοι τρώνε σκατό και δεν χορταίνουν


ΔΥΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

1 Ο Τράγκας, ο ινστρούχτορας των "ακομμάτιστων" και των "ξύπνιων" Αιλίνων, πήγε στον ΣΚΑΪ για να παριστάνει το "αντιμνημονιακό" εξαπτέρυγο του Αλαφούζου. Μάλλον τελείωσε το εργολαβικό ξέπλυμα νεοναζί και τώρα συμβάλλει -πάλι εργολαβικά- στην χαλάρωση της μονομπλόκ μνημονιακής γραμμής του καναλιού του "οικολόγου" εφοπλιστή και στο κωλογλύψιμο, αυτήν τη φορά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τράγκας (όπως και ο κλόουν Στέφανος Χίος) είναι μια από τις πηγές "εναλλακτικής", δήθεν "αντιμνημονιακής" και σταθερά ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ενημέρωσης-κατήχησης του μέσου δεξιού αεροψεκαζόμενου μπουρδολόγου.

ΚΟΙΜΗΣΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΣ

526701_426456134049287_1405718790_n
strangejournal

Εσύ, αν έχεις ψηφίσει κάποιο από τα κόμματα της τρόικας εσωτερικού, ευθύνεσαι άραγε για τις αυτοκτονίες, τους άστεγους και τους απελπισμένους που ψάχνουν στα σκουπίδια; Εσύ που κοιτάζεις αφ’ υψηλού τον άνεργο, έχεις ευθύνη για την κατάστασή του;   Ξέρω, ξέρω…πάλι σε ξεγέλασαν στις τελευταίες εκλογές. 
Ε λοιπόν, είσαι ηθικός αυτουργός αυτής της κατάστασης, γιατί είσαι ότι ψηφίζεις! Σε εκβίασαν για να ψηφίσεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Είσαι ένα φοβισμένο ανθρωπάκι. Σε κορόιδεψαν με τα ψευτοδιλήμματα και την έξοδο από το ευρώ; Είσαι κορόιδο. Σκέφτηκες μόνο ότι εσύ έχεις ακόμα να τρως, έχεις δουλειά ή σύνταξη; Οπότε “καλά περνάμε και στην χούντα“; Τότε είσαι ένα κυνικό σκουλήκι, ένας παρτάκιας. Όπως και να το δεις, ανήκεις σε μια από αυτές τις ομάδες ψηφοφόρων. Καλά αν ψήφισες τον Αντωνάκη γιατί είσαι μια ζωή ΝΔ και “δεν αλλάζεις”, συγχαρητήρια, έχεις διαψεύσει τον Δαρβίνο για την θεωρία της εξέλιξης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΧ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - Ολοι την Τρίτη 18/03 στις 10:00 έξω απο το Δημαρχείο του Βόλου


ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ
Απόφαση της συνέλευσης της Πέμπτης 14/03

Δεν πάει άλλο. Σε μερικές ημέρες η σύμβαση στην οποία εργαζόμαστε εδώ και περίπου 5 μήνες τελειώνει. Θα ξαναγυρίσουμε στο βούρκο της ανεργίας χωρίς να μας έχουν εξοφληθεί καν τα δεδουλευμένα μας. Η εμπειρία δε από τους συναδέλφους που εργάστηκαν πριν από εμάς σε πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» στην Μ.Κ.Ο. «Εν Δράση» και τους οφείλονται ακόμα χρήματα παρόλο που η σύμβασή τους έληξε τον περασμένο Οκτώμβρη, μας προβληματίζει ακόμα περισσότερο για το τι μέλει γενέσθαι με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου για το σχέδιο Αθηνά


ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ

Οι περισσότεροι πολιτικοί που έχουν περάσει από τη χώρα μας-και την έχουν καταστρέψει- είναι, σε μεγάλο βαθμό, απολίτιστοι. Αποξηραμένοι τεχνοκράτες, κομπιναδόροι και ψεύτες. Επειδή η παιδεία και ο πολιτισμός δουλεύουν βαθειά και μακροπρόθεσμα, ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητες αυτών που μας κυβερνούν.Θέλουν να δείχνουν άμεσα ότι παράγουν έργο, μπας και ξεγελάσουν τους ιθαγενείς για να τους ξαναψηφίσουν.

Χωρίς στέγη – χωρίς μνήμη




H προηγούμενη ήταν μια εβδομάδα ορόσημo για τη Νέα Υόρκη. Ο Dow Jones Industrial Average έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ – και το ίδιο έκανε και ο αριθμός των αστέγων που κοιμούνται σε καταφύγια της πόλης, σύμφωνα με νέα έκθεση.
Η είδηση ​​ότι ο άστεγος πληθυσμός της Νέας Υόρκης είχε ξεπεράσει τους 50.000 για πρώτη φορά δεν έφτασε στα πρωτοσέλιδα – κάτι που λέει πολλά για τη Νέα Υόρκη του σήμερα. Παρόλη την ευημερία σε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, οι θύλακες φτώχειας παραμένουν. Και παρόλη την προθυμία της Νέας Υόρκης να κοιτά τα γεγονότα κατάματα, η παρουσία τόσων πολλών ανθρώπων χωρίς στέγη – ακόμη και μέσα στο χειμώνα – παραμένει ένα δυσάρεστο θέμα.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τεχνη ρε ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!!

Χιουμοριστικη εκπομπή κι *ΑΡΧΙΔΙΑ*- Μούγκα για τις Σκουριές ο Κανάκης - Προτιμά να "σατιρίζει" το νεκρό Τσάβες!





Ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του...ΔΕΝ τα παίρνουν εύκολα τα "γράμματα"...

Κάρλο Τζουλιάνι...σήμερα ο Κάρλο θα είχε γενέθλια.


Σήμερα ο Κάρλο θα είχε γενέθλια, αν το 2001 δεν τον είχαν δολοφονήσει στους δρόμους της Γένοβα. Ο Κάρλο σήμερα θα γινόταν 35 χρονών.
Μετά τη δολοφονία, ένα σημαντικό τμήμα της γενιάς μας ωρίμασε απότομα και ορκίστηκε πως τα όνειρά μας θα πάρουνε εκδίκηση. Από τότε αναζητάμε δρόμους να πραγματώσουμε τον κόσμο για τον οποίο πάλεψε και δολοφονήθηκε ο Κάρλο Τζουλιάνι. Ο Κάρλο σήμερα θα γινόταν 35 χρονών.
"Το πλήθος ξεχύνεται αβάσταχτο, ανεμίζουνε πάλι σημαίες
Μαστιγώνει ο αγέρας τα λάβαρα. Μες στο χάος κυματίζουν τραγούδια. Αν μες στις φωνές που τα βράδια τρυπούνε ανελέητα τα τείχη Ξεχώρισες μια: Είν’ η δική του. Ανάβει μικρές πυρκαγιές
Χιλιάδες μικρές πυρκαγιές που πυρπολούν την ατίθαση νιότη μας" (Μ. Αναγνωστάκης).

(απο τη Λέσχη ανυποταχτης Θεωρίας)

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ.. ΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ?


Ο μέγας εχθρός του λαού. ΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι.  Κάποιος, (ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιος) είχε πει πως όταν μια κυβέρνηση δεν ακούει το λαό της, η δημοκρατία έχει πεθάνει. Πως όταν υπάρχουν διάφορες κατηγορίες πολιτών που η μία στρέφεται εναντίον της άλλης, τότε έχει πεθάνει και η ελευθερία. Και πως τέλος, αν ένας λαός ανέχεται τα δυο αυτά πράγματα τότε έχει πεθάνει κι αυτός...

Παρακολουθώντας όλο αυτό το χαμό που γίνεται σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους που για όλα φταίνε και πρέπει να καούν στη πυρά, θέλω να θυμίσω μερικά πράγματα που ίσως δεν είναι τόσο καλά αντιληπτά από τα νέα παιδιά, αλλά οι πιο παλιοί θα πρέπει να μην  ξεχνάνε αν θέλουν να καταλάβουν επί τέλους τη κοροϊδία που παίχτηκε πάνω από τις πλάτες τους κι αυτήν που παίζεται τώρα.

Ο Τζιμάκος ..έτσι τον λέγαμε ..έτσι τον γνωρίσαμε και έτσι τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι.


Τζίμης Πανούσης, ένας χαρισματικός άνθρωπος της καυστικής σάτιρας, ένας σύγχρονος Αριστοφάνης των ημερών μας.

Ο Τζιμάκος ..έτσι τον λέγαμε ..έτσι τον γνωρίσαμε και έτσι τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Σε πολλούς όμως δεν αρέσει, η καλύτερα δεν τον αντέχουν,λόγω της οικειότητας που έχει με την κοινωνία..και της οξυδέρκειας των λεγομένων του επάνω στο τώρα.

Αυτό είναι που τον κάνει ξεχωριστό ,ακόμη και σε αυτήν την εποχή.

Ο Τζιμάκος έχει ένα πλατύ κοινό, που απέκτησε με τα τραγούδια του και με τις κόντρες που ήρθε με το σάπιο πουριτανικό σύστημα που μας περιβάλει μέχρι σήμερα..

CIA: Νο.1 τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο


Τον Σεπτέμβριο του 2001 ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους κήρυξε "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" και υποσχέθηκε να καταστρέψει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις" με παγκόσμια εμβέλεια". Για το καλό όλων, της Αμερικής αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, θα έπρεπε πρώτα να ξεκινήσει με τη μεγαλύτερη διεθνή τρομοκρατική οργάνωση από όλες - της δικής του CIA.

Η CIA δημιουργήθηκε λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με πράξη του Κογκρέσου και αποτελούταν από την Πρώτη Υπηρεσία Πληροφοριών της Αμερικής (OSS - Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών) και ενός μεγάλου αριθμού πρώην Ναζί - μέλη της Γκεστάπο.

Ο επίσημος σκοπός της μέχρι σήμερα είναι να λειτουργεί κυρίως ως οργάνωση συγκέντρωσης πληροφοριών (τουλάχιστον, αυτό υποτίθεται πως πρέπει να πιστεύουν όλοι), αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"Ο Ερντογάν και το Επιτελείο υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Ουλούντερε"


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν και το Γενικό Επιτελείο είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο των 34 αμάχων στο Ουλούντερε από βομβαρδισμό F-16 στα τουρκοιρακινά σύνορα, καταλήγει Έκθεση που δημοσιοποίησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP. 
Όπως αναφέρει η τουρκικη εφημερίδα Birgun ο βουλευτής του CHP κ. Λεβέντ Γκιόκ δήλωσε ότι η επίσημη έρευνα του περιστατικού από την Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης δεν διαπίστωσε στην Έκθεσή της τους υπεύθυνους διότι εμπλέκονται κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι.

-Καλέ, τι δουλειά κάνει ο άντρας σας και σας ντύνει τόσο ακριβά;




-Είναι λακές των καπιταλιστών

Οι επιπτώσεις των αστυνομικών επεμβάσεων στα παιδιά και τους εφήβους


Στις 29.1.2013 διοργανώθηκε στην Ιερισσό, με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, συζήτηση μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου με τον Συνήγορο του Παιδιού με θέμα: «Προβληματιζόμαστε και συζητάμε για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου μας».
Οι μαθητές αναφέρουν : «‘Έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε στο σχολείο μας για όσα έχουν συμβεί στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες, με αφορμή τις ενέργειες και τις διαδηλώσεις για τα μεταλλεία χρυσού». «Φοβόμαστε για τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί ή μπορεί να δημιουργηθούν στο μέλλον, όμως δεν επιδιώκουμε την αντιπαλότητα αλλά την προσέγγιση».

Για την ιδιωτικοποίηση του νερού


306287_543175695705384_402289629_n
Το θέμα αναλύουν ο billytromeros & το ThePressProject.gr  (Φραγκίσκα Μεγαλούδη)
Η Γερμανική κρατική τηλεόραση, με ένα ρεπορτάζ που έκανε η εκπομπή Monitor διερωτάται πως και υπό ποιες συνθήκες και γιατί επιμένει η ευρωπαϊκή επιτροπή στην ιδιωτικοποίηση των νερών.
Νομίζω πως οι Γερμανοί θα αφήσουν πολύ πιο δύσκολα να ιδιωτικοποιηθούν τα νερά τους απ’ ότι εμείς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το θέμα είναι γιατί να τα ιδιωτικοποιήσεις όταν σε καμία περίπτωση ιδιωτικοποίησης των νερών δεν ωφελήθηκε ο πολίτης αλλά ακριβώς αντίθετα επιβαρύνθηκε παραπάνω οικονομικά;

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3, 8:00ΜΜ

Πρωτοβουλία Κατοίκων Μακρινίτσας για το νερό

Μας έχει φάει η μαλακία!

Μισό-μισό το αλογίσιο κρέας σε ελληνικά προϊόντα! Κρύβει το γεγονός ο ΕΦΕΤ!


Oπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ την περασμένη Παρασκευή (8.3.2013), κρέας αλόγου βρέθηκε σε τέσσερα ακόμη δείγματα ελληνικών προϊόντων. Πρόκειται για τα προϊόντα «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013, «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014, «Μπιφτέκι 130» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014, που διατίθενται από την εταιρία «Χούτος Catering ΑΕ» και παράγονται από την εταιρία «T&T Foods ΑΕ».

Αν επρόκειτο για ευρήματα ρουτίνας, όπως εκείνα που είχαν προηγηθεί, δε θα σχολιάζαμε την είδηση. Ομως, η περιεκτικότητα αλογίσιου κρέατος που ανιχνεύτηκε αυτή τη φορά ξεπερνά το 50%! Κι ενώ τα ευρήματα αυτά θα έπρεπε να χτυπήσουν καμπανάκι κινδύνου, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας αλογίσιου κρέατος, που πέραν της απάτης εμπεριέχει και τον κίνδυνο υψηλής περιεκτικότητας της απαγορευμένης για τον άνθρωπο φαινυλοβουταζόνης, η διοίκηση του ΕΦΕΤ έκρυψε το γεγονός. Τσουβάλιασε τα συγκεκριμένα δείγματα με την τεράστια περιεκτικότητα σε αλογίσιο κρέας με άλλα τρία δείγματα και εξέδωσε ένα κοινό δελτίο Τύπου, υποβαθμίζοντας έτσι το γεγονός και καλλιεργώντας την εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε απλά με ένα σκάνδαλο απάτης και όχι με ένα σκάνδαλο ασφάλειας της υγείας.

Τα εκρηκτικά ήταν... τζούφια


Άρθρο από topontiki.gr 

Την ώρα που η Αντιτρομοκρατική εξακολουθεί εναγωνίως και επί ματαίω ν’ αναζητά τα όπλα και τα εκρηκτικά που υποθέτει πως κάπου έχουν κρυμμένα οι ληστές του Βελβεντού κι εξάντλησε, είναι η αλήθεια, όλα τα επικοινωνιακά της όπλα, άρχισε να βρίσκει εκρηκτικές ύλες, όχι όμως με τον τρόπο που θα ήθελε και σε σημεία που θα επιθυμούσε να «ξεκαβαντζάριζε».

Είναι χαρακτηριστική δε η φράση αξιωματικού της Αστυνομίας γι’ αυτό που συνέβη τη Δευτέρα. «Όταν έχεις κάποιους που “πουλάνε”, που “καίνε” με τόσο μεγάλη ευκολία 2 κιλά εκρηκτικής ύλης, αυτό σημαίνει, πρώτον, ότι έχουν κι άλλα κι ενδεχομένως πολλά και, δεύτερον, ότι σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν».

Τι ήταν όμως αυτή η ξαφνική ιστορία της διανομής (ντελίβερι) εκρηκτικών μέσα σε σακ-βουαγιάζ στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα των βορείων προαστίων με καρικατούρες συνδεσμολογίες, και μάλιστα το ένα απ’ αυτά μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο;

«Ξαναπέστα…»

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εκδηλώστε τη συμπαράσταση σας στο δίκαιο αγώνα των πολιτών, των φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Μεσολογγίου και του Δήμου



Εκδηλώστε τη συμπαράσταση σας στο δίκαιο αγώνα των πολιτών, των φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Μεσολογγίου και του Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

- Για ισονομία, ισοπολιτεία και δικαιοσύνη. Για να μη κλείσει το 3ο καλύτερο ΤΕΙ της χώρας (με βάση διεθνή αξιολόγηση). Για να έχουν πραγματική ισχύ οι κανόνες δικαίου στη χώρα μας και όχι οι πολιτικές - μικροκομματικές πελατειακές σχέσεις...

-Ώστε εμπράκτως η ελληνική πολιτεία να επιδείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στην πόλη οικουμενικό σύμβολο της Ελευθερίας, το Μεσολόγγι, καθώς και στην 30χρονη ιστορική διαδρομή και εθνική προσφορά του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ...Οπλοστάσιο σε δύο σπίτια υποψήφιου βουλευτή του Καρατζαφέρη

Ετοιμος για ... πόλεμο φαίνεται πως ήταν 64χρονος υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Λακωνία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα άρτια εξοπλισμένο οπλοστάσιο. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο σπίτια ιδιοκτησίας του 64χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βαρύς οπλισμός και φυσίγγια. Ωστόσο, ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.
Οι άνδρες της Ασφάλειας πέρασαν όμως χειροπέδες στην 53χρονη σύζυγό του και σχημάτισαν εναντίον και των δύο δικογραφία.

Οταν η παρανομία περάσει στην ελευθερία, μόνο οι παράνομοι θα είναι ελεύθεροι.



Νιώθω ότι είμαι παράνομος. Ήξερα ότι θα συμβεί, αλλά δεν περίμενα να συμβεί τόσο γρήγορα. Το συνειδητοποιώ καθημερινά, σε ότι και αν κάνω. Ότι και αν βλέπω, ότι και αν ακούω, ότι και αν διαβάζω. Ότι και αν σκέφτομαι. Δεν ήμουν έτοιμος για κάτι τέτοιο, δεν το επιθυμούσα. Παρόλα αυτά συνέβη.


Νιώθω λοιπόν παράνομος, γιατί δηλώνει νόμιμος, με στόμφο, ο Ε. Βενιζέλος, που εκτός των άλλων είχε στο σπίτι του μια λίστα, κάτι απόρρητα σχέδια άμυνας και ποιος ξέρει τι άλλο.


Νιώθω παράνομος, γιατί σχεδόν πια, είναι μονόδρομος επιβίωσης.

Κάλεσμα στήριξης στον συναγωνιστή Παναγιώτη Βήχο




Η πρωτοβουλία αυτή είναι καθαρά προσωπική και θέλω να ελπίζω πως θα την τιμήσουμε όλοι, όπως και όσο μπορούμε. 

Ένας Αγωνιστής της Αριστεράς, ένας Συνάνθρωπός μας, ο Ιδρυτής της Σελίδας Αντιπληροφόρησης Πολιτικό Καφενείο
και Μουσικός, Παναγιώτης Βήχος, χρειάζεται τη βοήθειά μας. 


Όσοι δεν την γνωρίζετε, κάνετε έναν μικρό κόπο να την μάθετε και θα βγείτε κερδισμένοι.

Φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια, καθημερινά, τις απόψεις όλων μας, μάς προσφέρει βιβλία, μουσική, ταινίες, άρθρα.
Οργανώσεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και Αναρχικές βρίσκουν βήμα για να αναρτούν τις ανακοινώσεις τους, να εκφράσουν την άποψή τους και να αντιπαρατεθούν γόνιμα είτε ως οργανώσεις είτε ως πρόσωπα.
Αυτή τη στιγμή ο Παναγιώτης ξαναπερνάει μια δύσκολη περιπέτεια υγείας, πολύ δυσκολότερη από αυτήν που τον είχε ταλαιπωρήσει πριν λίγα χρόνια.
Το Πολιτικό Καφενείο είναι Δική μας Υπόθεση, η Υγεία του Συντρόφου μας είναι κι αυτή Δική Μας Υπόθεση.
Η Αλληλεγγύη, ειδικά όταν οι καιροί δυσκολεύουν, είναι καθήκον μας.
Ξέρω πως πολύς κόσμος τον βοηθά ψυχολογικά και οικονομικά αυτή τη δύσκολη ώρα και δεν παριστάνω ούτε τον κριτή ούτε τον πολύξερο, γιατί δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Όμως πιστεύω πως χρειάζεται μια μαζικότερη οικονομική βοήθεια από όλους μας.

Σε όλους μας έχει δώσει φωνή κι αυτή τη στιγμή ο καρκίνος έχει σταματήσει τη δική του.
Ας προσπαθήσουμε όλοι οι σύντροφοι να βοηθήσουμε τον Παναγιώτη και μαζί μέσω αυτού και το τόσο Σημαντικό Δημιούργημά του, το Πολιτικό Καφενείο.
Στους καιρούς που διανύουμε η Αλληλεγγύη είναι καθήκον όλων μας.
Σας ευχαριστώ πολύ. 



Χρήματα μαζεύονται στους λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Βήχος Παναγιώτης του Αθανασίου GR 250110076000000 76/610428-25
   
Eurobank: Βήχος Παναγιώτης του Αθανασίου    0026-0044-46-0102690349
   
PayPal: bixospanos@yahoo.gr

Του Ελευθεριακού

Ένα ξεφτιλισμένο κράτος... Μέχρι την ώρα που ο πολίτης που δεν θα αυτοκτονήσει, με την καραμπίνα του θα πάρει μαζί του τον έφορο, τον βολευτή, τον υπουργό και από κοντά κάποιο δικαστή που επιδικάζει σπίτια σε τραπεζίτες... Τότε ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε!


...που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους Πολίτες του και να καταρρακώσει την αξιοπρέπειά τους αποστέλλοντάς τους "επιστολές" με την ένδειξη "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ" γραμμένη φαρδιά πλατιά μπροστά στο... φάκελο!
-Τι θα άλλαζε αν η ειδοποίηση ήταν πιο διακριτική; 
-Τίποτα! Απλά ήθελαν να δείξουν το πόσο ξεφτιλισμένο είναι το κράτος που ζούμε! 

Η πολυκατοικία της χουντοδεξιάς τους χωράει όλους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ


otan-h-adikia-ginetai-nomos
Στην Ιερισσό τα ΜΑΤ τρομοκρατούν “νόμιμα” ένα ολόκληρο χωριό. Στοπ. Ανακρίνουν γέροντες και μαθητές. Στοπ. Τσικνοπέμπτη και Έλληνες περιμένουν 2 ώρες στην ουρά της Βαρβακείου. Στοπ. Για ένα πιάτο φαΐ μέσα στην βροχή. Στοπ. Οι φούρνοι δεν πετάνε το μπαγιάτικο ψωμί. Στοπ. Το βάζουν δίπλα στα σκουπίδια για πεινασμένους. Στοπ.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΧΡΥΣΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΟΑΠΛΥΤΟΥΣ-Έλληνας στην Γερμανία έπεσε στις φλόγες και έβγαλε σώους μια Τουρκάλα γιαγιά και τα δυο εγγόνια της!

Η εφημερίδα Χουριέτ τον αποκαλεί "Ο Έλληνας Ήρωας"
- Είδε πρώτος την φωτιά και δεν δίστασε με κίνδυνο της ζωής του να σώσει συνανθρώπους του
- Πρόκειται για τον Χρήστο Κύρογλου μετανάστη στην Γερμανία

Μια μεγάλη πυρκαγιά σημάδεψε τους κατοίκους της συνοικίας Μπάκναγκ στην Στουτγάρδη. Σε αυτή την φωτιά, 8 άτομα έχασαν την ζωή τους αλλά έγινε και κάτι που θα συζητιέται για πολύ καιρό τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα και την Τουρκία.

ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΠΑΝΟΠΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!


Συγκλονιστικὴ φωτογραφία μὲ ἄνδρα τῶν ΕΚΑΜ στὴν Ἱερισσὸ νὰ προσεύχεται μὲ τὸ κομποσχοίνι του!

Ἀναγνώστης ἀπέστειλε στὸ Ρωμαίικο Ὁδοιπορικὸ φωτογραφίες ποὺ εἰκονίζουν ἕναν ἀπὸ τοὺς ἄνδρες τῶν ΕΚΑΜ ποὺ ἔλαβαν μέρος στὰ συνταρακτικὰ γεγονότα τῆς περασμένης Πέμπτης στὴν Ἱερισσό. Ἂν προσέξει κανείς, στὸ ἀριστερό του χέρι κρατᾶ ἕνα κομποσχοίνι ἐνῶ ντόπιοι κάτοικοι τὸν εἶδαν, τὴν ὥρα τῶν σκληρῶν ἐπεισοδίων, νὰ στέκεται σιωπηλὸς καὶ κάτι νὰ ψιθυρίζει. 
ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΛΗΨΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ....

Λάρισα: ΈΤΣΙ ΈΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΤΗΣ ΧΡΥΣΉΣ ΑΥΓΉΣ ΑΠΌ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΎΤΩΜΑ - ΒΊΝΤΕΟ!


Τον βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο αλλά και τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, έδιωξαν οι κάτοικοι από την εκδήλωση μνήμης για τα 70 χρόνια του Ολοκαυτώματος της Τσαριτσάνης.
Στην προγραμματισμένη εκδήλωση που συνδιοργάνωναν χθες (10-03-2013) ο δήμος Ελασσόνας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης εμφανίστηκε ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της Χρυσής Αυγής Λάρισας. 

Κάποτε στην Ιερισσό...

Ο Δένδιας σε τρελά κέφια! Στέλνη τα δακρυγόνα του σε σχολείο! Άντε κε στο Πανεπιστήμιο!!!


Παρόλο που υπάρχουν μάρτυρες, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας είναι οτι ουδέποτε ρίξαν χημικά στο προαύλιο του σχολείου. Εδώ, δεν ξέρης τι σε εκνευρίζη περισσότερο: Η ίδια η πράξη ή η άρνηση της; Ζητήστε συγνώμη κε πείτε ότι ήταν ατύχημα αν δεν θέλετε να πείτε ότι το κάνετε εσκεμμένα. Πείτε έστω ότι κάποιο Όργανο "έδειξε υπερβάλλον ζήλο" κε συνέβη, αλλά μη μας κοροϊδεύετε στα μούτρα οτι δεν έγινε! Ότι για τις λιποθυμίες των παιδιών φταίνε οι αναθυμιάσεις από τα καμμένα λάστιχα στα μπλόκα! (Τάδε εφη Μπουμπούκος ).

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μια ατελείωτη μοναξιά μέσα σε ένα ατελείωτα μοναχικό πλήθος



Σήμερα σε μια βόλτα που έκανε στην Αθήνα, σε κάθε στροφή του δρόμου από την Ομόνοια στην Κάνιγγος, και από εκεί μέχρι τη Βουλής, σε όποιο σημείο και αν κοίταγε συναντούσε ένα χέρι με ένα κυπελλάκι παρατεταμένο. Χέρι μαύρο, χέρι λευκό, χέρι μελαψό, χέρι γέρικο, χέρι νεανικό, πάντα ένα χέρι σε ικεσία. Περνώντας από μπροστά του κάθε φορά το μυαλό του πήγαινε να βάλει το χέρι στην τσέπη, αλλά δεν προλάβαινε.

Δεν ήθελε να σταθεί μπροστά του και να ψάχνει το πορτοφόλι του. Έπρεπε να έχει κάτι στο χέρι και να το δώσει χωρίς να σταθεί. Το να σταθεί μπροστά του του έφερνε μια δυσφορία. Δυσφορία, ντροπή, δεν ήθελε από ντροπή. Αυτή η κίνηση όσο χριστιανική και αν φαινόταν ντρόπιαζε και τους δυο και εκείνο και τον επαίτη. Τις περισσότερες φορές περνούσε χωρίς να δίνει τίποτα μόνο σε όποιο προλάβαινε, δηλαδή άφηνε τον οβολό του σε ένα άντε δύο κυπελλάκια, μετά περνούσε με μια στεναχώρια μέσα του.

Ζώντας από μέσα τη δίκη Κασιδιάρη



Μια έντονη μαρτυρια από την προχθεσινή τραγική διαδικασία

Είναι ευρέως γνωστό πλέον ότι από εκεί που συζητάγαμε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την περίπτωση να γίνει η ΧΑ κυβέρνηση, φτάσαμε στο σημείο η κυβέρνηση να γίνει Χρυσή Αυγή στην προσπάθεια να επαναπατρίσει τα χαμένα παιδιά της «λαϊκής δεξιάς». Μετά από το φιάσκο της προχθεσινής δίκης Κασιδιάρη δε, οι αμφιβολίες τελείωσαν. Ένας άνθρωπος που είχε την ατυχία να ζήσει αυτή την 7χρονη ζοφερή ιστορία απ’ την αρχή της μας έστειλε το παρακάτω κείμενο. Παρακαλούμε με τη σειρά σας να το κοινοποιήσετε. 
Είσαι μεταπτυχιακός φοιτητής.
Βρίσκεσαι στο πανεπιστήμιο.
Ένα αυτοκίνητο σταματάει σε ένα σημείο που βρίσκεσαι μόνος.
Πέντε φουσκωτοί ξυρισμένοι με ρόπαλα σε τσακίζουν στο ξύλο και σε μαχαιρώνουν στο πόδι.
Σου κλέβουν την ταυτότητα για να ξέρουν τη διεύθυνσή σου.

ΑΝΤΕ...ΓΑΤΑΚΙΑ!!!

Η "αθώα" οικογένεια Κλικλίκου




Είναι κοινή η πεποίθηση ότι η αστική μας κυβέρνηση έχει ως στόχο -μεταξύ άλλων- να πουλήσει ό,τι μπορεί να πουληθεί. Και, βέβαια, μέσα στην πρεμούρα της, δεν πουλάει μόνο όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν βλέπουμε. Ανάμεσα σ' αυτά που δεν βλέπουμε είναι και ο θησαυρός που λέγεταιερτζιανά. Αλλά ας γίνουμε λίγο πιο σαφείς.

Μέσα στο 2012 καταργήθηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι τής χώρας η εκπομπή αναλογικού σήματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το αναλογικό σήμα αντικαταστάθηκε από ψηφιακό, οδηγώντας τους έλληνες στην δαπάνη πολλών εκατομμυρίων προκειμένου να αγοράσουν είτε καινούργιους τηλεοπτικούς δέκτες είτε αποκωδικοποιητές. Η μετάβαση από το αναλογικό σήμα στο ψηφιακό συνιστά υποχρέωσή μας στην βάση υλοποίησης σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.